karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 17/6/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 /έτος! Donations 20 /y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 Αποδείχθηκε περίτρανα η γύμνια της ΓΓΑ και του κρατικοδίαιτου Αθλητισμού!

 

 Καταιγισμός εκατομμυρίων και αλλοπρόσαλλων προσπαθειών του Αυγενάκη

 για να "σώσει" δήθεν τον καταστραμμένο από τον Covid αθλητισμό!

 Θλιβερή και μίζερη Επανεκκίνηση με ένα εικονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων!

 

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Copyright 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Ευτράπελα γλωσσικά παιχνίδια:

Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή!

Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή?

Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη!

Χρόονια και χρόονια, τα ίδια μακαρόοονια!!!

και άλλοι!

Είμαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και το τελευταίο γλωσσικό παιχνίδι μου θυμίζει την ... Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή! Επί χρόνια τώρα είναι μέσα και την κυβερνούν οι ίδιοι Πασόκοι καρεκλοκένταυροι! Αυτούς, λοιπόν, θέλω να τους αλλάξω πάσει θυσία! Έχω παρατηρήσει, όμως, ότι όποια αλλαγή κι αν έκαναν στον αθλητικό νόμο 2725/1999 οι προκάτοχοί μου, δεν έλυσε αυτό το πρόβλημα! Το τεράστιο "αθλητικό σουρωτήρι" του 2725/1999 με τα πολυάριθμα μπαλώματα και τις πολυάριθμες τσόντες για να αλλάζουν οι "τρύπες" σε μέγεθος και θέσεις, μπας και μαγκώσουν κάπου οι καρεκλοκένταυροι, δεν έδωσε λύσεις! Πάντα αυτοί οι Μάγκες με τους δικούς τους συλλόγους και με τις "σφραγίδες" περνάνε πρώτοι στις εκλογές των ομοσπονδιών τους και πάντα βρίσκονται στην Ολυμπιακή Επιτροπή!

Αλλά εγώ είμαι πιο έξυπνος από τους προκατόχους μου! Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ξαμολάω τον "Αυγενάκη μου" να βάλει "τσόντα" στον αθλητικό νόμο τα όρια ηλικιών και τα όρια θητειών, πράγμα που πιάνει 5-6 από δαύτους! Καλή ιδέα κι ας είναι "κάπως φασιστική"! Όλα για το καλό του Λαού! Άλλωστε, ο "Αυγενάκης μου" θα πάρει τη λαδιά! Σε λίγο θα τραγουδάμε το "Οι Μάγκες δεν υπάρχουν πια!"!

Οι Μάγκες, όμως, πάνε στο Συμβούλιο της Επικράτειας και δυστυχώς εκεί μπορεί, ίσως και μάλλον θα δικαιωθούν, οπότε θα έρθουμε στα ίδια!

Μας χτυπάει, στη συνέχεια, η βόμβα του κορωνοϊού, που έκλεισε τον αθλητισμό, και στο πέρασμά της έρχεται η ιδέα στα σαΐνια μου: να μην χτυπήσουμε στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά να χτυπήσουμε στη βάση! Να κλείσουμε τους συλλόγους-σφραγίδες!

Καλό, αλλά πώς? Με το Μητρώο Σωματείων, που ήδη είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 στο "Νόμο-Σουρωτήρι"!

Λέω ΟΚ, και βάζω τον "Αυγενάκη μου" να βάλει μπροστά το κόλπο!

Ανακοινώνει, λοιπόν, ο "Αυγενάκης μου" τη δημιουργία του Μητρώου Σωματείων, δίνει και τελική προθεσμία την 5η Ιουνίου (σε θέμα που από τη φύση του ΔΕΝ σηκώνει καμιά προθεσμία) και το πρόβλημα λύθηκε!

Αλλά έλα που το πρόβλημα έβγαλε άλλο πρόβλημα. Ο κορωνοϊός κυριολεκτικά έκλεισε τον αθλητισμό!

Από τα 13.000 σωματεία, στο Μητρώο γράφηκαν 3.000!

Αφαιρεί ο "Αυγενάκης μου" την καταληκτική προθεσμία και τα σωματεία γίνονται 4.000!

Τους υπόσχομαι και 12 εκατ. οικονομική στήριξη και τα σωματεία γίνονται 6.000!

Τα υπόλοιπα 8.000, πού βρίσκονται???

Αυτά ψάχνουμε!

 

Ακόμα, όμως, και αν δοθούν οικονομικές ενισχύσεις στα εγγεγραμμένα στο Μητρώο και δεν δοθούν σε όσα δεν έχουν εγγραφεί, ενώ έχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ΕΑΑ), καθώς και ακόμα αν δοθούν οικονομικές ενισχύσεις σε όσα σωματεία έχουν ΕΑΑ και δεν δοθούν σε όσα δεν έχουν, ακόμα και τότε οι αποφάσεις της ΓΓΑ μπορούν να προσβληθούν στα δικαστήρια για τον επόμενο λόγο:

Ο κυρίαρχος λόγος, που ένα σωματείο χαρακτηρίζεται ως "αθλητικό" είναι η πραγματική ύπαρξη σε αυτό ενεργών αθλητών, που προπονούνται σε κάποιο από τα αθλήματα που καλλιεργεί το σωματείο και κατεβαίνουν σε αγώνες αυτού του αθλήματος και όχι τα χαρτιά σε pdf και τα ονόματα, που ζητάει το Μητρώο!!!!

Με την πανδημία του κορωνοϊού, από την 13η Μαρτίου 2020 τα αθλητικά σωματεία έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης. Τα σωματεία αυτά άνοιξαν πάλι την 15-6-2020, μετά από τρεις μήνες δηλαδή, με πολλούς περιορισμούς και κινδύνους, τέτοιους, που οι ενήλικοι αθλητές ΔΕΝ έχουν πάει ακόμα να γυμναστούν και πολύ περισσότερο οι ανήλικοι, που δεν τους στέλνουν οι γονείς τους!

Θα κυλίσει και το καλοκαίρι, δηλαδή ακόμα δύο μήνες, αλλά ακόμα και ο Σεπτέμβριος, σύνολο ΕΞΙ μήνες χωρίς αθλητές στα σωματεία, χωρίς να γνωρίζουμε από σήμερα, 15 Ιουνίου, αν και πόσοι αθλητές θα αρχίσουν προπονήσεις τον Οκτώβριο! Προφανώς όλοι οι αθλητές, που θα αρχίσουν προπονήσεις τον Οκτώβριο, θα θέλουν τουλάχιστον τρεις μήνες προπονήσεων για να πάρουν μέρος σε αγώνες του αθλήματός τους και μέχρι τότε (Δεκέμβριο) δεν θα ξέρουμε αν θα γίνουν αγώνες και με ποιούς τρόπους και περιορισμούς!

Με βάση όλα τα ανωτέρω τα εγγραφόμενα σήμερα στο Μητρώο σωματεία ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ για τους προηγούμενους τρεις μήνες και ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ για τους επόμενους τρεις μήνες αθλητές (μέχρι τον Οκτώβριο), που προπονούνται και παίρνουν μέρος σε αγώνες ή/και τον Οκτώβριο μπορεί να έχουν κλείσει για πάντα λόγω του αβάσταχτου οικονομικού βάρους!

Επομένως, τα σωματεία, που εγγράφονται σήμερα στο Μητρώο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αθλητικα σωματεία!

Συνεπώς, ή δεν πρέπει να πάρει κανένα παλαιό αθλητικό σωματείο οικονομική επιχορήγηση ή πρέπει να πάρουν όλα, διότι όσα δεν πάρουν θα μπορούν μεμονωμένα ή μαζικά να προσβάλουν στα δικαστήρια τις αποφάσεις της ΓΓΑ!!!


 19/5/2020 - Δελτίο Τύπου ΓΓΑ για την Πλατφόρμα του Μητρώου Σωματείων!

 

Αριστερά τα κυριότερα σημεία του ΔΤ και δεξιά τα Σχόλιά μας!

Προθεσμία καταγραφής έως τις 5 Ιουνίου για να ενταχθούν τα Σωματεία στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η προθεσμία εξαρχής φαινόταν εκτός πραγματικότητας!

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το Μητρώο είχε νομοθετηθεί σε έναν από τους δεκάδες "αθλητικούς νόμους-τσόντες", τον ν. 4373,  απο το 2016 και κανένας δεν είχε κάνει τίποτα!

Ασφαλώς η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ζητήσει τη σύνταξή του από τους υπαλλήλους της ΓΓΑ και αυτοί ... ως συνήθως!

Η δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας Μητρώου Αθλητικών Φορέων, απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Τα Αθλητικά Σωματεία ήταν ήδη καταγεγραμμένα, εφόσον είχε αποδοθεί σε αυτά η απάτη της "Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης (ΕΑΑ)" και όλα τα δικαιολογητικά τους βρίσκονταν στα ντουλάπια της ΓΓΑ!

Είχαν μάλιστα ξαναγίνει τέτοιες προσπάθειες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο πίνακες για τα διάφορα διαμερίσματα της χώρας: ένας με εκείνα, που είχαν ανανεώσει την ΕΑΑ και ένας με εκείνα που όφειλαν ακόμα μερικά δικαιολογητικά! Τι έγιναν αυτές οι προσπάθειες?

Προκειμένου να ενταχθούν τα αθλητικά σωματεία, μέλη των αναγνωρισμένων αθλητικών Ομοσπονδιών, στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από την πανδημία του κορωνοϊού, σας γνωρίζουμε ότι η προεγγραφή των σωματείων πρέπει να γίνει μέχρι και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020. 

Επαναλαμβάνεται η "τρελή" προθεσμία, σημάδι προχειρότητας και ασχετοσύνης!

 

Τι γίνεται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν την ΕΑΑ της ΓΓΑ? Πάντα υπάρχουν και αυτά!

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της Γ.Γ.Α. κάθε σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην πλατφόρμα και να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία,

Ο κωδικός στα Σωματεία είχε δοθεί από τη ΓΓΑ μαζί με την ΕΑΑ και επομένως όλη η δουλειά υπήρχε στα συρτάρια των τεμπέληδων!

Τα μέτρα στήριξης θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ (διάβαζε: οι τεμπέληδες) θέλουν τρία χρόνια να διαβάσουν όλα αυτά τα δικαιολογητικά, που ζητούνται, και άρα ... τελικά κανένας δεν θα τα διαβάσει, όπως κανένας δεν διάβασε και αυτά που ήδη τους είχαν υποβάλει τα Σωματεία εδώ και χρόνια!


 26/5/2020 - Δελτίο Τύπου ΓΓΑ για 1307 Σωματεία στην πλατφόρμα προεγγγραφής!

 

Αριστερά τα κυριότερα σημεία του ΔΤ και δεξιά τα Σχόλιά μας!

Στα 1.307 τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που μπήκαν στην πλατφόρμα προεγγραφής, για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της.

Προεγγραφή για τα Μέτρα Στήριξης έως 5 Ιουνίου, κατάθεση υπόλοιπων δικαιολογητικών έως 30 Ιουνίου.

13.000 (αν είναι σωστό!) είναι κατά προσέγγιση τα αθλητικά σωματεία της χώρας! Τα υπόλοιπα πού είναι??? Τυχαίο? Δεν νομίζω!

Ή το σύστημα αποτελεί εκ βάθρων καραμπινάτη αποτυχία ή η όλη υπόθεση έχει σαμποταριστεί από τις ομοσπονδίες!

Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, η προσπάθεια Αυγενάκη να δείξει ότι η ΓΓΑ έχει αθλητισμό έπεσε στο κενό!

Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ

Φανφάρες!!! Πού την είδε την εξαιρετική ανταπόκριση και την εξαιρετική αποδοχή ο Αυγενάκης?

Μια διαδικασία διαφανής, δυναμική, συνεχώς ανανεούμενη, χωρίς ημερομηνία λήξης. Ένα Μητρώο Αθλητικών Φορέων όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νομίμως λειτουργούντα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Προθεσμία και "συνεχώς ανανεούμενη" πάνε μαζί? Δεν πάνε!

Τι γίνεται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν την ΕΑΑ της ΓΓΑ? Πάντα υπάρχουν και αυτά!

Είναι φανερό ότι γίνεται καραμπινάτη καταστρατήγηση του Συντάγματος:

Σύνταγμα της Ελλάδος,  **Άρθρο 12

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια."

Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Πάλι η "τρελή" προθεσμία!

Σημειώνω εδώ ότι η ΕΑΑ είναι ότι πιο φασιστικό έχουν εφεύρει τα αθλητικά πολιτικά αφεντικά για να μαντρώνουν τους Έλληνες Πολίτες, που θέλουν να κάνουν αθλητισμό τα παιδιά τους!!! Το Σύνταγμα και ο Αστικός Νόμος είναι αρκετά για τη λειτουργία και τον έλεγχο των αθλητικών σωματείων, αλλά ακόμα και αν δεν είναι, ο ισχύων αθλητικός νόμος με τις τροποποιήσεις του ΠΟΤΕ δεν εφαρμόστηκε κατά τον τομέα ελέγχου των σωματείων και ομοσπονδιών από τη ΓΓΑ!!!

Επιπλέον, στον ιστότοπο της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) δημιουργήθηκε και ειδική ενότητα Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για την περαιτέρω διευκόλυνση των σωματείων στις διαδικασίες προεγγραφής τους.

Αναδύεται το ερώτημα: Ποιός ο κρυφός σκοπός να δημιουργεί εσπευσμένα σήμερα το "Μητρώο" η ΓΓΑ?

Απάντηση: να σωθεί ο αθλητισμός ή η επικράτηση στην ΕΟΕ!


 9/6/2020 - Δελτίο Τύπου ΓΓΑ για Απλούστευση των διαδικασιών!

 Πρώτη παραδοχή μιας μεγάλης αποτυχίας!

 

Αριστερά τα κυριότερα σημεία του ΔΤ και δεξιά τα Σχόλιά μας!

Τροποποιείται από αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου το πεδίο που αφορά στις πληροφορίες προπονητή. Θα δίδεται πλέον ως επιλογή η υποχρέωση ή όχι σε απασχόληση προπονητή. Και μόνο σε περίπτωση υποχρέωσης, θα ακολουθεί η επισύναψη από κάθε υπόχρεο σωματείο είτε της Αναγγελίας Πρόσληψης του εκάστοτε προπονητή είτε του Συμφωνητικού Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet.

Το πεδίο αυτό ήταν εξαρχής απαράδεκτα υποχρεωτικό και ο λόγος είναι η αμέσως μεθεπόμενη παράγραφος του Δελτίου Τύπου, που δείχνει πόσο άσχετοι είναι αυτοί που συντάσσουν αυτά τα προγράμματα!

Αφετέρου, αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα σωματεία λειτουργούν χωρίς να έχουν δηλώσει προπονητή στην Εφορία!!!

Η εξειδίκευση του συγκεκριμένου πεδίου υποβλήθηκε ως αίτημα και πρόταση πολλών σωματείων και φορέων, κάτι που γίνεται αποδεκτό από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και μεγαλύτερης χρηστικότητας στην προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Ήταν προφανές ότι θα αντιδρούσαν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία, διότι μόνον αστοιχείωτοι θα ζητούσαν τέτοιες απαιτήσεις, που στην ουσία είναι καραμπινάτα παράνομες!

Οι φανφάρες "βελτίωση" και "χρηστικότητα" είναι της πλάκας!

Άλλωστε, ο νόμος 2725/99, άρθρο 31, παρ. 5 προβλέπει ότι:

προπονητή έχουν υποχρέωση να απασχολούν:

α) οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις,

β) οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και τα τμήματα αμειβομένων αθλητών,

γ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικό άθλημα και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και σε τοπικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας,

δ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών.  

Μας το λέει δήθεν "Άλλωστε", ενώ αποτελεί επιεικώς βλακεία!

Όλα αυτά είναι γραμμένα στον αθλητικό νόμο και οι φωστήρες, που συνέταξαν τις απαιτήσεις του Μητρώου τα αγνόησαν από ... υπερβολική εξυπνάδα!!!

Από την άλλη μεριά, τους άνω των 18 ετών αθλητές των σωματείων, ποιός τους προπονεί, ρε παιδιά? Μόνοι τους μαθαίνουν αυτοί και κατευθείαν παίρνουν μέρος σε αγώνες??

Πέραν του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, που όπως κάθε αντίστοιχο Μητρώο δεν είναι κλειστό, αλλά δυναμικό και συνεχίζει να δέχεται εγγραφές καθημερινά, θα ακολουθήσει:

 

* Παρουσίαση εντός των προσεχών ημερών, μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, της πλατφόρμας Πέλοπας, όπου θα καταγραφεί κάθε αθλητική εγκατάσταση στη χώρα

* Νομοσχέδιο για τις διαδικασίες εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες

* Δημιουργία Μητρώου Προπονητών

* Δημιουργία Μητρώου Αθλητών

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Το "δυναμικό" πλέον Μητρώο απέκτησε απεριόριστη προθεσμία και αποτελεί την απόλυτη βλακεία, αφού οποτεδήποτε θα μπαίνει ο κα΄θε σύλλογος και θα αλλάζει τα δεδομένα του!!!

Ο "Πέλοπας" θα είναι ο πίνακας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων! Τώρα ξύπνησαν?

Πάλι βάζουμε "πολιτικό χέρι" στις εκλογές των ομοσπονδιών!

Υπάρχουν τα Μητρώα Προπονητών για κάθε άθλημα! Τι άλλο?

Τελείως ανεδαφικό το Μητρώο Αθλητών! Τι νόημα έχει, όταν αλλάζουν κάθε μήνα??? Ποιός θα κάνει όλη αυτή τη δουλειά?

Όλα αυτά θα επιβαρύνουν τα μέλη της διοίκησης των σωματείων, τα οποία προσφέρουν από το χρόνο της ζωής τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!! Το αποτέλεσμα θα είναι προφανώς το 50-70% από αυτούς να παρατήσουν την προσφορά τους στον αθλητισμό με μια τέτοια γιγάντια γραφειοκρατία

* Δημιουργήθηκε το σύστημα αξιολόγησης ΧΙΛΩΝ, για τις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών. 

Παραμύθι της Χαλιμάς, διότι από τώρα μας λένε ότι θα εφαρμοστεί στο 20% των επιχορηγήσεων!!!


 11/6/2020 - Δελτίο Τύπου ΓΓΑ: Ψηφίστηκε η κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας!

 

Αριστερά τα κυριότερα σημεία του ΔΤ και δεξιά τα Σχόλιά μας!

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στη Βουλή η κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας. Υπέρ τάχθηκαν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, πλην του ΚΚΕ που ψήφισε παρών.

Για το τζούντο και το καράτε η συνεργασία αυτή περιέχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία, τα οποία ούτε στη ΓΓΑ δεν μπορούν να τα ενοπίσουν, διότι σε αυτά τα αθλήματα είναι εντελώς άσχετοι!

 

Κατά τα άλλα το Δελτίο Τύπου γράφει ασυναρτησίες και βρίσκεται εκτός θέματος αποτελώντας μια έκθεση ιδεών παιδιών γυμνασίου!

Η εξωστρέφεια δεν είναι ζωτικής σημασίας μόνο για την ανάπτυξη εφαρμογών καλής διακυβέρνησης, αλλά και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. 

Η έκθεση παίρνει μονάδα, διότι αποτελεί ασυναρτησίες εκτός θέματος!

Στόχος του παρόντος σχεδίου νόμου είναι να ενδυναμώσουμε την αθλητική μας συνεργασία με την Ιαπωνία, τη χώρα που φέτος φιλοξενεί του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

 

Μεγάλες ευκαιρίες για το Τζούντο και το Καράτε, που οι αρμόδιοι της ΓΓΑ ΔΕΝ γνωρίζουν ως άσχετοι και ανίδεοι!

Το υπό συζήτηση Μνημόνιο Συνεργασίας επιδιώκει:  (μεταξύ άλλων)

επισκέψεων αθλητικών συνδέσμων και αθλητικών ομάδων από διάφορα αθλήματα, σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομοσπονδία. 

 

Οι ομοσπονδίες Τζούντο και Καράτε πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή τη συνεργασία των δύο χωρών!


 15/6/2020 - Δελτίο Τύπου ΓΓΑ: Λ. Αυγενάκης: Είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα πάμε την Ελλάδα ένα βήμα πιο μπροστά, με κανόνες διαφάνειας και νοικοκυροσύνης

 

Αριστερά τα κυριότερα σημεία του ΔΤ και δεξιά τα Σχόλιά μας!

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το υπό διαμόρφωση αθλητικό Νομοσχέδιο.

Το πρώτο το συζητάνε από το 1999! Το δεύτερο το συζητάνε από το 2004! Το τρίτο είναι σύγχρονο με έντονα σημάδια αποτυχίας! Το τέταρτο ("ενίσχυση") αποτελεί "εξαγορά συνειδήσεων" πριν από τις εκλογές των ομοσπονδιών! Το πέμπτο είναι "βόμβα" που έρχεται!

ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ    ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Συμφωνήθηκε ότι η δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων δεν έχει ημερομηνία λήξης και είναι απολύτως απαραίτητη για τη διαφάνεια στο αθλητικό τοπίο της χώρας.

Οι ημερομηνίες απέτυχαν παταγωδώς! Καμιά διευκρίνηση δεν έχει δοθεί για το πώς θα λειτουργεί στο μέλλον! Αν τα σωματεία "μπαίνουν" στο σύστημα με τους ... κωδικούς ΕΑΑ της ΓΓΑ, τότε ήδη θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους στην ΓΓΑ για να τους πάρουν!

Ξεκαθαρίστηκε ότι το Μητρώο είναι δυναμικό, με συνεχή λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς για όποιον επιθυμεί οποτεδήποτε να εγγραφεί και πως θα είναι προσβάσιμες σε όλους (γονείς, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγούς, δημοσιογράφους) οι πληροφορίες περί της νομιμότητας λειτουργίας των σωματείων.   ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Οποτεδήποτε ο καθένας θα συμπληρώνει οτιδήποτε!

Δηλαδή, θα μπαίνει, θα συμπληρώνει ψέματα, θα τα εκτυπώνει για να τα δείχνει, θα ξαναμπαίνει, θα τα σβήνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά?

Μπορούν να "μπαίνουν" και όσοι ... περνούν απέξω και βλέπουν φως μέσα?

Η ΕΟΕ, μάλιστα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρακινήσει τις 27 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες μέλη της, προκειμένου να αποστείλουν στη ΓΓΑ η κάθε μία τον κατάλογο ενεργών και κατεχόντων Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης σωματείων της, ώστε η διασταύρωση των στοιχείων να γίνει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά και τα χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης στα σωματεία να κατανεμηθούν όσο το δυνατόν πιο δίκαια.

Θέλουν "παρακίνηση" οι 27 ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων?

Γιατί? Μήπως σαμποτάρουν την κατάσταση?

Γιατί για αυτές να ισχύει να στείλουν κατάσταση των ενεργών σωματείων τους και να μην μπαίνει το καθένα σωματείο τους μόνο του να συμπληρώνει τα στοιχεία του στο Μητρώο? Μήπως διότι θα αποκαλυφθεί η γύμνια τους?

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα Ολυμπιακά και τα Μη Ολυμπιακά?

Τι γίνεται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν την ΕΑΑ της ΓΓΑ? Πάντα υπάρχουν και αυτά!

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σε ότι αφορά στις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που θα είναι έτοιμο σε μερικές εβδομάδες, ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τον ογκώδη φάκελο με προτάσεις και παρατηρήσεις των αθλητικών φορέων, μετά την ανοικτή πρόσκληση του Υφυπουργείου πριν από μερικούς μήνες.

 

Γιατί δεν βγήκε στην διαβούλευση να το δουν και τα σωματεία και οι πολίτες?

 

Το τυρί το βλέπεις! Τη φάκα τη βλέπεις?

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Και, βέβαια, επικεντρωθήκαμε και στο επίμαχο θέμα που είναι αυτό των εκλογικών διαδικασιών, τον εκλογικό νόμο που θα έρθει. Δεν είναι ακόμα έτοιμος και βεβαίως θα τοποθετηθούμε όταν θα ετοιμαστεί. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα έρθει ο ίδιος στην Ολομέλεια να μας τον παρουσιάσει. Να εκφράσουμε και εμείς τις απόψεις μας και νομίζω, σε ένα πνεύμα που όλοι θέλουν διαφάνεια χωρίς δικαστικές εμπλοκές, θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να προχωρήσουν και οι Ομοσπονδίες να κάνουν τις εκλογές τους με τα σωστά σωματεία και μετά από εκεί και πέρα η δημοκρατία θα κερδίσει.

Είναι φανερό ότι ο Αυγενάκης έχει έτοιμα "φασούλια" να βγάλει από το ... ταγάρι του!

Αλλά και ο Καπράλος του το είπε στα ίσα αν δεν υπάρχει διαφάνεια να ετοιμάζεται για δικαστικές διαμάχες!

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Το ότι θα αποφευχθούν δικαστικές εμπλοκές, είναι πεποίθηση ή ευχή;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Είναι ευχή. Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να είμαστε δικομανείς, αλλά θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα με τον αθλητικό νόμο ώστε να πορευτούν οι ομοσπονδίες σε εκλογές σωστές, δίκαιες και με διαφάνεια.

Καθαρή προειδοποίηση ότι αν κάτι δεν αρέσει στους ... "καρεκλοκένταυρους" θα προσφύγουν στα προσφιλή τους δικαστήρια!

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ξέρω ότι υπάρχουν και μέτωπα αντίδρασης. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται γιατί έχουν μάθει σε αυτό το μοντέλο, σε αυτήν κατάσταση για πάρα πολλά χρόνια. Όμως εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας ως Κυβέρνηση. Είναι άλλωστε υποχρέωση και δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα κινηθούμε για να πάμε την Ελλάδα ένα βήμα πιο μπροστά, με κανόνες διαφάνειας και νοικοκυροσύνης . Έτσι κινούμαστε, έτσι πορευόμαστε και χαίρομαι πολύ που βρήκα πάρα πολλούς συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια.

Βέβαια, όταν κάνει κοτσάνες ή εσκεμένες πολιτικές ματσαραγκιές, τότε φταίνε οι "αντιδραστικοί"!

Και ακολουθεί το γνωστό λιβανιστήρι!


 17/6/2020 - Δελτίο Τύπου ΓΓΑ: Το μπαγιόκο των 12 εκατομμυρίων!

 

Αριστερά τα κυριότερα σημεία του ΔΤ και δεξιά τα Σχόλιά μας!

Στα 12 εκατ. ευρώ το ποσό της απευθείας ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Δώστε και ... λουκουμάκι σε όποιον γράφεται στο Μητρώο, μπας και μαζέψετε κόσμο!!!

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασαν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάγκες τους.

 

Το τυρί το βλέπεις!

Τη φάκα τη βλέπεις?

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η αθλητική οικογένεια καλύφθηκε εξαρχής από το δίχτυ προστασίας που απλώσαμε σε όλη την κοινωνία, μόλις ξέσπασε η πανδημία. Επιπροσθέτως, εκτός από τα οριζόντια μέτρα, εφαρμόζονται πρόσθετες πρόνοιες για τον αθλητισμό, ο οποίος, μαζί με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, έλαβε περαιτέρω στήριξη, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.

Τι γίνεται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν την ΕΑΑ της ΓΓΑ? Πάντα υπάρχουν και αυτά!

Είναι φανερό ότι γίνεται καραμπινάτη καταστρατήγηση του Συντάγματος:

Σύνταγμα της Ελλάδος,  **Άρθρο 12

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια."

Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία, υλοποιούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.         

Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το  μητρώο αθλητικών σωματείων.

Ποιός θα είναι ο διαφανής τρόπος, που θα μπορώ εγώ να ελέγξω ότι είναι πρααγματικά διαφανής?

Υπάρχουν και άλλα πραγματικά αθλητικά σωματεία, τα οποία δεν έχουν ΕΑΑ και δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο! Αυτά χωρίς αμφιβολία έχουν πληγεί το ίδιο όσο και τα έχοντα ΕΑΑ! Αυτά γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα εξοντώνετε!

Και όμως και τα δύο είδη σωματείων σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ, ενώ τον Οκτώβριο, που θα γυρίσουν οι γυμναζόμενοι στα σωματεία τους, ακόμα και τότε κανένας δεν μπορεί από σήμερα να προεξοφλήσει αν θα έχουν αθλητές!!!

Ο κ. Αυγενάκης, στην ομιλία του, τόνισε: Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στις μεγάλες και επείγουσες ανάγκες που έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι οποίες μεγεθύνθηκαν από την πανδημία, ανακοινώνουμε τη διάθεση ποσού 12 εκατ. ευρώ, από την Πολιτεία απευθείας στα αθλητικά σωματεία για την άμεση ενίσχυσή τους. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ισονομίας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι θα υπάρχουν κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά.

Αυτά είναι τα άγνωστα και σκοτεινά κριτήρια του "έτσι θέλω"!

Τι γίνεται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν την ΕΑΑ της ΓΓΑ? Πάντα υπάρχουν και αυτά!

Είναι φανερό ότι γίνεται καραμπινάτη καταστρατήγηση του Συντάγματος:

Σύνταγμα της Ελλάδος,  **Άρθρο 12

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια."

Έπειτα από 12 χρόνια, τελευταία φορά ήταν το 2008, η Πολιτεία προχωρά απευθείας στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Εκείνων που προχωρούν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και διαθέτουν ή έχουν αιτηθεί την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Είναι φανερό ότι γίνεται καραμπινάτη καταστρατήγηση του Συντάγματος:

Σύνταγμα της Ελλάδος,  **Άρθρο 12

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια."

Όλα τα αθλητικά σωματεία, με ΕΑΑ ή όχι, είναι απόλυτα όμοια!

Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση που ανακοινώνουμε σήμερα, έρχεται να προστεθεί στην ετήσια τακτική επιχορήγηση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 48 Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας, ύψους 17,5 εκ. ευρώ. Για πρώτη φορά, αξιοκρατικά και με διαφάνεια κατανείμαμε τα χρήματα μέσω του πρωτοποριακού συστήματος αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών ΧΙΛΩΝ, λαμβάνοντας υπ όψιν απολύτως μετρήσιμους δείκτες, που αποτυπώνουν τα δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών.

Ο "ΧΙΛΩΝ" κατά δική σας δήλωση επηρεάζει το 20% των επιχορηγήσεων!

Τι τον αναφέρετε κάθε τόσο?

Κατόπιν ελληνικής πρότασης, στις πρόσφατες άτυπες τηλεδιασκέψεις των Υπουργών Αθλητισμού των κρατών-μελών της ΕΕ, η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Αθλητισμού, Μαρίγια Γκάμπριελ, ανέφερε ότι τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Επιτροπής για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό και δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ανακοίνωση επιπλέον μέτρων για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Και αυτά τα Λ7 θα μοιραστούν, όπως εσείς θέλετε!

Τι γίνεται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, που δεν έχουν την ΕΑΑ της ΓΓΑ? Πάντα υπάρχουν και αυτά!

Είναι φανερό ότι γίνεται καραμπινάτη καταστρατήγηση του Συντάγματος:

Σύνταγμα της Ελλάδος,  **Άρθρο 12

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια."

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να μπει μια τάξη στις αθλητικές δομές της χώρας.  Περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανταποκριθεί έως τώρα στην πρώτη φάση προεγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.    ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Βρισκόμαστε στην 17/6/2020 και μόνο 5.000 σωματεία από τις 13.000 εχουν "προεγγραφεί" στο Μητρώο!!!

Το εγχείρημα έχει αποτύχει παταγωδώς!!!

 


  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .