karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση 30/4/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το www.karate.gr,  σαν συνέχεια του επί 17 χρόνια εκδιδόμενου μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" (1977-1994), είναι ένας "προσωπικός δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από τον κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε, αλλά όχι και επιχειρησιακό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης κατά την έννοια του νόμου 3310/2005. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!


 Συνεχίζεται αμείωτο το Μαρτύριο της Σταγόνας από το ΚΙΜΕ στην ΕΛΟΚ και τον Γερόλυμπο!

 

 Η Επανεκκίνηση του Αθλητισμού και του Καράτε!

 

 Γερόλυμπος - Ποντίδα - Κουλουρίδης - Σιταράς - Λαζαρίδης - Σίμωσης - Σκούφιας - Μακρής - Δημητράκη - Μπουλούμπασης - Μπαλασόπουλος - Χονδροματίδης - Καραπλιάγκος - Τσαρτσιταλίδης -

 

 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης!

 Συλλυπητήρια! - Ελαφρύ το χώμα, που τον σκεπάζει!

 Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε!!!

 Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


 30/4/2020 - Αποφάσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού

μετά την τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τους Αθλητικούς Φορείς

 

Από ό,τι βλέπετε, τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και οι αθλητές του καράτε θα γυμνάζονται "εναλλακτικά" με ... βελόνες πλεξίματος πλέκοντας ... ζιπουνάκια και κασκόλ στο σπίτι τους! Κρίμα τις προτάσεις του ΚΙΜΕ και της Συμπολίτευσης! Ραντεβού τον ... Οκτώβρη! Το κείμενο του βίντεο σε pdf με κλικ εδώ!

Με κλικ εδώ σε pdf οι περιορισμοί για την επανεκκίνηση της Οικονομίας από 4-5-2020 και

Με κλικ εδώ σε pdf οι περιορισμοί για την επανεκκίκηση του Αθλητισμού από 5-5-2020.

Ειδικότερα, η αναφορά του κ. Αυγενάκη για τα Μαχητικά Αθλήματα αρχίζει στο 5΄:10" και το κείμενό του είναι το επόμενο:

Από ότι βλέπετε καμιά απολύτως, όπως ήταν φυσικό, από τις πρωταρχικές εισηγήσεις των ομοσπονδιών δεν έγινε δεκτή!
Από τις δύο πολιτικές παρατάξεις της ΕΛΟΚ καμιά δεν εξήγησε στον Αυγενάκη ότι οι καρατέκα μπορούν να προπονούνται ατομικά σε
KIHON και KATA, ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε ανοιχτά στάδια με τους προπονητές τους!

[Αν θέλετε των τελευταίων δύο pdf να τυπώσετε δύο σελίδες τους σε μία Α4 κατεβάστε τα πρώτα στον υπολογιστή σας και εφαρμόστε μετά τις άνω δεξιά ρυθμίσεις στην καρτέλα του εκτυπωτή του Adobe Reader!]


 Το ΚΙΜΕ/Facebook, την 25 Απριλίου, στις 3:01 μ.μ., έγραψε: 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 23.4.2020 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο τρόπος επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού αλλά και η στήριξη της πολιτείας για τη σωστή επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με άρθρο της έγκριτης δημοσιογράφου Σπυριδούλας Ίριδας Σπανέα, που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ απουσίασαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τζούντο και ιστιοπλοΐας.

Όπως μάθαμε την ΕΛΟΚ εκπροσώπησε ο κ. Γ. Γερόλυμπος, ο οποίος θεώρησε σωστό να παρευρεθεί στην τηλεδιάσκεψη, χωρίς να ενημερώσει ή να συμβουλευτεί το σύνολο των μελών του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης για τις θέσεις και τις προτάσεις που θα έπρεπε να καταθέσει !!! Προφανώς ο κ. Γερόλυμπος αδυνατεί να κατανοήσει πως εκπροσωπεί την Ομοσπονδία και ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΕΙ !!! Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ενημέρωσε επιλεκτικά μόνο τους “έξι” της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ. Σε αυτή την περίπτωση ακέραια την ευθύνη για την μη ενημέρωση των υπολοίπων μελών, φέρει ο κ. Κουλουρίδης που προφανώς το θεώρησε περιττό, ή του απαγορεύτηκε να το πράξει !!

Σύμφωνα με πληροφορίες παρισταμένων εκπροσώπων, η συμμετοχή του κ. Γερόλυμπου περιορίστηκε στην υποβολή μιας και μόνο ερώτησης προς τον Υφυπουργό, αναφορικά με το γήπεδο των Άνω Λιοσίων!! Φυσικά η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν αδιάφορη για τους υπόλοιπους και άσχετη με την θεματολογία της τηλεδιάσκεψης. Ως ήτο φυσικό ΟΥΔΕΙΣ μπήκε στον κόπο να του απαντήσει ή να την σχολιάσει. Απλά ο ερωτηθείς … προχώρησε στον επόμενο εκπρόσωπο!! Έκτοτε και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες παρισταμένων, ο αξιότιμος και συνήθως λαλίστατος εκπρόσωπός μας τήρησε… σιγήν ιχθύος.

Επί των ανωτέρω πληροφοριών και τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας, το ΚΙΜΕ αναμένει την επίσημη ΔΙΑΨΕΥΣΗ ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του κ. Γερόλυμπου !!

Ευελπιστούμε ο συμμετέχων στην τηλεδιάσκεψη εκπρόσωπος μας, να ενημερώσει τον κ. Κουλουρίδη σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην τηλεδιάσκεψη και αυτός με την σειρά του να ενημερώσει ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΛΟΚ. Επίσης αιτούμεθα όπως δημοσιοποιηθούν οι ενέργειες του κ. Γερόλυμπου, αναφορικά με αίτημα βοήθειας από την πολιτεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα φέρει η επόμενη μέρα στους συλλόγους και τους αθλητές της Ομοσπονδίας μας.

ΣΗΜ: Σχετικά το άρθρο της κ. Σπανέα που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη της 23/4/2020, μπορείτε να ενημερωθείτε από την παρά κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.kathimerini.gr/…/a8lhtismos-epanekkinhsh-vhma-v    ή και στο pdf με κλικ εδώ!

 

ΣΧΟΛΙΑ:

1) Από τα ανωτέρω δεν φαίνεται αν έχουν δηλωθεί οι αθλητές της ΕΛΟΚ, που έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς!!! Και αυτό με ευθύνη της Παλιάς Διοίκησης καθώς και της πλειοψηφίας της σημερινής και οπωσδήποτε ΟΧΙ της ενδιάμεσης πενθήμερης!

2) Βλέπετε όλοι ότι ο Γερόλυμπος εξακολουθεί να μεταχειρίζεται την ΕΛΟΚ σαν μαγαζί του! Θυμηθείτε το αυτό οι 100 ηλίθιοι σύλλογοι στα επόμενα!

 


Αυτή τη φορά η απάντηση του Γερόλυμπου ήρθε από το μέχρι τώρα μουγγό Ελληνικό Shotokan/Ελληνικό Ολυμπιακό στο FB την 26 Απριλίου, στις 7:43 μ.μ.

  

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

 

Το Ελληνικό Shotokan και το Ελληνικό Ολυμπιακό Καράτε θέλουν να ενημερώσουν τους φίλους τους οτι η νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση της ΕΛΟΚ, αυτή η οποία προήλθε απο την δική σας βούληση στις εκλογές και η οποία σύντομα αναμένουμε να δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ που έχει προσφύγει και να επανέλθει στα καθήκοντα της, επεξεργάζεται σχέδιο 10 σημείων-άμεσων δράσεων που σκοπό θα έχουν την επανεκκίνηση του αθλήματος και την ταυτόχρονη ελάφρυνση καθώς και απευθείας ενίσχυση των συλλόγων μελών μας. Αυτό θα γίνει με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα οποία θα ανακοινωθούν όταν θα έχουμε τις οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις για τη επαναφορά στην λειτουργία του κράτους.

Σημείωση Συντάκτη: Προσωρινά οι Εννιά είναι για 18 μήνες στην απέξω!

Οι επόμενοι με την τιμωρία αφαίρεσης της φίλαθλης ιδιότητας από την ΕΦΙΠΗΔ την 30-1-2020 πέτυχαν "ημερομηνία λήξης" στην είσοδό τους σε αθλητικούς χώρους και θα επανέλθουν μετά από 18 μήνες! Sayonara!!!

Ποντίδα-Γερολύμπου

Πρόεδρος στην "οικογενειακή επιχείρηση"!

Μπαλασόπουλος  δικηγόρος, αναπλ πρόεδρος, τέως νομικός σύμβ. ΕΛΟΚ

Μπουλούμπασης

τέως παράνομος Πρόεδρος πάντα παράνομο μέλος

Τσαρτσιταλίδης

Κίμων

Αντιπρόεδρος

Λαζαρίδης Στέφανος

Γενικός Γραμματέας

Καραπλιάγκος

Αθανάσιος

Ταμίας των 300.000 €/έτος


Χονδροματίδης

Παράνομος Πρόεδρος Τεχν. Επιτροπής,  διότι προπονητής!

 

Σαγιάς Γεώργιος

Μέλος ΔΣ

 

Ζυμάρη Θέκλα

Μέλος ΔΣ

 

Το σχέδιο των 10 δράσεων έρχεται να ανακουφίσει αλλά και να ενισχύσει την προσπάθεια των συλλόγων μας να σταθούν στα πόδια τους, μετά απο αυτή την πρωτοφανή κατάσταση της Πανδημίας. Όλοι μας θα αποτελέσουμε μέρος της λύσης την επόμενης ημέρας και μαζί θα βγούμε απο αυτή την κρίση.

Η χρηστή διοίκηση των τελευταίων ετών έχει καταστήσει την ομοσπονδία μας οικονομικά αυτοτελή και με οικονομική επάρκεια δυνατότητας λειτουργίας για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να χρωστάει πουθενά. Η συνετή αυτή πολιτική θα συνεχιστεί αγνοώντας τις λαικίστικες άναρθρες κραυγές ασχέτων με το άθλημα μας, διότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτή η υγειονομική κρίση αλλά και η νέα οικονομική κρίση που την διαδέχεται...

Στην κοινή συνάντηση των μελών της ΕΟΕ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού που έγινε μερικές ημέρες πρίν, αναφέρθηκε οτι τα αθλήματα θα επανέλθουν σταδιακά και σε διαφορετικούς χρόνους στην λειτουργία τους με βάση την δομή του κάθε αθλήματος και οτι θα δημιουργηθούν διαφορετικές κατηγορίες αθλημάτων με διαφορετικά πρωτόκολλα λειτουργίας που θα συνταχθούν για κάθε κατηγορία αθλημάτων. Περισσότερες λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις δεν δόθηκαν διότι αναμένονται οι οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Το άθλημα του Καράτε είναι άθλημα Εσωτερικού χώρου και επαφής. Η κατηγορία αυτή θα έχει δικό της πρωτόκολλο λειτουργίας όπως και κάθε άλλη κατηγορία. Πρώτα θα επανακκινηθούν οι δραστηριότητες των αθλημάτων εξωτερικού χώρου και οι προετοιμασίες των αθλητών που διεκδικούν προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα αναμείνουμε τις οδηγίες των ειδικών και ανάλογα θα ενημερωθούν όλοι οι σύλλογοι για να επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο που θα αφορά το άθλημα μας.

Έχουμε βγεί υγιείς απο αυτή την πανδημία και τώρα θα εργαστούμε όλοι μαζί για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Καράτε και την δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος στο οποίο οι σύλλογοι μέλη μας και οι αθλητές μας να αισθανθούν ασφαλείς και οτι η ομοσπονδία, το αθλητικό σπίτι τους, είναι εδώ παρούσα.

Το Ελληνικό Shotokan και το Ελληνικό Ολυμπιακό Καράτε θα μείνουν όπως πάντα μακριά απο τον εκχυδαισμό που επιχειρείται, απο μία μικρή ευτυχώς ομάδα υβριστών-συκοφαντών, ασχέτων με το άθλημα μας, αλλά και απο μέρους μερικών τυχοδιωκτών που επιχειρούν να «χωθούν απο το παράθυρο» στα διοικητικά και τεχνικά πόστα της ομοσπονδίας, για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντα τους και τις υπαρξιακές τους ανασφάλειες. Οταν έλθει η ώρα, η βούληση των συλλόγων θα εκφραστεί για άλλη μία φορά και θα λάβουν το ίδιο μήνυμα που δεν λένε να καταννοήσουν τόσο καιρό, οτι δηλαδή δεν τους θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των συλλόγων και των ανθρώπων του Καράτε.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Σοκάρει η προσέγγιση ως εκλεκτών των νοθευμένων εκλογών των Εννιά τιμωρημένων από την ΕΦΙΠΗΔ (ανωτέρω προσωπογραφίες, ως υπότροπων πολλαπλών αντιαθλητικών συμπεριφορών επί μακρό χρονικό διάστημα, καθώς και η βεβαιότητα περί αθώωσής τους από το ΑΣΕΑΔ!!! Ναι! Αν αλλάξεις λάστιχα στην ... Ποντίδα, έγινε ... Καρντάσιαν!!!

Σοκάρει η ... αξιοπρέπεια αυτού του ανθρώπου με την οποία περιφρονεί τον εκχυδαϊσμό των αντιπάλων του, ενώ ο ίδιος και οι Συμμορία του έχουν κάνει μακροβούτι επί 25 χρόνια στο πιο ακραίο και χυδαίο άρμεγμα της ομοσπονδίας!!!

Σοκάρει και ο χαρακτηρισμός κάποιων ως "τυχοδιωκτών" από τον κορυφαίο τυχοδιώκτη όλων των εποχών!

Ως απάντηση ας προσπαθήσει να κατανοήσει την έννοια της φωτό δεξιά ως περιγραφόμενη από χίλιες λέξεις και εδώ συγκεκριμένα από χίλια ... βογγητά!!!


  Η απάντηση του ΚΙΜΕ/Facebook αυθημερόν, την 26 Απριλίου, στις 10:21 μ.μ., έγραφε: 


ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΜΕΤΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

 

Είναι άδικο στις μέρες μας να επιτρέψουμε λόγω οικονομικής κρίσης να κλείσουν αθλητικά σωματεία. Όλοι συμφωνούμε ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, θωρακίζει την υγεία, και αποτελεί όπλο προστασίας της νεολαίας μας.

Είναι υποχρέωσή μας, σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους προπονητές, να πάρουμε πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, καθώς και για την βιωσιμότητα των συλλόγων μας.

Το ΚΙΜΕ και ο επικεφαλής του Θόδωρος Σιετής αποδέχονται και προσυπογράφουν την πρόταση γονέων να ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ από την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ομοσπονδία τα παρακάτω:

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
1 - Προληπτικά διαγνωστικά τεστ στους αθλητές με δαπάνη ΔΗΜΟΥ και ΕΟΠΥΥ
2 - Τήρηση του πρωτοκόλλου για τους αθλητικούς χώρους, βάση οδηγιών ΕΟΕ
3 - Με ευθύνη της Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με την Ιατρική κοινότητα να ενημερώσουν τους συλλόγους και τους προπονητές για μέτρα προφύλαξης και προστασίας των αθλητών.

 

ΜΕΤΡΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
1 - ΑΜΕΣΗ υπαγωγή από την Πολιτεία των αθλητικών σωματείων στην αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800€.
2 - ΧΟΡΗΓΙΕΣ στους συλλόγους, με εκπιπτόμενο ποσό για τον χορηγό ποσοστού 100% της δαπάνης.
3 - ΕΦΑΡΜΟΓΗ από τους Δήμους, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, ποσοστό 1,5% του προϋπολογισμού τους να δαπανηθεί για την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων.
4 - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ πληρωμής των Δημοτικών τελών για τους αθλητικούς συλλόγους.
5 - ΑΜΕΣΗ ένταξη της Ομοσπονδίας στις επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α. και μέρος των χρήματων να μοιρασθεί με κριτήρια στους συλλόγους.
6 - ΠΑΓΩΜΑ όλων των διοικητικών παραβόλων που επιβάλει η Ομοσπονδία ( ετήσιες συνδρομές – ανανεώσεις δελτίων κτλ ).
7 - ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των ποινών των σωματείων ( να επιτραπεί η συμμετοχή όλων των σωματείων σε αγώνες).
8 - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ περιόδου 2020 – 2021 να γίνουν με πλήρη δαπάνη της Ομοσπονδίας και τα έσοδα συμμετοχής και παραβόλων να ενισχύουν τους συλλόγους.

 

Τα παραπάνω μέτρα είναι και ΕΦΙΚΤΑ και ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ.

Δηλώνουμε συμπαραστάτες και αρωγοί των συλλόγων μας, αναμένοντας τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας !!

 

ΣΧΟΛΙΑ:

1.1 - Έχετε υπολογίσει πόσα τεστ θέλουν οι αθλητές, που γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα?

1.2 - Τήρηση κάποιου πρωτοκόλου ΝΑΙ, αλλά η ΕΟΕ τι ξέρει και τι μπορεί να ελέγξει? Τίποτα και τίποτα!

1.3 - Αυτό είναι ίδιο με το 1.2! Τελικά ποιός θα αναλάβει την ευθύνη σύνταξης του πρωτοκόλλου και τήρησης αυτού?

2.1 Όπα φτάσαμε στα λεφτά! Περιμένετε να γίνει κάτι τέτοιο? Πότε έβαλε η Πολιτεία το χέρι στην τσέπη ΕΠΑΡΚΩΣ για τα σωματεία? Ποτέ! Πάντα οι αρμόδιοι έρχονται εκ των υστέρων να φωτογραφηθούν με τους πρωταθλητές, όταν αυτοί έχουν ήδη φάει το λούκι της μακροχρόνιας δαπάνης, στέρησης και ψυχολογικής και σωματικής προσπάθειας!

2.2 - Τότε όλοι οι επιχειρηματίες θα δίναν χορηγίες αντί για φόρους!

2.3 - Αυτό ακούγεται καλό αν το λέει και ο Καλλικράτης!

2.4 - Γιατί εγώ να πληρώνω δημοτικά τέλη και ο σύλλογος όχι? Δεν μας παρέχει τις ίδιες εξυπηρετήσεις ο Δήμος?

2.5 - Εδώ ανατρέπεται το σύμπαν! Για μια ομοσπονδία ενός αθλήματος, που για μια φορά θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες?

2.6 - Οι ετήσιες συνδρομές είναι 100 ευρώ το χρόνο ποσό μηδαμινό! Οι ανανεώσεις δελτίων δεν ξέρω τι δουλειά έχουν!

2.7 - Αυτό είναι θέμα δικαίου και όταν έχετε κριθεί από πληρωμένες Δικαστικές Επιτροπές είναι απόλυτα δίκαιο, αλλά αν έχετε πραγματικά παρεκτραπεί τι να γίνει, να πάψει να ισχύει ο Εσωτερικός Κανονισμός?

2.8 - Όπα πάλι! Εδώ θέλετε για δύο χρόνια: α) να πληρώνουν οι αθλητές τις συμμετοχές τους στους αγώνες, β) να πληρώνει η ΕΛΟΚ από το Ταμείο της τα έξοδα των αγώνων, και γ) αυτά που θα πληρώνουν οι αθλητές να τα μοιράζονται οι σύλλογοι!!! Ρε πού σας βρήκαμε, ρε!

 

Από τις 51 απαντήσεις και σχόλια στο λογαριασμό του ΚΙΜΕ/FB ξεχώρισα μόνο τις δεξιά του Θανάση Φυλακτού ως πιο κοντά στα προβλήματα της πραγματικότητας.


  Και το ΚΙΜΕ/Facebook συνέχισε την 27 Απριλίου, στις 9:15 μ.μ.: 

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ - ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ Η Υ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι οι απόψεις του Κ.Ι.Μ.Ε. και των γονέων ταυτίζονται με τις απόψεις του υφυπουργού σε αντίθεση με τις αοριστίες της συμπολίτευσης.

Ταυτιζόμενος με τις προτάσεις μας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, νομοθέτησε σήμερα τη σύσταση και συγκρότηση της «Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής» σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την ΕΟΕ, με αντικείμενο την εκπόνηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας. Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο Γ.Γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς.

Μάλιστα αύριο Τρίτη, 28/4/20 και ώρα 14:00, θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του κυρίου Αυγενάκη, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής & Παραολυμπιακής Επιτροπής, όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, των λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, των Συνδέσμων των αθλητών στα ομαδικά αθλήματα και των πρόεδρών των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια, με αυτό το αντικείμενο.

Ιωάννης Κουλουρίδης, Πρόεδρος

Συγχαρητήρια

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος του συνόλου των Συλλόγων της Ομοσπονδίας μας, ερωτάται ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΛ.Ο.Κ. κύριος Κουλουρίδης :

► Θα συμμετάσχετε κ. Κουλουρίδη στην αυριανή τηλεδιάσκεψη;

► Εάν κωλύεστε ποιο μέλος του Δ.Σ. θα σας αντικαταστήσει;

► Εάν παραστείτε έχετε έτοιμες προτάσεις να υποβάλλετε και ποιες;

 

Το Κ.Ι.Μ.Ε., μόνιμος αρωγός των σωματείων, έχει καταθέσει τις προτάσεις του και ευελπιστούμε ο κύριος Κουλουρίδης, εφόσον προσέλθει στην τηλεδιάσκεψη, να μην διστάσει να τις υιοθετήσει και να τις υποστηρίξει.

Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις αυτές βασίζονται στην παραδοχή ότι η Πολιτεία θέλει να στηρίξει τον σωματειακό αθλητισμό και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα αξιόπιστη φαρμακευτική αντιμετώπιση του COVID-19.

Επαναλαμβάνουμε ότι η διορισμένη διοίκηση μπορεί να είναι Διοίκηση περιορισμένης ευθύνης, όμως η επανεκκίνηση του αθλήματος είναι ευθύνη κάθε διοίκησης και δεν μπορεί να συσχετισθεί με την τύχη των τιμωρημένων προσώπων από την ΕΦΙΠΗΔ. Ο κύριος Κουλουρίδης οφείλει να λειτουργήσει ως Πρόεδρος, άλλως να φροντίσει ώστε η ΕΛ.Ο.Κ. να είναι παρούσα στην τηλεδιάσκεψη εκπροσωπούμενη από άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει τα προβλήματα εξοικείωσης με την τεχνολογία, που επικαλείται ο ίδιος.

Το Κ.Ι.Μ.Ε. διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια της πλειοψηφίας θα ενημερώσει την πολιτική ηγεσία, την ιατρική κοινότητα και την Ε.Ο.Ε. για τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος που θα βοηθήσουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν στην ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των σωματείων.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Επαναλαμβάνω και εδώ τα Σχόλια που ανήρτησα στον λογαριασμό του ΚΙΜΕ, τα οποία επεξηγούν α) πώς το ΚΙΜΕ να κερδίσει μια θέση στη συζήτηση ως αντιπολίτευση, β) ότι οι Προτάσεις και των δύο μερών εκτός του ότι δεν υπογράφονται από τεχνικούς με εμπειρία στο καράτε μόνο Προτάσεις δεν είναι (!), γ) η ΕΟΕ έχει μαύρα μεσάνυχτα από το πώς γίνονται οι προπονήσεις στο καράτε!!!

Σε κάθε περίπτωση εξακολουθείτε να μας παραμυθιάζετε με τον ισχυρισμό "Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι οι απόψεις του Κ.Ι.Μ.Ε. και των γονέων ταυτίζονται με τις απόψεις του υφυπουργού σε αντίθεση με τις αοριστίες της συμπολίτευσης."

Πότε μαζέψατε τις απόψεις των γονέων και από πότε έχουν απόψεις επί του πρωτοκόλλου άθλησης οι γονείς και πώς ταυτίζονται με αυτές του Αυγενάκη? Αυτός ταυτίστηκε με τους γονείς ή οι γονείς με αυτόν? Ή κατέβηκε δύο φορές στη γη το ... Άγιο Πνεύμα και φώτισε μια τους γονείς και μια τον Αυγενάκη με τις ίδιες σοφές ιδέες!!! Δεν γράφονται έτσι σοβαρές προτάσεις!

Ναι μεν ο Συντάκτης του ΚΙΜΕ στις δικές μου αναρτήσεις το επικαλείται γενικόλογα, αλλά οι "προτάσεις" του ΚΙΜΕ αναφέρονται μόνο στα οικονομικά των συλλόγων και τίποτα άλλο!

Εσείς δεν είσαστε λοιμωξιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι δεν ξέρουν τι είναι το καράτε! Εσείς με όσα ξέρετε για τον κορωνοϊό πρέπει να τους περιγράψετε την εκπαίδευση στο καράτε, αν είναι δυνατόν και με κάποιο πλήρες βίντεο, και θα προτείνετε τι προτίθεστε να κάνετε και αυτοί θα προσαρμόσουν τις προφυλάξεις στην ιδιαιτερότητα του αθλήματος! Και αυτό θα το κάνουν για κάθε άθλημα! Στις άλλες χώρες θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία, διότι στις άλλες χώρες οι αρμόδιοι του αθλητισμού ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι είναι το καράτε! Στη χώρα μας έχει έρθει ποτέ κανένας καράβλαχος της ΓΓΑ σε αγώνες καράτε? Ποτέ κανένας!!! Μόνο φωτογραφίες με τους πρωταθλητές ξέρουν να βγάζουν!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


Τηλεδιάσκεψη με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν όψει της σταδιακής επανεκκίνησης του αθλητισμού 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο γγΑ και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού ενημέρωσαν για τις κατευθύνσεις των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στις αθλητικές εγκαταστάσεις:

 

Τηλεδιάσκεψη με το σύνολο των εκπροσώπων της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας και αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Πλην της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού, που συστάθηκε προ ημερών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό τον συντονισμό του γγΑ, Γιώργου Μαυρωτά, με μέλη τους:

* Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ),

* Κωνσταντίνο Χαλιορή, Οικονομολόγο, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.)»,

* Αθανάσιο Τσακρή, Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ,  Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΟΔΥ,

* Μαρίνα Καλογριδάκη, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Α., «ΚΑΤ»
και ως εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) κατόπιν προτάσεώς της, τους κάτωθι επιστημονικούς της συνεργάτες:

* Γεώργιο Μαρίνο, Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»,

* Οδυσσέα Παξινό, Σμήναρχο, Ορθοπεδικό Χειρουργό Αθλητίατρο «251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»

 

πήραν μέρος και εκπρόσωποι των εξής φορέων:

 

* Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

* Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

* 48 Ομοσπονδίες, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη

* Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ

* Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

* Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

* Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών

* Special Olympics

* Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων

* Σύνδεσμοι προπονητών ομαδικών αθλημάτων

* Διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια

* ΔΕΑΒ

 

Οι πλέον των 130 συμμετεχόντων ενημερώθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού για τις γενικές κατευθύνσεις διαμόρφωσης των Πρωτοκόλλων με τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, διαμόρφωση που θα είναι συνεχής και θα αξιολογείται καθημερινά, ως δυναμική διαδικασία στην προοδευτική, σταδιακά, επανεκκίνηση της αθλητικής λειτουργίας.

Έγινε σαφές ότι εκτός των Πρωτοκόλλων και της εφαρμογής τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, από τους εκάστοτε εμπλεκομένους, εξίσου σπουδαίο ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η «ατομική ευθύνη» ενός εκάστου.

Τονίστηκε ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Οι αθλητικοί φορείς θα αποστείλουν άμεσα τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τα τυχόν υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες των αθλημάτων τους, προκειμένου οι ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των εγχώριων πρωτοκόλλων.

Αποφασίστηκε επίσης να διευρυνθεί η σύνθεση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού με ιατρό που θα υποδείξει η Παραολυμπιακή Επιτροπή, ειδικευμένο σε θέματα ΑμεΑ.

Σχετική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Αυγενάκη και αύριο Τετάρτη, 29 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. με τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπευθύνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.    

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Είναι σαφές εκ των ανωτέρω ότι καμιά πρόταση των αθλητικών φορέων (ομοσπονδιών) δεν λήφθηκε υπόψη ακόμα, αλλά οι αθλητικοί φορείς θα πληροφορηθούν πρώτα τις συνθήκες από τους υπερκείμενους φορείς των αθλημάτων τους ή και άλλες ομοειδείς ομοσπονδίες άλλων χωρών και θα υποβάλουν μετά τις προτάσεις τους! Δηλαδή, ακόμα βρισκόμαστε στην οργάνωση της οργάνωσης!!! Αφήστε, λοιπόν, τις φανφάρες ότι εισακούστηκαν οι "προτάσεις" σας, διότι ακόμα ΔΕΝ έχετε σοβαρές προτάσεις!!!

 

Και εδώ βλέπετε το αντίστοιχο άρθρο της Σπυριδούλας Σπανέα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!

https://www.kathimerini.gr/1075936/article/epikairothta/a8lhtismos/prwta-ta-atomika-a8lhmata

ή και εδώ με κλικ σε pdf!


Για παράδειγμα οι προτάσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

από τον επί 30 χρόνια πρόεδρό της και επί 30 χρόνια μέλος της ΕΟΕ!!!

(Σημείωση: η ΚΟΕ παίρνει 2.300.000 ευρώ το χρόνο επιχορήγηση! Ο Γερόλυμπος είναι παρονυχίδα μπροστά του!)

 

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ παρουσίασε μέσα στα 30 λεπτά που είχε στη διάθεσή του τις θέσεις της ομοσπονδίας τουγια την επόμενη μέρα: τα μέτρα στήριξης για τα σωματεία και τις προτάσεις για τους αθλητές.

Μετά από διαβούλευση με την υγειονομική επιτροπή για όλα τα ζητήματα διασφάλισης της υγείας, η ΚΟΕ είχε δομήσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, τις οποίες κατέθεσε σήμερα στη σημερινή τηλεδιάσκεψητων αθλητικών φορέων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανέφερε επιγραμματικά τους άξονες της ψηφιακής εφαρμογής που έχει σχεδιάσει να λανσάρει η ΚΟΕ για τον έλεγχο και την κατάλληλη ενημέρωση όλων των πλευρών, οι οποίοι είναι οι εξής:

●  Θα γίνεται καθημερινή καταχώρηση της κατάστασης της υγείας των αθλητών

●  Θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των αθλητών, στην εφαρμογή αυτή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

●  Θα συμβάλλει στην ενημέρωση, από πλευράς αθλητών, για την κατάσταση της υγείας τους, μέσω του ερωτηματολογιου που θα συντάξει η Υγειονομική Επιτροπή.

●  Στη δυνατότητα της εφαρμογής, θα λαμβάνεται υπόψιν η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία θα καταχωρούνται χωρίς όνομα, αλλά μόνο με τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας.

●  Στην ενημέρωση του υπεύθυνου ιατρού της ΚΟΕ, όπου και όταν χρειάζεται.

 

Ως προς την προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών, ένα θέμα που επείγει, αλλά και τα μέτρα στήριξης προς τα σωματεία, οι προτάσεις της ΚΟΕ περιλαμβάνουν τα εξής:

Προτάσεις για την προετοιμασία των αθλητών:

●  Πριν την έναρξη των προπονήσεων, υποβολή σε τεστ για COVID-19 όλων των αθλητών/τριών και των προπονητώ τους, με τη διευκρίνηση για το ποιός καλύπτει το συγκεκριμένο κόστος.

●  Την παροχή οδηγιών από πλευράς της Υγειονομικής Επιτροπής, σε αθλητές και προπονητές, για τη χρήση των αθλητικών χώρων όπου κινούνται και προετοιμάζονται.

●  Τον ορισμό υπευθύνου από την Υγειονομική Επιτροπή, για την τήρηση των όρων χρήσης των αθλητικών χώρων.

●  Τέθηκαν ερωτήσεις για την δυνατότητα κλειστών και ελεγχόμενων δομών προετοιμασίας, καθώς και επίσης για την κάλυψη του κόστους της καθημερινής και απαραίτητης απολύμανσης των αθλητικών χώρων.

 

Μέτρα στήριξης για ερασικτεχνικά σωματεία

●  Άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνθήκες που επιβάλλουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

●  Οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα /ρύθμιση των οφειλών τους, για το 2020.

●  Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικώ ποσών για τη χρήση των Κολυμβητηρίων, είτε εκείνα ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (εθνικά Κέντρα) είτε στους Δήμους, τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2020.

●  Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την Πολιτεία, στους αθλητές, τους τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.

 

ΣΧΟΛΙΟ: Τώρα έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για τις προτάσεις της ΕΛΟΚ!

Όλοι ζητάνε να σταματήσει το κράτος τη λειτουργία του και να πληρώνει τον Αθλητισμό!!! Από τον Κορωνοϊό στο Τρελοκομείο!!!


  Και το ΚΙΜΕ/Facebook έγραψε την 28 Απριλίου, στις 7:43 μ.μ.: 

 

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΣΙΕΤΗ

 

Σήμερα το μεσημέρι διεξήχθη τηλεδιάσκεψη υπό τον κύριο Αυγενάκη, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής & Παραολυμπιακής Επιτροπής, όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αθλητικών και Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια, με αντικείμενο την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

 

Κύρια θέματα της τηλεδιάσκεψης ήταν :

► Η σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει ο επανασχεδιασμός και η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων

► Η εκπόνηση υγειονομικού πρωτοκόλλου για την κατά το δυνατόν ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων

► Η τήρηση αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων

► Οικονομικά μέτρα στήριξης των σωματείων

 

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κύριο Κουλουρίδη, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει γιατί δεν κατάφερε να στείλει την λίστα των αθλητών για την ολυμπιακή προετοιμασία, βρέθηκε εκτός θέματος. (1)

Ακολούθως εκλήθη από τον οικοδεσπότη Υπουργό το μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ. Θεόδωρος Μαργαρίτης Σιετής, για να εκφράσει τις θέσεις του, που ταυτίζονται με αυτές του Κ.Ι.Μ.Ε., σχετικά με την λειτουργία του αθλήματος στην νέα δύσκολη εποχή στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε.

Οι προτάσεις του κυρίου Σιετή για το άθλημα μας κινήθηκαν σε τρεις άξονες, πάντα με βάση το Σωματείο ως το κύριο αντικείμενο στήριξης.

Ο πρώτος άξονας αφορούσε τα άμεσα μέτρα στήριξης από την Πολιτεία για τον σωματειακό αθλητισμό, καθώς και την αυστηρή εφαρμογή από τα σωματεία των πρωτοκόλλων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Ο δεύτερος άξονας αφορούσε πακέτο εξειδικευμένων μέτρων για το άθλημα του καράτε, στα πλαίσια της φύσης του ως ατομικό άθλημα, κλειστού χώρου όχι υποχρεωτικά επαφής. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι προτάσεις προς την Επιστημονική Επιτροπή και την Αθλητική ηγεσία συνοψίζονται ως εξής:

Ένταξη στο ΕΣΠΑ όλων των δαπανών που αφορούν σε μηχανολογικό και απολυμαντικό εξοπλισμό καθώς και τήρηση των πρωτοκόλλων. Ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, ιατρικός ή αθλητικός εξοπλισμός, απολυμάνσεις, συστήματα εξαερισμού και κυκλοφορίας αέρα, ακόμη και τροποποιήσεις αθλητικών χώρων, ή και μετεγκατάστασή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ελάχιστη ασφαλής απόσταση μεταξύ των αθλουμένων.

Εντύπωση της αδιαλλαξίας των Έξι καραγκιόζηδων του Γερόλυμπου στο ΔΣ/ΕΛΟΚ δίνει η ανωτέρω έντονη και δίκαιη αντίδραση, που αναρτήθηκε στα Σχόλια του θέματος!

Νομοθετικές ρυθμίσεις για φορολογική απαλλαγή 100% στις χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων προς αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία.

Άμεση εφαρμογή του καλλικρατικού νόμου σε συνεννόηση με συναρμόδια υπουργεία για την χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων από τους προϋπολογισμούς των τοπικών Δήμων (1,5%).

Νομοθετικές ή άλλες ρυθμίσεις για διοργανώσεις αθλητικών camps το καλοκαίρι από αθλητικά σωματεία, τηρώντας φυσικά τα σχετικά πρωτόκολλα, ώστε να υπάρχει συνεχής δραστηριότητα για τα σωματεία και παράπλευρες οικονομικές ωφέλειες στην ευρύτερη περιοχή (μεταφορές, ξενοδοχεία, εστίαση, κλπ).

Ο τρίτος άξονας αφορούσε δράσεις της Ομοσπονδίας με στόχο την στήριξη των Σωματείων. Αυτές αφορούν:

► Οριστική συνεννόηση της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο για την έγκριση του Μητρώου των σωματείων, ώστε να μπορεί να αιτηθεί επιδοτήσεις, τηρώντας πάντα τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Fast Track εγγραφής των υπό ένταξη Σωματείων στην δύναμη της Ομοσπονδίας.

► Διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων στην γραμματεία της Ομοσπονδίας.

► Πάγωμα των νομικών υποθέσεων για εξοικονόμηση πόρων.

► Οικονομική στήριξη προς τα σωματεία από τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας.

 

Οι προτάσεις του κυρίου Σιετή έτυχαν θετικής υποδοχής και ο ίδιος δεσμεύτηκε για την αναλυτική και έγγραφη υποβολή τους για αξιολόγηση από την Επιτροπή, κατά την επόμενη φάση της διαβούλευσης.

Το Κ.Ι.Μ.Ε. θεωρεί πως η σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά σε συνδυασμό με την εγνωσμένου κύρους προσωπικότητα του κυρίου Σιετή, αποτελεί την μοναδική διέξοδο του αθλήματός μας από την βαθιά κρίση που έχει προκαλέσει ο COVID-19 και η απίθανη ομάδα των 6+ του κυρίου Γερόλυμπου στο άθλημά μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ: Προς τους 100 συλλόγους του Γερόλυμπου: Η Λύση της Άμεσης και Απόλυτης Ανάγκης!

 Αγαπητοί Ηλίθιοι!

Η υγειονομική βόμβα που μας έχει χτυπήσει ("σας έχει χτυπήσει", διότι εγώ είμαι συνταξιούχος και "μένω σπίτι" με βραχιολάκι!) είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι ίσως έχετε καταλάβει. Ήδη με το κλείσιμο των γυμναστηρίων το Μάρτιο και τον Απρίλιο, με τα αλλοπρόσαλλα προγράμματα των σχολείων, που έρχονται, και με το καλοκαίρι, θα δείτε πελάτες-αθλητές στα γυμναστήριά σας τον Οκτώβριο και αυτό υπό αίρεση! Μέχρι τότε θα πληρώνετε έξοδα και δεν θα παίρνετε δεκάρα! Πολλοί από εσάς θα κλείσουν, όσο σκληρό και αν είναι να το λέει κανείς αυτό! Οι μικροί αθλητές θα μειωθούν φοβερά!

Το τεράστιο αυτό πρόβλημα με μια γενική ματιά δεν λύνεται παρά μόνο υπό μία και μοναδική προϋπόθεση να είστε όλοι ενωμένοι σε μια ομοσπονδία με αποδεκτή από όλους διοίκηση και με ισότιμη μεταχείριση για όλους! Δεν πρέπει να υπάρχουν δυσαρεστημένοι, διότι θα φάνε ζωντανούς τους ευνοούμενους!!! Είκοσι πέντε χρόνια ο Γερόλυμπος απέδειξε ότι όχι μόνο δεν διοικεί ισότιμα τους συλλόγους, αλλά και ότι βάζει συστηματικά το μισό ταμείο στην τσέπη του, ενώ το ΚΙΜΕ πρώτον έχει επικεφαλής ανθρώπους, που εγγυώνται την ισότιμη μεταχείριση, και δεύτερο δεν πρόκειται να κάνει με τίποτα πίσω στα δικαστήρια, ιδίως τώρα που έχει στριμώξει τον Γερόλυμπο για τα καλά!

Λόγω, λοιπόν, των ανωτέρω απλών συλλογισμών και με γνώμονα την επιβίωσή σας, η μόνη σανίδα σωτηρίας, που σας μένει, είναι να εγκαταλείψετε ΆΜΕΣΑ και χωρίς χρονοτριβές τον Γερόλυμπο και να οριστικοποιήσετε τη διοίκηση του ΚΙΜΕ, να λειτουργήσει άμεσα η ΕΛΟΚ, ακόμα και το κατακαλόκαιρο (έχετε ανάγκη από ανοιχτούς χώρους!) για να κλείσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι σύλλογοι!

Αν δεν το κάνετε αυτό ΆΜΕΣΑ είσαστε πεθαμένοι και σαν σύλλογοι και σαν ομοσπονδία!

Και κάτι ακόμα: με τις νέες προϋποθέσεις για τα γυμναστήρια η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, που ξέρατε, πάει περίπατο! Φτου κι απ' την αρχή, διότι πρέπει να αποδείξουν οι σύλλογοι ότι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με τους νέους περιορισμούς, όταν αυτοί θα διατυπωθούν από την Πολιτεία!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


Η απάντηση της πλειοψηφίας του ΔΣ/ΕΛΟΚ ήρθε απαραδέκτως καταχρηστικά από την ιστοσελίδα της ως τσιφλίκι του Ακατονόμαστου Ελέφαντα την 29/4/2020 ως κατωτέρω!

 

Τα Σχόλιά μου ενθέτονται σε αγκύλες!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΟΚ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ & ΑΓΩΝΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε : 29 Απριλίου 2020 - Τα Ψέματα σε ροζάκι!

Η προσωρινή Διοίκηση της ΕΛΟΚ στο πλαίσιο της τακτικής επίσημης ενημέρωσης των συλλόγων και των μελών της Ομοσπονδίας που θα έχει καθ’ όλη την διάρκεια της σύντομης θητείας της, με αρμοδιότητα σύμφωνα με την δικαστική απόφαση να ασχοληθεί με τα απολύτως κατεπείγοντα θέματα που δεν μπορούν να αναβληθούν, θέλει να γνωστοποιήσει τα παρακάτω: [Ως κοινός κλέφτης ο Γερόλυμπος υποκλέπτει το δικαίωμα διοίκησης των Πέντε της Αντιπολίτευσης αγνοώντας τους συστηματικά!]

Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την ενημέρωση από την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ, εξειδικεύουμε παρακάτω τα μέτρα της επανεκκίνησης της Αθλητικής δραστηριότητας που άπτονται της λειτουργίας και επανεκκίνησης της ομοσπονδίας μας και των συλλόγων της. [Εξακολουθεί να αγνοεί συστηματικά τους Πέντε της Αντιπολίτευσης!]

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη παρέστησαν από πλευράς ΕΛΟΚ ο πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης κος Γιάννης Κουλουρίδης και ο εκπρόσωπος του αθλήματος στη Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κος Γιώργος Γερόλυμπος. [Εξακολουθεί να αγνοεί συστηματικά τους Πέντε της Αντιπολίτευσης!]

Και οι δύο ανωτέρω εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένες προτάσεις στις 2 τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει με τον Υφυπουργό χθές αλλά και σε αυτή που έλαβε χώρα πρίν λίγες ημέρες μεταξύ ΓΓΑ - ΕΟΕ και παράλληλα θα υποβληθεί σχετικό γραπτό κοινό υπόμνημα που επεξεργάζονται όλες οι Ομοσπονδίες Μαχητικών Αθλημάτων, οι οποίες φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Πιό συγκεκριμένα:

1. Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, ο κος Κουλουρίδης έθεσε μεταξύ άλλων προτάσεων και επισήμως το αίτημα να επιχορηγηθούν από την ΓΓΑ οι δύο αποστολές της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ευελπιστούμε να διοργανωθούν στο τέλος του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της δήλωσης των εθνικών μας και προ-ολυμπιακών μας ομάδων έχει προωθηθεί με 6 θετικές ψήφους των μελών της προσωρινής Διοίκησης. [Εξακολουθεί να αγνοεί συστηματικά τους Πέντε της Αντιπολίτευσης!]

2. Στην τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) μεταξύ άλλων θεμάτων, ο εκπρόσωπος του Καράτε στην ΕΟΕ κος Γερόλυμπος, έθεσε υπόψη της αθλητικής ηγεσίας την πρόταση για την πλήρη χρήση της εγκατάστασης τους Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων απο τις ομοσπονδίες των Μαχητικών Αθλημάτων που φιλοξενούνται εκεί μέχρι το τέλος του 2020, ούτως ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι όποιες επιπλέον απαιτήσεις αποστάσεων κλπ που θα προβλέπει το πρωτόκολλο που θα εκδοθεί για την κατηγορία που υπήχθη το άθλημα μας. [Εξακολουθεί να αγνοεί συστηματικά τους Πέντε της Αντιπολίτευσης!]

Ιωάννης Κουλουρίδης, Πρόεδρος

Συγχαρητήρια

Περικλής Σίμωσης, Αναπλ. Πρόεδρος

Συγχαρητήρια

Δημήτρης Μακρής, Γεν. Γραμματέας

Συγχαρητήρια

Στυλιανός Σκούφιας, Ταμίας

Συγχαρητήρια

Μάριος Σιταράς, Μέλος

Συγχαρητήρια

Πηνελόπη Δημητράκη, Μέλος

Συγχαρητήρια

Η χθεσινή ενημέρωση μέσω της τηλεδιάσκεψης αφορούσε την επανεκκίνηση των προπονήσεων για ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου και μόνον αυτά, που θα αρχίσουν από 4 Μαΐου. Οι προπονήσεις στην κατηγορία αυτή θα γίνονται ατομικά και όχι άνω των 5 ατόμων με αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων. Από τις 4 Μαΐου θα αρχίσουν προπονήσεις σε ανοικτά στάδια και οι αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δηλωθούν με λίστα που έχει η Ολυμπιακή επιτροπή. Η ΕΛΟΚ έχει καταθέσει την λίστα με τους αθλητές που έχουν πιθανότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση τους για το Τόκυο 2021, παρόλο που η προπόνηση των αθλητών μας δεν διενεργείται κατά βάση σε ανοικτά στάδια. [Εξακολουθεί να αγνοεί συστηματικά τους Πέντε της Αντιπολίτευσης!]

Στην τηλεδιάσκεψη δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τα αθλήματα εσωτερικού χώρου και επαφής που ανήκει το Καράτε παρά μόνον αναφέρθηκε ως πιθανή ημερομηνία επανέναρξης προπονήσεων αθλημάτων εσωτερικού χώρου θα είναι μετά τα μέσα Ιουνίου, στο 7ο Στάδιο επανεκκίνησης, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αργότερα το ίδιο απόγευμα. Η κάθε πιθανή επανεκκίνηση στο 7ο στάδιο θα επέλθει εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στα προηγούμενα στάδια.

 

Παρακάτω θα βρείτε για την διευκόλυνση σας μερικές ημερομηνίες που αφορούν την δραστηριότητα των αθλητών, προπονητών και μελών μας, ώστε να βοηθηθεί η Ελληνική Οικογένεια του Καράτε να προγραμματίσει τις δράσεις του το επόμενο διάστημα.

1. Ελεύθερη μετακίνηση εντός Νομού από 4 Μαΐου

2. Μετακίνηση από Νομό σε Νομό από 18 Μαΐου

3. Μετακίνηση από και πρός τα Νησιά από 1η Ιουνίου

4. Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια σε κλειστούς χώρους και περιλαμβάνονται στο 7ο στάδιο επανεκκίνησης. Εκτός από τα γυμναστήρια σε κλειστούς χώρους, στο 7ο στάδιο θα ανοίξουν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις και μαζί τους οι σύλλογοι με δραστηριότητες εκγύμνασης σε εσωτερικό χώρο. Το τελευταίο στάδιο θα εξελιχθεί στα μέσα με τέλη Ιουνίου, ενώ περαιτέρω θα εξειδικευτούν τα βήματα του Ιουνίου στις 18 Μαΐου. Με αποστάσεις ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής, χρήση μάσκας και γαντιών, ελεγχόμενη είσοδο και συνεχή απολύμανση με αντισηπτικό περιλαμβάνονται ανάμεσα στα μέτρα προστασίας. Η λειτουργία των αποδυτηρίων θα αποτελεί μία πολύ εξειδικευμένη δράση με πολλά μέτρα που θα κάνουν την διαδικασία πολύ δύσκολη. Αυτά συνάχθηκαν από τα μέτρα για επανέναρξη των προπονήσεων σε εξωτερικό χώρο και αναμένεται να είναι πολύ ειδικότερα και σχολαστικότερα για τις προπονητικές δραστηριότητες σε κλειστό χώρο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνεται και θερμομέτρηση των αθλουμένων πριν εισέλθουν στον χώρο κλπ. [Σας το είπα, πολλά γυμναστήρια θα κλείσουν λόγω μικρών χώρων και οι προπονητές καράτε θα μείνουν χωρίς δουλειά! Προσέξτε τι κάνετε!]

5. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επανέναρξη των αγώνων σε εσωτερικό χώρο γενικότερα, αλλά κατέστη απόλυτα σαφές ότι όταν αυτό συμβεί, θα γίνει χωρίς θεατές μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο!

Η ΕΛΟΚ θα προχωρήσει στην συλλογή προτάσεων για τις διαδικασίες επανεκκίνησης του αθλήματος μας και την βιωσιμότητα των συλλόγων, που ζητάμε να υποβληθούν μέχρι τις 4/5/2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΟΚ: info@elok.gr, με σκοπό να τις κωδικοποιήσει και να αποσταλούν στην ΓΓΑ για περαιτέρω επεξεργασία από την Υγειονομική επιτροπή, ώστε να ληφθούν υπόψη στις όποιες ρυθμίσεις προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση της δικής μας κατηγορίας αλλά και για την ενίσχυση της λειτουργίας των συλλόγων μέσω της πολιτείας. Η λειτουργία κάθε αθλήματος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και πρέπει να έχουν αποτυπωθεί στην Υγειονομική Επιτροπή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Επιπλέον των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι ως ΕΛΟΚ συμμετέχουμε με εκπρόσωπο μας, τον Πρόεδρο Κο Ιωάννη Κουλουρίδη στην υγειονομική επιτροπή που σύστησε η ΓΓΑ και επομένως παρεμβαίνουμε αλλά και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.

Επίσης θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι επιπλέον του υπομνήματος όλων των ομοσπονδιών Μαχητικών Αθλημάτων που θα υποβληθεί από κοινού, έχουμε ζητήσει ως ΕΛΟΚ συνάντηση με τον κο Υφυπουργό για να καταθέσουμε τις προτάσεις της ομοσπονδίας μας σαν πόνημα των προτάσεων των μελών μας. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η ΕΛΟΚ δεν παρέλαβε ποτέ, παρά τις όποιες συστάσεις, τις έγγραφες εξηγήσεις των Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της προηγούμενης Προσωρινής Διοίκησης (28/2/2020 - 9/3/2020) σχετικά με τους λόγους που δεν παραδίδουν τους κωδικούς του προσωρινού GMAIL και της σελίδας facebook που έχει δημιουργηθεί από τους ιδίους και έχει δηλωθεί σε φορείς, την Διεθνή Ομοσπονδία WKF και στα Μέλη της ΕΛΟΚ, δημιουργώντας σύγχυση και παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα όταν την διαχείριση αυτού του λογαριασμού GMAIL έχει τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ΔΣ και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δέχεται αλληλογραφία που αφορά την ομοσπονδία μας χωρίς καμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα. [Αυτά τα τρελά σου θα κριθούν, όταν ανοίξουν τα Δικαστήρια!]

Ειδικότερα, όλοι γνωρίζετε ότι είμαστε διορισμένη προσωρινή διοίκηση με συγκεκριμένο έργο και αρμοδιότητες και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε προσωρινά το Ελληνικό Καράτε σύμφωνα με του νόμους του κράτους και το καταστατικό μας. Βρισκόμαστε όλοι σε θέσης ευθύνης ως διορισμένη διοίκηση και πρέπει να πράξουμε όλοι ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται και στην απόφαση διορισμού μας, έως ότου επανέλθει η ομοσπονδία στην κανονικότητα. [Είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι παρανομείτε αισχρά, αλλά όσο αυτό και να μην σας πειράζει, η ώρα που θα σας πειράξει και πολύ μάλιστα πλησιάζει!]

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς και προσοχή #μένουμε ασφαλείς.

 

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Ασκός του Αιόλου είχε μέσα του όλους τους Ανέμους, που μπορούσαν να ... φυσήξουν! Ο Ασκός του Γερόλυμπου έχει μέσα του όλα τα Ψέματα, που είναι δυνατόν να ειπωθούν! Όπως ότι ο Κουλουρίδης έγινε μέλος της ... Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού!

[Σημείωση: Η πλάκα είναι ότι τα πάντα τα κάνει ο Γερόλυμπος βάζοντας μπροστά τα ονόματα των Έξι και κυρίως του Κουλουρίδη κάνοντάς τους να αισθάνονται ... Λιοντάρια, ενώ είναι Αρουραίοι Υπονόμων!]


Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΙΜΕ/FB την  30-4-2020! 

Τα Σχόλιά μου ενθέτονται σε αγκύλες!

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΟΧΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ...

 

Είναι γνωστό πως η ευφυΐα έχει τα όριά της και πως η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα… πως υπάρχουν άνθρωποι ηλίθιοι από φανατισμό και άνθρωποι φανατικοί από ηλιθιότητα… και πως τα δυο πιο κοινά στοιχεία στη φύση είναι το υδρογόνο και η ηλιθιότητα …

Τώρα σε ότι αφορά την από 29.4.2020 ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΚ, των “έξι” μελών της προσωρινής διοίκησης, με θέμα “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΟΚ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ & ΑΓΩΝΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ”, είναι ξεκάθαρο πως η εν λόγω ανάρτηση μόνο σε “ενημέρωση” δεν αποσκοπεί, αφού ο συντάκτης της, [Συμφωνώ!]

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ απρεπώς, παρανόμως και πέρα πάσης δημοκρατικής δεοντολογίας να αναφέρει την συμμετοχή και τις τοποθετήσεις του μέλους του ΔΣ κ. Σιετή στην τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη στις 28.04.2020, όπως λεπτομερώς και αληθώς εκτίθεται σε ανάρτηση του ΚΙΜΕ στις 28.04.2020 !!  [Σύμφωνώ!]

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ αναφορικά με το τι είπε στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο κ. Κουλουρίδης και κυρίως τι ΔΕΝ είπε ο κ. Γερόλυμπος, τα οποία άλλωστε είναι γνωστά τόσο στον κ. Υφυπουργό και τον κ. γγΑ, όσο και στους 137 συμμετέχοντες και που αποδεικνύουν πως ΟΥΔΕΜΙΑΝ σχέση έχει η πραγματικότητα με τα διαλαμβανόμενα στο μακροσκελέστατο και πλήρους ανακριβειών και αοριστιών ψευδεπίγραφο κείμενο των “έξι” !! [Συμφωνώ!]

Ιωάννης Κουλουρίδης, Πρόεδρος

Συγχαρητήρια

ΟΥΔΕΝ αναφέρει για τα μέτρα που οφείλει να λάβει ΑΜΕΣΑ η Ομοσπονδία προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τους συλλόγους της, δεδομένου πως κατέστη πλέον σαφές πως οποιαδήποτε δραστηριότητα τους, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τις 15 Ιουνίου και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε εισροή εσόδων υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μετά τον Οκτώβριο του 2020. [Συμφωνώ!]

ΑΓΝΟΕΙ προκλητικά και προφανώς εκ του πονηρού τις ΕΦΙΚΤΑ και ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ προτάσεις των “πέντε” μελών του προσωρινού ΔΣ, του ΚΙΜΕ και των γονέων που μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αφορούν, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ και το ΠΑΓΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ετήσιες συνδρομές – ανανεώσεις δελτίων κτλ ).  [Συμφωνώ!]

ΥΠΟΤΙΜΑ την νοημοσύνη όλων μας όταν ισχυρίζεται πως στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, ο κ. Κουλουρίδης έθεσε και επισήμως το αίτημα να επιχορηγηθούν από την ΓΓΑ οι δύο αποστολές της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όταν γνωρίζει καλά πως η ΕΛΟΚ από το 2012 ΔΕΝ δικαιούται επιδοτήσεων από την ΓΓΑ, λόγω ΜΗ υποβολής προϋπολογισμών και απολογισμών.  [Συμφωνώ!]

 

Ιωάννης Κουλουρίδης, Πρόεδρος

Συγχαρητήρια

Συνιστούμε στον κ. Κουλουρίδη εφεξής να είναι πολύ πιο προσεκτικός σε ότι ανακοινώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΚ, ειδικότερα δε, να μην την χρησιμοποιεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Του τονίζουμε πως καθώς το περιεχόμενο των τηλεδιασκέψεων είναι καταγεγραμμένο τα λεγόμενα του είναι επαληθεύσιμα. Η ΕΛΟΚ δεν είναι “τσιφλίκι” του ώστε να ενεργεί κατά το δοκούν και του επισημαίνουμε πως στην παρούσα χρονική περίοδο ΟΥΔΕΙΣ σύλλογος έχει την πολυτέλεια να ακούει ευχολόγια και αοριστίες.  [Συμφωνώ!]

Ειδικότερα δε, δηλώσεις αδαών διοικούντων για την μικρή διάρκεια της αγγαρείας τους και την προεξόφληση της απραξίας τους, όταν το ΜΕΙΖΟΝ ζητούμενο είναι η ΑΜΕΣΗ εξεύρεση λύσεων για την βιωσιμότητα των σωματείων, δοκιμάζουν επικίνδυνα τα όρια κάθε διάθεσης για συνεργασία, ακόμη και της πιο καλοπροαίρετης.  [Συμφωνώ!]

Θυμίζουμε για μια ακόμη φορά στην πλαδαρή ομάδα των έξι ότι ΣΗΜΕΡΑ οι προτεραιότητες της Διοίκησης δεν μπορεί να είναι η απραξία ενόψει ΑΣΕΑΔ, ή οι αρχαιρεσίες.  [Συμφωνώ!]

 

ΣΗΜΕΡΑ η Διοίκηση οφείλει

1. Να καταμετρήσει τα χρηματικά της διαθέσιμα  [Συμφωνώ!]

2. Να προσδιορίσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις της για το επόμενο εξάμηνο, ώστε να αποσαφηνισθεί τι οικονομική αρωγή μπορεί να δοθεί στα σωματεία που είναι και θα παραμείνουν κλειστά, όπως μέχρι και ο κ. Κουλουρίδης κατάφερε να κατανοήσει. Είναι βέβαιο ότι η καινοφανής προοπτική, η ΕΛΟΚ να χρηματοδοτήσει τα σωματεία αντί να χρηματοδοτείται από αυτά, αποτελεί αιτία ιλίγγου για το κ. Γερόλυμπο, ας συμβιβασθεί όμως επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι τα χρήματα της ΕΛΟΚ, αποτελούν περιουσία των σωματείων και όχι οδοιπορικά και πως θα πρέπει να βρεθούν τελικά στο χρηματοκιβώτιό της.  [Συμφωνώ και επαυξάνω στο να πουληθεί το Σπίτι στην Πάχη σε Κινέζο για 350.000 ευρώ συν την Ελληνική Υπηκοότητα και να διανεμηθεί το αντίτιπο στους συλλόγους! Μπούχαχααα! Μην ανησυχείς, θα φτάσουμε και εκεί!]

3. Να υποβάλλει τον απολογισμό του 2019 και ρεαλιστικό προϋπολογισμό του 2020 στην ΓΓΑ, προκειμένου να δικαιούται να ζητήσει κρατική επιχορήγηση. Η ΕΛΟΚ δεν είναι πλέον ατομική επιχείρηση, και η οικονομική αδυναμία των σωματείων να την στηρίξουν είναι αναμφισβήτητη.  [Συμφωνώ! Μα και όλων των προηγούμενων ετών με ελέγχους μιας νέας συνολικής Ελεγκτικής Επιτροπής!]

4. Να υποβάλλει επικαιροποιημένη την σωματειακή της βάση στην ΓΓΑ, καθώς και την τεκμηριωμένη δραστηριότητα των σωματείων, προκειμένου αυτά να τύχουν άμεσης και απευθείας επιχορήγησης από το κράτος.  [Συμφωνώ!]

 

Το ΚΙΜΕ δηλώνει συμπαραστάτης και αρωγός των συλλόγων μας και πως θα επιδιώξει με όλα τα νόμιμα μέσα, σε συνδυασμό με την εγνωσμένου κύρους προσωπικότητα του κυρίου Σιετή, για την λήψη ΑΜΕΣΩΝ μέτρων αναφορικά με την βιωσιμότητα τους την οποία απειλεί τόσο η βαθιά κρίση που έχει προκαλέσει ο COVID-19, όσο και η ανευθυνότητα, η ανεπάρκεια και η αδράνεια της απίθανης “εξ(υπν)άδας” του κυρίου Γερόλυμπου.

Και κλείνει το ΚΙΜΕ με την επόμενη υποβληθείσα Αίτησή του:


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ: Προς τους 100 συλλόγους του Γερόλυμπου: Η Λύση της Άμεσης και Απόλυτης Ανάγκης!

 Αγαπητοί Ηλίθιοι!

Η υγειονομική βόμβα που μας έχει χτυπήσει ("σας έχει χτυπήσει", διότι εγώ είμαι συνταξιούχος και "μένω σπίτι" με βραχιολάκι!) είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι ίσως έχετε καταλάβει. Ήδη με το κλείσιμο των γυμναστηρίων το Μάρτιο και τον Απρίλιο, με τα αλλοπρόσαλλα προγράμματα των σχολείων, που έρχονται, και με το καλοκαίρι, θα δείτε πελάτες-αθλητές στα γυμναστήριά σας τον Οκτώβριο και αυτό υπό αίρεση! Μέχρι τότε θα πληρώνετε έξοδα και δεν θα παίρνετε δεκάρα! Πολλοί από εσάς θα κλείσουν, όσο σκληρό και αν είναι να το λέει κανείς αυτό! Οι μικροί αθλητές θα μειωθούν φοβερά!

Το τεράστιο αυτό πρόβλημα με μια γενική ματιά δεν λύνεται παρά μόνο υπό μία και μοναδική προϋπόθεση να είστε όλοι ενωμένοι σε μια ομοσπονδία με αποδεκτή από όλους διοίκηση και με ισότιμη μεταχείριση για όλους! Δεν πρέπει να υπάρχουν δυσαρεστημένοι, διότι θα φάνε ζωντανούς τους ευνοούμενους!!! Είκοσι πέντε χρόνια ο Γερόλυμπος απέδειξε ότι όχι μόνο δεν διοικεί ισότιμα τους συλλόγους, αλλά και ότι βάζει συστηματικά το μισό ταμείο στην τσέπη του, ενώ το ΚΙΜΕ πρώτον έχει επικεφαλής ανθρώπους, που εγγυώνται την ισότιμη μεταχείριση, και δεύτερο δεν πρόκειται να κάνει με τίποτα πίσω στα δικαστήρια, ιδίως τώρα που έχει στριμώξει τον Γερόλυμπο για τα καλά!

Λόγω, λοιπόν, των ανωτέρω απλών συλλογισμών και με γνώμονα την επιβίωσή σας, η μόνη σανίδα σωτηρίας, που σας μένει, είναι να εγκαταλείψετε ΆΜΕΣΑ και χωρίς χρονοτριβές τον Γερόλυμπο και να οριστικοποιήσετε τη διοίκηση του ΚΙΜΕ, να λειτουργήσει άμεσα η ΕΛΟΚ, ακόμα και το κατακαλόκαιρο (έχετε ανάγκη από ανοιχτούς χώρους!) για να κλείσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι σύλλογοι!

Αν δεν το κάνετε αυτό ΆΜΕΣΑ είσαστε πεθαμένοι και σαν σύλλογοι και σαν ομοσπονδία!

Και κάτι ακόμα: με τις νέες προϋποθέσεις για τα γυμναστήρια η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, που ξέρατε, πάει περίπατο! Φτου κι απ' την αρχή, διότι πρέπει να αποδείξουν οι σύλλογοι ότι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με τους νέους περιορισμούς, όταν αυτοί θα διατυπωθούν από την Πολιτεία!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .