karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 23/7/2016.

  Αρχική      Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Πρόεδρος της ΠΟΠΚ!

 

 

Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια του Παναγιώτη Δρακόπουλου να υφαρπάξει τη διοίκηση της ΠΟΠΚ στο τέλος του 2012 με ψευδέστατους ισχυρισμούς και στοιχεία, η οποία περιγράφεται στο άρθρο μου 12/12/12 - "Διατηρητέο" Μνημείο Παρανομιών, Ψεύδους και Δικηγορικής Κακοήθειας η νέα προσπάθεια Μπάκου-Δρακόπουλου και ... γαρνιτούρας να υφαρπάξουν τη Διοίκηση της ΠΟΠΚ!!! έκανα μήνυση κατά του Π. Δρακόπουλου, του μάρτυρά του Μ. Προκοπίου, της δικηγόρου τους Δ. Μπάκου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε Βλάντιμιρ Γιόργκα για ψευδείς ισχυρισμούς και έγγραφα, που περιλάμβαναν στην Αίτησή τους και στις Προτάσεις τους. Ήταν η πρώτη μήνυση που έκανα εναντίον του και ο σκοπός μου ήταν να τον σταματήσω επιτέλους να με κυνηγάει δικαστικά με ψευδή στοιχεία, αφού με είχε σύρει στα δικαστήρια με περισσότερες από 15 αγωγές και μηνύσεις.

Στη μήνυσή μου αυτή οι μηνυόμενοι Δρακόπουλος και Μπάκου είχαν υποβάλλει και αυτοί από μια μήνυση κατ' εμού και κατά του μάρτυρά μου για ψευδή καταμήνυση κτλ.

Ο χρόνος κυλούσε και η δική μου πρώτη μήνυση είχε κολλήσει, γιατί μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τις Δικαστικές Αρχές του Μιλάνου έψαχναν να βρουν τον Γιόργκα στο Μιλάνο, έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, και αυτός κρυβότανε. Η μήνυση του Δρακόπουλου, όμως, είχε πάρει πολύ κακώς από το Μάιο του 2015 ημερομηνία δικασίμου και μέχρι σήμερα έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές, γιατί δεν έχει εμφανιστεί ο Δρακόπουλος. Αλλά ακόμα και να ερχόταν, πάλι αναβολή θα έπαιρνε διότι πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η δική μου εναντίον τους και μετά να αρχίσουν οι δικές τους.

Για να ξεφύγω από το "κόλλημα" λόγω της εξαφάνισης του Γιόργκα πήγα και τον αφαίρεσα με δήλωση από τους μηνυόμενους, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση για τους τρεις άλλους. Εδώ πρόκυψε και μια ευνοϊκή εξέλιξη για τον Δρακόπουλο και τους άλλους: η μήνυσή μου εναντίον τους είχε κριθεί "αβάσιμη" με Εισαγγελική Διάταξη και πήγε Αρχείο, αφήνοντας σε εμένα την ευχέρεια να υποβάλω "Προσφυγή" στον Εισαγγελέα Εφετών μήπως και την επαναφέρω.

Επειδή στο μεταξύ (15-10-2014) η δικηγόρος του Δρακόπουλου κα Δροσιά Μπάκου μου είχε πει τη φράση "Εμείς σταματήσαμε κε Περσίδη, εσείς γιατί δεν σταματάτε?" θεώρησα σκόπιμο να βάλω τον δικηγόρο μου να τους ρωτήσει προ ημερών αν συμβιβάζονται να μην υποβάλω εγώ την Προσφυγή, ώστε η μήνυσή μου να μπει στο Αρχείο, και εκείνοι να ανακαλέσουν τις δικές τους μηνύσεις, ώστε να σταματήσουμε τα δικαστήρια. Ήταν μια δίκαιη συμφωνία αν και οι δυό μας δεν θέλαμε να συνεχίσουμε τα δικαστήρια.

Η απάντησή τους ήταν αρνητική! Επέλεξαν να συνεχίσουν τα δικαστήρια μια και τώρα βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση!

Ήδη, όμως από τον Οκτώβριο του 2013 είχα κάνει στον Π. Δρακόπουλο και δεύτερη μήνυση για συκοφαντικές δημοσιεύσεις στους ιστότοπους που διατηρούσε, gtkf.gr και zone.com.gr καθώς και για συκοφαντικές για μένα επιστολές, που έστελνε στις ομοσπονδίες-μέλη της Παγκόσμιας του Παραδοσιακού Καράτε, η οποία είχε κριθεί ως "αβάσιμη" με απαράδεκτο σκεπτικό Απορριπτικής Διάταξης!


Η νέα αυτή τροπή των πραγμάτων, η οποία μου μυρίζει άλλα δέκα χρόνια δικαστηρίων, με έκανε να καταγράψω τις ημερομηνίες των τελευταίων μας "επαφών" και τα αντίστοιχα συμβάντα για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για την περίεργη συμπεριφορά τους, οπότε πρόκυψε ο επόμενος πίνακας:

Ημ/νίες

Παλιά μήνυση Δρακ κατά Περσ στη ΓΑΔΑ--Α

Αίτηση συλλόγων Δρακ κατά της ΠΟΠΚ--Β

1η Μήνυσή μου κατά των τεσσάρων για την Αίτηση--Γ

2η Μήνυσή μου κατά Δρακόπουλου για τα site/mail του--Δ

Μήνυση Δρακ κατ' εμού --Ε 

(αντίθετη της Γ)

28/4/2006

υποβάλλεται η Μήνυση

 

 

 

 

31/5/2012

έγινε η πρώτη δίκη

 

 

 

 

5/12/2012

 

υποβάλλεται η Αίτηση

 

 

 

17/1/2013

 

βγήκε η απόφαση/δικαίωνε την ΠΟΠΚ

 

 

 

15/2/2013

 

 

υποβάλλεται η Μήνυση

 

 

28/5/2013

 

 

πέρασαν οι τρεις από την Προανάκριση

 

 

6/8/2013         υποβάλλεται η Μήνυση

7/10/2013

 

 

 

υποβάλλεται η Μήνυση

 

1/11/2013

και 6/11/2013

Α' Εφετείο

καμιά νύξη για συμβιβασμό, ενώ γνώριζαν την ύπαρξη της δικής μου Γ

 

 

29/10/2013

Καταθέτω προανακριτικά εγώ

 

8/11/2013

Υποβάλλει την Παροχή Εξηγήσεων ο Δρακόπουλος

19/2/2014

Α' Άρειος Πάγος

καμιά νύξη για συμβιβασμό

 

 

κάπου εδώ κατεβάζει τα εναντίον μου κείμενά του από τα site του ο Δρακόπουλος

 

11/4/2014

Β' Εφετείο

καμιά νύξη για συμβιβασμό

 

 

 

2/4/2014

 

 

 

εκδίδεται απορριπτική διάταξη (την άφησα να φύγει)

 

15/10/2014

Β' Άρειος Πάγος

γίνεται νύξη για συμβιβασμό από πλευράς Δρακ

 

 

 

 

18/2/2015         διατυπώθηκε παράτυπα το κατηγορητήριο χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η αντίθετη  (?)

8/5/2015

 

 

 

 

πρώτη αναβολή/απουσία Δρακ

15/10/2015     εξαίρεσα τον Γιόργκα για να προχωρήσει η υπόθεση    
23/11/2015         δεύτερη αναβολή/απουσία Δρακ
26/4/2016     εκδίδεται απορριπτική διάταξη    
13/6/2016         τρίτη αναβολή/απουσία Δρακ
25/7/2016     υποβάλλεται Προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών    

Ημ/νίες

Παλιά μήνυση Δρακ κατά Περσ στη ΓΑΔΑ--Α

Αίτηση συλλόγων Δρακ κατά της ΠΟΠΚ--Β

Μήνυσή μου κατά των τεσσάρων για την Αίτηση--Γ

Μήνυσή μου κατά Δρακόπουλου για τα site/mail του--Δ

Μήνυση Δρακ κατ' εμού --Ε 

(αντίθετη της Γ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1 - Την ημέρα εκδίκασης της Β' Αναίρεσής μου στον Άρειο Πάγο της στήλης Α, την οποία άφησα επίτηδες να χάσω, ώστε η ουσία της υπόθεσής μου να κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι αντίδικοι κάνουν νύξη για συμβιβασμό!

2 - Η μήνυσή μου της στήλης Γ κατά των Τεσσάρων για τα όσα ισχυρίστηκαν στην Αίτηση της στήλης Α τους έγινε γνωστή την 28/5/2013, οπότε πήγαν για προανάκριση. Από τότε μέχρι την 15/10/2014, που έκαναν την πρώτη νύξη για συμβιβασμό, άφησαν να περάσουν 17 μήνες! Γιατί δεν έκαναν την πρόταση μέσα σε αυτούς τους 17 μήνες και την έκαναν μετά τη λήξη του Αρείου Πάγου? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι ήθελαν πρώτα να με καταδικάσουν!

3 - 15/10/2015 - Στήλη Γ: Γιατί δεν απολογήθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Γιόργκα για όσα τον κατηγορώ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι είναι ... Ένοχος!

4 - Στήλη Δ: Απαράδεκτη η Απορριπτική Διάταξη του Εισαγγελέα, αλλά έχω βαρεθεί τα δικαστήρια και το άφησα να πάει Αρχείο, διότι η Προσφυγή κοστίζει 300 € και η Δικαιοσύνη είναι πλέον για τους πλούσιους! Τώρα η υπόθεση αυτή θα μελετηθεί!

5 - Στήλη Γ: Απαράδεκτη η Απορριπτική Απόφαση του Εισαγγελέα, αλλά εδώ δεν μπορώ να μην υποβάλω Προσφυγή, αφού μου έχουν κάνει αντίθετες μηνύσεις!

6 - Γιατί τώρα απάντησαν αρνητικά στην δική μου προσέγγιση για συμβιβασμό? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι θέλουν να με ξανα-καταδικάσουν!

7 - Μην με πείτε, λοιπόν, "δικομανή", διότι εκείνοι συνεχίζουν! Εγώ απλά αμύνομαι. Αλλά τους έχω και για ασπίδα στην ... Αλτσχάιμερ!

8 - Μάλλον πάμε για άλλα δέκα χρόνια δικαστήρια! Πρώτα η ... Ιλιάδα και τώρα η ... Οδύσσεια!!!


www.karate.gr  

 

Αρχική      Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε