karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 8/10/10, Τελευταία Ενημέρωση 8/11/10.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

Η από 18/8/06 Μήνυση Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη κατά Περσίδη:

Πώς μια δικηγόρος, που προσπαθεί να εξοντώσει δικαστικά ένα συμπολίτη της (απαιτεί αποζημίωση 300.000 ευρώ!!!), έχει το θράσος να ζητά την ψήφο των πολιτών για δημοτική σύμβουλος???

(Μέρος Α, Μέρος Β)

 

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για στοιχεία για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου
στην από 18/8/06 Μήνυση της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη:


Από τις 25-6-2006 η πληρεξούσια δικηγόρος του Παναγιώτη Δρακόπουλου κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον μου για δημοσιεύματά μου στο διαδίκτυο, η οποία εκδικάστηκε στις 17/8/2006. Στο τέλος της εκδίκασης η πρόεδρος κα Ελένη Θεοδωρακοπούλου (τυχαία πρόεδρος και του ποινικού που με καταδίκασε ο Γερόλυμπος με μαϊμού διεύθυνση και του ακύρωσα τη δίκη, εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία) "υπέδειξε" στην κα Χαρλαύτη ότι "υπάρχουν και άλλοι τρόποι να με σταματήσει" να γράφω εναντίον της με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα 18/8/2006 (και όχι 25/7/2006 μαζί με τα ασφαλιστικά) η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη να καταθέσει και μήνυση εναντίον μου ακόμα και για δήθεν αδικήματα που ήταν καραμπινάτα εκπρόθεσμα, προς υποστήριξη της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της εναντίον μου. (Τα ανωτέρω ασφαλιστικά μέτρα της η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη τα συνέχισε με αγωγή και απαίτηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη 300.000 ευρώ!!!)

 

Αυτήν ακριβώς τη μήνυση από 35 σελίδες (ουάου!!!), την οποία θα δείτε σε pdf με κλικ στην πρώτη της σελίδα δεξιά, θα αναλύσω εδώ, διότι παρουσιάζει ενδιαφέρον όσον αφορά στο αντικείμενό της, τους ισχυρισμούς της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη, τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν, τους μάρτυρες που είχαν δηλωθεί αρχικά και στον μάρτυρα-τσόντα Γιώργο Γερόλυμπο που θα έρθει να καταθέσει ότι με καταδίκασε "παρά λίγο". Τον τελευταίο θα τον λέμε στο εξής χαϊδευτικά ... "Παραλίγο"!!!

Η μήνυση συνοδεύεται από τα Σχετικά έγγραφα, των οποίων τις πρώτες σελίδες θα δείτε σε pdf αν κάνετε κλικ στην πρώτη τους σελίδα φωτό αριστερά, και από τις καταθέσεις των μαρτύρων της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη, οι οποίοι είναι οι συνεργάτες και φίλοι της κα Αμαλία Βαρότση-Ραγκούση και κ. Κώστας Γκρίντζος. Προσθέτω τη σοβαρή παρατήρηση ότι η κα Ζέππου ήταν δημοτική σύμβουλος του δήμου του Παλαιού Ψυχικού από το 2002 έως το 2006, υποψήφια δήμαρχος για τον ίδιο δήμο κατά τις εκλογές του ΟΚΤ 2006 και υποψήφια δήμαρχος ή δημοτική σύμβουλος (το ψάχνω ακόμα) για τον ενοποιημένο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού κατά τις εκλογές του ΝΟΕ 2010. Οι δύο μάρτυρές της ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για για το δήμο Ψυχικού κατά τις εκλογές του ΝΟΕ 2006. Για τις επερχόμενες εκλογές θα το ψάξουμε!


Ο κύριος Παραλίγο!!!

 

Με βάσει τα προηγούμενα, και ο τέσσερις είναι δημόσια πρόσωπα και έχω κάθε δικαίωμα να κάνω κριτική αξιολόγηση στις πράξεις τους και να παρουσιάζω και τις φωτογραφίες τους, αφού στρέφονται συντεταγμένα κατά του προσώπου ενός πολίτη (εμού) επιδιώκοντας την εξόντωσή του δικαστικά και οικονομικά για ασήμαντες και παρωχημένες αφορμές (εδώ και τέσσερα χρόνια!!!), την ίδια στιγμή που οι τρεις τους ζητάνε την ψήφο των συμπολιτών μας για να διοικήσουν ένα τόσο ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ζωής του τόπου, όπως είναι ένας δήμος. Όσο για τον κύριο Παραλίγο, έ, αυτός είναι γνωστό δημόσιο πρόσωπο ως ... επαγγελματίας σαλτιμπάγκος του αθλητισμού!

 

Στους ανωτέρω δύο μάρτυρες η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη είχε προσθέσει και το γνωστό μας κ. Παραλίγο, υπ' αριθμόν ΕΝΑ εχθρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), της οποίας την προεδρία προσπάθησε να αρπάξει η κα Χαρλαύτη προς χάρη του πελάτη της Παναγιώτη Δρακόπουλου και "έφαγε πόρτα", με τη δεξιά-κάτω γνωστοποίηση στην αναγραφόμενη ημερομηνία, πράγμα που αποδεικνύει την ελαστική της συνείδηση προκειμένου να με καταδικάσει. Βεβαίως, Χαρλαύτη -Παραλίγο-Δρακόπουλος ήταν πάντα on-line για να αρπάξουν την ΠΟΠΚ και ο Παραλίγο κλήθηκε μάρτυρας από την Χαρλαύτη αμέσως μετά την καταδίκη μου "μαϊμού" σε δική του μήνυση, ώστε να καταθέσει ότι με καταδίκασε, και πριν την ακύρωσή της από εμένα.

 

Με την ανωτέρω μήνυση, λοιπόν, με τα αντίστοιχα Σχετικά έγγραφα και με τις μαρτυρίες των μαρτύρων έφθασε η υπόθεση στον ανακριτή, ο οποίος με κάλεσε για απολογία και έδωσα το επόμενο Απολογητικό Υπόμνημα.


Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

(Δια της κ. 21ης Πταισματοδίκου Αθηνών)

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ   

Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά, ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου, κατοίκου Ζωγράφου Αττικής

1.         Επί της από 18.8.2006 (ΑΒΜ Δ06/3683) έγκλησης της Ελένης ΖΕΠΠΟΥ-ΧΑΡΛΑΥΤΗ εναντίον μου, που κατατέθηκε την 18.8.2006 εκθέτω τα εξής:  Αρνούμαι και αποκρούω κατηγορηματικά τα αναφερόμενα σε βάρος μου ότι δήθεν α) εξύβρισα, β) συκοφαντικά δυσφήμησα, γ) ψευδώς καταμήνυσα, δ) απείλησα και ε) εξεβίασα την εγκαλούσα. Όλα αυτά είναι παντελώς αόριστα και πλήρως αναληθή. Ουδέποτε διέπραξα οποιοδήποτε από τα αδικήματα αυτά, ούτε αποδεικνύει κάτι τέτοιο η εγκαλούσα, επιφυλάσσομαι δε όλων των δικαιωμάτων μου κατ’ αυτής για την υπαίτια και παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου που συντελείται από την εγκαλούσα με την εν λόγω έγκλησή της. Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω τα εξής:

 2.         Η 35 σελίδων (!) έγκληση στηρίζεται σε επτά (7) καταχωρήσεις-μηνύματα που η εγκαλούσα αποδίδει σε μένα και που κατά την εγκαλούσα εμφανίστηκαν είτε στο διαδίκτυο (οι αριθ. 1-5 και 7), είτε σε κινητό τηλέφωνο (Η αριθ. 6), ήτοι τις εξής:

            (1)        Από 19.1.2006 καταχώρηση στο διαδίκτυο (σελίδα 4 έγκλησης)

            (2)        Από 26.1.2006 καταχώρηση στο διαδίκτυο (σελίδα 9 έγκλησης)

            (3)        Από 21.2.2006 καταχώρηση στο διαδίκτυο (σελίδα 15 έγκλησης)

            (4)        Από 26.3.2006 καταχώρηση στο διαδίκτυο (σελίδα 19 έγκλησης)

            (5)        Από 21.5.2006 καταχώρηση στο διαδίκτυο (σελίδα 25 έγκλησης)

            (6)        Από 24.7.2006 μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο (σελίδα 26 έγκλησης)

            (7)        Από 27.7.2006 καταχώρηση στο διαδίκτυο (σελίδα 26 έγκλησης)

 

Από τα παραπάνω:

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ:

 - Το υπ’ αριθ. (6) από 24.7.2006 επικαλούμενο μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο δεν προέρχεται από εμένα, δεν το γνωρίζω, γενικά δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Με εκπλήσσει και εμένα τον ίδιο, αρνούμαι δε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση μου με αυτό. Αντίθετα, η ιδιότητα της αναφερόμενης ως λήπτριας του μηνύματος, η οποία είναι «φίλη και γειτόνισσα» της εγκαλούσας, δημιουργεί υπόνοιες για την πιθανή προέλευσή του.

 -  Όλες οι υπόλοιπες καταχωρήσεις (υπ’ αριθ. 1-5 και 7) αφενός δεν περιέχουν τίποτα το εξυβριστικό ή δυσφημιστικό για την εγκαλούσα, παρά μόνο αληθινά πραγματικά περιστατικά.

 Αφετέρου, η εγκαλούσα γνώριζε κάθε μία από τις καταχωρήσεις αυτές από την ημέρα δημοσίευσής της αντίστοιχα στο διαδίκτυο, ήτοι από (1) 19.1.2006, (2) 26.1.2006, (3) 21.2.2006, (4) 26.3.2006, (5) 21.5.2006, (7) 27.7.2006. Επομένως, οι με αριθμό (1) – (4) καταχωρήσεις έχουν υποπέσει στην 3μηνη παραγραφή του ποινικού νόμου και έτσι η έγκληση είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη. Το ότι η εγκαλούσα ήταν σε πλήρη γνώση των καταχωρήσεων αποδεικνύεται από το από 26.1.2006 εξώδικό της προς εμένα (Σχετ. 1) και από το ότι η ίδια και η συνεργάτιδά της (όπως ομολογεί η ίδια στη σελίδα 34, 2η παράγραφος της έγκλησης) και συστεγαζόμενη δικηγόρος Δροσιά ΜΠΑΚΟΥ άσκησαν και ασκούν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, αγωγές και εγκλήσεις εναντίον μου για τις ίδιες καταχωρήσεις και για λογαριασμό του κοινού πελάτη του γραφείου τους κ. Παναγιώτη Δρακόπουλου, του οποίου η κα Χαρλαύτη ήταν και είναι πληρεξούσια δικηγόρος, όπως φαίνονται στο επισυναπτόμενο Δικονομικό Ιστορικό Καταδίωξής μου (Σχετ. 2). Από τις επικαλούμενες αγωγές κτλ. και για να μη διογκώνω το φάκελο της δικογραφίας επισυνάπτω μόνο την Αγωγή με ημερομηνία κατάθεσης 13.4.2006 (Σχετ. 3), όπου στη σελίδα 19 αναφέρονται στην καταχώρησή μου (4) 26.3.2006 “Θρίλερ Μπάκου-Ζέππου κτλ. ...” από την οποία γράφεται το τμήμα το αναφερόμενο στον κοινό τους πελάτη Π. Δρακόπουλο. Επομένως γνώριζαν ολόκληρη την καταχώρηση από τότε.

 Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, οι εν λόγω καταχωρήσεις, αν και διατυπωμένες ίσως με κάποια οξύτητα ορισμένες στιγμές, δεν περιέχουν τίποτα το αναληθές ή ανακριβές, ή δυσφημιστικό.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗΣ, ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΗΣ:

 Οι κατηγορίες για δήθεν διάπραξη από εμέ τέτοιων αδικημάτων είναι εντελώς αόριστες, φανταστικές και αναπόδεικτες. Από κανένα απολύτως αναφερόμενο στοιχείο στην έγκληση δεν στοιχειοθετείται καν ούτε μέρος της αντικειμενικής υπόστασης των παραπάνω αδικημάτων. Απορώ πώς είναι δυνατόν κάποιος – και δη δικηγόρος, όπως η εγκαλούσα – να κατηγορεί εμένα τόσο αβάσιμα και αόριστα για τόσο βαριά αδικήματα. Εκφράζω την κατάπληξη αλλά και αγανάκτησή μου και επιφυλάσσομαι όλων των δικαιωμάτων μου.

 Ας μου επιτραπεί, τέλος, να εκθέσω με συντομία λίγες πληροφορίες για μένα. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος-μηχανικός του Ε.Μ.Π. ’ρχισα να ασχολούμαι ως αθλητής με το άθλημα του καράτε από το 1966. Επί 17 χρόνια (1977-1994) ήμουν ο εκδότης του μοναδικού μηνιαίου περιοδικού του αθλήματος «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ».

 Από το 1980-1986 ήμουν Γενικός Γραμματέας της Αστικής Εταιρίας Σότοκαν Καράτε, η οποία είχε ιδρυθεί για την ανάπτυξη του Σότοκαν Καράτε.

 Από το 1986-1994 ήμουν Γενικός Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος της αναγνωρισμένης από τη ΓΓΑ «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε» (σήμερα ΕΛΟΚ).

 Το 1995 ιδρύθηκε η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε» (ΠΟΠΚ). Μεταξύ των ιδρυτών της ήταν και ο τεχνικός του καράτε, ιδιοκτήτης σχολής καράτε και πρώτος πρόεδρος της ΠΟΠΚ κ. Παναγιώτης Δρακόπουλος, όταν εγώ ανέλαβα ως Γενικός Γραμματέας. Η ΠΟΠΚ αναγνωρίστηκε με την απόφαση Πολ.Πρωτ.Αθ. 386/1995 (εκουσία). Ακολούθησε τριτανακοπή της ΕΛΟΚ (τότε «ΕΟΕΚ») κατά της αναγνώρισης της ΠΟΠΚ, η οποία απορρίφθηκε με την απόφαση Πολ.Πρωτ.Αθ. 72/1996 (εκουσία). Η ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ») άσκησε έφεση, η οποία έγινε δεκτή – ερήμην της ΠΟΠΚ – με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών 10.383/1996. Την απορριπτική αυτή εφετειακή απόφαση τριτανάκοψε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε και εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών 3.914/2000 η οποία δέχθηκε την τριτανακοπή και ακύρωσε την απόφαση 10.383/1996 του Εφετείου Αθηνών και απέρριψε ως αβάσιμη την έφεση της ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ»). Η ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ») άσκησε αναίρεση κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία απερρίφθη με απόφαση ΑΠ 110/2003 (Σχετ. 4). Κατόπιν της αρεοπαγιτικής αποφάσεως η ΠΟΠΚ είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο του παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα. Όλη αυτή την αντιδικία από το 1995-2003 τη χειρίστηκα προσωπικά, χωρίς καμία βοήθεια από κανένα μέλος του Δ.Σ.

 Την κα Ελένη Ζέππου Χαρλαύτη γνώρισα κατά το έτος 2000 ως πληρεξούσια δικηγόρο του εκ των ιδρυτών της ΠΟΠΚ και προέδρου της τότε κ. Παναγιώτη Δρακόπουλου, ο οποίος την σύστησε στους συλλόγους μας ως κατάλληλη να μας τροποποιήσει τα καταστατικά σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο 2725/1999. Αυτό και έγινε. Έκτοτε η κα Χαρλαύτη ήταν διαρκώς πληρεξούσια δικηγόρος του κ. Δρακόπουλου και μόνο, και όχι της ΠΟΠΚ όπως ισχυρίζεται, ο οποίος αν και παραιτήθηκε λόγω κωλύματος από πρόεδρος της ΠΟΠΚ (ΔΕΚ 2001) και εκτός ΔΣ από τον Ιανουάριο του 2002, οπότε ανέλαβα εγώ ως πρόεδρος της ΠΟΠΚ, κατείχε με δικούς του ανθρώπους την πλειοψηφία του ΔΣ της ομοσπονδίας.

Με την επιρροή του στο ΔΣ της ΠΟΠΚ και συμβουλευόμενος την κα Χαρλαύτη ο κ. Δρακόπουλος οδήγησε το ΔΣ σε λήξη της θητείας του στο τέλος του 2004 χωρίς να οργανώσει αρχαιρεσίες για διάδοχο ΔΣ. Κατ’ αυτό τον τρόπο στις αρχές του 2005 η ΠΟΠΚ βρέθηκε σε κενό διοίκησης, οπότε μια ομάδα συλλόγων Σίτο-ρύου καράτε (αμφισβητούμενων μελών της ΠΟΠΚ) ζήτησε από το Πρωτοδικείο Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ). Στη σχετική δίκη παρευρέθηκε και η ομάδα των συλλόγων υπό τον κ. Δρακόπουλο με δικηγόρο την κα Χαρλαύτη. Μια Τρίτη ομάδα συλλόγων μεταξύ των οποίων και ο σύλλογος του οποίου είμαι πρόεδρος, δεν πήραμε μέρος στη δίκη, διότι είχε συμφωνηθεί να προταθούν από κοινού άτομα και από τα τρία μέρη για τη στελέχωση της ΠΔΕ. Αλλά αυτό δεν έγινε και οι ομάδες των συλλόγων Σίτο-ρύου και Δρακόπουλου προσπάθησαν να πάρουν όλο το ΔΣ η καθεμιά για λογαριασμό της, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα των συλλόγων του κ. Δρακόπουλου στράφηκε βάσιμα δια της κας Χαρλαύτη κατά των συλλόγων του Σίτο-Ρύου με αίτημα την ακύρωση ως παράνομης της ιδιότητάς τους ως μελών της ΠΟΠΚ! Το δικαστήριο όρισε ΠΔΕ με πλειοψηφία από την πλευρά της ομάδας του Σίτο-ρύου, ενώ η κα Χαρλαύτη υπέβαλε στα δικαστήρια δύο αιτήσεις και μια έφεση για να ακυρώσει την ΠΔΕ και την ιδιότητα του μέλους της ΠΟΠΚ για τους συλλόγους του Σίτο-ρύου.

Ξαφνικά, και ενώ αναμέναμε την έκβαση των νέων δικών ειδοποιούμαστε από την ΠΔΕ για Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών την 14-8-05 (παραμονή Δεκαπενταύγουστου) και αυτό χωρίς η ΠΔΕ να έχει παραλάβει από το προηγούμενο ΔΣ (δηλαδή από τον πρώην πρόεδρο Ε. Περσίδη, εμένα) τα απόλυτα απαραίτητα στοιχεία (βιβλία μητρώου και πρακτικών, ταμείο, ενημερότητες συλλόγων, φύλλα αγώνων, σφραγίδα κτλ.) για να κάνει νόμιμες εκλογές. Φυσικά δεν συμμετείχαμε στις παράνομες εκλογές, οι οποίες τελικά διενεργήθηκαν διάτρητες παρανομιών και ζητήσαμε αργότερα από το πρωτοδικείο την ακύρωσή τους.

 Ταυτόχρονα με τις εξελίξεις στην ομοσπονδία η κα Χαρλαύτη, ως πληρεξούσια δικηγόρος του Π. Δρακόπουλου είχε υποβάλει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων με καθυστέρηση 11 μηνών (3.8.2005) για καταχωρήσεις μου στην ιστοσελίδα μου (από Σεπτ. 2004) που αφορούσαν σε αντικαταστατικές πράξεις του κ. Δρακόπουλου και άρα παρακολουθούσε το www.karate.gr για τυχόν επόμενες καταχωρήσεις. Από αυτές τις αιτήσεις παραιτήθηκαν (Σχετ. 5).

 Αυτό που είχε συμβεί, όμως, στην ομοσπονδία ήταν πρωτάκουστο: οι σύλλογοι του κ. Δρακόπουλου δια της πληρεξούσιας δικηγόρου του κας Χαρλαύτη (“κυνηγού” των συλλόγων Σίτο-ρύου) είχαν παραιτηθεί αθόρυβα από τα ένδικα μέσα κατά των συλλογών Σίτο-ρύου και είχαν συμβληθεί με αυτούς με αντάλλαγμα η κα Χαρλαύτη να βρεθεί “πρόεδρος της αιρετής διοίκησης” που προέκυψε από τις εκλογές της 14-8-05! Όλες οι καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα μου www.karate.gr, την οποία διαβάζουν όσοι ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στο χώρο του καράτε, αναλύουν και καταγγέλλουν την έκρυθμη αυτή κατάσταση στο χώρο της ΠΟΠΚ.

Ένας από τους συλλόγους που δεν πήραν μέρος στις παράνομες εκλογές της 14.8.2005 (ο Α. Σ. Ειρηνικός Πολεμιστής) προσέβαλε με αίτησή του στο Πρωτοδικείο (Σχετ. 6) τις αποφάσεις της ΓΣ Αρχαιρεσιών της 14-8-05 με αποτέλεσμα την πρόσφατη απόφαση 3433/2006 (Σχετ. 7), η οποία εκδόθηκε την 24-8-2006 (6 ημέρες μετά από την κατάθεση της παρούσας έγκλησης) και η οποία ακυρώνει τις εκλογές της ΠΟΠΚ της 14.8.2005 και δικαιώνει και τη θέση των συλλόγων που δεν πήραν μέρος στις παράνομες εκλογές και τις θέσεις τις δικές μου στις καταχωρήσεις μου στο διαδίκτυο.

Οι δικαστικές εξελίξεις σε μια ακέφαλη αθλητική ομοσπονδία, που αγωνιά να λειτουργήσει στον πανελλήνιο χώρο και διεθνώς αντιπροσωπεύοντας τη χώρα μας στο άθλημα, και η νευραλγική θέση του πελάτη της κας Χαρλαύτη (πρώην πρόεδρος και τελευταία τεχνικός υπεύθυνος) καθώς και της ιδίας της κας Χαρλαύτη ως “προέδρου προς χάριν του πελάτη” αποτελούν από μόνες τους απόδειξη ότι η κα Ελένη Ζέππου Χαρλαύτη ήταν καθημερινή αναγνώστρια του www.karate.gr και άρα διάβαζε τις καταχωρήσεις μου από την πρώτη ημέρα που τις “ανέβαζα” στην ιστοσελίδα μου, αφού αφορούσαν τον πελάτη της κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο και την ίδια ως δημόσια πρόσωπα της διοίκησης πανελλήνιας αθλητικής ομοσπονδίας. Ο ισχυρισμός της άλλωστε για καθημερινές τροποποιήσεις των καταχωρήσεών μου αποτελεί ανεπιτυχή επινόηση για να αποφύγει την παραγραφή των ήδη παλαιών καταχωρήσεων, αλλά και αυτονόητα εκτός πραγματικότητας, διότι κάτι τέτοιο κανείς δεν το κάνει αφού κανένας αναγνώστης του δεν γυρίζει να διαβάσει άρθρο που ήδη έχει διαβάσει.

 Η αλήθεια είναι ότι σε όλη μου τη ζωή υπήρξα έντιμος και συνεπής, ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας, ως οικογενειάρχης και ως αθλητικός παράγοντας. Ίσως η εκτενής αναφορά μου σε τόσα επί μέρους ζητήματα σε μια υπόθεση που η αβασιμότητα της κατηγορίας είναι προφανής, θεωρηθεί υπερβολική. Αισθάνθηκα όμως την ανάγκη όχι μόνο να αποκρούσω τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και να καταλύσω κάθε τυχόν υποψία αξιόποινης συμπεριφοράς μου.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ – ΖΗΤΩ

Να τεθεί η έγκληση στο αρχείο. 

 Αθήνα, 28.9.2006

                                                                                     

 Ευθύμιος ΠΕΡΣΙΔΗΣ


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για στοιχεία για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου
στη δίκη της 29/10/2010 με την κα Χαρλαύτη:

 

Βρήκα ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι πολύ περίεργες. Τρεις δήμοι σε ένα (Φιλοθέη-Ψυχικό-Νέο Ψυχικό) και κάτω από ένα νέο νόμο προεκλογικών διαδικασιών που τον έχουν συντάξει ... δήμιοι και όχι νομοθέτες! Αν στραβοπατήσεις αριστερά πληρώνεις από 50 μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο! Αν στραβοπατήσεις δεξιά πάς μέσα για ένα χρόνο. Υποψήφιοι και δημότες θα πρέπει να γνωριστούν από ... απόσταση, ... καρφωμένοι στις καρέκλες τους!!! Τα έσοδα και τα έξοδα και οι καταγγελίες θα εξετάζονται για ένα χρόνο και οποτεδήποτε μπορεί κάποιος να εκπέσει από το νεοαποκτηθέν αξίωμά του και να πληρώσει πρόστιμο και να πάει φυλακή!!! Ο νόμος αυτός είναι η αποθέωση της προχειρότητας και της γραφειοκρατίας! Νά γιατί χρωστάμε τόσα λεφτά σαν χώρα! Το κλειδί είναι οι νομοθέτες! Έπαιρνε που έπαιρνε τις προμήθειες ο Χριστοφοράκος και πλήρωνε ο άνθρωπος στα κόμματα και σε πολιτικούς (και άλλους) τις μίζες της Siemens (καλή του ώρα!), δεν τους πέρναγε και από κανένα ... σεμινάριο!

 

Για το δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού βρήκα κάποιες δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες (απαράδεκτα ατελείς) για τους υποψήφιους δημάρχους, αλλά όχι για τους συνδυασμούς τους, όπως φαίνεται πιο κάτω, και δεν βρήκα πουθενά την κα Ελένη Ζέπου-Χαρλαύτη, μερικές από τις οποίες δίνω πιο κάτω.

 

 

 

Προς στιγμή πίστεψα ότι λόγω της συγχώνευσης των τριών δήμων η κα Χαρλαύτη παραιτήθηκε από την προσπάθεια, αλλά ξαφνικά βρήκα σε μια ιστοσελίδα δικά της σχόλια στο θέμα και ... ήρθε η καρδιά μου στη θέση της.

 

Συγκεκριμένα, σε παρουσίαση και σχόλια στον ιστοχώρο olympia.gr σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη, η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη είχε καταθέσει την "φαρμακογλωσσιά της", η οποία σηκώνει μήνυση από τον κ. Παντελή Ξυριδάκη, ενώ ταυτόχρονα μου κάνει ποινικό δικαστήριο για δικό μου πολύ ελαφρύτερο σχόλιο για την αφεντιά της στην ιστοσελίδα philothei-press που δούλευε για να την βγάλει δήμαρχο το 2006!!! (Σχετικό 9 στο πακέτο των Σχετικών.)

 

Δεξιά βλέπετε την αρχή μιας ιστοσελίδας του ιστοχώρου olympia.gr, με κλικ επάνω της πηγαίνετε σε αυτήν στο διαδίκτυο και με κλικ στον εκεί τίτλο "Ενώ το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ..." βρείτε τα σχόλια 9 και 10 (30-8-2010, δίνονται και εδώ πιο κάτω) της κας Ζέππου, που στάζουν φαρμάκι και αφήνουν προσβλητικούς και άκρως δυσφημιστικούς υπαινιγμούς για τον κ. Παντελή Ξυριδάκη, τα οποία φυσικά τα έχει γράψει η ίδια στην ανωτέρω ιστοσελίδα και με την υπογραφή της φαρδιά πλατιά!

 

Δηλαδή, η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη ομολογεί ότι στο δήμο που ήταν δημοτική σύμβουλος από το 2002 γινόταν μπάχαλο με τα οικονομικά, μέχρι τώρα έκανε το "παγώνι" και τώρα το δημοσιοποιεί επειδή τώρα έχει αντίπαλο στις εκλογές τον κ. Ξυριδάκη!!!

 Ίδια και γνωστή κακοήθης συμπεριφορά με αυτήν προς την κα Ειρήνη Κατσαρού, η οποία ήταν αντίπαλός της στις εκλογές του 2006 (και βγήκε δήμαρχος τελικά), και αποτυπώθηκε τότε στην αμέσως μετά από εκείνες τις εκλογές έκδοση του philothei-press!!!

 

Απορώ με την κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, πώς επιδιώκει την καταδίκη τη δική μου για παράπτωμα (αν το έχω διαπράξει τελικά) δέκα φορές μικρότερο αυτού που διαπράττει η ίδια μια και ως δικηγόρος γνωρίζει τους νόμους και την εφαρμογή τους πολύ καλύτερα από εμένα τον απλό πολίτη! (Και οι δικηγόροι δικάζονται κατευθείαν από το Εφετείο παρακαλώ!)

 

 

Πτωχή προεκλογική κίνηση! Πτωχές παρουσίες! Πτωχό θα είναι και το αποτέλεσμα!

 

Παρεμπιπτόντως, μια και ασχοληθήκαμε με τις δημοτικές εκλογές, ας παρατηρήσουμε ότι οι παρουσίες όλων των υποψηφίων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στο διαδίκτυο έπρεπε να είναι πλήρως διαθέσιμες τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές. Αλλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι μάλλον ψάχνονται ακόμα για συνεργάτες. Ανοργανωσιά, προχειρότητα και άγνοια του διαδικτύου!

 


29-10-2010 και η μεγάλη μέρα της Δίκης έφτασε.

 

Το αποτέλεσμα πτωχό και κρίμα την προετοιμασία. Θα την έτρωγα στο κεφάλι πιθανότατα, αλλά θα απολάμβανα την ευχαρίστηση να τα άκουγε για τα καλά η κα Ζέππου μέσα στον ίδιο της το χώρο και να σας μετέφερα εδώ τα ... "τεκταινόμενα"

 

Αφού μας έκανε καψόνι στο "περίμενε" από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι (ελπίζω να ... ικανοποιήθηκε!), ζήτησε αναβολή της δίκης, διότι ο μάρτυράς της Κώστας Γκρίντζος είχε βγάλει ... βόλτα το σκύλο του, η μάρτυράς της Αμαλία Βαρότση έφτιαχνε ... μουσταλευριά και ο μάρτυράς της κύριος Παραλίγο ... έπαιζε τάβλι με τον Ζακ Ρογκ!!! Πάντως και οι τρεις είχαν προσβάλει με την απουσία τους το δικαστήριο!

 

Ποίος φυσιολογικός δικηγόρος περιμένει να έρθει η σειρά της δίκης του για να ζητήσει αναβολή, ενώ ξέρει πως δεν θα έρθουν οι μάρτυρές του και άρα ... θα ζητήσει αναβολή? Όλοι πάνε το πρωί στις 9:00 και ζητάνε την αναβολή τους σαν άνθρωποι, ώστε να χρησιμοποιήσουν την ημέρα τους, να αποδεσμεύσουν τον αντίδικο συνάδελφό τους και να αποσυμφορήσουν το πινάκιο. Η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη όμως ήθελε να μας κάνει καψόνι ακόμα και αν θα ήταν και η ίδια θύμα του ... καψονιού της!!! Τυχαίο? Δεν νομίζω!

 

Η αναβολή δόθηκε από την κυρία Πρόεδρο του δικαστηρίου για την 14-11-2011 και θα τα πούμε τότε πάλι σχετικά με το θέμα. Ζωή νάχουμε να τραβιόμαστε στα δικαστήρια μέχρι τη δευτέρα παρουσία!

Εγώ πάντως, συνταξιούχος πλέον, χρόνο έχω ατελείωτο!!! (Time is on my side!)

 

Μέχρι τότε ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους γνωρίζουμε και σε όσους δεν γνωρίζουμε (κυρίως) στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές!!!

 

 


 

Δευτέρα - 8/11/10 και ιδού τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
για τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού,
όπως τα δημοσιεύει το ΥΠΕΣ και καλύτερα!!!

 

 

 ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (από το site του ΥΠΕΣ με περισσότερες λεπτομέρειες)

ΗΜ/ΝΙΑ - ΩΡΑ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

ΨΗΦΙΣΑΝ

14.988

ΕΓΚΥΡΑ:

14119

94,20%

 

8/11 - 13:44

 62/64 - 96,88%

25.945

 

ΠΟΣΟΣΤΟ

57,77%

ΑΚΥΡΑ:

452

3,02%

 

           

 

 

 

 

 

ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

ΦΙΛΟΘΕΗ

ΨΥΧΙΚΟ

ΣΥΝΟΛΑ

 

 ΚΑΤΟΙΚΟΙ:

 10.848

 

 7.310

 

 10.901

       

ΨΗΦΙΣΑΝ:

5.532

 

3.569

 

5.018

 

14.119

 

ΕΔΡΕΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ψήφοι

Ποσοστό

Ψήφοι

Ποσοστό

Ψήφοι

Ποσοστό

Ψήφοι

Ποσοστό

 

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ

2.677

48,39%

294

8,24%

465

9,27%

3.436

24,34%

3

ΞΥΡΙΔΑΚΗΣ

895

16,18%

695

19,47%

1.446

28,82%

3.036

21,50%

3

ΚΑΜΑΡΑΣ

711

12,85%

637

17,85%

1.291

25,73%

2.639

18,69%

3

ΡΑΠΤΗ

343

6,20%

376

10,54%

1.172

23,36%

1.891

13,39%

2

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

386

6,98%

1.064

29,81%

337

6,72%

1.787

12,66%

2

ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

457

8,26%

105

2,94%

176

3,51%

738

5,23%

1

ΠΑΝΤΑΖΗ

63

1,14%

398

11,15%

131

2,61%

592

4,19%

 

 

Η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος (και όχι υποψήφια δήμαρχος, όπως το 2006) για τον ανωτέρω δήμο με το συνδυασμό της κας Ζωής Ράπτη και τα αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού συγκριτικά με τους άλλους συνδυασμούς (π.χ. με αυτόν του κ. Παντελή Ξυριδάκη που τον έθαβε πιο πάνω!) δίνονται στον επόμενο πίνακα του Υπουργείου Εσωτερικών:

 

 

Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στις δημοτικές εκλογές του ανωτέρω δήμου, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αγωγές και μηνύσεις που μου έχει υποβάλλει η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, ώστε να βγάλουμε ζουμερά συμπεράσματα!

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αντίπαλοι στο δεύτερο γύρο θα είναι οι Παντελής Χαροκόπος και Παντελής Ξυριδάκης, οι οποίοι μάλλον θα διατηρήσουν τα ποσοστά που πήραν στους δικούς τους δήμους Νέο και Παλιό Ψυχικό αντίστοιχα και θα εξαρτηθούν από τις ψήφους που θα πάρουν από τους αντίστοιχους μη δικούς τους δήμους, δηλαδή από τη διείσδυση που θα έχουν ο Χαροκόπος του Νέου Ψυχικού στους ψηφοφόρους του Παλιού Ψυχικού και της Φιλοθέης και από τη διείσδυση που θα έχει ο Ξυριδάκης του Παλιού Ψυχικού στους ψηφοφόρους του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης. Επομένως, κύριος ρυθμιστής του αποτελέσματος θα είναι η Φιλοθέη!!!

Και η γάτα μου βλέπει το νικητή!!! Θα είναι ο ... Παντελής!!!


Συνέχεια με τις καταχωρήσεις Εσόδων-Εξόδων του συνδυασμού της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη!  --  ΜΕΡΟΣ Β'.


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε