karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 20/8/2014.

  Αρχική      Επικαιρότητα       Αθλητικά Θέματα   .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το www.karate.gr , σαν συνέχεια του επί 17 χρόνια εκδιδόμενου μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" (1977-1994), είναι ένας "προσωπικός δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από τον κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε, αλλά όχι και επιχειρησιακό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης κατά την έννοια του νόμου 3310/2005. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!




Ο νέος υπουργός Πολιτισμού
κ. Κων/νος Τασούλας


Ο υφυπουργός Αθλητισμού
κ. Γιάννης Ανδριανός


Η γενική γραμματέας Αθλητισμού
κα Κυριακή Γιαννακίδου

ΓΓΑ = Ο Οίκος

της Μεγάλης

ΑΝΟΧΗΣ:

#################

1-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

2-Realnews

3-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

4-karate.gr

5-gazzetta

6-ΑΥΓΗ

7-zougla.gr

8-Δίκη/ΣΚΑΙ

9-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

10-Δίκη/ΣΚΑΙ

11-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

12-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

13-Δίκη/ΣΚΑΙ

14-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

15-ΑΠΟΨΗ

16-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

17-ΝΤΟΚ/ΝΤΑ

18-ΕΘΝΟΣ

19-Δίκη/ΣΚΑΙ

20-Δίκη/ΣΚΑΙ

21-ΝΤΟΚ/ΝΤΑ

22-karate.gr:
Πόρισμα Ρακιντζή

23-ΚουτίΠανδώρα

24-karate.gr:
Πόρισμα
Περσίδη

25-Πλακά-Αδριανό

 Εικοσαετές Όργιο Πολιτικών, Αθλητικών και

 Οικονομικών Εγκλημάτων!  Από όλες τις μεριές καταγγέλλεται η διαφθορά και η διαπλοκή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!!!

Υπάλληλοι με πολιτική ηγεσία, πολιτική ηγεσία με ομοσπονδιάρχες, υπάλληλοι με ομοσπονδιάρχες!!! Η Αυτοκρατορία της Διαφθοράς και της Διαπλοκής! Μια ανέλεγκτη, τεράστια τρύπα διαρροής του δημόσιου χρήματος προς κάθε ημέτερο !!!


 

Ο Μαλάκας, του Μαλάκα, ... , ώ Μαλάκα!!!

Μνημείο Αρπαχτής και Πολιτικής Βλακείας αποδεικνύονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 της Αθήνας από τα ίδια τους τα Στάδια και την μετέπειτα αξιοποίησή τους!!!

 

 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

 Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε,

την οποία τελείως παράνομα δεν έχουν αναγνωρίσει τα λαμόγια της ΓΓΑ!

Την εποχή 1995-1998 ως μηχανικός είχα ενταχθεί στην Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Ανάληψη και Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα!


 

 Από άρθρο της 06/08/2014 στο:

 Σκληρό άρθρο της "Mirror" για τα Ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα!

 

 Οδοιπορικό της βρετανικής εφημερίδας αναδεικνύει το θέμα, κάνοντας λόγο για "σοκαριστικές εικόνες.

 Παρόμοιο ρεπορτάζ φιλοξενεί και η ιταλική εφημερίδα "Corrierre dello Sport".

 

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς επισκεπτόμενος Ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα, είναι πραγματικά απογοητευτικές. Μετά από δέκα χρόνια, ατελείωτες εκτάσεις παραμένουν έρμαιο της φύσης και των βανδάλων. 
Με οδοιπορικό της η βρετανική Daily Mirror, αναδεικνύει το θέμα, κάνοντας λόγο για «σοκαριστικές εικόνες».  

Ολόκληρα στάδια, όπως αυτό του σοφτμπολ ή του μπεϊζμπολ είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ οι πισίνες είναι πλέον μόνο εστίες μικροβίων, τονίζει ο αρθρογράφος. 

Στο γήπεδο του χόκεϊ, σκουπίδια παντού, ενώ έξω από το στάδιο της τοξοβολίας, τα κάγκελα ελέγχου είναι παραπεταμένα στην πίσω πλευρά. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο ρεπορτάζ φιλοξενεί  και η ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport».

 

Σχόλιο του karate.gr:

Στις ανωτέρω παρατηρήσεις των ξένων εφημερίδων ας προσθέσουμε και μερικές δικές μας,

 που γνωρίζουμε τα πράγματα από λίγο πιο μέσα!

 "Ελληνικός Αθλητισμός" ΔΕΝ υπάρχει!

Υπάρχει μια “Μαϊμού-Αθλητισμός” με ψευδεπίγραφες επιτυχίες των λίγων χωρίς υποδομή και συνέχεια, με καρεκλοκένταυρους επιχειρηματίες ομοσπονδιάρχες μη ασχολούμενους με καμιά άλλη επαγγελματική δραστηριότητα και οι οποίοι ζούνε απομυζώντας τον αθλητισμό, αφού παραμένουν στις διοικήσεις των ομοσπονδιών και σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για δεκάδες χρόνια, με αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία εποπτεύουσα τον αθλητισμό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έχει εξελιχθεί σε Σκύλλα και σε Χάρυβδη ταυτόχρονα, αφού ως Σκύλα με τα έξι κεφάλια εξοντώνει τον υγιή αθλητισμό προς χάρη των διαπλεκομένων με αυτήν και τους υπαλλήλους της και ως Χάρυβδη ρουφάει ανεξέλεγκτα το δημόσιο χρήμα για τους υπαλλήλους της και τις ομοσπονδίες, και με άνωθεν κατευθυντήρια πολιτική γραμμή των κομμάτων (το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!), τα οποία υπό μορφή “νταβατζή” συντηρούν ενσυνείδητα και ευσυνείδητα ακριβώς έτσι την όλη κατάσταση με τη χρήση του χώρου του αθλητισμού ως Αυτοκρατορίας του Ρουσφετιού, της Αρπαχτής και του Βολέματος των Ημετέρων! Οι δε "πρωταθλητές" στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι "κατασκευασμένοι". Αυτά που βλέπουμε είναι πυροτεχνήματα, βεγγαλικά, ντόπα και αναβολικά!!! Κι ας "αποδεικνύονται καθαροί" με νομικά τεχνάσματα μετά από χρόνια!!! Ήδη έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτή την βδελυρή πραγματικότητα με άρθρα μου σαν και αυτά:

28/08/04 - Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής! Μέρος Α΄.

13/4/08 - Σούπερ-Ντόπα στην Άρση Βαρών! Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής! Μέρος Β΄.

7/4/08 - Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής! Μέρος Γ΄.

30/1/08 - Ο Γερολυμπικός προσδιορισμός του Αθλητικού Ιδεώδους και η Απάτη της ΕΛΟΚ!

 

Για παράδειγμα, ο αθλητικός απατεώνας Γιώργος Γερόλυμπος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικός φίλος και γλείφτης των Ανδρέα Φούρα (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργου Ορφανού (Νέα Δημοκρατία),  αφού άρπαξε πρώτα με νοθευμένες εκλογές την ομοσπονδία καράτε και στη συνέχεια με συλλόγους καράτε την ομοσπονδία του Χόκεϋ από όπου τελικά τον έδιωξαν κλοτσηδόν, διαφεντεύει σήμερα τρεις αθλητικές ομοσπονδίες: του καράτε, του κέρλινγκ και του τρίαθλου, τις οποίες αποκαλεί και “μαγαζί του”, ενώ στη ΓΓΑ χρησιμοποιούν αντίστοιχα την έκφραση “τις έχει πάρει σπίτι του”!!!

Και για ακόμα πιο εμφατικό παράδειγμα της δομής του αθλητισμού μας και επειδή "η αλεπού δεν λείπει από το παζάρι", ας μην ξεχνάμε και την εξέλιξη με καριέρα κορυφαίου λαμόγιου, όπως αποδεικνύεται από την κατάληψη της θέσης του ενός από τους τρεις "διευθυντές αθλημάτων" από τον Γιώργο Γερόλυμπο στους Ολυμπιακούς πράγμα που σήμαινε για αυτόν 1,5 εκατ. δρχ. μηνιαίο μισθό από το 1997 μέχρι το 2004, οπότε και εκδιώχθη κλωτσηδόν από την Γιάννα Αγγελοπούλου, επειδή είχε δημιουργήσει παράπλευρα και κρυφά μια εταιρεία ηλεκτρονικών εφαρμογών παρακολούθησης για να πάρει έμμεσα μέρος της ηλεκτρονικής φύλαξης των χώρων των Ολυμπιακών Αγώνων ο αθεόφοβος, όπως είχα αναφερθεί και σε πολλά προηγούμενα άρθρα μου, αλλά και άρθρα πολλών άλλων εφημερίδων:

 

20/11/1998 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,

18/02/04 – Δημοσιεύματα του “Φίλαθλου” για τον Γερόλυμπο

19/02/04 – Δημοσιεύματα του “Φίλαθλου” για τον Γερόλυμπο (συνέχεια)

19/02/2004 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,

20/2/2004 - SPORTDAY

21/02/2004 - ΑΠΟΨΗ 

22/02/2004 - Sportime

 

Σε αυτό τον “Αθλητισμό-Μαϊμού”, στον οποίο η Εποπτεύουσα του Κράτους Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παριστάνει τον "διαπλεκόμενο τροχονόμο" τα Στάδια ΔΕΝ χρειάζονταν ποτέ, διότι πάντα αυτός ο αθλητισμός λειτουργούσε και χωρίς αυτά, αλλά οι πολιτικοί της εποχής του 1996, που αναλάβαμε του Ολυμπιακούς, προβάλλοντας την ψευδή εικόνα του “Αθλητισμού-Μαϊμού” θεώρησαν προς το συμφέρον τους να προχωρήσουν και σε υψηλότερης στάθμης αρπαχτές μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι το 2005, που δήθεν έκαναν ακόμα και μελέτες αξιοποίησης των Σταδίων, φορτώνοντας έτσι τη χώρα, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με ένα χρέος πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ κι ας λένε λιγότερα, για το οποίο ποτέ δεν δόθηκε λογαριασμός!

Όταν πέρασαν οι Ολυμπιακοί του 2004, ο Ελληνικός “Αθλητισμός-Μαϊμού” ξαναγύρισε στην παλιά του μορφή της λαμογιάς και της αρπαχτής, όπου τα Στάδια ΔΕΝ του χρειάζονταν και γι' αυτό το λόγο τα άφησε στις νυχτερίδες και τις αράχνες!!!

Όσοι είσαστε σήμερα 50-70 χρόνων πείτε μου τι λέτε στα παιδιά σας, όταν σας ρωτάνε: “Ρε, μαλάκα πατέρα, γιατί μου φόρτωσες ένα χρέος 50 δις ευρώ? Για να μου κάνεις τη ζωή μαρτύριο?” Και έχουν δίκιο στο “μαλάκα”, το οποίο αν δεν στο λέει το παιδί σου οπωσδήποτε το εννοεί και το εννοεί επειδή είσαι!

Αλλά οι σημερινοί πολιτικοί μας, οι ίδιοι που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν χαμπαριάζουν από τέτοια, διότι αν χαμπαριάζανε δεν θα ήταν Έλληνες Πολιτικοί!!!

Έρχονται, όμως, τα ίδια τα Εγκαταλειμμένα Στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων να πούνε ευθέως “ΜΑΛΑΚΕΣ” όλους τους πολιτικούς των ετών 1995 έως 2005, που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν τους Ολυμπιακούς, και να τους βάλουν αυτή την ανεξίτηλη  στάμπα στο μέτωπο για να τους θυμούνται οι επερχόμενες γενιές!!!


 Από άρθρο της 07/08/2014 στο:

Με τίτλο «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία»

 Ολυμπιακά ακίνητα: Μετά τη Mirror, «σκληρά» δημοσιεύματα

 και φωτό από Bild και Reuters

Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα» αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία» είναι ο τίτλος εκτενούς σημερινού φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

Το δημοσίευμα έρχεται μια ημέρα μετά το σκληρό άρθρο της «Mirror» για τα Ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα αλλά και παρόμοιου ρεπορτάζ από την ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport».

«Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα» αναφέρει η εφημερίδα και κάνει λόγο για γήπεδα και κτίρια που καταρρέουν.

«Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα» αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων». Αναφερόμενος δε στην κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητικό κέντρο, ο συντάκτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, εάν οι δύο Γερμανοί «αργυροί» ολυμπιονίκες της Αθήνας στην συγχρονισμένη κατάδυση Αντρέας Βελς και Τομπίας Σέλενμπεργκ ήθελαν να επαναλάβουν την κατάδυσή τους, «θα έσπαγαν σήμερα όλα τα κόκκαλά τους», καθώς η πισίνα δεν έχει καν νερό.»

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ απεικονίζει εκτός από το κολυμβητικό κέντρο, τα στάδια του μπέιζμπολ, του μπίτς-βόλεϊ και του χόκεϊ, αλλά και τις εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ και του Ολυμπιακού Χωριού.
 


Στα ανωτέρω δημοσιεύματα των ξένων εφημερίδων ο Γιάννης Ανδριανός αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει ως κατωτέρω. Μάλλον του κουνήσανε τα σπαγκάκια από του Μαξίμου δήθεν οι θιγμένοι, διότι τέτοιες απαντήσεις και άμεσες κινήσεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ να κάνει μόνος του! Αυτό είναι αυτονόητο, αφού τα μέλη της σύσκεψης πιο κάτω κινούνται μόνο με πρωθυπουργική παρέμβαση!!!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΓΓΑ για τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
,   Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014, 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σχετικά με δημοσιεύματα με θέμα τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού με την συμμετοχή του κ. Γρηγόρη Δούνη,  Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), του κ. Εμμανουήλ Κονδύλη, Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, Διοικητή του ΟΑΕΔ, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανακοινώνεται το εξής:

1. Η μεγάλη πλειονότητα των αναφέρομενων στα εν λόγω δημοσιεύματα εγκαταστάσεων (Μπιτς Βόλεϊ, Σοφτμπολ, Κανόε-Καγιάκ κ.α.) είτε έχουν ήδη παραχωρηθεί προς αξιοποίηση είτε βρίσκονται στην σχετική διαδικασία.

2. Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό των Θρακομακεδόνων Μενιδίου, αυτές πέρασαν στην ευθύνη του ΟΑΕΔ μόλις πριν 1,5 μήνα (με το άρθρο 30 του Ν. 4255/11-4-2014 (ΦΕΚ 89 Α΄). Μέχρι τότε η αρμοδιότητα ανήκε στην Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. που τελούσε υπό εκκαθάριση. Στην σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε ο ΟΑΕΔ να αναλάβει το κόστος επισκευής και αποκατάστασής τους, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια η χρήση τους σε άλλο φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

3. Ειδικά σε ό,τι αφορά το ανοιχτό καταδυτήριο του ΟΑΚΑ, έργο κατασκευής 1991 αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αυτό λόγω στατικών προβλημάτων και εκτιμώμενου κόστους επισκευής, που σύμφωνα με την υπάρχουσα σχετική μελέτη ξεπερνά ακόμη και το κόστος κατασκευής νέου καταδυτηρίου, δεν θα αποκατασταθεί. Ήδη εξετάζονται οι εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης του χώρου. Επισημαίνεται ότι στο ΟΑΚΑ λειτουργεί κανονικά κλειστό καταδυτήριο που καλύπτει τις ανάγκες του αθλήματος.

Επισημαίνεται ακόμη ότι, για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις:

1. Με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νόμο 4178/2013, προβλέπεται η οριστική τακτοποίηση των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων, αρμοδιότητας ΓΓΑ και ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και εμβληματικά τοπόσημα όπως τα στέγαστρα Καλατράβα ήταν αυθαίρετα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί η απαιτούμενη πολεοδομική άδεια για τις αναγκαίες εργασίες επισκευής και συντήρησης.

2. Για την συντήρηση και επισκευή των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα του ΟΑΚΑ, με ενέργειες του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό διασφαλίστηκε συνολικό ποσό 8 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής του 2014 (1 εκ. ευρώ 2014, 3,5 εκ. ευρώ 2015, 3,5 εκ. ευρώ 2016)

3. Για την ομαλή μετεγκατάσταση των αθλητικών χρήσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά που έχει περάσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, θα υπογραφεί συμφωνία για την παράταση της χρήσης των εκεί εγκαταστάσεων για ένα έτος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ενώ παράλληλα αξιολογούνται οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.

4. Για την πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Καυταντζόγλειο), με πρωτοβουλία του Υφυπουργού σε νομοθετική ρύθμιση η αρμοδιότητα της αδειοδότησης των εν λόγω εγκαταστάσεων περνά στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ.

5. Για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης επιμέρους εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ όπως το κλειστό προπονητήριο που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα μόνωσης, έχουν δεσμευθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με απόφαση του Υφυπουργού 600.000 ευρώ από τη έκτακτη χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού που ενέκρινε ο Πρωθυπουργός για το 2014.


Οι νέοι μας σας δείχνουν την εκτίμησή τους!

Σχόλιο του karate.gr:

Το κακό με εσάς τους πολιτικούς είναι ότι είσαστε ικανοποιημένοι με τις ανωτέρω οκτώ απαντήσεις μετά από δέκα χρόνια αδράνειας στο τεράστιο αυτό αθλητικό και οικονομικό σκάνδαλο! Αν μάλιστα τις δείτε μία-μία, μιλάμε για εκκωφαντικές απαντήσεις-μαλακίες που πεταλώνουν τζιτζίκια στον ανήφορο!!! Μετά τα δημοσιεύματα των ξένων εφημερίδων και μέσα σε μια μέρα κάνατε μια σχετική σύσκεψη!

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ???

Είναι φανερό ότι τα στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων κατασκευάστηκαν για μια χρήση, διότι με δεδομένο ότι τα περισσότερα ήταν ανοιχτά η συντήρησή τους σε ετοιμότητα και λειτουργία απαιτεί μια χώρα με πληθυσμό 50 εκατ. κατοίκων και αναπτυγμένο αθλητισμό!!! Τα δε κλειστά στάδια με το που θα βάλεις το κλειδί να τα ανοίξεις για ένα Σαββατοκύριακο αγώνων θέλουν 100.000 ευρώ έξοδα! Ποιές ομοσπονδίες έχουν φιλάθλους που να πληρώνουν τόσα λεφτά για το ένα τρίτο των Σαββατοκύριακων του χρόνου???

Και ακολουθεί το “απαύγασμα” των συλλογισμών του Γιάννη Ανδριανού, Ph.D. (η ακαδημαϊκή του καριέρα με κλικ εδώ!), στις επόμενες απαντήσεις του στο θέμα, που κάνει και τους φαλακρούς να τραβάνε τις ... κοτσίδες τους!!!


Απάντηση του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού σε ερώτηση δημοσιογράφου

για τις εγκαταστάσεις των Ο.Α. του 2004

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,  Αθήνα, 10 Αυγούστου 2014

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατ’ αρχάς έχουμε να κάνουμε με δύο ξεχωριστά μεταξύ τους ζητήματα: Το πρώτο αφορά το παρελθόν, αφορά τα δεδομένα που κληρονομήσαμε, αφορά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαστικά πρέπει να κινηθούμε σήμερα. Και το δεύτερο αφορά ακριβώς το τι κάνουμε σήμερα, μέσα σ’ αυτό το αναγκαστικό πλαίσιο, για να επιλύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα.

Είναι βεβαίως αλήθεια ότι η ολυμπιακή προετοιμασία έγινε με εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα και υπό την πίεση του χρόνου. Πολλές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν χωρίς πρόβλεψη για την μετα-ολυμπιακή τους χρήση. Επίσης πολλές από αυτές, όπως ακόμα και τα εμβληματικά στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ, κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να εκδοθεί άδεια για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής. Αυτό είχε ως συνέπεια στις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουν γίνει έργα συντήρησης και επισκευής από το 2004 μέχρι σήμερα.Αυτά τα προβλήματα πλέον τα επιλύουμε, ξεμπλέκοντας κουβάρια μιας ολόκληρης δεκαετίας:

 

-Με νομοθετική ρύθμιση που ήδη ψηφίστηκε τακτοποιούνται οι αυθαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις, που ήταν και προϋπόθεση για να εκδοθούν οι άδειες για έργα συντήρησης και επισκευής.

-Ειδικά για την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που επαναλαμβάνω είχε να γίνει από το 2004, διασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ. Άλλες 600 χιλιάδες ευρώ έχουμε δεσμεύσει από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μόνωσης.

-Παρατείνουμε την αθλητική χρήση του Αγίου Κοσμά μέχρι το τέλος του 2015 και αξιολογούμε τις διαθέσιμες λύσεις για τη μετεγκατάσταση, αλλά και για τη χωροθέτηση του προπονητηρίου της Εθνικής Ποδοσφαίρου.

-Τέλος, για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που μένουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαδικασία αδειοδότησης του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Καυταντζογλείου πέρασε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ για την καλύτερη αξιοποίησή τους.

 

Ειδικά για τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, αφού επιτέλους ξεκαθαρίστηκε νομικά, μόλις πριν από ενάμιση μήνα το ζήτημα της αρμοδιότητας τους, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ σε σύσκεψη που είχαμε την Παρασκευή δεσμεύθηκε να αναλάβει την ευθύνη του καθαρισμού του χώρου, της επισκευής και της αποκατάστασης, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε άλλο φορέα ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

Από τη μια λοιπόν οι περισσότερες εγκαταστάσεις που παρουσιάζονται στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, όπως το Μπιτς-Βόλεϊ το Φάληρο, το Σόφτμπολ, το Κανόε-Καγιάκ, ο Σχινιάς, είτε έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση, είτε βρίσκονται στη διαδικασία της αξιοποίησής τους.

 

Και από την άλλη, για τις εγκαταστάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν, είτε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είτε από άλλους φορείς, πλέον επιλύουμε τα θεσμικά προβλήματα μιας ολόκληρης δεκαετίας και προχωράμε στη συντήρηση και επισκευή τους, διασφαλίζοντας τους αναγκαίους πόρους, στο πλαίσιο βέβαια της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας».


 Σχόλιο karate.gr:

Χρυσή ... Χιλιετία υπόσχονταν τα λαμόγια οι πολιτικοί για να πάρουμε την Αρπαχτή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα για την οποία χρεωθήκανε 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας!!!

Αλλά το πρόβλημα των αραχνιασμένων ολυμπιακών εγκαταστάσεων το έλυσε με τη μία ο ... θεόσταλτος Γιάννης Ανδριανός!!!

 

 Ρε κόπανοι, ποιοί ήταν κυβέρνηση από το 1996 μέχρι σήμερα ???

Ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ή μήπως ήταν ... εξωγήινοι ???




Ο νέος υπουργός Πολιτισμού
κ. Κων/νος Τασούλας


Ο υφυπουργός Αθλητισμού
κ. Γιάννης Ανδριανός


Η γενική γραμματέας Αθλητισμού
κα Κυριακή Γιαννακίδου

ΓΓΑ = Ο Οίκος

της Μεγάλης

ΑΝΟΧΗΣ:

#################

1-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

2-Realnews

3-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

4-karate.gr

5-gazzetta

6-ΑΥΓΗ

7-zougla.gr

8-Δίκη/ΣΚΑΙ

9-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

10-Δίκη/ΣΚΑΙ

11-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

12-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

13-Δίκη/ΣΚΑΙ

14-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

15-ΑΠΟΨΗ

16-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

17-ΝΤΟΚ/ΝΤΑ

18-ΕΘΝΟΣ

19-Δίκη/ΣΚΑΙ

20-Δίκη/ΣΚΑΙ

21-ΝΤΟΚ/ΝΤΑ

22-karate.gr:
Πόρισμα Ρακιντζή

23-ΚουτίΠανδώρα

24-karate.gr:
Πόρισμα
Περσίδη

25-Πλακά-Αδριανό

 Εικοσαετές Όργιο Πολιτικών, Αθλητικών και

 Οικονομικών Εγκλημάτων!  Από όλες τις μεριές καταγγέλλεται η διαφθορά και η διαπλοκή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!!!

Υπάλληλοι με πολιτική ηγεσία, πολιτική ηγεσία με ομοσπονδιάρχες, υπάλληλοι με ομοσπονδιάρχες!!! Η Αυτοκρατορία της Διαφθοράς και της Διαπλοκής! Μια ανέλεγκτη, τεράστια τρύπα διαρροής του δημόσιου χρήματος προς κάθε ημέτερο !!!


Μεταξύ των εμπλεκομένων στο τεράστιο αθλητικό και οικονομικό σκάνδαλο, δηλαδή μεταξύ των πολιτικών προϊσταμένων της ΓΓΑ και των κομμάτων τους, των υπαλλήλων της ΓΓΑ και των αθλητικών ομοσπονδιών, έχει πλέον αποκατασταθεί ένα τέλμα απόλυτης συνενοχής, αλληλεξάρτησης και αλληλο-εκβιασμού με αποτέλεσμα η Διαφθορά και η Διαπλοκή να διαιωνίζονται αυτόματα! Δηλαδή, ο καθένας από τους τρεις και μόνο με την παρουσία του εξαναγκάζει και τους άλλους δύο να παρανομούν ακριβώς όπως παρανομούσαν πάντα! Ο ρόλος πλέον της ΓΓΑ έχει καθοριστεί στο να συγκαλύπτει αυτό το τεράστιο αθλητικό και οικονομικό έγκλημα!

Μιλάμε για ογκώδες καρκίνωμα στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας με μεταστάσεις!!! Μια κατάσταση που μόνο με έναν τρόπο διορθώνεται: Να κλείσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να μεταταχθούν οι υπάλληλοί της σε άλλες υπηρεσίες!!!  Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να αυτοσυντηρούνται οικονομικά, ειδάλλως να κλείσουν!!! Δεν μπορούμε να πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές ανθρώπων, που δεν έχουν να φάνε ή δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, την καΐλα του κάθε μαλάκα να γυμνάζεται!!!  


www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .