karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 12/8/2016.  Ενημέρωση 1/9/2016! 

  Αρχική      Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

 

 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια του Παναγιώτη Δρακόπουλου να υφαρπάξει τη διοίκηση της ΠΟΠΚ στο τέλος του 2012 με ψευδέστατους ισχυρισμούς και στοιχεία, η οποία περιγράφεται στο άρθρο μου 12/12/12 - "Διατηρητέο" Μνημείο Παρανομιών, Ψεύδους και Δικηγορικής Κακοήθειας η νέα προσπάθεια Μπάκου-Δρακόπουλου και ... γαρνιτούρας να υφαρπάξουν τη Διοίκηση της ΠΟΠΚ!!! έκανα μήνυση κατά του Π. Δρακόπουλου, του μάρτυρά του Μ. Προκοπίου, της δικηγόρου τους Δ. Μπάκου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε Βλάντιμιρ Γιόργκα για ψευδείς ισχυρισμούς και έγγραφα, που περιλάμβαναν στην Αίτησή τους και στις Προτάσεις τους. Ήταν η πρώτη μήνυση που έκανα εναντίον του και ο σκοπός μου ήταν να τον σταματήσω επιτέλους να με κυνηγάει δικαστικά με ψευδή στοιχεία, αφού με είχε σύρει στα δικαστήρια με περισσότερες από 15 αγωγές και μηνύσεις.

Στη μήνυσή μου αυτή οι μηνυόμενοι Δρακόπουλος και Μπάκου είχαν υποβάλλει και αυτοί από μια μήνυση κατ' εμού και κατά του μάρτυρά μου για ψευδή καταμήνυση κτλ.

Ο χρόνος κυλούσε και η δική μου πρώτη μήνυση είχε κολλήσει, γιατί μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τις Δικαστικές Αρχές του Μιλάνου έψαχναν να βρουν τον Γιόργκα στο Μιλάνο, έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, και αυτός κρυβότανε. Η μήνυση του Δρακόπουλου, όμως, είχε πάρει πολύ κακώς από το Μάιο του 2015 ημερομηνία δικασίμου και μέχρι σήμερα έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές, γιατί δεν έχει εμφανιστεί ο Δρακόπουλος. Αλλά ακόμα και να ερχόταν, πάλι αναβολή θα έπαιρνε διότι πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η δική μου εναντίον τους και μετά να αρχίσουν οι δικές τους.

Για να ξεφύγω από το "κόλλημα" λόγω της εξαφάνισης του Γιόργκα πήγα και τον αφαίρεσα με δήλωση από τους μηνυόμενους, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση για τους τρεις άλλους. Εδώ πρόκυψε και μια ευνοϊκή εξέλιξη για τον Δρακόπουλο και τους άλλους: η μήνυσή μου εναντίον τους είχε κριθεί "αβάσιμη" με Εισαγγελική Διάταξη και πήγε Αρχείο, αφήνοντας σε εμένα την ευχέρεια να υποβάλω "Προσφυγή" στον Εισαγγελέα Εφετών μήπως και την επαναφέρω.

Επειδή στο μεταξύ (την 15-10-2014) η δικηγόρος του Δρακόπουλου κα Δροσιά Μπάκου μου είχε πει τη φράση "Εμείς σταματήσαμε κε Περσίδη, εσείς γιατί δεν σταματάτε?" θεώρησα σκόπιμο να βάλω τον δικηγόρο μου να τους ρωτήσει προ ημερών αν συμβιβάζονται να μην υποβάλω εγώ την Προσφυγή, ώστε η μήνυσή μου να μπει στο Αρχείο, και εκείνοι να ανακαλέσουν τις δικές τους μηνύσεις, ώστε να σταματήσουμε τα δικαστήρια. Ήταν μια δίκαιη συμφωνία αν και οι δυό μας δεν θέλαμε να συνεχίσουμε τα δικαστήρια.

Η απάντησή τους ήταν αρνητική! Επέλεξαν να συνεχίσουν τα δικαστήρια μια και τώρα βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση!


Ήδη, όμως από τον Οκτώβριο του 2013 είχα κάνει στον Π. Δρακόπουλο και δεύτερη μήνυση για συκοφαντικές δημοσιεύσεις στους ιστότοπους που διατηρούσε, gtkf.gr και zone.com.gr καθώς και για συκοφαντικές για μένα επιστολές, που έστελνε στις ομοσπονδίες-μέλη της Παγκόσμιας του Παραδοσιακού Καράτε, η οποία είχε κριθεί ως "αβάσιμη" με απαράδεκτο σκεπτικό Απορριπτικής Διάταξης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη! Την υπόθεση αυτή θα μελετήσουμε εδώ!


 Η δεύτερη μήνυσή μου που κρίθηκε "αβάσιμη"

 από τον Εισαγγελέα κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη!

Η δεύτερη μήνυσή μου κατά του Π. Δρακόπουλου είχε σαν αντικείμενο 1) τις ανακριβείς και συκοφαντικές  για εμένα δημοσιεύσεις του στα sites του gtkf.gr και zone.com.gr σχετικά με τα δικαστήριά μας, και 2) μια επιστολή του σε e-mail που είχε στείλει προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε και προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες του παραδοσιακού καράτε με το ίδιο περιεχόμενο, όπως αυτό στα site του μεταφρασμένο στα αγγλικά.

Η δεύτερη αυτή μήνυσή μου δίνεται ολόκληρη με κλικ εδώ, όπως και η κατάθεσή μου στην προανάκριση με κλικ εδώ, και τα κυριότερα σημεία της είναι τα επόμενα:

Πραγματικά ο Δρακόπουλος παρουσίαζε συστηματικά αλλοιωμένα τα αποτελέσματα των μεταξύ μας αστικών και ποινικών δικών και επειδή οι διατυπώσεις του είναι λιτές, απέριττες και ακριβείς είναι βέβαιο ότι ούτε τις συγκέντρωσε ούτε τις έγραψε αυτός, αλλά αυτή είναι δουλειά της δικηγόρου του Δροσιάς Μπάκου, η οποία και είχε αναλάβει όλες τις δίκες του και γνώριζε όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες.

Το πρώτο επίδικο κομμάτι ήταν:

Ο Παναγιώτης Δρακόπουλος και η δικηγόρος του Δροσιά Μπάκου διαστρεβλώνουν ανωτέρω για άλλη μια φορά την αλήθεια! Η αλήθεια, τελείως διαφορετική από την ανωτέρω, είναι ότι με την 51758/30.4.2010 Απόφαση του ΜονΠλημΑθ καταδικάστηκα για παράβαση προσωρινής διαταγής σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ και η Απόφαση 627/10.1.2012 του ΤριμΠλημΑθ επί της εφέσεώς μου άφησε την ίδια ποινή. Αλλά η Απόφαση 627 ναι μεν ανακοινώθηκε στο ακροατήριο την 10.1.2012, αλλά καταχωρήθηκε στο βιβλίο αποφάσεων, και άρα ήταν διαθέσιμη σε εμένα για περαιτέρω αναίρεση στον Άρειο Πάγο, την 29.5.2012. Στο μεταξύ, όμως, την 13.2.2012 εκδόθηκε ο νόμος 4043/13.2.2012 περί παραγραφών και βάσει του άρθρου 4α αυτού η ποινές μέχρι έξι μηνών παραγράφονταν, και άρα και η ανωτέρω δική μου ποινή των 5 μηνών παραγράφηκε! Με την εν λόγω παραγραφή δεν εξάντλησα τον τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας, πράγμα που αν το έκανα κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν!

(Παρένθεση: ο νόμος 4198/11.10.2013 περί παραγραφών, ίδιος με τον 4043/13.2.2012:

Εδώ κλείνει η παρένθεση)

Συνεπώς, είναι τελείως άλλες οι εντυπώσεις από την εσκεμμένα αναληθή διατύπωση "Συνεπώς ο Περσίδης έχει καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκιση." και τελείως άλλες από την αληθή διατύπωση "Ο Περσίδης (1) βρέθηκε ένοχος για παραβίαση προσωρινής διαταγής και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών (2) με τριετή αναστολή." η οποία ποινή (3) παραγράφηκε με τον ν. 4043/13.2.2012".

Και ο Δρακόπουλος συνεχίζει στις δημοσιεύσεις του:

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΔΕΝ άσκησε ποινική δίωξη εναντίον μου, αλλά απλά ενήργησε σαν "αστυνομικό τμήμα" και πήρε καταθέσεις, τις οποίες και διαβίβασε σε Εισαγγελέα. Ο Παναγιώτης Δρακόπουλος και η δικηγόρος του Δροσιά Μπάκου διαστρεβλώνουν ανωτέρω για άλλη μια φορά την αλήθεια! Η αλήθεια, τελείως διαφορετική από την ανωτέρω, είναι ότι ο Δρακόπουλος με μήνυσε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (1) για συκοφαντική δυσφήμιση και (2) για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του ως προσωπικού του δεδομένου (μάλιστα ισχυρίστηκε ότι μπήκα στο γραφείο του και του την ... έκλεψα)!

Η υπόθεση πήγε στην Εισαγγελία, η οποία και διαχώρισε τα δύο αδικήματα. Για το δεύτερο κατέθεσα σε ανακριτή, μου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα μέχρι να κριθεί η υπόθεση και τελικά απαλλάχθηκα με την Απόφαση 819/28.2.2012 (με κλικ εδώ)! Και αυτό ήταν πολύ φυσικό, αφού ο Παναγιώτης Δρακόπουλος έχει πολλές δικές του φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά και δεκάδες βίντεο για το παραμύθι της Διατροφικής Ζώνης με το οποίο εξαπατά χιλιάδες κορόιδα!!! Ας μην ξεχνάμε ότι από ένα βίντεο βγαίνουν χιλιάδες στιγμιότυπα των προσώπων που εμφανίζονται σε αυτό! Όσον αφορά στην απάτη της Διατροφικής Ζώνης, πάρτε μια γεύση εδώ και θα την δούμε και πιο κάτω!

 

 Η Αλήθεια για τον "διατροφολόγο" είναι αυτή:

30/5/07 - Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασία  "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1 !!! Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται !!!. --  ΜΕΡΗ:  ΑΑΑ - ΒΒΒ - ΓΓΓ - Δείτε τα βίντεο!


Η έκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας καθώς και το σχετικό πρόστιμο από τη Νομαρχία Αθηνών!


30-9-2013 - Διαφήμιση του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr, από όπου φαίνεται ότι εξακολουθεί να "πουλάει" τη διατροφική ζώνη ως "διαιτολόγος-διατροφολόγος" και στην Ελλάδα και στην Κύπρο χωρίς κανένα δίπλωμα και παρά το κλείσιμο του γραφείου του και τα πρόστιμα από τη Νομαρχία Αθηνών. Αυτά δεν τα είδε ο κ. Εισαγγελέας???

 

Το πρώτο αδίκημα είχε δύο κομμάτια: το ότι δημοσίευσα (α) ότι ο Δρακόπουλος είχε φτιάξει δεύτερη σφραγίδα της ΠΟΠΚ και έδινε πλαστά διπλώματα στους μαθητές του και (β) το ότι ο Δρακόπουλος είχε μόνο 5ο νταν και όχι 7ο! Στην πρώτη δίκη καταδικάστηκα και για τα δύο με την Απόφαση 55408/31.5.2012 σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στην έφεσή μου καταδικάστηκα μόνο για το (β) και όχι για το (α) με την Απόφαση 56591/6.11.2013 σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία και παρέμεινε μετά από μια παλινδρόμηση στον Άρειο Πάγο! (Περίληψη της Απόφ Εφετ.)

Ας τονιστεί εδώ ότι όλες οι δίκες αυτής της υπόθεσης ήταν τελείως άδικες διότι δικάστηκα επειδή κάποιος εκτός Ελλάδος είχε αντιγράψει άρθρα μου, μεταξύ αυτών και μερικά σχετικά με τον Δρακόπουλο, στον ιστότοπο www.karategreece.com, ο οποίος ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι ήταν δικός μου. Και οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, έχοντες άγνοια περί διαδικτύου, ώστε να γνωρίζουν ότι η μεταφορά ενός κειμένου με φωτογραφίες από το ένα site στο άλλο δεν είναι παρά ένα απλό Copy-Paste, με το έτσι θέλω και με το νομικό σόφισμα "μόνον εσύ γράφεις κατά του Δρακόπουλου" υιοθέτησαν χωρίς καμιά απόδειξη ότι εγώ ήμουν υπεύθυνος για δημοσιεύσεις σε άγνωστο σε εμένα ιστότοπο!!!

Και ο Δρακόπουλος συνεχίζει στις δημοσιεύσεις του:

Εδώ τι δουλειά έχει να αναμείξει στην αντιδικία μας τις δίκες μου με τους άλλους? Είναι προφανές ότι θέλει να με διασύρει! Και ποιοί είναι αυτοί οι "άλλοι"? Η Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη ήταν η αρχική δικηγόρος του, η οποία λόγω της υποψηφιότητάς της στο Δήμο Ψυχικού απεσύρθη από τις υποθέσεις του και τις έδωσε στην συνεργάτιδά της Δροσιά Μπάκου (μαζί τις οργάνωναν!) και ο Γιώργος Γερόλυμπος ήταν ο υπ' αριθμόν ΕΝΑ εχθρός της ΠΟΠΚ με τον οποίο ο Δρακόπουλος συνεργάστηκε εναντίον μου υπό τον τύπο "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"! Στη συνέχεια η Ζέππου μπήκε φυτευτή "πρόεδρος της ΠΟΠΚ" με παράνομες εκλογές, όπως θα δούμε και πιο κάτω.

 

Όσον αφορά στα δικαστήρια με την Ζέππου και τον Γερόλυμπο τώρα:

Η δικηγόρος Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη με είχε εγκαλέσει με καμιά εικοσαριά κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ. για τις οποίες με την Απόφαση 65434/14.11.2011 καταδικάστηκα σε 8+2+2+2 = 14 μήνες με τριετή αναστολή στο Πρωτοδικείο. Από αυτές τις ποινές παραγράφηκαν οι 2+2+2 με τον ν. 4043/13.2.2012 και στο Εφετείο οι 8 μήνες της συκοφαντικής δυσφήμισης έγιναν 4 μόνον με τριετή αναστολή για απλή δυσφήμιση με την Απόφαση 6760/20.7.2012, οι οποίοι και παραγράφηκαν με τον ν. 4198/11.10.2013 πριν η υπόθεση εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο! Θυμίζω ότι "απλή δυσφήμιση" σημαίνει ότι όσα της έγραψα ήταν αληθινά αλλά υπερέβαλα στην προβολή τους, ώστε να κριθούν ως περιέχοντα σκοπό εξύβρισης! Με την εν λόγω παραγραφή δεν εξάντλησα τον τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας, πράγμα που αν το έκανα κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν!

Ο Γιώργος Γερόλυμπος, το αστέρι αυτό του αθλητισμού που κυνηγάω με τις καταγγελίες μου είκοσι χρόνια τώρα, ήδη έχει αποδειχθεί περίτρανα ως "Αθλητικός Εγκληματίας", ακριβώς όπως τον περιέγραφα όλα αυτά τα χρόνια και τον έχει χαρακτηρίσει "Persona non Grata" η Παγκόσμια του Καράτε απαγορεύοντάς του έτσι την είσοδό του σε εκδηλώσεις καράτε σε όλο τον κόσμο και όλες τις εθνικές ομοσπονδίες! Αν οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές δεν το καταλάβαιναν και με καταδίκαζαν αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου! Στην πραγματική ζωή ο Γερόλυμπος έχει αποδειχθεί κλέφτης, απατεώνας, νονός του αθλητισμού, εκμεταλλευτής αθλητικών ομοσπονδιών κτλ. και στο ότι οι Δικαστές με καταδίκαζαν όταν τον αποκαλούσα "σαλτιμπάγκο του αθλητισμού", ενώ σήμερα ετοιμάζονται κατηγορίες εναντίον του από τη ΓΓΑ και άλλους για 5-10 υποθέσεις, έ αυτό το λιγότερο που αποδεικνύει είναι ότι ... προηγούμαι των δικαστών περί τα ... 20 χρόνια! Όταν βγουν οι αποφάσεις από αυτές τις νέες υποθέσεις τότε θα ζητήσω αναψηλάφηση όλων των δικών μου με τον Γερόλυμπο! Ορίστε μερικά από τα άρθρα μου (με κλικ εδώ) για το αστέρι αυτό του αθλητισμού, που επικαλείται και ο "φίλος του" ο Δρακόπουλος (το καπάκι!), τα οποία ο Γερόλυμπος (ο τέντζερης!) τα διαβάζει και όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της γυναίκας του!

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Δρακόπουλος διατυπώνει ανωτέρω μια τελεσίδικη καταδίκη μου από μήνυση του Γερόλυμπου, της οποίας η έλλειψη ακρίβειας αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση! Και η αλήθεια είναι ότι με την πρωτόδικη Απόφαση 27354/11.4.2011 καταδικάστηκα σε (6+1) μήνες με τριετή αναστολή και με την εφετειακή Απόφαση 11131/28.11.2011 καταδικάστηκα στην ίδια ποινή! Προφανώς έκανα Αναίρεση στον Άρειο Πάγο και η ποινή παραγράφηκε με τον ν. 4043/13.2.2012. Συνεπώς και εδώ η πραγματική περιγραφή της ποινικής μου κατάστασης από τον Δρακόπουλο διαφέρει από την πραγματικότητα. Με την εν λόγω παραγραφή δεν εξάντλησα τον τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας, πράγμα που αν το έκανα κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν!

 

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Δρακόπουλος στέλνει ένα email προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας του Παραδοσιακού με κοινοποίηση προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες, στο οποίο περιλαμβάνει όλα τα περί των ποινικών μου δικαστηρίων και μάλιστα μεταφρασμένα στα αγγλικά για να τα ... εμπεδώσουν! Και ορίστε οι παραλήπτες, στους οποίους με συκοφαντεί και ταυτόχρονα αυτός καραμπινάτα "δημοσιοποιεί την ποινική μου κατάσταση με μετάφραση σε γλώσσα που διαβάζουν και αποστολή με e-mail", ενώ ο Εισαγγελέας κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης, που απέρριψε τη μήνυσή μου, ... σφυράει αδιάφορα, όπως θα δούμε πιο κάτω!!!

Στη μήνυσή μου γράφω σχετικά:

Το email αυτό αποδεικνύει αρρωστημένο μίσος εναντίον μου για τον Δρακόπουλο και για όποιον του το μετέφρασε εναντίον μου, που ξέρουμε ποιός είναι ο πιθανότερος "μεταφραστής" από την ειδική προσοχή με την οποία είναι γραμμένο! Μετά την καραμπινάτα παράνομη, αλλά και ηλίθια, επιστολή Γιόργκα για την αρπαγή της διοίκησης της ΠΟΠΚ, πράγμα που απέτυχε, ο Δρακόπουλος περνάει πλέον σε καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμιση και καραμπινάτη παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών μου δεδομένων με την Επιστολή προς τον πρόεδρο της Παγκόσμιας του Παραδοσιακού Καράτε Ρίτσαρντ Γιόργκενσεν και τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της! Ποιός είναι ο Ρίτσαρντ Γιόργκενσεν? (με κλικ εδώ!) Ένας ακόμα βλάκας!

 

 Και καταλήγω:


Εδώ θα πρέπει να ομολογήσω μια παρεξήγηση στην ερμηνεία των νόμων περί παραγραφών από εμένα, πράγμα που κατάλαβα τώρα μετά από τη μελέτη της απορριπτικής διάταξης αυτής της μήνυσής μου! Οι δύο νόμοι περί παραγραφών παραγράφουν τις ποινές και όχι τις καταδίκες, οι οποίες παραμένουν! Αλλά και πάλι προκύπτει ότι η "παρουσίαση" της ποινικής μου κατάστασης είναι "έντεχνα" διατυπωμένη, ώστε να δίνει για μένα χειρότερη εικόνα από την πραγματική!


Την ανωτέρω μήνυσή μου συνόδευαν και τα επόμενα σχετικά έγγραφα από 1 έως 13 με τη μήνυση και από 14 έως 19 με την κατάθεσή μου στην προανάκριση!

Σχετικό

Περιεχόμενο (με κλικ το βλέπετε)
01 Το Πρακτικό των εκλογών της ΠΟΠΚ του 2012
02 Η Απόφαση 174/2013 που έχασαν ο "Δρακόπουλος και Σία" την αρπαγή της ΠΟΠΚ
03 Η πρώτη μήνυσή μου κατά Δρακόπουλου, Προκοπίου, Μπάκου και Γιόργκα.
04 24-6-2012 - Δημοσίευμα του Δρακόπουλου στο site του gtkf.gr
05 10-9-2013 - Και δεύτερο δημοσίευμα του Δρακόπουλου στο site του gtkf.gr
06 30-9-2013 - Διαφήμιση του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr, από όπου φαίνεται ότι εξακολουθεί να "πουλάει" τη διατροφική ζώνη ως "διαιτολόγος-διατροφολόγος" και στην Ελλάδα και στην Κύπρο χωρίς κανένα δίπλωμα και παρά το κλείσιμο του γραφείου και τα πρόστιμα από τη Νομαρχία Αθηνών. Αυτά δεν τα είδε ο κ. Εισαγγελέας???
07 29-7-2012 - Δημοσίευμα του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr
08 4-3-2013 - Δημοσίευμα του Δρακόπουλου και σε άλλο σημείο του site του zone.com.gr
09 24-9-2013 - Εξακολουθεί να υπάρχει το δημοσίευμα του Δρακόπουλου στο άλλο σημείο του site του zone.com.gr
10 Καταγγελία του παράνομου σεμινάριου των Jorgensen και Yorga στην Ελλάδα στο karate.gr.
11 Καταγγελία του παράνομου σεμινάριου των Jorgensen και Yorga στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό site eurokarate.eu.
12 Επιστολή του Παναγιώτη Δρακόπουλου κατά του Ε. Περσίδη προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες του Παραδοσιακού Καράτε.
13 Επιστολή του Jorgensen προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες του Παραδοσιακού Καράτε.
14 Άρθρο του karate.gr για το παράνομο σεμινάριο των Jorgensen και Yorga στην Ελλάδα.
15 Οι νόμοι 4043/2012 και 4198/2013 για τις παραγραφές
16 Το άρθρο μου για το πώς κατάλαβα τους ανωτέρω νόμους.
17 29-10-2013 - Εξακολουθεί να υπάρχει το Δημοσίευμα του Δρακόπουλου στο site του gtkf.gr
18 29-10-2013 - Εξακολουθεί να υπάρχει το Δημοσίευμα του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr
19 29-10-2013 - Εξακολουθεί να υπάρχει το Δημοσίευμα του Δρακόπουλου και σε άλλο σημείο του site του zone.com.gr

 Η Παροχή Εξηγήσεων του Δρακόπουλου

 στην Προανάκριση

Ο Π. Δρακόπουλος κλήθηκε στην προανάκριση να καταθέσει "Παροχή Εξηγήσεων" (τις βλέπετε με κλικ εδώ) σχετικά με όσα τον κατηγορούσα, τις οποίες φυσικά δεν διατύπωσε μόνος του, αλλά τις έγραψε η δικηγόρος του κα Δροσιά Μπάκου, την οποία και ορίζει συνήγορό του στην κατάθεσή του.

Στη συνέχεια σχολιάζω τις ανακρίβειες, τις κακοήθειες και τα χοντρά ψέματα, που έγραψαν ο αντίδικος Παναγιώτης Δρακόπουλος με τη δικηγόρο του Δροσιά Μπάκου στην Παροχή Εξηγήσεων.

 

Ψέματα! Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πρόεδρος της ΠΟΠΚ από τον Ιανουάριο του 1995 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2001, τεχνικός υπεύθυνος εκτός διοικητικού συμβουλίου από τον Ιανουάριο του 2002 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004 μετά από αναγκαστική παραίτηση του, αφού ο αθλητικός νόμος απαγορεύει στους τεχνικούς να κατέχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, και τίποτα απολύτως από τον Ιανουάριο του 2005 μέχρι σήμερα και για πάντα!!!

Επίσης η αλήθεια είναι ότι εξαπατά τον κόσμο παριστάνοντας τον "ειδικό εφαρμογών διαιτητικής", πράγμα που σημαίνει "διατροφολόγος", καθώς και τον "σύμβουλο διατροφικής ζώνης", πράγμα που επίσης σημαίνει "διατροφολόγος", όπως τα είπαμε πιο πάνω και θα επαναλάβουμε πιο κάτω!

Και άλλα ψέματα υπό μορφή διαστρεβλωμένης αλήθειας! Ή αλήθεια είναι ότι πλήρωσε δικό του δικηγόρο να δικάσει στο Πρωτοδικείο (1995) την τριτανακοπή του καταστατικού της ΠΟΠΚ από την ΕΟΕΚ, όπου πήγα εγώ σαν μάρτυρας. Ο δικηγόρος είχε την υπόθεση για χαμένη! Μετά από ομηρικό καυγά κατά την ακροαματική διαδικασία επί μιάμιση ώρα μεταξύ εμού ως μάρτυρα και του δικηγόρου της ΕΟΕΚ (κορυφαίου γνώστη των αθλητικών θεμάτων και σύμβουλου του υφυπουργού αθλητισμού) το κλίμα αντιστράφηκε και τελικά κερδίσαμε την υπόθεση, πράγμα που οφειλόταν σε εμένα!

Η ΕΟΕΚ έκανε έφεση, η οποία δικάζεται με κατάθεση φακέλων την προηγουμένη ή την ημέρα της δίκης! Ο δικηγόρος του Δρακόπουλου ΔΕΝ κατάθεσε φάκελο (1996)! Από ένα γραφείο με πέντε δραστήριους δικηγόρους και τέσσερεις γραμματείς ο μόνος λόγος να μην καταθέσεις φάκελο σε έφεση κερδισμένης δίκης είναι να έχεις πάρει τέτοια εντολή από τον πελάτη σου, ώστε να χάσεις τη δίκη! Αυτό ακριβώς έκανε ο Δρακόπουλος! Ήθελε να χάσει τη δίκη, ώστε να μείνει η εκμετάλλευση της ΠΟΠΚ στα χέρια του, πράγμα που έγινε!

Τότε έβαλα εγώ την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να κάνει τριτανακοπή της απόφασης του εφετείου! Ο Δρακόπουλος ανέλαβε να φέρει το σχετικό πληρεξούσιο προς τον δικηγόρο μας από τον φίλο του Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Βλάντιμιρ Γιόργκα (Βελιγράδι) και μέχρι να το φέρει πέρασαν ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια! Το εφετείο επαναλήφθηκε το 2000 και η αναίρεση στον Άρειο Πάγο τελείωσε το 2003 και τα κερδίσαμε και τα δύο! Συνεπώς, η αλήθεια είναι ότι ο Δρακόπουλος πλήρωσε τα δικαστήρια από τα λεφτά που εισέπραττε για την ΠΟΠΚ και δεν τα έβαζε στο Ταμείο της και ΕΓΩ κέρδισα όλα τα δικαστήρια με την ΕΟΕΚ!!!

Εδώ εντοπίζουμε και τα πρώτα ψέματα υπό μορφή αποδεικνυόμενης με έγγραφα κακοήθειας και του Π. Δρακόπουλου και της δικηγόρου του Δροσιάς Μπάκου!

1) Γιατί δεν έβγαλε φορολογικό μητρώο ο Δρακόπουλος όταν ήταν πρόεδρος της ΠΟΠΚ επί έξι χρόνια από το 1995 μέχρι το 2001?

2) Εγώ προσωπικά έκανα τέσσερεις αιτήσεις για αναγνώριση στη ΓΓΑ, αλλά ο Γερόλυμπος τις μπλοκάριζε με διεφθαρμένους υπαλλήλους της ΓΓΑ και διεφθαρμένους πολιτικούς προϊσταμένους! Η τελευταία αίτησή μου περιείχε και τις αποφάσεις του Εφετείου και του Αρείου Πάγου καθώς και δύο ογκώδεις φακέλους της ΠΟΠΚ και των συλλόγων της τους οποίους ετοίμαζα επί έξι μήνες!!!

3) Εγώ απευθύνθηκα με πλήθος επιστολών και στο Συνήγορο του Πολίτη και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης! Ο Δρακόπουλος δεν έκανε τίποτα από αυτά!

4) Τέλος, όσον αφορά τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης στο τέλος του 2004, οι αρχιψεύταροι και οι δύο Δρακόπουλος και Μπάκου, ΕΓΩ ήμουν εκείνος που εντόπισα την ανάγκη των εκλογών για να μη μείνει η ΠΟΠΚ ακέφαλη στην αρχή του 2005 και ο Δρακόπουλος σαμποτάρισε τις νόμιμες και εμπρόθεσμες εκλογές, ώστε να οδηγηθούμε σε προσωρινή διοίκηση: απόδειξη η σχετική επιστολή μου, που του επέδωσα με δικαστικό επιμελητή (με κλικ εδώ) και για την οποία μου έκανε ασφαλιστικά μέτρα και μήνυση!!!

 

Και εδώ η αλήθεια διαστρεβλώνεται! Μετά το χάος που προκάλεσε ο Δρακόπουλος στη διοίκηση της ΠΟΠΚ από αρχές 1995, ανέλαβε η δικηγόρος του Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη "να μας βάλει σε τάξη" και αφού έχασε όλες τις δίκες κατά των συλλόγων που κέρδισαν την ΠΟΠΚ,  ο Δρακόπουλος με τη δικηγόρο του προχώρησαν σε "διοικητικό αλισβερίσι" μένοντας στη διοίκηση με μειοψηφία (3 μέλη στα 7), την δικηγόρο του ... Πρόεδρο της ΠΟΠΚ και την έδρα της ΠΟΠΚ στο γραφείο της!!! Εγώ δεν έλαβα μέρος διότι οι εκλογές ήταν για τα ... μπάζα, όλα ήταν παράνομα και ως διοικητικός με 30ετή πείρα στη διοίκηση αθλητικών ομοσπονδιών γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα τα ανέτρεπα πολύ εύκολα.

Ψέματα και αυτά! Η αλήθεια είναι ότι εν μέσω σκευωριών και πλεκτανών μεσαιωνικού χαρακτήρα και βλέποντας ότι η ιστορία όλων μας θα τραβούσε για πολλά χρόνια, αποφάσισα να εξιστορώ με λεπτομέρειες τα τεκταινόμενα στο χώρο του καράτε, ώστε πρώτον να γνωρίζουν όλοι τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά και δεύτερον να μείνουν οι πράξεις όλων μας στην ιστορία του καράτε και να κριθούμε από τον κόσμο του καράτε ακόμα και στο μέλλον!!! Στις δε εκλογές της ΠΟΠΚ τον Αύγουστο του 2005 δεν έλαβα μέρος, διότι είχα δει ότι ήταν καραμπινάτα παράνομες και ήμουν βέβαιος ότι θα τις ακύρωνα εύκολα, όπως και έγινε!

Και αυτά είναι παραμύθια του Δρακόπουλου και της δικηγόρου του! Η αποδεκτή αλήθεια (μέχρι να ανατραπεί) είναι ό,τι κρίθηκε από τα δικαστήρια! Και αυτό που κρίθηκε είναι ότι:

1) "Διαιτολόγος" ΔΕΝ είναι και εξαπατά τον κόσμο σε Ελλάδα και Κύπρο από το 2001 και μέχρι σήμερα επιτυγχάνοντας παράνομο πλουτισμό και μάλιστα με μαύρο χρήμα, αλλά οι επερχόμενοι νόμοι στην Ελλάδα θα μου δώσουν και άλλες δυνατότητες να τον καταγγείλω!

2) Τα διπλώματα, που έδινε στους μαθητές του, στο αστικό δικαστήριο θεωρήθηκαν γνήσια και στο ποινικό δικαστήριο θεωρήθηκαν πλαστά. Η υπόθεση, όμως, του αστικού βρίσκεται ακόμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τέλος στην πραγματική ζωή τα διπλώματα αυτά ακυρώθηκαν από την ΠΟΠΚ και οι μαθητές του εγκατέλειψαν τη σχολή του και τον δάσκαλό τους δείχνοντας έτσι τη δική τους άποψη για το όλο θέμα! Είναι το αμερικάνικο ρητό που λέει ότι ο πελάτης δείχνει την άποψή του με ... τα πόδια: σηκώνεται και φεύγει!

3) Τα δικά του διπλώματα θεωρήθηκαν από τα δικαστήρια ως γνήσια, αλλά η ΠΟΠΚ δεν τα αναγνωρίζει, διότι αποκτήθηκαν παράτυπα και άλλωστε ποτέ δεν της υποβλήθηκαν για αναγνώριση!

4) Αλλά το κυριότερο είναι ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) είναι από το 2007 στα χέρια μου, ο δικός του σύλλογος (καθώς και ο ίδιος) και οι σύλλογοι των συνεργατών του (καθώς και οι ίδιοι) βρίσκονται εκτός της ΠΟΠΚ και δεν έχουν καμιά ελπίδα να μπουν μέσα, οι σύλλογοί τους πήγαν στην ΕΛΟΚ και εκεί τους δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως ήταν και αναμενόμενο!

 

Εδώ ακριβώς εντοπίζεται και το τεράστιο ψέμα! Το αντικείμενο της αντιδικίας μας δεν είναι στην ουσία αυτά που γράφει ο Περσίδης στις ιστοσελίδες του για τον Δρακόπουλο, αλλά αυτή καθεαυτή η ΠΟΠΚ! Εναντίον μου προσωπικά στράφηκε το 2005 όταν 1) έχασε την προσωρινή διοίκηση της ΠΟΠΚ από τον Τσόγκα, 2) εγώ του τα έγραψα χοντρά για τις βλακείες του, και 3) εκείνος είδε να χάνει τελείως την ΠΟΠΚ! Στις ανωτέρω μηνύσεις που αναφέρει παραλείπει την πρώτη για την από 30-9-2004 επιστολή Περσίδη προς Δρακόπουλο την οποία συνόδεψε με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή! Αυτά ο Δρακόπουλος και οι δικηγορίνες του τα έχασαν και τα τρία! Για λεπτομέρειες εδώ:

Από 3/8/05 - ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ Δρακόπουλου κατά Περσίδη και οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

6/8/05 - Τα Πρώτα Ασφαλιστικά Μέτρα Δρακόπουλου κατά Περσίδη - Έχασε την Προσωρινή Διαταγή ο Δρακόπουλος, Παραιτήθηκε από τα Ασφαλιστικά Μέτρα με δήλωση της δικηγόρου του Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη.

Η αντίστοιχη Πρώτη Αγωγή δεν υπεβλήθη ποτέ!


10/5/07 - Η Πρώτη Μήνυση Δρακόπουλου κατά Περσίδη για τις δημοσιεύσεις του στο karate.gr και 25-9-08 - Η Απόφαση στο ακροατήριο μετά από Ρεσιτάλ Ποπ-Κακοήθειας της πλευράς του Δρακόπουλου. ΑΘΩΟΣ Ο ΠΕΡΣΙΔΗΣ.

25-9-08 - Η Απόφαση 57645/25-9-08 στο ακροατήριο (σε PDF): ΑΘΩΟΣ Ο ΠΕΡΣΙΔΗΣ.

29/4/09 - Η ανωτέρω Απόφαση 57645/25-9-08 καθαρογραμμένη! ΑΘΩΟΣ Ο ΠΕΡΣΙΔΗΣ!

 Το Πραγματικό Αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη ήττα του Δρακόπουλου και ας παρηγοριούνται οι δικηγόροι του με την εμμονή ότι κερδίζουν όλες τις δίκες!

Στις επόμενες μηνύσεις του και αγωγές ο Δρακόπουλος κέρδισε το 1/5, το οποίο και αυτό ακόμα βρίσκεται για να κριθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Στην πραγματική ζωή, όμως, τα έχασε όλα και υπεύθυνες για αυτό είναι η δική του απληστία και οι δύο δικηγορίνες του, που τον παρέσυραν στα δικαστήρια! Θα ήταν πολύ προτιμότερο για όλους να αποδεχόταν τη διοίκηση της ΠΟΠΚ με εμένα πρόεδρο και τον ίδιο τεχνικό υπεύθυνο, να κατέθετε στο ταμείο της ΠΟΠΚ τα χρήματα που είχε εισπράξει για διπλώματα μαύρων ζωνών και να είχαμε αναπτύξει την ομοσπονδία. Τώρα τα έχασε όλα ακόμα και τη σχολή του!

 

Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι 1) διαστρέβλωσε τις αποφάσεις των δικαστηρίων αποκρύπτοντας την πλήρη διατύπωσή τους με τρόπο που έβγαινε διαφορετικό συμπέρασμα από το πραγματικό, και 2) μετέφρασε στα αγγλικά και απέστειλε με e-mail το ίδιο επίδικο κείμενο στην παγκόσμια και σε εθνικές ομοσπονδίες, οι άνθρωποι των οποίων ΔΕΝ το γνώριζαν διότι ΔΕΝ διαβάζουν ελληνικά και άρα το έμαθαν μόνο και μόνο από το e-mail του Δρακόπουλου! Είναι προφανέστατο ότι η δημοσίευση στα αγγλικά είναι απολύτως ΝΕΑ δημοσίευση από αυτήν στα ελληνικά!

Ναι μεν οι δημοσιεύσεις του Δρακόπουλου βρίσκονταν στις ιστοσελίδες του από την 24-6-2012 και 29-7-2012 και εγώ υπέβαλα τη μήνυση την 7-10-2012, αλλά οι δημοσιεύσεις αυτές βρίσκονταν ακόμα στις ιστοσελίδες του Δρακόπουλου και κατά τις ημέρες της υποβολής της μήνυσής μου και αρκετούς μήνες αργότερα. Συνεπώς, η κατασυκοφάντησή μου γινόταν καθημερινά και η μήνυσή μου είναι εμπρόθεσμη!

Η "μετάφραση του επίδικου κειμένου" στα αγγλικά ΔΕΝ αποτελεί "απλή αναπαραγωγή του ιδίου κειμένου", αφού είναι πλέον διατυπωμένο σε άλλη γλώσσα και δίνεται έτσι η δυνατότητα να διαβάζεται από τελείως άλλους ανθρώπους όλων των χωρών του κόσμου, αλλά αποτελεί στην ουσία "ΝΕΑ παραγωγή" και άρα πρόκειται για "ΝΕΑ αδικήματα" και για τη συκοφαντική δυσφήμιση και για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων με ημερομηνία τέλεσης την 9-7-2013! Και μάλιστα, το αγγλικό κείμενο δεν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ώστε να χρειάζεται να ψάξουν οι νέοι αναγνώστες να το βρουν, αλλά στάλθηκε με e-mail σε αυτούς και εμφανίστηκε "καρφωτά" στην οθόνη του υπολογιστή τους! Συνεπώς, από την ημερομηνία 9-7-2013 αποστολής του e-mail μέχρι την 7-10-2013 υποβολής της μήνυσης δεν είχε περάσει η τρίμηνη προθεσμία!

Δηλαδή, με βάση τις χαζομάρες που ισχυρίζεται η κα Δροσιά Μπάκου, αν γράψω εγώ σήμερα, 12-8-2016, στο επόμενο πινακάκι ένα υβριστικό και συκοφαντικό κείμενο εναντίον της στα ... κινέζικα, που το καταλαβαίνουν ενάμιση δισεκατομμύριο Κινέζοι, αλλά όχι η ίδια, και μετά από τρεις μήνες και μια μέρα γράψω δίπλα του τη μετάφρασή του στα ελληνικά, που το καταλαβαίνουν μόνο 10 εκατομμύρια έλληνες, ήδη θα έχω εξασφαλίσει εκπρόθεσμη την όποια έγκλησή της, αφού τα κείμενα είναι "ίδια"!!! Για παράδειγμα: 

 

Ραντεβού μετά από τρεις μήνες και μια μέρα εδώ για τη μετάφραση!

Επιπρόσθετα, η συγκέντρωση των στοιχείων της ποινικής μου κατάστασης, η δημοσιοποίησή τους στις ιστοσελίδες του Δρακόπουλου από τον ίδιο, η μετάφραση αυτών και η αποστολή του μεταφρασμένου κειμένου με e-mail στους προέδρους της Παγκόσμιας και των εθνικών ομοσπονδιών-μελών της Παγκόσμιας από τον Δρακόπουλο αποτελούν "επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων", αφού αποτελούν "συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμό, διασύνδεση" και άρα είναι καραμπινάτες παραβάσεις του ν.2472/1997!

 

Και η Παροχή Εξηγήσεων συνεχίζει:

Επαναλαμβάνω ότι:

Σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμιση ισχυρίστηκα ότι ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ τις αποφάσεις των δικαστηρίων αποκρύπτοντας την πλήρη διατύπωσή τους με τρόπο που έβγαινε διαφορετικό συμπέρασμα από το πραγματικό, ενώ αντίθετα με τις δημοσιεύσεις Δρακόπουλου οι δικές μου δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν ολόκληρες τις αποφάσεις των δικαστηρίων δίνοντας την πραγματική τους διάσταση. Συνεπώς η παράθεση κατωτέρω των δικών μου δημοσιευμάτων από τον Δρακόπουλο είναι συστηματικά απατηλή, διότι τα δικά του δημοσιεύματα είναι επιλεκτικά περιληπτικά, ώστε να αποκομίζει ο αναγνώστης άλλη εντύπωση. Άλλωστε είναι ερευνητέο αν κάποιος άλλος έχει το δικαίωμα να μεταφέρει όπου θέλει μια δική μου δημοσίευση για προσωπικά μου δεδομένα!

Σχετικά δε με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, επαναλαμβάνω ότι ο Δρακόπουλος δεν είχε κανένα δικαίωμα να γνωστοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ποινική μου κατάσταση σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να την μάθουν! Και αυτή η παραβίαση του ν. 2472/1997 αποτελεί αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, αποτελεί υποχρέωση του κάθε Εισαγγελέα να ζητήσει τη δίωξη του Δρακόπουλου και πιθανόν να επανέλθω με νέα μήνυση για αυτό, διότι δεν έχει προθεσμία τριών μηνών!

 

Στη συνέχεια Δρακόπουλος και Μπάκου αναφέρουν διάφορες δίκες για υποθέσεις εκτός των δημοσιευμάτων του και εκτός της μήνυσης:

Στα 2 και 3 της πιο πάνω αρίθμησης έχω ήδη απαντήσει με το: "Και η αλήθεια είναι ότι με την πρωτόδικη Απόφαση 27354/11.4.2011  σε δίκη μου μετά από έγκληση του Γιώργου Γερόλυμπου καταδικάστηκα σε (6+1) μήνες με τριετή αναστολή και στη συνέχειά της με την εφετειακή Απόφαση 11131/28.11.2011 καταδικάστηκα στην ίδια ποινή!"

Και όμως όλες οι αποφάσεις των Δικαστών στις δίκες μου με τον Γερόλυμπο ήταν λανθασμένες! Απόδειξη η παραπομπές του στους Εισαγγελείς από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία επιτέλους ξύπνησε, και έπεται συνέχεια:

4/1/2016 - Καράτε και Τρίαθλο: Το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου" και ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!

15/1/2016 - Εγκληματική Οργάνωση Εκμετάλλευσης Αθλητικών Ομοσπονδιών έχει στήσει η "Συμμορία Γιώργου και Εμμανουέλας Γερολύμπου και Συνεργατών Α.Ε.Α."

Η 4 δεν αναφέρεται στη μήνυσή μου και άρα είναι εκτός θέματος, αλλά η κα Κακοήθεια την αναφέρει για τις εντυπώσεις!

Στις 5 και 6 έχω ήδη απαντήσει ανωτέρω με τα εξής: "Η δικηγόρος Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη με είχε εγκαλέσει με καμιά εικοσαριά κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ. για τις οποίες με την Απόφαση 65434/14.11.2011 καταδικάστηκα σε 8+2+2+2 = 14 μήνες με τριετή αναστολή στο Πρωτοδικείο. Από αυτές τις ποινές παραγράφηκαν οι 2+2+2 με τον ν. 4043/13.2.2012 και στο Εφετείο οι 8 μήνες της συκοφαντικής δυσφήμισης έγιναν 4 μόνον με τριετή αναστολή για απλή δυσφήμιση με την Απόφαση 6760/20.7.2012, οι οποίοι και παραγράφηκαν με τον ν. 4198/11.10.2013 πριν η υπόθεση εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο! Θυμίζω ότι "απλή δυσφήμιση" σημαίνει ότι όσα της έγραψα ήταν αληθινά αλλά υπερέβαλα στην προβολή τους, ώστε να κριθούν ως μη απαραίτητα να διατυπωθούν έτσι! Με την εν λόγω παραγραφή δεν εξάντλησα τον τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας, πράγμα που αν το έκανα κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν!

Η 7 αναφέρεται στην παραβίαση προσωρινής διαταγής και κατά τη γνώμη μου η απόφαση πάσχει. Και αυτό διότι η προσωρινή διαταγή έλεγε "να μην δημοσιεύσω κάτι που να προσβάλει τον Δρακόπουλο" και εγώ άφησα τα ίδια άρθρα αφού πρώτα αφαίρεσα κάθε τι προσβλητικό για τον Δρακόπουλο! Συνεπώς, πρώτα έπρεπε να κριθεί αν αυτά που έμειναν προσβάλουν τον Δρακόπουλο και μετά η παράβαση της προσωρινής διαταγής, πράγμα που δεν έγινε!!!

Τα αναφερόμενα στα υπ' αριθμ. 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 εδάφια δεν αναφέρονται στη μήνυσή μου, άρα είναι εκτός θέματος και αποτελούν μέρος της κακοήθους στρατηγικής της κας Δροσιάς Μπάκου, η οποία πλέον ταυτίζεται με τον πελάτη της (κάτι πολύ φυσικό μετά από 10 χρόνια αντιδικιών!), να αμαυρώνει την προσωπικότητα του αντιδίκου!

Γιατί όμως δεν έγραψε ποτέ για τον πελάτη της και την εκτεταμένη απάτη του με την αντιποίηση του επαγγέλματος του ιατρού και του διατροφολόγου???

 

 Η Αλήθεια για τον "διατροφολόγο" είναι αυτή:

30/5/07 - Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασία  "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1 !!! Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται !!!. --  ΜΕΡΗ:  ΑΑΑ - ΒΒΒ - ΓΓΓ - Δείτε τα βίντεο!


Η έκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας καθώς και το σχετικό πρόστιμο από τη Νομαρχία Αθηνών!


30-9-2013 - Διαφήμιση του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr, από όπου φαίνεται ότι εξακολουθεί να "πουλάει" τη διατροφική ζώνη ως "διαιτολόγος-διατροφολόγος" και στην Ελλάδα και στην Κύπρο χωρίς κανένα δίπλωμα και παρά το κλείσιμο του γραφείου του και τα πρόστιμα από τη Νομαρχία Αθηνών. Αυτά δεν τα είδε ο κ. Εισαγγελέας???

 

Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς!

Εδώ μόνο θα τονίσω ότι της εφετειακής απόφασης 164/2011, την οποία κραδαίνουν ως σημαία οι αντίδικοι, προηγήθηκε η πρωτόδικη  5476/2008 στην οποία δείτε τι αναγράφεται με κλικ στις: Σελίδα 16 - Σελίδα 17 - Σελίδα 22 - Σελίδα 23 - Σελίδα 24.


Επαναλαμβάνω και εδώ ότι θα πρέπει να ομολογήσω μια παρεξήγηση στην ερμηνεία των νόμων περί παραγραφών από εμένα, πράγμα που κατάλαβα τώρα μετά από τη μελέτη της απορριπτικής διάταξης αυτής της μήνυσής μου! Οι δύο νόμοι περί παραγραφών παραγράφουν τις ποινές και όχι τις καταδίκες, οι οποίες παραμένουν! Αλλά και πάλι προκύπτει ότι η "παρουσίαση" της ποινικής μου κατάστασης είναι "έντεχνα" διατυπωμένη, ώστε να δίνει για μένα χειρότερη εικόνα από την πραγματική!


 

Σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις στον σχολιασμό της Παροχής Εξηγήσεων επαναλαμβάνω και εδώ ό,τι έγραψα και στον σχολιασμό της μήνυσης.

Ό,τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στον κατωτέρω πίνακα ΔΕΝ αποτελεί μέρος της συζήτησης!

 

Δημοσιεύματα του Δρακόπουλου αντικείμενα της μήνυσής μου.

Οι απαντήσεις μου σε αυτά.

Η αλήθεια, τελείως διαφορετική από την ανωτέρω, είναι ότι με την 51758/30.4.2010 Απόφαση του ΜονΠλημΑθ καταδικάστηκα για παράβαση προσωρινής διαταγής σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ και η Απόφαση 627/10.1.2012 του ΤριμΠλημΑθ επί της εφέσεώς μου άφησε την ίδια ποινή.

Αλλά η Απόφαση 627 ναι μεν ανακοινώθηκε στο ακροατήριο την 10.1.2012, αλλά καταχωρήθηκε στο βιβλίο αποφάσεων, και άρα ήταν διαθέσιμη σε εμένα για περαιτέρω αναίρεση στον Άρειο Πάγο, την 29.5.2012. Στο μεταξύ, όμως, την 13.2.2012 εκδόθηκε ο νόμος 4043/13.2.2012 περί παραγραφών και βάσει του άρθρου 4α αυτού η ποινές μέχρι έξι μηνών παραγράφονταν, και άρα και η ανωτέρω δική μου ποινή των 5 μηνών παραγράφηκε!

Η υπόθεση διαχωρίστηκε σε συκοφαντική δυσφήμιση και σε δημοσίευση της φωτογραφίας του Δρακόπουλου ως προσωπικού του δεδομένου.

Για το δεύτερο κατέθεσα σε ανακριτή, μου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα μέχρι να κριθεί η υπόθεση και τελικά απαλλάχθηκα με την Απόφαση 819/28.2.2012 (με κλικ εδώ)!

Το πρώτο αδίκημα είχε δύο κομμάτια: το ότι δημοσίευσα (α) ότι ο Δρακόπουλος είχε φτιάξει δεύτερη σφραγίδα της ΠΟΠΚ και έδινε πλαστά διπλώματα στους μαθητές του και (β) το ότι ο Δρακόπουλος είχε μόνο 5ο νταν και όχι 7ο!

Στην πρώτη δίκη καταδικάστηκα και για τα δύο με την Απόφαση 55408/31.5.2012 σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στην έφεσή μου αθωώθηκα για το (α) και καταδικάστηκα μόνο για το (β) με την Απόφαση 56591/6.11.2013 σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία και παρέμεινε μετά από μια παλινδρόμηση στον Άρειο Πάγο! (Περίληψη της Απόφ Εφετ.)

Η απάντηση σε αυτά είναι εκτεταμένη, την έχω στην αρχή της μελέτης της μήνυσης και την βλέπετε με κλικ εδώ!

   

 

Αφήστε τα παραμύθια! Όλα πληρούνται! Τονίζω σε αυτό το σημείο ότι η Απορριπτική Διάταξη του Εισαγγελέα κ. Ευάγγελου Ιωαννίδη αφενός είναι απαράδεκτη, διότι άπλετο φως σε όλα τα στοιχεία της αντιδικίας δίνει μόνον η δίκη στο ακροατήριο, και αφετέρου είναι επίσης απαράδεκτη, διότι εν γνώσει του με αφήνει εκτεθειμένο στις αντίθετες μηνύσεις των αντιδίκων!

 Και άλλα παραμύθια! Τα επόμενα είναι ψέματα ή είναι η αλήθεια κα Δροσιά Μπάκου?

 Η Αλήθεια για τον "διατροφολόγο" είναι αυτή:

30/5/07 - Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασία  "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1 !!! Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται !!!. --  ΜΕΡΗ:  ΑΑΑ - ΒΒΒ - ΓΓΓ - Δείτε τα βίντεο!


Η έκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας καθώς και το σχετικό πρόστιμο από τη Νομαρχία Αθηνών!


30-9-2013 - Διαφήμιση του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr, από όπου φαίνεται ότι εξακολουθεί να "πουλάει" τη διατροφική ζώνη ως "διαιτολόγος-διατροφολόγος" και στην Ελλάδα και στην Κύπρο χωρίς κανένα δίπλωμα και παρά το κλείσιμο του γραφείου του και τα πρόστιμα από τη Νομαρχία Αθηνών. Αυτά δεν τα είδε ο κ. Εισαγγελέας???


Πριν πάμε στην Απορριπτική Διάταξη ας δούμε εδώ μερικούς ορισμούς από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων,

όπως δίνονται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

 1. Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ή αλλιώς προσωπικά δεδομένα);

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες. Το άτομο (φυσικό πρόσωπο) στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα ονομάζεται υποκείμενο των δεδομένων.


2. Ποια είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

Ευαίσθητα χαρακτηρίζονται τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου που αναφέρονται στη φυλετική ή εθνική του προέλευση, στα πολιτικά του φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές του πεποιθήσεις, στη συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία του, στην κοινωνική του πρόνοια, στην ερωτική του ζωή, στις ποινικές διώξεις και καταδίκες του, καθώς και στη συμμετοχή του σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων. Τα ευαίσθητα δεδομένα προστατεύονται από τον Νόμο με αυστηρότερες ρυθμίσεις από ότι τα απλά προσωπικά δεδομένα.


3. Τι σημαίνει “επεξεργασία προσωπικών δεδομένων”;

Είναι κάθε εργασία που πραγματοποιείται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως: συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμός, διασύνδεση, δέσμευση, διαγραφή, καταστροφή.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που τηρεί και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα ονομάζεται υπεύθυνος επεξεργασίας.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που επεξεργάζεται δεδομένα για λογαριασμό κάποιου υπεύθυνου επεξεργασίας ονομάζεται εκτελών την επεξεργασία.

 Από τα ανωτέρω, κατά τη γνώμη μου, προκύπτει:

 Οι ποινικές διώξεις και οι καταδίκες αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

 Ο Δρακόπουλος διενήργησε "συλλογή, καταχώρηση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμό, διασύνδεση" και άρα "επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μου" χωρίς να έχει δικαίωμα για αυτό και τα διέδωσε σε άτομα που δεν είχαν δικαίωμα να τα μάθουν! Άρα παραβίασε το νόμο 2472/1997!

 Εάν πέφτω έξω πάμε στο δικαστήριο να το συζητήσουμε! Όχι, όμως, απορριπτική διάταξη!


 Μελέτη της Απορριπτικής Διάταξης!

 

 Ολόκληρη εδώ με κλικ, ενώ ας έχουμε υπόψη ότι και οι Εισαγγελείς κάνουν λάθη (φωτό)!

[Προσθέτω εδώ (με κλικ) και την αθωωτική απόφαση του ΕΔΔΑ για την κριτική δημοσιογράφου σε πράξεις και παραλήψεις Εισαγγελέα!]

 

Η Απορριπτική Διάταξη συντάχθηκε από τον Εισαγγελέα κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη από τον οποίο έχουν και άλλοι παράπονα, όπως δηλώνουν σε άρθρα τους ανηρτημένα στο διαδίκτυο!

 

Εδώ θα διαφωνήσω εδώ με τον κ. Εισαγγελέα, διότι κατά την ταπεινή μου λογική και όσον αφορά στη δημοσιοποίηση προσωπικών μου δεδομένων ισχύουν τα εξής:

Α1) Εγώ δημοσιοποιώ ολόκληρες τις δικογραφίες των υποθέσεών μου με τους αντιδίκους μου με τις αυθεντικές αποφάσεις και σχόλια επ' αυτών για την ενημέρωση με κάθε ακριβή λεπτομέρεια για όσους διαβάζουν την ελληνική γλώσσα και εξ αυτών για όσους διαβάζουν τον ειδικό ιστότοπο www.karate.gr, οι οποίοι είναι σχετικά ελάχιστοι!

Α2) Η παραποίηση των αποφάσεων των δικαστηρίων στις ανωτέρω υποθέσεις με παράληψη των λεπτομερειών, που τις ολοκληρώνουν τυπικά, προφανώς γίνεται για να αλλάξει η εικόνα της κάθε απόφασης προς το χειρότερο. Παραποίηση υφόσταται ακόμα και όταν γράφει κανείς μόνον το αποτέλεσμα της απόφασης, διότι δεν φαίνονται τα σημεία στα οποία εγώ ως κατηγορούμενος δικαιώθηκα!

Α3) Η δημοσιοποίηση των παραποιημένων αποφάσεων στους ιστότοπους www.gtkf.gr και www.zon.com.gr από τον Δρακόπουλο στην ουσία μεταφέρουν τις παραποιημένες αποφάσεις σε ένα άλλο κοινό, το οποίο ασχολείται με τη διατροφή και τη "διατροφική ζώνη" τελείως διαφορετικό από κοινό του καράτε.

Α4) Η μετάφραση και αποστολή με μείλ του μεταφρασμένου κειμένου από τον Δρακόπουλο στους προέδρους της Παγκόσμιας του Παραδοσιακού Καράτε και των εθνικών ομοσπονδιών-μελών της παγκόσμιας αποτελεί κατάπτυστη πράξη, διότι είναι στοχευμένη συκοφαντική δυσφήμιση και γνωστοποίηση ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων από άνθρωπο που δεν έχει δικαίωμα να τα κατέχει προς ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα να τα γνωρίζουν!

Β1) Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τα στοιχεία της ποινικής μου κατάστασης αποτελούν "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" της προσωπικής μου ζωής!

Β2) Δεν είναι απαραίτητο να ερεύνησε κάποιο αρχείο ο Δρακόπουλος για να αποκτήσει τα προσωπικά μου στοιχεία που δημοσιοποίησε, αλλά αρκεί  να ανήκουν εξ ορισμού ή να καταχωρηθούν εκ των υστέρων σε κάποιο "Αρχείο"

Β3) Είναι προφανές ότι τα στοιχεία της ποινικής κατάστασης του κάθε Έλληνα κρατούνται στο Αρχείο Ποινικού Μητρώου της Εισαγγελίας Εφετών (?) και άρα αποτελούν "δεδομένα γνωστότατου και απόρρητου αρχείου"!

Β4) Ακόμα και η δημοσιοποίηση η δική μου στο www.karate.gr, κατ' αναλογία προς τις δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, αυτόματα τα καθιστούν "δεδομένα του αρχείου του www.karate.gr", τα οποία αναζητούνται με τίτλο και ημερομηνία κτλ.

Β5) Ακόμα και η απόφαση του Αρείου Πάγου 10/2011, την οποία επικαλείται ο κ. Εισαγγελέας περιέχει στοιχεία, που δικαιώνουν τις δικές μου απόψεις, όπως βλέπουμε στον επόμενο πίνακα.

Στοιχεία από την απόφαση ΑΠ 10/2011 (ολόκληρη με κλικ)

Στοιχεία από την απόφαση ΑΠ 1381/2009 (ολόκληρη με κλικ)

Στο άρθρο 2 του ιδίου νόμου ορίζεται ότι για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως β) ευαίσθητα δεδομένα τα δεδομένα που αφορούν τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ένωση, σωματείο και συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ερωτική ζωή καθώς και τα σχετικά με τις ποινικές καταδίκες ... ε) Αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (αρχείο), κάθε διαρθρωμένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία είναι προσιτά με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια".


Κατά το άρθρο 3 παρ. 1 του ιδίου νόμου οι διατάξεις του νόμου αυτού εφαρμόζονται στην εν όλω ή εν μέρει αυτοματοποιημένη επεξεργασία, καθώς και στη μη αυτοματοποιημένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία περιλαμβάνονται ή πρόκειται να περιληφθούν σε αρχείο.

Κατά το άρθρο 7 του εν λόγω νόμου 1. απαγορεύεται η συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων.


Ειδικότερα, όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις.


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι για την αντικειμενική θεμελίωση του εν λόγω εγκλήματος απαιτείται α) ύπαρξη δεδομένων που περιλαμβάνονται σε "Αρχείο" ως τοιούτου θεωρουμένου κατά το άρθρο 2 περ. ε', του συνόλου των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία αποτελούν ή μπορεί να αποτελούν αντικείμενο "επεξεργασίας" και τηρούνται ή από το δημόσιο ή από ενώσεις προσώπων ή φυσικά πρόσωπα,


Έτσι, από το συνδυασμό των παραπάνω διατάξεων προκύπτει ότι δεν θεωρούνται δεδομένα οι πληροφορίες των οποίων κάνει κάποιος χρήση και οι οποίες περιήλθαν εις γνώση του, χωρίς να ερευνήσει αυτός κάποιο αρχείο ή χωρίς να τους τις έχει μεταδώσει τρίτος που επενέβη σε αρχείο, γιατί εκλείπει η προϋπόθεση του αρχείου ως στοιχείου της αντικειμενικής υποστάσεως.


Με βάση τα παραπάνω, το αρχείο μιας εφημερίδας αποτελεί σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα διαρθρωμένο με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια, που είναι ο τίτλος της εφημερίδας, η ημερομηνία κυκλοφορίας και ο αριθμός του συγκεκριμένου φύλλου, τα οποία επιτρέπουν την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί.

2) όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου, έως δέκα εκατομμυρίων, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις (παρ. 4)


β) ευαίσθητα δεδομένα είναι αυτά που αφορούν τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ένωση, σωματείο και συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ερωτική ζωή, καθώς και τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες,


........ χωρίς δικαίωμα, έλαβε γνώση προσωπικών δεδομένων του μηνυτή και στη συνέχεια ανακοίνωσε σε πρόσωπα που δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση.


Το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών, στη συνέχεια, ανέπτυξε λεπτομερώς (αριθ. αποφάσεως, δικαστήριο και επιβληθείσα ποινή) σε τρία διαδοχικά εξώδικα, που επέδωσε στον εγκαλούντα και κοινοποίησε σε τρίτους, ανακοινώνοντάς τους με τον τρόπο αυτό προσωπικά δεδομένα του μηνυτή, χωρίς δικαίωμα.


Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος συνέταξε τρία εξώδικα (από 13-8-2001, 24-8-2001 και 5-9-2001), στα οποία έκανε μνεία των καταδικαστικών αποφάσεων, τα οποία επέδωσε στον μηνυτή και τα κοινοποίησε σε τρίτους


... αλλά απέβλεπε στο να δυσφημήσει τον τελευταίο στις χρηματιστηριακές αρχές και στα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα, ως άτομο με ποινικό παρελθόν.

Κατ' ακολουθία των προεκτεθέντων, πρέπει ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος της παράβασης του άρθρου 22 §4 ν. 2472/97, κατ' εξακολούθηση, απορριπτόμενων ως ουσιαστικά αβασίμων των προβληθέντων αυτοτελών ισχυρισμών του.


Ενώ η αλήθεια ήταν ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων και γνώσεως του περιεχομένου τους, αφού ήταν τρίτο πρόσωπο,


3) οι καταδικαστικές αποφάσεις αποτελούν προσωπικά δεδομένα και μάλιστα ευαίσθητα και

 

Γενικότερα, δεν είναι απαραίτητο να ερευνήσει κανείς απόρρητο αρχείο για να αποκτήσει στην κατοχή του μη δημοσιοποιήσιμο προσωπικό δεδομένο κάποιου άλλου για την κατάσταση της υγείας του, την ποινική του κατάσταση, την ερωτική του ζωή κτλ., για τα οποία να μην έχει το δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσει, επειδή αποτελούν προσωπικά του δεδομένα! Για παράδειγμα περπατάω στο δρόμο και βγάζω μια φωτογραφία ενός άλλου περαστικού. Δεν την πήρα από κανένα αρχείο, αλλά πρώτον δεν έχω δικαίωμα να τον φωτογραφήσω και δεύτερον δεν έχω δικαίωμα να δημοσιεύσω αυτή τη φωτογραφία, διότι αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο του άλλου! Παράδειγμα: εφημερίδες και κανάλια "θολώνουν τα πρόσωπα ακόμα και ύποπτων εγκλημάτων κατά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο.

Η ποινική κατάσταση κάποιου, η οποία πάντα αποτελεί στοιχείο του ΑΡΧΕΙΟΥ του ποινικού του μητρώου, μπορεί να έλθει σε γνώση κάποιου άλλου, όταν είναι αντίδικοι ή από εκμυστήρευση του άλλου σε αυτόν ή μέσω τρίτου ή με άλλο τυχαίο τρόπο. Σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, όταν αυτή γνωστοποιείται σε άτομα που δεν έχουν δικαίωμα να την μάθουν ή δημοσιοποιείται, τότε πρόκειται για δημοσιοποίηση ευαίσθητου προσωπικού του δεδομένου και άρα αποτελεί καραμπινάτη παράβαση του νόμου 2472/97!

Όταν εγώ είχα δημοσιεύσει τη φωτογραφία του Δρακόπουλου, ο Εισαγγελέας Δημήτριος Ζημιανίτης με παρέπεμψε στον Ανακριτή και εκείνος, αφού έλαβε το Απολογητικό μου Υπόμνημα και μου απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, με παρέπεμψε σε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο και με αθώωσε.

Κατά πρώτον ο Δρακόπουλος δημοσιοποίησε στις ιστοσελίδες του τη δική μου ποινική κατάσταση από τις μεταξύ μας αντιδικίες καθώς και από τις αντιδικίες μου με την Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και με τον Γιώργο Γερόλυμπο, πληροφορίες οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Αρχείου του προσωπικού μου ποινικού μητρώου, με πράξεις που αποδεικνύουν καραμπινάτη πρόθεση να με διασύρει! Επιτρέπεται στον Δρακόπουλο να συγκεντρώνει τις καταδίκες μου σε δίκες με άλλα πρόσωπα και να τις δημοσιοποιεί? Προφανώς και ΟΧΙ! Συνεπώς, πρόκειται για παράβαση του ν. 2472/1997!

Κατά δεύτερον ο Δρακόπουλος ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ  το ανωτέρω κείμενο με τα ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα στην αγγλική και το έστειλε με e-mail στον πρόεδρο της Παγκόσμιας του Παραδοσιακού Καράτε και στους προέδρους όλων των εθνικών ομοσπονδιών-μελών της Παγκόσμιας, οι οποίοι ΔΕΝ διαβάζουν ελληνικά, ΔΕΝ διαβάζουν το www.karate.gr και ΔΕΝ είχαν κανένα δικαίωμα να το πληροφορηθούν. Η μετάφραση και η αποστολή με e-mail του επίδικου κειμένου αποδεικνύει καραμπινάτη οργανωμένη στρατηγική του Δρακόπουλου με καραμπινάτη πρόθεση να με διασύρει διεθνώς! Επομένως, πρόκειται για παράβαση του ν. 2472/1997!

Επιπρόσθετα, η συγκέντρωση των στοιχείων της ποινικής μου κατάστασης, η δημοσιοποίησή τους στις ιστοσελίδες του Δρακόπουλου από τον ίδιο, η μετάφραση αυτών και η αποστολή του μεταφρασμένου κειμένου με e-mail στους προέδρους της Παγκόσμιας και των εθνικών ομοσπονδιών-μελών της Παγκόσμιας από τον Δρακόπουλο αποτελούν "επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων", αφού αποτελούν "συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμό, διασύνδεση" και άρα είναι καραμπινάτες παραβάσεις του ν.2472/1997!

Ορίστε και η αρχή του e-mail με τις διευθύνσεις (με κλικ εδώ ολόκληρο):

Το ελάχιστο που όφειλε να πράξει ο Εισαγγελέας κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης ήταν να ασκήσει ποινική δίωξη, ώστε να κριθεί η υπόθεση στο ακροατήριο από τους Δικαστές! Γιατί δεν το έπραξε???

 

Και εδώ θα διαφωνήσω, διότι κατά την ταπεινή μου λογική και όσον αφορά στη συκοφαντική δυσφήμιση ας δούμε τα εξής:

1) Η Διάταξη γράφει: "ο νυν εγκαλών έχει λάβει γνώση των επίδικων κειμένων τουλάχιστον από την 24-6-2012 και την 4-3-2013 και συνεπώς έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης αυτής καθόσον η υπό κρίση έγκληση υπεβλήθη ενώπιόν μας την 7-10-2013 ήτοι μετά την πάροδο της τρίμηνης προθεσμίας από τη γνώση της πράξης και του δράστη, το δε γεγονός ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα εξακολουθούν να είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο δεν καθιστά το έγκλημα διαρκές παρατείνοντας τον χρόνο τέλεσής του"".

Για τα δημοσιεύματα του Δρακόπουλου με ημερομηνίες εκτύπωσης 24-6-2012 και 4-3-2013 γνώριζα πολύ καλά ότι ή έγκλησή μου ήταν εκπρόθεσμη, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο/η Εισαγγελέας σε δίκη μου με τον Γερόλυμπο για δικά μου δημοσιεύματα είχε τονίσει σε αγόρευσή του/της ότι "τα δημοσιεύματα εξακολουθούν να υφίστανται ανηρτημένα ακόμα και σήμερα", πράγμα ουσιώδες! Αυτό το ψάχνω ακόμα και μένει σε εκκρεμότητα!

2) Η Διάταξη γράφει: "ενώ τέλος τα όσα επανέλαβε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο απέστειλε την 9-7-2013 με αποδέκτες τρίτα πρόσωπα ευρισκόμενα στην αλλοδαπή δεν προέκυψε ότι όσα διέλαβε σε αυτό ήταν αναληθή καθόσον πράγματι, όπως και ο ίδιος άλλωστε συνομολογεί, είχε κατά το παρελθόν καταδικαστεί σε στερητικές της ελευθερίας ποινές στα πλαίσια της αντιδικίας του με τον εγκαλούμενο και άλλα πρόσωπα."

Για το e-mail, όμως, που έστειλε ο Δρακόπουλος, αποδέχεται ο κ. Εισαγγελέας ότι το μεταφρασμένο κείμενο αποτελεί ΝΕΟ κείμενο με ημερομηνία δημοσίευσης την 9-7-2013.

Αλλά πώς κρίνει μόνος ο κ. Εισαγγελέας ότι αυτά που γράφει ο Δρακόπουλος σε αυτό το ΝΕΟ κείμενο είναι ή όχι αληθή? Ο Δρακόπουλος ΔΕΝ δημοσιοποίησε "ατόφια αποσπάσματα", αλλά έκανε δικές του διατυπώσεις. "Ατόφιο απόσπασμα" είναι η φωτογραφίες από τα δικόγραφα, όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο ή/και αυτούσια τα κείμενά τους! Ο Δρακόπουλος τα κείμενα αυτά και τις έννοιες τους εσκεμμένα δεν τα απέδωσε, όπως είναι στην πραγματικότητα, αλλά ελλιπώς, ώστε η πραγματικότητα να διαστρεβλώνεται Άλλωστε ακόμα και τα αληθή, όταν υπερβαίνουν το μέτρο της απλής ενημέρωσης, αποτελούν απλή δυσφήμηση ή/και περιέχουν σκοπό εξύβρισης! Η κρίση περί αυτών ανήκει στις αρμοδιότητες του κ. Εισαγγελέα ή των Δικαστών? Και ακόμα και αληθή να είναι όσα γράφει στο e-mail ο Δρακόπουλος, πώς κρίνει μόνος ο κ. Εισαγγελέας ότι ΔΕΝ υφίσταται "ειδικός σκοπός εξύβρισης", πράγμα που είναι αυταπόδεικτο???

Τέλος, επιτρέπεται στον Δρακόπουλο να συγκεντρώνει τις καταδίκες μου σε δίκες με άλλα πρόσωπα και να τις δημοσιοποιεί??? Θα το ξαναδούμε αυτό πιο κάτω!

 

Το ελάχιστο που όφειλε να πράξει ο Εισαγγελέας κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης ήταν να ασκήσει ποινική δίωξη, ώστε να κριθεί η υπόθεση στο ακροατήριο από τους Δικαστές! Γιατί δεν το έπραξε???

 

Τελικά, στο σκεπτικό της Απορριπτικής Διάταξης δεν περιλαμβάνεται καμιά ικανοποιητική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία! Συνεπώς η υπόθεση έπρεπε να κριθεί από τους Δικαστές στο ακροατήριο!

 


Μετά από όλα αυτά θα με ρωτήσετε: "Και γιατί να ευνοήσει τον Δρακόπουλο ο κ. Ιωαννίδης? Γνωρίζει εκείνον ή εσένα από πουθενά?"

Θα απαντήσω: "Όχι, δεν γνωρίζει ούτε εκείνον ούτε εμένα! Γνωρίζει, όμως, την δικηγόρο του Δρακόπουλου, γιατί όπως και να το κάνουμε πέρασαν από τα ίδια θρανία και κατά κάποιο τρόπο είναι συνάδελφοι νομικοί!"

Και τότε θα με ξαναρωτήσετε: "Και πώς το ξέρεις ότι την γνωρίζει?"

Και θα σας απαντήσω: "Και πώς ξέρω ότι δεν την γνωρίζει? Σαν Έλληνας Πολίτης, όταν αισθάνομαι ότι αδικούμαι, στο μυαλό μου περνάει κάθε σκέψη!"

 Η Αλήθεια για τον "διατροφολόγο" είναι αυτή:

30/5/07 - Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασία  "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1 !!! Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται !!!. --  ΜΕΡΗ:  ΑΑΑ - ΒΒΒ - ΓΓΓ - Δείτε τα βίντεο!


Η έκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας καθώς και το σχετικό πρόστιμο από τη Νομαρχία Αθηνών!


30-9-2013 - Διαφήμιση του Δρακόπουλου στο site του zone.com.gr, από όπου φαίνεται ότι εξακολουθεί να "πουλάει" τη διατροφική ζώνη ως "διαιτολόγος-διατροφολόγος" και στην Ελλάδα και στην Κύπρο χωρίς κανένα δίπλωμα και παρά το κλείσιμο του γραφείου του και τα πρόστιμα από τη Νομαρχία Αθηνών. Αυτά δεν τα είδε ο κ. Εισαγγελέας???


www.karate.gr  

 

Αρχική      Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε