14

karate.gr: 12 - Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 19/5/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


 Αποδείχθηκε περίτρανα η γύμνια της ΓΓΑ και του κρατικοδίαιτου Αθλητισμού!

 Ούτε κουβέντα για τα Μαχητικά Αθλήματα και το Καράτε ακόμα!!!

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

"Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος."

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Διαβάστε και το:

 Καταιγισμός εκατομμυρίων και αλλοπρόσαλλων προσπαθειών του Αυγενάκη

 για να "σώσει" δήθεν τον καταστραμμένο από τον Covid αθλητισμό!


Ήδη έχουμε γράψει για την "φανταστική" επανεκκίνηση του Αθλητισμού, όπως την οραματίζονται ο Πρωθυπουργός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε προηγούμενα άρθρα μας:

30/4/20-Αποφάσεις της ΥΕΕΑ για την Επανεκκίνηση του Αθλητισμού

30/4/20-Η Επανεκκίνηση του Αθλητισμού και του Καράτε!

Και υπενθυμίζουμε και εδώ μερικά τολμηρά και αδύνατα!

 30/4/2020 - Αποφάσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού

μετά την τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τους Αθλητικούς Φορείς

 

Από ό,τι βλέπετε, μέχρι σήμερα τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και οι αθλητές του καράτε θα γυμνάζονται "εναλλακτικά" με ... βελόνες πλεξίματος πλέκοντας ... ζιπουνάκια και κασκόλ στο σπίτι τους! Κρίμα τις προτάσεις του ΚΙΜΕ και της Συμπολίτευσης! Ραντεβού τον ... Οκτώβρη και αν!

Το κείμενο του βίντεο σε pdf με κλικ εδώ!

Με κλικ εδώ σε pdf οι περιορισμοί για την επανεκκίνηση της Οικονομίας από 4-5-2020 και

Με κλικ εδώ σε pdf οι περιορισμοί για την επανεκκίκηση του Αθλητισμού από 5-5-2020.

Ειδικότερα, η αναφορά του κ. Αυγενάκη για τα Μαχητικά Αθλήματα αρχίζει στο 5΄:10" του βίντεο και το κείμενό του είναι το επόμενο:

Από ότι βλέπετε καμιά απολύτως, όπως ήταν φυσικό, από τις πρωταρχικές εισηγήσεις των ομοσπονδιών δεν έγινε δεκτή!
Από τις δύο πολιτικές παρατάξεις της ΕΛΟΚ καμιά δεν εξήγησε στον Αυγενάκη ότι οι καρατέκα μπορούν να προπονούνται ατομικά σε
KIHON και KATA, ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε ανοιχτά στάδια με τους προπονητές τους! Θα μου πείτε ότι σαν τους αθλητές του καράτε υπάρχουν και αθλητές άλλων αθλημάτων! Γνωστό αυτό!

[Αν θέλετε των τελευταίων δύο pdf να τυπώσετε δύο σελίδες τους σε μία Α4 κατεβάστε τα πρώτα στον υπολογιστή σας και εφαρμόστε μετά τις άνω δεξιά ρυθμίσεις στην καρτέλα του εκτυπωτή του Adobe Reader!]


 Οι μέχρι σήμερα επιπτώσεις του Κορωνοϊού!

 

Πολύ γρήγορα, περιληπτικά και αναντίρρητα ο Κορωνοϊός απέδειξε τη μακροχρόνια ανικανότητα των πολιτικών της χώρας μας, δηλαδή κάτι που ήδη γνωρίζαμε από την οικτρή οικονομική κατάσταση, στην οποία οδήγησαν την Ελλάδα οι ανίκανες και διαφθαρμένες κυβερνήσεις και των τριών μεγάλων κομάτων ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ από τη μεταπολίτευση του 1974 μέχρι σήμερα!

Με όλα τα κοινωνικά συστήματα της χώρας διαλυμένα η μόνη αντιμετώπιση της πανδημίας από το μηδενικό σύστημα υγείας ήταν το περίφημο "Μένουμε Σπίτι!", που μας έκανε και "ήρωες" παγκοσμίως!

Μην πει κανένας μαλάκας ότι η εντυπωσιακή αντιμετώπιση (εντυπωσιακή, αλλά ΟΧΙ επιτυχής!) του Κορωνοϊού στην Ελλάδα οφείλεται στους πολιτικούς! Σε αυτούς οφείλεται η πασίγνωστη και αναντίρρητη αδυναμία του συστήματος υγείας να αντέξει το φορτίο της πανδημίας! Η εντυπωσιακή αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλεται:

1 - στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που βρίσκονταν αγκαλιά με τον θάνατο 24 ώρες το 24ωρο, για να φροντίζουν εμάς!

2 - σε όσους πέθαναν από τον Κορωνοϊό, γιατί πάνω τους έμαθαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές!

3 - σε όσους, αν και προσβλήθηκαν, γλύτωσαν από τον Κορωνοϊό, γιατί επίσης πάνω τους έμαθαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές!

4 - σε όσους πνίγηκαν στα χρέη, επειδή έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους ή αυτές στις οποίες δούλευαν!

5 - σε όσους γενικά μειώθηκαν απελπιστικά τα εισοδήματά τους με το περίφημο "Μένουμε Σπίτι!", και ακόμα

6 - σε όσους θα την πληρώσουν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον με την υγεία τους ή στην τσέπη τους!

 

Το μόνο που οφείλεται στους σημερινούς πολιτικούς είναι οι αποφάσεις να θυσιάσουν πολλούς για χάρη των περισσότερων!!!

"Ξεβράκωτοι", λοιπόν, στο Σύστημα Υγείας παίρνουμε και τα εύσημα παγκοσμίως, διότι ο "φόβος φύλαξε τα έρημα"!

Αλλά αυτό το "Ξεβράκωτοι" θα μας χτυπήσει και στην οικονομία! Πολλές επιχειρήσεις ήδη έκλεισαν! Πολλές θα κλείσουν! Πολλές θα νομίσουν ότι θα ανακάμψουν και θα κλείσουν με μεγαλύτερα χρέη!

 

Και ερχόμαστε στο "Ξεβράκωτοι" και στον Αθλητισμό! Στους δυό πρώτους μήνες της πανδημίας ο Αθλητισμός ΄'ΕΚΛΕΙΣΕ! Κατέβασε ρολλά! Δεν κουνιόταν φύλλο! Ακόμα και σε διεθνές επίπεδο η ΔΟΕ ήθελε να συγκρατήσει τους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο 2020, ενώ ήταν φανερό ότι αυτό δεν γινόταν! Οι αθλητές φώναζαν "παίζουν με την υγεία μας!" Διεθνείς συσκέψεις κατέληξαν στην απόφαση να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί στο 2021, λες και αυτό ήθελε ιδιαίτερη σοφία!


 "Ξεβράκωτοι" και στον Αθλητισμό!

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στρέψει τα πυρά του κατά των αθλητικών ομοσπονδιών και στόχευσε τους "μακροχρόνια" καρεκλοκένταυρους! Έχοντας στα χέρια του μια αποδεδειγμένα ανίκανη και άχρηστη δημόσια υπηρεσία, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,

1) η οποία επί 40 χρόνια μοιράζει λεφτά στις ομοσπονδίες χωρίς ποτέ να ελέγξει πού πάνε αυτά τα λεφτά,

2) δέχεται και καταχωνιάζει στα ντουλάπια της χωρίς κανένα έλεγχο ό,τι έγγραφα της υποβάλουν αυτές οι ομοσπονδίες,

3) έχει παραχωρήσει σιωπηρά τις ομοσπονδίες στους "μαγαζάτορες" του αθλητισμού (για παράδειγμα: τρεις ομοσπονδίες είχε δώσει στον Γιώργο Γερόλυμπο για προσωπική εκμετάλλευση!),

4) περιλαμβάνει μέσα της κλίκες υπαλλήλων της, που κατασκέυαζαν "επιτροπές-μαϊμούδες" για να γράφουν υπερωρίες, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης (για παράδειγμα το 2007 πληρώνονταν ακόμα τα μέλη επιτροπής από το 1997 για την ανάλυψη των Ολυμπιακών του ... 2004!!!), ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καθαρίσει την "κόπρο του Αυγείου" περνώντας με το νόμο 4603/14.3.2019 διατάξεις, με τις οποίες έβαζε όρια στην ηλικία και στις θητείες των μελών των ΔΣ των ομοσπονδιών!

5) και άλλα πολλά!

έφτιαξε αντίστοιχο νόμο για να περιορίσει τις επανεκλογές των καρεκλοκένταυρων! Άργησε, όμως, κομματάκι και τον έφτιαξε λίγο πριν μας αφήσει χρόνους!

 

Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2019 άλλαξαν την Κυβέρνηση, αλλά οι αλλαγές-προσθήκες στον αθλητικό νόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ άρεσαν και στη Νέα Δημοκρατία!

Η στρατηγική είναι γνωστή: στην αναμπουμπούλα των εκλογών σε κάθε ομοσπονδία θα επικρατούσε φυσικά η παράταξη, που κωλογλύφει την κυβέρνηση, δηλαδή τώρα πλέον οι Νεοδημοκράτες, και έτσι οι διοικήσεις της πλειοψηφίας των αθλητικών ομοσπονδιών θα πέρναγαν στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας με ίδια συνέπεια και για τη διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που είναι και ο τελικός στόχος: θα πέρναγε και αυτή στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας!!!

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!

Ο νόμος αυτός είναι καραμπινάτα αντισυνταγματικός και οι θιγόμενοι ομοσπονδιάρχες έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα είχε βγάλει απόφαση μέχρι σήμερα, αλλά το έκλεισε ο Κορωνοϊός! Οι Νεοδημοκράτες, όμως, τον αποδέχθηκαν, αφού ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα έφερνε αντίρρηση στη Βουλή, και με συνδυασμό μάλιστα με την διατήρηση του γνωστού Αθλητικού Εγκληματία σε θέσεις υψηλής αθλητικής αξίας (ΕΟΕ) με έκαναν να χάσω κάθε εκτίμηση προς την Νέα Δημοκρατία, που ψήφισα για να γλιτώσω από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Για να μετριάσει τις αντιδράσεις ο Αυγενάκης (που κάνει ό,τι του πει ο Μητσοτάκης!) πέρασε το νόμο 4639/22.11.2019 μεταθέτοντας χρονικά το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:

Οι διευκρινήσεις αυτές προφανώς δεν αλλάζουν σε τίποτα τον πρώτο νόμο παρά μόνο αναβάλουν την εφαρμογή του για το τέλος του Ολυμπιακού Έτους, δηλαδή του 2020!

Αλλά έλα που μας χτύπησε ο Κορωνοϊός και οι Ολυμπιακοί μεταφέρθηκαν στο 2021 και άρα αυτό είναι πλέον το Ολυμπιακό έτος και συνεπώς βάση του αθλητικού νόμου οι εκλογές στις ομοσπονδίες αναβάλονται για το τέλος του 2021!!!


 Ο γκαντέμης Αυγενάκης και η "επανεκκίνηση" του Αθλητισμού!

 

Και ερχόμαστε στο "Ξεβράκωτοι και στον Αθλητισμό!" Στους δυό πρώτους μήνες της πανδημίας ο Αθλητισμός ΄'ΕΚΛΕΙΣΕ! Κατέβασε ρολλά! Δεν κουνιόταν φύλλο! Οι Κινέζοι έφταιγαν ή ο γκαντέμης ο Αυγενάκης!!! Γεγονός είναι ότι η άλωση του κάστρου της ΕΟΕ δεν του βγήκε! Ακόμα τουλάχιστον!

Πέρασαν δυό μήνες με κλειστό τον Αθλητισμό, και με τον Αυγενάκη Υφυπουργό του ... Τίποτα, και πάμε για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού!

 

Στην Α΄ Φάση της "επανεκκίνησης" του Αθλητισμού επιτράπηκε στους αθλητές, που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς, να μπουν να γυμναστούν μόνο σε φυσική κατάσταση στα δημόσια και δημοτικά στάδια! Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι έχουν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Μια διεθνής διοργάνωση είναι, μιας πολυεθνικής εταιρείας (της ΔΟΕ), τα μέλη της οποίας φιλοξενούνται αυτοκρατορικά σε κάθε τέτοια διοργάνωση από την διοργανώτρια χώρα, η οποία ΔΟΕ εκμεταλλεύεται εκβιαστικά και παράνομα ένα ελληνικό ιστορικό προϊόν, το οποίο έχει αναγάγει σε ψεύτικο ιδανικό και γύρω από αυτό έχει χτιστεί μια ιδεατή εξουσία αθλητικών παραγόντων με τη συνέργεια των κυβερνήσεων (για πολιτικούς σκοπούς!) των χωρών του κόσμου! Για κανένα λόγο οι εθνικοί πρωταθλητές κάθε χώρας δεν αντιπροσωπεύουν ούτε αντικαθιστούν τον σωματειακό αθλητισμό, που αποτελεί ολόκληρο το σώμα του αθλητισμού κάθε χώρας σε κάθε άθλημα! Για παράδειγμα, αν στο καράτε θεωρήσουμε ότι πάνε 10 αθλητές στους Ολυμπιακούς, σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα σωματεία καράτε γυμνάζονται 20.000 αθλητές! Τι σχέση έχει ο ένας αριθμός με τον άλλο? ΚΑΜΙΑ!!!

 

Η Α΄Φάση επανεκκίνησης του αθλητισμού από 5-5-2020 οριοθετήθηκε από αυστηρές οδηγίες (με κλικ εδώ) καθώς και από τον Δεκάλογο Οδηγιών Προφύλαξης από τον COVID-19 της ΓΓΑ (με κλικ εδώ)!

Οι προαναφερόμενες αυστηρές οδηγίες προφύλαξης είναι φανερό ότι μπορούν να εφαρμοστούν από μικρό πλήθος αθλητών σε μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως είναι οι το μικρό πλήθος των αθλητών για προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα εθνικά και δημοτικά στάδια και γήπεδα, και επ' ουδενί λόγο δεν μπορούν να εφαρμοστούν από μεγάλο πλήθος αθλητών σε μικρές εγκαταστάσεις, όπως είναι το τεράστιο πλήθος των παιδιών, εφήβων, νέων και ενηλίκων, που γυμνάζονται στα σωματειακά ιδιωτικά γυμναστήρια των μικρών συλλόγων όλων των αθλημάτων!!!

Δηλαδή η Α΄Φαση αποτελεί θησαυρό "άνθρακες" για το καράτε!

 

Ενδιάμεσα στην "επανεκκίνηση" του Αθλητισμού, του ξύπνησε του Αυγενάκη (και φυσικά του Μητσοτάκη!) το θέμα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες! Δεν του άρεσε να πάνε οι εκλογές αυτές στο φθινώπορο του 2021 και έβγαλε φιρμάνι!

 

Ισχυρίζεται ο Αυγενάκης ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για διεξαγωγή των εκλογών φέτος! Γιατί την καθιστά αναγκαία? Σας αφήνει ασυγκίνητους το ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ Αθλητισμό και σας συγκινεί η άλωση της ΕΟΕ??? Προφανώς και αυτό αποδεικνύεται!

Βεβαίως στις εκλογές της ΕΟΕ παίζουν χοντρά συμφέροντα! Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα απο το άρθρο του Sportspeed στο Link:

http://sportsfeed.gr/me-20-plus-oi-ekloges-tis-eoe/  (λίγο μπερδεμένο, αλλά αργότερα θα το αναλύσουμε!)

 

Περνάνε οι δύο πρώτες εβδομάδες και έρχεται η Β΄ Φάση της "επανεκκίνησης" του Αθλητισμού! Σημειώνουμε ότι "επανεκκίνηση" του Αθλητισμού σημαίνει "επανεκκίνηση του 100% του Αθλητισμού"! Μέχρι σήμερα η "επανεκκίνηση" που έχει γίνει αφορά στο 100-200 αθλητές έναντι όλων των αθλητών των 10.000 σωματείων!!! Δηλαδή μιλάμε για ένα ολοστρόγγυλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ!!! Και ο Αυγενάκης με ολόκληρο υφυπουργείο 500-600 υπαλλήλων δικαιολογούν μεροκάματα για τη συντήρηση αυτού του ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ!!!

Οι Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης (με κλικ εδώ) για τη Β΄ Φάση της "επανεκκίνησης" του Αθλητισμού είναι οι επόμενες:

 

Ευχαριστούμε Γιατρέ, αλλά έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα κλειστό γυμναστήριο!


 Η "επανεκκίνηση" για το Καράτε!

 

Ας μιλήσουμε για τους συλλόγους καράτε για τους οποίους ισχύουν οι άνω και έρχονται και παρόμοιοι κανονισμοί στην επερχόμενη Γ΄ Φάση από 25-5-2020 και ας αφήσουμε τα άλλα αθλήματα να ενδιαφερθούν για τους δικούς τους συλλόγους:

 

1 - Ποιοί γονείς θα εμπιστευθούν τα παιδιά τους από 5 έως 18 χρόνων να γυμνάζονται σε επικίνδυνο περιβάλλον?

2 - Ποιοί γονείς θα πληρώσουν για τα παιδιά τους 150 € διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού για να γυμνάζονται στο προηγούμενο περιβάλλον?

3 - Ποιοί σύλλογοι και ποιές ομοσπονδίες θα τηρήσουν τον σχολαστικό και άρα ακριβό προ-αγωνιστικό ιατρικό έλεγχο?

4 - Ποιοί σύλλογοι και ποιές ομοσπονδίες θα τηρήσουν τη γραμματειακή υποστήριξη της πιθανής ανάγκης για μετέπειτα ιχνηλάτηση των κρουσμάτων?

5 - Και έστω ότι εμφανίζεται ένα κρούσμα! Πόσους κόλλησε? Πώς θα τους επαληθεύσουν? Θα κλείσει το γυμναστήριο? Θα του ρίξουν βαρύ πρόστιμο? Πώς θα ξανα-ανοίξει? Ποιός θα ξαναπάει σε αυτό?

6 - Ποιοί σύλλογοι και προπονητές καράτε θα "δουλέψουν" .. (ένα άτομο ανά 30 τετρ. μέτρα!) και με τι μηνιάτικο τηρώντας απαρέγκλιτα τις Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης, ώστε να μην μπουν χοντρά μέσα?

7 - Όλοι ανεξαιρέτων οι σύλλογοι καράτε με νεκρούς τους μήνες του καλοκαιριού και τα δύο δεκαπενθήμερα των εορτών βασίζονται για την επιβίωσή τους στα πολλά άτομα ανά προπόνηση και στις εξετάσεις Κύου και Νταν!

8 - Και τα δύο αυτά ξεχάστε τα: το πρώτο λόγω κορωνοϊού και το δεύτερο διότι ΜΟΝΟΝ η ΠΟΠΚ δίνει έγκυρα Κύου και Νταν, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι άλλοι ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ τους αθλητές τους, πουλώντας τους άχρηστα παλιόχαρτα για διπλώματα!!!

9 - Και άλλα πολλά!!!

 

Οι ανωτέρω Πρακτικές Οδηγίες Β΄ Φάσης της επανεκκίνησης συνοδεύτηκαν από το επόμενο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

Είναι φανερή στην τελευταία παράγραφο η απελπισμένη προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά να συγκρατήσει τους απογοητευμένους αθλητές και φίλους του αθλητισμού σε ένα καταδικασμένο από χρόνια μοντέλο εθνικού αθλητισμού, όπου τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά και στην πρώτη σύγκρουση με επισφαλείς υγειονομικές συνθήκες κλατάρισε παταγωδώς!!!

 

Και τέλος ήρθε από τη ΓΓΑ ένα Δελτίο Τύπου της 17-5-2020 να κωδικοποιήσει τις ανωτέρω Οδηγίες σε πιο εύληπτη μορφή για τους χαζούς, που είμαστε εμείς!

Εξ όλων των ανωτέρω αποδεικνύεται ότι όλοι οι χώροι εκγύμνασης στο Καράτε έπρεπε να είχαν άλλες προδιαγραφές με τη βοήθεια της Πολιτείας από τη στιγμή της ίδρυσής τους και όχι όπως τα περισσότερα σωματειακά γυμναστήρια, που ιδρύθηκαν πριν από 30-40 χρόνια σε χώρους της κακιάς συμφοράς και παραμένουν εκεί και σήμερα!!!

Σήμερα και με τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες πολλοί λίγοι σύλλογοι θα επιβιώσουν!!!

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!

Με αυτά τα δεδομένα και σε συνδυασμό μάλιστα με την διατήρηση του γνωστού Αθλητικού Εγκληματία σε θέσεις υψηλής αθλητικής αξίας (ΕΟΕ) δυστυχώς έχασα κάθε εκτίμηση προς την Νέα Δημοκρατία, που ψήφισα για να γλιτώσω από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!


 Τρέχει να συμμαζέψει τον Αθλητισμό ο Αυγενάκης. αλλά ΔΕΝ συμμαζεύεται!!!

 

Σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19-05-2020


ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓΑ (με Σχόλια στο κίτρινο!)

 

Προθεσμία καταγραφής έως τις 5 Ιουνίου για να ενταχθούν τα Σωματεία στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. (Τρέξτε!)

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. (30 χρόνια μέχρι σήμερα πού βρισκόσασταν?)

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο site της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) και θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου. (Οδηγίες Εγγραφής στο Μητρώο εδώ)

 

Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. (30 χρόνια μέχρι σήμερα πού βρισκόσασταν?)

 

Η τεχνολογία και η πληροφορική τίθενται στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας, την ώρα που ο ψηφιακός κόσμος εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα μας και ο αθλητισμός μας μπαίνει γοργά στην ψηφιακή εποχή. (Τι ωραία λόγια! 30 χρόνια καθυστερημένα!)

Από τις 13 Απριλίου έχουν ενημερωθεί οι 48 αθλητικές Ομοσπονδίες για να αποστείλουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία των σωματείων μελών τους, προκειμένου να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Έως και χτες είχαν ανταποκριθεί οι 42 εξ αυτών (πλην των ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΥΔΑ και ΟΜΑΕ).
 

Για τη λειτουργία, λοιπόν, της ειδικής πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων, τις προθεσμίες, τη διαδικασία και τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», απεστάλη σήμερα από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η παρακάτω επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες, με κοινοποίηση προς τα σωματεία όλης της χώρας:

 

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ν. 4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση. (Φυσικά όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία έχουν υποβάλει εδώ και χρόνια τα στοιχεία τους στη ΓΓΑ, αλλά επειδή εκεί όλα πετιώνται στο καλάθι των αχρήστων, οι τεμπέληδες σας βάζουν να τα ξανα-υποβάλλετε!)

 

Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων.

Η πλατφόρμα έχει τεθεί σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr/mitroo). (Ο περίφημος "Μήτρος"!)

Προκειμένου να ενταχθούν τα αθλητικά σωματεία, μέλη των αναγνωρισμένων αθλητικών Ομοσπονδιών, στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από την πανδημία του κορωνοϊού, σας γνωρίζουμε ότι η προεγγραφή των σωματείων πρέπει να γίνει μέχρι και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020. 

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της Γ.Γ.Α. κάθε σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην πλατφόρμα και να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Προπονητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία. (Εφόσον, λοιπόν, όλα τα στοιχεία όλων των συλλόγων υπάρχουν στη ΓΓΑ, χωρίς να τα έχουν καταγράψει οι τεμπέληδες υπάλληλοι, η εγγραφή στην πλατφόρμα αποτελεί δικλείδα μείωσης των δικαιουμένων στήριξης!)

Τα μέτρα στήριξης θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού».

 

Και τελευταίο Σχόλιο:

Όλοι οι σύλλογοι ΔΕΝ έχουν πραγματικούς γυμναζόμενους αθλητές σήμερα! Θα τους μετρήσουν τον Οκτώβριο, αν έχουν!

Πολλοί σύλλογοι θα κλείσουν λόγω της οικονομικής κρίσης, που θα ακολουθήσει τον κορωνοϊό!

Επομένως, το σημερινό τελικό Μητρώο θα είναι απόλυτα ανακριβές!

Και άρα θα δώσετε λάθος λεφτά σε λάθος συλλόγους και θα αγνοήσετε άλλους, που θα τα στερηθούν!!!

Τέλος, η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση είναι το άκρον άωτον του φασισμού!

Ανεγκέφαλοι!!!


  Αρχική      Επικαιρότητα       Π.Ο.Π.Κ.