karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 4/8/2007. Ανανέωση 25/1/2013.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το www.karate.gr,  σαν συνέχεια του επί 17 χρόνια εκδιδόμενου μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" (1977-1994), είναι ένας "προσωπικός δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από τον κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε, αλλά όχι και επιχειρησιακό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης κατά την έννοια του νόμου 3310/2005. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!

 (Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!)


Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασία "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου 30/5/07 στον ΑΝΤ1 !!!

Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται
μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές!!!

 

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 


Μέρος Α - Μέρος Β - Μέρος Γ

Αποτέλεσμα της παρούσας εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου ήταν η άμεση επίσκεψη της Επιθεώρησης Υγειονομικού από τη Νομαρχία Αθηνών στο "Διαιτολογικό Γραφείο" του Παναγιώτη Δρακόπουλου, η επιβολή προστίμου και το κλείσιμο αυτού του γραφείου (με κλικ εδώ) καθώς και ο άμεσος έλεγχος του ίδιου γραφείου από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (με κλικ εδώ)!


Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Παναγιώτη Δρακόπουλο, "υπερεπιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο" και τις δύο δικηγόρους του κυρίες Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου, που ... διεκδικούν νομικά την επιστημονική του επάρκεια (βλέπε δικονομικό ιστορικό)!


Σε Δελτίο Τύπου του ΑΝΤΕΝΑ δίνονται τα επόμενα στοιχεία:

ΟΙ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" του ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

"Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι συγκλονιστικές "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Σε σύγκριση με τις τακτικές βραδινές εκπομπές που εντάσσονται στην τυπολογία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε το υψηλότερο συνολικό μερίδιο (29%) στο σύνολο των τηλεθεατών.

Σε επίπεδο μήνα η τηλεθέαση των "Αποδείξεων" έφτασε το 33,7% και σε επίπεδο εκπομπής το 41,8%."


 

 Το Μέρος Β του βίντεο που απομαγνητοφωνείται κατωτέρω!


Έχουμε κάνει τη χώρα μας "Παράδεισο των Απατεώνων"! Αν βγάλουμε το πρόσωπο του κάθε απατεώνα σε αφίσα στους δρόμους, τότε σε ένα μήνα δεν θα υπάρχει ούτε ένας απατεώνας στην Ελλάδα! Τι είναι προτιμότερο: η προστασία του απατεώνα ή η προστασία 1000 θυμάτων του???

Στα επόμενα έχει καλυφθεί το πρόσωπο του Π. Δρακόπουλου σε εφαρμογή απόφασης δικών του ασφαλιστικών μέτρων εναντίον μου, η οποία ναι μεν μου επιτρέπει την κριτική του Δρακόπουλου και της Διατροφικής Ζώνης, διότι είναι αντικείμενο δημοσίου συμφέροντος, αλλά μου απαγορεύει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του. Πόσο εκφράζει όμως αυτή η απόφαση την αλήθεια, την καθημερινή πραγματικότητα και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος (του πολίτη), όταν ο Παναγιώτης Δρακόπουλος εφαρμόζοντας μια σύγχρονη στρατηγική πωλήσεων από το 2001 για την προώθηση της απάτης της Διατροφικής Ζώνης και ισχυριζόμενος ότι η διατροφή του καταπολεμά την παχυσαρκία, τις φλεγμονές, τη γήρανση και τις ανίατες ασθένειες (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη ΙΙ, κατάθλιψη Αλτσχάιμερ και άλλες):

1 - Κυκλοφορεί τέσσερα βιβλία του "ψαρεύοντας" πελάτες από όλη την Ελλάδα.

2 - Εμφανίζεται (και ως εικόνα) σε 10-20 εκπομπές σε μικρά τηλεοπτικά κανάλια, όπως το EXTRA, το MAGIC, το ΤΗΛΕΦΩΣ και άλλα από το 2001 έως το 2006 με την ιδιότητα του "διαιτολόγου, διατροφολόγου, αντιγηρανσιολόγου και ... πολέμαρχου κατά των κρυφών φλεγμονών"!

3 - Κάνει προσωπικά σεμινάρια (και ως εικόνα) για διατροφή, αντιγήρανση, καταπολέμηση των φλεγμονών, θεραπεία από ανίατες ασθένειες, κτλ. από το 2003 έως το 2006.

4 - Εμφανίζεται (και ως εικόνα) σε 15-20 εκτεταμένης εμβέλειας εκπομπές προς χιλιάδες τηλεθεατές της Άννας Δρούζα από το κανάλι του ALPHA και της ΝΕΤ από το 2003 έως το 2006 με την ιδιότητα του "διαιτολόγου, διατροφολόγου, αντιγηρανσιολόγου και άλλα".

5 - Αποκτά και διαχειρίζεται (και ως εικόνα) "δική του" εβδομαδιαία εκπομπή προβαλλόμενος με τις ίδιες ως άνω ιδιότητες στο κανάλι των Οικολόγων ΤΗΛΕΦΩΣ από το 2006 έως το 2007, με περισσότερες από 30 εκπομπές προς χιλιάδες τηλεθεατές από τις οποίες προωθεί και ... τον βοηθό του, ο οποίος χωρίς γραμματικές γνώσεις, αλλά με απύθμενο θράσος, παριστάνει και αυτός τον ... πανεπιστήμονα και συμβουλεύει αρρώστους.

6 - Κατά τις ως άνω εκπομπές και παρουσιάσεις του εμφανίζει πάντα "αβανταδόρους" συνεργάτες του (όπως οι παπατζήδες στην οδό Αθηνάς !), οι οποίοι τον ευγνωμονούν δημόσια για το θαύμα που έκανε και έσωσε τους ίδιους ή συγγενικό τους πρόσωπο από μεγάλο πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρούσε!!!

7 - Και άλλα που δεν τα ξέρουμε!

 

Πώς θα προστατευθεί, κύριοι δικαστές, ο απλοϊκός, αφελής, εύπιστος, απελπισμένος μπροστά στο πρόβλημά του πολίτης από τον δημόσιο αυτόν κίνδυνο, αν δεν γνωρίζει και το όνομα και το πρόσωπο του αδίστακτου που έρχεται χωρίς φραγμό, με θράσος, κυνικά και πάνοπλος για να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του, να τον εξαπατήσει και να του πάρει τα λεφτά του ???

... δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οπτικοί τύποι και όχι ακουστικοί και ο Δρακόπουλος "πουλάει" περισσότερο με την τηλεοπτική "εικόνα" παρά με το όνομα!

Από την άλλη μεριά, η οικειοθελής, συστηματική και εκτεταμένη προς εκατοντάδες χιλιάδων τηλεθεατές "εκπομπή και παρουσίαση της εικόνας του Π. Δρακόπουλου τον καθιστά αυτόματα δημόσιο πρόσωπο, ενώ το θράσος του να δεχθεί να συμμετέχει στην αποκαλυπτική της απάτης της διατροφής, που πλασάρει, κριτική της εκπομπής "Αποδείξεις" του ΑΝΤ1 τον αφοπλίζει πάλι αυτόματα από κάθε δικαίωμα διακριτικής απόκρυψης της εικόνας του.

Τέλος, γιατί να αμφισβητείται η ηθική άλλων ανθρώπων με το ίδιο όνομα, όταν η Αναζήτηση του Google δίνει 30.000 σελίδες για τη λέξη "Δρακόπουλος" και 190 σελίδες για τον συνδυασμό "Παναγιώτης Δρακόπουλος", μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι καλλιτέχνες και καθηγητές πανεπιστημίων, όταν η εικόνα του Π. Δρακόπουλου είναι το κύριο πρακτικά στοιχείο που τους διαχωρίζει από αυτόν και η μη δημοσίευσή της τους αδικεί κατάφορα???

 

Θύμιος Περσίδης

Απομαγνητοφωνημένοι Διάλογοι

  (με ΣΣ = Σημειώσεις του Συντάκτη) 

. . . . . . . . . . (στα 48 λεπτά από την αρχή της εκπομπής)

 

Ευαγγελάτος: Έρχομαι ξανά στον κ. Δρακόπουλο

Δρακόπουλος:  Ναι.

Ευαγγελάτος: Έχω ένα χαρτί εδώ, με έναν έλεγχο που σας έχει γίνει από τη Νομαρχία Αθηνών Πειραιώς μάλιστα. Απαντώντας, λέει, στο τάδε έγγραφο σάς γνωρίζουμε ότι έγινε αυτοψία από την αρμόδια επιτροπή της υπηρεσίας μας. Ο κ. Δρακόπουλος τον οποίο συναντήσαμε, λειτουργεί σχολή καράτε, είναι και σύμβουλος διατροφής κατά δήλωσή του. Του ζητήθηκε να μας προσκομίσει το πτυχίο του και την άδεια λειτουργίας του γραφείου του.

(ΣΣ: ΄Βλέπετε δεξιά)

Δρακόπουλος:  Τελειώσατε;

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος:  Εμφανίστηκα λοιπόν εκεί με τα πτυχία μου και μου είπαν οι ίδιοι ότι αφού δεν υπάρχει επαγγελματική κατοχύρωση, να το ξαναπώ να το ακούσουμε δυνατά, …

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος:  Όταν θα γίνει επαγγελματική κατοχύρωση, θα μας φέρετε τα πτυχία σας και θα μπορούμε να σας δώσουμε ειδική άδεια να δουλέψετε.

Ευαγγελάτος: Μέχρι τότε μπορείτε να δουλεύετε ελεύθερα;

Δρακόπουλος:  Βεβαίως.

Μίχας: Σας επέτρεψε κάποιος να δουλέψετε;

Δρακόπουλος:  Ορίστε;

Μίχας: Σας επέτρεψε κάποιος να δουλέψετε;

Δρακόπουλος:  Βεβαίως!

Μίχας: Αποκλείεται! Ποιος; Δώστε μου το χαρτί.

Δρακόπουλος:  Ποιο χαρτί; Όλα αυτά είναι …

Μίχας: Σας επέτρεψε κανένας, και να πω ένα παράδειγμα, …

Ευαγγελάτος: Όχι, πριν το πείτε κύριε Μίχα, θέλω στους ειδικούς, στους ειδικούς να δώσουμε λόγο …

Μίχας: Παρακαλώ, ναι, ναι.

Ευαγγελάτος: Θέλω να ακούσουμε τον κ. Γεωργακάκη και αμέσως μετά και τον κ. Μανωλαράκη για να βγάλουμε μια άκρη για το τι συμβαίνει. Κύριε Γεωργακάκη.

Γεωργακάκης(ήρεμα και αναλυτικά): Η περίπτωση του κ. Δρακόπουλου αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ανέφερε κάποια πράγματα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πάρει ένα «πτυχίο» σε εισαγωγικά από μια ιδιωτική, ένα ιδιωτικό ίδρυμα στο εξωτερικό. Να αναφέρω ότι η δίαιτα Ζώνης που αναφέρεται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί την χαρακτηρίζουν ως “fad diet” μη ισορροπημένη δίαιτα και ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος και όλες οι διεθνείς οργανισμοί. Δεν έχει πτυχίο, είναι δεδομένο. Υπάρχει κατοχύρωση. Υπάρχει το πτυχίο του διαιτολόγου στην Ελλάδα, το οποίο δεν το ξέρει ο κ. Δρακόπουλος. Παράνομα λειτουργεί. Στη Νομαρχία δεν έχει προσκομίσει ποτέ το πτυχίο του, και νομίζω πως η ίδια η νομαρχία, εφόσον ο ίδιος ο κ. Δρακόπουλος είπε ότι διατηρεί γραφείο στο οποίο δίνει διατροφή, θα πρέπει από αύριο κιόλας αυτεπάγγελτα να πάει να κάνει έλεγχο στον κ. Δρακόπουλο.

(ΣΣ: Ρε παιδιά, αυτά που έχει ο Δρακόπουλος ούτε "πτυχία" είναι ούτε "πτυχία εντός εισαγωγικών"! Μπακαλόχαρτα από τον Χονδρέμπορο των Ω-3 είναι για να πείθει ο Δρακόπουλος τους ... ιθαγενείς Uga-Uga!)

Ευαγγελάτος: Λοιπόν αφήσατε λοιπόν, … Να δώσουμε το λόγο στον κ. Μανωλαράκη και αμέσως μετά θα σας δώσω το λόγο. Κύριε Μανωλαράκη.

Δρακόπουλος:  Οκέυ.

Μανωλαράκης (ήρεμα και επεξηγηματικά): Οφείλω να πω ότι είμαι πτυχιούχος διατροφής του τμήματος διαιτολόγων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διότι πάρα πολλοί θέλουν να γίνουν πτυχιούχοι του τμήματος διατροφής της Θεσσαλονίκης. Ομολογώ ότι έχω αριθμό πτυχίου 8 και αν θέλετε να σας το φέρω να το δείτε.

Ευαγγελάτος: Νομίζω ότι οι συνάδελφοί σας σάς εξέλεξαν πρόεδρο του σωματείου γνωρίζοντας …

Μανωλαράκης (ήρεμα και επεξηγηματικά): Φαντάζομαι πως ναι. Δεύτερον. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ διότι εξαιτίας της προηγούμενης εκπομπής βιώνουμε μαζί με το συνάδελφο κ. Γεωργακάκη ένα τσουνάμι τηλεφωνημάτων τα οποία μας λένε αν ο τάδε διαιτολόγος στον οποίο έχω προσφύγει είναι πτυχιούχος …

Ευαγγελάτος: Να ακούσουμε την απάντηση στον κ. Δρακόπουλο γιατί πρέπει να του δώσω το λόγο να μιλήσει.

Μανωλαράκης (με ανεβασμένη ένταση): Για τον κ. Δρακόπουλο τώρα να πούμε τα εξής: Όχι μόνο, ατυχώς γι’ αυτόν, υπάρχουνε τρεις σχολές που παράγουν διαιτολόγους, όχι μόνο οι σχολές αυτές είναι τετραετούς φοίτησης, όχι μόνο έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα με προεδρικά διατάγματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όχι μόνο υπάρχει μια νομοθεσία δυστυχώς η οποία επιτρέπει σε φαινόμενα σαν τον κ. Δρακόπουλο και την κα Βουτσινά να υπάρχουνε, αλλά υπάρχει μια νομοθεσία που προβλέπει ότι για να ασκήσεις το επάγγελμα του διαιτολόγου και για να έχεις τη ευθύνη του διαιτολογικού γραφείου πρέπει να είσαι πτυχιούχος διαιτολόγος με πολύ-πολύ συγκεκριμένα πτυχία.

Ευαγγελάτος: Άρα, λοιπόν, ο κ. Δρακόπουλος κατά τη δική σας γνώμη δεν …

Μανωλαράκης: Ο κ. Δρακόπουλος, πολύ απλά, προκλητικά αγνοεί τη νομοθεσία, προκλητικά γράφει στα παλιά του τα παπούτσια οποιοδήποτε νόμο υπάρχει, όπως το κάνει και η κα Βουτσινά, και δυστυχώς, αυτό πρέπει να βγει από την εκπομπή σας, και πρέπει μια και υπάρχουν άνθρωποι που …

Ευαγγελάτος: Έχουμε χρόνο …

Δρακόπουλος:  Να απαντήσω …

Ευαγγελάτος: Έχουμε χρόνο μέχρι να φτάσουμε στο να βγει. Να δώσω το λόγο στον κ. Δρακόπουλο για να απαντήσει. Λοιπόν, κ. Δρακόπουλε.

Δρακόπουλος (ψυχρά):  Απαντάω πρώτα στον κ. Γεωργακάκη. Ο κ. Γεωργακάκης είπε ότι δεν υπάρχουν έρευνες για αυτά που κάνω εγώ. Έχω, λοιπόν, να του πω του κ. Γεωργακάκη, …

Γεωργακάκης: Ανέφερα για συγκεκριμένα πράγματα …

Δρακόπουλος:  Για συγκεκριμένα πράγματα θα σου απαντήσω και εγώ.

Γεωργακάκης: … ότι κατατάσσεται ως μη ισορροπημένη δίαιτα.

Δρακόπουλος (με επιθετικό θράσος):  Στάσου, δεν σου δπ, … Μάθε νακούς! Έμαθα να ακούω και εγώ εδώ πέρα τώρα.

Γεωργακάκης: Τέλος πάντων.

Δρακόπουλος:  Λοιπόν, πρώτον έχω του Χάρβαρντ την έρευνα που τη βγάζει την καλύτερη διατροφή που υπάρχει, πρώτη αντιφλεγμονώδη διατροφή. Πρώτον! Δεύτερον ...

Αδρελιδάκη: Όχι για όλους όμως.

Δρακόπουλος:  Για όλο τον κόσμο.

(Ο κ. Μανωλαράκης δίνει κάτι έγγραφα στον κ. Ευαγγελάτο.)

Ευαγγελάτος: Τι είναι αυτό που μου δίνετε;

Μανωλαράκης: Είναι η ισχύουσα νομοθεσία που πρέπει εγώ, ο κ. Γεωργακάκης να την υπακούμε και να ανατρέχουμε σε αυτήν κάθε φορά. Ο κύριος …

Δρακόπουλος (με ένταση):  Πρόσεξε, πρόσεξε, πρόσεξε. Τόση ώρα σε άκουγα.

Μανωλαράκης: Δεν μ’ ακούσατε καθόλου …

Δρακόπουλος:  Εμ σε άκουγα … τόση ώρα σε άκουγα …

Μανωλαράκης (με ένταση στη φωνή!): Ο κ. Δρακόπουλος …

Δρακόπουλος:  Τόση ώρα σε άκουγα …

Μανωλαράκης (δυνατά!): Ο κ. Δρακόπουλος  έχει ανοίξει ένα μαγαζάκι και πουλάει προϊόντα και επειδή κάποιοι του δίνουν βήμα στην τηλεόραση και πουλάει τον εαυτό του, και πουλάει την τρέλα του, έχει νομίζει και το δικαίωμα επειδή βρίσκει κάποιους ανθρώπους και τον καλούν  …

Δρακόπουλος (με ύφος ... λαικής αγοράς):  Είσαι εσύ διαιτολόγος με χίλια κιλά και μιλάς;

(Η ένταση της συζήτησης ανεβαίνει!)

Μανωλαράκης (έντονα): Σε παρακαλώ πολύ …

Δρακόπουλος (έντονα):  Εγώ σε παρακαλώ …

Μανωλαράκης (πολύ έντονα): Σας παρακαλώ πάρα πολύ κύριε Δρακόπουλε …

Δρακόπουλος (πολύ έντονα):  Σε άκουσα, θα ακούσεις και μένα.

Μανωλαράκης (σε αλυσιδωτή έκρηξη): … έχω πτυχίο, έχω πτυχίο, ασκώ το επάγγελμα, είμαι υποχρεωμένος να ακούσω …

Ευαγγελάτος: Κύριε Μανωλαράκη, κύριε Μανωλαράκη …

Μανωλαράκης (σε αλυσιδωτή έκρηξη) Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

Ευαγγελάτος: … θέλω να ακούσουμε και τον κ. Δρακόπουλο, έχει κάθε λόγο, θα πάμε σε ένα διαφημιστικό διάλειμμα. Αμέσως μετά θα σας δώσω όλο το χρόνο …

Δρακόπουλος (σε αυτοέλεγχο):  Κανένα πρόβλημα.

Ευαγγελάτος: … για ακούσουμε και την απάντηση σε όλη αυτή τη μεγάλη, αμαρτωλή και δυστυχώς πολοπλόκαμη ιστορία. Σε τρία λεπτά. Ας ηρεμήσουμε λίγο σε τρία λεπτά επιστρέφουμε.

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

(Συνέχεια μετά από το διαφημιστικό διάλειμμα)

 Ευαγγελάτος: Είμαστε στον άγριο, πολύ άγριο κόσμο της δίαιτας.

Δρακόπουλος:  Έτσι!

Ευαγγελάτος: Της εκμετάλλευσης για την ακρίβεια της διάθεσης που έχουν κάποιοι άνθρωποι να χάσουν κιλά. Μέχρι τώρα έχετε δει πνευμονολόγους-ραβδοσκόπους που με βάση την κίνηση του ραβδιού γράφουν δίαιτες, έχετε δει νηστιολόγους γιατρούς να δίνουν επικίνδυνες δίαιτες σε μικρά παιδιά μεταξύ των άλλων και συζητούμε με τον κ. Δρακόπουλο που είναι εδώ ο οποίος δίνει δίαιτες, δίνει διατροφή, διατροφική ζώνη όπως τη λέει …

Δρακόπουλος:  Διατροφική Ζώνη, μπράβο κ. Ευαγγελάτε!

Αδρελιδάκη: Και υποστηρίζει πως η Μεσογειακή Διατροφή είναι η χειρότερη διατροφή που υπάρχει.

(ΣΣ: Όχι μόνο είναι η χειρότερη, αλλά αποτελεί μια ... σκευωρία που την έχουν στήσει επιτήδειοι για να δουλεύουν ... οι γιατροί και τα νοσοκομεία!!! Αυτά τα λέει από το ΤΗΛΕΦΩΣ ! 

Γεωργακάκης: Την κα Τριχοπούλου …

Δρακόπουλος:  Θα μ’ αφήσετε τώρα να μιλήσω;

Γεωργακάκης: Την κα Τριχοπούλου κ. Δρακόπουλε την έχετε ακουστά;

Αδρελιδάκη:  Τη Σχολή Δημόσιας Υγείας επίσης;

Δρακόπουλος:  Μπορώ να μιλήσω;

Γεωργακάκης: Τον κ. Τριχόπουλο τον έχετε ακουστά;

Δρακόπουλος:  Βεβαίως. Μπορώ να μιλήσω;

Γεωργακάκης: … που αναφέρουνε για την ευεργετική Μεσογειακή Διατροφή.

Δρακόπουλος:  Μπορώ να μιλήσω;

Αδρελιδάκη: Θα σκίσουν τα διπλώματά τους!

Δρακόπουλος (με ... Ιώβειο υπομονή):  Μπορώ να μιλήσω; Δεν θέλω να με διακόψουνε.

Αδρελιδάκη: Είναι πολύ ενδιαφέρουσα κ. Ευαγγελάτο …

Μίχας: Το πρόβλημα … , το πρόβλημα δεν είναι στον κ. Δρακόπουλο, υπάρχει στο κενό νόμου κ. Ευαγγελάτο.

Δρακόπουλος:  Μπορώ να μιλήσω;

Ευαγγελάτος: Οφείλουμε πρώτ’ απ’ όλα … να δώσουμε λόγο παρακαλώ στον κ. Δρακόπουλο. Φταίτε και σεις, γιατί η νομαρχία πήγε και … πήγε, αλλά δεν έκανε τίποτα …

Μίχας: Τι μπορεί να κάνει …

Ευαγγελάτος: … ας το συζητήσουμε όμως μετά.

Δρακόπουλος:  Έχω να τα πω, … ας τα πούμε μετά. Λοιπόν, κ. Ευαγγελάτο …

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος:  Είπε ο κύριος … ο πρόεδρος των διαιτολόγων-διατροφολόγων, ο κ. Γεωργακάκης ότι η Διατροφική Ζώνη δεν έχει έρευνα πίσω από αυτήν και ότι στην Αμερική δεν την παραδέχονται. Κυρίως η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς, η Αμερικανική Ένωση Διατροφολόγων κτλ. κτλ. Έχω, λοιπόν, να παραθέσω εγώ τα εξής.

Ευαγγελάτος: Μη μας πείτε τα χαρτιά τώρα …

Δρακόπουλος:  Ότι το πανεπιστήμιο, λοιπόν, … επιγραμματικά.

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος (σε επίπεδο ... Χάρβαρντ):  Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ την έβγαλε τη μεγαλύτερη αντιφλεγμονώδη διατροφή που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πρώτον αυτό.

Σπαντιδέας: Τη διάβασα τη μελέτη αυτή. Δεν είναι, δεν είναι …

Δρακόπουλος:  Συγνώμη, δεν σας διέκοψα.

Ευαγγελάτος: Αλλά μην επαναλαμβάνεστε …

Δρακόπουλος:  Να τελειώσω, να τελειώσω πιο κάτω.

Ευαγγελάτος: Είναι η τέταρτη φορά που μας λέτε για το Χάρβαρντ.

Δρακόπουλος: Το πανεπιστήμιο Σιένα και το πανεπιστήμιο Μιλάνο ...

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος (αποφασισμένος να επιβληθεί):  … το 1995 που το έγραψε, την έχω την έρευνα επίσης μαζί μου, το οποίο την έγραψε το ευρωπαϊκό περιοδικό για κλινικές έρευνες …

Ευαγγελάτος: Κύριε Δρακόπουλε, εδώ δεν είναι σεμινάριο, εγώ ρωτώ

Δρακόπουλος:  Δυό λεπτά …

Ευαγγελάτος: … το εξής: Ακόμα και αν όλα αυτά είναι έτσι, εσείς …

Δρακόπουλος:  Ε, αφήστε με να τελειώσω! Ακούσαμε μία ώρα τον κύριο, ακούσαμε …

Ευαγγελάτος: … εσείς με ποια ιδιότητα ...

Δρακόπουλος:  Εμένα δεν με ακούσατε.

Ευαγγελάτος: Μα λέτε τα ίδια, γι’ αυτό.

Δρακόπουλος (ρίχνοντας την κορωνίδα των επιχειρημάτων):  Όχι, όχι, όχι, πάρα κάτω … το Ζόρσυ (;) το οποίο είναι το μεγαλύτερο διαβιτολογικό κέντρο του πλανήτη κ. Ευαγγελάτο, δίνει 44% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες, 33% λίπος.

Ευαγγελάτος: Δεν μπορούμε αυτά που λέτε να τα συζητήσουμε. Δεν είναι σεμινάριο. Λέω … όλα αυτά που λέτε, αν είναι έτσι, ποιος σας δίνει εσάς …

Δρακόπουλος:  Πάρα κάτω, …

Ευαγγελάτος: … την επάρκεια …

Δρακόπουλος:  … πάρα κάτω …

Ευαγγελάτος: Έχετε πολλούς πελάτες;

Δρακόπουλος:  … πάρα κάτω … Βεβαίως κ. Ευαγγελάτο. Να τελειώσω;

Ευαγγελάτος: Πολλούς πελάτες!

(ΣΣ: Είπαμε, 6 χρόνια επί 300 ημέρες επί 20 πελάτες την ημέρα επί 100 ευρώ ο πελάτης = 3.600.000 ευρώ = 1,224 δισεκατ. δρχ. προσεγγιστικά!)

Δρακόπουλος:  Πάρα κάτω να μιλήσω.

Ευαγγελάτος: Ναι αλλά ποιος σας δίνει την επάρκεια για να το κάνετε αυτό;

Δρακόπουλος:  Για τα πανεπιστήμια της Ελλάδος έτσι;

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος:  Για το Χαροκόπειο …

Ευαγγελάτος: Ναι.

Δρακόπουλος (επαναστατικά):  Δε θέλω εγώ να πάω να σπουδάσω κ. Ευαγγελάτο Μεσογειακή Διατροφή. Δικαίωμά μου δεν είναι;

Ευαγγελάτος: Όχι, δικαίωμά σας. Ναι ...

Μίχας: Ναι δικαίωμά σας είναι, αλλά δεν είναι δικαίωμά σας να δίνετε διατροφή ...

Αδρελιδάκη: Ποιος σας λέει ότι στο Χαροκόπειο σπουδάζουνε τη Μεσογειακή Διατροφή.

Μανωλαράκης: Να κάνουμε μία παραδοχή για την οικονομία του χρόνου. Εγώ και οι συνάδελφοί μου προσχωρούμε επιστημονικά στην άποψη του κ. Δρακόπουλου, το δηλώνουμε εδώ, προς Θεού...

Ευαγγελάτος: Ναι, καταλαβαίνω …

Μανωλαράκης: … προσχωρούμε στην άποψή του. Πρέπει εμείς λοιπόν σαν άνθρωποι στα πλαίσια που λειτουργεί ο κ. Δρακόπουλος, έτσι, να ασκήσουμε και εμείς το επάγγελμά μας.

Ευαγγελάτος: Ναι.

Μανωλαράκης: Και λέμε, λοιπόν, πώς θα ασκήσουμε εμείς το επάγγελμά μας σωστά με κάποιους κανόνες; Ποιος μας δίνει το δικαίωμα εμείς να απευθύνουμε το λόγο στον πολίτη και να ισχυρισθούμε ότι κατέχουμε μια γνώση να τον καθοδηγήσουμε σωστά. Υπάρχουν ….

Ευαγγελάτος: Κύριε Μανωλαράκη, εμένα το ερώτημά μου είναι το πιο απλό για τον κόσμο. Λέω: ο κ. Δρακόπουλος, εσείς που είστε εδώ όλοι, ο κ. Γεωργακάκης, οι επιστήμονες διαιτολόγοι και οι συνδικαλιστές του χώρου λέτε ότι είναι παράνομος, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί αυτό που κάνει. Και λέω, …

Δρακόπουλος (συσπειρωμένος):  Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο;

Ευαγγελάτος:  … αν ισχύει αυτό, που έχει πάει η νομαρχία, δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιστήμονες,

Δρακόπουλος:  Όχι!

Ευαγγελάτος: … έχετε πάει, λοιπόν, κ. Μίχα …

Μίχας: Όχι, εγώ δεν έχω πάει …

Ευαγγελάτος: Ναι, η νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς …

Μίχας: Εγώ όπου έχω πάει έχω κλείσει 21 έχω κλείσει κ. Ευαγγελάτο.

Δρακόπουλος (με θράσος): Υπάρχει επαγγελματική κατοχύρωση κ. Ευαγγελάτο; Δεν υπάρχει! Πήγαινε δεν πήγαινε, δεν έγινε τίποτα. Με συγχωρείτε πάρα πολύ.

Μίχας: Για να συνεννοηθούμε. Ο κ. Δρακόπουλος στον Πειραιά δεν θα ήταν … δεν θα ήταν ανοικτός. Για να συνεννοηθούμε …

Ευαγγελάτος: Η νομαρχία που έχει πάει, ο κ. Δρακόπουλος …

Μίχας: Η νομαρχία παρά ταύτα δεν έχει την δυνατότητα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία

Γεωργακάκης: … κ. Δρακόπουλος όταν πήγε η νομαρχία, δεν παρουσίασε καν το γραφειάκι που είχε πίσω και δίνει δίαιτες …

Δρακόπουλος (με αποστομωτικό ψέμα):  Όχι. Δύο διπλώματα παρουσίασα και η νομαρχία έφυγε.

Μίχας: … ισχυρίστηκε ότι έχει σχολή καράτε. Σχολή καράτε παρουσίασε με άδεια.

Γεωργακάκης: Θα σας είχε κλείσει η νομαρχία κ. Δρακόπουλε.

Δρακόπουλος:  Όχι. Εγώ δεν έχω σχολή αυτή τη στιγμή, έχω γραφείο κανονικότατο.

(ΣΣ: Αυθόρμητη και συνταρακτική ομολογία ότι "είχε το διαιτολογικό γραφείο κρυμμένο στη σχολή του καράτε" και "δεν το έχει πλέον τώρα εκεί", αλλά "το διαχώρησε από τη σχολή του καράτε" και το "μετέφερε σε άλλο χώρο"!)

Ευαγγελάτος: Έχουμε μια τηλεφωνική γραμμή, να την ακούσουμε. Παρακαλώ καλησπέρα σας …

Δρακόπουλος:  Λοιπόν, είπαμε λοιπόν ότιιιι …

Ευαγγελάτος: Είναι η κα Δήμητρα στο τηλέφωνο, ένα λεπτό γιατί εσάς αφορά η τηλεφωνική γραμμή. Κα Δήμητρα σας ακούμε.

Καταγγέλουσα: Γεια σας κε Ευαγγελάτε.

Ευαγγελάτος: Πείτε μας.

Καταγγέλουσα: Το βασικότερο πρόβλημα δεν είναι αυτή καθαυτή η δίαιτα που χορηγεί ο κ. Δρακόπουλος, .. 

Ευαγγελάτος: Αλλά;

Καταγγέλουσα: … αλλά ως επί το πλείστον είναι τα ω-3 λιπαρά που χορηγεί, το οποίο γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό έλαιο για την υγεία των ανθρώπων, αλλά όταν χορηγείται εκτός ιατρικής συνταγής μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για πάρα πολύ κόσμο.

Ευαγγελάτος: Πάω στον κ. Σπαντιδέα, ένα λεπτό. Επειδή η δική μας γνώση δεν είναι επαρκής, το ω-3 πρέπει να χορηγηθεί από γιατρό ή μπορεί να χορηγηθεί από οποιονδήποτε ιδιώτη όπως είναι ο κ. Δρακόπουλος;

Σπαντιδέας: Τα ω-3 λιπαρά οξέα χορηγούνται για συγκεκριμένες καταστάσεις και υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Ευαγγελάτος: Από γιατρό ή από οποιονδήποτε;

Σπαντιδέας: Από γιατρό ή από διατροφολόγο-διαιτολόγο που είναι και αυτοί εξοικειωμένοι με την χρήση αυτών των ….

Ευαγγελάτος: Εσείς τα χορηγείτε κ. Δρακόπουλε αυτά τα ω-3;

Δρακόπουλος:  Βεβαίως, μα με συγχω … αφού τα … αφού δεν  … αφού πουλιόνται παντού τα ω-3. Τι θέλετε να πείτε.

Ευαγγελάτος: Μα όχι, δεν ρωτάω αν τα πουλάτε, λέω αν τα χορηγείτε

Δρακόπουλος:  Βεβαίως, βεβαίως.

(ΣΣ: Μα τι λέμε τώρα! Αφού τα ω-3 είναι όλο το ... μπαγιόκο!)

Ευαγγελάτος: Δηλαδή, εσείς που δεν έχετε κανένα αναγνωρισμένο τίτλο …

Δρακόπουλος:  Πάλι τα ίδιαααα …

Ευαγγελάτος: … έχετε πολλούς πελάτες και γράφετε φάρμακα.

Δρακόπουλος:  Κύριε Ευαγγελάτο, έχω ΔΥΟ αναγνωρισμένους τίτλους από τον Μπάρυ Σηρς. Ή το ακούτε ή δεν το ακούτε!

Ευαγγελάτος: Όχι, για το ελληνικό κράτος λέω.

Δρακόπουλος:  Για το ελληνικό κράτος λέω κι εγώ τους έχω τους τίτλους.

Μίχας: Μπερδεύεστε, δεν είστε στην Αμερική, είστε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάποιος που έχει τίτλο τον αναγνωρίζει.

Δρακόπουλος:  Έχω φέρει τα πτυχία μου από την Αμερική. Τι θα κάνουμε τώρα δηλαδή! Δεν κατάλαβα τώρα!

(ΣΣ: Τα ... μπακαλόχαρτα εννοεί, διότι ένα αληθινό πτυχίο αντιπροσωπεύει κάποια χρόνια επιτυχούς και ελεγμένης ειδικής μόρφωσης, πράγμα που δεν έκανε ποτέ ο Δρακόπουλος!)

Μίχας: Τον αναγνωρίσατε κ. Δρακόπουλε; Δεν έχετε δικαίωμα να λειτουργείτε. Κάνετε παρανομία.

Δρακόπουλος:  Όοοχι!

Μίχας (... υποσχετικά): Πρέπει αύριο το πρωί ο εισαγγελέας ... , ο εισαγγελέας να σας πάει αυτόφωρο …

Δρακόπουλος (με ειρωνικό θράσος):  Εμένα;

Μίχας: … για αυτό που εσείς λέτε σήμερα …

Δρακόπουλος:  Εμένα;

Μίχας: … και εγώ το προτείνω αυτό στον εισαγγελέα κ. Ευαγγελάτο.

Δρακόπουλος:  Διατροφική Ζώνη κάνω, με δύο διπλώματα, θα τα δείξω στον εισαγγελέα και θα τελειώσει το θέμα.

Αδρελιδάκη: Μα τι διπλώματα είναι αυτά;

Δρακόπουλος:  Κύριε Ευαγγελάτο!

Αδρελιδάκη: Από ποιο πανεπιστήμιο. Σαν να μου λέει κάποιος ότι επειδή εγώ παρακολούθησα ένα σεμινάριο φαρμακολογίας, μπορώ να συνταγογραφήσω φάρμακο …

Δρακόπουλος:  Όχι, γραπτές εξετάσεις είναι …

Ευαγγελάτος: Μα δεν είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κράτος.

Δρακόπουλος:  Γραπτές …, κ. Ευαγγελάτο, εδώ δεν ξέρουν τη Διατροφική Ζώνη

Ευαγγελάτος: Άρα όλοι αυτοί εδώ που είναι πτυχιούχοι, είναι άσχετοι και τα ξέρετε εσείς όλα και …. Καλά κάνετε και το κάνετε!

Μανωλαράκης: Και έχουμε και επαγγελματικά δικαιώματα.

(Μιλούν όλοι μαζί!!!)

Ευαγγελάτος: Παρακαλώ, για ένα λόγο ακόμα, για να καταλάβετε γιατί γίνεται και αυτή η εκπομπή, Παρακαλώ ένα λεπτό. Γιατί υπάρχει όλη αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση …….

 

Ευαγγελάτος:
Άρα όλοι αυτοί εδώ που είναι πτυχιούχοι, είναι άσχετοι και τα ξέρετε εσείς όλα και …. Καλά κάνετε και το κάνετε!

(η εκπομπή συνεχίζεται με αναφορά στα συμπληρώματα διατροφής και σε λίγο πιο πολύ ... Δρακόπουλος!)

.............................................................

......... συνεχίζει σπαρταριστά στο Γ, το καλύτερο .......

 

Ευαγγελάτος: Η αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας Αθηνών έκανε έλεγχο στην επιχείρηση του κ. Δρακόπουλου. "Ο κ. Δρακόπουλος τον οποίο συναντήσαμε, λειτουργεί σχολή καράτε, είναι και σύμβουλος διατροφής κατά δήλωσή του. Του ζητήθηκε να μας προσκομίσει το πτυχίο του και την άδεια λειτουργίας του γραφείου του."

{ΣΣ: Τι σόι αρμόδια επιτροπή είναι αυτή; Μπαίνει μέσα και δεν βρίσκει ανηρτημένη την άδεια λειτουργίας? Γιατί δεν το κλείνει?}

{ΣΣ: Κατήγγειλα τον Δρακόπουλο στο Υπουργείο Υγείας, 8-5-2006, για αντιποίηση των επαγγελμάτων του ιατρού και του διατροφολόγου μέσα στη σχολή του καράτε επί της Σεβαστουπόλεως 133. Η καταγγελία διαβιβάστηκε στη Νομαρχία Αθηνών, του έκαναν έλαγχο και την 6-7-06 του έγραψαν:

"Στο χώρο που διατηρείτε ως γυμναστήριο καράτε εργάζεστε παράλληλα και ως Σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης. Κατόπιν αυτού καλείσθε εντός δέκα ημερών να μας αναπτύξετε εγγράφως τις απόψεις σας, καθώς και να μας ενημερώσετε αναλυτικά για το αντικείμενο των εργασιών σας."

Ο Δρακόπουλος αγοράζει γραφείο στην Κηφισίας 104, μεταφέρει την έδρα του διαιτολογικού του γραφείου και το τηλέφωνο του γυμναστηρίου στο νεοϊδιόκτητο και απαντάει την 6-9-2006 (δηλ. μετά 60 ημέρες):

"Η υπηρεσία σας όταν έκανε τον έλεγχο δεν διαπίστωσε τίποτε άλλο εκτός από τα αντικείμενα με τα οποία ασχολείται η εταιρεία μου, όπως εκδόσεις, εισαγωγές και αυτοάμυνα. Όσο για το Σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης που αναφέρεστε δεν έχει καμιά σχέση η Σεβαστουπόλεως 133."

Έτσι, ο υπάλληλος της Νομαρχίας έχει "ελεύθερα τα χέρια" να απαντήσει στο Υπουργείο ότι στη Σεβαστουπόλεως 133 υπάρχει μόνο καράτε και όχι διαιτολογικό γραφείο και αφήνει ελεύθερο και με την άδεια της Νομαρχίας τον Δρακόπουλο να βρίσκει τα κορόιδα του απέναντι από τη Νομαρχία επί της Κηφισίας 104!!! Ή έχεις Νομάρχη ή δεν έχεις!}

Γεωργακάκης (πρόεδρος πανελληνίου συλλόγου διαιτολόγων αποφοίτων Χαροκοπείου Πανεπιστημίου): Ο κ. Δρακόπουλος δεν έχει πτυχίο, είναι δεδομένο. Υπάρχει το πτυχίο του διαιτολόγου στην Ελλάδα, το οποίο δεν το ξέρει ο κ. Δρακόπουλος. Παράνομα λειτουργεί. Στη Νομαρχία δεν έχει προσκομίσει ποτέ το πτυχίο του, και νομίζω πως η ίδια η νομαρχία, εφόσον ο ίδιος ο κ. Δρακόπουλος είπε ότι διατηρεί γραφείο στο οποίο δίνει διατροφή, θα πρέπει από αύριο κιόλας αυτεπάγγελτα να πάει να κάνει έλεγχο στον κ. Δρακόπουλο.

 

Μανωλαράκης (πρόεδρος πανελληνίου συλλόγου διαιτολόγων αποφοίτων ΤΕΙ Θεσ/νίκης): : Ο κ. Δρακόπουλος έχει ανοίξει ένα μαγαζάκι και πουλάει προϊόντα και επειδή κάποιοι του δίνουν βήμα στην τηλεόραση και πουλάει τον εαυτό του, και πουλάει την τρέλα του, έχει νομίζει και το δικαίωμα επειδή βρίσκει κάποιους ανθρώπους και τον καλούν  …Ο κ. Δρακόπουλος, πολύ απλά, προκλητικά αγνοεί τη νομοθεσία, προκλητικά γράφει στα παλιά του τα παπούτσια οποιοδήποτε νόμο υπάρχει, ...

{Το απέδωσε ο κ. Μανωλαράκης, αλλά δεν τονίστηκε αρκετά! Το "βήμα" δεν του το δίνουν. Το πληρώνει αδρά γιατί αποδίδει! Γνωρίζει πολύ καλά ότι πουλάει μια απάτη που αποτελεί δημόσιο κίνδυνο ο κ. Δρακόπουλος, αλλά παριστάνει τον "τρελό επιστήμονα" ακόμα και στα δικαστήρια, όπου οι δύο δικηγορίνες του, αμειβόμενες φυσικά,  εξαντλούν τις νομικές τους γνώσεις για να τον εγκαθιδρύσουν στην κοινωνία ως "επιστήμονα διατροφολόγο με ... επάρκεια", επειδή ακριβώς η Διατροφική Ζώνη τον έχει κάνει εκατομμυριούχο (σε ευρώ φυσικά) !}

 

Ευαγγελάτος: Έχουμε χρόνο μέχρι να φτάσουμε στο να βγει το μήνυμα από την εκπομπή. Να δώσω το λόγο στον κ. Δρακόπουλο για να απαντήσει. Λοιπόν, κ. Δρακόπουλε.

 

Δρακόπουλος:  Απαντάω πρώτα στον κ. Γεωργακάκη. Ο κ. Γεωργακάκης είπε ότι δεν υπάρχουν έρευνες για αυτά που κάνω εγώ. Έχω, λοιπόν, να του πω του κ. Γεωργακάκη,

Γεωργακάκης: Ανέφερα ότι η Διατροφική Ζώνη κατατάσσεται ως μη ισορροπημένη δίαιτα.

Δρακόπουλος:  Στάσου, δεν σου δπ, … Μάθε νακούς! Έμαθα να ακούω και εγώ εδώ πέρα τώρα.

 

Ευαγγελάτος (μετά από τις διαφημίσεις): Είμαστε στον άγριο, πολύ άγριο κόσμο της δίαιτας. Της εκμετάλλευσης για την ακρίβεια της διάθεσης που έχουν κάποιοι άνθρωποι να χάσουν κιλά. Μέχρι τώρα έχετε δει πνευμονολόγους-ραβδοσκόπους που με βάση την κίνηση του ραβδιού γράφουν δίαιτες, έχετε δει νηστιολόγους γιατρούς να δίνουν επικίνδυνες δίαιτες σε μικρά παιδιά μεταξύ των άλλων και συζητούμε με τον κ. Δρακόπουλο που είναι εδώ ο οποίος δίνει διατροφική ζώνη όπως τη λέει …

Δρακόπουλος:  Διατροφική Ζώνη, μπράβο κ. Ευαγγελάτο!

 

Δρακόπουλος:  Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ την έβγαλε τη μεγαλύτερη αντιφλεγμονώδη διατροφή που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πρώτον αυτό. Το πανεπιστήμιο Σιένα και το πανεπιστήμιο Μιλάνο ...

{Σσσσσσ!  Μιλάνε το ... Χάρβαρντ, το Σιένα και το Μιλάνο! Τρία σε ... ένα!!!}

 

Μανωλαράκης: Και λέμε, λοιπόν, πώς θα ασκήσουμε εμείς το επάγγελμά μας σωστά με κάποιους κανόνες;

Ευαγγελάτος: Κύριε Μανωλαράκη, εμένα το ερώτημά μου είναι το πιο απλό για τον κόσμο. Λέω: ο κ. Δρακόπουλος, εσείς που είστε εδώ όλοι, ο κ. Γεωργακάκης, οι επιστήμονες διαιτολόγοι και οι συνδικαλιστές του χώρου λέτε ότι είναι παράνομος, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί αυτό που κάνει. Και λέω, …αν ισχύει αυτό, δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιστήμονες, γιατί δεν τον κλείνει η νομαρχία;

{Θα το πω γιατί θα σκάσω: Ο υπάλληλος της νομαρχίας που έφτασε η καταγγελία μου και μου είπε ότι "δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό" στου Δρακόπουλου, έτρωγε ... διαιτητικό κουλουράκι!}

 

Ευαγγελάτος: … έχετε πάει, λοιπόν, κ. Μίχα …

Μίχας: Όχι, εγώ δεν έχω πάει …

Ευαγγελάτος: Ναι, η νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς …

Μίχας: Εγώ όπου έχω πάει έχω κλείσει 21.  Ο κ. Δρακόπουλος στον Πειραιά δεν θα ήταν ανοικτός.

 

Δρακόπουλος:  Όχι. Δύο διπλώματα παρουσίασα και η νομαρχία έφυγε.

Καταγγέλουσα: Το βασικότερο πρόβλημα δεν είναι αυτή καθαυτή η δίαιτα που χορηγεί ο κ. Δρακόπουλος, ..  … αλλά ως επί το πλείστον είναι τα ω-3 λιπαρά που χορηγεί, το οποίο γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό έλαιο για την υγεία των ανθρώπων, αλλά όταν χορηγείται εκτός ιατρικής συνταγής μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για πάρα πολύ κόσμο.

 

Ευαγγελάτος: Πάω στον κ. Σπαντιδέα, ένα λεπτό. Επειδή η δική μας γνώση δεν είναι επαρκής, το ω-3 πρέπει να χορηγηθεί από γιατρό ή μπορεί να χορηγηθεί από οποιονδήποτε ιδιώτη όπως είναι ο κ. Δρακόπουλος;

 

Σπαντιδέας: Τα ω-3 λιπαρά οξέα χορηγούνται για συγκεκριμένες καταστάσεις και υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Από γιατρό ή από διατροφολόγο-διαιτολόγο που είναι και αυτοί εξοικειωμένοι με την χρήση αυτών των ….

{Αναστάσιος Σπαντιδέας: Παθολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Εμφανίζεται επανειλημμένα προσκαλεσμένος στα δελτία ειδήσεων διαφόρων καναλιών και δίνει ιατρικές συμβουλές προς τις διάφορες ευπαθείς ομάδες σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ψύχους ή ζέστης ή επικίνδυνων ιώσεων ή επιδημιών.}

Μίχας: Μπερδεύεστε κ. Δρακόπουλε, δεν είστε στην Αμερική, είστε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάποιος που έχει τίτλο τον αναγνωρίζει. Τον αναγνωρίσατε κ. Δρακόπουλε; Δεν έχετε δικαίωμα να λειτουργείτε. Κάνετε παρανομία.Πρέπει αύριο το πρωί ο εισαγγελέας να σας πάει αυτόφωρο

 

{Ο "μη επώνυμος" κ. Γιάννης Μίχας, νομάρχης Πειραιά! Από είδηση σε εφημερίδα 2/8/07:

Λουκέτο σε γυμναστήριο:

Στη διακοπή λειτουργίας γυμναστηρίου με την επωνυμία "Γιγαντιαία Υπεργυμναστήρια Ρέντης ΕΠΕ" που βρίσκεται στη λεωφόρο Θηβών 226, στο Ρέντη, (ΣΣ. αν θυμάμαι καλά μιλάμε για 3.500 τ.μ.) προχωρά η Νομαρχία Πειραιά. Όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία που διενήργησαν οι Επόπτες της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων, το γυμναστήριο δεν διέθετε την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, το Αστυνομικό Τμήμα και ο Δήμος Ρέντη.

Σωτήρας ή Δήμιος ο κ. Μίχας ???}

 

Δρακόπουλος:  Κύριε Ευαγγελάτο, έχω ΔΥΟ αναγνωρισμένους τίτλους από τον Μπάρυ Σηρς. Ή το ακούτε ή δεν το ακούτε!

{Θα το πω γιατί θα σκάσω! Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα παραπάνω από μια εβδομάδα το εξάμηνο και αυτές για καράτε: Πότε παρακολούθησε μαθήματα και σε ποιό πανεπιστήμιο? Δι' αλληλογραφίας? Επί οκτώ χρόνια δεν τον είχα δει να γράφει σωστά πέντε σειρές στα ελληνικά ή μία σειρά στα αγγλικά: Σε ποιά γλώσσα έδωσε γραπτές εξετάσεις στον Μπάρυ Σηρς? Στα ... αλαμπουρνέζικα?

Στα τέσσερα βιβλία που έβγαλε (τα δύο του τα έβγαλα εγώ!) άλλοι του έκαναν όλες τις δουλειές και δεν ήξερε να τις ελέγξει! Τι είδους επιστήμη γνωρίζει? Ο Μπάρυ Σηρς, ο οποίος έστησε το μαγαζί της Ζώνης στην Αμερική, πουλάει ... τρίχες κατσαρές και τον έχει πάρει στο ψιλό όλη η Αμερική μέσα από το Ίντερνετ, έδωσε στον Δρακόπουλο δύο μπακαλόχαρτα για να παριστάνει τον ειδικό σε αυτούς που δεν ξέρουν να διαβάζουν, ώστε να πουλάει τα προϊόντα της Ζώνης στην Ελλάδα !!! Αυτή την "επάρκεια" έχει ο Δρακόπουλος, την οποία και στηρίζουν οι δύο δικηγορίνες του με τρεις αγωγές και τρεις μηνύσεις εναντίον μου !!!


 

 

 

 

Μέρος Α

 

Μέρος Β

 

Μέρος Γ

 

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Παναγιώτη Δρακόπουλο, "υπερεπιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο" και τις δύο δικηγόρους του κυρίες Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου, που ... διεκδικούν νομικά την επιστημονική του επάρκεια (βλέπε δικονομικό ιστορικό)!

 

 


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε