karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Ο.Ε. 2009, ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΟΣ, ΚΑΠΡΑΛΟΣ, πολιτικό άρθρο!

Πρώτη δημοσίευση 6/2/2009.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


Εκλογές στην ΕΟΕ!

 

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

Αγαπητά μου παιδιά!

Κάθε τέσσερα χρόνια, μετά τη λήξη του Ολυμπιακού Έτους και μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου του επομένου, γίνονται οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της για την επόμενη τετραετία!

Η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι θεσμός "Κρυμμένου Θησαυρού", υψίστης ηθικής και αθλητικής σημασίας και αποτελεί αποδεικτικό αναγνώρισης της προσφοράς στον αθλητισμό της χώρας και καταξίωσης για το πρόσωπο που επιλέγεται με τις ψήφους των εκπροσώπων από όλες τις ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων (25 θερινών ολυμπιακών αγώνων και 3 χειμερινών). Όπως είναι φυσικό και ως θεσμός υψίστης ηθικής και αθλητικής σημασίας, η θέση αυτή θα πρέπει να αποδίδεται στο πρόσωπο, που πραγματικά την αξίζει, με διαδικασίες απόλυτα άψογες, ηθικές, ιδανικές, διαφανείς, ανεπηρέαστες από άλλα κριτήρια, αποδεκτές από όλους και κυρίως χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, διότι οι διαδικασίες αυτές θα επιλέξουν τον διαχειριστή ενός "Κρυμμένου Θησαυρού", ο οποίος θησαυρός ανταποκρίνεται στην αξία και τον προορισμό του αθλητικού ιδεώδους και ο οποίος ενυπάρχει μέσα στον καθένα μας!


Αυτά ... θεωρητικά, διότι στην πράξη, εδώ και τριάντα χρόνια, γίνεται της ... Κορέας, του Βιετνάμ, της ... Πόπης, της ... Siemens και του ... Βατοπεδίου όλα ταυτόχρονα ομού μαζί!!!

Στην πραγματικότητα οι υποψήφιοι, οι ομοσπονδίες, οι παρατρεχάμενοι και τα κόμματα, αφού εξαντλούν όλους τους νόμιμους και παράνομους τρόπους επιρροής των αποτελεσμάτων αυτής της ψηφοφορίας κατά γενική ομολογία και θρασύτατη και δημόσια παραδοχή (με πρώτη και καλύτερη τη λεγόμενη "κομματική πειθαρχία", η οποία μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο από την "Βασική Αρχή Επιβίωσης μιας Συμμορίας") , δηλαδή αφού ... ξεχέζουν πατόκορφα το "Θρόνο του Υπέρτατου Αθλητικού Ιδεώδους", μετά τον παραδίδουν στο ... Νικητή, ο οποίος ... θρονιάζεται σ' αυτόν με περηφάνια! (Ένα ίδιο πράγμα με τον ... Θρόνο του Επίτιμου Προέδρου της ΕΛΟΚ, στον οποίο κάθεται ... άνετα ο Γερόλυμπος!) Και εις ανώτερα, παιδιά μου!

Με βάση, άλλωστε, τη Γενικευμένη Θεωρία των Αναβολικών, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από το κοινό "Κλέψιμο της Αθλητικής Αξίας του Άλλου με Απαγορευμένες Μεθόδους", όλοι αυτοί που μοστράρονται ότι δήθεν αγωνίζονται για την προστασία του Ελληνικού Αθλητισμού από το Κλέψιμο των Αναβολικών, όλοι αυτοί είναι και οι πρώτοι που κάνουν θρασύτατα φανερή και εκτεταμένη προσωπική χρήση "Απαγορευμένων Κλεπτικών Μεθόδων" στην εκλογή του Προέδρου της ΕΟΕ!

Έτσι, το "Κυνήγι του Κρυμένου Θησαυρού" για έναν σύγχρονο ... Ιντιάνα Τζόουνς έχει μετατραπεί στο "Κυνήγι της ... Χεσμένης Καρέκλας" και μάλιστα με τη ... σύμφωνη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων μας!

Αν αυτό είναι αθλητικό ιδανικό, τότε εγώ είμαι ... Καρδινάλιος στο Βατικανό!


Χωρίς δικές μου επεμβάσεις παραθέτω κατωτέρω μόνο μερικά αποσπάσματα από άρθρα εφημερίδων του 2009, τα οποία με επιβεβαιώνουν! Αν ανατρέξουμε σε προηγούμενα χρόνια, θα βρούμε τα χάλια μας γραμμένα σε εκατοντάδες παρόμοια άρθρα!


27/1/09 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

«Πράματα και θάματα στις Ομοσπονδίες»

Με τη φράση «…μαθαίνω ότι στις Ομοσπονδίες γίνονται πράματα και θάματα» ο Μίνως Κυριακού εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία εν όψει των επικείμενων εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που θα γίνουν στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΟΕ και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 δεν μάσησε τα λόγια του (σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία») και σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή της Πολιτείας στο επίμαχο θέμα. «Για μένα», σχολίασε ο Μίνως Κυριακού, «είναι ντροπή να επεμβαίνει πολιτικά η Πολιτεία για να “πάρει” μια Ομοσπονδία και να τη χρωματίσει πράσινη, κόκκινη, μπλε, πορτοκαλί. Προκειμένου να βγάλουν τον εκλεκτό κάποιου υπουργού μετέρχονται διάφορες μεθόδους. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός, δεν είναι κάτι καινούργιο. Το θεωρώ, πάντως, ανήθικο».

Αντίπαλοι υποψήφιοι του Μίνωα Κυριακού δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη – επίσημα, τουλάχιστον. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας, Ισίδωρος Κούβελος, μετά και τη χθεσινή εκλογή του ως εκπροσώπου της Ομοσπονδίας του, θα είναι ένας απ’ αυτούς που θα διεκδικήσουν το χρίσμα. Ο κ. Κούβελος υπερίσχυσε 26-10 του κ. Παπαλιού.

Εσχάτως προέκυψε και το όνομα του προέδρου του Χρηματιστηρίου, Σπύρου Καπράλου. Θα κατέβει υποψήφιος στις αυριανές εκλογές για εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου.


28/1/09 - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Ν. Α. Κωνσταντοπουλος

Η ομοσπονδία κέρλινγκ ζητεί θέση στην ΕΟΕ

Να που μας προέκυψε ξανά θέμα ομοσπονδίας… κέρλινγκ. Καλείται, μάλιστα, στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), για να ψηφίσει για την ανάδειξη του προέδρου της και της σύνθεσής της. Το αρχαιότερο μέλος της, Λάμπης Νικολάου, της έστειλε τα σχετικά έγγραφα, διότι, όπως μας είπε, τα χαρτιά που έχει στα χέρια του τη νομιμοποιούν. Διευκρίνισε, πάντως, ότι περιμένει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΟΕ.

Το να συζητούμε, βεβαίως, για ομοσπονδία κέρλινγκ στην Ελλάδα, όπου, ουσιαστικά, δεν υπάρχουν παγοδρόμιο, δραστηριότητα και σύλλογοι, είναι γελοίο. Εχουν διεξαχθεί, πάντως, δύο πρωταθλήματα, το δεύτερο πρόσφατα στη Βουλγαρία. Κι εδώ τίθεται ένα ζήτημα: Τα σωματεία, που πήγαν εκεί, είχαν πάρει την έγκριση της ΓΓΑ, όπως προβλέπεται στον νόμο 2725/99 (άρθρο 26, παράγραφος 6); Ενα άλλο ζήτημα είναι το αν η ομοσπονδία έχει αναγνωρισθεί από την ΕΟΕ. Αν ναι, με ποια απόφαση;

 

Θ’ αναρωτηθείτε πιθανότατα: Αφού γράφουμε ότι, ουσιαστικά, δεν υφίστανται δραστηριότητα και σύλλογοι, ποιοι πήραν μέρος στο πρωτάθλημα; Αθλητές του καράτε, από σωματεία που καλλιεργούν το συγκεκριμένο άθλημα. Ας πούμε ΑΣ Καράτε «Οι Λέοντες Νέας Σμύρνης», ΑΣ Καράτε «Άφθαρτος Μαχητής», ΑΣ Καράτε Μοσχάτου κ. ο. κ. (Σημείωση karate.gr: Άραγε ποιός έφτιαξε το κέρλινγκ με συλλόγους ... καράτε? Ποιός άλλος από τον ... σαλτιμπάγκο του αθλητισμού αριστερά για να έχει ακόμα μια ψήφο δική του στην ΕΟΕ !!!)

Η παρούσα ομοσπονδία ιδρύθηκε το 2001 από συλλόγους του καράτε, εγκρίθηκε από το αρμόδιο πρωτοδικείο, όμως, δεν αναγνωρίστηκε από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, διότι το άθλημα ανήκε στην ΕΟ Παγοδρομιών. Στα τέλη του 2004 κατεβλήθη προσπάθεια από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, να χωριστεί η ΕΟΠ σε πέντε ομοσπονδίες, μία εκ των οποίων θα ήταν του κέρλινγκ, με στόχο να ελεγχθεί ευκολότερα από τη Νέα Δημοκρατία η ΕΟΕ. Η έντονη αντίδραση πολλών (ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, και ο πρώην πρόεδρος, Λάμπης Νικολάου, που προσέφυγε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) υποχρέωσε τον κ. Ορφανό να επιστρέψει τις ομοσπονδίες στην ΕΟΠ, αφού ανακάλεσε την άδειά τους.

Αυτή του κέρλινγκ, όμως, έμεινε ανεξάρτητη. Ποια, όμως; Του 2005 ή του 2001; Η δεύτερη. Λέγεται ότι έγινε εκ λάθους. Οταν, δηλαδή, ο υφυπουργός υπέγραψε την αναγνώριση των τεσσάρων ομοσπονδιών, από λάθος πήρε τον φάκελο εκείνης του 2001 κι έβαλε την υπογραφή του. Χωρίς να δει πού τη βάζει… (Σημείωση karate.gr: Δεξιά ο χαρισματικός υφυπουργός αθλητισμού αναγνώρισε, εν γνώσει του και όχι χωρίς να το θέλει, την ομοσπονδία του κολλητού του !)


30/1/09 - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Του Αντωνη Καρπετόπουλου

Διαγκωνισμοί για την πολύφερνο νύφη

Ως εάν ήταν πολύφερνος νύφη, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) πολιορκήθηκε και πολιορκείται από κορυφαίους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού. Σε λίγες ημέρες, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του νέου προεδρείου της και τα όσα συνέβησαν -και, ενδεχομένως, θα συμβούν έως την ημέρα των εκλογών- πόρρω απέχουν από το Ολυμπιακό πνεύμα, το οποίο υποτίθεται πως εκφράζουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στην ΕΟΕ.

Το παρασκήνιο έδρασε ποικιλοτρόπως. Με υποσχέσεις σε ψηφοφόρους στις αρχαιρεσίες ομοσπονδιών, από τις οποίες αναδεικνύονταν οι εκπρόσωποι στην ολομέλεια της ΕΟΕ, για ανταπόδοση, με οποιαδήποτε μορφή, εφόσον ψήφιζαν συγκεκριμένο υποψήφιο, ο οποίος, στην συνέχεια θα στήριζε στις εκλογές της ΕΟΕ τον εκλεκτό αυτών που έδιναν τις υποσχέσεις. Με κτυπήματα «κάτω από τη μέση». Με ανάσυρση από το «χρονοντούλαπο της ιστορίας» της πολύ... δραστήριας ομοσπονδίας του... δημοφιλέστατου στην Ελλάδα, αθλήματος κέρλινγκ, ώστε ο εκπρόσωπός της να υποστηρίξει για την προεδρία συγκεκριμένο παράγοντα. Κάποιοι συνέπηξαν ανίερες συμμαχίες και ο αντίπαλος του 2005 έγινε «φίλος» τώρα.

Δυστυχώς, τα όσα συνέβησαν δεν είναι πρωτόγνωρα. Θυμάστε τι είχε γίνει το 2004, πριν από τις αντίστοιχες εκλογές; Αν όχι, σας το υπενθυμίζουμε. Στα τέλη εκείνου του έτους κατεβλήθη προσπάθεια από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Ε.Ο. Παγοδρομιών, Χρήστου Χατζηαθανασίου, να χωριστεί η ΕΟΠ σε πέντε ομοσπονδίες, με στόχο να ελεγχθεί ευκολότερα από τη Νέα Δημοκρατία η ΕΟΕ.

Η έντονη αντίδραση (κατακραυγή ήταν) πολλών αθλητικών παραγόντων, αλλά και μέσων ενημέρωσης (ανάμεσα σε αυτά και της «Καθημερινής») είναι άμεση, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, συντάσσεται με τους αντιδρώντες, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου, προσφεύγει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (της οποίας είναι μέλος), που αποδέχεται τη μη αναγνώριση, εκ μέρους της ΕΟΕ, των ομοσπονδιών χόκεϊ σε πάγο, κέρλινγκ, λουτζ και μπόμπσλεϊ/σκέλετον και ο κ. Ορφανός αναγκάζεται να επιστρέψει τις ομοσπονδίες στην ΕΟΠ, αφού ανακάλεσε την άδειά τους.

Εφέτος, ο κ. Κυριακού φαίνεται ν’ αποδέχεται την παρουσία στην ολομέλεια της ομοσπονδίας κέρλινγκ (όχι, όμως, αυτής του 2004, αλλά μιας άλλης, που είχε ιδρυθεί το 2001 από σωματεία του... καράτε, αθλήματος συγγενικού, φυσικά, προς το κέρλινγκ, το οποίο παίζεται σε πάγο, και την οποία ο κ. Ορφανός, από λάθος, κατά πώς λέγεται, αναγνώρισε), διότι εξυπηρετεί τους σκοπούς του.


1/2/09 - ΤΟ ΒΗΜΑ - Ι. ΤΖΟΥΣΤΑΣ

Κορυφώνεται η (δια)μάχη εν όψει της προεδρικής εκλογής στην ΕΟΕ

Η σύγκρουση για την κατάληψη του ολυμπιακού θρόνου

Οι φανερές και κρυφές υποψηφιότητες, οι μπλεγμένες δικομματικές γραμμές και τα παρασκηνιακά προσωπικά παιχνίδια γαλάζιων και πράσινων ομοσπονδιαρχών.

Καταγγελίες για το υφυπουργείο

Η δυνατότητα παρέμβασης του (και προέδρου της ομοσπονδίας ιππασίας) κ. Κούβελου στον χώρο αυτόν ενδυναμώθηκε με την τοποθέτηση, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007, στο υφυπουργείο Αθλητισμού του κ. Γιάννη Ιωαννίδη, που πιστώνεται στους φίλα προσκείμενους στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή οι σχέσεις του κ. Κυριακού με το υφυπουργείο επιδεινώθηκαν μέχρι του σημείου ο πρόεδρος της ΕΟΕ να απευθύνεται απευθείας στον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη προκειμένου να εξασφαλίσει, επιτυχώς τελικά, την επιχορήγηση της ΕΟΕ για την προετοιμασία εν όψει των Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει και στη δήλωσή του στο «Βήμα» (βλέπε διπλανή στήλη), ο κ. Κυριακού χρεώνει στον κ. Ιωαννίδη αλλά και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή την προσπάθεια ανατροπής του από τον προεδρικό θώκο της ΕΟΕ. Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για «βρώμικο παιχνίδι» που έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις στις εκλογές των ομοσπονδιών.

Τα εκατέρωθεν επιχειρήματα

Το 2005 ο κ. Κυριακού εκλέχθηκε έχοντας την υποστήριξη και των δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠαΣοΚ. Σήμερα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το κυβερνών κόμμα δεν έχει εκφραστεί ακόμη. Πάντως ο πρόεδρος της ΕΟΕ, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την επανεκλογή του από το καλοκαίρι, φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη και ορισμένων ομοσπονδιαρχών που πρόσκεινται στη ΝΔ δίνοντας μια οικουμενικότητα στην υποψηφιότητά του. Στα επιχειρήματά του για την επανεκλογή του είναι η εξασφάλιση του ποσού των 30 εκατ. ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία την περίοδο 2005-2008, η βελτίωση των οικονομικών της ΕΟΕ που, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο 8, 5 εκατ. ευρώ, αλλά και η κάθετη στάση του στο θέμα της αντιμετώπισης του ντόπινγκ, η οποία όμως τον έφερε σε αντίθεση με ορισμένους κύκλους, όχι μόνο αθλητικούς.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κούβελος επιμένει στην ανάγκη για μια νέα πορεία της ΕΟΕ και κάνει λόγο για προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησης. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιππασίας θεωρεί ότι έχει την υποστήριξη 17 εκπροσώπων, ενώ όταν ερωτάται για την υποψηφιότητά του απαντά «δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες» και παραπέμπει στην απόφαση που θα πάρει η ομάδα της «αντιπολίτευσης». Πάντως δεν αρνείται ότι οι εκπρόσωποι που τον «ακολουθούν» κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον επικαλείται ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική της ουδετερότητας στο θέμα των εκλογών στην ΕΟΕ, γεγονός που επιτρέπει στην κίνησή του να δράσει χωρίς τον φόβο των άνωθεν εντολών.

Πονοκέφαλοι σε ΝΔ και ΠαΣοΚ

Οι εκλογές στην ΕΟΕ έχουν όμως προκαλέσει πονοκεφάλους τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠαΣοΚ, αφού εμφανίζονται φυγόκεντρες τάσεις σε σχέση με τις «επίσημες γραμμές». Στο κυβερνών κόμμα μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει υπάρξει επίσημη υποστήριξη σε κάποιον υποψήφιο και ταυτόχρονα το υφυπουργείο Αθλητισμού να καταγγέλλεται για παιχνίδι υπέρ του κ. Κούβελου, την ίδια ώρα όμως υπάρχουν «γαλάζιοι» εκπρόσωποι στην ΕΟΕ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Κυριακού, ενώ υπέρ του φέρεται να κινείται και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός.

Εσωτερικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το ΠαΣοΚ, παρ΄ ότι αφενός οι υπεύθυνοι του Τομέα Αθλητισμού αποφάσισαν να στηρίξουν τον κ. Κυριακού παίρνοντας το πράσινο φως από την ηγεσία του κόμματος και αφετέρου η πλειονότητα των «πράσινων» εκπροσώπων στην ΕΟΕ τάσσεται υπέρ του νυν προέδρου. Στον αντίποδα όμως κινούνται ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος ελέγχεται για τη διαχείριση 1 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί από τη ΓΓΑ στην ομοσπονδία του για την κατασκευή έργου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ο νεοεκλεγείς εκπρόσωπος της ΕΠΟ κ. Θανάσης Κανελλόπουλος.

Ο κ. Ζαννιάς μάλιστα είχε πρόσφατα επανενταχθεί στον Τομέα Αθλητισμού του ΠαΣοΚ, όπως και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάντμιντον κ. Παναγιώτης Κόντος, μετά τη λήξη της τετραετούς καραντίνας εξαιτίας της συμπεριφοράς τους στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία της ΕΟΕ το 2005. Τότε το ΠαΣοΚ είχε αποφασίσει ότι δεν θα διεκδικήσει θέση στο προεδρείο της ΕΟΕ αλλά οι δύο δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή. Στην πρόσφατη πανηγυρική συνεδρίαση του Τομέα Αθλητισμού τούς επισημάνθηκε ότι τυχόν νέα παρασπονδία τους θα επιφέρει περαιτέρω τιμωρία που δεν θα περιορίζεται σε απομάκρυνσή τους από το αθλητικό ΠαΣοΚ.

Ο «παράγοντας Καπράλος»

Τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε στο παιχνίδι της ΕΟΕ και ένας παλαιός παράγοντας της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο νυν πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης και του πόλο κ. Σπύρος Καπράλος. Ο αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στην Ατλάντα το 1996 και εκ των κορυφαίων στελεχών στη διοργάνωση των Αγώνων της Αθήνας το 2004 εκλέχθηκε εκπρόσωπος από την ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου κερδίζοντας τη θέση από τον φίλα προσκείμενο στον κ. Κυριακού κ. Φρέντι Σερπιέρη.

Η επανεμφάνιση του κ. Καπράλου στα ολυμπιακά πράγματα έδωσε τροφή σε σενάρια για υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΟΕ. Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία, ενώ για την αντιπαράθεση των κκ. Κυριακού και Κούβελου προτιμά να μην παίρνει θέση λέγοντας «εμένα ο Μίνωας και ο Ισίδωρος είναι και οι δύο φίλοι μου».


4/2/2009 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ -

Το χρίσμα στον Καπράλο

Ο Ισίδωρος Κούβελος φεύγει, ο Σπύρος Καπράλος έρχεται. Ο άνθρωπος που ηγήθηκε μιας πολύμηνης, μεθοδικά οργανωμένης προεκλογικής εκστρατείας, την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε, σπρώχνοντας μπροστά τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Καπράλος πήρε το χρίσμα από τη Ν. Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει τον Μίνωα Κυριακού στη μάχη για την προεδρία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο κ. Κούβελος ανακοίνωσε χθες σε συγκέντρωση εκπροσώπων Ομοσπονδιών, που πρόσκεινται στη Ν. Δημοκρατία, ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σ' αυτή την απόφαση κατόπιν πιέσεων από το Μαξίμου αλλά και το περιβάλλον του, προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα πόλωσης που είχε δημιουργηθεί τελευταία. Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας προορίζεται για άλλη θέση στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ λέγεται ότι θέλει και την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. «Δεν θα είμαι υποψήφιος. Θέμα δικό σας πλέον τι θα ψηφίσετε. Αν με ρωτήσετε, θα σας πω να στηρίξετε τον κ. Καπράλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελος. «Αν με δεχτούν», απάντησε ο κ. Καπράλος, ο οποίος, όταν διαπίστωσε ότι έχει τη συναίνεση των παρόντων, τους ζήτησε να δεσμευτούν, υπογράφοντας τη διακήρυξη ιδεών για τη νέα Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πράγματι, τη διακήρυξη υπέγραψαν 17: Καπράλος (μ. πένταθλο), Θ. Βασιλειάδης (γυμναστική), Τσαμεσίδης (πάλη), Κανελλάκης (σκοποβολή), Γ.Βασιλειάδης (ιστιοπλοΐα), Κατσιαδάκης (ξιφασκία), Κατσώρας (χιονοδρομίες), Σουφλέρης (τζούντο), Νικολόπουλος (κανόε καγιάκ), Προσαλίκας (βόλεϊ), Τιμαμόπουλος (ποδηλασία), Καρράς (κωπηλασία), Χατζημιχάλης (χόκεϊ επί χόρτου), Χατζηαθανασίου (παγοδρομίες), Κανελλόπουλος (ΕΠΟ), Κούβελος (ιππασία), Τρικαλιώτης (πυγμαχία). Ο τελευταίος δεν ψηφίζει, καθώς η πυγμαχία έχει τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (ΑΙΒΑ).


4/2/09 - ΤΟ ΒΗΜΑ On Line  - ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ι. ΤΖΟΥΣΤΑΣ

Καπράλος για πρόεδρος της ΕΟΕ

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου (και όχι ο κ. Κούβελος) θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατόπιν συμφωνίας 17 «γαλάζιων» εκπροσώπων της ολομέλειας

Αλλαγή σκηνικού στη μάχη για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προέκυψε χθες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σπύρου Καπράλου, ως υποστηριζόμενου από τους «γαλάζιους» εκπροσώπους της ολομέλειας, αλλά και τον εκ του ΠαΣοΚ προερχόμενο κ. Θανάση Κανελλόπουλο. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προ ολίγων ημερών δήλωσή του με την οποία αρνούνταν κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΕΟΕ, αποδέχθηκε κατόπιν πρότασης του κ. Ισίδωρου Κούβελου σε σύσκεψη 17 εκπροσώπων ομοσπονδιών να είναι υποψήφιος. 

Κομματική άλωση καταγγέλλει το ΠαΣοΚ

Κομματική υποψηφιότητα από την πλευρά της ΝΔ χαρακτηρίστηκε από παράγοντες του ΠαΣοΚ η υποψηφιότητα του κ. Σπύρου Καπράλου για την προεδρία της ΕΟΕ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε και χθες ξεκάθαρο ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της ΕΟΕ κ. Μίνωα Κυριακού , θεωρώντας μάλιστα ότι έχει ελπίδες επανεκλογής παρά την εμφάνιση της διακήρυξης των «γαλάζιων» εκπροσώπων (συνολικά οι εκλέκτορες είναι 29). Από την πλευρά του ΠαΣοΚ τίθεται μάλιστα θέμα κομματικής πειθαρχίας. Οσον αφορά την περίπτωση του κ. Θανάση Κανελλόπουλου (εκπρόσωπος της ΕΠΟ), που εμφανίστηκε στο πλευρό του κ. Καπράλου, ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κανελλόπουλος θα πάει σπίτι του αφού επέλεξε να συμπορευθεί με τη Νέα Δημοκρατία». Πάντως σε περίπτωση που ο κ. Κυριακού δεν θέσει τελικά υποψηφιότητα, το ΠαΣοΚ ενδέχεται να υποδείξει δικό του υποψήφιο.

Για τους περισσότερους «πράσινους» ομοσπονδιάρχες η υποψηφιότητα Καπράλου είναι μια κίνηση για την πλήρη άλωση της ΕΟΕ από τη ΝΔ. Αλλωστε 15 βουλευτές του ΠαΣοΚ, μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας του κόμματος κ. Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη καταγγέλλοντας ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού «επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά,διοικητικά και οργανωτικά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.Το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει κινήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα είτε εκβιάζοντας,είτε απειλώντας,είτε υποσχόμενο για το μέλλον».


6/2/09 - ΤΑ ΝΕΑ –

Λάμπης Νικολάου, ο Έλληνας "αθάνατος" (... Χαϊλάντερ!), μέλος των "αθανάτων" (ορκισμένων υπαλλήλων) της ΔΟΕ, ο οποίος μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 "αμείφτηκε" με τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΟΕ για τις υπηρεσίες του προς την ... Πολυεθνική Εκμετάλλευσης του Αθλητικού Ιδεώδους!

Προσφυγές για την Ολομέλεια της ΕΟΕ

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Εμπόδια στη σύγκληση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 10 Φεβρουαρίου επιχειρούν να βάλουν διά της δικαστικής οδού πέντε τακτικά μέλη της ΕΟΕ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα μέλη της ΕΟΕ Σπ. Καπράλος, Χ. Χατζηαθανασίου, Εμμ. Κατσιαδάκης, Αντ. Νικολόπουλος και Ι. Καρράς, καθώς και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ζητούν να ακυρωθούν οι προσκλήσεις που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Λ. Νικολάου στην Ελληνική Ομοσπονδία Κέρλινγκ αλλά και στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης.

Η ένστασή τους για την Ομοσπονδία Κέρλιγκ στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία από την ΕΟΕ και από την αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία Κέρλινγκ, ενώ για την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι κακώς εκλήθη ο αναπληρωματικός εκπρόσωπός της Γ. Φουντάς και όχι ο τακτικός Π. Κόντος, καθώς- όπως επισημαίνουν ο πρώτος έχει τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της ΕΟΕ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ωστόσο, με άλλη αίτησή της, υποστηρίζει ότι ο κ. Νικολάου παράνομα και αυθαίρετα δεν κάλεσε την Ομοσπονδία τους να συμμετάσχει στην Ολομέλεια της ΕΟΕ. Δεδομένου ότι η Ολομέλεια έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, οι προσφεύγοντες ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μη συγκληθεί έως ότου κριθεί η υπόθεση.


6/2/09 - ΤΑ ΝΕΑ On Line

«Κοριός» στην ΕΟΕ», στον «αέρα» οι εκλογές!

Ανω κάτω στην ΕΟΕ, μετά την αποκάλυψη για «κοριό» στο γραφείο του Μίνωα Κυριακού στην ΕΟΕ! 

 Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώθηκε και από την Διευθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ στον «αέρα» είναι και η σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ την Τρίτη (10/2), μετά την προσφυγή στο ΣτΕ πέντε μελών της (Καπράλος, Κατσιαδάκης, Καρράς, Νικολόπουλος, Χατζηαθανασίου). 

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αναφέρει τα εξής: 

«Απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ενημερώθηκε η υπηρεσία μας για την ύπαρξη στο γραφείο του προέδρου της ΕΟΕ, υπόπτου αντικειμένου που προσομοίαζε με μικρόφωνο παρακολούθησης συνομιλιών και ζητήθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης. Το αντικείμενο παρελήφθη και εστάλη για εργαστηριακή εξέταση».

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε δύο-τρεις ημέρες.

Σε ότι αφορά την προσφυγή στο ΣτΕ των πέντε μελών της ΕΟΕ: Ζητούν να ακυρωθούν οι προσκλήσεις στις ομοσπονδίες κέρλινγκ και αντιπτέρισης και να κληθεί ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας πυγμαχίας. Η απόφαση αναμένεται να βγεί την Δευτέρα.


Μάθετε και κάτι χρήσιμο:

Τι είναι οι κοριοί:  Είναι παρασιτικά έντομα που έχουν μολύνει τους ανθρώπους για πάνω από 3500 χρόνια. Υπάρχουν τουλάχιστον 92 γνωστά είδη που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Το πιο κοινό είδος είναι το Lectularius Cimex, το οποίο προσαρμόζεται καλύτερα στο ανθρώπινο περιβάλλον.

"Κοριός"  ΒΝΜ - 50                          
Πρόκειται για ένα μικροπομπό στην περιοχή των VHF με ισχύ εκπομπής 50 mWatt. Ο μικροπομπός τροφοδοτείται με συνεχή τάση 5 ~ 12 Volt. Η συχνότητα του καθορίζεται από κρύσταλο. Ο μικροπομπός έχει ενσωματομένο μικρόφωνο και διάφανη κεραία λ/4.

Χαρακτηριστικά: - Τάση λειτουργίας 5 ~ 12 volt DC. - Συχνότητα λειτουργίας 150 ΜHz (δύο κανάλια). - Ισχύς εκπομπής 50 mWatt - Διαμόρφωση ΝΒFM. - Κεραία εκπομπής διάφανη λ/4. - Διαστάσεις 15x25x5 mm .
Κολλάει με αυτοκόλλητο και εκπέμπει στα 100 μέτρα!

 

Κουίζ: Ποιόν από τους δύο κοριούς βρήκε ο Κυριακού στο γραφείο του? Δηλαδή στο γραφείο του προέδρου, που διαχειρίζεται το ύψιστο αθλητικό ιδεώδες, μέσα στο μαρμάρινο κτίριο της Κηφισίας, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με το υστέρημά του για να πουλάνε τρέλλα οι Κάποιοι !!!


 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

 

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακής ... Καρπαζιάς!

www.karate.gr    

 

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .