karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 17/8/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 Σχολιασμός των κυριότερων σημείων των Δελτίων Τύπου της ΓΓΑ των σχετικών με την αναμόρφωση

 του αθλητισμού νόμου από την ανάληψη της Νέας Δημοκρατίας ως Κυβέρνησης μέχρι σήμερα

Μέρος Α: Ο Αυγενάκης πριν από τον Κορωναϊό!

Μέρος Β: Ο Αυγενάκης μετά τον Κορωναϊό

Μέρος Γ: Η "δημοκρατική" διαβούλευση για σανοφάγους!

Μέρος Δ: Ο Αυγενάκης και το ... Φίδι της Σπηλιάς!

 

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Εν Αρχή ο Φασιστικός Αθλητικός Κουρελονόμος 2725/1999.

 

Το 1999 ήρθαν να βάλουν τάξη στον αθλητισμό ο Υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας συντάσσοντας με κάποια νομοπαρασκευαστική επιτροπή (!!!) τον πρώτο ουσιαστικό αθλητικό νόμο της χώρας, αφού ο προηγούμενος 75/1975 ήταν καθαρά υποτυπώδης, υπό τον τύπο ενός "μαγικού χαλιού" στο οποίο θα πατούσε  ο αθλητισμός της Ελλάδας και θα "πέταγε" στους αιθέρες!

Το αποτέλεσμα ήταν αντί του ιπτάμενου "μαγικού χαλιού" να δημιουργηθεί η αρχή ύφανσης ενός "κουρελονόμου" στον οποίο  τα επόμενα χρόνια μέχρι τις ημέρες μας προσαρτήθηκαν δεκάδες "τσόντες-κουρέλια" υπό μορφή συμπληρωματικών ή τροποποιητικών διατάξεων αυτόνομα ή/και ως αλλοπρόσαλλες προσθήκες σε άλλους άσχετους νόμους για να σώσουν χαμένες καταστάσεις ή/και να εξοντώσουν φωτογραφικά κομματικούς ή/και αθλητικούς αντιπάλους των πολιτικών προϊσταμένων του Αθλητισμού ή της κάθε κυβέρνησης!

Η απόδειξη της εκκωφαντικής ανικανότητας των αρμοδίων επιτροπών και κυβερνητικών "συνεργείων" για όσους "τσιτώνεστε" με όσα γράφω είναι οι 32 με κλικ εδώ τροποποιήσεις του Κουρελονόμου τα τελευταία είκοσι χρόνια μέχρι την τωρινή ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία την 8-7-1999! Στον εν λόγω πίνακα νόμων και τροποποιήσεων, που πήρα από το site  της ΓΓΑ δεν αναφέρεται ο νόμος 4603/14-3-2019 για τον επαγγελματικό αθλητισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βλέπετε με κλικ εδώ!

Είναι πασίγνωστες οι επείγουσες τροποποιήσεις του Κουρελονόμου για να καλυφθούν κενά του σχετικά με τη βία στους αθλητικούς αγώνες, με τα αναβολικά, με τις εκλογές στις ομοσπονδίες, με τα κωλύματα και τις παρανομίες των υποψηφίων των εκλογών, με τις σχολές προπονητών, με την Ολυμπιακή Επιτροπή, και για να μην τα πολυλογούμε, με το κάθε άρθρο!

Από την άλλη μεριά είναι πασίγνωστες οι περιπτώσεις μη εφαρμογής  του κουρελονόμου σε πάρα πολλά σημεία του όπως είναι: 1) η δημοκρατική απόδοση της αθλητικής αναγνώρισης, η οποία φασιστικά και κυνικά αποτελούσε "πολιτική βούληση", δηλαδή "άμα θέλει ο υφυπουργός", πράγμα που σημαίνει "οι κομματικοί παίρνανε και οι αντίπαλοι κοιτάγανε από μακρυά" και αυτό για κάθε κόμα, που κυβερνούσε, πράγμα που έκανε την ΓΓΑ "Αυτοκρατορία του Ρουσφετιού", 2) οι ετήσιες επιχορηγήσεις προς τα σωματεία και τις ομοσπονδίες κάθε έτους αφού πρώτα να είχε ελεγχθεί η  χρηστή οικονομική και διοικητική διαχείριση αυτών, 3) η ορθή λειτουργία των σχολών προπονητών, η οποία ενώ είχε οριστεί από τον πρώτο νόμο να την διαχειρίζεται το ΕΚΑΕΤ αυτό ποτέ δεν έγινε, 4) ο έλεγχος των οικονομικών των ομοσπονδιών από την ειδική επιτροπή Οικονομικών Ελέγχων της γ.γ.α., 5) η γενικότερη λειτουργία σε επίπεδο αρχαιρεσιών για όλες τις ομοσπονδίες, και άλλα πολλά.

Από τρίτη μεριά, βασικό εργαλείο των παράνομων επεμβάσεων στις λειτουργίες των σωματείων και των ομοσπονδιών ήταν πάντα σωματεία χωρίς την πραγματική οντότητα του σωματείου, αλλά με παραποιημένα ή πλαστά δικαιολογητικά, διοικητικά συμβούλια, αθλητές, συμμετοχές σε αγώνες, αντιπροσώπους σε γενικές συνελεύσεις, δικαιώματα ψήφου κτλ. Αυτοί οι σύλλογοι-μαϊμούδες έπαιξαν και παίζουν μεγάλο ρόλο στη δημιουργία στρεβλών καταστάσεων διοίκησης κυρίως των ομοσπονδιών και δημιουργίας αντιπροσώπων στην ΕΟΕ!

Η ύπαρξη των συλλόγων-μαϊμούδων είναι παλιά όσο και οι ... λάσπες! Δημιουργούνται για να αποκτούν δύναμη και επιρροή φιλόδοξα άτομα με στόχο την απομύζηση του αθλητισμού και αποτελούν εργαλείο γνωστό στη ΓΓΑ, η οποία ποτέ δεν είχε αντιδράσει εν γνώση της κατάστασης. Η πρώτη φορά που αντέδρασε η ΓΓΑ ήταν επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά και υφυπουργίας στη ΓΓΑ του Γιάννη Ανδριανού το 2014. Μην σας φανεί περίεργο ότι ήταν το www.karate.gr που "ξύπνησε" την ΓΓΑ με τον επόμενο μηχανισμό:

Το www.karate.gr από την αρχή του 2013 ενέτεινε τις καταγγελίες του κατά της ΕΛΟΚ και του εκμεταλλευτή της  Γερόλυμπου, ενώ από το 2014 έστελνε τα άρθρα του (με κλικ εδώ), για την παρανομίες του Αθλητικού Εγκληματία Γιώργου Γερόλυμπου στην ΕΛΟΚ και στο Τρίαθλο, στη ΓΓΑ και αργότερα και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όταν υπουργός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αποτέλεσμα ήταν να ζητηθούν ευθύνες από τον Γιάννη Ανδριανό για το χάος, που επικρατούσε στον αθλητισμό, που εκείνος διοικούσε από το υφυπουργείο του! Συνέπεια αυτού ήταν να κατσαδιάσει τους υφιστάμενους του ο Ανδριανός μέσα στη ΓΓΑ για την έκρυθμη κατάσταση και να τους δώσει εντολή να καθαρίσουν το τοπίο των ομοσπονδιών-μαϊμούδων! "Ξεχύθηκαν στους διαδρόμους", λοιπόν, οι διευθυντάδες Οικονομικών, Αγωνιστικού Αθλητισμού και άλλοι μαζί με τους υπαλλήλους τους και ζήτησαν από ομοσπονδίες και συλλόγους νομιμοποιητικά δικαιολογητικά με αποτέλεσμα τις ανακλήσεις από αυτές της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, όπως βλέπετε με κλικ εδώ από το site της ΓΓΑ:

Από 4 ομοσπονδίες-μαϊμούδες του πάγου του απατεώνα Γιώργου Ορφανού να είχε ανακληθεί η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από το 2005.

Από 1 ομοσπονδία-μαϊμού του μπιλιάρδου να είχε ανακληθεί η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από το 2013.

Από 8 ομοσπονδίες-μαϊμούδες να ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση στο τέλος του 2014 μετά από τις καταγγελίες του www.karate.gr!

Από 1 "ευνοούμενη" ομοσπονδία-μαϊμού του ΤΡΙΑΘΛΟΥ (του Γερόλυμπου) και με έναρξη της έρευνας από το 2014 να ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση μόλις το 2016, διότι στην ΓΓΑ δεν εύρισκαν τη ... διεύθυνσή της!!!

Συνεπώς, οι τεκμηριωμένες καταγγελίες του www.karate.gr για τις παρανομίες του Αθλητικού Εγκληματία Γιώργου Γερόλυμπου με τις ομοσπονδίες-μαϊμούδες του Χόκεϊ, του Κέρλινγκ, του Τριάθλου και του Καράτε ήταν η αιτία για το ξεπάστρεμα οκτώ ομοσπονδιών-μαϊμούδων από τον Ανδριανό στο ειδικό χρονικό διάστημα του τέλους του 2014 και μιας το 2016!!!

Και ο Μητσοτάκης επιστρέφει σήμερα δια του Αυγενάκη: Μετά από την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία την 8-7-2019 βρισκόμαστε μπροστά σε μια λαίλαπα φασιστικών νομοθετικών επεμβάσεων, για να καλυφθεί η ανικανότητα των αρμοδίων της ΓΓΑ και άλλων υπηρεσιών να εργαστούν με συνείδηση και με βάση τον υπάρχοντα νόμο, δήθεν για να εξαφανιστούν οι ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ από τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά με απώτερο σκοπό να υποδουλωθεί ο αθλητισμός στο κόμα της Νέας Δημοκρατίας!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 9-7-2019 (κυριότερα σημεία)

 Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής

 

Ο νέος Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του τόνισε:

Η πολιτική της ΝΔ για τον αθλητισμό επιδιώκει:

* Να γίνει συνείδηση ότι αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια.

* Να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες.

* Με φιλοδοξία να έχουμε έναν αθλητισμό προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους.

* Δεν πρέπει να συνδέουμε τον αθλητισμό με περιστατικά βίας και διαφθοράς. Ο αθλητισμός πρώτα απ' όλα χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Άρχισε με "παραμύθια ευσυνειδησίας" τη θητεία του ο κύριος Αυγενάκης παρακάμπτοντας εσκεμμένα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κυβερνήσει τη χώρα πολλές φορές στο παρελθόν και επί πολλά χρόνια και επομένως διθύραμβοι νέων ιδεών και νέας αρχής δεν έχουν καμία θέση σε τέτοιες ομιλίες. Ας μην ξεχνάμε την μετατροπή της ΓΓΑ σε "παράγκα" του Ορφανού κατά τη θητεία του!

Θα είχαν θέση μερικές συγνώμες, διότι στο παρελθόν είχαν αποτύχει ή είχαν παραστρατήσει σε κάθε θέμα του αθλητισμού και μερικές υποσχέσεις ότι θα δώσουν ότι καλύτερο μπορούν σε αυτή τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνησης της χώρας.


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 16-7-2019 (κυριότερα σημεία)

 Στην Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. ο Υφυπουργός Αθλητισμού

 

Τον κ. Αυγενάκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ο οποίος αφού τον συνεχάρη ξανά για τη θέση που ανέλαβε, του σύστησε ένα προς ένα, όλα τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, είπε:

"Είναι μεγάλη η τιμή για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να έχουμε στην Ολομέλεια το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού και τον ευχαριστώ προσωπικά για την παρουσία του. Κύριε Υπουργέ, έχουμε αναλύσει όλα τα προβλήματα της ΕΟΕ και του ελληνικού αθλητισμού, από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε, μέχρι και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

..........................

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε επίσης ομόφωνα τη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Ο.Φ.Σ. Αντιπτέρισης να πάρει η κα. Βικτώρια Χατζήνα, διαδεχόμενη τον κ. Σπύρο Καπράλο, ο οποίος με την εκλογή του σε μέλος της ΔΟΕ, έχει αυτοδικαίως θέση στην Ολομέλεια της ΕΟΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Σε περιβάλλον "λυκοφιλίας" έγινε η σύσκεψη του Αυγενάκη με την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφού ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της ΕΟΕ έριξε στο τραπέζι τη διαφωνία της ΕΟΕ με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όποιο ήταν αυτό την 16-7-2019. 

Μαθαίνουμε επίσης ότι ο κύριος Καπράλος εξελέγη μέλος της ΔΟΕ και  εφόσον αυτοδικαίως έχει θέση στην Ολομέλεια της ΕΟΕ η θέση του τακτικού εκπροσώπου της Αντιπτέρισης δίνεται στην κυρία Χατζήνα της Αντιπτέρισης.

 Αυτό μας λέει πρώτον ότι ο Ισίδωρος Κούβελος έμεινε "μπουκάλα"  από τη θέση στην ΔΟΕ, παρά τις τρίπλες που έκανε στις αρχαιρεσίες της ΕΟΕ το 2017, όπως εκτενώς έγραψε το karate.gr (στο 13/2/2017 - "Ευ Αγωνίζεσθαι" κτλ.), και δεύτερον ότι πολύ εύκολα μπορούσε, και μπορεί βέβαια οποτεδήποτε, να αντικατασταθεί ο Γερόλυμπος από εκπρόσωπος του καράτε στην ΕΟΕ, πράγμα που είχε υποχρέωση να κάνει η ΕΟΕ εδώ και πολύ καιρό μετά από τις καταιγιστικές σοβαρές καταγγελίες κατά του Αθλητικού Εγκληματία.


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 21-7-2019 (κυριότερα σημεία)

 Η ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

 

Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

............................

Βέβαια, και στη σύγχρονη Ελλάδα, "ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους", σύμφωνα με το Σύνταγμα. Το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλει στο Κράτος την υποχρέωση στήριξης του αθλητισμού (άρθρο 12), αλλά και τη δυνατότητα των πολιτών (άρθρο 16) να εντάσσονται ελεύθερα σε αυτόν, μέσα από τους φορείς του (σωματεία, αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες). .............................

Κυρίες και κύριοι, στον αθλητισμό πρέπει να πιάσουμε τον μίτο του ευ αγωνίζεσθαι από την αρχή. ...............................

1) Επαγγελματικός και αγωνιστικός αθλητισμός:

 Σχεδιάζουμε πολιτικές στήριξης του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων, με βελτίωση του αθλητικού νόμου, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια, την αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης και την εξάλειψη της βίας. Με σεβασμό μεν στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών, αλλά και με τη δημιουργία ενός ειλικρινούς και θετικού κλίματος συνεργασίας. .............................

4) Αθλητικές διοργανώσεις:

 Δουλεύουμε ήδη για την καλύτερη δυνατή παρουσία της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. .........................

Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, την καθιέρωση φοροαπαλλαγών για χορηγίες-δωρεές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (Σωματεία, Ομοσπονδίες). ............................

Και φυσικά, λέμε όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου στον αθλητισμό. .............................

Κυρίες και κύριοι, citius, altius, fortius. Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!

Έχει ξεκινήσει μια νέα, μια φωτεινή περίοδος για τη χώρα μας. Οι πολίτες επέλεξαν το ρεαλισμό, την κοινή λογική και την αισιοδοξία. 

ΣΧΟΛΙΑ:  1) Αναφέρει ο κύριος Αυγενάκης τα άρθρα 12 και 16 του Συντάγματος της Ελλάδας που αναφέρονται στον αθλητισμό και τα δικαιώματα των πολιτών ως προς τον αθλητισμό. Δίνουμε αυτά τα δύο άρθρα αριστερά και δεξιά στις φωτογραφίες. Τονίζουμε εδώ ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται ελεύθερα στους φορείς  του αθλητισμού πράγμα που σημαίνει χωρίς κανένα εμπόδιο και καμιά χειραγώγηση. Το τονίζουμε αυτό διότι μέσα στον Αθλητικό Κουρελονόμο υπάρχουν και εμπόδια και  χειραγώγηση, τα οποία αποτελούν "εξάρτηση του δικαιώματος του πολίτη".

2) Αναφέρει και κάτι για τον μίτο της Αριάδνης ο κύριος Αυγενάκης Υπό το κράτος φιλολογικής έξαρσης!

3) Αναφέρει και κάτι περί σεβασμού στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών ο κύριος Αυγενάκης προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Όντως οι παρεμβάσεις του έχουν στόχο την προσβολή του αυτοδιοίκητου των ομοσπονδιών δια της χειραγώγησης με εμβόλιμα άρθρα στον Κουρελονόμο. 

4) Ισχυρίζεται ο κύριος Αυγενάκης ότι λέει όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου στον αθλητισμό. Αυτό πάλι τι είναι? Για ηλίθιους μας περνάει? Κάθε επιχορήγηση προς κάθε σωματείο και Ομοσπονδία αποτελεί μέρος του μοντέλου του κρατικοδίαιτου αθλητισμού και αποτελεί αιτία υποδούλωσης των διοικούντων τον αθλητισμό και άρα του αθλητισμού στο κράτος.

5) Και μας θυμίζει, τέλος, ο κύριος Αυγενάκης το μότο της ΔΟΕ citius, altius, fortius (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!) ξεχνώντας εσκεμμένα τα anabolicus και makrixerius!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 29-10-2019 (κυριότερα σημεία)

"Αξιολογούμε με διαφάνεια, Στηρίζουμε Αξιοκρατικά τον Ελληνικό Αθλητισμό"

 "Χίλων", το Σύστημα Αξιολόγησης της Τακτικής Επιχορήγησης των Ομοσπονδιών.

 

Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών για την ετήσια Τακτική Επιχορήγηση των Ομοσπονδιών αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της αθλητικής ηγεσίας του τόπου.

Στόχος είναι να καθορίζεται πλέον από βασικές αρχές, όπως η αξιοπιστία, η αξιοκρατία και η απόλυτη διαφάνεια,  στη βάση αντικειμενικών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, θα αποστείλει εντός των προσεχών ημερών, στις 27 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, στις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών Αθλημάτων και στις τέσσερις (4) Ομοσπονδίες ΑμεΑ, το "Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων".

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Διαπιστωμένη αφασία προκύπτει από κάθε εξαγγελία του κυρίου Αυγενάκη.

Ήδη αναφέρει ότι επεξεργάζεται βελτιστοποίηση των διαδικασιών για τις ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, ενώ πάντα ισχυρίζεται ότι η πολιτεία είναι εναντίον του κρατικοδίαιτου αθλητισμού.

Αυτά αποτελούν δύο αντίθετες έννοιες  και όταν διατυπώνονται από κυβερνητικά στόματα αποδεικνύεται ότι ζούμε σε ένα μεγάλο τρελοκομείο!!!

Τέλος, το "Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων" είναι ένα εξαρχής αποτυχημένο σύστημα, διότι απλούστατα το κάθε άθλημα έχει ιδιαιτερότητες, που διαφοροποιούν τα στοιχεία αξιολόγησης κατά πολύ σε σχέση με ένα άλλο άθλημα!

Άσε που το "Χίλων" είναι μεταβλητά κρυφό και τροποποιείται κατά την κομματική βούληση, την οποία θα ακολουθούν μοιραία και οι επιχορηγήσεις!!!

Μαθαίνουμε ότι έχουμε 27 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων, 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών Αθλημάτων και 4 Ομοσπονδίες ΑμεΑ.


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 7-11-2019 (κυριότερα σημεία)

 Ξεκίνησε στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου η συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο

 

Πραγματοποιήθηκε  στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η πρώτη συνεδρίαση Επεξεργασίας και Εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις". ................................

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι στον αθλητισμό πρέπει να πιάσουμε τον μίτο του ευ αγωνίζεσθαι από την αρχή. ................................

Κυρίες και κύριοι, το νομοσχέδιο αποτελείται από 6 μέρη.   ................................

Το τρίτο μέρος περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Ομοσπονδιών.  ................................

Ήδη, από την έναρξη της δεκαετίας του 2000 παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο της χειραγώγησης αθλητικών αποτελεσμάτων. Η αύξηση των περιπτώσεων χειραγώγησης περιλαμβάνει δύο ειδικότερα στοιχεία.  ................................

Στο σημείο αυτό, θέλω να αναφερθώ και στην ουσιαστική εφαρμογή των ήδη ισχυουσών διατάξεων του αθλητικού νόμου περί πειθαρχικών κυρώσεων, προστίμων και περιοριστικών όρων, περί λεσχών, οργανωμένων οπαδών και η δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων, σε συνδυασμό με την ταχεία εκδίκαση των συγκεκριμένων ποινικών υποθέσεων. 

 Είναι αξιοσημείωτο, ότι μέχρι σήμερα έχουμε 10 νομίμως υφιστάμενες λέσχες. 

Μόλις 10! Αντιλαμβάνεστε ότι η πλειονότητα των λεσχών που λειτουργούν, όπως λειτουργούν, δεν είναι νόμιμες! Ήδη ζητήσαμε από τις ΠΑΕ να προχωρήσουν, εντός ενός μηνός, σε ενέργειες νομιμοποίησης όλων των λεσχών, πλην των 10 που λειτουργούν νόμιμα. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν, μετά από αυτή την προθεσμία, είναι στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. και των οργάνων της Ελληνικής Δικαιοσύνης για περαιτέρω ενέργειες.  ................................

2. Η έγκριση της νομιμότητας των Κανονισμών των αθλητικών Ομοσπονδιών αλλάζει, αφού προβλέπονται συγκεκριμένες προθεσμίες για τη συμμόρφωση των ομοσπονδιών με τις υποδείξεις του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού. 

 3. Αναστέλλεται η ισχύς των ρυθμίσεων για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών φορέων, όπως προβλέπονται στον ν. 4603/2019, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου με τους αρμόδιους φορείς. 

Στόχος μας να επιτευχθεί η επεξεργασία ενός αναθεωρημένου νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τις αρχαιρεσίες των κατά περίπτωση αθλητικών φορέων. 

Η ανάγκη αυτή προέκυψε για λόγους ασφάλειας δικαίου, αλλά και για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου και μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις της αθλητικής κοινότητας.

 

Κυρίες και κύριοι, σας ενημερώνω ότι αμέσως μετά την ψήφιση του παρόντος σχεδίου νόμου, ξεκινά η διαδικασία για την τροποποίηση του αθλητικού νόμου. Εκεί θα συζητήσουμε διεξοδικά το νέο πλαίσιο. Ο λόγος που αναστέλλουμε τώρα τις διατάξεις είναι για να μην υποχρεώσουμε σε τροποποιήσεις Καταστατικών τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ανά την επικράτεια. Ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε το συνολικό αίτημα των αθλητικών φορέων.  

Παράλληλα, αναστέλλεται η δυνατότητα που έδινε προηγούμενη διάταξη για μηνιαία αμοιβή των Προέδρων με απόφαση γενικής συνέλευσης των Ομοσπονδιών. 

 4. Αναφορικά με τις θητείες των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των αθλητικών Ομοσπονδιών εφαρμόζουμε, ουσιαστικά, το πλαίσιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που είχε και εγγράφως ζητηθεί από τον προκάτοχό μου και που έχει εφαρμοστεί ήδη σε αρκετές χώρες μέλη της ΔΟΕ. 

 Με τις προτεινόμενες διατάξεις, εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμός στις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, όμως διευρύνεται αρκετά το δικαίωμα συμμετοχής τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, καθώς προβλέπεται ότι το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί τρεις (3) φορές Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο (2) φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας. 

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον Πρόεδρο, επεκτείνεται για μία (1) επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του.  ................................

Και στέκομαι στην επόμενη διάταξη που αφορά στους Ολυμπιονίκες μας.  Η προτεινόμενη ρύθμιση αποτελεί ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης για την σημαντική προσφορά των Ολυμπιονικών στον αθλητισμό, αλλά και στη διεθνή εικόνα της χώρας. 

Δίνεται η δυνατότητα απόσπασης Ολυμπιονικών είτε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), είτε σε εποπτευόμενους από αυτήν φορείς λόγω της αυξημένης ανάγκης στελέχωσης της ΓΓΑ με ανθρώπους με συναφές προς τον αθλητισμό αντικείμενο. Είναι αδιανόητο το δυναμικό των 100 και πλέον Ολυμπιονικών που διαθέτει η χώρα μας να μένει αναξιοποίητο και να μην τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν ως πρεσβευτές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. 

 

ΣΧΟΛΙΑ:

1) Από τις 18-9-2014 το έβγαλε η Ευρώπη, το συζητούν τώρα οι πετυχημένοι κυβερνητικοί μας! Άσε που η χειραγώγηση των αγώνων είναι τόσο παλιά όσο και οι ... λάσπες!

2) Πάλι μας ξεφουρνίζει το παραμύθι με τον μίτο της Αριάδνης! Επιτέλους, βρες και κάτι άλλο!

3) Παρόλο που δεν με ενδιαφέρει καθόλου σημειώνω εδώ ότι ενώ λέσχες οργανωμένων οπαδών έχουν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες από όλες αυτές τις λέσχες μόνο 10 έχουν νόμιμες άδειες λειτουργίας. Πού ήταν 40 χρόνια το κράτος?

4) Μιλάει ο κύριος Αυγενάκης για έγκριση της νομιμότητας των κανονισμών των αθλητικών ομοσπονδιών ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά αθλήματα για τα οποία όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι  και διευθυντές της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού αλλά και όλοι οι μέχρι τώρα πολιτικοί της  προϊστάμενοι είχαν μονίμως Μαύρα Μεσάνυχτα. Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα κατανοήσουν τους κανονισμούς των αθλημάτων των ομοσπονδιών και πώς θα δώσουν την έγκριση για την νομιμότητα αυτών? Για να κατανοήσης τους κανονισμούς των ομοσπονδιών θα πρέπει να έχει ανώτατη εκπαίδευση και γνώση του κάθε αθλήματος σε βάθος και για να δώσεις μια υπεύθυνη έγκριση θα πρέπει να είσαι νομικός και να αναλαμβάνεις και την ευθύνη! Έχει η ΓΓΑ τέτοιες δυνατότητες? ΟΧΙ βέβαια! Και όλα θα λειτουργούν στην τύχη όπως μέχρι σήμερα!

5) Αναστέλλει την ισχύ των ρυθμίσεων για τις αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες του νόμου 4603/14-3-2019 από σελ 1429 μέχρι 1432 με το σκοπό να τις αλλάξει κατά τη βούληση της νέας Κυβέρνησης μετά από υποτιθέμενη διαβούλευση. Και το κάνει αυτό μάλιστα σκεπτόμενος να μην βάλει σε διπλάσια έξοδα της διοίκησης των Σωματείων για μετατροπές των καταστατικών τους. Μας συγκινεί ο κ. Αυγενάκης! Έρχεται λαίλαπα παρεμβάσεων!

6) Παραμένουν όμως οι διατάξεις για τους περιορισμούς στις ηλικίες και τις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών με μικρή διεύρυνση αφού προβλέπεται το ίδιο πρόσωπο να μπορεί να εκλεγεί τρεις φορές πρόεδρος αθλητικής Ομοσπονδίας και επιπλέον δύο φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της Ομοσπονδίας. Το όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο επεκτείνεται για μία επιπλέον θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του. Δηλαδή μόλις περάσουμε το 70ο έτος της ηλικίας μάς στέλνει ο Αυγενάκης όλους στο γηροκομείο.

7) Τέλος, σε όλες αυτές τις ταρζανιές ο Αυγενάκης ήθελε οπωσδήποτε μερικούς συμμάχους και εμπνεύστηκε να αποκτήσει συμμάχους στο χώρο των αθλητών. Τέχνασμα αεριτζήδων! Για αυτό το λόγο υποσχέθηκε παροχές στους πρωταθλητές προσωρινά (και αέρα με υποσχέσεις για το μέλλον για κάτι οικονομικά χειροπιαστό στους πρωταθλητές) και τους παίρνει με αυτό τον τρόπο συμμάχους να υποστηρίζουν με κάθε μέσο τις απόψεις του.  Ας τονιστεί εδώ ότι σε κανένα σημείο κανένας Αθλητικός Νόμος και καμία τροποποίηση του δεν δίνει λόγο στους πρωταθλητές όσον αφορά σε αποφάσεις σχετικές με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Ο Αυγενάκης το κάνει αυτό!!! Ο πρωταθλητής είναι αθλητής και δεν έχει κανένα λόγο στις αποφάσεις των συλλόγων και των ομοσπονδιών! Συνεπώς, ο Αυγενάκης με περισσή κακοήθεια στρεβλώνει τη νομιμότητα δια της πλαγίας οδού και με αήθεις προπαγάνδες!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 15-11-2019 (κυριότερα σημεία)

Η ομιλία του Λ. Αυγενάκη στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Από τον λόγο Αυγενάκη στη Βουλή: Τα αντίστοιχα ΣΧΟΛΙΑ:

"Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις". ................................

Νωρίς ξυπνήσατε και οι Ευρωπαίοι και εσείς!

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εποικοδομητική συζήτηση και το κλίμα συναίνεσης, που σε γενικές γραμμές διαμορφώθηκε και βέβαια τα σχόλια και τις παρατηρήσεις, που υποβλήθηκαν, και επεξεργαστήκαμε με μεγάλη προσοχή και καταλήξαμε στις απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις οποίες και σας καταθέτω. ................................

Αυτά εμείς δεν τα είδαμε και γι' αυτό είμαστε δύσπιστοι!

Το πρωτοποριακό και καινοτόμο "Σύστημα Αξιολόγησης "Χίλων", με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών. ................................

Και αυτό δεν το είδαμε και ήδη το αμφισβητούμε!

Κυρίες και κύριοι, το νομοσχέδιο αποτελείται από 6 μέρη:      ................................

Το τρίτο μέρος περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα των Ομοσπονδιών, των Κανονισμών τους, των εκλογών τους και των θητειών των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού τους Συμβουλίου. ................................

Κυρίες και κύριοι, το τρίτο μέρος του νομοσχεδίου ρυθμίζει ζητήματα, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπισθούν άμεσα. Πολύ συνοπτικά σας αναφέρω: 

1. Διευκολύνεται η οργανωτική στελέχωση των αγώνων στα αθλήματα της σκοποβολής, του ζατρικίου, κοινώς σκάκι, του αγωνιστικού μπριτζ, του αεραθλητισμού, της τοξοβολίας, του θαλάσσιου σκι και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.        

2. Η έγκριση της νομιμότητας των Κανονισμών των αθλητικών Ομοσπονδιών αλλάζει, αφού προβλέπονται συγκεκριμένες προθεσμίες για τη συμμόρφωση των ομοσπονδιών με τις υποδείξεις του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.

Αφού κανένας στη ΓΓΑ δεν γνωρίζει σε βάθος τα αθλήματα, πως θα κατανοήσετε και θα εγκρίνετε τους κανονισμούς των ομοσπονδιών?

Έχετε μεγάλο θράσος!

3. Αναστέλλεται η ισχύς των ρυθμίσεων για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών φορέων, όπως προβλέπονται στον ν. 4603/2019, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου με τους αρμόδιους φορείς.

Κυρίες και κύριοι, σας ενημερώνω ότι αμέσως μετά την ψήφιση του παρόντος σχεδίου νόμου, ξεκινά η διαδικασία για την τροποποίηση του αθλητικού νόμου. Εκεί θα συζητήσουμε διεξοδικά το νέο πλαίσιο. Ο λόγος που αναστέλλουμε τώρα τις διατάξεις είναι για να μην υποχρεώσουμε σε τροποποιήσεις Καταστατικών τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ανά την επικράτεια.

Ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε το συνολικό αίτημα των αθλητικών φορέων.

Είναι φανερό ότι θα βάλετε για τα καλά χέρι στις ομοσσπονδίες και στον αθλητισμό! Το βλέπουμε να έρχεται ένα ολιοκληρωτικό καθεστώς!!! Τουλάχιστον να μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε!

4.  Κι έρχομαι τώρα στη διάταξη που αφορά στις θητείες, τη διάταξη που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας. 

Για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας, αναφορικά με την αναδρομικότητα στις θητείες και τα ηλικιακά όρια που θέτει, το συζητήσαμε διεξοδικά.       

Η φιλοσοφία της διάταξης είναι η ανάγκη διοικητικής ανανέωσης των Ομοσπονδιών.

Πολλοί μίλησαν (το είπε και ο αγαπητός Πρόεδρος της ΕΟΕ) για αυτορρύθμιση στο θέμα των θητειών. Και στη συνέχεια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το αίτημα της ΔΟΕ για θέσπιση θητειών και ορίων ηλικίας γίνεται εδώ και πολλά χρόνια δίχως κανένα αποτέλεσμα. Όμως όταν η αυτορρύθμιση δεν γίνεται εδώ και δεκαετίες, η Πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

 

Πέρα και πάνω από τον πολύ θόρυβο που προκαλούν οι αντιδράσεις ορισμένων παραγόντων στο άκουσμα της απώλειας προνομίων, ακούμε το βουβό κίνημα των αθλητών, των στελεχών, των ανθρώπων που βρίσκονται στον πυρήνα του αθλητισμού. Είναι ο παλμός του αθλητισμού και η μεγάλη βάση την οποία πρέπει να ακούσουμε.

 

Θέλουμε να δώσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους, θέλουμε οξυγόνο στην διοικητική δομή των ομοσπονδιών, θέλουμε νέο πνεύμα με όρεξη, δημιουργικότητα, νέες ιδέες, κέφι, διάθεση για προσφορά. Αυτά είναι τα συστατικά που θα αναβαθμίσουν εντέλει το αθλητικό οικοσύστημα της χώρας.

Η με οποιοδήποτε τρόπο επέμβαση στον τρόπο των εκλογών αποτελεί κατάφωρη φασιστική χειραγώγηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι των Ελλήνων Πολιτών!

Και μόνο ο ισχυρισμός σας ότι: "Η φιλοσοφία της διάταξης είναι η ανάγκη διοικητικής ανανέωσης των Ομοσπονδιών." αποτελεί αυτονόητη ομολογία αντισυνταγματικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών!

Όταν ο Καπράλος είπε "αυτορρύθμιση" εννοούσε προφανώς "δια των εκλογών" και όχι με φασιστική παρέμβαση!

Τα άλλα περί "ακροαστικών" είναι μπαρούφες και βαραίνουν πλέον το ιστορικό σας ως κυβέρνηση!

Ούτε η Χρυσή Αυγή δεν θα το έκανε αυτό!!!

Και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους Ολυμπιονίκες μας, τους πρωταθλητές, τους αθλητές, τους παράγοντες, τους γονείς, όλο το υγιές αθλητικό στοιχείο, που έστειλε το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα: ότι επιτέλους θέλουμε αλλαγή σελίδας. Αλλαγή σελίδας στον αθλητισμό που οραματιζόμαστε για τη χώρα μας.

 Και σας απευθύνω το εξής ερώτημα:      

Που είναι η ευαισθησία σας, τι κάνατε και τι έχετε να απαντήσετε στους αθλητές, τους πρωταθλητές, τους Ολυμπιονίκες, που έχουν ευθέως κατηγορήσει πολλάκις τις ομοσπονδίες τους δημόσια για κατάπτυστες εκλογικές διαδικασίες με στημένους μηχανισμούς, για αποκλεισμούς, για μη δημοκρατικές διαδικασίες, για μυστικούς μηχανισμούς χειραγώγησης αποφάσεων;

Σε αυτούς τους αθλητές τι λέτε; Εγώ δεν θα πω τίποτα παραπάνω, απλά θα επαναλάβω όσα ειπώθηκαν επίσημα και δημόσια από όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό: Τα καταθέτω επίσημα στα πρακτικά!

Όλοι ακούσαμε, κατά την ακρόαση των φορέων, τον κ. Νίκο Κακλαμανάκη (Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοϊας).

 Παραθέτω αυτούσια, από τα πρακτικά:  

"...Πρώτα, σχετικά με τον χρονικό περιορισμό της θητείας των μελών του Δ.Σ. των Ομοσπονδιών. Αυτός, θεωρώ, ότι κρίνεται απαραίτητος και το νομοσχέδιο κινείται, ως προς αυτό το σημείο προς την σωστή κατεύθυνση, αν και θεωρώ καλύτερα τις δύο θητείες αντί για τρεις, είναι ήδη υπεραρκετές...

Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας, με παράνομες και αθέμιτες πρακτικές διαχρονικά;  

...σε μια τόσο διεφθαρμένη κατάσταση έχει συμμετέχει και σε ολυμπιακούς αγώνες, χρειάζεται κάποιου είδους κρατική παρέμβαση, για να ισιώσει το θέμα.       

...Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη  διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης...".

 

(συνέχεια στις ... Άγριες Μέλισσες"!!!)

Εδώ αρχίζει να βγάζει λαγούς από το καπέλο ο ταχυδακτυλουργός Αυγενάκης!!!

Βγάζει έναν-έναν μερικούς πρωταθλητές εκ των οποίων οι μισοί είναι πλέον στο ράφι και έχει την απαίτηση να εισακουστούν οι απόψεις τους! Κοντά σε αυτούς κολλάει και όλους τους υπόλοιπους με πεζοδρομιακή πολιτική φιλοσοφία!

Μα είναι προφανές ότι ο αθλητισμός λειτουργεί με νόμο, έστω και Κουρελονόμο, και βάσει αυτού του νόμου οι πρωταθλητές δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων των ομοσπονδιών!

Αεριτζής με δίπλωμα αποδεικνύεται ο Αυγενάκης!!!

Αυτά που λέει ο Κακλαμανάκης ας πάει να τα αποδείξει σε Δικαστήριο!

Το ίδιο ισχύει και όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι στην ουσία είναι ένα μεγάλο μηδενικό μπροστά στο πλήθος των εν ενεργεία αθλητών των ομοσπονδιών, των οποίων οι σύλλογοι ψηφίζουν νόμιμα στις εκλογές των ομοσπονδιών τους!!!

Σας παραθέτω συνοπτικά, λόγω της πίεσης του χρόνου, τις δημόσιες δηλώσεις και άλλων Ολυμπιονικών ή παγκόσμιων αθλητών μας:        

Πύρρος Δήμας (Ολυμπιονίκης, άρση βαρών):      

"...Πιστεύω, ότι επιβάλλεται να υπάρχει ανανέωση στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με ανθρώπους που θα προσφέρουν καινοτόμες ιδέες και θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, με προοδευτικές απόψεις. ...".

Μιχάλης Κουρέτας (Έλληνας διεθνής και διαιτητής, πόλο):             

"... Και βέβαια πολύ υπερήφανος για όλο αυτό που γίνεται. Γιατί είναι κάτι που δεν τόλμησε κανένας να ακουμπήσει όλα αυτά τα χρόνια....Είναι κάτι που θα δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα πλέον να μπουν νέοι άνθρωποι και καινούργιες ιδέες στη διαχείριση και στην υλοποίηση όλων αυτών των στόχων και οραμάτων για την ανάπτυξη και βελτίωση των αθλητικών δρωμένων στη χώρα μας. Με καινοτομίες και όρεξη για δουλειά.

Μαρία Χριστοφορίδη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια, άρση βαρών): 

"... το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπου για πρώτη φορά μας δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω ότι πρέπει ο ελληνικός αθλητισμός να προχωρήσει μπροστά με νέους ανθρώπους και σύγχρονες ιδέες που θα μας οδηγήσουν σ ένα λαμπρότερο αθλητικό μέλλον."

Αντώνης Βλοντάκης (Ολυμπιονίκης, πόλο):           

"... Επιτέλους κάτι φαίνεται να αλλάζει στον ελληνικό αθλητισμό. ..."

Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης, πάλη και Γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών):

"Ο περιορισμός των θητειών Προέδρων και εκτελεστικών μελών είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση αυτής της διαφθοράς.... θα περίμενε ο κάθε καλόπιστος φίλαθλος μόνοι τους οι ομοσπονδιάρχες να είχαν μεριμνήσει για την έγκαιρη και ομαλή διαδοχή, προσδίδοντας μια δημοκρατική διάσταση στο "τερατώδες" αυτοδιοίκητο που απολαμβάνουν. Να το είχαν θέσει μόνοι τους στις Γενικές Συνελεύσεις τους! Απεναντίας, ... ".

Γιώργος Αφρουδάκης (Ολυμπιονίκης, πόλο):       

"...το θέμα των θητειών των Προέδρων νομίζω ότι κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τα κατεστημένα και στον αθλητισμό. Εξέλιξη χωρίς αλλαγές προσώπων δεν μπορεί να υπάρξει και αυτό δεν ισχύει μόνο στον αθλητισμό...". 

Βασίλης Γκούμας (Βετεράνος Διεθνής καλαθοσφαιριστής):            

"Είναι πάρα πολύ σωστός ο Νόμος.... Πρέπει να μπουν νέα μυαλά, νέοι άνθρωποι, που να έχουν το κουράγιο να δουλέψουν, να ακούν και τους άλλου".

Νίκος Δεληγιάννης (Ολυμπιονίκης, πόλο)              

"Το αθλητικό κίνημα, που επικαλούνται κάποιοι, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός παράγοντα! Πρώτα είναι οι αθλητές, οι προπονητές και έπειτα οι παράγοντες και οι λοιποί. Το προς ψήφιση νομοσχέδιο λοιπόν, είναι βήμα μπροστά και πρέπει να στηριχθεί".

Δημήτρης Παπαδόπουλος (βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής, ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ το 1989)

"Δεν καταλαβαίνετε ότι μια ομοσπονδία που διοικείται επί 40 χρόνια από τους ίδιους ανθρώπους παύει να είναι ένας δημοκρατικός θεσμός και μεταλλάσσεται σε μια οργάνωση μη χρηστής διακυβέρνησης, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό της την εξυπηρέτηση του κυκλώματος διαφθοράς και την οριστική διάλυση των αξιών που πρεσβεύει το Αθλητικό Κίνημα και Ιδεώδες; Αν το καταλαβαίνετε, είναι υποχρέωση των κυβερνώντων αυτό το κράτος, την Ελλάδα μας, να βρείτε τον τρόπο να συμβάλετε στην κάθαρση και να σταματήσετε να διατυπώνετε νομικές τάχα μου, επιφυλάξεις."

Ακόμη και από Ολυμπιακές Ομοσπονδίες.            

Κ. Βιολιτζής, μέλος ΔΣ της ΟΧΕ, χάντμπολ:            

"...Σε σχέση με το νέο αθλητικό Νόμο...έχω την άποψη ότι εμάς, τους ανθρώπους του χάντμπολ, ποτέ δεν μας απασχόλησαν οι θέσεις και οι καρέκλες... Άλλωστε, για κάποιον που επιθυμεί να υπηρετήσει το άθλημα που αγαπά, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά παρανομαστής το αξίωμα, οι καρέκλες ή το ταμπελάκι με την ιδιότητα μπροστά στο γραφείο... Η καρέκλα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός στον αθλητισμό". ................................

Και άφησα για το τέλος το Καταστατικό και τις συστάσεις της ΔΟΕ:            

Μάλιστα, ο κ. Καπράλος προχθές, στην ακρόαση φορέων, παραδέχτηκε ότι οι συστάσεις της ΔΟΕ χρονολογούνται από 5ετίας τουλάχιστον. Τι ζητά λοιπόν η ΔΟΕ; Θέσπιση ηλικιακών ορίων και όρια ηλικίας. Τι προβλέπει το Καταστατικό της ΔΟΕ;: 

 

i) ηλικιακό όριο 70 ετών

ii) 3 θητείες για τον Πρόεδρο,     

iii) 2 θητείες για τα εκτελεστικά μέλη και δικαίωμα επανεκλογής, μετά από 1 παύση!

 

Αυτά, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς εισάγουμε με το παρόν νομοσχέδιο. Η διάταξη είναι σε πλήρη συμμόρφωση με το Καταστατικό της ΔΟΕ.

 

Την ίδια ώρα, βεβαίως, υπάρχουν θητείες σε πολλές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, που έχουν εφαρμόσει όρια ηλικίας ή/και όρια θητειών, όπως για παράδειγμα:

* Βραζιλία (όχι περισσότερες από 2 θητείες),       

* ΗΠΑ (όχι περισσότερες από 2 θητείες),

* Νέα Ζηλανδία (όχι περισσότερες από 3 θητείες),            

* Ελβετία (όχι περισσότερες από 3 θητείες),        

* Ιρλανδία (όχι περισσότερες από 3 θητείες),       

* Γερμανία (ανώτατο όριο ηλικίας τα 70 έτη)       

* Γαλλία (ανώτατο όριο ηλικίας τα 70 έτη)            

και πολλές άλλες "μεγάλες" ή "μικρότερες" Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ).  ..............................

Με κακοηθέστατη επιχειρηματολογία:

Ακόμα μια ριπή από ανεδαφικές ταρζανιές του Αυγενάκη, που αποδεικνύει μια Βουλή των Ελλήνων σε κατωτάτου επιπέδου συζητήσεις:

Ταρζανιά 1: Οι συστάσεις της ΔΟΕ είναι "συστάσεις και όχι "απαιτήσεις" και άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα.

Ταρζανιά 2: Οι συστάσεις της ΔΟΕ αναφέρονται στις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές και όχι στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών! Ο ... Ταρζάν μας τα μπερδεύει εσκεμμένα!

Ταρζανιά 3: Καμιά σχέση δεν έχει ο αθλητικός νόμος της Ελλάδας με το καταστατικό της ΔΟΕ!

Ταρζανιά 4: Παραθέτει παραδείγματα 7 εθνικών ολυμπιακών επιτροπών σε πλήθος διακοσίων εθνικών ολυμπιακών επιτροπών!!!

Ταρζανιά 5: Θέλει να κλείσει τις υπάρχουσες μαϊμούδες και να ανοίξει νέες με σύμβολο την ... Τσίτα του ΤΑρζάν!!!

Πού πας ρε Καραμήτρο! Ό Έλληνας Πολίτης ούτε ηλίθιος είναι ούτε ζώον!!!

Δίνεται η δυνατότητα απόσπασης Ολυμπιονικών είτε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), είτε σε εποπτευόμενους από αυτήν φορείς λόγω της αυξημένης ανάγκης στελέχωσης της ΓΓΑ με ανθρώπους με συναφές προς τον αθλητισμό αντικείμενο.       

Είναι αδιανόητο το δυναμικό των εκατοντάδων Ολυμπιονικών που διαθέτει η χώρα μας να μένει αναξιοποίητο και να μην τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν ως πρεσβευτές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.           

Τους θέλουμε κοντά μας, τους θέλουμε δίπλα μας, τους θέλουμε στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, τους θέλουμε στις αθλητικές υποδομές, τους θέλουμε συνεργάτες μας, σε αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά.  ..........................

Νάτο, νάτο το δαχτυλίδι!!! "Αγόρασε" με υποσχέσεις τους πρωταθλητές ο Αυγενάκης!

Πώς να μην συμφωνήσουν με τις απόψεις Αυγενάκη οι Ολυμπιονίκες μας, όταν θα τους αποροφήσουν η ΓΓΑ και αθλητικοί φορείς!

 "Εκατοντάδων Ολυμπιονικών"!!!: Ναι, ναι! Δεν χωράμε στα λεωφορεία από τους εκατοντάδες ολυμπιονίκες μας. που τα έχουν γεμίσει!!!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στόχος μας είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας.      

Στόχος μας είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε μια νοοτροπία στη νεολαία, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.

Στόχος μας είναι να σπάσουμε κατεστημένα, να ενθαρρύνουμε τη διοικητική αναζωογόνηση των Ομοσπονδιών της χώρας μας, να δώσουμε οξυγόνο στους αθλητές και τις αθλήτριες μας, να αξιοποιήσουμε τους Ολυμπιονίκες μας, να δημιουργήσουμε ένα διαφανές, αξιοκρατικό, σύγχρονο, ευέλικτο, λειτουργικό και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλητισμού.

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα έχει στοιχεία τόλμης, ολιστικής προσέγγισης και διαπνέεται από πνεύμα εναρμόνισης της ελληνικής πραγματικότητας με τα ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά πλαίσια και πρακτικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας ζητώ, με το χέρι στην καρδιά και κοιτάζοντας τους Ολυμπιονίκες και τους διακεκριμένους αθλητές που βρίσκονται στα θεωρεία να υπερψηφίσετε το παρόν νομοσχέδιο." 

Με λίγα λόγια:

Πρώτον - Το νομοσχέδιο αυτό, όπως και το λεπτομερές που θα φτιαχτεί μετά από διαβούλευση, απομακρύνει συστηματικά την ερασιτεχνική προσφορά στον αθλητισμό και ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους για την "Αρπαχτή" λόγω πολυπλοκότητας των διατάξεων! Ποιός θα δίνει 5 ώρες την ημέρα στον αθλητισμό χωρίς να πληρώνεται?

Δεύτερον - Ως υφυπουργός κύριε Αυγενάκη έχεις πολύ φτωχά επιχειρήματα για να πείσεις! Άλλαξε επάγγελμα!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 10-12-2019 (κυριότερα σημεία)

 Υλοποιούμε το αθλητικό μέλλον, τώρα

ΣΧΟΛΙΑ:

Άνευ ουσίας!


 

 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 14-2-2020 (κυριότερα σημεία)

 Οι προτεραιότητες και οι άμεσες δράσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

 

Στο πλαίσιο της επταμηνιαίας αποτίμησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου στον αθλητισμό, κατά τη χτεσινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες για το 2020, που ως γνωστόν είναι και χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων.

................................

Λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαίτερη σημασία με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να πραγματοποιείται στις 12 Μαρτίου στην Ολυμπία, είναι ευκαιρία, έως εκείνη τη σπουδαία ημέρα για τον παγκόσμιο αθλητισμό, να έχουν υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις σ' αυτή την κατεύθυνση:

Την προσεχή Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα αξιολόγησης Ομοσπονδιών "Χίλων", με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία για τις  δραστηριότητες των 48 εν ενεργεία Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών και μη), όπως το μέγεθός τους, η δραστηριότητα και οι διακρίσεις τους. Βάσει αυτών, με διαφάνεια, θα γίνεται πλέον η χρηματοδότησή τους.

................................

Επιπλέον, για την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και Ήθους, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση της νέας γενιάς στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα υλοποιηθεί το πολυεπίπεδο πρόγραμμα "Ζήσε Αθλητικά" με τη συστράτευση και αξιοποίηση Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αθλητικών φορέων.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

14-2-2020: Ο Κορωναϊός είχε ήδη σκάσει μύτη και οι Ολυμπιακοί φαινόταν ότι θα αναβληθούν!

Τσάμπα έξοδα η αφή της φλόγας στην Ολυμπία και χωρίς κοινό!

Το δούλεμα των Ολυμπιονικών συνεχίζεται με το "Ζήσε Αθλητικά"!

Καλύτερα αφήστε τα παιδιά να διαβάσουν τα μαθήματά τους!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 17-2-2020 (κυριότερα σημεία)

"Ζήσε Αθλητικά", το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας

 

Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, ΕΟΕ, ΕΠΕ, αθλητικοί φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι στην Οργανωτική Επιτροπή για την υλοποίησή του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού "Ζήσε Αθλητικά". ................................

Α) Καμπάνια "Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή", μέσω πανελλαδικών δράσεων και συνεργειών με όλους τους συναρμόδιους φορείς (υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση) για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ιδιαίτερη έμφαση στις επί μέρους θεματικές ενότητες:       

 Β) "Το σχολείο του Αθλητισμού", όπου αθλητές - πρεσβευτές του αθλητισμού θα επισκέπτονται Δημοτικά και Γυμνάσια, θα παρουσιάζουν την αθλητική τους πορεία και θα συζητούν με τους μαθητές για την αξία και τα οφέλη του αθλητισμού, μέσα από το παράδειγμα και τις προσωπικές εμπειρίες του ομιλητή -αθλητή.

Γ) Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων για όλους.

Δ) Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και συνόδων. ................................

Στην Οργανωτική Επιτροπή "Ζήσε Αθλητικά" συμμετέχουν και οι:  ................................

Επίσης, στην Οργανωτική Επιτροπή "Ζήσε Αθλητικά" θα συμμετέχουν και οι κάτωθι φορείς με έναν εκπρόσωπό τους, που προτείνεται από τους ίδιους:

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Πρωταθλητής στη ζωή γίνεσαι μελετώντας τα μαθήματά σου σε όλα τα επίπεδα και όχι τρέχοντας στα ... λαγκάδια!

Υπερβολές χωρίς στόχους και αποτελέσματα!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 19-2-2020 (κυριότερα σημεία)

Παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών "ΧΙΛΩΝ" από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον γγΑ

 

Θετική η υποδοχή του προγράμματος "ΧΙΛΩΝ" από τις 48 αθλητικές Ομοσπονδίες, παραγωγικός ο διάλογος, έκανε και μίνι απολογισμό 7μηνου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών "ΧΙΛΩΝ" παρουσίασαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στις αντιπροσωπείες των 48 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας (27 Ολυμπιακών Αθλημάτων, 17 μη Ολυμπιακών Αθλημάτων και τεσσάρων για Άτομα με Αναπηρία).  ................................

Ο "ΧΙΛΩΝ" είναι ένα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες τους. Θεσπίζει μια σειρά κριτηρίων βάσει των οποίων προκύπτει η  αξιολόγηση και, εν συνεχεία, συνδέεται και με μέρος της χρηματοδότησης τους.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στην εναρκτήρια ομιλία του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πρωτοβουλιών και των δράσεων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σ' αυτό το επτάμηνο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νόμο 4639/22-11-2019 με την κύρωση του νέου καταστατικού της ΕΟΕ, τα όρια θητείας και ηλικιών για τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, τις αποσπάσεις Ολυμπιονικών στη ΓΓΑ και την αξιοποίησή τους για την ενίσχυση του αθλητισμού στην κοινωνία, αλλά και στο πρόγραμμα "Ζήσε Αθλητικά", στα φοροκίνητρα που θεσπίστηκαν, στις ενέργειες ΣΔΙΤ για συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ ανήγγειλε και την υλοποίηση τις προσεχείς εβδομάδες του προγράμματος κοινωνικής στήριξης των εθνικών αποστολών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς στο Τόκιο.   ................................

* Για να είναι η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πλήρης, χρησιμοποιούνται 63 δείκτες από τα δεδομένα των ομοσπονδιών, όπως αυτά ζητήθηκαν και εστάλησαν. Οι δείκτες αυτοί συντίθενται μέσω μιας διαδικασίας πολυκριτηριακής ανάλυσης, ώστε να καταλήγουν τελικά σε τέσσερα (4) κριτήρια, βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν οι Ομοσπονδίες.          

Τα 4 αυτά κριτήρια είναι:
1) το μέγεθος, 2) η δραστηριότητα, 3) οι διακρίσεις και 4) η διακυβέρνηση.
................................

* Η αξιολόγηση των αθλητικών ομοσπονδιών θα συνδεθεί με την χρηματοδότηση. Για να γίνει, ωστόσο, ομαλά η μετάβαση στο νέο σύστημα, ο "ΧΙΛΩΝ" θα υλοποιηθεί σταδιακά. Μόνο ένα κομμάτι -γύρω στο 20% της χρηματοδότησης- από τον φετινό προϋπολογισμό για τις Ομοσπονδίες, που θα ανέλθει περίπου στα 18 εκατ., ανάλογος με τον περσινό, θα κατανεμηθεί με βάση τα αποτελέσματα του συστήματος "ΧΙΛΩΝ". Τα επόμενα χρόνια, όμως, η επιχορήγηση θα είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεμένη με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.              

* Ο σκοπός της συγκριτικής αξιολόγησης μεταξύ των ομοσπονδιών με το σύστημα "ΧΙΛΩΝ" είναι όλοι (Πολιτεία και Ομοσπονδίες),  μέσω της αλληλεπιδραστικής διεργασίας, να εξελίξουν τη διαδικασία βελτίωσης των αθλητικών υπηρεσιών προς την κοινωνία.

* Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, μέσα από διαφάνεια και αντικειμενικότητα, μόνο θετικά οφέλη θα έχει για τον αθλητισμό. Θα πάψει η κάθε επιχορήγηση να είναι θέμα κεκτημένης ταχύτητας, συμπάθειας και γνωριμιών, αλλά θα είναι απόρροια σφαιρικής αξιολόγησης τόσο αγωνιστικής, όσο και διοικητικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Ο νόμος 4639/22-11-2019 έχει τα άρθρα για τον αθλητισμό μετά την σελ. 4995! "Ράβε-ξήλωνε τον Κουρελονόμο, δουλειά να μη σου λείπει"!

Οι Ολυμπιονίκες αξιοποιούνται ως υποστηρικτές του Αυγενάκη!

Ο "Χίλων" είναι μια φούσκα που κρατιέται κρυφή για να μην της γίνει κριτική! Έψαξα να τον βρω στο site της ΓΓΑ και δεν βρήκα τίποτα!

Τονίζω και πάλι εδώ ότι θεωρώ αδύνατο όλα τα αθλήματα και οι ομοσπονδίες τους να μπορούν να αξιολογηθούν δίκαια και αντιπροσωπευτικά με τους ίδιους δείκτες κριτηρίων!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 4-3-2020 (κυριότερα σημεία)

Σύσταση του Υφυπουργού Αθλητισμού για μέτρα πρόληψης, αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης Sars-Cov-2 σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας

 

Σύσταση για "Μέτρα Πρόληψης Αποφυγής και Περιορισμού της Διάδοσης Sars-Cov-2 σε αθλητικές εγκαταστάσεις" αποστέλλει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στους φορείς εκείνους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Έπειτα από τις απολυμάνσεις που ήδη διενεργήθηκαν ή δρομολογούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας, οι οποίες εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού απευθύνεται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες (με την υποχρέωση να ενημερωθούν τα Σωματεία ευθύνης τους), στις Περιφέρειες και στους Δήμους:

Τους καλεί, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση και διάδοση του Sars-Cov-2, να προβούν:

* Στην απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων ευθύνης τους.

* Στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

* Στη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία αθλητών, αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Νάτο το παιδί επιτέλους! Ο Κορωνάκος χτύπησε! Και χτύπησε βάναυσα τον αθλητισμό! Τον πέθανε κυριολεκτικά! Πάγωσαν όλα, διότι δεν μπορείς να κάνεις αθλητισμό με υγειονομικούς περιορισμούς! Διότι ο αθλητισμός γίνεται με αθλητές, με αντιπάλους, με προπονητές, με διαιτητές και με κοινό! Όλα αυτά προσωρινά πάγωσαν!

Τα ανωτέρω του Αυγενάκη είναι τα πρώτα παραμύθια! Η συνέχεια είναι τραγική! Έπαψαν να υπάρχουν όμοσπονδίες σε λειτουργία, σωματεία σε λειτουργία, προπονητές σε λειτουργία, αθλητές σε λειτουργία!

Όλοι γίναμε ... Μαϊμούδες (!!!) περιμένοντας το εμβόλιο!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 9-3-2020 (κυριότερα σημεία)

Δημιουργείται ο "Πέλοπας", η πλατφόρμα καταγραφής για πρώτη φορά του συνόλου των αθλητικών υποδομών της χώρας μας

 

Η καταγραφή του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, υπό την ευθύνη της ΚΕΔΕ, θα συνοδεύεται από τα στοιχεία της κατάστασής τους (σε λειτουργία ή μη, παλαιότητα, βαθμός προόδου ως προς την αδειοδότηση, ελλείψεις, συχνότητα χρήσεων, αθλήματα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις κ.λπ.). 

Η πλατφόρμα καταγραφής, που συμφωνήθηκε να ονομαστεί "Πέλοπας", θα συντελέσει στη ταχύτερη και στοχευμένη αξιοποίησή τους, αλλά και στην προτεραιοποίηση των κατά τόπους αναγκών για αθλητικές υποδομές, καθώς θα υπάρχουν συγκεντρωμένες πλέον όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα μετρήσιμα στοιχεία για κάθε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα και Περιφέρεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Καλός ο "Πέλοπας", αλλά θα περιμένει!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 10-3-2020 (κυριότερα σημεία)

Ανώτατο όριο 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους, κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή των αγώνων - Διευκρινίσεις και ως προς την εφαρμογή απαγόρευσης παρουσίας κοινού

 

"Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, από 10.3.2020 έως και 24.3.2020, όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19" διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:  ................................

Σε κάθε περίπτωση, οι κατά τόπους διοικήσεις ή οι φορείς διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων δύνανται να αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία αυτών, εάν υπάρχει  ανάγκη άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων (π.χ. απολύμανση).

Σε ότι αφορά στις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών, μπορούν να πραγματοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, που αναφέρεται στις ανωτέρω Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, μόνο εφόσον τηρούνται τα μέτρα, που ορίζονται από αυτές.

Καλούνται οι Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Διοργανώτριες Αρχές να εναρμονισθούν άμεσα με την παρούσα εγκύκλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Ο Αθλητισμός της χώρας: "ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ" λόγω πανδημίας!

Επομένως δεν υπάρχουν εν ενεργεία ούτε αθλητές, ούτε σωματεία ούτε ομοσπονδίες!

Επομένως, όλα τα σωματεία όλες οι ομοσπονδίες ακόμα και αν είχαν δουλέψει πέρισυ στον ανώτατο βαθμό, εφέτος και όσο διαρκεί η πανδημία δεν έχουν καμιά δραστηριότητα και άρα δεν μπορούν να κάνουν γενικές συνελεύσεις και εκλογές, διότι έχουν απωλέσει το βασικό χαρακτηριστικό τους, που είναι η σημερινή και καθημερινή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τους!

Επομένως, εφόσον την αθλητική ιδιότητα όσο διαρκούν οι περιορισμοί της πανδημίας ΔΕΝ την έχει κανένα αθλητικό σωματείο, μοιραία χορεύουμε όλοι τον εθνικό χορό των ... Μαϊμούδων!!!

Δηλαδή: ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ!!!

Σε ένα εστιατόριο μπορείς να μπεις μέσα και να φας, όταν απέξω γράφει "Κλειστόν λόγω πανδημίας"? Όχι βέβαια!!! Θα είναι πάλι εστιατόριο για να φας, όταν περάσει η πανδημία!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 19-3-2020 (κυριότερα σημεία)

Επικοινωνία Αυγενάκη με τους επικεφαλής της αθλητικής οικογένειας της χώρας – Καταρτίστηκε ο κατάλογος αθλητών/τριων που θα προπονούνται για τους ΟΑ

 

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων και τους προέδρους των Λιγκών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) επικοινώνησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.  ................................

O κ. Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ, ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για την επιθυμία του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, προς όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές, περί διευκόλυνσης προπονήσεων των αθλητών ενόψει των ΟΑ στο Τόκιο, διευκόλυνση που ήδη είχε θεσμοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.  ................................

Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε ο κατάλογος των αθλητών και των αθλητριών που κατ' εξαίρεση μπορούν να προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προετοιμαζόμενοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης "Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14.03.2020 έως και 27.03.2020" (ΦΕΚ 855 Β΄/13-03-2020, άρθρο 1, παρ. 6).

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αιτήθηκε αρμοδίως από τις Ομοσπονδίες τα στοιχεία των αθλητών/τριών οι οποίοι/ες έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έπειτα, λοιπόν, από σχετικές προτάσεις των Ομοσπονδιών και επεξεργασία τους από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με πρόεδρο τον Σπύρο Ζαννιά (ΕΠΟΠ-ΕΟΕ), καταρτίστηκε ο κατάλογος με 84 δικαιούχους από 12 ομοσπονδίες, ο οποίος στάλθηκε από τον γγΑ, Γιώργο Μαυρωτά σε 37 αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου και θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία τους. Ο κατάλογος αυτός δύναται να τροποποιείται (προσθήκες/αφαιρέσεις) με την ίδια ως άνω διαδικασία:  ................................

Για να υλοποιηθεί η εν λόγω πρόβλεψη, πρωταρχικό κριτήριο είναι η υγεία των αθλητών-προπονητών - εργαζομένων στις εγκαταστάσεις. Οι εγκαταστάσεις συνίσταται να λειτουργούν με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό (προσωπικό ασφαλείας), με τρόπο που να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία για τη συγκεκριμένη χρήση. Επίσης πρέπει να τηρούνται αυστηρά και απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και των εκάστοτε κυβερνητικών εξαγγελιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ: Επαναλαμβάνεται το ίδιο σχόλιο με το προηγούμενο για να το εμπεδώσει ο Αυγενάκης:

Ο Αθλητισμός της χώρας: "ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ" λόγω πανδημίας!

Επομένως δεν υπάρχουν εν ενεργεία ούτε αθλητές, ούτε σωματεία ούτε ομοσπονδίες!

Επομένως, όλα τα σωματεία όλες οι ομοσπονδίες ακόμα και αν είχαν δουλέψει πέρισυ στον ανώτατο βαθμό, εφέτος και όσο διαρκεί η πανδημία δεν έχουν καμιά δραστηριότητα και άρα δεν μπορούν να κάνουν γενικές συνελεύσεις και εκλογές, διότι έχουν απωλέσει το βασικό χαρακτηριστικό τους, που είναι η σημερινή και καθημερινή ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τους!

Επομένως, χορεύουμε όλοι τον εθνικό χορό των Μαϊμούδων!!!

Εστιατόριο λέμε ένα μαγαζί όταν μπορείς να μπεις μέσα και να φας! Σε ένα εστιατόριο, που  απέξω γράφει "Κλειστόν λόγω πανδημίας", μπορείς να μπεις μέσα και να φας? Όχι βέβαια!!! Θα είναι πάλι "εστιατόριο για να φας", όταν περάσει η πανδημία, ανοίξει το μαγαζί (και δεν μείνει κλειστό για πάντα!) και αρχίσει να μαγειρεύει και να σερβίρει!


Τελικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα από αναντίρρητα αποδεικτικά στοιχεία στα επιλεγμένα δελτία τύπου της γ.γ.α.:

 

9-7-2 019: 

1 - Ξεχνάει εσκεμμένα ο κύριος Αυγενάκης ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε στο παρελθόν τα ίδια λάθη που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις. 

16-7-2019:

2 - Η ΕΟΕ διαφώνησε πλήρως με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη.

21-7-2019:

3 - Δεν αιτιολογεί ο Αυγενάκης την συνταγματικότητα των νέων άρθρων του νέου νόμου, ενώ παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων. 

4 - Ισχυρίζεται ο Αυγενάκης ότι είναι εναντίον της λογικής του κρατικοδίαιτου μοντέλου στον αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα Δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να διατηρεί αυτό το κρατικοδίαιτο μοντέλο ώστε να έχει τον έλεγχο στον αθλητισμό.

7-11-2019:

5 - Μιλάει ο Αυγενάκης για έγκριση της νομιμότητας των κανονισμών των αθλητικών ομοσπονδιών ενώ ταυτόχρονα μέσα σε ολόκληρη τη γ.γ.α. δεν υπάρχουν ούτε υπάλληλοι ούτε διευθυντές που να γνωρίζουν αυτά καθεαυτά όλα τα αθλήματα στις λεπτομέρειες τους.

6 - Αναστέλλει ο Αυγενάκης την ισχύ των ρυθμίσεων για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες του νόμου 4603/14-3-2019 του ΣΥΡΙΖΑ.

7 - Και βγάζει λαγούς από το καπέλο ο ταχυδακτυλουργός Αυγενάκης παρουσιάζοντας δήθεν ολυμπιονίκες και δήθεν πρωταθλητές να πλέκουν το εγκώμιο του νέου νόμου τον οποίο ακόμα δεν έχουμε δει.

15-11-2019:

8 - Ισχυρίζεται ο Αυγενάκης ότι έλεγξαν διεξοδικά την συνταγματικότητα του άρθρου για τις θητείες του νέου νόμου, αλλά δεν μας λέει με λεπτομέρεια τα συμπεράσματά τους. Η μόνη αιτιολογία είναι ότι η φιλοσοφία της διάταξης είναι η ανάγκη διοικητικής ανανέωσης των ομοσπονδιών. Η αλήθεια όμως είναι ότι η παραμικρή παρέμβαση στον τρόπο διενέργειας των εκλογών από την Πολιτεία αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών.

9 - Επαναλαμβάνει ο Αυγενάκης το ταχυδακτυλουργικό κόλπο με τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές, από τους οποίους παρουσιάζει και μερικούς ονομαστικά.

10 - Χρησιμοποιεί απαράδεκτα και πεζοδρομιακά παραδείγματα και σοφίσματα ο Αυγενάκης για να ενισχύσει τις απίθανες απόψεις του.

14-2-2020:

11 - Εμφανίζεται ο κοροναϊός σε παγκόσμια κλίμακα.

19-2-2020:

12 - Δημοσιεύεται ο πρώτος νόμος της Νέας Δημοκρατίας για τον αθλητισμό 4639/22-11-2019,  στον οποίο εκτός των άλλων αξιοποιούνται οι ολυμπιονίκες και οι πρωταθλητές σε αθλητικούς φορείς και άλλα σώματος γίνονται οι υποστηρικτές του Αυγενάκη.

4-3-2020:

13 - Ο κοροναϊός χτυπάει και τη χώρα μας. Ο αθλητισμός μπαίνει στον πάγο. 

10-3-2020:

14 - Οι περιορισμοί για προπονήσεις και αγώνες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ομαλή λειτουργία του αθλητισμού με άμεση συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε τα σωματεία ούτε οι ομοσπονδίες.

15 - Τα σωματεία οι ομοσπονδίες και το προσωπικό τους μπαίνουν μέχρι και τα ον Αύγουστο σε φάσεις επιδοτήσεων για να  βοηθηθούν οι οικονομικά. 

16 - Άμεσο λογικό αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας σωματείων και ομοσπονδιών είναι το χάσιμο της βασικής ιδιότητας η οποία είναι η "αθλητική" και επομένως δεν μπορούν να κάνουν εκλογές εάν πρώτα δεν επαναποκτήσουν την "αθλητική αυτή ιδιότητα".


  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .