karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 28/9/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα  .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 Σχολιασμός των κυριότερων σημείων των Δελτίων Τύπου της ΓΓΑ των σχετικών με την αναμόρφωση

 του αθλητισμού νόμου από την ανάληψη της Νέας Δημοκρατίας ως Κυβέρνησης μέχρι σήμερα

Μέρος Α: Ο Αυγενάκης πριν από τον Κορωναϊό!

Μέρος Β: Ο Αυγενάκης μετά τον Κορωναϊό

Μέρος Γ: Η "δημοκρατική" διαβούλευση για σανοφάγους!

Μέρος Δ: Ο Αυγενάκης και το... Φίδι της Σπηλιάς!

 

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


18/9/2020 - Ο νέος αθλητικός νόμος πέρασε απο το Κοινοβούλιο!

 

Στις 18/9/2020 ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός νόμος στη Βουλή (με κλικ εδώ), ενώ στις 17/9/2020, εν μέσω των συζητήσεων, είχε αναρτηθεί το εξάμβλωμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων στο site της ΓΓΑ και όλο το χρονικό διάστημα των τελευταίων 10 μηνών είχαμε μπουχτίσει την προπαγάνδα του Αυγενάκη με δημοσιογράφους "δικούς του" και αθλητές "δικούς του" με στόχο την αποδοχή από τον αθλητικό κόσμο του φασιστικού νομοσχεδίου του!

 

Ο "νόμος Αυγενάκη" (δεξιά με πρωταθλητές του καράτε) είχε πολλαπλούς στόχους:

1) Λειτούργησε με άλλοθι τα δήθεν σωματεία-μαϊμούδες ο Αυγενάκης, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι και ίδιοι που έβγαιναν στις εκλογές των ομοσπονδιών, βασίζονταν στα σωματεία-μαϊμούδες, που είχαν δημιουργήσει! Αλλά πόσα σωματεία-μαϊμούδες μπορεί να έχει μια ομοσπονδία? Έχει τόσα, ώστε να αλλοιώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών? Και δεν τα βλέπουν αυτά όλα τα άλλα νόμιμα σωματεία? Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ευρεία κλίμακα! Αυτό που γίνεται είναι ότι οι ίδιοι και ίδιοι παράγοντες οφείλονται σε μια κλίκα "δικών τους" σωματείων, που τους ψηφίζουν για να εξυπηρετούνται καλύτερα ή περισσότερο από τα άλλα σωματεία!

2) Είχε στόχο να "καθαρίσει" τους παλιούς "κατέχοντες" την εξουσία στις ομοσπονδίες γι' αυτό και τα όρια ηλικίας και θητειών!

3) Είχε στόχο να βάλει "δικούς του" νέους στις θέσεις κλειδιά των ομοσπονδιών γι' αυτό και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, αλλά και οι αλλαγές στον τρόπο των εκλογών! Μάλιστα η επιμονή του έγινε εκβιασμός, αφού μόνο τα "νομίμως" εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο θα έχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και εξ αυτής το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές των ομοσπονδιών, αλλά και το δικαίωμα να πάρουν το ... "λουκάνικο" (διάβαζε "τα ψίχουλα της επιδότησης" λόγω κορονωϊού!)

4) Είχε στόχο να αλλάξει τον τρόπο και το ύψος επιχορήγησης των ομοσπονδιών γι' αυτό και η νέα μέθοδος αξιολόγησής τους!

5) Δεν ανέθεσε στο προσωπικό της ΓΓΑ το "καθάρισμα" των ομοσπονδιών δια μέσου ελέγχων, διότι γνωρίζει το μέγεθος της διαπλοκής μεταξύ ανθρώπων της ΓΓΑ και ομοσπονδιών! Το έκανε δια νόμου, ώστε να μην του το χαλάσουν!

6) Δεν "καθάρισε" με ελέγχους τους καρεκλοκέντραυρους, ώστε να τους καταλογίσει τις "αρπαχτές" και τις "αρμεχτές" τους, αλλά τους "άφησε το ενέλεγκτο των αρπαχτών και των αρμεχτών τους", ώστε να φύγουν χωρίς διαμαρτυρίες!

7) Είχε και έχει και άλλους στόχους, που δεν τους βλέπουμε με πρώτη ματιά, αλλά το επιτελείο του τους έχει ήδη σκεφθεί και τους έχει εξασφαλίσει μέσω του νέου νόμου, ώστε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία στο αθλητικό σύστημα της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια!

8) Για να δούμε αν όλο αυτό θα του βγει ή θα καταστρέψει τον άθλητισμό της χώρας!!!

 

Θα μελετήσουμε ένα-ένα τα άρθρα του νέου νόμου "τώρα που σταθεροποιήθηκε" και θα ανακαλύψουμε και τους "κρυφούς στόχους" του "Μεγάλου Εκλογομάγειρα ... Αυγενακηρίξ"!!!

 

Όπως, όμως, όλοι γνωρίζουμε, μια από τις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπισμού και γενικότερα του Αθλητισμού είναι ότι πορεύεται στους αιώνες μακρυά από διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στις φυλές, στις θρησκείες, στις εθνότητες και στα πολιτικά φρονήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η Πολιτική, οι Πολιτικοί και οι κυβερνήσεις των χωρών πρέπει να μένουν μακρυά από τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών εθνικών, ηπειρωτικών και παγκόσμιων!

Ο Αυγενακηρίξ και το Αφεντικό του αυτό το καταστρατήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες και με φασιστικό τρόπο, πράγμα που καταφέρει βαρύ πλήγμα στη δημοκρατία του τόπου! Σε γνώση του Αυγενακηρίξ, οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου έχουν στοιχεία αντισυνταγματικά, που θα ανατραπούν στα δικαστήρια, αλλά η ψήφισή του σε "κομματική γραμμή", εκτός από τις φασιστικές δομές του κόμματος, αποδεικνύει και καραμπινάτη, πεζοδρομιακή κακοήθεια, εφόσον μας λέει στα ίσα "εγώ σας το φόρεσα τώρα και εσείς να πάτε να το αλλάξετε στα δικαστήρια μετά από τρία χρόνια, αφού ήδη θα έχω κάνει τη δουλειά μου"!

 Όλοι όσοι το αποδέχθηκαν, το αποδέχθηκαν επειδή στη δεδομένη χρονική στιγμή και για το δεδομένο αντικείμενο τους βόλευε! Αλλά μια και το πείραμα πέτυχε, να περιμένουν να το ξαναδούν και σε άλλες περιπτώσεις, που φασιστικές αποφάσεις θα τους θίγουν καίρια!


 Αλλά η εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου δεν είναι "το είπαμε και έγινε"!

 Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο ο Αυγενάκης, που εδώ είναι το ... Φίδι της Σπηλιάς!

 

Όπως ήδη έχω εξηγήσει, σωματείο-μαϊμού (ή σφραγίδα!) είναι το σωματείο, που δεν υπάρχει παρά μόνο στα χαρτιά, αλλά εμφανίζεται και παίρνει μέρος παράνομα στις εκλογές της ομοσπονδίας! Αυτό το σωματείο δεν έχει αθλητές!

Παράνομο σωματείο είναι αυτό που δεν τηρεί το νόμο σε όλες του τις υποχρεώσεις, ώστε να έχει δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις, αλλά αθλητές έχει και κατεβάζει σε αγώνες! Συνεπώς αυτό το σωματείο έχει μεγάλη διαφορά από το "μαϊμού"!

Το ... Φίδι της Σπηλιάς Covid-19 έχει μετατρέψει όλα τα αθλητικά σωματεία σε ... Μαϊμούδες, διότι για ένα ολόκληρο χρόνο κανένα δεν προπονεί, κανένα δεν παίρνει μέρος σε αγώνες, αφού αγώνες δεν γίνονται, και κανένας αθλητής δεν παίρνει μέρος σε διεθνείς αγώνες των υπερκείμενων ομοσπονδιών, αφού και αυτοί δεν γίνονται!!!

Σωματείο χωρίς δικαίωμα ψήφου είναι το σωματείο που δεν έχει περάσει ακόμα το χρονικό διάστημα "αναμονής" μέχρι να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ομοσπονδίας για να έχει αυτό το δικαίωμα!!

Μια κλίκα διοικητικών μιας ομοσπονδίας, όπως π.χ. αυτής του Καράτε, μπορεί κάλλιστα να διατηρεί ένα πλήθος σωματείων, που να ανήκουν σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω κατηγορίες. Απαραίτητος παράγοντας για αυτό είναι η κλίκα της εξουσίας να εμποδίζει την αντιπολίτευση τον έλεγχo των σωματείων, όπως και γίνεται ευρέως!

Μας ήρθε, τώρα ο Αυγενάκης να δίνει ο ίδιος το δικαίωμα ψήφου από το δικό του μαγαζί, την ΓΓΑ, και μάλιστα με στοιχεία περασμένων χρόνων, πάντα όμως χωρίς να μπορεί κανείς να ελέγχει τις πραγματικές συνθήκες, στοιχεία και δεδομένα του κάθε σωματείου!!!

Αλλά πιο βασικό στην ύπαρξη ενός σωματείου από το τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια, είναι το τι κάνει σήμερα! Δηλαδή, αν σήμερα είναι πραγμαατικά ενεργό!

Και οδηγήθηκε ο Αυγενάκης να κάνει λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωσή μας είναι το ... Φίδι της Σπηλιάς (!) ή αλλιώς COVID-19, όπως το λένε χαϊδευτικά!

Και με τον Κορωνοϊό να διαφεντεύει τους πάντες και τα πάντα, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε αθλητισμό για ένα ολόκληρο χρόνο, εφόσον προπονήσεις στα σωματεία ΔΕΝ γίνονται, αγώνες στις ομοσπονδίες ΔΕΝ γίνονται, αγώνες στις υπερκείμενες διεθνείς ομοσπονδίες ΔΕΝ γίνονται!!! Και ταυτόχρονα με αυτό συμβαίνει και το αναντίρρητο ότι όλα τα μικρο-σωματεία ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τα χίλια-μύρια οικονομικά προβλήματα που έφερε το κλείσιμό τους λόγω πανδημίας, δεν γνωρίζει κανείς αν θα ξανανοίξουν για να δεχθούν αθλητές και ΠΟΤΕ??? Αυτό ΔΕΝ φαίνεται να γίνεται εντός του 2020!!!

 

Επομένως, εφόσον αθλητικό σωματείο είναι εξ ορισμού αυτό που προπονεί αθλητές, οι οποίοι παίρνουν μέρος στους αγώνες της εθνικής ομοσπονδίας, της οποίας είναι μέλος το σωματείο, και οι καλύτεροι αθλητές παίρνουν μέρος στους αγώνες της υπερκείμενης διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας, που η εθνική είναι μέλος, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ προπονήσεις και αγώνες εφέτος ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ, προκύπτει ότι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα σωματεία ειδικά εφέτος είναι ανενεργά, και μέχρι να λήξει η πανδημία και να ξαναγίνουν ενεργά ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ εξ ορισμού ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ μεσιέ Αυγενακηρίξ!!!

Και αυτός ο συλλογισμός ενισχύεται από τις εύλογες πιθανότητες πολλά από τα σωματεία να μην αντέξουν, το οικονομικό πλήγμα που δέχθηκαν και δέχονται ακόμα, και να μην ξανανοίξουν για να λειτουργήσουν!

Και έρχεσαι εσύ ως νέος Μέγας Αλέξανδρος, να σκοτώσεις το ... Φίδι της Σπηλιάς με το νέο νόμο και να κάνεις εκλογές σε ξένα αμπέλια!!! Πού πας ρε Καραμήτρο???


Και ιδού τι κάνει το ... Φίδι της Σπηλιάς για να χαλάσει τα σχέδια για φετεινές εκλογές του Αυγενάκη!

Ημερομηνιακά τον τελευταίο μήνα έχουμε:

 

Από τους πρωταγωνιστές της προπαγάνδας Αυγενάκη!

... μη λέμε μαλακίες τώρα!

 

Παράλληλα, μερικές ομοσπονδίες, όπως η ΕΛΟΚ, εξήγγειλαν αγώνες, τους οποίους γρήγορα τους ακύρωσαν!!! Ποιοί θα πήγαιναν???

Θα κάνεις φετεινές εκλογές με φετεινούς ανύπαρκτους συλλόγους και λες ότι δεν είσαι φασίστας???

Τέλος, είναι προφανές ότι χωρίς αθλητικά σωματεία και χωρίς αθλητισμό θα πρέπει να ... κλείσει και η ΓΓΑ!!!

Επομένως, το ΠΑΓΩΜΑ του αθλητισμού λόγω Κορωνοϊού είναι αναμφισβήτητο!

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι γίνονταν αγώνες σε όλα τα αθλήματα, με πόσες παρουσίες και πόσες αποχές θα γίνονταν αυτοί οι αγώνες? Θα γίνονταν το πολύ με το 1/3 των ενεργών αθλητών προ του Κορωνοϊού και σε πολύ χαμηλότερα τεχνικά επίπεδα από τους περυσινούς!

Αγώνες-μαϊμού με αθλητές-μαϊμού, ΓΓΑ-Μαϊμού και Υφυπουργό-Μαϊμού!

 Μετά από όλα αυτά να αναμένουμε και την ... επανάσταση των Μαϊμούδων!

 


 Αλλά η εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου δεν είναι "το είπαμε και έγινε"!

 Θα φάνε τον ... πισινό τους στην καρέκλα οι υπάλληλοι της ΓΓΑ για να εφαρμοστεί!

 

Η ΓΓΑ ανήρτησε στον ιστότοπό της, με ενημέρωση την 25-9-2020, τα πρώτα αποτελέσματα από το περίφημο Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων σε μορφή πινάκων για κάθε ομοσπονδία, που περιλάμβαναν τα σωματεία-μέλη τους, που είχαν ολοκληρώσει την διαδικτυακή υποβολή των δικαιολογητικών τους καθώς και εκείνα, που την είχαν αρχίσει αλλά δεν την είχαν ολοκληρώσει ακόμα. Οι πίνακες αυτοί είχαν και μία τρίτη στήλη, στην οποία γράφεται αν τα δικαιολογητικά του εκάστοτε σωματείου είχαν ελεγχθεί και είχαν βρεθεί πλήρη, ώστε να του δοθεί η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση!

Για κανένα σωματείο καμιάς ομοσπονδίας δεν είχαν ελεγχθεί τα δικαιολογητικά και επομένως την 25-9-2020 ΚΑΝΕΝΑ σωματείο δεν είχε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ακόμα! Πότε θα οργανωθούν για τις υποτιθέμενες εκλογές εντός του 2020???

Σας δίνω με κλικ εδώ τον πίνακα της ΓΓΑ την 25-9-2020 με τις ομοσπονδίες κατά αλφαβητική σειρά και τα σωματεία-μέλη τους με σύνολο 4.149! (Με κλικ στο όνομα κάθε ομοσπονδίας ανοίγει το pdf με τα σωματεία της!)

Σας δίνω και εδώ με κλικ τον ίδιο πίνακα ταξινομημένο κατά πλήθος σωματείων ανά ομοσπονδία και το σύνολό τους 4.149, τον οποίο παραθέτω και στη συνέχεια για παρατηρήσεις. (Με κλικ στο όνομα κάθε ομοσπονδίας ανοίγει το pdf με τα σωματεία της!)

Σας δίνω τον πίνακα των σωματείων της ΕΛΟΚ κατά σειρά εγγραφής στο Μητρώο αλλά και κατά αλφαβητική σειρά, όπου βλέπετε τα σωματεία με τα πλήρη δικαιολογητικά, αυτά με τις ελλείψεις καθώς και το ότι κανενός σωματείου δεν έχει ελεγχθεί ακόμα τίποτα!!!

Η παντελής έλλειψη ελέγχου των δικαιολογητικών των σωματείων φανερώνει μια τεράστια δουλειά, η οποία δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα γίνει άρπα κόλλα και με τεράστια λάθη από τους υπαλλήλους της ΓΓΑ, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν σε μια νύχτα πτυχίο ... νομικής για να ελέγξουν τα καταστατικά βάσει του νόμου!!!

Τέλος, εφόσον το εκλογικό σώμα κάθε ομοσπονδίας ελέγχεται από την ΓΓΑ, είναι περίτρανα αυταπόδεικτη η κυβερνητική, και επομένως κομματική, επέμβαση στα δρώμενα στον αθλητισμό, φασιστάκια!!!

Οι αθλητικές ομοσπονδίες ταξινομημένες κατά το πλήθος των σωματείων τους δίνονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και είναι οι επόμενες:

 

Αυγενάκηηη! Ξέχασες δύο ακόμα ομοσπονδίες: την Ομοσπονδία Κρουσμάτων Κορωνοϊού και την Ομοσπονδία Διασωληνωμένων Κορωνοϊού!!! Άλλωστε μόνο αυτές ... θα κάνουν πρωταθλήματα εφέτος και ... εκλογές!!!

{Αν δούμε προσεκτικά τις ομοσπονδίες από το τέλος προς την αρχή, θα παρατηρήσουμε ότι οι ομοσπονδίες με α/α 39-40-41-42-43-47-48 δεν πληρούν το άρθρο του νόμου για τα υποχρεωτικά 20 μέλη τους.}

Συνεπώς, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν 13.000 σωματεία προ του κορωνοϊού και το Μητρώο άρχισε να λειτουργεί από τα μέσα Μαΐου 2020, είναι κάπως αποκαρδιωτικό να έχουμε φθάσει την 25-9-2020 (μέσα σε τέσσερις μήνες και κάτι) να έχουν προεγγραφεί μόνο 4.149 σωματεία και από αυτά να μην έχουν ελεγχθεί τα δικαιολογητικά κανενός απολύτως!!!

Το ... Φίδι της Σπηλιάς, που λέγαμε, μας την έκανε τώρα ή όλος ο αθλητισμός κολυμπούσε στην παρανομία μέχρι τώρα???

Γεγονός είναι πάντως ότι οι υπάλληλοι της ΓΓΑ ... την κάνανε από κούπες!!!


 Ας δούμε τώρα τα κέρδη και τις ζημίες του αθλητισμού από το νόμο του εκλογομάγειρα Λευτέρη Αυγενάκη!

 

Διαβάζουμε και μελετάμε μία-μία τις διατάξεις του νέου νόμου 4726/18-9-2020, όπως αυτός οριστικοποιήθηκε:

 

Κωλύματα εγγραφής - Περιορισμοί - Τροποποίηση του άρθρου 3 του ν. 2725/1999

Παράγρ. 3,: "Όποιος καταθέτει στην οικεία αθλητική ομοσπονδία την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή, παύει να λογίζεται ως «εν ενεργεία προπονητής», μετά από την πάροδο δύο (2) μηνών από την κατάθεση."

Παρατήρηση: Παραμύθι της Χαλιμάς με απόδειξη ότι ο κορυφαίος παραβάτης του νόμου είναι η ΓΓΑ:

Το άρθρο αυτό υπήρχε από το 1999 και η ΕΛΟΚ λειτουργούσε από τότε με 9 μέχρι 5 προπονητές σε κάθε διοικητικό της συμβούλιο χωρίς να ιδρώνει το αυτί της ΓΓΑ παρά τις πολλαπλές καταγγελίες του www.karate.gr και της Αντιπολίτευσης!

 

Παράγρ. 9: α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους.

 β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση του κωλύματος. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από το αρμόδιο, σύμφωνα με τον ν. 4622/2019 (Α' 133), όργανο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις.»

Παρατήρηση: Παραμύθι της Χαλιμάς με απόδειξη ότι ο κορυφαίος παραβάτης του νόμου είναι η ΓΓΑ: Είναι πασίγνωστες οι περιπτώσεις των καταγγελιών της Αντιπολίτευσης της ΕΛΟΚ για παρόμοιες παραβάσεις από μέλη του ΔΣ/ΕΛΟΚ και στην ΓΓΑ να κάνουν ... πάρτι Κωφών!

 

Γενική Συνέλευση αθλητικού σωματείου - Αρχαιρεσίες - Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 2725/1999.

"Παράγρ. 4. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων του αθλητικού σωματείου, διεξάγονται ενώπιον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικηγόρος, ως δικαστικός αντιπρόσωπος. Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του ορίζονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο, στην περιφέρεια του οποίου εδρεύει το σωματείο, κατόπιν αιτήσεως του τελευταίου. Τα υπόλοιπα δύο (2) μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ισάριθμα αναπληρωματικά εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση."

Παρατήρηση: Πολύ μεγάλο έξοδο και μεγάλη δυσκολία η παρουσία δικηγόρου στα αθλητικά σωματεία της επαρχίας, διότι εκτός από την παράσταση θα θέλει και έξοδα μετακίνησης!

 

"Παράγρ. 5. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικού σωματείου διεξάγονται με ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων προέδρων και συμβούλων. κτλ, κτλ.

Παρατήρηση: Θα προκύψουν μεγάλες αναταραχές με τη χωριστή ψηφοφορία προέδρων και συμβούλων, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις παραίτησης ή αλλαγής του προέδρου δεν υπάρχει πλέον η απλή διαδοχή με ανασυγκρότηση του ΔΣ, αλλά θα πρέπει να γίνονται πάλι εκλογές από τη βάση με επιπρόσθετες διοικητικές πράξεις και έξοδα! Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αυτή είναι μια διάταξη, που θα διώξει κόσμο από τους ερασιτέχνες που προσφέρουν αφιλοκερδώς από το χρόνο τους με προφανή αντικατάστασή τους από τους "πονηρούς" προς ζημία πάντα του αθλητισμού!

Στα ανωτέρω προστίθεται πολύπλοκη σταυροδοσία και επιλογή νικητών, που θα προσθέσει γραφειοκρατία και αντικίνητρα!

 

Στο άρθρο 8 του ν. 2725/1999 (Α' 121) τροποποιούνται οι παρ. 1, 4 και 5, προστίθεται παρ. 1Α και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

Ειδική αθλητική αναγνώριση

"Παράγρ. 1. Το αθλητικό σωματείο, για κάθε κλάδο άθλησης που καλλιεργεί, δικαιούται να ζητήσει την παροχή ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Η ειδική αθλητική αναγνώριση χορηγείται, ύστερα από αίτηση του σωματείου, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή άλλου από αυτό εξουσιοδοτημένου οργάνου της κεντρικής ή της περιφερειακής διοίκησης, εφόσον το σωματείο:

...........................................

ε) Τηρεί τα προβλεπόμενα από τον παρόντα νόμο βιβλία."

Παρατήρηση: Τα ίδια περίπου ίσχυαν και προηγουμένως, αλλά η άλλη "εξουσία" των υπαλλήλων κάθε Περιφέρειας μας έκανε καψόνι συστηματικό λέγοντάς μας "Φέρτε μας την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση για να σας θεωρήσουμε τα βιβλία!" Πού ζούμε? Μα στη χώρα των δικτατόρων!

 

Και συνεχίζει το εδάφιο ε):

"Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, το αθλητικό σωματείο μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων, χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος."

Παρατήρηση: Γιατί να γίνεται αυτό με συνέπεια να υστερεί το νέο σωματείο έναντι των παλαιών και να μην μπορεί να σταυρώσει αθλητή, εφόσον όλοι θα πηγαίνουν στα παλαιά σωματεία για να παίρνουν μέρος και στους πανελλήνιους αγώνες? Ποιός αθλητής θα περιμένει δύο χρόνια για να πάρει μέρος σε πανελλήνιους αγώνες? Ποιό ακατοίκητο κεφάλι κατέβασε αυτή την ιδέα?

Από την άλλη μεριά, διαφέρουν κατά πολύ οι θεσμικοί και όχι αγώνες της αθλητικής δραστηριότητας κάθε ομοσπονδίας, ώστε να μη μπορεί να εφαρμοστεί γενικός κανόνας!

Η διάταξη αυτή, επίσης, αντιβαίνει στη διάταξη που απαγορεύει την ύπαρξη σωματείων ως "δόκιμων μελών". Ναι μεν δεν τα λένε "δόκιμα", αλλά στην ουσία τα μεταχειρίζονται σαν "δόκιμα"!

Παράγρ. 4: Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τηρείται μητρώο ειδικά αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων. Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α' 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Παρατήρηση: Το Μητρώο το υποσχεθήκατε τελειωμένο μέχρι το τέλος Ιουνίου! Έχουμε φτάσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου, έχει εγγραφεί το ένα τέταρτο των παλαιών σωματείων και δεν έχετε ελέγξει ακόμα κανένα δικαιολογητικό τους!

Ήδη απεδείχθει ότι το Μητρώο ενεργεί αποτρεπτικά για μεγάλο πλήθος σωματείων και αυτό διότι ενεργεί αποτρεπτικά για μεγάλο πλήθος ερασιτεχνών αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την εθελοντική προσφορά στον αθλητισμό, ανεγκέφαλοι!!!

Ποιός σας το είπε αυτό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις? Δεν ενδιαφέρεστε για τον αθλητισμό, αλλά για τον "υπόδουλο σε εσάς αθλητισμό"! Σιγά τον εκβιασμό! Τις πληρώνει και τις χρησιμοποιεί!!!

 

Αφήνω τις Ενώσεις και πάω στις Ομοσπονδίες:

 

Διοικητικό Συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας - Τροποποίηση του άρθρου 22 του ν. 2725/1999

Παράγρ. 6: Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου και ένας (1) εκπρόσωπος των εν ενεργεία αθλητών/αθλητριών, ακόμη και αν η αθλητική ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης. Ο εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των αθλητών/αθλητριών του αντίστοιχου αθλήματος και αν δεν έχει συσταθεί σύλλογος αθλητών/αθλητριών, εωσότου αυτός συσταθεί, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας. Ο αριθμός των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται στην παρ. 1 και στο καταστατικό της ομοσπονδίας, προσαυξάνεται κατά ένα (1) μέλος. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συμμετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, καλούμενοι στις συνεδριάσεις, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος.

Παρατήρηση: Τρελοί είσαστε? Οι αθλητές δεν προλαβαίνουν τα σχολεία τους, τα Πανεπιστήμια και τις προπονήσεις και νομίζετε ότι θα ιδρύσουν και συλλόγους??? Επί πλέον, ο αθλητής-εκπρόσωπος του συλλόγου τους προφανώς θα έχει σύγκρουση συμφερόντων έναντι των άλλων συναθλητών του, διότι θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι αυτών, αφού θα συζητάει με τα μέλη του ΔΣ, τα οποία θα θέλουν την ψήφο του κατά τις δικές τους σκοπιμότητες! Άλλωστε, για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ θα πρέπει να αφήνει και μια προπόνηση! Αυτή η διάταξη αποτελεί καραμπινάτη απόδειξη της πολιτικής εκμετάλλευσης των αθλητών από τον Αυγενάκη!!!

Παράγρ. 7: Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας όποιος έχει συμπληρώσει τρεις (3) συνολικά πλήρεις ή μερικές θητείες στο αξίωμα αυτό. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί αντιπρόεδρος, γραμματέας ή ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας όποιος έχει εκλεγεί σε οποιοδήποτε από τα αξιώματα αυτά δύο (2) συνεχόμενες φορές για πλήρη ή μερική θητεία. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο (2) συνεχόμενες θητείες σε οποιοδήποτε από τα αξιώματα του προηγούμενου εδαφίου, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος δύο (2) ετών. Μετά τη συμπλήρωση του εβδομηκοστού (70ού) έτους της ηλικίας του ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται, όμως, να αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις στις οποίες τοποθετείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Οι ρυθμίσεις της παρούσας ισχύουν και για τις αθλητικές ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία. Υποψηφιότητα που υποβάλλεται κατά παράβαση της παρούσας είναι αυτοδικαίως άκυρη.»

Παρατήρηση: Εδώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο! Πάω να κάνω προπόνηση στον ... "χιτλερικό βηματισμό της χήνας", γιατί σε λίγο θα μας ζητήσουν να περπατάμε έτσι στο δρόμο!!! Θα τον σηκώσουνε και από τον τάφο, λες?

 

Γενικές Συνελεύσεις - Αρχαιρεσίες αθλητικών ομοσπονδιών - Τροποποίηση του άρθρου 24 του ν. 2725/1999

Παράγρ. 1: Στη Γενική Συνέλευση της αθλητικής ομοσπονδίας, ανεξαρτήτως της ύπαρξης και λειτουργίας ή μη υποκείμενων αθλητικών ενώσεων, συμμετέχουν με αντιπροσώπους μόνο τα αθλητικά σωματεία που είναι μέλη της ομοσπονδίας ή των τυχόν υφιστάμενων ενώσεων - μελών της. Κάθε σωματείο - μέλος της ομοσπονδίας ή της τυχόν υφιστάμενης ένωσης εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση με έναν (1) μόνο αντιπρόσωπο, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο αναπληρωτής του. Ο αντιπρόσωπος και ο αναπληρωτής του είναι υποχρεωτικά τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου με δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και εκπροσωπούν ένα μόνο σωματείο. Κάθε σωματείο - μέλος ομοσπονδίας ή ένωσης διαθέτει μία (1) μόνο ψήφο στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας. Ο αντιπρόσωπος του σωματείου συμμετέχει και ψηφίζει στη Γενική Συνέλευση αυτοπροσώπως, απαγορευμένης της διά πληρεξουσίου συμμετοχής και ψηφοφορίας.

Παρατήρηση: Πέρασε τελικά ο αντιπρόσωπος να είναι μέλος του ΔΣ, πράγμα που θα στερήσει από πολλά μικρά σωματεία της επαρχίας τη δυνατότητα να παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις!

 

Προπονητής - Τροποποίηση του άρθρου 31 του ν. 2725/1999.  Στο άρθρο 31 του ν. 2725/1999 (Α' 121) τροποποιούνται οι παρ. 2, 5 και 11, προστίθεται παρ. 13 και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

Παράγρ. 1: Η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η απόφαση χορήγησης της άδειας κοινοποιείται στην οικεία αθλητική ομοσπονδία, η οποία τηρεί μητρώο προπονητών για κάθε κλάδο άθλησης, καθώς και στον οικείο σύνδεσμο ή ομοσπονδία προπονητών.

Παράγρ. 3. Για όσους κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένων σχολών προπονητών του εξωτερικού ή άλλων αναγνωρισμένων σχολών της ημεδαπής, απαιτείται και γνώμη για την ισοτιμία της πενταμελούς επιτροπής που λειτουργεί στην έδρα του Ελληνικού Κέντρου Αθλητικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Κ.Α.Ε.Τ.). Η επιτροπή αυτή του Ε.Κ.Α.Ε.Τ. συγκροτείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού και αποτελείται από τον Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έναν (1) εκπρόσωπο του Ε.Κ.Α.Ε.Τ., έναν (1) εκπρόσωπο της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και έναν (1) εκπρόσωπο της ομοσπονδίας προπονητών ή του αντιπροσωπευτικότερου συνδέσμου προπονητών του οικείου αθλήματος. Εάν δεν υπάρχει ομοσπονδία ή σύνδεσμος προπονητών, ορίζεται, ως πέμπτο μέλος της επιτροπής, προπονητής μεταξύ εκείνων που κατέχουν δίπλωμα της ανώτατης κατηγορίας, ύστερα από υπόδειξη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Για κάθε άθλημα επιτρέπεται να συγκροτείται ξεχωριστή επιτροπή.

Παρατηρήσεις: Στην ανωτέρω πενταμελή επιτροπή μόνον ο εκπρόσωπος των προπονητών γνωρίζει τις ιδιομορφίες του αθλήματος και τα σοβαρά πτυχία του εξωτερικού για το άθλημά του, ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν μαύρα μεσάνυχτα!

Παράγρ. 4. Στο Ε.Κ.Α.Ε.Τ. ιδρύεται και λειτουργεί Εθνική Σχολή Προπονητών για όλες τις κατηγορίες προπονητών και για όλους τους κλάδους άθλησης. Η λειτουργία της σχολής πραγματοποιείται, ύστερα από γνώμη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και έχει διάρκεια τουλάχιστον οκτώ (8) μήνες για την κατώτατη κατηγορία. Με κανονισμό του Ε.Κ.Α.Ε.Τ. ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το πρόγραμμα της σχολής αυτής, τα προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τα προσόντα των υποψήφιων προπονητών, το επίπεδο των σπουδών και την κατάταξη των αποφοίτων προπονητών σε κατηγορίες, καθώς και κάθε άλλο συναφές θέμα.

Παρατήρηση: Ο νόμος 2725/1999 είχε ορίσει από το 1999 το ΕΚΑΕΤ να οργανώνει τις σχολές προπονητών, πράγμα που δεν έγινε επί 21 χρόνια μέχρι σήμερα! Ακόμα περιμένουμε τους ανίκανους!

 

Παράγρ. 5. Προπονητή, σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουν υποχρέωση να απασχολούν:

α) Οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις.

β) Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες και τα τμήματα αμειβόμενων αθλητών.

γ) Τα αθλητικά σωματεία τα οποία καλλιεργούν ομαδικό άθλημα και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και σε τοπικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ύστερα από γνώμη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και της οικείας ομοσπονδίας ή συνδέσμου προπονητών, επιτρέπεται να επεκτείνεται η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε άλλες κατηγορίες πρωταθλημάτων.

δ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών.

Παρατήρηση: Με συγχωρείτε, τους αθλητές ατομικών αθλημάτων 18 ετών και μία ημέρα, και δύο ημέρες, και τρεις ημέρες κτλ. ή και αυτούς ηλικίας 20, 21 22 κτλ. ετών ποιός θα τους μαθαίνει το άθλημα και ποιός θα τους προπονεί με ασφάλεια???

 

Παράγρ. 11: Όποιος κατέχει άδεια άσκησης του επαγγέλματος προπονητή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δεν μπορεί να διατηρεί την αθλητική ιδιότητα και να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες του αθλήματος για το οποίο κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, εκτός εάν έχει καταθέσει την άδειά του στην οικεία αθλητική ομοσπονδία. Εν ενεργεία αθλητής ομαδικού ή ατομικού αθλήματος, ο οποίος κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, δύναται κατ' εξαίρεση να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή: α) σε άλλη αγωνιστική κατηγορία από αυτήν, στην οποία συμμετέχει ως αθλητής, β) σε ακαδημίες, ή γ) σε ομάδες αντίθετου με αυτόν φύλου οποιασδήποτε αγωνιστικής κατηγορίας. Εν ενεργεία αθλητής ιππασίας, ο οποίος κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή.

Παρατηρήσεις: Ο ήδη προπονητής δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και αθλητής!

Στη συνέχεια και άλλη διάταξη κοροϊδίας των πρωταθλητών από τον Αυγενάκη: παίρνει τη δουλειά των σεμιναρίων και ακαδημιών από τους προπονητές και τη δίνει στους αθλητές για να προπογανδήσουν το νόμο του! Και αυτοί οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν ότι μετά από πέντε χρόνια, που θα είναι οι ίδιοι προπονητές, θα τους παίρνουν τη δουλειά οι νέοι οι αθλητές τους!!!

Θα συμβάλλεται ο πρωταθλητής καράτε κατηγορίας ανδρών με τον ίδιο το σύλλογό του για να προπονεί τμήματα γυναικών??? Πού πας ρε Καραμήτρο?

Τι γίνεται με τους προπονητές των ΙΕΚ και του ΕΟΠΠΕΠ??? Κλείνουν αυτά?

 

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ!

 

Δίδακτρα Σχολών Προπονητών - Τροποποίηση του άρθρου 136 του ν. 2725/1999

 Η παρ. 6 του άρθρου 136 του ν. 2725/1999 (Α' 121) τροποποιείται ως εξής:

 «Παράγρ. 6. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορεί με απόφασή της, κατόπιν αιτήματος και με δαπάνη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, να ιδρύει περιοδικές Σχολές Προπονητών. Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται τα θέματα λειτουργίας κάθε σχολής, των προσόντων των υποψηφίων, του εκπαιδευτικού προσωπικού και κάθε άλλο συναφές θέμα. Στην απόφαση αυτή καθορίζονται επίσης, υποχρεωτικά: α) το χρηματικό ποσό για τα συνολικά δίδακτρα φοίτησης εκάστου υποψηφίου, καταβαλλόμενο ανταποδοτικά από κάθε υποψήφιο και β) η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών, καθώς και οι συνολικές ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής για κάθε υποψήφιο, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι λιγότερες του ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των συνολικών ωρών διδασκαλίας για κάθε περίοδο. Στις Σχολές Προπονητών της Γ.Γ.Α. την εκπαίδευση για θέματα αντιντόπινγκ αναλαμβάνει ο αρμόδιος Εθνικός φορέας αντιντόπινγκ με τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ελέγχει τα διπλώματα των περιοδικών Σχολών Προπονητών ως προς τη νομιμότητά τους, δύναται δε να ορίζει ομάδα εργασίας, έργο της οποίας είναι η παρακολούθηση της πιστής τήρησης των όρων λειτουργίας της σχολής, όπως αυτοί καθορίζονται με την απόφαση λειτουργίας της. Στα μέλη των ομάδων αυτών δεν καταβάλλεται αποζημίωση.».

Παρατήρηση: Αυτό το εμπνεύστηκαν από τις καταγγελίες του www.karate.gr για τη Σχολή Προπονητών 2014 της ΕΛΟΚ!!! Παρά το διατηρούμενο "ανταποδοτικά", τον Γερόλυμπο τον άφησαν και πήρε το μπαγιόκο των 48.000 € (?)!

 

Επί τέλους, ΤΕΛΟΣ!


  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα  .