karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 10/11/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα  .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 Η κακοτυχία του κορωνοϊού και ο ανεγκέφαλος και εμμονικός Αυγενάκης κατέστρεψαν τα μισά αθλητικά σωματεία!!! Τυφλωμένος από την κομματική αλαζονεία ο "επιλεγμένος" υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το καίριο χτύπημα του κορωνοϊού στον αθλητισμό!!!

 Αυτά αποδεικνύονται από τις εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού! Ένας χρόνος χωρίς αθλητικές δραστηριότητες για τα αθλητικά σωματεία αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι σήμερα ... δεν είναι αθλητικά και άρα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων δεν κάλυπτε καμιά απολύτως πραγματική ανάγκη στην παρούσα χρονική στιγμή!!!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!

Οι επόμενοι με την τιμωρία αφαίρεσης της φίλαθλης ιδιότητας από την ΕΦΙΠΗΔ την 30-1-2020 πέτυχαν "ημερομηνία λήξης" στην είσοδό τους σε αθλητικούς χώρους και θα επανέλθουν μετά από 18 μήνες! Sayonara! Auf Wiedersehen! さようなら! Hasta la vista, baby! Καλά Κρασιά!!!

 Η Απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ επικυρώθηκε εφετειακά και από το ΑΣΕΑΔ την 2/10/2020!

Ποντίδα-Γερολύμπου

Πρόεδρος στην "οικογενειακή επιχείρηση"!

Μπαλασόπουλος  δικηγόρος, αναπλ πρόεδρος, τέως νομικός σύμβ. ΕΛΟΚ

Μπουλούμπασης

τέως παράνομος Πρόεδρος πάντα παράνομο μέλος

Τσαρτσιταλίδης

Κίμων

Αντιπρόεδρος

Λαζαρίδης Στέφανος

Γενικός Γραμματέας

Καραπλιάγκος

Αθανάσιος

Ταμίας των 300.000 €/έτος


Χονδροματίδης

Παράνομος Πρόεδρος Τεχν. Επιτροπής,  διότι προπονητής!

 

Σαγιάς Γεώργιος

Μέλος ΔΣ

 

Ζυμάρη Θέκλα

Μέλος ΔΣ

Επώδυνη

Ανατροπή του "μαγαζάτορα"!


 10/11/2020 - Σωματεία-μαϊμού, Ομοσπονδίες-μαϊμού, ΓΓΑ-μαϊμού, Υφυπουργός-μαϊμού! Χαιρετίσματα από το Διάστημα!

Ένα ακόμα χιουμοριστικό, αυτοσαρκαστικό βίντεο της DYNAMIC KARATE PRODUCTION από τον Tim Pers!!!

 


 10/11/20202 - Η διαίρεση ως πράξη της αριθμητικής:

 

Η κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά με 12 εκατομ. τα νόμιμα αθλητικά σωματεία!

Αν τα νόμιμα αθλητικά σωματεία ήταν 500, τότε θα έπαιρναν από 24.000 ευρώ, δηλαδή γερό μποναμά!

Αν τα νόμιμα αθλητικά σωματεία ήταν 3.000, τότε θα έπαιρναν από 4.000 ευρώ, δηλαδή 330 ευρώ για κάθε έναν από τους 12 μήνες που δεν δούλεψαν, δηλαδή τρίχες!

Αν τα νόμιμα αθλητικά σωματεία ήταν 5.000, τότε θα έπαιρναν από 2.400 ευρώ, δηλαδή 200 ευρώ για κάθε έναν από τους 12 μήνες που δεν δούλεψαν, δηλαδή ... λιγότερες τρίχες!

Αν τα νόμιμα αθλητικά σωματεία ήταν 8.000, τότε θα έπαιρναν από 1.500 ευρώ, δηλαδή 125 ευρώ το μήνα, δηλαδή ... παπάρια!

Αν τα νόμιμα αθλητικά σωματεία ήταν 10.000, τότε θα έπαιρναν από 1.200 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή ... παπαρόσκονη!

Αν, τέλος, τα νόμιμα αθλητικά σωματεία ήταν 12.000, τότε θα έπαιρναν από 1.000 ευρώ και ντρέπομαι να γράψω τη συνέχεια!

Σήμερα δίνουν 2.500 ευρώ για το πρώτο άθλημα και 1.000 ευρώ για κάθε επί πλέον άθλημα.

Συνεπώς, τα επόμενα των 5.000 σωματεία ξέρετε τι παίρνετε!

 

Συμπέρασμα: Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει την προσφορά των Φιλάθλων Πολιτών στον εθνικό αθλητισμό!!!


Το www.karate.gr είχε προβλέψει την εξέλιξη της κατάστασης στον αθλητισμό:

(Με κλικ στο κατωτέρω άρθρο του!)

28/9/2020 - Ο Αθλητικός Κουρελονόμος 2725/1999 και η εφαρμογή του στον Πλανήτη των Μαϊμούδων! Μέρος Δ: Ο Αυγενάκης και το... Φίδι της Σπηλιάς!


 16/10/2020 - ΚΙΝΑΛ κατά Αυγενάκη

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

 

Μετά τις συνεχείς αιφνιδιαστικές και αποσπασματικές διατάξεις, που έφερνε σε άσχετα νομοσχέδια και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, με την έγκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεπέρασε κάθε όριο με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την έγκριτη αθλητική εφημερίδα Sportime.

Στόχος η άλωση, η κομματική χειραγώγηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και η προβολή του. Χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, μέσω της ΕΡΤ, ιστοσελίδα ασήμαντης εμβέλειας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η οποία τον προβάλει με προκλητικό τρόπο. Στέλεχος της χρηματοδοτούμενης από την ΕΡΤ ιστοσελίδας εμπλέκεται στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.


 26/10/2020 - Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Με λακωνικά Σχόλια κριτικής από τον Θύμιο Περσίδη

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

 

 Στοιχεία σοκ και αποκαρδιωτικά αποτελέσματα ελέγχων από την προεγγραφή των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο που καταδεικνύουν μια «χαοτική κατάσταση» κι ένα «πάρτι παρανομίας» με ευθύνη των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών, που δεν αρμόζει στην εικόνα της αθλητικής οικογένειας και πρέπει άμεσα να θεραπευτεί, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Φασιστική κομματική επέμβαση στο Αθλητικό Κίνημα, στο οποίο δεν έχουν θέση φυλετικές

και θρησκευτικές διακρίσεις καθώς και πολιτικές παρεμβάσεις!

ΜΗΤΡΩΟ:

Ας πάμε να δούμε, όμως, την ιστορία του Μητρώου:       

Σας καλέσαμε για να σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια!

* Στις 19 Μαΐου 2020 ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ηλεκτρονική πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων».

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

* Τα αποτελέσματα του Μητρώου είναι δημόσια και προσβάσιμα, ως προς το ποια σωματεία είναι νόμιμα και αναγνωρισμένα, για όλη την αθλητική οικογένεια: ΄Έτσι, γονείς, αθλητές, παράγοντες, τοπική αυτοδιοίκηση, υποψήφιοι χορηγοί και γενικώς στην ελληνική κοινωνία μπορούν να γνωρίζουν! Τώρα ξέρουμε!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 * Αναφέρομαι όμως τώρα στην απαραίτητη έκτακτη οικονομική ενίσχυση, απευθείας προς τα σωματεία, ύψους 12 εκατομμύριων ευρώ, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, ως ένα ακόμα μέτρο της Κυβέρνησης για την ανακούφιση από την πανδημία.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Απαξίωση των αντιρρήσεων, οι οποίες όμως επιβεβαιώνονται!

  * Παρά την επίσημη ενημέρωση της ΓΓΑ, στις 13 Απριλίου, προς όλες τις Ομοσπονδίες, Ολυμπιακές και μη, για αποστολή επικαιροποιημένων στοιχείων των σωματείων μελών τους, υπήρχαν αρκετές Ομοσπονδίες που για εβδομάδες δεν ανταποκρίθηκαν.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Θα ακολουθήσει αποστομωτική απάντηση του ΣΕΓΑΣ!

ΣΕΓΑΣ

* Έγγραφο Παναγόπουλου – Σεβαστή στις 15/04/2020, με το οποίο  αρνούνται να στείλουν στοιχεία.

* Στις 4 Ιουνίου ανακοίνωση ΔΣ ΣΕΓΑΣ

* Στις 14 Ιουνίου ο Σεβαστής «υβρίζει» σε επιστολή του προς σωματεία

* Στις 29 Ιουνίου το ίδιο στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ

* Και πολλά άλλα, να μην σας κουράζω.

Ωστόσο, αίφνης έκαναν στροφή 180 μοιρών, είδαν «το φως το αληθινό» και στις 8 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν «Διαδικτυακό Σεμινάριο για τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο», τάχα μου για να βοηθήσουν πλέον τα σωματεία τους, τα οποία τους έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη!

 * Βλέπετε, διαπίστωσαν από τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις του Μητρώου ότι μόνο 166 σωματεία έχουν ολοκληρώσει την προεγγραφή τους:

> Και πλησιάζει η ώρα που θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση!       

> Και, σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίσαμε, ΜΟΝΟ τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο θα μπορούν πλέον να κάνουν χρήση τόσο των εγκαταστάσεων της ΓΓΑ όσο και των δημοτικών εγκαταστάσεων, σε 6 μήνες. 

>  Και, φυσικά, ΜΟΝΟ τα εγγεγραμμένα ελεγμένα και νόμιμα σωματεία στο Μητρώο θα πάρουν μέρος στις εκλογές!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 Έως και σήμερα, έχουν προεγγραφεί 166 εξ αυτών, τα οποία και ελέγχουμε. Και όπως θα σας εξηγήσω σε λίγο, τον πήχη των μίνιμουμ κριτηρίων νομιμότητας, που θέτουν οι αθλητικοί νόμοι, τον περνάνε ελάχιστα σωματεία.     

 Κι εδώ μου γεννάται το πρώτο ερώτημα και το μοιράζομαι μαζί σας: Αυτές οι σχεδόν ισόβιες διοικητικές διάνοιες, ήξεραν την πραγματικότητα και την απέκρυπταν ή την αγνοούσαν;  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Αν συμβαίνουν τα προηγούμενα και τα επόμενα, τότε τι έκανε η ΓΓΑ τόσα χρόνια?

ΕΠΟ

* Σε ερωτήσεις μου, την περίοδο της καραντίνας, σε επαναλαμβανόμενες τηλεδιασκέψεις για τη διαχείριση της πανδημίας, άκουγα ότι συνολικά υπάρχουν 10 - 11 χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία στη χώρα μας! Εκ των οποίων, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε από 4,5 - 5,5 χιλιάδες ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία! Και αυτό ακούγονταν από τα στόματα υψηλόβαθμων διοικητικών στελεχών της ΕΠΟ!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

* Και τι αναφέρει, λοιπόν, η ΕΠΟ με διαφορά μόλις 4 μηνών; Ότι το σύνολο των σωματείων της είναι 3.892! Εξ αυτών είναι ενεργά 2.882! Κι απ’ αυτά έχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση τα 2.295!

Και από αυτά, ξέρετε πόσα έχουν ολοκληρώσει σήμερα την αίτηση προεγγραφής στο Μητρώο; Μόλις 724 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά  σωματεία!

* Τα υπόλοιπα, τι έγιναν;

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΕΟΚ

* Να φέρω ακόμα ένα παράδειγμα: Η Ομοσπονδία μπάσκετ στις 4 Ιουνίου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 1.200 και πλέον σωματεία της!

* Ωστόσο, στη λίστα που απέστειλε στη ΓΓΑ για τη διασταύρωση των ενεργών με το Μητρώο, δήλωσε 1.019!

* Και προεγγραφή έχουν ολοκληρώσει μόλις 265!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Οι αριθμοί θεμελιώνουν την απογοητευτική αλήθεια

με υπεύθυνες όλες τις κυβερνήσεις και κατ’ εξοχήν την ΓΓΑ!

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ (Στοιχεία ως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου)  

5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο

4.918 σωματεία προχώρησαν στην αίτηση  (100%)

3.167 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (64,4%)

1.751 σωματεία δεν ολοκλήρωσαν ακόμα (35,6%). Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία.

* Από τα 3.167 σωματεία, που ολοκλήρωσαν, έχουν ήδη ελεγχθεί τα 2.930

Ο έλεγχος διακρίνεται στο αν πληρούν τα αγωνιστικά και τα οικονομικά κριτήρια, βάσει των αθλητικών νόμων και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

> 2.678 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα αγωνιστικά κριτήρια, εκ των οποίων:

o 696 τα πληρούν (25,99%)

o 1.862 ΔΕΝ τα πληρούν (69,53%)

o 120 τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν  (4,48%)

> 2.394 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα οικονομικά κριτήρια, εκ των οποίων:

o 291 τα πληρούν (12,16%)

o 2.103 ΔΕΝ τα πληρούν (87,84%)

> Σε 2.161 σωματεία έχει ολοκληρωθεί ο κοινός έλεγχος των δύο πεδίων (αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των τον οποίων:

                ΜΟΝΟ 117 πληρούν και τα δύο κριτήρια (5,41%)!

 Δυστυχώς, μια τραγική εικόνα με πολλούς υπεύθυνους!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Πολύπλοκη γραφειοκρατία και απαιτητικές προϋποθέσεις

καταστρέφουν τα σωματεία και άρα τον αθλητισμό!

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ      

Α. Στο πεδίο των αγωνιστικών κριτηρίων, το 40% των αιτήσεων των σωματείων δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου στο ζήτημα του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!

Και το 70-80% δηλώνουν προπονητή χωρίς αμοιβή ή οδοιπορικά! Γίνεται;

Το πάρτι της «μαύρης εργασίας»! Πάρτι παρανομίας!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 Β. Στο πεδίο των οικονομικών κριτηρίων, το 89% των αιτήσεων των σωματείων δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου: Απολογισμός 2019 και Προϋπολογισμός 2020 στην Περιφέρεια. Πρακτικό ΔΣ ή ΓΣ, δηλαδή που θα πιστοποιεί τα έσοδα και τα έξοδά τους!             

1.953 Σωματεία δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και μόλις 244 πράττουν το προφανές στα 2.197 που έχουν ελεγχθεί σ’ αυτό το πεδίο!        

 Παράδειγμα:

 > Στα Μπάντμιντον, Μοντέρνο Πένταθλο και Κανόε-Καγιάκ δεν δηλώνει ΚΑΝΕΝΑ σωματείο,

> στην Ιστιοπλοΐα μόλις 2, > στην Πυγμαχία 1, > στην ΚΟΕ 8, > στο Ποδόσφαιρο 31, > στο Μπάσκετ 24, > στον ΣΕΓΑΣ 14, > στη Γυμναστική 13, > στο Τένις 8, > στο Χάντμπολ 3, > στην Ποδηλασία 3, και > στην Ιππασία 2!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Φτάνει πια η πεζοδρομιακή προπαγάνδα με εργαλείο τους «πρωταθλητές»,

οι οποίοι αποτελούν μηδενικό πλήθος μπροστά στους «αθλητές»,

που εκπροσωπούνται βάσει του νόμου από τα σωματεία τους!

 Τέτοια εικόνα, δεν αρμόζει στην αθλητική οικογένεια, δεν αρμόζει στη χώρα μας, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα! Και γίνεται ακόμα πιο ζοφερή η εικόνα έπειτα από τις καταγγελίες Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας.

Καταγγελίες προσώπων που έχουν σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά, που μας έχουν γεμίσει χαρά και υπερηφάνεια!

Καταγγελίες σοκαριστικές για τις συμπεριφορές των «ισόβιων» διοικούντων.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 Καταγγελίες, όπως εκείνες, των παγκόσμιων πρωταθλητών Καράτε:

> Κώστα Παπαδόπουλου,

> Σπύρου Μαργαριτόπουλου,

> Δημήτρη Τριανταφύλλη, και

> Γιώργου Τζάνου.

Καταγγελίες, για τις οποίες ο αθλητικός Εισαγγελέας διέταξε δικαστική έρευνα!    

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

40 χρόνια η ανίκανη και άχρηστη ΓΓΑ ΔΕΝ έκανε τη δουλειά της!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ          

 * Θυμάμαι τον Βουλευτή και τομεάρχη αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, στις 14/10, κ. Θάνο Μωραΐτη με ερώτησή του να αναφέρει: «… Με αυτό τον τρόπο και ενώ χιλιάδες σωματεία έχουν οδηγηθεί σε μεγάλα οικονομικά έξοδα και την ίδια στιγμή ενώ έχουν επιβεβαιωμένη και πραγματική αγωνιστική δραστηριότητα, κινδυνεύουν να απωλέσουν το συνταγματικό δικαίωμα ψήφου στις εκλογικές διαδικασίες, λόγω της καθυστέρησης στις διαδικασίες ελέγχου και με δεδομένη την καταχρηστική διασύνδεση του Μητρώου με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι».

              

Μετά το σημερινό, έχει την ίδια άποψη ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ;

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Η Πολιτεία μονίμως εμφανίζεται να καπηλεύεται σαν δική της επιτυχία

την προσφορά των Ελλήνων Φίλαθλων Πολιτών!

Πολλές δηλώσεις κατά του Μητρώου, έχουμε και από τις ΕΠΣ (Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων). Ενδεικτικά μόνο αναφέρω:

1) Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, υποστήριζε πως τα ερασιτεχνικά σωματεία υποβάλλονται σε πολύπλοκες απαιτήσεις που τελικά θα εκδιώξουν όσους παράγοντες ασχολούνται ακόμη με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.    

Επιμένει σε αυτή τη θέση;

2) Πρόεδροι άλλων ΕΠΣ δήλωναν για το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»: «Τις παρούσες δύσκολες εποχές, που ο ερασιτέχνης παράγοντας δεν ξέρει τι του ξημερώνει, δεν είναι σωστό να τον βάζουμε να περάσει «Συμπληγάδες».        

Αλήθεια, είναι «Συμπληγάδες» η νομιμότητα;

3) Μια άλλη ΕΠΣ: «Άμεση οικονομική ενίσχυση των σωματείων χωρίς εφαρμογή του μητρώου σωματείων επειδή οι προϋποθέσεις που θέτει οδηγούν τους παράγοντες στην εγκατάλειψη».
Αλήθεια;

 * Ο αγαπητός κ. Βασιλακόπουλος, της ΕΟΚ, δήλωνε: «Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της ΓΓΑ, λίστας σωματείων που φέρονται να είναι αυτά που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ομοσπονδίας. Οι πρακτικές αυτές, μόνο περίεργους συνειρμούς δημιουργούν και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Τα αθλητικά σωματεία αποκτούν το δικαίωμα ψήφου μέσω της αθλητικής τους δραστηριότητας την οποία εγκρίνει αλλά και ελέγχει διαρκώς η οικεία αθλητική ομοσπονδία και ουδείς άλλος».

Οι μονοκρατορίες τελείωσαν! Είδαμε τον έλεγχο σας στο χώρο του μπάσκετ!

 

  * Ο κ. Διαθεσόπουλος της ΚΟΕ δήλωνε: «Ο Υφ. Αθλητισμού, σε δύσκολες περιόδους, αντί να κοιτάει πώς θα σταθούμε όρθιοι στις δύσκολες στιγμές για την κοινωνία και τον αθλητισμό, τους έχει βάλει όλους και ασχολούνται ένα χρόνο τώρα με τις εκλογές. Ντροπή και αίσχος».              

Σε ποιον απευθύνεται άραγε;

Μήπως να κοιτάξει καλύτερα στον καθρέφτη;

 * Αλλά ακόμη και η ΕΟΕ με ανακοίνωσή της (26 Ιουνίου): «τονίζει ότι οι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σωματείων – σφραγίδων δεν πρέπει να αποτελεί βάση για την όποια παρέμβαση στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρα μας. Όπου ενδεχομένως υπάρχουν τέτοια σωματεία, τα μέλη της ΕΟΕ είναι τα πρώτα που επιθυμούμε την αποκάλυψη και εξάλειψή τους. Η επικείμενη θέσπιση του Μητρώου Σωματείων αποτελεί ορθή προσέγγιση, ωστόσο με τον τρόπο που γίνεται και με τη μεθοδολογία που ακολουθείται, συνιστά βίαιη παρέμβαση στα εσωτερικά των Ομοσπονδιών και μπορεί να θεωρηθεί από κάθε κακόπιστο, προσπάθεια δημιουργίας ομάδας σωματείων που θα έχουν το ρόλο «κομματικής πελατείας».

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Αθλητικό σωματείο το 2020 είναι αυτό που προπονεί αθλητές,

που παίρνουν μέρος σε αθλητικούς αγώνες το 2020!!!

Συνεπώς για το 2020 ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αθλητικό σωματείο!

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ:

Κλείνοντας, θέλω να σας ενημερώσω και για το τι θα κάνουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων:


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Δικαιούχος - λήπτης της οικονομικής ενίσχυσης είναι το αθλητικό σωματείο

που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση,

που έχει υποβάλλει και ολοκληρώσει την αίτηση καταχώρησης του στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και

που έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι σωστή σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ /ΔΑΑ/468468/14847/8282/1-9-2020 (ΑΔΑ: ΩΜΦΧ4653Π4-5ΞΕ).

               Καρότα (!) για Μαϊμούδες-αθλητικά σωματεία!

Το ποσό ενίσχυσης προκύπτει από:

τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργεί το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, σύμφωνα με την απόφαση περί αθλητικής αναγνώρισης,

τον αριθμό των αθλητών του καθώς και

τον αριθμό των προπονητών που απασχολεί.

 Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και καταβάλλεται εφάπαξ.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 Βάσει της Υπουργικής απόφασης ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΑ/ 468468/14847/ 8282/1-9-2020 (ΑΔΑ: ΩΜΦΧ4653Π4-5ΞΕ) ο έλεγχος των σωματείων διακρίνεται σε αγωνιστικό και οικονομικό.

  Ο Αγωνιστικός έλεγχος εξετάζει τα εξής πεδία - κριτήρια όπως:

* Ειδική αθλητική αναγνώριση

* Πρακτικό ΔΣ και ταυτοποίηση Προέδρου

* Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης και παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου στις αρχαιρεσίες του σωματείου

* Συμφωνία πιστοποιητικού μεταβολών με τα υποβληθέντα καταστατικά

* Βεβαιώσεις περιφέρειας για την τήρηση των βιβλίων

* Συμφωνία αθλήματος άδειας προπονητή – αθλήματος αθλητικού συλλόγου

* Ταυτοπροσωπία δήλωσης προπονητή και συμφωνητικού - Αμοιβή προπονητή

* Βεβαίωση μέλους ομοσπονδίας και ενεργής δραστηριότητας

* Εγκυρότητα αθλήματος

  Ο Οικονομικός έλεγχος εξετάζει τα εξής πεδία - κριτήρια όπως:

* Αντιστοίχιση ΑΦΜ - Επωνυμία - Νόμιμου εκπροσώπου

* Προϋπολογισμός 2020

* Κατατεθειμένος προϋπολογισμός 2020 στην Περιφέρεια

* Ταύτιση συνολικών ποσών προϋπολογισμού

* Aπολογισμός 2019

* Κατατεθειμένος απολογισμός 2019 στην Περιφέρεια

* Ταύτιση συνολικών ποσών απολογισμού

* Έντυπο Ν (φορολογικό έντυπο – δηλωθέντα σωματεία).

 

 Ά φάση:              Μαστίγιο για τους ανυπάκουους!!!

30/10/2020 ολοκληρώνεται από τις Υπηρεσίες η α΄ φάση ελέγχου των ολοκληρωμένων αιτήσεων.

Για τις εν λόγω αιτήσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος, η ΓΓΑ στις 2/11/2020 θα αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) προκειμένου τα σωματεία να εισέλθουν ξανά στην αίτηση τους και να διορθώσουν  τα λάθη τους.

Ως χρονικό διάστημα που μπορούν να θεραπεύσουν την αίτηση τους ορίζεται η 30η Νοεμ­βρίου 2020!

Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

 

Β΄ φάση               Μαστίγιο για τους ανυπάκουους!!!

Τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την αίτηση τους θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 30/11/2020, εάν φυσικά επιθυμούν αναλάβουν οικονομική ενίσχυση και να συμπερι­ληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων ομοσπονδιών τους.

 Σε αυτή την φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., καθώς θα ολοκληρώνουν τον έλεγχο κάθε αίτησης, θα αποστέλλουν ταυτόχρονα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο εκάστοτε σωματείο προκειμένου αυτό να μπαίνει απευθείας στην αίτηση του και να διορθώνει τα όποια λάθη του.

 Ως διάστημα θεραπείας των προαναφερόμενων αιτήσεων ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2020.

 Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι το μητρώο αθλητικών σωματείων παραμένει ΑΝΟΙΧΤΟ!

 Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα ορίζονται μόνο για τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυσης λόγω Covid-19 και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

               Και η τιμωρία του βασανιστή!

 Κάνουμε σαφές ότι:

Όσα σωματεία, ωστόσο, εγγραφούν ή/και ολοκληρώσουν την αίτηση τους στο μητρώο πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ούτε στους εκλογικούς καταλόγους».

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


26/10/2020 - Εδώ θα βρείτε το pdf με τις 28 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες – Εγκρίνονται = 91 σωματεία

 και μόνο δύο (2) ομοσπονδίες έχουν πάνω από 15 συλλόγους με πλήρως αποδεκτές αιτήσεις !

26/10/202 - Εδώ θα βρείτε το pdf με τις 21 μη Ολυμπιακές Ομοσπονδίες – Εγκρίνονται = 54 σωματεία

 και μόνο μία (1) ομοσπονδία έχει πάνω από 15 συλλόγους με πλήρως αποδεκτές αιτήσεις !


26/10/2020 - ΣΥΡΙΖΑ και Βασιλακόπουλος κατά Αυγενάκη:

 «Υπεύθυνος για το χάος - Απαξιώνει με αήθη τρόπο»

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

 

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και τις ομοσπονδίες στις οποίες επιτέθηκε, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος άσκησαν δριμεία κριτική στον υφυπουργό.

Αρχικά, την απάντηση του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραϊτη, προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη. 

Η ανακοίνωση του κ. Μωραΐτη: 

«Ο “ζωντανός οργανισμός” που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή. Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε. Έπρεπε να φτάσει η 26η Οκτωβρίου για να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ότι οι προϋποθέσεις, που ο ίδιος έθεσε και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, για την εγγραφή των Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι από ανεδαφικές έως παράλογες.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»  που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό. Οργάνωσαν και λειτουργούν ένα μέσο ελέγχου και νομής εκλογικής ισχύος στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών. Και αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος. Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ουσίαν αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε. Για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες. Αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού. Αλήθεια, οι δεκάδες Ολυμπιονίκες της χώρας, από ανύπαρκτα Αθλητικά Σωματεία αναδείχθηκαν; Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον κυκεώνα που δημιούργησε».

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Βασιλακόπουλος: «Εχει μηδενική προσφορά και απαξιώνει με αήθη τρόπο»

Έντονη ήταν η αντίδραση και του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος με δήλωσή του, τόνισε: 

«Ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε σήμερα για μία ακόμα φορά με αήθη τρόπο να απαξιώσει την μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα της χώρας. Αιδώς Αργείοι».


27/10/2020 - ΚΚΕ κατά Αυγενάκη για το Αθλητικό Μητρώο

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

 

«Για παραπάνω από έξι μήνες, από τον Μάιο, οι άνθρωποι των αθλητικών σωματείων στην κυριολεξία τρέχουν σαν τρελοί για να προλάβουν τις προθεσμίες και να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υφυπουργός της Λ. Αυγενάκης, προκειμένου να εγγράφουν στο νέο μητρώο. Αυτός ο μαραθώνιος δεν έχει τελειώσει, αφού πολλές φορές είναι αντιμέτωποι με γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους καθυστερούν ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας. 

Όλοι αυτοί δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε βολεμένοι. Όπως παράνομοι δεν είναι ούτε οι αθλητές οι αγώνες και οι διακρίσεις τους. Είναι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, που εθελοντικά αφιερώνουν ώρες ατελείωτες, σπαταλούν κόπο και χρήμα, προκειμένου να μείνουν όρθια τα αθλητικά σωματεία, τα οποία έχουν μείνει αβοήθητα απ’ όλες τις κυβερνήσεις και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα σωματεία είναι αυτά που αναστενάζουν, για να πληρώσουν κάθε μήνα τους εργαζόμενους, τους προπονητές και να παρέχουν τα αυτονόητα στους αθλητές, ρουχισμό και μετακίνηση για τους αγώνες.

Τα σωματεία είναι αυτά που η ίδια η συμμετοχή των αθλητών τους στο πρωτάθλημα τα κάνει ενεργά, ζωντανά, με δικαίωμα λόγου και ψήφου και ας τους λείπει ένα πιστοποιητικό ή μια βεβαίωση. Τα σωματεία είναι αυτά που ακόμα περιμένουν τα ψίχουλα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος και πρέπει να γίνεται τακτικά, όχι όμως για να γίνει μέσο αποκλεισμού και εκλογικής σκοπιμότητας. Για αυτό και το ΚΚΕ επιμένει  πως όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομοσπονδιών, απασχολώντας τον τελευταίο χρόνο εργαζόμενους να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς».


 28/10/2020 - Οργή ΣΕΓΑΣ κατά Αυγενάκη: Ψεύδεται ασύστολα

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε σειρά λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον ΣΕΓΑΣ.  Συγκεκριμένα:

Παραθέτοντας μια σειρά ψευδή στοιχεία προσπάθησε να τεκμηριώσει ότι στον Ελληνικό Αθλητισμό επικρατούν το ΧΑΟΣ, η ΑΤΑΞΙΑ και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!!!

Χρησιμοποιώντας χαλκευμένα και αποσπασματικά στοιχεία και επενδύοντάς τα με εκφράσεις όπως «άκουγα», «ακουγόταν». «μου είπαν»:

Παραποίησε γεγονότα και στοιχεία, παρέλειψε αλλά και διαστρέβλωσε καταστάσεις και πραγματικότητες για να καλύψει τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε και να δημιουργήσει άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών, ενόψει των Αρχαιρεσιών των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Εμείς, εκπροσωπώντας την αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε τα ψεύδη που ο κ. Αυγενάκης ανέφερε, προκειμένου να καλύψει τις ανεπάρκειές του και την επερχόμενη αποτυχία του, να ελέγξει το αποτέλεσμα των ήδη προκηρυγμένων Αρχαιρεσιών του ΣΕΓΑΣ. Απαντάμε λοιπόν σε μια -μια τις κατηγορίες που εκστόμισε:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Και ακολουθούν 7-8 τεκμηριωμένα παραδείγματα όπου ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ το σύνολο των αθλητικών στελεχών, ολόκληρη την αθλητική κοινότητα της Χώρας, αντί να κάνει τη δουλειά του.

Εμείς στον ΣΕΓΑΣ δεν θα του το επιτρέψουμε!

Το επιβάλλει η αξιοπρέπειά μας και το γεγονός ότι εκπροσωπούμε την Αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας!»


 Αλλά λογάριαζε χωρίς τον Ξενοδόχο!


 29/10/2020 - ΕΠΣ Μακεδονίας προς Αυγενάκη: «Έχετε σπείρει ανέμους και θερίζετε θύελλες»

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Οι εθελοντές παράγοντες που ασχολούνται με τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εντάξει στη δύσκολη καθημερινότητα τους την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά τους προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτοί που οργανώνουν την ομάδα του χωριού τους, της γειτονιάς τους για να έχει υγιή διέξοδο η νεολαία. Αυτοί, λοιπόν, δεν είναι επιχειρηματίες και τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι επιχειρήσεις για να πληρώνουν φοροτεχνικούς και δικηγόρους.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Κύριε Υφυπουργέ, έχετε σπείρει ανέμους και θερίζετε θύελλες, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας το μοναδικό μέσο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει. Και αυτό είναι οι Ενώσεις. Μόνον αυτές έχουν τα πλήρη στοιχεία των εν ενεργεία σωματείων, τα οποία κάθε χρόνο μεταβάλλονται, δηλαδή κάποια διακόπτουν τη δραστηριότητα τους και κάποια επανέρχονται, στο σύνολο τους, όμως, είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ και των Ενώσεων. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύετε ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να λύσετε προβλήματα, αλλά αντιθέτως δημιουργείτε μεγαλύτερα.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Για την αναφορά σας δε για το ποιος έχει την ευθύνη για το μπάχαλο που επικρατεί, καλύτερο θα ήταν να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη εσείς και οι προκάτοχοι σας κάνοντας την αυτοκριτική σας.

Επιλέξατε την πρακτική του εκβιασμού περί μη οικονομικής βοήθειας, μη άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των σωματείων, μη χρήσης εγκαταστάσεων (δήμων, γενικής γραμματείας κ.α.) με βιαστική απόφαση και ψήφιση στον αθλητικό νόμο, χωρίς να σκεφτείτε την αντίδραση των σωματείων και δυστυχώς χωρίς να αναγνωρίζετε ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο πολιτικής σκοπιμότητας.

Πιέσατε τα σωματεία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους, ενώ οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας και των Περιφερειών δεν ήταν απολύτως έτοιμες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις.


 29/10/2020 - ΚΙΝΑΛ κατά Αυγενάκη: «Διορίστε τις διοικήσεις που επιθυμείτε με τους αρεστούς σας»

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

«Σε παραλήρημα ο Αυγενάκης! Σε αδιέξοδο ο Αθλητισμός με την ανοχή Μητσοτάκη! Αφήσαμε να περάσει η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, για να απαντήσουμε στο δελτίο τύπου του "γραφικού" πλέον Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που εκδόθηκε την 26η/10/2020, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Δεν τον φώτισε ο Άγιος Δημήτριος μπας και ξεφύγει από τις εμμονές του. Στο δελτίο Τύπου ομολογεί την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου μητρώου της Γ.Γ.Α. και ακόμη με ωμό τρόπο ομολογεί τη σύνδεση του μητρώου με την εκλογική διαδικασία, που επίκειται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Δηλαδή από τα 5.344 σωματεία που έκαναν προεγγραφή στο μητρώο, ελέγχθηκαν 3.326 σωματεία μέχρι σήμερα, υπάρχουν 2.826 ολοκληρωμένες αιτήσεις και εγκρίνονται 91 σωματεία συνολικά σε όλες τις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες. Αυτά τα στοιχεία αναφέρονται στον πίνακα, που έδωσε στη δημοσιότητα με το δελτίο τύπου ο Αυγενάκης και υπερηφανεύεται αντί να ντρέπεται για όλα όσα έχει δημιουργήσει με την παρουσία του και τις εμμονές του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τα αποτελέσματα του πίνακα αποδεικνύουν την τραγική αποτυχία των δήθεν τεχνοκρατικών συστημάτων που εφάρμοσε. Ο Αυγενάκης μίλαγε για αθλητική αναγνώριση και αθλητική δραστηριότητα, μόνο, για να χρηματοδοτηθούν τα σωματεία.

Αυτά πάνε περίπατο μαζί και τα 12.000.000€! Το 60-70% των σωματείων δεν εγκρίνονται κατά τον Αυγενάκη, γιατί δεν έχουν νόμιμες συμβάσεις με προπονητές και το 89% επειδή δεν τηρούν τη διαδικασία των οικονομικών στοιχείων με τις Περιφέρειες. Το επόμενο βήμα θα είναι στοιχεία για να εισαχθούν τα σωματεία και στο χρηματιστήριο.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Κατηγορεί συλλήβδην σωματεία, ενώσεις και κυρίως τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών λέγοντας "λυπούμαστε που απορρυθμίσαμε την τελειότητά σας".

Ενόψει των εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών οδήγησε και οδηγεί σε αδιέξοδο την εκλογή νέων διοικήσεων και το σπουδαιότερο καταργεί το βασικό κύτταρο του αθλητισμού που είναι το σωματείο, με χίλιες προεκτάσεις για την νεολαία που θα χάσει όλα τα προνόμια που της δίνει ο Αθλητισμός, αφού αθλητές τους θα αποκλειστούν με τα όσα αποσπασματικά έχουν ψηφιστεί. Κάντε πράξη το "όνειρο" σας κύριε Αυγενάκη. Διορίστε τις διοικήσεις που επιθυμείτε με τους αρεστούς σας. Το δημοκρατικό έργο ναυάγησε. Ας πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης!».


6/11/20 - ΓΓΑ: Εκλογές Ομοσπονδιών έως τα μέσα Μαρτίου και παρατείνονται όλες οι προθεσμίες για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, λόγω των πανελλαδικών περιοριστικών μέτρων.

(Ολόκληρο με κλικ στον τίτλο και κάτω τα κυριότερα)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Έτσι, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Νοεμβρίου 2020, ως η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις αιτήσεις των σωματείων, των οποίων ο έλεγχος ολοκληρώθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Νοεμβρίου 2020, παρατείνεται και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους θα έχουν τα συγκεκριμένα σωματεία έως τις 22 Ιανουαρίου 2021.

Κατά συνέπεια, θα παραταθεί για ένα μήνα και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικητικών οργάνων στις αθλητικές Ομοσπονδίες. Ως καταληκτική ημερομηνία εκλογών θα οριστεί η 15η Μαρτίου 2021.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου:

* 3.335 σωματεία έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση της αίτησής τους και

* 1.691 την έχουν ακόμα «ανοικτή»

Εκ των 3.335 ολοκληρωμένων αιτήσεων έχουν ελεγχθεί οι 2.841 και οι 352, εξ αρχής ή μετά από την θεραπεία, πληρούν πλέον όλα τα απαιτούμενα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια!

«Συγχαίρω αυτά τα 352 απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα σωματεία που είναι πλέον εγγεγραμμένα στο Μητρώο

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Τόσο οι υπηρεσιακοί μας, όσο και οι συνεργάτες μου, εργάζονται συνεχώς προκειμένου να διευκολύνουμε σε κάθε βαθμό τα σωματεία για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους και να εγγραφούν, ει δυνατόν, όλα στο Μητρώο.

Διαφάνεια, νοικοκυροσύνη και τάξη θα επικρατήσει στο αθλητικό τοπίο της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.


 Αλλά λογάριαζε χωρίς τον Ξενοδόχο!


Το www.karate.gr είχε προβλέψει την εξέλιξη της κατάστασης στον αθλητισμό:

(Με κλικ στο κατωτέρω άρθρο του!)

28/9/2020 - Ο Αθλητικός Κουρελονόμος 2725/1999 και η εφαρμογή του στον Πλανήτη των Μαϊμούδων! Μέρος Δ: Ο Αυγενάκης και το... Φίδι της Σπηλιάς!


Δεν υπάρχει καμιά αμφοβολία ότι οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών θα πάνε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο, δηλαδή στο τέλος του 2021, αν όλα πάνε καλά με τα εμβόλια του κορωνοϊού και φυσικά πάει στο σπίτι του ο Αυγενάκης!!! Θα είναι ο Νο 1 Αθλητικός Εγκληματίας ο Λευτέρης Αυγενάκης αν αλλάξει τις διοικήσεις όλων των ομοσπονδιών πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!! Θα καταστρέψει όλους τους αθλητές των Ολυμπιακών!

 Πριν, όμως, πάει στο σπίτι του ο Αυγενάκης να βάλει τους ευνοούμενους του κόμματός του να φέρουν πίσω τα λεφτά που έχουν αρπάξει!


  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα  .