karate.gr: 12 - Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 22/5/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


 Αποδείχθηκε περίτρανα η γύμνια της ΓΓΑ και του κρατικοδίαιτου Αθλητισμού!

 Ούτε κουβέντα για τα Μαχητικά Αθλήματα και το Καράτε ακόμα!!!

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Διαβάστε και το:

 Καταιγισμός εκατομμυρίων και αλλοπρόσαλλων προσπαθειών του Αυγενάκη

 για να "σώσει" δήθεν τον καταστραμμένο από τον Covid αθλητισμό!


 Το καράτε σε ... ανοιχτούς χώρους! Αυτό νομίζουν ότι είναι το Καράτε, που επιχορηγούν επί 30 χρόνια, οι άσχετοι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι άσχετοι 500 υπάλληλοι της ΓΓΑ!!!

 

 Ας μας πει κάποιος από αυτούς σε ποιό στιλ ανήκει το ... Κάτα του "Νηστικού Λιονταριού", που εκτελεί στο ανωτέρω βίντεο ο Professor Lumumba!


 Η επανεκκίνηση του παραδοσιακού καράτε υπό πραγματικές συνθήκες!

 

Μέχρι πριν εγκατασταθεί στη ζωή μας ο κορωνοϊός, ένας σύλλογος παραδοσιακού καράτε είχε έναν ή περισσότερους προπονητές, που γύμναζαν τους αθλητές του, από παιδάκια 5-6 ετών μέχρι ενήλικες 65-70 ετών (!), σε τμήματα της μιας ώρας συνήθως απογευματινά (αλλά και πρωινά) κατά τις έξι ημέρες της εβδομάδας στο ειδικό δάπεδο του καράτε, γνωστό ως τατάμι. Τα τμήματα αυτά περιλάμβαναν όσους περισσότερους αθλητές χωρούσε σε λογικές αποστάσεις το τατάμι του συλλόγου ανά ώρα διδασκαλίας. Δηλαδή, γινόταν η μέγιστη εκμετάλλευση το χώρου εκγύμνασης του συλλόγου. Τα τμήματα αυτά συνέφερε να λειτουργούν από απόψεως κόστους με αριθμό αθλητών συνήθως πάνω από δέκα για τις συνήθεις μηνιαίες συνδρομές των αθλητών-μελών του συλλόγου! Στους αθλητές αυτούς ο σύλλογος έκανε εξετάσεις για Κύου κάθε τρεις μήνες και για Νταν όποτε όριζαν οι Κανονισμοί της ομοσπονδίας στην οποία ανήκε! Τονίζουμε εδώ, ότι μόνον η ΠΟΠΚ έχει δικαίωμα να δίνει Κύου και Νταν και καμία άλλη ομοσπονδία με συνέπεια όποια άλλη ομοσπονδία, εταιρεία ή ιδιώτης δίνουν Κύου και Νταν, η πράξη τους αυτή να είναι παράνομη και να αποτελεί εξαπάτηση του αθλητή καθώς και αντικείμενο αγωγής για αποζημίωση από την ΠΟΠΚ.

Με την εγκατάσταση του κορωνοϊού στη ζωή μας, οι σύλλογοι καράτε έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, όπως όλα τα γυμναστήρια. Κατά την εξέλιξη της άμυνας και προφύλαξης από την πανδημία και σε διάστημα δύο μηνών περίπου από την αρχή της, η κυβέρνηση άνοιξε τα μεγάλα στάδια και γήπεδα για την ελεύθερη προπόνηση αθλητών, που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς του 2021 πλέον, με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές τους και το προσωπικό των μεγάλων σταδίων, που θα τους φιλοξενούσαν!

Αυτό το "άνοιγμα των σταδίων" η κυβέρνηση και ο Αυγενάκης το ονόμασαν "επανεκκίνηση του αθλητισμού", αλλά προφανώς η πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με τις έννοιες των λέξεων, διότι αν είχε, τότε εγώ θα ήμουν ... καρδινάλιος στο Βατικανό και θα είχα θησαυρίσει ... πουλώντας συγχωροχάρτια!!!

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι σύλλογοι χωρίς να δουλεύουν και με τα έξοδά τους να τρέχουν, παρά τις ενισχύσεις της κυβέρνησης, κλείνουν από το οικονομικό αδιέξοδο, όπως πέφτουν οι μύγες από το αεροζόλ!!!

Τέσσερεις πατάτες στο πιτς φιτίλι ο υφυπουργός του Μηδενικού Αθλητισμού κ. Αυγενάκης!

1 - Δημιουργεί Μητρώο Σωματείων με σημερινούς μηδενικούς αθλητές ανά σωματείο!

2 - Από πέρυσι τα σωματεία αυτά έχουν την ΕΑΑ με μηδενικούς αθλητές σήμερα!

3 - Απαιτεί από τις ομοσπονδίες εκλογές το φθινόπωρο με σωματεία με μηδενικούς αθλητές!

4 - Κάνει τον κουφό και τυφλό για τον Αθλητικό Εγκληματία Γερόλυμπο, όταν αυτός εκμεταλλεύεται σαν μαγαζί του τρεις αθλητικές ομοσπονδίες!

Ο Αυγενάκης προσπαθεί να αντιδράσει στην πραγματικότητα ανακοινώνοντας την "ίδρυση" του "Μητρώου των Αθλητικών Σωματείων" (το λέει και "προσωρινού") των εχόντων την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ΕΕΑ) από την ΓΓΑ, και τη δημιουργία πλατφόρμας (μου μάθανε όλοι την "πλατφόρμα" τώρα!), ώστε να στηρίξει τα σωματεία με επιδοτήσεις. Παραμύθι της Χαλιμάς, διότι μόνο τα παλιά σωματεία έχουν την ΕΕΑ, ενώ πολλά σωματεία βρίσκονται εν τω γεννάσθαι ακόμα και δεν έχουν ΕΕΑ. Αυτά προφανώς κλείνουν πριν καν ανοίξουν!!!

Αλλά και τα έχοντα την ΕΕΑ σωματεία, τα οποία προωθούνται και στις εκλογές των ομοσπονδιών του φθινόπωρου, πάλι από τον Αυγενάκη για το χατήρι του Αυγενάκη, παρουσιάζουν το εξής αναντίρρητο οξύμωρο σχήμα:

1 - Γιατί να ζητείται από τα σωματεία να εγγραφούν με τον κωδικό της ΓΓΑ στο "προσωρινό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων"? Αφού ήδη έχουν τον κωδικό της ΓΓΑ, αυτό σημαίνει ότι ήδη η ΓΓΑ έχει τα στοιχεία τους ειδάλλως δεν θα τους έδινε την ΕΕΑ και δεν θα τους έδινε τον κωδικό!

2 - Γιατί το λέει ο Αυγενάκης "προσωρινό" το ΜΑΣ? Σκοπεύει να τους ξανα-ζητήσει να ξανα-εγγραφούν???

3 - Υπάρχει περίπτωση να τρέξουν για ρουσφέτια οι κολλητοί στη Νέα Δημοκρατία και να γίνει τσουνάμι αναγνωρίσεων σωματείων ΤΩΡΑ για να πάρουν την Οικονομική Στήριξη??? Προφανώς και ΝΑΙ!!!

4 - Σήμερα που εγγράφονται όλα τα σωματεία στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (ΜΑΣ) για να πάρουν τις επιδοτήσεις προφανώς δεν έχουν κανέναν αθλητή, που να γυμνάζεται στο γυμναστήριό τους, διότι αυτό δεν λειτουργεί!

5 - Αύριο-μεθαύριο, που θα επιτραπεί η λειτουργία του γυμναστηρίου τους, δεν γνωρίζουν πόσοι και ποιοί αθλητές θα πάνε και αν θα πάνε! Ποιοί γονείς θα ρισκάρουν να στείλουν τα παιδιά τους και ποιοί ενήλικες θα πάνε! Συνεπώς, οι υποβληθείσες καταστάσεις των ενεργών αθλητών τους έχουν τιναχτεί στον αέρα!!!

6 - Μπήκε ήδη το καλοκαίρι και όλοι αναβάλουν την εκγύμνασή τους για τον Σεπτέμβριο, δηλαδή καλό Οκτώβριο!!!

7 - Στην πραγματική επαναλειτουργία των γυμναστηρίων των σωματείων θα πρέπει να εφαρμόζονται τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα μαζί με την γραμματειακή υποστήριξη καταγραφής εισόδου-εκγύμνασης-εξόδου-ιχνηλάτησης επαφών, τα οποία προσθέτουν επιπλέον κόστος στη λειτουργία του σωματείου, ενώ επιτρέπουν μόνο 3-4 άτομα ανά τμήμα εκγύμνασης! Και μάλιστα΄, όταν φύγουν αυτά τα 3-4 άτομα θα πρέπει να απολυμανθεί ο χώρος για μπουν τα επόμενα 3-4 άτομα! Δηλαδή "καλά κρασιά"!

8 - Επομένως, το "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων" του Αυγενάκη θα περιλαμβάνει σωματεία άδεια από αθλητές και άρα σφραγίδες!

9 - Όπως και στις εκλογές του φθινόπωρου στις αθλητικές ομοσπονδίες του Αυγενάκη θα ψηφίσουν σωματεία άδεια από αθλητές και άρα σφραγίδες!!!

10 - Συνεπώς, με σημερινό Αθλητισμό ΜΗΔΕΝ, αποδεικνύονται εκ των πραγμάτων αέρας κοπανιστός οι αθλητικές δραστηριότητες του Υφυπουργού του Μηδενός και της Γενικής Γραμματείας του Μηδενός!!!

 

Τμήματα καράτε σαν αυτό του επόμενου βίντεο ξεχάστε τα μέχρι το εμβόλιο!

 

 

 

Εκ των ανωτέρω είναι φανερό ότι το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι μια τεράστια ... Τυφλόμυγα του Αυγενάκη για να κάνει ... εφέ!!! Θα δοθούν λεφτά-ενίσχυσης σε πολλούς, που δεν πρέπει, και δεν θα δοθούν σε άλλους που πρέπει!

Και το ίδιο παραμύθι μας πουλάει με τις προωθούμενες εκλογές του φθινόπωρου στις αθλητικές ομοσπονδίες, που μαζί με τα όρια στην ηλικία και τις θητείες στα μέλη των ΔΣ, προφανώς είχαν και έχουν στόχο να πάρει η Νέα Δημοκρατία μερικές ακόμα διοικήσεις ομοσπονδιών και τελικά την πλειοψηφία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: θα ψηφίζουν σωματεία με δέκα αθλητές την προηγούμενη χρονιά, που θα έχουν κλείσει ή θα έχουν 2 αθλητές την ημέρα της ψηφοφορίας!!!

Ανεγκέφαλοι!!!


 Άσε τον Αυγενάκη και πες μας τι κάνουμε εμείς στο καράτε!!!

 

Εμείς κάνουμε παραδοσιακό καράτε με μυαλό και σώμα και όχι χωρίς μυαλό!!!

Πρώτα-πρώτα καταλαβαίνουμε ότι αν σταματήσουν οι αθλητές να γυμνάζονται, πολλοί θα σταματήσουν το καράτε και αυτό δεν το θέλουμε.

Πήγα προχθές για παγωτό στη Φιλαδέλφεια και βόλτα στο πάρκο της και είδα έναν γυμναστή να έχει δύο πελάτες του και να τους γυμνάζει στα στρωματάκια τους στο πάρκο!

Πήρα από τις κόρες μου, που δουλεύουν στη Γερμανία, ένα βιντεάκι από πικνίκ με την ελληνοπαρέα τους σε πάρκο και στο βάθος φαίνονταν στο πάρκο 1-2 δάσκαλοι καράτε να δείχνουν κάτα σε 3-4 άλλα άτομα.

Τις ημέρες έξαρσης του κορωνοϊού η ατμόσφαιρα της Αθήνας είχε γίνει καθαρή σαν της ... Πεντέλης και οι δρόμοι είχαν γεμίσει γυμναζόμενους στο τρέξιμο!

Μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα για "online karate lessons"! Βρήκα μερικά, εκ των οποίων μου άρεσε το επόμενο, που δημοσιεύω εδώ να το μελετήσετε!

 

 

 

Πρόκειται για μια σειρά 20 μαθημάτων καράτε με διαφορετικό αντικείμενο κατάλληλη για πληροφορίες και διδάγματα για το πώς μπορεί να οργανωθούν τέτοιου είδους μαθήματα διδασκαλίας καράτε από το διαδίκτυο! Μπείτε, λοιπόν, στο κανάλι του World Wide Karate Guide και δείτε την εξαιρετική δουλειά αυτού του ανθρώπου. Μπορείτε να κάνετε και καλύτερη! Προσέξτε τον τύπο του βίντεο στις λεπτομέρειες! Δεν τον γνωρίζω, αλλά τον βρίσκω πολύ καλό προπονητή για αρχάριους και τη δουλειά του βίντεο πολύ καλή και οικονομική, γιατί την γράφει μόνος του και την επεξεργάζεται επίσης μόνος του, πιστεύω!

Παρόμοια υπάρχουν και από Έλληνες στην Ελλάδα, όπως το επόμενο από τον Γιάννη Μάντζαρη στον Πειραιά, το οποίο θέλει αρκετές βελτιώσεις, αλλά σαν πρώτη προσπάθεια είναι πολύ καλή:

 

 

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τέτοιες ιδέες και σας δίνω μερικά Links, που βρήκα. Κοιτάξτε τα:

https://www.youtube.com/watch?v=9zMuqMa9HJs&list=PLIvaauaSTVZvS4gWn2NyiDT9ooy6GQCFR&index=20

https://www.youtube.com/watch?v=Ib4XUFn5f24&list=PLIvaauaSTVZvS4gWn2NyiDT9ooy6GQCFR&index=19

https://www.youtube.com/watch?v=Vnea9lQLp0A

https://www.youtube.com/watch?v=rJO8TMbV_uI

https://www.youtube.com/watch?v=gIQ4be2QT9k

https://www.youtube.com/watch?v=j7Rz87b0w_8

https://www.youtube.com/watch?v=CSCKtxW70nI

https://www.youtube.com/watch?v=2l8mApr2R2c

https://www.youtube.com/watch?v=EEZ7TQOD_Fw

https://www.youtube.com/watch?v=rrmwNswih8U

https://www.youtube.com/watch?v=dm0u6cAZ7bY

https://www.youtube.com/watch?v=63c3KwGQT4I

https://www.youtube.com/watch?v=RBYsQbkvBVg

https://www.youtube.com/watch?v=Q3LiWinQHsM

https://www.youtube.com/watch?v=ZdlwdJAbJcI

 

Η ιδέα, λοιπόν, είναι να ξεκινήσουμε "διαδικτυακά μαθήματα καράτε" με σκοπό την μικρότερου χρόνου χρήση του γυμναστηρίου!

Πόσο εφαρμόσιμο είναι αυτό? Η ΠΟΠΚ το θεωρεί εφαρμόσιμο για το παραδοσιακό καράτε, το ενθαρρύνει και το υποστηρίζει ως κατωτέρω:

Τονίζω εδώ ότι καμιά από τις δύο παρατάξεις της ΕΛΟΚ, ούτε ο Απατεώνας (!) Γερόλυμπος αριστερά ούτε ο Εξωγήινος (!) Σιετής δεξιά, δεν υπέβαλλαν ένα παρόμοιο σχέδιο σαν πρόταση ούτε στη ΓΓΑ ούτε στους συλλόγους της ΕΛΟΚ, ώστε να τους προστατεύσουν από τα λουκέτα!!! Αλλά φυσικά και δεν μπορεί να υποστηρίξει η ΕΛΟΚ ένα τέτοιο πρόγραμμα, αφού το Παραδοσιακό Καράτε ανήκει στην ΠΟΠΚ, διότι δεν έχει Κύου και Νταν, που κρατάνε τους αθλητές κοντά στο καράτε, ενώ ταυτόχρονα το βασικό κριτήριο αξιολόγησης για την ΕΛΟΚ είναι οι νίκες-ήττες των αθλητών στους αγώνες, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να γίνουν με τα σημερινά δεδομένα!!!

(Απορία: Κάποιος Αρχηγός Μπίκας τι έγινε ρε παιδιά? Τον έφαγε η μαρμάγκα? Πάντως, η αντιπολίτευση του ΚΙΜΕ και ο Δρακόπουλος καλά παραμυθιάζουν το λαό ότι δήθεν θα πάρουν το Ταμείο, που έφτιαξε ο Ακατονόμαστος με τον ιδρώτα του, και θα το μοιράσουν δήθεν στους συλλόγους! 90.000 € διά 140 σύλ. = 640 € ο καθένας θα πάρετε και θα έχετε πλέον "μηδέν" Ταμείο για τις αποστολές εξωτερικού! Οι Κότες κάνουν ένα-ένα τα αυγά και όχι σε ... δωδεκάδες!)

 

Η ΠΟΠΚ, λοιπόν, προτείνει και επεξεργάζεται πιλοτικά το σχέδιο:

1 - Μόνο για δικούς της προπονητές παραδοσιακού καράτε από τρίτο Νταν ΠΟΠΚ και άνω δικών της συλλόγων παραδοσιακού καράτε!

Τα πρώτα λουκέτα χτύπησαν τους συλλόγους καράτε, ενώ οι δυο παρατάξεις τσακώνονται για την ... Πιπίλα της Εξουσίας!!!

2 - Κάθε ενδιαφερόμενος προπονητής σε απαραίτητη συνεργασία με την ΠΟΠΚ να γυρίσει σε βίντεο μαθήματα αρχαρίων και προχωρημένων γυμναστικής, απλών τεχνικών, σύνθετων τεχνικών και κάτα! Οι αγώνες με αντίπαλο θα μας λείψουνε προσωρινά διότι σε αυτούς ο κάθε αθλητής εισπνέει την εκπνοή του αντιπάλου του. Τα βίντεο αυτά του συνεργαζόμενου με την ΠΟΠΚ προπονητή θα ελέγχονται από την ΠΟΠΚ και θα παίρνουν την έγκρισή της.

3 - Τα βίντεο αυτά θα αναρτώνται στο διαδίκτυο και οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα γυμνάζονται μόνοι τους (με βάση τα βίντεο) στο σπίτι, στην ταράτσα, στο στάδιο, στο πάρκο, στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού χωρίς να είναι αναγκασμένοι να εγκλωβίζονται στις πιεστικές συνθήκες του υγειονομικού πρωτοκόλλου του γυμναστηρίου!

4 - Τα βίντεο αυτά ενδεχομένως να υποστηρίζονται και από σχετικά φυλλάδια ή βιβλία καράτε, πράγμα που αποτελεί ευχής έργον, διότι τα βιβλία ξεδιαλύνουν πολλές λεπτομέρειες του αθλήματος και συμπληρώνουν τον προπονητή!

5 - Επειδή η φυσική διδασκαλία του προπονητή για μίμηση ή εξηγήσεις λεπτομερειών ποτέ δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από τα βίντεο, ο κάθε ενδιαφερόμενος αθλητής θα συμφέρει να επιλέγει προπονητή ενός τοπικού συλλόγου της περιοχής του, στο γυμναστήριο του οποίου θα μπορεί να πηγαίνει για διορθώσεις και κατευθυντήριες οδηγίες μια φορά στις 15 μέρες ή το μήνα με πολύ μικρότερο κίνδυνο και χωρίς να επιβαρύνει πολύ τον χώρο του γυμναστηρίου!

6 - Θα βρεθεί τρόπος να μετρώνται οι "παρουσίες" του αθλητή στη διαδικτυακή "προπόνηση" και να πληρώνει ο αθλητής τον σύλλογο με μηνιαία συνδρομή των 12 (ή κάποιων) παρουσιών!

7 - Ένα μέγιστο θέμα είναι το ότι ο κάθε αθλητής θέλει να δίνει εξετάσεις και να βλέπει την πρόοδό του! Για αυτό το θέμα και στην περίπτωση των Κύου ΠΟΠΚ και των Νταν ΠΟΠΚ θα μετρώνται οι "πληρωμένες παρουσίες στην διαδικτυακή προπόνηση" και θα καθορίζονται οι εξετάσεις βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού της ΠΟΠΚ, που θα είναι αυστηρές για να διατηρηθούν τα στάνταρ ποιότητας του παραδοσιακού καράτε! Για τα Κύου ΠΟΠΚ ο αθλητής μπορεί να δίνει εξετάσεις στον προπονητή με τρίτο Νταν ΠΟΠΚ και άνω, που έχει επιλέξει, και έχει δικαίωμα να δίνει Κύου ΠΟΠΚ. Για το πρώτο Νταν ΠΟΠΚ ο αθλητής θα δίνει εξετάσεις σε προπονητή με τέταρτο Νταν ΠΟΠΚ και άνω, ενώ για δεύτερο και άνω Νταν ΠΟΠΚ ο αθλητής θα δίνει εξετάσεις σε Εξεταστική Επιτροπή της ΠΟΠΚ.

8 - Το βέβαιο είναι ότι κανένας άλλος φορέας στην Ελλάδα, ομοσπονδία, εταιρεία ή ιδιώτης, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ανωτέρω πρωτόκολλο προπονήσεων μερικώς ή στο σύνολό του, διότι μόνον η ΠΟΠΚ έχει την αποκλειστικότητα των Κύου και Νταν στο παραδοσιακό καράτε και προφανώς το μοντέρνο καράτε της ΕΛΟΚ ΔΕΝ έχει Κύου και Νταν, ενώ κάθε άλλος φερόμενος ως "φορέας καράτε" δεν είναι "αθλητικός φορέας βάσει του αθλητικού νόμου"! Επομένως, μόνον η ΠΟΠΚ μπορεί να εγγυηθεί σε προπονητές και αθλητές την αποκλειστική αυτή μέθοδο "διδασκαλίας και επιβράβευσης με εξετάσεις", ώστε να μην πηγαίνει χαμένος ο χρόνος τους!!! Κάθε άλλος εξαπατά τους αθλητές του!

 

Η ΠΟΠΚ επιφυλάσσεται να προστατεύσει με αγωγές τα δικαιώματά της όσον αφορά στην εφαρμογή του ανωτέρω σκεπτικού σε κάθε του λεπτομέρεια!

Όσοι ενδιαφερόμενοι θέλετε να κρατήσετε μέρος των αθλητών σας ελάτε άμεσα σε επικοινωνία με την ΠΟΠΚ!


 4 Βιβλία Καράτε από τον Μασατόσι Νακαγιάμα, Εκδόσεις ΕΣΠΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

 Όλοι οι αθλητές καράτε πρέπει να τα έχουν στη βιβλιοθήκη τους!

 Όλα αποτελούν εκδόσεις με προσωπική επιμέλεια του Θύμιου Περσίδη.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΜΩΝ

1 - Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον συγγραφέα της σειράς αυτής Μασοτόσι Νακαγιάμα. Προσωπικός μαθητής του Γκιτσίν Φουνακόσι και ιδρυτής και αρχηγός για δεκαετίες της Japan Karate Association. Το πρώτο βιβλίο της σειράς περιλαμβάνει μια συνοπτική παρουσίαση του καράτε από τις βασικές τεχνικές μέχρι τα κάτα.

2 - Ο Μασατόσι Νακαγιάμα, ο δάσκαλος των αρχηγών εκπαιδευτών του Σότοκαν στις περισσότερες χώρες του κόσμου, παρουσιάζει τις θεμελιώδεις τεχνικές του Σότοκαν καράτε με φωτογραφικά περιγραφικό και εύληπτο τρόπο. Τα βιβλία της σειράς είναι απαραίτητα στον κάθε καρατέκα για να συμπληρώσουν και όχι να υποκαταστήσουν τη διδασκαλία των δασκάλων του. Οι βασικές τεχνικές είναι το Α και το Ω της προόδου στο καράτε και η μακροχρόνια αξάσκηση σε αυτές εξασφαλίζει την εξέλιξη στις υψηλότερες βαθμίδες.

3 - Τεχνικές αγώνων με συγγραφέα τον Μασατόσι Νακαγιάμα και μοντέλα των φωτογραφικών στιγμιότυπων κορυφαίους εκπαιδευτές της JKA. Περιγράφονται οι πιο συνήθεις τεχνικές που σκοράρουν στους αγώνες του καράτε. Επεξηγούνται οι στρατηγικές του SEN NO SEN και του GO NO SEN από τους δασκάλους Τακέσι Οίσι, Σουνσούκι Τακαχάσι, Νοριχίτο Ίιντα, Γιοσιχάρου Οσάκα, Μασαάκι Ουέκι, Μίκιο Γιαχάρα, Κέιγκο Άμπε, Κατσουνόρι Τσουγιάμα, Εισίγκε Ματσουκούρα, Τετσουχίκο Ασάι και Χιροκάζου Καναζάβα με  λεπτομερείς προπονητικές συμβουλές και περιγραφές. Απαραίτητο για κάθε καρατέκα οποιουδήποτε στυλ.

4 - Οι περιγραφή στρατηγικών και τεχνικών αγώνων συνεχίζεται από τον Μασατόσι Νακαγιάμα και τους κορυφαίους εκπαιδευτές Κεϊνοσούκε Ενοέντα, Φουτζικίγιο Οομούρα, Τόρου Γιαμαγούτσι, Γιοσίκι Σάτο, Μασαχίκο Τανάκα, Μασάο Καβαζόε, Γιοσιχάρου Οσάκα, Μίκιο Γιαχάρα, Τακάσι Νάιτο, Χιρόσι Σόοτζι και Μασατόσι Νακαγιάμα. Απαραίτητο για κάθε καρατέκα οποιουδήποτε στυλ.

 

Το Καλύτερο Καράτε 1, Συνοπτική Παρουσίαση

Μασατόσι Νακαγιάμα, 10 νταν, Μετάφραση: Γιώργος Σανιώτης και Θύμιος Περσίδης

© Kodansha International, Tokyo 1977 και για την ελληνική γλώσσα ΕΣΠΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ, Αθήνα 1979, Διαστάσεις: 17 x 24, Σελίδες: 144, πώληση www.espi.gr .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Εισαγωγή,

Βασικά, Τα φυσικά όπλα: Η χρησιμοποίηση των χεριών και των ποδιών, οι στάσεις, οι βηματισμοί, ασκήσεις για προθέρμανση.

Θεμελειώδεις αρχές, Προπόνηση, Βασικές τεχνικές: τεχνικές χεριών, τεχνικές ποδιών,

Κάτα, Κούμιτε

Καράτε-ντόο, Ιστορικό, αγώνες, μακιουάρα, ζωτικά σημεία, Λεξιλόγιο

Το Καλύτερο Καράτε 2, Θεμελειώδεις Αρχές

Μασατόσι Νακαγιάμα, 10 νταν, Μετάφραση: Γιώργος Σανιώτης και Νίκος Ραφτάκης

© Kodansha International, Tokyo 1978 και για την ελληνική γλώσσα ΕΣΠΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ, Αθήνα 1982, Διαστάσεις: 17 x 24, Σελίδες: 144, πώληση www.espi.gr .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Εισαγωγή,

Οι γοφοί: Η πηγή της ισχύος: η στροφή των γοφών, η ώθηση των γοφών μπροστά, Οι στάσεις, Η απόκτηση καλών στάσεων: σημασία, απαιτήσεις, στάση και ευστάθεια, ταξινόμηση των στάσεων, Δυναμική, Κίνηση και αλλαγή κατεύθυνσης: η κίνηση προς τα εμπρός, πίσω, πλάγια, αλλαγή κατεύθυνσης, tai-sabaki,

Σημεία-κλειδιά: Συντονισμός: αγκώνες, γόνατα, ώμοι, το τράβηγμα του χεριού, καρποί, αστράγαλοι, αγκώνες, πήχεις, χρονισμός, ισορροπία, βεληνεκές, το κεφάλι και το βλέμμα, η σωστή τροχιά, ταχύτητα, ισχύς,

Τα κλειδιά στην προπόνηση: Αποκρούσεις, γροθιές, χτυπήματα, λακτίσματα, "υπερβολική" απόκρουση, η απόκρουση σαν αποφασιστική τεχνική, το τίναγμα στις τεχνικές χτυπημάτων, τεχνικές με τον αγκώνα, το τίναγμα του γοφού και των αστραγάλων, το γόνατο στα λακτίσματα,

Σκελετικοί μυώνες, Πρόγραμμα εξάσκησης στις βασικές τεχνικές, Λεξιλόγιο

Το Καλύτερο Καράτε 3, Κούμιτε 1

Μασατόσι Νακαγιάμα, 10 νταν, Μετάφραση: Νίκος Ραφτάκης

© Kodansha International, Tokyo 1978 και για την ελληνική γλώσσα ΕΣΠΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ, Αθήνα 1983

Διαστάσεις: 17 x 24, Σελίδες: 144, πώληση www.espi.gr .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Εισαγωγή, Τι είναι το Καράτε-ντόο

Το κούμιτε, Έννοια και τύποι, η προετοιμασία για μάχη, η έννοια της εκπαίδευσης, το Sen, το Go no Sen

Sen no Sen, Παίρνοντας την πρωτοβουλία πρώτος, Go no Sen, Παίρνοντας την πρωτοβουλία δεύτερος

Τύποι λακτισμάτων, Τα χτυπήματα χεριών, Τα χτυπήματα στην κοντινή μάχη

Τα λακτίσματα, Τα λακτίσματα στην κοντινή μάχη,

Οι ρίψεις, Περιστροφή, tai-sabaki, ρίψεις

Επίθεση σε δύο φάσεις, Λεξιλόγιο

Το Καλύτερο Καράτε 4, Κούμιτε 2

Μασατόσι Νακαγιάμα, 10 νταν, Μετάφραση: Νίκος Ραφτάκης

© Kodansha International, Tokyo 1978 και για την ελληνική γλώσσα ΕΣΠΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ, Αθήνα 1983, Διαστάσεις: 17 x 24, Σελίδες: 144, πώληση www.espi.gr .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Εισαγωγή, Τι είναι το Καράτε-ντόο

Το κούμιτε, Έννοια και τύποι, η προετοιμασία για μάχη, η έννοια της εκπαίδευσης, δημιουργώντας τις ευκαιρίες, η επίθεση, ο ρυθμός

Το σπάσιμο της ισορροπίας, Σαρώματα ποδιών, Εναλλαγές τεχνικών, Το "κοφτερό" λάκτισμα

Αντιδράσεις, Αντιδράσεις σε επιθέσεις χεριών και ποδιών

Τεχνικές "απελπισίας", Συνεχόμενες τεχνικές, Η επιθετική απόκρουση, Λεξιλόγιο


 Και ... Δεν ξεχνάμε!

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Σε προηγούμενο άρθρο μας (με κλικ κατωτέρω) αναπτύξαμε γιατί η ΠΟΠΚ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στο παραδοσιακό καράτε!

Μέρος Πρώτο

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια & υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απο­νομή & κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Α - Ο δικαστικός αγώνας ΠΟΠΚ - ΕΛΟΚ και οι Αποφάσεις των Δικαστη-ρίων.

Β - Και ερχόμαστε εδώ να καθορίσουμε τι σημαίνει "Παραδοσιακό Καράτε"!

Γ – Το παραδοσιακό καράτε και η ιεραρχία των Νταν!

Δ - Οι άμεσες παρανομίες της ΕΛΟΚ για την διαστρέβλωση του απο-τελέσματος των εις το (Α) αποφάσεων των δικαστηρίων.

Ε - Η αποκλειστικότητα των Νταν ως δικαίωμα της ΠΟΠΚ!

Ζ - Οι παρανομίες της ΕΛΟΚ σχετικά με τα Νταν! ΠΟΤΕ η ΕΛΟΚ δεν είχε νόμιμο, έγκυρο και εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό!

Η - Η συμμετοχή και ευθύνη της εγκληματικής ΓΓΑ!

Θ - Καραμπινάτη φοροδιαφυγή σε πρώτη φάση των παράνομων παρα-ομοσπονδιών από τις εισπράξεις των παραβόλων για τις εξετά-σεις ψεύτικων ΝΤΑΝ!

Ι - Το παράνομο στιλ του Σίτο-ρίου ανύπαρκτων οργανώσεων Σίτο-ρίου!

Κ – Τa “Ένα σε Τρία” στιλ του Σίτο-ρίου παραρτήματα της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Σίτο-ρίου και το Τέταρτο μιας άλλης!

Λ - Το παράνομο στιλ της ΕΟΠΚ/SKIF-Hellas = Shotokan Karate Do International Federation Hellas

Μ - Το παράνομο στιλ Γουάντο-ρίου μιας ανύπαρκτης οργάνωσης Γουάντο-ρίου!

Ν - Το παράνομο στιλ του Γκότζου-ρίου μιας ανύπαρκτης οργάνωσης Γκότζου-ρίου!

Ξ - Το παράνομο στιλ του Σότοκαν-ρίου της ανύπαρκτης οργάνωσης "Πανελλήνια Ένωση Φίλων Σότοκαν Καράτε (ΠΕΦΣΚ)"!

Ο - Είναι παράνομα τα στιλ του Kyokushinkai και του Shidokan - με επικεφαλής τον Γιώργο Κοσμίδη, τον Γιάννη Στεφάνου και τον Λήο Κατσούρα?

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Τούβλα-Μαϊμούδες-Κότες-Παράγκα-και Γερόλυμπος!!!

Σε προηγούμενο άρθρο μας (με κλικ κατωτέρω) αναπτύξαμε γιατί καμιά άλλη ομοσπονδία, εταιρεία ή άλλος ιδιώτης δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα στο παρδοσιακό καράτε στην Ελλάδα.

Μέρος Δεύτερο

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ!

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Α – Τα σωματεία καράτε

Β – Οι ιδιομορφίες του «Μοντέρνου Καράτε» της ΕΛΟΚ και του «Παρα-δοσιακού Καράτε» της ΠΟΠΚ

Γ - Τι είναι τα ΝΤΑΝ!

Δ – Τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τα άτομα με παλιά Νταν

Ε –  Το νέο φρούτο των Μη Κερδοσκοπικών Αστικών Εταιρειών

Ζ - Τελικά, η  ΠΟΠΚ:

Η - Τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ και η αναγνώριση διπλωμάτων Νταν άλλων ομοσπονδιών από την ΠΟΠΚ

Θ – Προφανώς και ΔΕΝ αναγνωρίζονται από την ΠΟΠΚ τα Διπλώματα Νταν της ΕΛΟΚ, της WKF καθώς και ιδιωτικών ή ανύπαρκτων ομοσπονδιών

Ι – Ειδικότερα για τα διπλώματα Νταν Σότοκαν της «Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Σότοκαν Καράτε» (ΠΕΦΣΚ) ισχύουν τα επόμενα:

Κ – Πώς αντιμετωπίζονται από την ΠΟΠΚ τα διπλώματα Νταν αλλοδαπών ομοσπονδιών πραγματικά παραδοσιακών στιλ, συμπεριλαμβανομένων και των  Ιαπωνικών Ομοσπονδιών.

Λ – Η Γενική Διαδικασία Αναγνώρισης Διπλωμάτων Νταν παραδοσιακού καράτε  διαφόρων φορέων από την ΠΟΠΚ

Μ - Οριοθέτηση των ανοχών της ΠΟΠΚ έναντι των προσβολών των δικαιωμάτων της

Ν - Για όσους δεν έχουν πλέον επαφές με συλλόγους και θέλουν να αναγνωρίσουν τα διπλώματα Νταν που έχουν!

 

 Αναγνώριση από την ΠΟΠΚ ήδη υπαρχόντων διπλωμάτων παραδοσιακού καράτε:

Μέρος Τρίτο

22/5/2020-Μπορείτε σήμερα να αναγνωρίσετε στην ΠΟΠΚ τα Νταν, που έχετε από αναγνωρισμένες διεθνείς ομοσπονδίες παραδοσιακού καράτε! (κατωτέρω)

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Α – Με ποια κριτήρια διαχωρίζει η ΠΟΠΚ τις διεθνείς ομοσπονδίες παρα-δοσιακών στιλ καράτε, των οποίων τα διπλώματα αναγνωρίζει

Β - Επομένως, η ΠΟΠΚ αναγνωρίζει κατ’ αρχήν τα διπλώματα Νταν των επόμενων ομοσπονδιών και των κλάδων τους:

Γ – Η διαδικασία για αναγνώριση διπλώματος καράτε από την ΠΟΠΚ.

 

Α – Με ποια κριτήρια διαχωρίζει η ΠΟΠΚ τις διεθνείς ομοσπονδίες παραδοσιακών στιλ καράτε, των οποίων τα διπλώματα αναγνωρίζει.

 

Για τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ επί των παραδοσιακών στιλ εντός της χώρας μας έχουμε ήδη μιλήσει (Μέρος Α΄, Μέρος Β΄)! Το ότι δεν υπάρχει απολύτως καμιά άλλη νομικά αρμόδια δημόσια ή ιδιωτική αρχή εξέτασης και απονομής Κύου και Νταν παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα το έχουμε αποδείξει (Μέρος Α΄, Μέρος Β΄), με αποτέλεσμα όσα διπλώματα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα εντός Ελλάδος οποτεδήποτε και από οποιουσδήποτε δήθεν «αρμόδιους» φορείς, αλλά στην πραγματικότητα «μαϊμούδες», να είναι παράνομα, άκυρα και άχρηστα, το έχουμε εξηγήσει.

Μένει να καθορίσουμε ονομαστικά πλέον τις διεθνείς ομοσπονδίες παραδοσιακών στιλ καράτε, των οποίων τα διπλώματα αποδέχεται η ΠΟΠΚ ότι πληρούν τα στάνταρ ποιότητας, γνώσης και ιεραρχίας ως αξιόπιστα και πραγματικά, όπως τέθηκαν από τις πηγές των παραδοσιακών στιλ στην Οκινάουα και την Ιαπωνία. Δηλαδή, θα θέσουμε το σκεπτικό με το οποίο δεχόμαστε την αντιστοίχιση διπλώματος και πραγματικής γνώσης, όπως αυτή θεσπίστηκε τα χρόνια που το παραδοσιακό καράτε βγήκε από την Ιαπωνία και διαδόθηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου (1950 - 1980).

 

Αυτό σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζονται από την ΠΟΠΚ:

1 – Τοπικά αυτοφυείς διεθνείς ομοσπονδίες, που γεννήθηκαν από το πουθενά σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Για παράδειγμα, σε διάφορα μέρη του κόσμου κάποιοι ιδιώτες μυϊκά αναπτυγμένοι παρίσταναν τους δασκάλους καράτε χωρίς να έχουν ιδέα από καράτε και με τα χρόνια απέκτησαν όνομα και οπαδούς εγκλωβισμένους όλους στο ίδιο ψέμα! Η χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα! Πρόκειται για καθαρά παράνομες και εμπορικές ομοσπονδίες ή ιδιώτες ψευτο-καράτε!

2 – Διεθνείς ψευτο-ομοσπονδίες με μαϊμούδες-παραδοσιακά στιλ.

Για παράδειγμα, κάποιοι άρχισαν ως αθλητές σε ένα πραγματικά παραδοσιακό στιλ καράτε, βγήκαν πρωταθλητές επί σειρά ετών και στη συνέχεια δημιούργησαν δική τους ομοσπονδία κατεβάζοντας την ποιότητα του στιλ, που δίδασκαν, και δίνοντας εύκολα Νταν για να αποκτήσουν οπαδούς στη χώρα τους και σε άλλες χώρες με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση του καράτε! Πρόκειται για καθαρά εμπορικές ομοσπονδίες, που υποβιβάζουν και στρεβλώνουν το παραδοσιακό καράτε!

3 – Διεθνείς κλάδοι αποδεκτών Οκιναουέζικων ή Ιαπωνικών ομοσπονδιών παραδοσιακών στιλ, οι οποίοι για λόγους εμπορικούς, μεταξύ τους ανταγωνισμού και επέκτασης του κύκλου εργασιών τους κατέβασαν κατά πολύ τα στάνταρ γνώσεων για τα αντίστοιχα διπλώματα Νταν, που εξέδιδαν.

Για παράδειγμα, η Ιαπωνική Ομοσπονδία του Σίτο-ριου, της οποίας ο σημερινός αρχηγός Γκένζο Ιβάτα έρχεται στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και μόλις βρίσκει κάποιους ψευτο-δάσκαλους καράτε, που ήδη έχουν σχολές με 30-40 μαθητές αμέσως τους δίνει μαζεμένα 1ο-2ο-3ο και 4ο Νταν και τους κάνει «δασκάλους» του Σίτο-ριου για να του μαζεύουν μαθητές για σεμινάρια και διπλώματα Νταν! Αυτό πρέπει να σταματήσει!

4 – Αποδεκτές διεθνείς ομοσπονδίες παραδοσιακών στιλ καράτε, οι οποίες έχουν απονείμει με εξετάσεις διπλώματά τους εντός της Ελλάδας ή άλλης κοντινής Ευρωπαϊκής χώρας, όπου ο λήπτης του διπλώματος πήγε μόνο και μόνο για την εξέτασή του χωρίς να έχει εκπαιδευτεί από δασκάλους της ομοσπονδίας αυτής!

Για παράδειγμα, πήγε ο Γκένζο Ιβάτα της Ιαπωνικής του Σίτο-ριου για σεμινάριο και εξετάσεις στο Βέλγιο και πήγαν και 3-5 Έλληνες τις ίδιες μέρες για συμμετοχή στο σεμινάριο και εξετάσεις! Προφανώς αυτό αποτελεί καταστρατήγηση της κλασικής και ομαλής μακροπρόθεσμης προπόνησης και άρα πρόκειται για καθαρή εμπορική εκμετάλλευση του παραδοσιακού καράτε!

5 – Αποδεκτές διεθνείς ομοσπονδίες παραδοσιακών στιλ καράτε, οι οποίες έχουν απονείμει με εξετάσεις διπλώματά τους εντός της Ελλάδας μετά την 31-3-2019 χωρίς να έχουν νομική και φορολογικά υπόσταση στην Ελλάδα. Τα διπλώματα αυτά δεν γίνονται αποδεκτά, διότι από την 30-1-1995 η μόνη αρμόδια αρχή για τέτοιου είδους εξετάσεις μέσα στην Ελλάδα είναι η ΠΟΠΚ και καμιά άλλη ομοσπονδία!

6 - Και φυσικά, πάντα, δεν αναγνωρίζονται:

α) όλα ανεξαιρέτως τα διπλώματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ, παλαιότερα ΕΟΕΚ) και της υπερκείμενης Παγκόσμιας World Karate Federation (WKF), απλούστατα διότι το μοντέρνο καράτε, που κάνουν, δεν είναι παραδοσιακό, και η ΕΛΟΚ έχει χάσει στα αντίστοιχα δικαστήρια από την ΠΟΠΚ την διεκδίκηση του παραδοσιακού καράτε, το οποίο πλέον ανήκει αποκλειστικά στη ΠΟΠΚ.

β) Όλα τα διπλώματα ΜΗ παραδοσιακών στιλ καράτε επαφής!

 

Βεβαίως, για όσους έχουν πάρει διπλώματα από ομοσπονδίες σαν τις παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος … κατάθλιψης, διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις κατάταξης της ΠΟΠΚ με τις οποίες θα καταταχθούν στην ιεραρχία, που ανήκουν, βάσει των γνώσεών τους στο παραδοσιακό καράτε.

 

Β - Επομένως, η ΠΟΠΚ αναγνωρίζει κατ’ αρχήν τα διπλώματα Νταν των επόμενων ομοσπονδιών και των κλάδων τους, όλα όσα προέρχονται από το εξωτερικό, ενώ για τα εντός Ελλάδος μόνον όσα απονεμήθηκαν μέχρι την 30-1-1995, ημερομηνία ίδρυσης της ΠΟΠΚ.

 

1 – Japan Karate Association (JKA) (Shotokan) και κλάδων της σε ευρωπαϊκές χώρες.

2 – International Traditional Karate Federation (ITKF) (όλα τα στιλ) και κλάδων της σε ευρωπαϊκές χώρες.

3 – Japan Karatedo Federation Shitokai ή/και World Shitokai Karatedo Federation (WSKF) (Shito-ryu) ) και κλάδων της σε ευρωπαϊκές χώρες.

4 – Japan Karatedo Federation Goju-kai (Goju-ryu) και κλάδων της σε ευρωπαϊκές χώρες.

5 – Japan Karatedo Federation Wadokai (Wado-ryu)και κλάδων της σε ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ο ανωτέρω πίνακας θα ενημερώνεται μετά από έλεγχο των νεο-εμφανιζομένων περιπτώσεων.

 

Γ – Η διαδικασία για αναγνώριση διπλώματος καράτε από την ΠΟΠΚ.

 

1 – Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση ως άτομο για έκδοση ταυτότητας της ΠΟΠΚ, ώστε να γίνει μέλος της ΠΟΠΚ.

2 – Ο ενδιαφερόμενος αποστέλλει στο μέιλ της ΠΟΠΚ θεωρημένο φωτοαντίγραφο του διπλώματός του και τη μετάφρασή του θεωρημένη για το γνήσιο της μετάφρασης. Αν το δίπλωμα είναι γραμμένο στην ιαπωνική γλώσσα και σε κατακόρυφες στήλες από δεξιά προς τα αριστερά, τότε αριθμίζονται οι στήλες στην κορυφή τους από δεξιά προς τα αριστερά και μεταφράζονται στα ελληνικά ακριβώς σε αντίστοιχα αριθμημένες οριζόντιες γραμμές από πάνω προς τα κάτω.

3 – Ο ενδιαφερόμενος αποστέλλει ένα μικρό βιογραφικό, στο οποίο θα αναφέρει τα διαστήματα που προπονήθηκε πριν από κάθε εξέταση Κύου ή Νταν και κάτω από τις οδηγίες ποιου προπονητή και πού έγιναν οι προπονήσεις.

4 – Τα ανωτέρω πρέπει να γίνουν για κάθε Κύου, αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει πάρει ακόμα Νταν, ή για κάθε Νταν (και όχι για τα Κύου), αν ο ενδιαφερόμενος έχει ήδη περάσει στα Νταν.

5 – Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διευκρινίσει αν ενδιαφέρεται για αθλητικά Νταν ή για προπονητικά Νταν (από το 2ο και άνω). Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να είναι προπονητής σε σύλλογο-μέλος της ΠΟΠΚ.

6 – Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταβάλει τα αντίστοιχα παράβολα!

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και στο ΠΟΠΚ/0900 - Αιτήσεις και Έντυπα.

 

 Δείγματα των διπλωμάτων της ΠΟΠΚ.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και στο ΠΟΠΚ/0900 - Αιτήσεις και Έντυπα.


   Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.