karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση 28/2/2021.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


 Απανωτές ανεπιτυχείς εξετάσεις δίνει το προσωρινό ΔΣ του ΚΙΜΕ!

 Κενό γράμμα η υποτιθέμενη διαφάνεια και αντικειμενικότητα!

 

"Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν" τις...Ψηφιακές Εκλογές και για τους ... Τσομπάνηδες!!!

 Πολλοστή κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος στο χώρο του αθλητισμού από τον Αυγενάκη!

Μελανές σελίδες θα γραφούν στα δικαστήρια μετά τις υπό "ψηφιακό" βιασμόν (της μόδας!) εκλογές στις ομοσπονδίες!

 

Μία λύση υπάρχει:

η ΠΟΠΚ!

 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!!!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!


Κύριε Πρωθυπουργέ, σε άλλα πάμε καλά, αλλά σε άλλα πάμε ... πολύ κακά!!!

Δεν ξεχνάμε, βέβαια, ότι ο "Δικτάτορας-Απατεώνας" του καράτε είναι γέννημα-θρέμμα της ΝουΔού!!!

 

"Πρόσεχε!"

Γερόλυμπος, Κούβελος, Μητσοτάκης, Αυγενάκης, Μαυρωτάς, Βιδάκης ...

 Νέα Δημο-Μαφία: από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου" στο "Σύνδρομο του Αυγενάκη"!

Κύριε Πρωθυπουργέ! Με πρόφαση την εξόντωση των σωματείων-μαϊμούδων δια του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων ήδη έχετε ατυχήσει, διότι η πανδημία του Covid-19 σας μετέτρεψε μοιραία το Μητρώο αυτό των δήθεν Νόμιμων Σωματείων σε Μητρώο Πραγματικών Μαϊμούδων Σωματείων χωρίς αθλητές, χωρίς προπονητές, χωρίς χώρους άθλησης, χωρίς αγώνες τοπικούς, πανελλήνιους και διεθνείς εξωτερικού, που είναι τα θεμελιώδη στοιχεία του αθλητισμού και προφανέστατα η πραγματική φυσική ύπαρξή τους και η απρόσκοπτη λειτουργία τους ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ για ένα σωματείο, ώστε αυτό να μπορεί να ονομαστεί ετυμολογικά "αθλητικό"!!!

 Και η ... Κόττα το γέννησε το ... Χρυσό Αυγό:

 Ψηφιακή λύση στο απόλυτο αδιέξοδο των εκλογών στις ομοσπονδίες! (με κλικ)

ή "Ή Κατίγκω από το Κατωχώρι και τα e-κουκιά του Αυγενάκη!"

Περισσότερα στο τέλος του άρθρου και με δικτυακή γνωμοδότηση του δικηγόρου Παναγιώτη Περάκη!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)

1/3/21-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


 Αλλά ας πιάσουμε τα Συνταρακτικά Νέα ημερολογιακά από την αρχή!


 2/2/2021 - Από το FB/karate.gr του Γερόλυμπου!

 

"Θα σας φτιάξουμε γεφύρια! Μα δεν έχουμε ποτάμι... Θα σας φτιάξουμε και ποτάμι..." (εννοεί τις υποσχέσεις της αντιπολίτευσης!)

Το μητρώο έκλεισε και το αποτέλεσμα που θα καταγραφεί ειναι πλέον καθαρό! ότι και να κάνουν δεν ανατρέπεται.­ Την γλύτωσε η ομοσπονδία και μαζί της το άθλημα! το μόνο που παίζει τώρα είναι εάν θα βάλουν τα καλόπαιδα στην καλύτερη περίπτωση 2-3 μέλη στο ΔΣ. Και αυτό χλωμό εξελίσσεται...

Την γλύτωσε και το άθλημα γιατί δεν θα προλάβουν να υλοποιήσουν τον καταστροφικό προυπολογισμό που έφτιαξαν και καρφώθηκαν! Ηδη εχουν ζημιώσει την ομοσπονδία με 100.000!

Τάζουν τα πάντα σε όλους οι μαυρογιαλούροι! δεν κοστίζει τίποτα το τάξιμο!

"Θα σας φτιάξουμε γεφύρια! Μα δεν έχουμε ποτάμι... Θα σας φτιάξουμε και ποτάμι..." και όσοι αφελείς το πιστέψουν... μετά την απομάκρυνση απο την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Φόρεσαν και την προβιά προβάτου για να ξεγελάσουν τους αφελείς! Και θα τους πάρουν την ψήφο και μετά θα τους πετάξουν όπως είπαν! Και τσίμπησαν κάτι μετρημένοι στα δάκτυλα! το καλό είναι ότι τους ξέρουμε τώρα τους κωλοτούμπες... Τι θα έλθουν να πούν μετά???

Και επειδή δεν μπορούν να κρυφτούν τα καλόπαιδα τα έγραψαν στον προυπολογισμό που κατέθεσαν!

Πολύ καλή ανάλυση κάνει το Ολυμπιακό καράτε. Θα συμπληρώσουμε και εμείς μερικά!

Τα πρωταθλήματα το 2019 στοίχισαν πάνω απο 60.000. Τώρα το 2021 θα στοιχίσουν 30.000 οπως λένε στον προυπολογισμό! ούτε για τα παλιά χρήματα που έπερναν οι διαιτητές δεν φτάνουν! Τους έταξαν ότι μαζί με τις αυξήσεις και το αυστηρό 8ωρο, θα τους ράψουν και κοστούμια ARMANI... Το έχαψαν το παραμύθι???? Μετά θα τους πούν οτι δεν το επιτρέπει ο νόμος για οδοιπορικά. Αφού δεν τα έχουν καν συμπεριλάβει στα έξοδα!

Σαν αυτό το παραμύθι που πουλάνε οτι οι διαιτητές απαγορεύεται να είναι και προπονητές! Όσοι εχουν αξιοπρέπεια παραιτούνται απο το φιάσκο που ονομάστηκε επιτροπή διαιτησίας... Μετά τον πρώην αντιπρόεδρο που ούτε καν συμμετείχε απο την αρχή στο φιάσκο και ο πρώην νόμιμα διορισμένος πρόεδρος παραιτήθηκε και αυτός! Σέβονται τον εαυτό τους, την ιστορία τους και προφυλάσσουν την αξιοπρέπεια τους! Πως θα μπορούσαν βέβαια να διοικούνται απο ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για πλαστογραφία η να γίνονται ισότιμοι με μη διαιτητές η άλλους που τους έχει αφαιρεθεί η άδεια για χειραγώγηση αποτελεσμάτων? Αυτό είναι το νέο που φέρνει το ΚΗΜΕ...

Τα χρήματα θα πάνε στα ταξίδια, 100.000 θα φαγωθούν στις εκδρομές!! το έχουν εγγράψει στον προυπολογισμό! θα τα αναλάβουν προφανώς οι δύο αγράμματοι κατάδικοι, ο πρώην σουβλατζής και ο σεκιουριτάς με τις "χορηγίες". Το έχουν έτοιμο το μαγαζί στην Γλυφάδα! Δεν σκοπεύουν να αφήσουν ούτε ευρώ! Χρωστάνε πολλά στην εφορία απο τα πρόστιμα με τα πλαστά... Αλήθεια τι εξευτελισμός! και βγαίνουν και κάνουν και οικονομικές αναλύσεις οι γελοίοι αυτοί αγράμματοι! η βιτρίνα του καράτε είναι αυτοί οι αγράμματοι και άπλυτοι που βρίζουν αισχρά στο διαδίκτυο ... αυτοί που έχουν κάνει την ομοσπονδία καφετέρια και περνάνε την ημέρα τους εκεί μαζί με τον ευτυχή επίμονο κηπουρό που ανοίγει και κλείνει το στάδιο. Είναι πρώτος εκεί πρίν το προσωπικό του σταδίου για να μην του πάρει κανένας το κάθισμα! Θα υπερασπιστεί το όνειρο του μέχρι τέλους. Κανένας δεν θα του πάρει το μονάκριβο του...

 

Σχόλιο: Στο προηγούμενο άρθρο μας δώσαμε τα Σχόλια του ΚΙΜΕ για τον προϋπολογισμό δαπανών του 2020, που συντάχθηκε από τους Γερόλυμπο - Κουλουρίδη! Εδώ αφήνουμε τα Σχόλια και δίνουμε κατωτέρω τον ίδιο προϋπολογισμό σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό δαπανών του 2021 από την σημερινή προσωρινή διοίκηση του ΚΙΜΕ! Και έτσι έχετε συγκεκριμένες απόψεις! Με κόκκινο οι μεγάλες διαφορές.


 7/2/2021 - Από το FB/ΕΛΟΚ της Προσωρινής Διοίκησης!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΛ.Ο.Κ., όπως προέκυψε από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της WKF και επιβεβαιώθηκε από τη δικαστική απόφαση της 17.11.2021, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο, μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων, τη στήριξη των αθλητών μας για την Ολυμπιακή προετοιμασία τους.

Εν προκειμένω ζητήσαμε από τους αθλητές προϋπολογισμούς εξόδων προετοιμασίας και αφού μας τους απέστειλαν στις 31/12/2020 τους προωθήσαμε στις 4/1/2021 στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κατόπιν συνεννόησης με τα στελέχη της.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Ολυμπιακής Προετοιμασίας μας ενημέρωσε αρμοδίως και επισήμως ότι εγκρίθηκε αρχικά το ποσό των 12.000€ το οποίο θα δοθεί σε 4 αθλητές. Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσπάθεια να λάβουν και οι επόμενοι 3 αθλητές μας, το ποσό των 3.000€ ο καθένας, εντός του Μαρτίου.

Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα προέρχονται από τη άοκνη και αθόρυβη προσπάθεια όσων αγαπούν το καράτε, άθλημα στο οποίο παραγοντισμοί δεν χωρούν. Είναι λοιπόν τουλάχιστον γραφική η συμπεριφορά των ιστορικών μαρτύρων κατηγορίας των αθλητών, να κομπάζουν σήμερα ότι δήθεν «κατόπιν ενεργειών τους» και δήθεν με «προσωπικές παρεμβάσεις τους» εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις των αθλητών. Οι ίδιοι οι αθλητές γνωρίζουν καλά τόσο το τι, όσο και το πως και το πότε σε ότι τους αφορά Αυτά προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης και παραπληροφόρησης, καθώς η αλήθεια και τα γεγονότα είναι και θα είναι αμείλικτα.

 

Σχόλιο: Ψεύδεστε ασύστολα, διότι η παραίνεση της WKF, που εμφανίζετε συνεχώς ως σύμμαχό σας, δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά μόνο η απόφαση του Δικαστή έδωσε τη σημερινή διοίκηση! Απόδειξη είναι το ότι τη γνώμη και απόφαση της WKF την είχατε πάντα στο τσεπάκι σας από το 2013 και όμως ποτέ δεν την επικαλεστήκατε, διότι προφανώς ακόμα και εσείς οι ίδιοι πιστεύατε ότι δεν μετράει!


 8/2/2021 - Από το FB/ΕΛΟΚ της Προσωρινής Διοίκησης!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας μας, εφιστάται η προσοχή σε όλα τα σωματεία καράτε, όπως μεριμνήσουν άμεσα ώστε να τακτοποιήσουν κάθε τυχόν εκκρεμότητα που έχουν, ώστε να πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας τους, προκειμένου έτσι να μπορέσουν να ασκήσουν νόμιμα και δημοκρατικά το δικαίωμα ψήφου τους.

Βούληση της Προσωρινής Διοίκησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών με ηρεμία, διαφάνεια και απόλυτα νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Η απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών της ισονομίας, η οριζόντια τήρηση της νομιμότητας και η πολιτισμένη εφαρμογή της αρχής των ίσων αποστάσεων, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι, ο πάγιος τρόπος άσκησης του διοικητικού έργου εκ μέρους της προσωρινής διοίκησης, με την ελπίδα να εμπνεύσει και τις Διοικήσεις εκείνες, που δεν θα προκύψουν ως προϊόν διαιτησίας αλλά της ελεύθερης και ανεπηρέαστης βούλησης των εκλεκτόρων σωματείων.

Στόχος των αρχαιρεσιών είναι η επόμενη ημέρα να βρει το ελληνικό καράτε σε μια νέα τροχιά, χωρίς τις παθογένειες και τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, με ενότητα και πρόοδο που μόνο ένα πολιτισμένο περιβάλλον μπορεί να εξασφαλίσει. Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούνται όλοι οι σχετιζόμενοι με το άθλημα στη χώρα μας να αποφεύγουν εφεξής αντεγκλήσεις, οξείς χαρακτηρισμούς και εντάσεις, οι οποίες παρατηρείται να εντείνονται το τελευταίο διάστημα. Η κόσμια συμπεριφορά, ειδικότερα στο εκτεθειμένο περιβάλλον των μέσων μαζικής δικτύωσης, εκτός από την εικόνα του αθλήματος και του επιπέδου των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό, αποτελεί συστατικό ήρεμης, ειρηνικής και αξιοπρεπούς προεκλογικής ατμόσφαιρας, που μπορεί να εγγυηθεί την ήρεμη και δημοκρατική εκλογική διαδικασία.

 

Σχόλιο: Στα λόγια είσαστε μέσα στις αρμοδιότητες, που σας έδωσε το Δικαστήριο!


 10/2/2021 - Από το FB/ΕΛΟΚ της Προσωρινής Διοίκησης!

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 09.02.2021

Πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. στις 09.02.2021 με την παρουσία των εννέα μελών του μετά από την παραίτηση του Αντιπροέδρου κυρίου Στυλιανού Σκούφια και του μέλους κυρίου Παναγιώτη Βουζέκη. (Γράφουμε μείον δύο!)

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα να προκηρυχτούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας μας την Κυριακή 28 Μαρτίου στην αίθουσα V.I.P. του Ο.Α.Κ.Α. Εντός της ημέρας θα δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα μας η προκήρυξη.

2. Αποφασίστηκε με έξι θετικές ψήφους ο έλεγχος ύπαρξης εγγράφων που αφορούν το άθλημα του Τριάθλου στην αποθήκη της Ομοσπονδίας μας κατόπιν έγγραφου αιτήματος της Ε.Ο.Μ.Π. Σε περίπτωση που υπάρχουν και αφού πάρουμε την έγκριση της Γ.Γ.Α. θα τους παραδοθούν. Τρία μέλη ψήφισαν αρνητικά γιατί θεώρησαν ότι το θέμα δεν είναι επείγον.

3. Αποφασίστηκε με έξι θετικές ψήφους η μεταγραφή έντεκα αθλητών από το διαγραμμένο σύλλογο Άσμα Χίου στον αθλητικό σύλλογο με την επωνυμία Γυμναστική Ακαδημία Μαχητικών Αθλημάτων Χίου. Τρία μέλη ψήφισαν αρνητικά γιατί θεώρησαν ότι το θέμα δεν είναι επείγον.

4. Αποφασίστηκε με έξι θετικές ψήφους η αναγνώριση των διπλωμάτων Dan της W.K.F. ως Dan ΕΛ.Ο.Κ. στους αιτούντες Α.Κ., Ν.Ξ., Μ.Σ. και Μ.Η. Τα παραπάνω διπλώματα βρίσκονται στον επίσημο πίνακα έκδοσης διπλωμάτων Dan της W.K.F. που μας απεστάλη. Τρία μέλη ψήφισαν αρνητικά γιατί θεώρησαν ότι το θέμα δεν είναι επείγον.

 

Σχόλια:

Στις πράξεις, όμως, ξεφύγατε από τις αρμοδιότητες, που σας έδωσε το Δικαστήριο! Το Δικαστήριο σας όρισε 1) για να διενεργήσετε τις εκλογές και 2) για να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που δεν επιδέχονται αναβολής!

Οι παραιτήσεις των δύο μυρίζει μπαρούτι πάλι! Θα ακολουθήσουν και οι άλλοι τρεις βάσει σχεδίου!

Το (1) είναι η διενέργεια των εκλογών και άρα είναι μέσα στις αρμοδιότητές σας, αλλά το (2) = ψάξιμο του Τριάθλου, το (3) = μεταγραφές, ιδίως μέσα στην πανδημία, και το (4) = διπλώματα στα παιδάκια, είναι προφανώς εκτός των αρμοδιοτήτων σας!!!

Ιδίως το (4) αποτελεί καραμπινάτη παραβίαση των αποφάσεων των δικαστηρίων, που έχουν κρίνει ότι το παραδοσιακό καράτε, και άρα τα στιλ και άρα και τα Νταν, ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε και είναι κοινοί απατεώνες όσοι "πουλάνε" Ανύπαρκτα Νταν στην Ελλάδα! Είτε αυτοί είναι εκλεγμένοι είτε είναι διορισμένοι!

 

Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)

1/3/21-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


 12/2/2021 - Από το FB/karate.gr του Γερόλυμπου!

 

Σε πλήρη πανικό είναι η αλητεία και οι ηθικοί τους αυτουργοί.

Μέτρησαν πολλές φορές και δεν τους βγήκαν τα κουκιά! το νούμερο 28 γράφουν με μειωτικές τάσεις...

Αποφάσισαν λοιπόν να το κάνουν Κούγκι. θα τους βρίζουμε όλους, θα τους συκοφαντούμε όλους, θα τους απειλούμε όλους, θα τους σπάσουμε τους συλλόγους και όποιοι είναι ψηλά και δεν μπορούμε να τους σπάσουμε θα τους κάψουμε με φωτοβολίδες!

Πιο αναλυτικά αναφέρουμε τις αξιόποινες πράξεις που κατά "σύμπτωση" έλαβαν χώρα τις τελευταίες 4 ημέρες και είναι ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης!

1. Έσπασαν το αυτοκίνητο της πρώην Προέδρου

2. Απείλησαν το παιδί μέλους της προσωρινής διοίκησης και την ίδια επειδή τόλμησε να ζητήσει να πάνε στην δικαιοσύνη υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν γίνει γνωστές στο παρελθόν στον χώρο του καράτε!

3. Για να υλοποιήσουν τις απειλές τους έσπασαν τις πινακίδες στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του παραπάνω μέλους

4. Έριξαν φωτοβολίδα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου άλλου μέλους της προσωρινής διοίκησης προκαλώντας πυρκαγιά που σβήστηκε με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΟ...Ο στόχος δεν κάηκε τελικά χάρις στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, αλλά αυτοί που το έκαναν έχουν φωτιά στα μπατζάκια τους!! ο Κυρ-Νίκος θύμωσε πολύ...

5. Απείλησαν και τρίτο μέλος της προσωρινής διοίκησης και το ανάγκασαν σε παραίτηση!

6. Παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, έστω και αργά, διασώζοντας την αξιοπρέπεια του για να μην καταγράφεται σαν ένας από αυτούς! Έφυγε και από τον σύλλογο του ΝΙΚΟΥ που ήταν πρόεδρος! Του ΝΙΚΟΥ που τον πίεζε να κρατάει ζωντανή αυτή την αθλιότητα και παρανομία που περιγράφουμε παραπάνω. Και τον έχουν τελευταία γλάστρα στην σειρά... Τώρα τι διαπραγμάτευση θα κάνει?

7. Κορόιδεψαν και όλους αυτούς που τους δίνουν δήθεν ΝΤΑΝ κρύβοντας ότι στα πρακτικά έχει γραφτεί ότι είναι τιμητικά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανώτερη κατάταξη! Τι απάτη είναι όλοι αυτοί??

Και βγήκαν τα αγράμματα εξαπτέρυγα και μιλάνε για διαφάνεια! Εκτός εάν η διαφάνεια είναι συνώνυμο της αλητείας και της απάτης... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ...

 

Σχόλιο: Πώς αποδεικνύονται όλα αυτά, μεγάλε???

 

Αθήνα 12/2/2021

Προς κο Νεκτάριο Βιδάκη,

Πρόεδρο Προσωρινής Διοίκησης της ΕΛΟΚ

 

Κύριε Βιδάκη,

Με το παρόν email σας υποβάλλουμε την παραίτηση μας απο μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΛΟΚ σφόδρα διαμαρτυρόμενοι για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Προσωρινή διοίκηση με αποφάσεις που λαμβάνετε με πλειοψηφία 6 μελών εκτός αρμοδιοτήτων μας, παραβιάζοντας τους εγκεκριμένους κανονισμούς της ομοσπονδίας και την απόφαση διορισμού μας από το Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς επίσης για το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί με απειλές πρός μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, ακόμα και με επιθέσεις με υλικές ζημιές στα σωματεία μας. Με την παραίτηση μας αυτή που έχει άμεση ισχύ, ταυτόχρονα σας δηλώνουμε ότι αποποιούμαστε και κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνετε και η μέχρι σήμερα στάση σας δεν εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Με δεδομένη την παραίτηση των κκ Σ. Σκούφια και Π. Βουζέκη, που μαζί με την δική μας αριθμούν στο σύνολο 5 μέλη της Προσωρινής Διοίκησης παραιτηθέντα επί συνόλου 11 διορισμένων, σαφώς προκύπτει ότι υπάρχει έλλειψη διοίκησης και νομιμοποίησης των εναπομεινάντων 6 μελών να προχωρούν σε αποφάσεις (άρθρο 13.10 του καταστατικού της ΕΛΟΚ) και σας καλούμε να απέχετε από τούδε και στο εξής οποιασδήποτε άλλης πράξης η απόφασης καθόσον δεν έχετε την σχετική νομιμοποίηση.

Αθήνα 12/2/2021

Τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΛΟΚ

 

Κατερίνα ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΥ

Παναγιώτης ΛΑΜΙΑΣ

Νίκος ΛΕΚΑΚΟΣ

 

Σχόλιο: Και πάμε στο επόμενο άρθρο του καταστατικού της ΕΛΟΚ:

 

Νάτη πάλι να έρχεται η Αίτηση για νέα προσωρινή διοίκηση από τον Γερόλυμπο!


 13/2/2021 - Από το FB/ΕΛΟΚ της Προσωρινής Διοίκησης!

 

Παραθέτουμε την απάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Ο.Κ. καθηγητή Νεκτάριου Βιδάκη στο κοινό κείμενο της παραίτησης των τριών μελών του Δ.Σ.

 

Αγαπητή κυρία Βαγγελάκου, Αγαπητοί κύριοι Λάμια και Λεκάκο

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου λύπη για την απόφασή σας να παραιτηθείτε, αλλά και να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Έχετε προφανώς κάθε δικαίωμα να έχετε τη συγκεκριμένη άποψη ως προς τις αποφάσεις του συμβουλίου, την οποία σέβομαι αν και δεν με βρίσκει σύμφωνο. Επί των θεμάτων που θέτετε, όμοιοι ή αντίστοιχοι ισχυρισμοί έχουν κριθεί επανειλημμένα από τα Θεσμικά Όργανα και τη Δικαιοσύνη και έχουν απορριφθεί. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο με την όποια σύνθεση του, από τότε που ανέλαβα ως πρόεδρος του, τιμά και σέβεται απολύτως την νομιμότητα και την εντολή, τόσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF), όσο και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επί της «τρομοκρατίας», των «επιθέσεων» των «απειλών» κ.λπ. που επικαλείστε, σας θυμίζω και εγγράφως την πάγια θέση μου, ότι δηλαδή καταδικάζω απερίφραστα κάθε παράνομη ενέργεια και κάθε κακόπιστη μεθόδευση απ’ όπου και εάν προέρχεται και όπου και εάν αποσκοπεί. Σας θυμίζω ακόμη την προτροπή μου για άμεση προσφυγή στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη του θύματος κάθε τέτοιας ενέργειας, ενέργειας που εμπίπτει δηλαδή στις διατάξεις του αστικού και ποινικού κώδικα.

Θεωρώ όμως ότι γενικόλογες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες όπως: «ταυτόχρονα σας δηλώνουμε ότι αποποιούμαστε και κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνετε και η μέχρι σήμερα στάση σας δεν εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών» είναι προφανώς εκτός πραγματικότητας. Ποια στάση μου αναρωτιέμαι. Θα σας πρότεινα λοιπόν να διαλέγετε προσεκτικότερα τα λόγια σας όπως και εγώ κάνω προς κάθε συνομιλητή μου. Ανεξαρτήτως των λόγων αυτής της τεχνητής όξυνσης, οι οποίοι εν πολλοίς είναι κατανοητοί, όλοι οφείλουμε να παραμένουμε νηφάλιοι, ευγενείς και πιστοί στο αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες.

Κλείνοντας, εκτιμώ ότι δεν χρειάζονται εντυπώσεις, αντίθετα σκληρή δουλειά, διαφάνεια, νομιμότητα και προσήλωση της διοίκησης στην υπηρεσία των μελών, των αθλητών και του αθλήματος είναι η μοναδική μου προτεραιότητα στο δρόμο για τις εκλογές.

 

Με φιλικούς Χαιρετισμούς

Καθ. Νεκτάριος Βιδάκης

Πρόεδρος ΕΛΟΚ

 

Σχόλιο: Πάπαλαααααα! Μείναμε από ... λάστιχο μέλη του ΔΣ/ΕΛΟΚ!!! Και άρα έχουμε τους επόμενους επίμονους στο ΔΣ/ΕΛΟΚ:

(Νεκτάριος Βιδάκης, Θεόδωρος Σιετής, Γιώργος Γερόλυμπος)

(Κώστας Μητρόπουλος, Θανάσης Φυλακτός, Γιάννης Γιαννέλης, Παναγιώτης Περράκης, Στυλιανός Σκούφιας, Νικόλαος Λεκάκος, Παναγιώτης Βουζέκης, Παναγιώτης Λάμιας, Αικατερίινη Βαγγελάκου, Σπύρος Δρακόπουλος)


 14/2/2021 - Από το FB/ΕΛΟΚ της Προσωρινής Διοίκησης!

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 14.2.2021

Η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΛΟΚ συνεδρίασε σήμερα και ομόφωνα ενέκρινε τον κατάλογο με τα σωματεία που θα σταλεί στη Γ.Γ.Α. εντός της νόμιμης προθεσμίας για την κατάρτιση του καταλόγου των δικαιουμένων συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της 28/3/2021 σωματείων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 4726/2020 δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχει το σωματείο που:

α) φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση,

β) έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020, η αίτησή του έχει ελεγχθεί και έχει διαπιστωθεί ότι είναι σωστή και

γ) τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της Γενικής Συνέλευσης έτη (ήτοι, κατά τα έτη 2018, 2019 & 2020) συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό αθλητών οκτώ (8) ανά έτος.

Σε σχέση με την προαναφερόμενη υπό γ΄ ανωτέρω προϋπόθεση σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι αυτή θεωρείται πως πληρούται και στην περίπτωση σωματείων που είχαν αποβληθεί με απόφαση Ένωσης ή Ομοσπονδίας και άσκησαν κάποιο ένδικο βοήθημα κατά της περί αποβολής απόφασης αυτής το οποίο έχει τελεσιδίκως γίνει δεκτό κατά τον χρόνο σύνταξης του πίνακα.

Σε σχέση επίσης με την τελευταία υπό γ΄ ανωτέρω προϋπόθεση, σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με τον νόμο, ως επίσημες αθλητικές διοργανώσεις νοούνται μόνο όσες περιλαμβάνονται στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΛ.Ο.Κ., που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, οι οποίες έχουν διοργανωθεί από την ίδια την ΕΛ.Ο.Κ. ή οι διεθνείς αγώνες που έχουν διεξαχθεί με την έγκριση της ΕΛΟΚ, η δε συμμετοχή στις παραπάνω αθλητικές διοργανώσεις αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα φύλλα αγώνων.

Ο εγκριθείς σήμερα κατάλογος περιλαμβάνει όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, χωρίς η Προσωρινή Διοίκηση να υπεισέλθει σε ελέγχους είτε της αλήθειας του περιεχομένου των υπευθύνων δηλώσεων είτε των λοιπών στοιχείων που απαιτούνται για την επιβεβαίωση όλων των εγγραφών στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020, μια που παρότι επανειλημμένα ζητήθηκαν τα στοιχεία όλων των σωματείων, δυστυχώς ελάχιστα ανταποκρίθηκαν.

 

Η Προσωρινή Διοίκηση, επίσης, αντίθετα με ότι συνέβαινε παλαιότερα, απέφυγε στην παρούσα συγκυρία να κινήσει διαδικασίες διαγραφής ή αναστολής της συμμετοχής οποιουδήποτε σωματείου για άλλους λόγους.

Τέλος, ενημερώνουμε όλα τα σωματεία καράτε και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ότι όλως προσφάτως διαπιστώθηκε ότι τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Ο.Κ. αγωνιστικά ημερολόγια των ετών 2018 & 2019 τροποποιήθηκαν κρυφίως την 23/10/2020, με την τροποποίηση δε αυτή προστέθηκαν εκ των υστέρων διασυλλογικές διοργανώσεις, οι οποίες δεν είχαν κατά τα έτη αυτή συμπεριληφθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΛ.Ο.Κ. ούτε βεβαίως είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (!). Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η ενέργεια αυτή έγινε από υπάλληλο της ΕΛ.Ο.Κ, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικώς, διευκρίνισε ότι προέβη σε αυτήν κατόπιν προφορικής εντολής της τότε Διοίκησης υπό τον κ. Κουλουρίδη.

Σε σχέση με την εν λόγω εντολή εκ των υστέρων αλλαγής των αναρτημένων αγωνιστικών ημερολογίων (για την οποία υπάρχουν όλες οι σχετικές αποδείξεις), η Προσωρινή Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα αφενός τα ανωτέρω αγωνιστικά ημερολόγια των ετών 2018 και 2019 στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Ο.Κ να επανέλθουν στο προηγούμενο, αληθές, περιεχόμενό τους και, αφετέρου, να ελεγχθεί η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά των υπαιτίων. Θ΄ ακολουθήσουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις.

 

Σχόλιο: Προσθέσανε αθλητές σε ψεύτικους αγώνες οι Κουλουρίδης-Γερόλυμπος! Τον κατάλογο των σωματείων με δικαίωμα ψήφου, που έστειλαν στην ΓΓΑ θα τον δούμε πιο κάτω!

Συνεπώς, οι έχοντες δικαίωμα ψήφου σύλλογοι ΔΕΝ έχουν ψαχτεί σε όλα αν πραγματικά το έχουν, αλλά και σε όλα να έχουν ψαχτεί, ήδη έχουν ένα ολόκληρο χρόνο να λειτουργήσουν ως αθλητικοί σύλλογοι με αθλητές, προπονητές, προπονήσεις, αγώνες ελληνικούς και αγώνες διεθνείς!!! Και θα πάει έτσι μέχρι τον Οκτώβριο στα σίγουρα!

Και αυτούς τους λέτε "αθλητικούς συλλόγους"? Και ο γάιδαρος αν είχε ... μπαταρία, θα ήταν ... BMW!!!


 16/2/2021 - Εκλογές στην ΕΠΟ με ηλεκτρονική ψηφοφορία!!!

 

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟ: Με ηλεκτρονικη ψηφοφορία στις 19/3 ή προσωρινή διοίκηση την ... Πρωταπριλιά!

 Τροπολογία έφερε στη Βουλή ο Λ. Αυγενάκης και εισάγει το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις αθλητικές ομοσπονδίες, οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες έως την 31η Μαρτίου. 

Προβλέπει ότι αν κάποια ομοσπονδία  αρνηθεί να εφαρμόσει το νόμο, θεωρώντας ότι αντίκειται στο καταστατικό της, η διοίκηση εκπίπτει και αντικαθίσταται με προσωρινή!

Έτσι αν η ΕΠΟ δεν κάνει εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 19 Μαρτίου, θα εκπέσει. 

 

Σχόλιο: Σε άκρατο πανικό έχει φέρει ο COVID-19 τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να παίρνει (με την παρέα του βέβαια) χουντικές αποφάσεις!!! Τον βλέπω πολύ σύντομα να αλλάζει ... εργοδότη!!!


 17/2/2021 - Από τον λογαριασμό FB του Γιώργου Τζάνου ένα κείμενο γραμμένο από τον Σπύρο Δρακόπουλο!!!

 

Έκπληκτος και εξοργισμένος παρακολουθώ , όπως όλοι μας, την νέα προσπάθεια ενός ανεγκέφαλου ανθρώπου που προσπαθεί για άλλη μια φορά να αμαυρώσει την εικόνα του Ελληνικού Καράτε.

Αυτή την φορά κάποιος, διοχέτευσε στα ΜΜΕ επιλεκτικά αποσπάσματα μιας παράνομης πειθαρχικής διαδικασίας του 2014, η οποία «στήθηκε» προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ιδιοτελείς και ανίερους σκοπούς εκείνου που την εμπνεύστηκε και την μεθόδευσε !!

Έφτασε στο σημείο η επαίσχυντη αυτή «προσωπικότητα» να διασύρει (!!) δύο ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ αθλητές για μια «χαζομάρα» που συνέβη πριν επτά χρόνια και την οποία οι ίδιοι οι γονείς τους ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ και με ΒΕΒΑΙΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ επιστολή προς την Ομοσπονδία, στις 12.12.2013, αφενός την είχαν χαρακτηρίσει ως «μια παρεξήγηση άνευ ουσιαστικής σημασίας μεταξύ των παιδιών τους ,που ατυχώς υπερθεματίστηκε» και αφ ετέρου έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των παιδιών τους, παρακαλούσαν «να μην δωθεί καμία συνέχεια στην παρεξήγηση» , εκφράζοντας συγχρόνως και την επιθυμία «το γεγονός να θεωρηθεί λήξαν , ως μη γενόμενο» !!

Και λοιπά

 

Στο FB/Τζάνου δια χειρός Εβελίνας! Χωρίς κανένα Σχόλιο! Αλλά ανέλαβε να καθαρίσει η ΕΛΟΚ ως κατωτέρω!


20/2/21 - Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΟΚ

 

Με αφορμή την αναφορά σε μέσα μαζικής ενημέρωσης σε παλαιότερο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε απασχολήσει τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Από την έρευνα που άμεσα διενεργήθηκε μετά από σχετικό αίτημα πρώην μέλους της σημερινής διοίκησης που ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά, προέκυψε πως το έτος 2013 είχε καταγγελθεί ένα τέτοιο περιστατικό, στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι -και ο καταγγελθείς- ήταν ανήλικοι.

2. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας, εξετάστηκε και εκδόθηκε απόφαση (το έτος 2014), πλην όμως, επειδή η τότε συγκρότηση του οργάνου κρίθηκε μη νόμιμη από τη ΓΓΑ, όλες οι αποφάσεις του -όπως η συγκεκριμένη- θεωρήθηκαν μη έγκυρες. Κατόπιν αυτού, η τότε διοίκηση της ΕΛΟΚ δεν προέβη σε καμία άλλη ενέργεια. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ούτε εκ μέρους αυτών που είχαν υποβάλει την καταγγελία υπήρξε οποιαδήποτε συνέχεια, σε νομικό ή αθλητικό επίπεδο.

3. Για όλα τα παραπάνω διαπιστωθέντα, ενημερώθηκαν χωρίς καμιά καθυστέρηση όλα τα μέλη της διοίκησης κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 9.2.2021, σύμφωνα δε με τη γνωμοδότηση του DPO της ΕΛΟΚ, έγινε σαφές τόσο στο μέλος που είχε υποβάλει το προαναφερθέν αίτημα, όσο και σε κάθε άλλο τυχόν ενδιαφερόμενο μέλος της διοίκησης, ότι μπορεί να λάβει γνώση όλων ανεξαιρέτως των στοιχείων της υπόθεσης που βρίσκονται στην ΕΛΟΚ, τα οποία βεβαίως είναι στη διάθεση και κάθε αρμοδίου.

4. Παρότι είχε τη δυνατότητα, το πρόσωπο που κίνησε το θέμα δεν έδωσε καμία απολύτως συνέχεια ούτε μπήκε στον κόπο να ενημερωθεί για τα στοιχεία της υπόθεσης, για την οποία είχε επιδείξει τόσο ενδιαφέρον.

5. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, το θέμα προβλήθηκε σε συγκεκριμένα μέσα, χωρίς την αναγκαία κρίσιμη διευκρίνηση ότι πρόκειται για υπόθεση μεταξύ τότε ανηλίκων, αλλά με εμφανή διάθεση το περιστατικό αυτό να συνδεθεί με την παρούσα διοίκηση της ΕΛΟΚ, η οποία ανέλαβε προ μόλις τριών μηνών και ενήργησε με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με την οφειλόμενη εκ του νόμου ιδιαίτερη προσοχή (αφού η υπόθεση αφορά ευαίσθητα δεδομένα), χωρίς τίποτε απολύτως να προσπαθήσει να κρύψει.

6. Είναι πραγματικά άξιες απορίας οι επιλεκτικές ευαισθησίες ορισμένων. Ενώ δεν ενοχλούνται καθόλου για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα οι τότε διοικούντες την ΕΛΟΚ, οι οποίοι μάλιστα συνέχισαν να τη διοικούν για χρόνια, κουνάνε το δάχτυλο στη σημερινή της διοίκηση, αρνήθηκαν δε μάλιστα και να συνυπογράψουν την ανακοίνωση συμπαράστασης προς την Σ. Μπεκατώρου, που η ΕΛΟΚ είναι η μοναδική αθλητική Ομοσπονδία που τόλμησε να εκδώσει.

7. Απορίες επίσης προκαλεί το πώς και από ποιόν στοιχεία του φακέλου, που κανονικά έπρεπε να υπάρχουν μόνο στην ΕΛΟΚ, τώρα που ανακινήθηκε το θέμα διέρρευσαν στα συγκεκριμένα μέσα, με προφανείς στοχεύσεις. Ενημερώνουμε κάθε εμπλεκόμενο ότι ήδη το θέμα ερευνάται και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η αθέμιτη χρήση προσωπικών δεδομένων και μάλιστα για την εξυπηρέτηση προσωπικού οφέλους, αποτελεί βαριά παράνομη πράξη.

8. Θέλουμε να ελπίζουμε πως το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες από σήμερα έχουν ήδη προκηρυχθεί και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ΕΛΟΚ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα τα παραπάνω. Διότι θα είναι αληθινά κρίμα, μετά από τις λαθροχειρίες που ανακαλύψαμε πρόσφατα στα αθλητικά ημερολόγια του site της ΕΛΟΚ, μέσω των οποίων κάποιοι επιχείρησαν ν΄ αποκτήσουν παράνομα δικαίωμα ψήφου, να παίρνουν σειρά τώρα τέτοιου είδους προεκλογικά «όπλα».

Ο κατήφορος ορισμένων φαίνεται πως δεν έχει σταματημό. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Τους λέμε μόνο ότι ο πανικός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

 

Σχόλια:

Δεν μας λέτε αν η υπόθεση δικάστηκε από τη Δικαστική Επιτροπή της ΕΛΟΚ, αν βγήκε απόφαση, αν ήταν αθωωτική ή τιμωρητική και αν εφαρμόστηκε τιμωρία!

Δεν αναφέρει κανένας ότι πρώτος και μόνος εγώ, ο Θύμιος Περσίδης, ερεύνησα και δημοσίευσα ατράνταχτα στοιχεία, που ακύρωσαν την παράνομη ύπαρξη της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ σε εποχές που όλοι έσκυβαν το κεφάλι στις προσταγές της!

Η Αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα και άκουσα ότι τιμωρείται και από το Δικαστήριο!

Στην ανωτέρω ανάρτηση στο FB/ΕΛΟΚ πρόσθεσα ένα δικό μου Σχόλιο την 22/2/2021, όπως βλέπετε δεξιά στο στιγμιότυπο που κράτησα. Μου το άφησαν τρεις ώρες και μετά μου το έσβησαν. Οι εξηγήσεις αφήνουν κενά! Συγχαρητήρια για την νίκη τους επί του Γερόλυμπου, που ως αναμένετο έκανε ακόμα μια προσπάθεια για νέα προσωρινή διοίκηση με νέα έντεκα άτομα, αλλά έφαγε πορτα από το Δικαστήριο! Η Αίτηση αυτή δικάστηκε την Παρασκευή 19/2/2021 και η Απορριπτική Απόφαση βγήκε την Δευτέρα 22/2/2021!

Πλέον δεν έχει καμιά ελπίδα, διότι τον μάθανε και οι Δικαστές! Πάμε για τις εκλογές!

Αμφισβητώ την εγκυρότητα των εκλογών, διότι ήδη έχουν γίνει λάθη σε πολλά σημεία!

Αλλά και μετά από αυτό μου το Σχόλιο στο FB/ΕΛΟΚ προστέθηκαν ακόμα περισσότερα λάθη!

 

Στο μεταξύ, όμως, η προσωρινή της ΕΛΟΚ είχε βγάλει την Προκύρηξη των εκλογών, που θα δούμε πιο κάτω.


 22/2/2021 - Και ξαφνικά μας πρόκυψε Γιώργος Κοσμίδης και Μας Ογιάμα δια χειρός ... Εβελίνας Τσαρούχα!!!

 

Πραγματικά στο Hellenic Karate News δημοσιεύτηκε την 22 Φεβρουάριος στις 1:04 μ.μ. μια ανάρτηση, που θα είχε κάνει προφανώς ο Γιώργος Κοσμίδης σε δικό του λογαριασμό από τις 28/1/2021 (ένα μήνα πριν! γιατί άργησε τόσο?) και άρα την έβαλε ο Σπύρος Δρακόπουλος (δεν υπάρχει και άλλος!) τώρα στο HKN! Τι να πει κανείς!

 

Greek Kyokushin Karate News 28 Ιανουάριος 

KYOKUSHIN KARATE: ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Το Kyokushin Κarate ειναι ενα παραδοσιακοτατο στυλ καρατε το οποιο περικλειει μεσα στη διδασκαλια του τις τεχνοτροπιες και των 3 περιοχων της νησου Οκιναουα(Shuri, Naha, Tomari) που γεννηθηκε η πολεμικη τεχνη του Καρατε.H τεχνοτροπια της περιοχης Shuri εδωσε τo Shito Ryu και το Shotokan, η τεχνοτροπια της περιοχης Naha εδωσε το Goju Ryu και η περιοχη του Τomari εδωσε το Shorin Ryu και το μεταγενεστερο Wado Ryu. Ωστοσο τα αρχικα στυλ ανταλλαξαν τεχνοτροπιες μεταξυ τους και ετσι μπορουμε να βρουμε kata σε ενα στυλ που να προερχεται απο αλλη περιοχή αναφορας.

Ο Masutatsu Oyama εχοντας την τυχη αλλα και την επιμονη να διδαχθει απο την πηγη, δηλαδη απο Funakoshi (Shotokan) και Yamaguchi-αμεσος μαθητης του Miyagi- (Goju Ryu), διαμορφωσε απο την αρχη ενα υβριδικο στυλ που συνδυαζε ολες σχεδον τις τεχνοτροπιες του Καρατε της Οκιναουα. Για παραδειγμα, ενθυλακωσε τις βαθιες στασεις του Shotokan με τις ορθιες στασεις του Goju Ryu. Ενωσε ουσιαστικα οχι μονο 3 περιοχες της Οκιναουα αλλα 3 διαφορετικους κόσμους γυρω απο την μαχη. Και για πρωτη φορα εισηγαγε στην Ιαπωνια το κουμιτε πληρους επαφης. Στην αρχη με ορους Shinken Shobu και αργοτερα με περιορισμους χτυπηματων στο προσωπο, στην προσπαθεια του να δημιουργησει ενα καθαρα αγωνιστικο κομματι.

Η εμμονη του Οyama με την πατριδα του Καρατε ηταν εμφανης. Τα βασικα kata δεν τα ελεγε heian οπως οι Ιαπωνες, τα ελεγε Pinan οπως ονομαζονται στην Οκιναουα. Διατηρησε ενα τροπο εκγυμνασης του σωματος οπως πραγματοποιουνταν στην Οκιναουα. Aτελείωτο conditioning (το ειχε παρει απο τον φιλο του So Nei Chu που τον εισηγαγε στο Goju Ryu) με makiwara ή και κορμους δεντρων, χτυπημα πετρας, εξασκηση δακτυλων σε κουβα με πετραδακια, hojo undo και αργοτερα βαρη κ.α. Αφιερωθηκε στο Καρατε οπως και οι Δασκαλοι του.

Ολα αυτα ερχονται σε απαντηση οσους ισχυριζονται οτι το Kyokushin ειναι ενα Streetfight Karate. Λαθος! Ειναι ενα παραδοσιακο στυλ οπως τα αλλα με τη μονη διαφορα οτι το κουμιτε του ηταν διαφοροποιημενο απο τα μεχρι τοτε στυλ. Στην Οκιναουα οι σχολες καρατε διδασκουν και τα δυο στυλ κουμιτε. Και την sport εκδοσή του και την πληρους επαφης. Οι μαθητες παιρνουν μερος σε πρωταθληματα και sport kumite και Full Contact θεωρώντας -πετυχημενα για μενα- οτι ετσι ολοκληρωνεται καλυτερα ενας karateka.Αλλωστε η αποψη που εχουν οι Οκιναβεζοι (σε σχεση με τους Ιαπωνες) για το Καρατε ειναι οτι πρεπει να απανταει στο ΓΙΑΤΙ και οχι στο ΠΩΣ.

OSU!

 

Στην ανωτέρω αναδημοσίευση ο Γιώργος Κοσμίδης προσάρτησε το επόμενο Σχόλιο:

Greek Kyokushin Karate News

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση! 

 

Και εγώ με τη σειρά μου υποβάλω το επόμενο:

Φίλε Γιώργο οι ασυναρτησίες, που γράφεις για τον Κορεάτη Ογιάμα, που ήταν ο ... Ζαχόπουλος της Ιαπωνίας και δημιουργός ενός εμπορικού στιλ καράτε πλήρους επαφής, μη έχοντος καμιά σχέση με τα παραδοσιακά στιλ ούτε καν με τις τεχνικές τους, φρόντισε να είναι ... λιγότερο ασυναρτησίες! Και αν ο Δρακόπουλος σου υπόσχεται κάποια ομοσπονδία παραδοσιακών στιλ, όπως η ΠΟΠΚ, κράτα το πιο μικρό καλάθι! Όπως έγραφαν διεθνή περιοδικά επί δεκαετίες, τον Ογιάμα οι δάσκαλοι και οι κορυφαίοι αθλητές των παραδοσιακών στιλ τον είχαν στην πλάκα, επειδή ... σκότωνε μισοπεθαμένους ταύρους με τη ... γροθιά του μετατρέποντας το καράτε σε τσίρκουλο!!! Κράτα, λοιπόν, τον Ογιάμα και μακριά από το παραδοσιακό!

 

Από την άλλη μεριά, η αναφορά αυτή του Κοσμίδη σε συνδυασμό με την αθρόα αναγνώριση και απονομή Νταν από την προσωρινή διοίκηση της ΕΛΟΚ χωρίς αυτό να εμπίπτει στις αρμοδιότητές της αποδεικνύει την εκτεταμένη απάτη της προσωρινής αυτής διοίκησης προς τους αθλητές και προπονητές όσον αφορά στα Νταν και τον προσανατολισμό και την επιθυμία της να υφαρπάξει τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ.


 Άφησα τις εκλογές του Αυγενάκη για το τέλος παρ' όλο που η Πρόσκληση της ΕΛΟΚ είχε προηγηθεί χρονικά!

 

"Η Κατίγκω με δικαίωμα ψήφου από το Κατωχώρι και τα e-κουκιά του Αυγενάκη!"

 

Σαν αρχική παρατήρηση δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι επί ένα ολόκληρο χρόνο ο COVID-19 του ... κουνάει το δάχτυλο του Αυγενάκη και αυτός δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα!!!

Και παρακολουθούμε το μεγάλο ιστορικό των εκλογών του Αυγενάκη σε συνδυασμό με τις εκλογές της ΕΛΟΚ!

 

Την 10/12/2020 ο Αυγενάκης είχε ανακοινώσει με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων», τις εκλογές που έρχονται και την παράταση της διενέργειάς τους μέχρι την 31/3/2021! (με κλικ εδώ). Αφού ζαχάρωσε το χάπι αρχικά μιλώντας για τις επιχορηγήσεις στα 3.500 σωματεία του Μητρώου-Μαϊμούδων, στην ανακοίνωση αυτή είχε θίξει ελαφρά ότι:

"Όπως είχε προηγηθεί θα ψηφίσουν μόνο τα σωματεία, που είναι γραμμένα στο Μητρώο-Μαϊμούδων! Όσα δεν είναι γραμμένα δεν θα πατάνε το πόδι τους στα εθνικά ή δημοτικά στάδια, οδηγώντας έτσι τα 9.000 από τα 13.000 σωματεία στον αφανισμό!

Για τους λόγους της πανδημίας, οι χρόνοι των εκλογών τοποθετούνται από την 01/01/2021 και εφεξής, μετά δηλαδή την ημερομηνία ολοκλήρωσης υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο μητρώο.

Επεκτείνεται και το χρονικό διάστημα διενέργειας των αρχαιρεσιών έως τις 31/03/2021, προκειμένου να διατεθεί στους αθλητικούς φορείς μία τρίμηνη περίοδος και να εξασφαλιστεί άνεση χρόνου.

Επιπλέον, παρατείνονται έως τις 31/03/2021 οι θητείες των Διοικητικών Συμβουλίων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η προκήρυξη και η διενέργεια των αρχαιρεσιών από την 01/01/2021 έως και τις 31/03/2021.

Στην παρ.2 ορίζεται ότι τα μέλη διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας κ.ο.κ., που προκηρύσσουν εκλογές παραβιάζοντας το χρονικό πλαίσιο που τίθεται με την τροπολογία, εκπίπτουν του αξιώματός τους, με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

Απορία: Γιατί δεν τους ... εκτελείς κι όλας για παραδειγματισμό και για να ξεμπερδεύουμε??? Αφού έχεις διαβάσει το "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" του Χίτλερ!!!

 

Την 31/12/2020 υπήρχαν ανηρτημένα στη ΓΓΑ τα 204 σωματεία καράτε, των οποίων οι αιτήσεις είχαν ελεγχθεί:

Με κλικ εδώ τα βλέπετε κατά ημερομηνία ολοκλήρωσης της αιτησής τους και

με κλικ εδώ τα βλέπετε κατά αλφαβητική σειρά.

 

Την 3/2/2021 η ΕΛΟΚ ανήρτησε τα 253 μέλη της:

Τα 253 μέλη της ΕΛΟΚ, όπως τα δίνει η ίδια κατά σειρά αύξοντα αριθμού του μητρώου της.

Δίνω με κλικ εδώ τον ίδιο Πίνακα, αλλά κατά αλφαβητική σειρά του ονόματος των συλλόγων!

Τέλος, τα 253 μέλη της ΕΛΟΚ πρώτα κατά Εγγραφή στο Μητρώο, στη συνέχεια κατά Έγκριση και τέλος κατά Αλφαβητική Σειρά.

 

Την 10/2/2021 η ΕΛΟΚ ανήρτησε την Πρόσκληση για γενική συνέλευση και εκλογές στις 28 Μαρτίου! Στην Πρόσκληση αναφέρεται ότι μόνο 110 μέλη της ΕΛΟΚ βρέθηκαν με 8 αθλητές το 2018 και 8 το 2019! και έχουν δικαίωμα ψήφου!

Ερώτημα: Το έχει αποδεχθεί αυτό η αντίπαλη παράταξη μετά από επίδειξη του ελέγχου σας???

 

Την 19/2/2021 η ΓΓΑ επικύρωσε τον τελικό κατάλογο των 110 (!!!) δικαιουμένων ψήφου συλλόγων!!!  (Χόχοχόοοο!)

Σκέψεις: από τα 253 μέλη της ΕΛΟΚ μόνο τα 204 είναι γραμμένα στο Μητρώο-Μαϊμούδων! Τα άλλα 50 γιατί δεν γράφηκαν και γιατί τα δέχθηκε η ΕΛΟΚ, εφόσον δεν είχαν εγγραφεί στο Μητρώο?

Από τα 204 μέλη της ΕΛΟΚ, που είναι γραμμένα στο Μητρώο, μέχρι τα 110, που ψηφίζουν, τα υπόλοιπα 94 πώς γράφηκαν στο Μητρώο, αφού δεν είχαν 8 αθλητές τα έτη 2018 και 2019? Αυτό σημαίνει ότι ο Αυγενάκης αφαίρεσε αυτό το προαπαιτούμενο γιατι δεν του βγαίνανε τα σωματεία!!!

 

Την 22/2/2021 και στη θέση του προηγούμενου σχολίου μου στο FB/ΕΛΟΚ, το οποίο και μου έσβησαν, ανέβασα το δεξιά νέο σχόλιό μου για να τους υπενθυμίσω για πολλοστή φορά στο διαδίκτυο ότι εξαπατούν τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς υποσχόμενοι και απονέμοντας Νταν για τα σκουπίδια στα μικρά παιδιά, τους εφήβους, τους νέους, τους ενήλικες αλλά ακόμα και στους εαυτούς τους!!! Φυσικά πάλι το σβήσανε, αλλά το στιγμιότυπο δεξιά, που κράτησα αποδεικνύει ότι πραγματικά τους το έγραψα δημοσίως ότι εξαπατούν εν γνώσει τους και εν γνώσει όλου του κόσμου του καράτε πλέον, ώστε να μην μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν με ... πρόσεξαν!!!

Την 23/2/2021 "ήρθε και έδεσε" η ... μαρέγκα με τον φασιστικό νόμο του Αυγενάκη περί Δημοκρατικών Ψηφιακών Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ή "Χρυσής Δημοκρατίας" (για να θυμηθούμε και το παλιό κόμμα!) σε όλες τις ομοσπονδίες!

Κατά το νόμο αυτόν:

1 - Οι εκλογές στις ομοσπονδίες θα γίνουν με e-κουκιά και ας μας ... κουνάει το δάχτυλο ο κορωνοϊός! (... Ποιό δάχτυλο?)

2 - Θα γίνουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές (αγόρασε και μάθε!) και διαδικτυακά μέσα Zoom, TEAMS, ΖΕΥΣ και άλλα (αγόρασε και μάθε!)!

3 - Τα ΔΣ όλων των ομοσπονδιών να κόψουν το λαιμό τους να κάνουν τις εκλογές τους!

4 - Για εφορευτικές επιτροπές θα έχουν πέντε δικηγόρους εκτός ομοσπονδίας (σκάσε και πλήρωνε!)! Κάτι να πάρουν και αυτοί τώρα που είναι κλειστά τα δικαστήρια!

5 - Όποιο ΔΣ δεν κάνει τις εκλογές της ομοσπονδίας του, θα εκπίπτει με διαπιστωτική πράξη που θα εκδίδει ο ... Αυγενάκης (ευτυχώς δεν το στέλνει διακοπές στα ... ΕΑΤ/ΕΣΑ για ... μανικιούρ και ... πεντικιούρ!)

6 - Και μην σας περάσει από το νου ότι θα πάτε σε δικαστήριο και θα ακυρώσετε τις εκλογές, διότι και αυτό το έχει σκεφθεί ο "Χρυσο-Δημοκράτης" (από το "Χρυσή Αυγή" και "Νέα Δημοκρατία"!) Αυγενάκης και έχει προβλέψει στο νόμο: "ο νόμος αυτός υπερισχύει κάθε άλλου προηγούμενου"! Άλλωστε οι Δικαστές δεν γνωρίζουν τίποτα περί  e-κουκιών!!!

7 - Τώρα αν σε κάποιο σημείο τα ηλεκτρονικά μέσα δεν σας πείθουν για το αμερόληπτο, το αδιάβλητο, το δημοκρατικό και το αθλητικό των διαδικασιών, τότε ... φύγετε από τώρα και μη μας ... καθυστερείτε για να βάλουμε τους δικούς μας, τα δικά μας παιδιά!!!

8 - Και όλα αυτά (hardware και software) θα πρέπει να τα αγοράσουν και να τα μάθουν όλοι οι παράγοντες όλων των σωματείων σε ένα μήνα μέσα και να εξοπλιστούν σε ένα μήνα μέσα και να ασκηθούν σε ένα μήνα μέσα και κυρίως ... να μην μας τρώνε το χρόνο μας για να προλάβουμε τους ... Ολυμπιακούς!!!

9 - Και μην ξεχνάς Αυγενάκη ότι και η κυρά-Κατίγκω έχει δικαίωμα να μπαίνει στο 20% των γυναικών σε ΔΣ ομοσπονδίας και άρα θα πρέπει να της πάρεις υπολογιστή (ροζ λαπτοπάκι!) και να της κάνεις ταχύρρυθμα μαθήματα Windows 10, Office, Internet, Teams και άλλων software για υπολογιστές και ίντερνετ!

10 - Γρήγορα για να προλάβει την 31/3/2021, γιατί θα αναγκαστείς να την ... εκπέσεις!!! Και αν εκπέσουν όλες οι κυρά-Κατίγκες, τότε να ξεχάσεις και εσύ την καρέκλα που κρατάς με νύχια και δόντια!!!

Συνεπώς, εκτός του ότι είμαστε τίγκα στον Covid-19, και σε πρώτο πλάνο η Πρόσκληση για εκλογές της ΕΛΟΚ είναι άκυρη και θέλει αναδιατύπωση! Και πριν από αυτό θα πρέπει να καταλάβουν όλοι το νέο πνεύμα των ψηφιακών εκλογών! Αλλά δεν εννοούσα αυτό όταν έγραψα το πρώτο σχόλιο που μου έσβησαν! Υπάρχουν και άλλες ελλείψεις.

Στο νόμο περί Ψηφιακών Εκλογών θα επανέλθουμε αναλύοντας τα σημεία του και κάνοντας την ιστορικά καθιερωμένη κριτική μας στον ίδιο το νόμο, αλλά και στον εμπνευστή του!!! Για να περάσετε την ώρα σας, όμως, εσείς στα χωριά, στα χωράφια, στα τρακτέρ και αλλού, που μέσα στην κορωνοϊκή τρέλα, που ζούμε, και την οικονομική τρέλα, που ζούμε και που θα έρθει μεγαλύτερη, δίνετε το χρόνο σας και τα χρήματά σας για να έχουν μια υγιή σωματική και πνευματική απασχόληση τα παιδιά του χωριού και για να τα κρατήσετε μακριά από την αλητεία, τα ναρκωτικά, την παραβατικότητα, ρίχτε του μια ματιά και πείτε μου και μένα τι ... δεν καταλαβαίνετε???


Τέλος, αν μη τι άλλο, τα πάνω από 50 χρόνια (από το 1977!) επαγγελματίας κυνηγός απατεώνων μου έδωσαν το πρώτο χάρισμα να "πιάνω" τους απατεώνες με την πρώτη ματιά, αλλά και το δεύτερο χάρισμα να τους τα ψέλνω έξω από τα δόντια και δημοσίως! Απόδειξη το επόμενο κείμενο, που ανακάλυψα τυχαία στο δίκτυο, γραμμένο μάλιστα από τον κύριο "γλάστρα" στο καράτε, αλλά όπως αποδεικνύεται ειδικότατο στα αθλητικά θέματα, κύριο Παναγιώτη Περάκη, μέλος σήμερα της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΛΟΚ!

Διαβάστε το με προσοχή!


Πηγή: https://www.syntagmawatch.gr/trending-issues/to-aftodioikito-tou-podosfairou-yparxei-an-nai-eos-pou-ekteinetai/

2020 | 30 | 01

Το «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου υπάρχει;

Αν ναι, έως πού εκτείνεται;

 

Παναγιώτης Περάκης     
Δικηγόρος, Πρόεδρος της τελευταίας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και μέλος της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ν. 3057/2002, επιφορτισμένος με τις αλλαγές στον επαγγελματικό αθλητισμό.

 

Εκ του Συντάγματος διαμορφώνεται ένα προστατευτικό πλαίσιο για την ελεύθερη σύσταση και ανεμπόδιστη λειτουργία των ενώσεων προσώπων, το οποίο το κράτος οφείλει να σέβεται (ή ακόμη και να προστατεύει), ιδίως απέχοντας από παρεμβάσεις που θα κατατείνουν στην συρρίκνωση του αυτοκαθορισμού των μελών τους. Οποιαδήποτε τέτοια παρέμβαση θα βρισκόταν σε ευθεία αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Η υπόθεση που απασχολεί έντονα αυτές τις μέρες τη δημοσιότητα με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για παραβίαση των κανόνων απαγόρευσης της πολυϊδιοκτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εκ μέρους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης επανέφερε στη δημόσια συζήτηση το περίφημο ζήτημα του αυτοδιοίκητου. Ας επιχειρήσουμε να οριοθετήσουμε τις νομικές/συνταγματικές πλευρές του και να δούμε περί τίνος στ΄ αλήθεια πρόκειται, πού αρχίζει και πού τελειώνει.

 

Ιστορικά, το ζήτημα ανέκυψε με αφορμή το εκλογικό σύστημα των αθλητικών Ομοσπονδιών, προεχόντως βέβαια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), συμπυκνούμενο πολύ απλά στο εξής ερώτημα: μπορεί ή όχι η Πολιτεία, δια της νομοθετικής οδού, να καθορίζει το εκλογικό σύστημα των αθλητικών Ομοσπονδιών (και, συνακόλουθα, της ΕΠΟ);

Προσεγγίζοντας την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα καταλήξουμε σε ευρύτερα για την έννοια και τα όρια του αυτοδιοίκητου συμπεράσματα, διότι πρέπει να πάμε στον πυρήνα του ζητήματος, ο οποίος δεν ανάγεται ούτε στο πεδίο των πολιτικών αντιλήψεων ούτε στις περί εσωτερικής δημοκρατίας απόψεις του καθενός, αλλά στη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι. Σχετικώς, το άρθρο 12 του Συντάγματος, στις δύο πρώτες παραγράφους αυτού, ορίζει:

 

«1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια. 2. Το σωματείο δεν μπορεί να διαλυθεί για παράβαση του νόμου ή ουσιώδους διάταξης του καταστατικού του, παρά μόνο με δικαστική απόφαση.»

 

Τι συνεπάγεται η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι ή της συνένωσης;

Μήπως θεωρεί το Σύνταγμα της Χώρας ... πατσαβούρι???

 Όπως η συνταγματική αυτή πρόβλεψη έχει εκτενώς ερμηνευθεί από τη θεωρία και τη νομολογία, η κατά τις ανωτέρω διατάξεις ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι (ή συνένωσης)  συνεπάγεται κυρίως τα ακόλουθα:

α. Ότι οι ενώσεις προσώπων συνιστώνται με ελεύθερη πρωτοβουλία των μελών τους, χωρίς να επιτρέπεται η υπαγωγή του σχετικού δικαιώματος σε καθεστώς προηγούμενης άδειας.

β. Ότι η λειτουργία τους διέπεται από τα καταστατικά τους ή απευθείας από τις τυχόν άλλες συλλογικές συμβάσεις βάσει των οποίων συνιστώνται.

γ. Ότι δεν είναι επιτρεπτή καμία νομοθετική παρέμβαση που αποβλέπει σε οποιασδήποτε φύσης περιορισμούς ή και επηρεασμούς, είτε ως προς τη λειτουργία τους είτε ως προς τους στόχους τους είτε ως προς τα μέσα ή τους τρόπους που επιλέγουν για την πραγμάτωση των στόχων αυτών.

 

Συγκροτείται έτσι ένα δικαίωμα αυτοδιοίκησης κάθε συλλογικής οντότητας, η οποία έχει τις ηθελημένες από τα μέλη της λειτουργίες και διαδικασίες, συμβατικά απ΄ αυτά προσδιορισμένες, οι οποίες κυριαρχικά καθορίζονται και οργανώνονται στις ιδρυτικές συλλογικές συμφωνίες τους (δηλαδή στα καταστατικά τους).

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν το εκ του Συντάγματος προστατευτικό πλαίσιο για την ελεύθερη σύσταση και ανεμπόδιστη λειτουργία των ενώσεων προσώπων, το οποίο το κράτος οφείλει να σέβεται (ή ακόμη και να προστατεύει), ιδίως απέχοντας από παρεμβάσεις που θα κατατείνουν στην συρρίκνωση του αυτοκαθορισμού των μελών τους. Οποιαδήποτε τέτοια παρέμβαση θα βρισκόταν σε ευθεία αντίθεση με το ανωτέρω συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Τέτοια περίπτωση καταφανώς θα αποτελούσε οποιαδήποτε παρέμβαση στη λειτουργία της ένωσης προσώπων μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες, ακυρώνοντας (προσβάλλοντας) το συνταγματικά προστατευμένο δικαίωμα αυτοδιοίκησής της –ήτοι, αυτοκαθορισμού των μελών της-, θα επέβαλαν αλλαγές στους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας της, όπως, ιδίως, επιβάλλοντας τον τρόπο εκλογής των οργάνων της.

 

Συνεπώς, στο βασικό διαχρονικά ερώτημα αν μπορεί ή όχι η Πολιτεία να καθορίζει το εκλογικό σύστημα των αθλητικών Ομοσπονδιών (και εν προκειμένω της ΕΠΟ), κατά τη γνώμη μου η απάντηση είναι αρνητική. Όχι, δεν μπορεί.

 

Αυτή δε η αρνητική απάντηση ισχύει ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που θα είχε η όποια νομοθετική ρύθμιση, σε κάθε περίπτωση δηλαδή ορισμού ή αλλαγής νομοθετικά του εκλογικού συστήματος, όπως με επιβολή της απλής αναλογικής, συγκεκριμένης ποσόστωσης της σταυροδοσίας σε σχέση με το συνολικό αριθμό των εκλεγομένων, καθορισμού βαρύτητας της ψήφου κάθε Ένωσης ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων-μελών της κλπ.

Επιπλέον δε των προαναφερομένων, είναι αυτονόητο ότι καθόλου δεν αποκλείεται μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση να υπέχει και άλλα προβλήματα νομιμότητας, όπως λ.χ. συμβαίνει στην περίπτωση της προτεινόμενης από κάποιους «διεύρυνσης της εκλογικής βάσης», με συμμετοχή στις εκλογές των ίδιων των σωματείων, κάτι όμως που θα ήταν νομικά ανέφικτο όταν μέλη της Ομοσπονδίας δεν είναι τα σωματεία αλλά οι Ενώσεις.

 

Η νομική διάσταση υπερεθνικού χαρακτήρα

Πέραν των ανωτέρω, που αναφέρονται στην εσωτερική έννομη τάξη (τα οποία βρίσκονται σε ευθεία αντιστοιχία με όσα σχετικώς ισχύουν και σε άλλες εθνικές έννομες τάξεις), το ζήτημα έχει και μία επιπλέον νομική διάσταση, υπερεθνικού χαρακτήρα, με πολύ σημαντικές πρακτικές συνέπειες. Είναι ότι η σωματειακού τύπου οργάνωση του αθλητισμού, σε όλες μάλιστα τις βαθμίδες της (λ.χ. του ποδοσφαίρου σε ποδοσφαιρικά σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδία), δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά συνεχίζεται έτσι και στη διεθνή διάρθρωσή του (Ευρωπαϊκές, Παγκόσμιες Ομοσπονδίες), απολαμβάνοντας κι εκεί, στο διεθνές περιβάλλον, ανάλογη προστασία.

Η συμμετοχή μιας εθνικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) ως μέλους των υπερκείμενων διεθνών Ομοσπονδιών του αθλήματος (UEFA, FIFA) προϋποθέτει φυσικά την αποδοχή και εφαρμογή των κανόνων που αυτές έχουν θέσει, μεταξύ των οποίων και οι κανόνες που διέπουν τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας, για την οποία, ειδικότερα, προβλέπεται αυστηρά η αυτορρύθμιση, δηλαδή ο καθορισμός όλων των σχετικών διαδικασιώνμόνο με βάση το καταστατικό και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της κάθε εθνικής Ομοσπονδίας(της ΕΠΟ εν προκειμένω), τηρώντας τους γενικούς ή, όπου υπάρχουν, ειδικούς κανόνες που θέτουν οι ίδιες οι διεθνείς Ομοσπονδίες, μη επιτρέποντας καμία παρέκκλιση από τον κανόνα αυτόν και καμία εξωτερική παρέμβαση, ιδίως δε,μη επιτρέποντας τον έξωθεν (δηλαδή κυρίως από το κράτος) καθορισμό των σχετικών θεμάτων.

Ήτοι, στα θέματα εσωτερικής λειτουργίας, κάθε εθνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οφείλει να αυτορρυθμίζεται, με βάση τα όσα ισχύουν για τα μέλη της FIFA και της UEFA. Μη τήρηση αυτής της προϋπόθεσης επιφέρει την αποβολή του συγκεκριμένου μέλους (εθνικής Ομοσπονδίας), κάτι που πράγματι έχει συμβεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Συνεπώς, οποιαδήποτε παρέμβαση της Πολιτείας είτε σε ακραιφνώς αγωνιστικά ζητήματα (π.χ. κανόνες διεξαγωγής του αθλήματος) είτε στα εσωτερικά/οργανωτικά θέματα μιας αθλητικής Ομοσπονδίας (όπως το εκλογικό της σύστημα), παρά τη θέλησή της, στη βάση αντίθετων προς τις προεκτεθείσες ερμηνευτικές προσεγγίσεις (ιδιαίτερα μειοψηφικές, αλλά πάντως πράγματι υπαρκτές στη χώρα μας) ως προς το συνταγματικώς επιτρεπτό μιας τέτοιας νομοθέτησης, δεν θα μπορούσε επ΄ ουδενί νομικά να αποτρέψει τις προαναφερόμενες συνέπειες ως προς τη θέση του αθλήματος στο διεθνές περιβάλλον, αφού επ΄ αυτών καμία σχετική εθνική νομική δυνατότητα αποτροπής δεν υφίσταται.

 

Αξίζει χαρακτηριστικά να επισημανθεί ότι τα παραπάνω κατοχυρώνονται και σε επίπεδο ΔΟΕ, όπου υπάρχουν επίσης αντίστοιχες προβλέψεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το καταστατικό της, μεταξύ των θεμελιωδών αρχών που πρέπει να διέπουν οποιαδήποτε αθλητική οντότητα είναι η αυτονομία της λειτουργίας της, η οποία περιλαμβάνει την ελευθερία του να καθορίζει η ίδια τη δομή και τη διοίκησή της και να εκλέγει ελεύθερα τα όργανά της, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή παρέμβαση, σε περίπτωση δε που σε κάποια αθλητική οργάνωση υπάρχει παραβίαση των αρχών αυτών, τότε η συγκεκριμένη οργάνωση τίθεται εκτός του Ολυμπιακού Κινήματος (βλ. Olympic Charter, όπως ισχύει από 2.8.2015, Fundamental Principles of Olympism, άρθρα 5 και 7).  [1] 

 

Τα όρια του αυτοδιοίκητου των αθλητικών φορέων 

Όπως, όμως, ο προσεκτικός αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει, όλα τα παραπάνω (τα οποία, άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, έχουν στη βάση της συνταγματικής τους θεμελίωσης τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της σχετικής δραστηριότητας) κάμπτονται όταν περνάμε στο πεδίο του επαγγελματικού αθλητισμού, κατά το μέρος του που αφορά στην σχετική επαγγελματική δραστηριότητα και όσα θέματα σχετίζονται μ΄ αυτήν (απαγόρευση πολυϊδιοκτησίας, εξέταση της οικονομικής φερεγγυότητας των αποκτούντων μετοχές, έλεγχος της προέλευσης χρημάτων κλπ.). Υπογραμμίζεται ότι τα ζητήματα αυτά έχουν ευρύτερη σημασία, αφού δεν αφορούν μόνο στον αθλητισμό (ο οποίος ούτως ή άλλως τελεί υπό την εποπτεία του κράτους) αλλά συμπλέκονται και με άλλες σημαντικές, δημόσιου ενδιαφέροντος δραστηριότητες (ΠΡΟΠΟ, στοίχημα κλπ.), οι οποίες ακουμπούν τον απλό πολίτη.

Το περίφημο αυτοδιοίκητο, δηλαδή, περιλαμβάνει μεν ο,τι σχετίζεται με τα εσωτερικά σωματειακά/οργανωτικά ζητήματα των αθλητικών φορέων (στο επίπεδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού) ή με τα ακραιφνώς αθλητικά, σταματά όμως εκεί που αρχίζουν τα επαγγελματικά / ιδιοκτησιακά / οικονομικά ζητήματα.  Γι αυτά, η νομολογία έχει παγίως κρίνει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αυτοδιοίκητου, δεχόμενη την δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου του κράτους, μέσω κυρίως της σχετικής αποφασιστικής αρμοδιότητας της της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), ως δεσμευτικής βεβαίως και για τα αντίστοιχα αθλητικά όργανα (π.χ. αποβολή από το πρωτάθλημα της ομάδας της ΠΑΕ Κασσιόπη μετά από σχετική απόφαση της ΕΕΑ, διαβιβασθείσα κατά τον νόμο ως «έκθεση» στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου), επισημαίνοντας μάλιστα πως αυτό εμπίπτει στο δημόσιο συμφέρον.

Συνεπώς, το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου υφίσταται πράγματι, έχει συνταγματική θεμελίωση, έχει όμως και όρια τα οποία δεν εμποδίζουν την συντεταγμένη Πολιτεία, δια των αρμοδίων οργάνων της, να ασκήσει τον έλεγχο νομιμότητας εκεί που λόγοι δημοσίου  συμφέροντος την υποχρεώνουν προς τούτο.


[1] 5. Recognising that sports occurs within the framework of society, sports organisations within the Olympic Movement shall have the rights and obligations of autonomy, which include freely establishing and controlling the rules of sports, determining the structure and governance of their organisations, enjoying the right of elections free from any outside influence and the responsibility for ensuring that principles of good governance be applied.

…………………………………………………………………………………………

7. Belonging to the Olympic Movement requires compliance with the Olympic Charter and recognition by the IOC.

 

Παναγιώτης Περάκης     
Δικηγόρος, Πρόεδρος της τελευταίας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και μέλος της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ν. 3057/2002, επιφορτισμένος με τις αλλαγές στον επαγγελματικό αθλητισμό.


Μετά από τις εξηγήσεις της ανωτέρω ανάλυσης όσον αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τι νομίζετε ότι ισχύει για όλες τις ομοσπονδίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού?

 

 Ερώτημα: Πώς λέγεται, είπαμε, ο πολιτικός που θεωρεί το Σύνταγμα της Χώρας ... πατσαβούρι???


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα δύο άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)

1/3/21-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)



  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .