karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση 22/7/2021.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


 Διαδοχικές και καραμπινάτες παρανομίες από τον "χαϊδεμένο" του υφυπουργού πρόεδρο της ΕΛΟ Καρα-λαμόγιων Θεόδωρο Σιετή και το ΔΣ του! Βουτηγμένο στα "κωλύματα" το ΔΣ με αποτέλεσμα να κρέμονται σε μια κλωστή οι αποφάσεις του και η λειτουργία της ΕΛΟ Καρα-λαμόγιων!

 

Έκτροπα με αλυσιδωτές εκρήξεις στο ΔΣ/ΕΛΟΚ! Εξώδικο για έκπτωση μελών λόγω κωλυμάτων!

 

 Η απουσία της απαιτούμενης εμπειρίας και η κεκτημένη αλαζονεία της επικράτησης στις εκλογές έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ελεύθερης αυθαιρεσίας των αποφάσεων και της άρνησης των δικαιωμάτων των μελών του ΔΣ και των συλλόγων τους!

 

Αφήστε τα μίση,

η ΠΟΠΚ είναι η λύση!

 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!!!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!


 22/7/2021 - Ενημέρωση για τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Κοινοποιήσεις:

 

Την Κυριακή 11/7/2021 τους αγώνες της ΕΛΟΚ παρακολούθησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφερόμενος στη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, δήλωσε:

 

«Η ικανοποίηση πάρα πολλών ανθρώπων, γνωστών και αγνώστων σε μένα, από την παρουσία του κυρίου Σιετή και των υπολοίπων μελών στη διοίκηση του καράτε τα λέει όλα. Είμαι βέβαιος, γνωρίζοντας τον ελάχιστο διάστημα αλλά βλέποντας το πάθος του και κυρίως τη μεθοδικότητα του, ότι θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα άθλημα που δυστυχώς από την επόμενη περίοδο δεν θα είναι ολυμπιακό. Όμως είναι χιλιάδες οι γονείς που έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στο καράτε και είμαι σίγουρος ότι με νέα διοίκηση και τον κύριο Σιετή στο τιμόνι θα ζήσουμε πολύ δυναμικές και εξαιρετικές στιγμές. Ήδη πάρα πολλά παιδιά έχουν βρει το δρόμο τους και έχουν πάρει διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε επιπλέον μετάλλια και διακρίσεις για Έλληνες αθλητές. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία που έχω μαζί τους».

 

Τώρα, πού την είδε την "ικανοποίηση πολλών γνωστών και αγνώστων" ο Αυγενάκης σε ένα άδειο στάδιο είναι κομματάκι ... εξωγήινο!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα τρία άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)

1/3/21-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


 29 Μαΐου βγήκε η Νέα Διοίκηση της ΕΛΟΚ και

 24 Ιουνίου στις 12:10 π.μ. από το FB του μέλους της Μάριου Σιταρά:

 Βάσιμες διαμαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ της ΕΛΟΚ!

 Αξιότιμοι κύριοι,

 

Θα παρακαλούσα όπως μας ενημερώνετε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν για την σύγκληση Δ.Σ και όχι τελευταία στιγμή στο πλαίσιο της ορθής και χρηστής διοίκησης. Σας το είχα επισημάνει ήδη από την τελευταία σύγκληση του Δ.Σ.. Επίσης τα θέματα να αναγράφονται αναλυτικά καθώς και οι εισηγήσεις επί των θεμάτων προκειμένου να έχουμε όλοι την δυνατότητα να προετοιμαστούμε για οικονομία χρόνου και ξεκάθαρου ψήφου επί όλων των θεμάτων και των υπό θεμάτων αυτών.

Στο 3ο θέμα τι σημαίνει "λοιπά θέματα και αποφάσεις"; Τι ακριβώς θα συζητήσουμε; Μας στέλνετε πρόσκληση για σύγκληση Δ.Σ. 1 ημέρα πριν ενόσω δεν κάνετε τον κόπο να μας στείλετε τις εισηγήσεις σας για το τι ακριβώς θα συζητήσουμε. Κύριοι οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι είμαστε μέλη Δ.Σ. σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με συγκεκριμένες ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι του νόμου και των μελών της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν ήδη υφέρποντα θέματα που δεν έχουν απαντηθεί ήδη από το προηγούμενο Δ.Σ. όπως:

 

1) Συμβάσεις εθνικών Προπονητών που συνόδεψαν την Εθνική Ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά

2) Ασφαλιστικές εισφορές αν και εφόσον καταβλήθηκαν των προπονητών που ακολούθησαν την Εθνική Ομάδα στο προολυμπιακό Τουρνουά

3) Αναλυτικό εξοδολόγιο για τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στο προολυμπιακό τουρνουά

4) Ποια είναι τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα εξοφλουμένων όλων των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας μας και όχι στο περίπου.

5) Ασυμβίβαστο μεταξύ του εθνικού προπονητή Ιωάννη Κανέλλη που συνόδεψε την εθνική Ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά και του συμμετέχοντος στο Δ.Σ. υιού του Περικλή Κανέλλη.

6) Αν και εφόσον ο κος Μαργαριτόπουλος, ο κος Τριανταφύλλης, ο κος Κανέλλης ταξίδεψαν ιδιωτικώς στην Γαλλία μαζί με την εθνική ομάδα πώς εκτέλεσαν χρέη προπονητών για τους αθλητές μας ενόσω δεν υπήρχε σύμβαση εργασίας μεταξύ των και της Ομοσπονδίας μας. Στην περίπτωση δε για τους δυο πρώτους, που δεν ταξίδεψαν ιδιωτικώς, τηρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα?

7) Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για την ανάθεση του ταξιδιού καθώς και την κάλυψη των εξόδων της εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά. Με απευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμό;

 

Αναλυτική ενημέρωση εγγράφως προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία παρέλαβε η Εκλεγμένη Διοίκηση απο την Προσωρινή Διοίκηση και στο αν οι δαπάνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν απο την Προσωρινή Διοίκηση είναι σύννομες με το καταστατικό μας και την εντολή διορισμού τους απο το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων και όχι να τεθούν για άλλη μια φορά στις καλένδες.

Επίσης θα παρακαλούσα όπως μας ενημερώσετε ποιος είναι ο διαχειριστής των τηλεδιασκέψεων των Δ.Σ , ποιος κρατάει αρχείο των τηλεδιασκέψεων των Δ.Σ καθώς και ποιοι είναι οι όροι συμμετοχής μας στα Δ.Σ διότι στο τελευταίο Δ.Σ παρατηρήθηκε κλείσιμο των μικροφώνων κατά την διάρκεια συνομιλίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ., καθώς και από ποιον μπορούμε να ζητήσουμε αντίγραφο των τηλεδιασκέψεων των Δ.Σ. για κάθε νόμιμη χρήση.

 

Με εκτίμηση,

Μάριος Σιταράς

Τα ανωτέρω στάλθηκαν σήμερα 23/06/2021 προς όλα τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας ως απάντηση μου για φλέγοντα θέματα στα οποία έως σήμερα δεν έχουμε λάβει απαντήσεις ενώ έχουν τεθεί ως ερωτήματα στο προηγούμενο Δ.Σ. ενόψη της νεας σύγκλησης Δ.Σ στις 24/06/2021. Θεωρώ ότι οι απαντήσεις δεν πρέπει να δοθούν προς εμένα αλλά προς όλα τα μέλη που απαρτίζουν την Ομοσπονδία μας στο πλαίσιο της διαφάνειας που ενστερνίζεται η νέα Διοίκηση.

 

Στα ανωτέρω ερωτήματα του Μάριου Σιταρά απάντησε ο Θανάσης Φυλακτός στο ίδιο site ως κατωτέρω:

 

Thanasis Fylaktos

 

Αγαπητέ Μάριε,

Απαντώ στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που δημόσια εκθέτεις με την ιδιότητά σου ως μέλος της Διοίκησης, θεωρώντας ότι η πρωτοβουλία σου αυτή είναι κατ αρχήν καλοπροαίρετη και δεν αντανακλά διάθεση αντιπολιτευτική, ή δημιουργίας εντυπώσεων.

Οι απαντήσεις που θα παραθέσω επουδενί δεν αντανακλούν την επίσημη θέση της Διοίκησης, καθώς αυτές θα δοθούν σε άλλο χώρο, αλλά αφορούν τις προσωπικές μου απόψεις που καταθέτω όχι ως μέλος της Διοίκησης, αλλά ως απλό μέλος της ομοσπονδίας με επαγγελματικές γνώσεις επί των θεμάτων που σε απασχολούν.

1. Ένα ΔΣ συζητά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως έχουν διαμορφωθεί από τον Πρόεδρο που το συγκαλεί. Αν δεν υπάρχει ως τελευταίο θέμα συζήτησης τα «Λοιπά θέματα», καταλαβαίνεις ότι αυτόματα αποκλείονται οι λοιποί σύμβουλοι από το να θέσουν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα για συζήτηση. Αυτό λοιπόν που εκλαμβάνεις ως αιφνιδιασμό, στην πραγματικότητα είναι η δημοκρατική εφαρμογή της πολυφωνίας. Κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, όπως από πρώτο χέρι γνωρίζεις. Η φράση «και αποφάσεις» αναφέρεται στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής που άγονται στο ΔΣ για επικύρωση.

2. Η Ομοσπονδία είναι πράγματι ΝΠΙΔ, όπως ορθά αναφέρεις. Σου διέφυγε όμως και ένα πολύ ειδικό χαρακτηριστικό, που σε οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Είναι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αγοράζει και πουλά υπηρεσίες αλλά προσφέρει κοινωνικό έργο μέσω της εθελοντικής και άνευ ανταλλάγματος προσφοράς των μελών της. Ως Διευθύνων Σύμβουλος εσύ πληρώνεσαι από την εταιρεία σου, δεν σου συμβαίνει όμως το ίδιο και στην ΕΛΟΚ. Επομένως Μάριε, σε οποιαδήποτε διοργάνωση της ΕΛΟΚ αθλητική ή μη, που συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα κάτοχοι Δελτίων της ΕΛΟΚ άρα μέλη της, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια της σωματειακής συλλογικότητας. Αυτό ισχύει καθολικά και καταστατικά για τους πάντες. Αθλητές, Προπονητές, Συνοδούς και διοικητικούς.

Τους αθλητές στην αποστολή, συνόδευσαν ένας φυσιοθεραπευτής μέλος της ΕΛΟΚ, ένας Διαιτητής μέλος της ΕΛΟΚ, ο Αρχηγός Αποστολής μέλος της ΕΛΟΚ και τρεις προπονητές επίσης μέλη της ΕΛΟΚ. Αν θεωρείς ότι οι προπονητές ειδικά έπρεπε να συνάψουν επαγγελματική σχέση με την ΕΛΟΚ προκειμένου να προσφέρουν τις εθελούσιες υπηρεσίες τους, τότε την υποχρέωση αυτή δεν όφειλες να την επεκτείνεις σε όλα τα μέλη της αποστολής;

3. Η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη από τον Αθλητικό Νόμο να απασχολεί έναν τουλάχιστον έμμισθο ομοσπονδιακό προπονητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι ομοσπονδιακοί προπονητές οφείλουν να είναι έμμισθοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σωματεία. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ως προηγούμενη Διοίκηση, η ομοσπονδία πάντοτε είχε περισσότερους από έναν ομοσπονδιακούς προπονητές, πάντα όμως ΕΝΑΝ έμμισθο για να πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου.

4. Ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας που επικαλείσαι, ρυθμίζει την συμπεριφορά των Δημόσιων υπαλλήλων στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους, και όχι τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Επομένως ναι Μάριε. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται να ταξιδεύουν ιδιωτικώς.

5. Ο πρόεδρος συγκαλεί την τηλεδιάσκεψη, την φιλοξενεί και την συντονίζει, δίνοντας ή αφαιρώντας τον λόγο από τους συμμετέχοντες κατά το δοκούν. Η τήρηση και διανομή των πρακτικών γίνεται από τον Γραμματέα.

Οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από την προσωρινή Διοίκηση κατά το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020 ΔΕΝ είναι σύννομες γιατί αφορούσαν δαπάνες του 2019, που το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας είχε ήδη χαρακτηρίσει παράνομες και καταλογιστέες και δεν έχουν τύχει έγκρισης από ΔΣ. Με αυτό θα ασχοληθεί η Γενική Συνέλευση.

Έχοντας πιστεύω ανακουφίσει τις περισσότερες από τις ανησυχίες σου, κλείνω με την διαπίστωση, ότι η εκάστοτε Διοίκηση απολογείται και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, που είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων και όχι σε μια επόμενη Διοίκηση, που είναι ισότιμο με αυτήν όργανο.

Φιλικά

Θανάσης

 

Σχόλια:

Πρώτα-πρώτα συμφωνώ απόλυτα με τα όρθά ερωτήματα του Μάριου Σιταρά από το 1) μέχρι και το 5) και παρατηρώ ταυτόχρονα ότι σε κανένα από αυτά δεν απαντά ο Θανάσης Φυλακτός! Συνεπώς τον έχει στο 5-0 ο Σιταράς!

Στη συνέχεια:

1. Διαφωνώ με τον Φυλακτό στο ότι μπορεί να μπαίνει θέμα προς συζήτηση "Λοιπά Θέματα" (δικό του 1) στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ενός ΔΣ! Η ιδέα αυτή είναι γέννημα απατεώνων, που θέλουν να ελέγχουν τον οργανισμό, που διοικούν, υφαρπάζοντας τις υπογραφές των συναδέλφων τους! Οι "λοιποί σύμβουλοι" οφείλουν να ζητούν έγκαιρα από τον Πρόεδρο να περιλάβει και θέματα προτεινόμενα από αυτούς! Απαγορεύεται να μην είναι απόλυτα συγκεκριμένα τα θέματα που θα συζητηθούν και αφήστε τις λαμογιές κε Φυλακτέ, που αιφνιδιάζετε το ΔΣ με άγνωστα θέματα και τους υποκλέπτετε τη σύμφωνη γνώμη!

Απόδειξη: αν ίσχυε ο ισχυρισμός Φυλακτού, τότε ποτέ δεν θα γράφαμε ένα-ένα τα Θέματα, αλλά πάντα θα γράφαμε "Λοιπά Θέματα" και θα ξεμπερδεύαμε! Συνεπώς ερχόμαστε στο 6-0 υπέρ Σιταρά!

2. Λέει ο Φυλακτός: "Η Ομοσπονδία είναι  Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αγοράζει και πουλά υπηρεσίες αλλά προσφέρει κοινωνικό έργο μέσω της εθελοντικής και άνευ ανταλλάγματος προσφοράς των μελών της."

Με συγχωρείτε, επειδή είμαι από χωριό! Η Ομοσπονδία είναι καραμπινάτη κερδοσκοπική επιχείρηση!

Ούτε απλά εθελοντική είναι η προσφορά, ούτε ανυπαρξία ανταλλάγματος υπάρχει! Οι εθελοντές "προσφέρουν υπηρεσίες και μόνο" χωρίς να πληρώνονται! Δεν βάζουν λεφτά, αλλά εδώ οι περισσότεροι βγάζουν λεφτά με έμμεσο τρόπο! Από την άλλη μεριά, τα λεφτά, που κυκλοφορούν στην ομοσπονδία, από πού έρχονται και πού πάνε? Τα λεφτά έρχονται από εισπράξεις και πάνε σε έξοδα! Συνεπώς, το "μη κερδοσκοπικού σκοπού" είναι παραμύθι, διότι η ΕΛΟΚ προφανέστατα κερδοσκοπεί (=λειτουργεί με σκοπό το κέρδος) για την επίτευξη των σκοπών της! Κάθε δεκάρα, που εισπράττει η ΕΛΟΚ, είναι κέρδος και κάθε δεκάρα, που ξοδεύει, είναι δαπάνη! Λειτουργεί, λοιπόν, σαν καλοκουρδισμένη επιχείρηση και αφήστε τις μαγκιές του "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα"!

Την ευθύνη της διοίκησης της ΕΛΟΚ, όμως, την φέρει το ΔΣ και όχι ο κάθε εθελοντής-μέλος της, που έχει δελτίο στην ΕΛΟΚ! Άλλωστε, ο κάθε "εθελοντής", που παριστάνει τον προπονητή της εθνικής ομόδας, χρησιμοποιεί αυτή του την ιδιότητα σαν διαφήμιση για τον "δικό του" σύλλογο, που αποτελεί μια προσωπική του επιχείρηση κρυμμένη πίσω από αυτό τον σωματειακό μανδύα! Επομένως, το ΔΣ δεν επιτρέπεται να δίνει "θέσεις-τίτλους" και άρα διαφημιστικά "σποτάκια" προς τους "δικούς του". Από την άλλη μεριά, την ευθύνη της ασφάλειας των αθλητών την φέρει το ΔΣ και οι από αυτό ορισμένοι υπεύθυνοι! Εξ αυτού συνάγεται ότι αυτοί οι υπεύθυνοι για τους αθλητές δεν μπορεί να είναι ανεύθυνοι εθελοντές, διότι απλούστατα εθελοντής, που δεν πληρώνεται, αυτονόητα δεν φέρει ευθύνες!!! Συνεπώς ερχόμαστε στο 7-0 υπέρ Σιταρά!

3. Ισχυρίζεται ο Φυλακτός ότι ο νόμος λέει ότι η ομοσπονδία οφείλει να έχει "τουλάχιστον έναν έμμισθο προπονητή" και αυτό σημαίνει ότι εννοεί ότι "μπορεί να έχει όσους θέλει άμισθους". Τεράστιο λάθος! Ο νόμος εννοεί "έναν απαραίτητα", αλλά και όποιον άλλο έχει σε θέση προπονητή θα τον έχει πάντα με σύμβαση εργασίας και κάθε άλλη περίπτωση είναι παράνομη! Ο Θανάσης Φυλακτός τα ξέρει όλα αυτά ως οικονομολόγος, αλλά συστηματικά διαστρεβλώνει την αλήθεια! Συνεπώς ερχόμαστε στο 8-0 υπέρ Σιταρά!

Τελικό συμπέρασμα (2+3): όλοι όσοι συνοδεύουν ομάδα στο εξωτερικό πρέπει να έχουν σύμβαση εργασίας, που θα τους δεσμεύει νομικά και για τις ευθύνες αυτής της εργασίας! Δεν υπάρχουν εθελοντές συνοδοί εθνικής ομάδας! Αν υπήρχε αυτή η έννοια, τότε πώς επιλέχθηκαν αυτοί και όχι άλλοι? Προφανώς υπό ευνοιακό καθεστώς! Αφήστε, λοιπόν, τα παιδάκια Παπαδόπουλο - Τριαναταφύλλη - Τζάνο - Μαργαριτόπουλο και λοιπούς εκτός εθνικών ομάδων, διότι δεν έχουν καμιά θεσμική θέση σε αυτές!

Είσαστε τυχεροί, που δεν συνέβη μεγάλο ατύχημα σε αθλητή, ώστε να σας σέρνουν γονείς στα δικαστήρια! Και εξ αυτού προκύπτει ότι εξαπατάτε τους γονείς και θέτετε τα παιδιά τους σε κινδύνους υπό ελλιπή ασφαλιστικά μέτρα!  Αν ασφαλίσετε την εθνική ομάδα και, ό μη γένοιτω, προκύψει σοβαρός τραυματισμός ξέρετε πολύ καλά ότι η Ασφαλιστική θα ρωτήσει ποιός ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είχε την επίβλεψη των αθλητών! Συνεπώς ερχόμαστε στο 9-0 υπέρ Σιταρά!

4. Το να μπουν "τουρίστες" δημόσιοι υπάλληλοι στον αγωνιστικό χώρο και να κοουτσάρουν αθλητές της ΕΛΟΚ δεν είναι ιδιωτικό τους ταξίδι! Είναι εθνικό πόστο αυτό! Να μην λέμε μαλακίες τώρα! Αφήστε, λοιπόν, τις αύνοιες στην παρέα του Α-Σιετή! Συνεπώς ερχόμαστε στο 10-0 υπέρ Σιταρά!

Τέλος, δεν απάντησες στο (7) του Σιταρά, κε Φυλακτέ! Και όλοι θέλουμε να μάθουμε αν τα ταξίδια τα παίρνουν οι Δρακόπουλος και Κυρλόγλου, διότι ο πρώτος έπαψε να γράφει στο δίκτυο (άρα κάτι παίρνει ως αντάλλαγμα και αυτό δεν είναι θέση στην ομοσπονδία, αλλά χρήμα ζεστό!) και κυκλοφόρησε ότι άνοιξε και γραφείο ταξιδίων ο γιός του δεύτερου! Συνεπώς ερχόμαστε στο 11-0 υπέρ Σιταρά!


 3 Ιουλίου στις 12:31 μ.μ. - Από το FB του Marios Sitaras

 

Από παρέμβαση μου στον ιστότοπο karatenews σήμερα 3/7/2021.

 

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα και προσπαθώντας να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου θεωρώντας ότι ορισμένες πράξεις και έργα τόσο της απελθούσας Π.Δ όσο και της νυν εκλεγμένης δεν συνάδουν με το όραμα διακυβέρνησης που είχαν για την Ομοσπονδία μας θα ήθελα να προσθέσω αυτό.

Στις 6/6 κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας προτάσεις τρόπου λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας προκειμένου πλέον η Ομοσπονδία μας να λειτουργήσει ορθά, δημοκρατικά, αξιοκρατικά, ευέλικτα, με διαφάνεια και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε να επικεντρωθεί πλέον στους πραγματικούς σκοπούς της, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το να υπηρετήσει το άθλημα που τόσο αγαπάμε.

Αντί αυτού τι εισέπραξα. Ουδεμία συζήτηση για τις προτάσεις μου ή τέλος πάντων ούτε προσχηματικά να καθορίσουμε ένα νεο θεσμικό πλαίσιο υγειούς λειτουργίας της Ομοσπονδίας όλοι μαζί όπως προεκλογικά ευαγγελιζόταν ο κος Σιετής.

Επίσης παρατήρησα ότι:

1) μια Ομοσπονδία 250 συλλόγων με 110 ψηφίσαντες από αυτούς έχει αυτή την στιγμή περί τα 50 άτομα διορισμένα σε επιτροπές. Δηλαδή το 45% αυτών που ψήφισαν καθώς και το 20% του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας.

2) Το ταμείο της Ομοσπονδίας μας την παρούσα στιγμή είναι περίπου 68.000 ευρώ αν δεν απατώμαι βάση προχείρου υπολογισμού από την τελευταία ενημέρωση που είχα από τον κο Φυλακτό. Ακόμα δεν μου έχει απαντήσει για τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα. Περιμένω;

3) Το εξοδολόγιο του προολυμπιακό τουρνουά δεν το έχω λάβει ακόμα; Ποιους πληρώσαμε και γιατί; Ακόμη περιμένω απάντηση από τον κο Φυλακτό.

4) Στην ΓΓΑ άλλους προπονητές δηλώσαμε οι οποίοι δεν είχαν σύμβαση εργασίας με την Ομοσπονδία και άλλον έχουμε με σύμβαση εργασίας η οποία δεν συνόδεψε και την αποστολή βάση επίσημης προφορικής ενημέρωσης που είχα.

4) Οι προπονητές οι οποίοι ταξίδεψαν ιδιωτικώς ποιος πλήρωσε τα έξοδα τους;

5) Ποιος ο σκοπός μιας προσωρινής επιτροπής εξεταστών; Τεχνικών Διευθυντών; Η ομοσπονδία μας δεν έχει Τεχνική Επιτροπή, Επιτροπή Διαιτησίας, Ομοσπονδιακό Προπονητή, Επιτροπή Εξεταστών; Διερωτώμαι …..

 karate.gr ==> Τ ο  ξ ε υ τ ι λ ί σ α τ ε !

 

Ο κος Σιετής και τα μέλη τα οποία τον στηρίζουν προφανώς και εξοφλούν προεκλογικά συμβόλαια. Από τα ταμεία της Ομοσπονδίας σε διάστημα 8 μηνών έχουν εξανεμιστεί περί τα 120.000 ευρώ ίσως και παραπάνω γιατί δεν ξέρω τι έχουν εισπράξει σε αυτό το διάστημα. ΟΚ πληρώθηκαν 2 αποστολές στο εξωτερικό ουδέν μεμπτό. Βέβαια το εξοδολόγιο δεν το έχουμε λάβει ακόμη των 2 αυτών αποστολών να δούμε ποιους πληρώσαμε και γιατί. Βέβαια το ερώτημα είναι άλλο, ενόσω η Ομοσπονδία είχε ταμειακά διαθέσιμα εδέχθει χορηγία και ταμειακή διευκόλυνση από τον κο Σιετή?

Οι αποφάσεις του Δ.Σ για την αποδοχή της χορηγίας και της ταμειακής διευκόλυνσης που είναι; Γνωρίζετε όλοι σας τους νόμους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και αν δεν υπάρχει απόφαση Δ.Σ για την αποδοχή των ανωτέρω είναι φορολογικό αδίκημα γιατί δεν μπορείς να δικαιολογήσεις την προέλευση των χρημάτων; Μας ανακοίνωσαν την χορηγία και την ταμειακή διευκόλυνση του κου Σιετή προς την Ομοσπονδία αλλά δεν μας επέδειξαν τις αποφάσεις του Δ.Σ. αποδοχής των ανωτέρω. Να είναι καλά ο κος Σιετής και πάντα να είναι και όπου μπορεί να βοηθάει αλλά όχι με λάθος τρόπο και εκθέτει την Ομοσπονδία.

Κοιτάξτε να δείτε, δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει αυτό που σιχαίνεται. Η Ομοσπονδία μας από το 2016 και ένθεν βίωσε ένα απίστευτο κύμα καταγγελιών από συγκεκριμένα άτομα. Ακόμη και γιατί ο ήλιος έβγαινε από την Ανατολή και όχι από την Δύση έφταιγε η Ομοσπονδία.

Ερωτώ τώρα όλους τους καταγγέλοντες τότε:

1 - Το γήπεδο της Πετρούπολης έχει άδεια τέλεσης αγώνων καρατε? Καράτε όχι πολεμικών τεχνών.

2 - Οι Διαιτητές πως θα πληρωθούν; Με οδοιπορικά;

3 - Οι συμβάσεις των Ομοσπονδιακών Προπονητών που είναι;

4 - Υπάρχει μέλος του Δ.Σ για το οποίο πρέπει να ψηφισθεί διαπιστωτική πράξη έκπτωσής του λόγω ασυμβίβαστου, διότι ο πατέρας του, ασκούσε χρέη ομοσπονδιακού προπονητή ενόσω αυτός ήταν μέλος του Δ.Σ?

5 - Ο Διευθυντής Αθλήματος ποιον ρώτησε ή συμβουλεύτηκε έστω για να βγει να πει ότι τα έξοδα συμμετοχής ενός αθλητή στο προολυμπιακό τουρνουά είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ. Μάλλον δεν κάνουμε καρατε ή γκολφ κάνουμε ή τέννις ή προφανώς ζει σε άλλο πλανητη; Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πολύ καλώς ως αθλητής αλλά ουδεμία σχέση με την θέση που καλείται να υπηρετήσει.

Η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί αποκρουστική διάθεση.

Εγώ σας γνωστοποιώ γεγονότα που έχω αντιληφθεί. Δεν είμαι αυτός που θα τα καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατί ακριβώς δεν θέλω να καταστρέψω το σπίτι το οποίο μεγάλωσα εν αντιθέσει με κάποιους άλλους.

Θα τα θέσω ενώπιον όλων στη Γ.Σ καθώς και υπόψην του αρμόδιου οργάνου της Ομοσπονδίας, την Ε.Ε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, έναντι του νόμου και των μελών της Ομοσπονδίας. Προσωπικά απέχω από όλες τις ψηφοφορίες που αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα διότι δεν θέλω να είμαι υπόλογος έναντι κανενός και το κυριότερο της συνείδησης μου.

 

Σχόλιο:

Τα ερωτήματα του Μάριου Σιταρά έμειναν τελείως αναπάντητα από ένα ανεύθυνο ΔΣ/ΕΛΟΚ!

Όσον αφορά στην αλλοπρόσαλλη Επιτροπή Εξεταστών: έ, αυτή είναι η ... αιχμή του δόρατος της βλακείας σας!!! Κατά παράβαση του ισχύοντος Εσωτερικού Κανονισμού, μια αίτηση και παίρνεις ό,τι πληρώνεις από ένα μέχρι επτά Νταν, εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, εισπρακτική πολιτική γιατί δεν έχετε λεφτά, 142 αεριτζήδες αρχικά, τσόντα 46 άτομα στα 142 μετά την προθεσμία λήξης και γίνανε 188 οι αεριτζήδες, "εξεταστές του γραμματόσημου" σε Νταν δι' αλληλογραφίας, τινάζονται όλες οι προϋποθέσεις για τις Σχολές Προπονητών της ΓΓΑ!!! Και άλλα πολλά!!!

Άφωνοι βλέπουμε τη βλακεία σας να χτυπάει κόκκινο ... και να το περνάει κι αυτό!!!

 

 Οι υψηλόβαθμες "δασκάλες του μπαλέτου", που "έδωσαν φτερά" σε 188 "νέες δασκάλες του μπαλέτου"! Να μην προσθέσω "και ... πούπουλα"?

Χρήστου (6ο από τη σημαία, διαχρονικός), Φυλακτός (4ο από πού), Ζαρουχλιώτης (7ο από εκτός ΕΛΟΚ, διαχρονικός), Κανέλλης (7ο από το ουίσκι, διαχρονικός), Κραββαρίτης (7ο από τον εαυτό του, διαχρονικότατος!), Μπίκας (7ο από τον εαυτό του, διαχρονικότατος!), Οοτάκε (6ο από τον εαυτό του, διαχρονικός), Πάσσης (7ο από το ... σεξ, διαχρονικός, ... όος Δάσκαλε!) και Σανιώτης (7ο από πού, διαχρονικότατος!).

Γιατί επί 25 χρόνια όλοι αυτοί κρύβουν και δεν δημοσιεύουν τα διπλώματά τους να δούμε πότε και από ποιόν τα πήρανε???

Έτσι, για να κάνουμε δεύτερο ... συκώτι από τα γέλια!!!

Νεότερη εξέλιξη από συζήτησή μας στο Facebook με τον Φυλακτό η επόμενη φωτό:

Αποδεικνύει την απόλυτη στρέβλωση των ιδανικών των Ελλήνων καρατέκα και της αξίας των Νταν:

 

"Έχω 2ο Dan  JKA - 4o Dan ΕΛΟΚ - 6ο Dan από την Ελληνική Ένωση Shotokan (2014)"

 

Βλέπουμε λοιπόν ότι:  ενώ στα χρόνια του πολύ δυνατού Ελληνικού καράτε με Ιάπωνες δάσκαλους τα Νταν της JKA ήταν το απόλυτο ιδανικό, στα μεταβατικά χρόνια, που οι ελπίδες των καρατέκα "πίστεψαν" στην ΕΛΟΚ επικράτησε η μόδα των Νταν της ΕΛΟΚ! Τέλος, όταν οι σύλλογοι γίνανε νηπιαγωγεία και η ΕΛΟΚ δεν ικανοποίησε τους "απαιτητικούς καρατέκα", τότε αυτοί στράφηκαν στα μεσοβέζικα, αμφιλεγόμενα Νταν των ντόπιων "Σούπερ-Μάστερ" της ιδιωτικής αστικής εταιρίας "Πανελλήνια Ένωση Φίλων Σότοκαν Καράτε" των Τετσούο Οτάκε, Γιώργου Μπίκα, 'Αρη Κραββαρίτη και Κώστα Γκουβούση!!! Μιας αστικής εταιρίας, η οποία και λειτουργούσε υπό τον Γερόλυμπο, εφόσον η ΕΛΟΚ δεν αναγνώριζε τα Νταν της, ταυτόχρονα ποτέ δεν είχε το νομικό δικαίωμα να διαχειρίζεται οποιοδήποτε το άθλημα του καράτε! Αυτό είναι το καράτε σας???


 4/7/2021 - Από το Karatenews του Γερόλυμπου

 

Δημοσιεύουμε την επιστολή του εκλεγμένου μέλους του ΔΣ κου Μάριου Σιταρά:

 

"Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ., Συντρέχουν βασικοί λόγοι ακύρωσης της Γ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. στις 18/07/2021 και

ορισμός νέας ημερομηνίας διεξαγωγής αυτής.

 

Οι λόγοι αυτοί είναι οι κάτωθι:

 

1. Η ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ. κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. στις 24/06/2021 ήταν για το Σάββατο 17/07/2021. Πόθεν προέκυψε για την Κυριακή 18/07/2021, ενώ δεν υφίσταται απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. και γιατί άλλαξε η ημερομηνία σύγκλησης της Γ.Σ. παραβιάζοντας την απόφαση του Δ.Σ.; Η αυθαίρετη αλλαγή και μόνον της ημερομηνίας διεξαγωγής της Γ.Σ. δημιουργεί βασικό θέμα ακυρότητας της.

 

Η απόφαση του ΔΣ ήταν η κατωτέρω ...

... και η προκήρυξη έγραφε τα επόμενα:

2. Η διεξαγωγή της Γ.Σ. μέσω της πλατφόρμας ZOOM δεν διασφαλίζει την εγκυρότητα της διαδικασίας καθώς και την μυστικότητα της ψηφοφορίας των μελών της Ομοσπονδίας αλλά προπάντων δεν εξασφαλίζει τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας των εκπροσώπων που θα ψηφίσουν. Πέραν τούτου, πλέον δεν υφίστανται περιοριστικά μέτρα μετακίνησης όπως και συγκέντρωσης σε κλειστούς χώρους, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις βέβαια, λόγω της COVID 19 που να δικαιολογούν την σύγκληση Γ.Σ. μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επίσης, το Καταστατικό μας δεν προβλέπει πουθενά την διεξαγωγή Γ.Σ. μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων αλλά μόνο δια ζώσης. Η παραβίαση του καταστατικού της ΕΛ.Ο.Κ. και ειδικότερα του άρθρου 11.4 & 11.5.β δημιουργεί βασικά θέματα ακυρότητας της Γ.Σ.

3. Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην Γ.Σ. δεν έχουν την έγκριση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Τονίζω δε συγκεκριμένα, ότι τα θέματα προς συζήτηση πρέπει εξειδικευμένα και αναλυτικά να έχουν την έγκριση του Δ.Σ. με απόφαση του. Ουδέποτε εισήλθε προς συζήτηση στο Δ.Σ. ούτε κοινοποιήθηκε σε κανένα μέλος του Δ.Σ. συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής άρθρων του Καταστατικού μας και των κανονισμών που φέρεται να εισηγούμαστε την αλλαγή τους στην Γ.Σ. Εισηγούμαστε αλλαγές χωρίς να γνωρίζουμε τι εισηγούμαστε!

Πολύ περισσότερο οι υποτιθέμενες αλλαγές προς ψήφιση δεν έχουν κοινοποιηθεί σε κανέναν και ούτε αποτελούν μέρος της προκήρυξης, όπως θα έπρεπε, για τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι η αλλαγή του Καταστατικού και των κανονισμών της Ομοσπονδίας μας. Κανένας δεν γνωρίζει τι αλλάζει και για ποιο λόγο! Τέτοιων σοβαρών αλλαγών πρέπει να προηγείται διαβούλευση εντός του Δ.Σ. που υποτίθεται ότι της προτείνει και πολύ περισσότερο μεταξύ των συλλόγων που θα τις ψηφίσουν και τους αφορά.

Τίποτα από αυτά δεν έχει λάβει χώρα και κανείς δεν γνωρίζει τι έρχεται προς ψήφιση με  πρώτο τον υπογράφοντα που είμαι και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.! Πέραν τούτου, το θέμα 4 που αναφέρεται στην προκήρυξη της Γ.Σ. δεν έχει έγκριση απόφασης του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ., έχει δε προστεθεί εκ των υστέρων χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και θα ήθελα να γνωρίζω, ποια διαδικασία ακολουθήθηκε διότι προστέθηκε αυθαίρετα και μη σύννομα.

 

Κύριε Πρόεδρε, μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ.,

Οι ανωτέρω σοβαροί λόγοι ακύρωσης της Γ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. που σας παραθέτω είναι προκειμένου η Ομοσπονδία μας να αποφύγει περιπέτειες οι οποίες προκλήθηκαν από μια προχειρότητα ή αμέλεια στον τρόπο με τον οποίο αποφασίσατε να προκηρυχθεί η Γ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. αλλά και να φέρετε για ψήφιση αλλαγές στο Καταστατικό και τους Κανονισμούς που κανένας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των αλλαγών αυτών. Βάση του σεβασμού στους νόμους, στις δημοκρατικές διαδικασίες, της διαφάνειας, του Καταστατικού μας καθώς και του θεσμικού και νομικού πλαισίου που διέπει την Ομοσπονδία μας, τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην Γ.Σ. θα πρέπει να παρατίθενται αναλυτικά προς διαβούλευση και ψήφιση στο Δ.Σ. και εν συνεχεία να κοινοποιούνται προς τα μέλη της Ομοσπονδίας σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορούν να διαβουλευτούν, γνωρίζοντας τις εισηγήσεις αυτών, αλλά κυρίως να γνωρίζουν τι καλούνται να ψηφίσουν.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ.

Κατόπιν τούτου, προκειμένου το Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. να είναι σύννομο καθώς και να εναρμονίζεται με το Καταστατικό μας και τους νόμους όπως και να επιδείξει τον απαραίτητο σεβασμό που αρμόζει έναντι της διαδικασίας και των μελών του, πρέπει να ακυρώσει την Γ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. στις 18/07/2021 και να προκηρύξει νέα ημερομηνία αυτής, δια ζώσης, σύμφωνα με τους νόμους και το Καταστατικό της ΕΛ.Ο.Κ., αφού πρώτα φέρει τις προτεινόμενες αλλαγές αναλυτικά στο Δ.Σ. προς ψήφιση με αναλυτική εισηγητική έκθεση, εν συνεχεία να φέρει τις προτάσεις αυτές προς διαβούλευση στα μέλη μας και το αποτέλεσμα της διαβούλευσης να έλθει στην Γ.Σ. προς ψήφιση. Αυτό ελάμβανε χώρα μέχρι τώρα και αυτό πρέπει να συνεχίσει.

 

Ευχαριστώ πολύ,

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας,

 

Μάριος Σιταράς

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ.

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2021"

 

Σχόλια:

Όλα δείχνουν ότι η Νέα Διοίκηση αυθαιρετεί αλαζονικά και επιδεικτικά σε κάθε της κίνηση είτε αυτή αφορά στη λειτουργία του ΔΣ είτε στη γενικότερη λειτουργία της ΕΛΟΚ κρατώντας μακριά από κάθε ενημέρωση τους συμβούλους της αντιπολίτευσης! Ο Ρεβανσισμός, λοιπόν, υπάρχει και είναι έντονα διακριτός κύριε Α-Σιετή!

Αλλά ας δούμε και εμείς ανεξάρτητα από τον κ. Σιταρά την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης της 18/7/2021 με παρατηρήσεις μας στα σημειωμένα σημεία!

1 - Κατά την άποψή μας, η εν λόγω πρόσκληση για ΓΣ είναι άκυρη, διότι δεν καθορίζει, όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου, την επαναληπτική ΓΣ σε διαφορετική ημέρα και ώρα από την πρώτη ΓΣ. Αν κάποιος σύνεδρος λόγω ανώτερης βίας δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση την πρώτη ημέρα, προφανώς δεν θα μπορεί να συμμετέχει ούτε στη δεύτερη, αφού αυτή γίνεται την ίδια ημέρα, και άρα στερείται εσκεμμένα του δικαιώματος της συμμετοχής του!!! Αυτός είναι λόγος ακύρωσης της ΓΣ!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?

2 - Σε κάθε επίσημο έγγραφο της ΕΛΟΚ, όπως το καταστατικό και ο εσωτερικός κανονισμός, που τροποποιείται και θέλει έγκριση από τη ΓΣ, πρέπει οι τροποποιήσεις του να συζητούνται στο ΔΣ, να δίνονται στους συλλόγους για διαβούλευση και προτάσεις, να οριστικοποιούνται από το ΔΣ, να δίνονται οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις μαζί με την πρόσκληση για ΓΣ στους συλλόγους, να ψηφίζονται και μετά να ενσωματώνονται οι τροποποιήσεις στο αρχικό έγγραφο! Εδώ, το ΔΣ της ΕΛΟΚ υπέκλεψε τις ψήφους των συλλόγων ζητώντας κατευθείαν την ψήφιση της τελικής μορφής των εγγράφων, όπου οι τροποποιήσεις δεν έγιναν πλήρως κατανοητές από τους συνέδρους, και άρα αποτελεί λόγο ακύρωσης της ΓΣ, διότι έπρεπε να βάλουν οι ίδιοι δίπλα-δίπλα το παλιό και το νέο έγγραφο και να τα συγκρίνουν για να βρουν τι αλλάζει! Και αυτό δεν το έκανε κανένας, διότι δεν είναι δική τους δουλειά!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?

3 - Όπως και στη μέτρηση των αθλητών των συλλόγων στους αγώνες για το δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ των εκλογών, η οποία θα εκκρεμεί μέχρι την 29/11/2021 (!), έτσι και εδώ το ΔΣ μέτρησε εν κρυπτώ και με πλήρη αδιαφάνεια τους αθλητές των αγώνων του 2018 και του 2019 χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο από αυτές τις μετρήσεις, αλλά καθορίζοντας ύποπτα και αυθαίρετα τους συλλόγους με δικαίωμα ψήφου ευνοώντας φυσικά τη δική του παράταξη!

Ο Νόμος λέει να μετρηθούν οι συμμετοχές αθλητών στους "θεσμικούς αγώνες" της ΕΛΟΚ και αυτό είναι δουλειά του ΔΣ! Δεν εννοεί "κρυφή δουλειά του ΔΣ", αλλά απλά ρίχνει στο ΔΣ την αγγαρεία της δουλειάς του μετρήματος και προφανώς εννοεί με διαφανή τρόπο! Και ποιοί είναι οι "θεσμικοί αγώνες" της ΕΛΟΚ? Προφανώς, είναι τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα των ηλικιακών κατηγοριών, όπου ο κάθε αθλητής μετράται μόνο μία φορά!

Η ΕΛΟΚ έδωσε έναν απλό πίνακα των συλλόγων με δικαίωμα ψήφου χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, ενώ έπρεπε να δώσει ένα πίνακα όλων των συλλόγων, στον οποίο να φαίνονται οι συμμετοχές των αθλητών στους θεσμικούς αγώνες, ώστε να μπορούν να κάνουν συγκεκριμένες ενστάσεις οι σύλλογοι σε περίπτωση διαφωνίας τους. Και αυτό είναι λόγος ακύρωσης της ΓΣ! Για παράδειγμα, όπως τον επόμενο ή σωστότερο και με βελτιώσεις:

Επομένως, ο πίνακας συλλόγων δικαιουμένων ψήφου είναι απόλυτα άκυρος, διότι δεν φαίνονται οι αθλητές και οι αγώνες στους οποίους μετρήθηκαν!

Σε δικόγραφο της 22/3/2021 η παράταξη του Γερόλυμπου ισχυρίστηκε ότι ο "ΑΣ Κέντρο Καράτε Σότοκαν Ιλισίων" είχε τους αθλητές στους αγώνες του επόμενου πίνακα για τα έτη 2018 και 2019, ενώ η παράταξη του Σιετή ισχυρίστηκε ότι οι δύο τελευταίοι αγώνες (διαγραμμένοι με /) δεν έπρεπε να μετρηθούν, διότι "δεν υπήρχαν στο καλενδάρι και δεν ήταν ανοιχτοί για όλους":

Πολύ σωστό αυτό, αλλά πίσω του έρχεται και ένα σωστό ακόμα: δεν έπρεπε να μετρηθούν για όλους τους συλλόγους και οι αγώνες του Κυπέλλου Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών (διαγραφή με \), διότι η ΕΛΟΚ αφού δεν έχει Κύου και Νταν προφανώς δεν έχει αγώνες εγχρώμων και μαύρων ζωνών στους θεσμικούς της αγώνες!!! Συνεπώς, οι μετρήσεις των αθλητών στους αγώνες είναι τελείως λανθασμένες και αυτό είναι λόγος ακύρωσης της ΓΣ!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?

4 - Και αυτός ο ΣΩΣΤΟΣ Πίνακας θα έπρεπε να αναρτηθεί στο site της ΕΛΟΚ πέντε μέρες πριν την ΓΣ για ενημέρωση των συλλόγων πράγμα που δεν έγινε και άρα αποτελεί λόγο ακύρωσης της ΓΣ!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?

5 - Αυτό σημαίνει "νέα πρόσωπα" και θα έχει δρομολογηθεί από το ΔΣ να είναι "δικά τους"! Για παράδειγμα στον σύλλογο του Μπουλούμπαση, αν θυμάμαι καλά!

6 - Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο για όλους σας, διότι όποιος έδωσε ψευδή υπεύθυνη δήλωση διώκεται και ποινικά! Και υπάρχουν βάσιμες υποψίες για πολλούς του "ΚΙΜΕ" με κωλύματα, που έδωσαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις αποκρύπτοντας αυτά τα κωλύματα! Αυτούς θα τους δούμε αργότερα στο περίφημο εξώδικο και στις πραγματικές αιτήσεις ακύρωσης των εκλογών στα δικαστήρια! Και αυτές οι ψεύδείς δηλώσεις είναι λόγοι ακύρωσης της ΓΣ!

Τυχαίο κι αυτό? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?

7 - Ένα ακόμα στοιχείο, που δεν παρέχεται από το ΔΣ (και από την προσωρινή διοίκηση για τη ΓΣ των εκλογών!) είναι ο σύλλογος στον οποίο ανήκει ο κάθε αντιπρόσωπος, ώστε να εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου ότι μόνον ένα άτομο μπορεί να συμμετέχει από κάθε σύλλογο στο ΔΣ (και ως υποψήφιος στις εκλογές?). Συνεπώς, αποκρύπτεται τελείως η αποδεδειγμένα ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής του νόμου! Και εδώ έχουμε ένα ΔΣ με τους:

Σιετή - Κελάλη - Σαλιάρη - και πιθανόν Ζάχο από τον σύλλογο του Δημήτρη Τριανταφύλλη!

Χρήστου και Ανδρεανίδη από τον σύλλογο του Ηλία Χρήστου!

Φυλακτό και Γιαννέλη από τον σύλλογο του Άρη Κραββαρίτη!

Και μη μας πείτε τις γνωστές μαλακίες ότι πήραν μέρος στις εκλογές ως μέλη άλλων συλλόγων γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τα άτομα και τους συλλόγους! Επομένως, προκύπτει ακόμα ένας λόγος ακύρωσης της ΓΣ!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?

(Θεόδωρος Σιετής, Ηλίας Χρήσατου, Γιώργος Κελάλης, Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, Κώστας Μητρόπουλος, Θανάσης Φυλακτός, Σταύρος Σταυριανίδης, Γιάννης Γιαννέλης, Περικλής Κανέλλης, Παρασκευάς Ανδρεανίδης, Νίκος Ζάχος, Μάνος Αρβανίτης, Μάριος Σιταράς, Δημήτρης Μακρής, Μίλτος Παπαδημητρίου)

 

8 - Τέλος, με τέτοιες λαμογιές πάτε όλοι σας στα αζήτητα: και εκτός ΕΛΟΚ και στον Εισαγγελέα!!!

Τραγικό τέλος θα έχει το 15μελές ΔΣ της ΕΛΟΚ, που διοικείται από την 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή των Σιετή-Χρήστου-Μητρόπουλου-Φυλακτού-Σταυριανίδη ή καλύτερα από τους Χρήστου-Μητρόπουλο-Φυλακτό!!! Οι τελευταίοι τρεις είναι που δουλεύουν τα θέματα της ΕΛΟΚ, παίρνουν μαζί τους (ή και όχι!) και τον Σταυριανίδη, τα δίνουν με αποφασισμένες και αιτιολογημένες της αποφάσεις τους στον Σιετή, οπωσδήποτε παίρνουν τις εγκρίσεις των υπόλοιπων έξι της παράταξής τους και των υπόλοιπων τεσσάρων της αντιπολίτευσης ούτε που ακούνε τις απόψεις τους! Αυτό αποδεικνύεται και από τα Πρακτικά που δημοσιεύουν, στα οποία για κάθε θέμα γράφουν πάντα "αποφασίστηκε αυτό με 11 ψήφους υπέρ και 4 κατά" χωρίς ποτέ να γράφουν τις απόψεις των "κατά"!

Οι αιτήσεις ακύρωσης των εκλογών, μια από τον Γερόλυμπο και μιά από εμένα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιες! Θα δικαστούν σε ενάμιση χρόνο από το Νοέμβριο του 2021 και μέχρι τις αποφάσεις τους ξεχάστε τον λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ, γιατί θα είναι μπλοκαρισμένος! Αλλά ξεχάστε και κάθε απόφαση του ΔΣ, αν χάσετε τα δικαστήρια!

Δεν διοικείται έτσι μια ομοσπονδία και μην ξεχνάτε το περίφημο "αν ήταν το βιολί πουλί, ... όλοι θα ήταν βιολιστές στη στέγη"! Και για "βιολιστής στη στέγη" δεν μου φαίνεται κανένας σας!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα τρία άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)

1/3/21-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


16/7/2021 - Είδηση ακύρωσης των εκλογών από το Ελληνικό Καράτε του Γερόλυμπου!

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκτακτο ΔΣ κάλεσαν 4 μέλη του ΔΣ σύμφωνα με το άρθρο 14.3 του καταστατικού της ΕΛΟΚ για σήμερα με αφορμή εξώδικη πρόσκληση που επιδόθηκε από αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ χθες στην ομοσπονδία και με την οποία ζητούν την εφαρμογή του νόμου και την έκδοση διαπιστωτικής πράξης κατά 6 μελών της σημερινής Διοίκησης.

Σύμφωνα με το εξώδικο προκύπτει η ύπαρξη μίας σειράς κωλυμάτων και ασυμβιβάστων που συντρέχουν στο πρόσωπο κάποιων εκ των μελών του ΔΣ, τα οποία επισύρουν την εφαρμογή των άρθρων 3§9 και 14§6 Ν. 2725/1999:

1) Τέσσερα από τα εκλεγμένα μέλη προέρχονται από τον ίδιο σύλλογο και, κατά συνέπεια, έθεσαν υποψηφιότητα και εξελέγησαν κατά παράβαση του άρθρου 13§8 Καταστατικού της ΕΛ.Ο.Κ. το οποίο απαγορεύει την εκλογή πέραν του ενός ατόμου από κάθε σωματείο στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται είτε από αντιπροσώπους μέλη των σωματείων, που υπάγονται στην ΕΛ.Ο.Κ. είτε και από φιλάθλους που ενδιαφέρονται για την πρόοδο και εξύψωση του αγωνίσματος του Καράτε, που είναι, όμως, τακτικά μέλη των σωματείων - μελών της ΕΛ.Ο.Κ. και όχι περισσότερους του ενός από κάθε σωματείο. (…)».

 

Την ίδια διάταξη, μάλιστα, επικαλέστηκε η προηγούμενη προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν πρόσωπα εκ των μελών της εκλεγμένης παρούσας διοίκησης, για να αποκλείσει τη συμμετοχή υποψηφίων προερχόμενων από το ίδιο σωματείο στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

2) Ένα από τα ανωτέρω τέσσερα μέλη, επιπλέον, μέχρι την Γ.Σ. των αρχαιρεσιών, διατηρούσε την ιδιότητα του διαιτητή, καθώς είχε οριστεί από την προηγούμενη προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν πρόσωπα εκ των μελών της εκλεγμένης παρούσας διοίκησης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΛ.Ο.Κ., και για τον λόγο αυτό έγινε δεκτός ως υποψήφιος και εξελέγη στο Δ.Σ. κατά παράβαση του άρθρου 3§4 Ν. 2725/1999, το οποίο προβλέπει ότι:

 

«Οι εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, χρονομέτρες και όσοι άλλοι συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ατομικού αθλήματος, μέλη των οικείων συνδέσμων, μπορούν να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης, δεν επιτρέπεται όμως να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου αυτού, ούτε να είναι αντιπρόσωποί του σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες. Το κώλυμα του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για τους διαιτητές και τους κριτές των αθλημάτων της σκοποβολής, του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριτζ, του αεραθλητισμού, της τοξοβολίας, του θαλάσσιου σκι, της γυμναστικής και τους αλυτάρχες και τους κριτές των αθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

 

Εξελέγη επίσης κατά παράβαση και του άρθρου 9§2 του Καταστατικού της ΕΛ.Ο.Κ., το οποίο ορίζει ότι:

 

«Οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές, κριτές και όσοι άλλοι συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο του καράτε, μέλη των οικείων συνδέσμων, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΛ.Ο.Κ.»

 

3) Έτερο από τα εκλεγέντα μέλη έχει σχέση συγγένειας πρώτου βαθμού με μέλος της ΕΛΟΚ, ο οποίος απασχολείται με σύμβαση στην ΕΛΟΚ κατά παράβαση του άρθρου 4§2 Ν. 2725/1999 που ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 22§3 Ν. 2725/1999:

 

«Απαγορεύεται στο Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου να συνάπτει συμβάσεις εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών, έργου, προμηθειών ή οποιεσδήποτε άλλες συμβάσεις με οικονομικό αντάλλαγμα, με μέλη του Δ.Σ., με τις συζύγους, τα τέκνα, τους γονείς και τα αδέλφια τους ή με νομικά πρόσωπα στα οποία μετέχουν τα προαναφερόμενα πρόσωπα Η παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. που έλαβαν τη σχετική απόφαση. Η έκπτωση ενεργείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου».

 

4) Στο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29ης Μαΐου 2021 συμμετέχουν και τέσσερεις εκλεγμένοι οι οποίοι ήταν μέλη και της προηγούμενης προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία είχε το έργο της οργάνωσης και διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των υποψηφιοτήτων και σύνταξης των ψηφοδελτίων. Για αυτούς, οι εξωδίκως προσκαλούντες ζητούν να εφαρμοστεί το άρθρο 14§6 Ν. 2725/1999 σε συνδυασμό με το άρθρο 24§2, το οποίο προβλέπει ότι:

 

«Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ένωσης που, κατά παράβαση του νόμου ή του οικείου καταστατικού, επιτρέπουν σε αθλητικό σωματείο να συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου σε Γενική Συνέλευση, διά της εγγραφής του στον κατάλογο της παρ. 3 ή σε φυσικό πρόσωπο να είναι υποψήφιος σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων, εκπίπτουν του αξιώματός τους κατ' ανάλογη εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 3. Αν πρόκειται για Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών, εκπίπτουν, κατά τα προβλεπόμενα στο πρώτο εδάφιο, όσα μέλη του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου επανεξελέγησαν σε καταστατικό όργανο της ένωσης».

 

5) Περαιτέρω, το άρθρο 3§9 Ν. 2725/1999:

 

«α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους.

β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση του κωλύματος. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από το αρμόδιο, σύμφωνα με τον ν. 4622/2019 (Α' 133), όργανο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις»

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

 

Οι εξωδίκως προσκαλούντες κατήγγειλαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ. που δεν ενήργησαν ως όφειλαν και ζητούν την έκδοση εντός της προβλεπόμενης 15ήμερης προθεσμίας, διαπιστωτικής πράξης εκπτώσεως των εν λόγω προσώπων από τις θέσεις που κατέχουν σύμφωνα με τα άρθρα 3§9 και 14§6 Ν. 2725/1999.

 

Αντί Σχολίου στην μη αντίδραση του ΔΣ της ΕΛΟΚ παραθέτουμε την άποψη του γνωστού Σπύρου Δρακόπουλου, ιδεολόγου του ΚΙΜΕ:

 

Ο χρήστης Σπύρος Δρακόπουλος αισθάνεται να διασκεδάζει με το χρήστη Σπυρος Χρηστου. 16 Ιουλίου στις 11:34 π.μ. 

(Μικρό Σχόλιο: Διασκεδάζει με τον ... εαυτό του??? Μα τι κάνει με τον εαυτό του και διασκεδάζει???)

 

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ !!

Τελικά ο συντάκτης της ψευδό-σελίδας του fb “Ελληνικό Καράτε” συναγωνίζεται σε “βλακεία” και “θράσος” τον συντάκτη της άλλης (του) ψευδό-σελίδας “Karatenews”

Ο τύπος έχει βάλει σκοπό με κάθε νέα του ανάρτηση να ξεπεράσει σε ανοησίες την προηγούμενη.. δηλαδή τον εαυτόν του..

Δοθείσης ευκαιρίας και σαν γηραιός ασκούμενος του επισημαίνω πως όταν οι διατάξεις του Ν.2725/1999 και του καταστατικού “ερμηνεύονται” (μέσω εξωδίκων) από αδαείς, αμόρφωτους ή τον Γιώργο, η γελοιοποίηση των εξωδίκως καλούντων είναι φυσικό επακόλουθο !!

Δεν θα επεκταθώ επί του παρόντος ούτε θα ασχοληθώ με τους ισχυρισμούς-νομικές ερμηνευτικές αλχημείες, του υπογράφοντος το εξώδικο, γνωστού σε όλους μας έμμισθου πρώην προέδρου της Δικαστικής επιτροπής και θείου του Μάριου Αρβανίτη !! Απλά θα αναμένω την “γνωμάτευση-τοποθέτηση” του φίλου Μάριου Σιταρά !!

Γιωργάκι “έκαψες”, παραπλάνησης και ξεφτίλισες, για ακόμα μια φορά, τους φουκαράδες που σε ακολούθησαν και σε αυτή σου την αμετροέπεια και ανοησία !!

Επιτιμούλη είσαι εξαιρετικά προβλέψιμος και αιθεροβάμων.. Μείνε “συντονισμένος” για να καμαρώσεις το έργο και την βλακεία σου !!

Αγαπητέ κλεφτοκοτά αν και για άλλη μια φορά θα γελοιοποιηθεί, σε παρακαλώ συνέχισε να μας διασκεδάζεις !!

  

Σχόλιο επί του Σχολίου του Δρακόπουλου:

Δεν το αναλύει, δεν απαντά στις αιτιάσεις του εξώδικου, αλλά  ως συνήθως εξυβρίζει, απαξιώνει, «δικηγορίζει» και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα χωρίς, όμως, καμιά απάντηση στους ισχυρισμούς του εξωδίκου ούτε για τα πρόσωπα ούτε για τα περιστατικά!

Συνεπώς, το φοβάται και το τρέμει, διότι έχει πολλές πιθανότητες να είναι ισχυρό!

Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι λένε τα φασιστάκια γι' αυτό?


  17/7/2021 - Η παραίτηση του Μάριου Σιταρά!

 

Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΛ.Ο.Κ.,

 

Σύμφωνα με τους κάτωθι λόγους :

1) επιστολή μου με προτάσεις για την ορθή λειτουργία της ΕΛ.Ο.Κ. στις 06/06/2021

2) επιστολή μου στις 23/06/2021 με συγκεκριμένα ερωτήματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΛ.Ο.Κ

3) επιστολή μου στις 04/07/2021 με τους λόγους ακύρωσης της Γ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ στις 18/07/2021 καθώς και ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός των μελών της Ομοσπονδίας διότι συγκαλείται Γ.Σ ενώ τα θέματα τα οποία θέτετε προς συζήτηση (σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα χωρίς ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας) έχουν ελλιπή και ανεπαρκή τεκμηρίωση μην έχοντας νομικό - οικονομικό και τεχνικό υπόβαθρο αλλά στηρίζονται σε γενικότητες και με πρόφαση την αλλαγή του καταστατικού μας και την συμμόρφωση αυτού με τον νεο αθλητικό νόμο, προσπαθείτε να εκμαιεύσετε την ψήφο των μελών της Ομοσπονδίας προκειμένου, να πάρετε λευκή επιταγή για το έργο σας κατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

4) την εξώδικη όχληση στις 15/07/2021 που στάλθηκε από 5 εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη προκειμένου να έρθει σε ψήφιση στο Δ.Σ με θέμα την έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης για συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ

5) επιστολή - αίτημα του Μιλτιάδη Παπαδημητριου, μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ, με συνυπογράφοντες εμένα καθώς και τους Μάνο Αρβανίτη και Δημήτρη Μακρή, όλοι εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ βάση του καταστατικού μας, με θέμα την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ προκειμένου να τεθεί προς ψήφιση στο Δ.Σ (ως οφείλουμε εκ του νόμου ορμώμενοι) το ανωτέρω θέμα (έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ) που θίγουν με την εξώδικη όχληση τους τα 5 εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ

6) το ότι μέχρι και σήμερα δεν έχω υπογράψει ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ ενώ κατά τις συνεδριάσεις αυτών μέσω τηλεδιάσκεψης έχω εκφέρει συγκεκριμένη άποψη και ψήφο με συγκεκριμένες ενστάσεις - επιφυλάξεις οι οποίες δεν έχουν αποδοθεί ορθά από τον κρατούντα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην αποτύπωση αυτών στις αναρτήσεις των αποφάσεων του Δ.Σ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.Ο.Κ

7) επειδή οι καταδικαστέες πρακτικές του παρελθόντος τόσο από εσάς κύριε Πρόεδρε όσο και από την πλειονότητα των μελών του Δ.Σ συνεχίζονται αμείωτα και μάλιστα με αύξοντα ρυθμό και σας τις έχω επισημάνει πολλάκις με τις αναφορές μου προς εσάς.

8) επειδή πλέον σας θεωρώ κύριο υπεύθυνο της συνέχισης του παρελθόντος με άλλους πρωταγωνιστές αυτήν την φορά

9) επειδή ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ εκ του νόμου οφείλω να ασκώ έλεγχο στα πεπραγμένα του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ και σε συγκεκριμένο γραπτό αίτημα μου με αρ. πρωτ. ΕΛ.Ο.Κ προς τον Ταμία της ΕΛ.Ο.Κ με θέμα, να μου παραδώσει εις χείρας μου, τα έξοδα των εθνικών αποστολών τόσο στο Πανευρωπαϊκό όσο και στο Προολυμπιακό Τουρνουά και τον αντιλογισμό αυτών, μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στις αποστολές και αυτών που επισήμως δηλώθηκαν, ουδέν έλαβα ως απάντηση

10) επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να λάβω μέρος παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας και ηθικής σε ένα απέραντο δούναι και λαβείν αξιωμάτων, βαθμών τεχνικής καταλληλότητας προκειμένου να αποκτήσω την εύνοια κάποιων ή να κάνω τα στραβά μάτια όταν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές ή ο Διευθυντής αθλήματος της ΕΛ.Ο.Κ κάθονται ως προπονητές πίσω από αθλητές τους, στο τελευταίο πρωτάθλημα ή ακόμη χειρότερα να μην βλέπω ότι το σώμα των διαιτητών της ΕΛ.Ο.Κ με αποφάσεις του, στους τελευταίους αγώνες κατακρεουργεί άξιους αθλητές μας για λόγους που γνωρίζουν όλοι αλλά κατά ένα παράξενο τρόπο, εσείς, τηρείτε σιγή ιχθύος ενώ δεν θα έπρεπε βλάπτοντας την εικόνα του αθλήματος

11) επειδή κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα από την ενασχόληση μου με τα κοινά της ΕΛ.Ο.Κ και ένθεν, έχω δεχθεί απίστευτες επιθέσεις (υπό μορφή λεκτικής βίας στηριζόμενη σε ψεύδη, ύβρεις, συκοφαντίες, περιπαικτικά σχόλια κατά εμού) απο συγκεκριμένα άτομα που λαμβάνουν χώρα, στο διαδίκτυο μέσω συγκεκριμένων σελίδων ή μέσω αληθινών ή ψευδών προφίλ στο Facebook ακόμα, ακόμα και απειλών με στόχο τους, τον εκφοβισμό μου, καθώς και την διαπόμπευση μου έναντι των μελών της Ομοσπονδίας προκειμένου να βληθεί η αξιοπιστία των λεγόμενων μου καθώς και η προσωπικότητα μου. Τα ανωτέρω είναι ήδη σε γνώση σας απο γραπτή καταγγελία μου προς την ΕΛ.Ο.Κ από τότε που ήσασταν αναπληρωτής πρόεδρος της Π.Δ της ΕΛ.Ο.Κ έως και σήμερα που είστε Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ και ουδέν πράξατε, προκειμένου να προστατεύσετε τόσο εμένα όσο και τον χώρο από την ανηλεή συκοφαντική δυσφήμηση που δεχόταν από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που είναι φίλα προσκείμενη προς εσάς

12) επειδή έως και τώρα που σας απέστειλα την κάτωθι επιστολή μου και παρότι σας έχω αποστείλει δυο e-mail εχθές και σήμερα το πρωί, καθώς εν συνέχεια με ενημερώσατε τηλεφωνικώς το μεσημέρι ότι θα μου αποστείλετε τον σύνδεσμο της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom προκειμένου να συμμετάσχω στην Γ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ και μάλιστα μου είπατε, όπως επικοινωνήσω με τον Γ.Γ της ΕΛ.Ο.Κ προκειμένου να μου αποστείλει τον σύνδεσμο όπως και έπραξα αποστέλλοντας του γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο του αλλά ουδέν μέχρι στιγμής, κάτι που ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να είναι καν αντικείμενο συζήτησης ή έστω διαπραγμάτευσης μεταξύ εκλεγμένων μελών του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ γιατί δικαιωματικά και εκ του νόμου ορμώμενοι επιτρέπεται να συμμετέχουν στις Γ.Σ του οργάνου του οποίου είναι Δ.Σ ,

σας υποβάλλω την παραίτηση μου.

 

Θεώρησα και θεωρώ ότι οι τελευταίες εκλογές ήταν η ευκαιρία η Ομοσπονδία μας να ξεφύγει από το παρελθόν της και να κοιτάξει κατάματα το μέλλον. Ένα μέλλον καλύτερο για όλους, όχι για μερικούς! Μακρυά από μίση και πάθη του παρελθόντος, ευνοιοκρατία, αποκλεισμούς, τιμωρητικές διαθέσεις άνευ λόγου και αιτίας. Με τα λύπης μου διαπιστώνω ότι ισχύουν «μια από τα ίδια» με άλλους πρωταγωνιστές αυτήν τη φορά. Επίσης, η εκλογή μου ως μέλος του Δ.Σ δεν ήταν μέσο πολιτικής μου ανέλιξης στον χώρο ή αυτοσκοπός ή η κατάληψη θέσης άσκησης εξουσίας εντός της Ομοσπονδίας και δια αυτό τον λόγο θα έπρεπε να εξαργυρώσω προεκλογικά συμβόλαια ή χάρες προς τρίτους - υποστηρικτές μου ή να κάνω τα στραβά μάτια στα κακώς κείμενα για να μην σπάσω αυγά που ως γνωστόν, «ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά δεν κανείς» ή μέσο χειραγώγησης μου από τρίτους εμπλεκόμενους με τα κοινά της Ομοσπονδίας προκειμένου να εξυπηρετήσω τους σκοπούς τους ή ακόμη, ακόμη να είμαι συμμέτοχος στο θέατρο του παραλόγου ΑΛΛΑ μέσο ανεπιτήδευτης προσφοράς μου προς αυτό το οποίο αγαπάω και ασχολούμαι από μικρό παιδί. «ΟΥΤΟΠΙΑ». Εύχομαι κάποια στιγμή η Ομοσπονδία μας να αλλάξει όντως σελίδα και να προχωρήσει μπροστά και το όραμα τόσο το δικό μου όσο και των υγειώς σκεπτόμενων μελών της Ομοσπονδίας να γίνει πράξη από μια διοίκηση που θα αφουγκραστεί το αυτονόητο, την λογική, την ηθική, την δεοντολογία, την αξιοκρατία, την διαφάνεια, καθώς και τους νόμους που καλείται να υπερασπιστεί.

 

Εύχομαι τα καλύτερα προς όλους,

Με εκτίμηση,

Μάριος Σιταράς

 

Σχόλιο:

Παρά την αγανακτισμένη παραίτηση Σιταρά το ΔΣ/ΕΛΟΚ δεν απάντησε με καμιά του κίνηση παρά μόνο με τη δημοσίευση της επόμενης ανάρτησης bullying, που βρωμάει Δρακόπουλο, στο λογαριασμό του Ηλία Χρήστου Hellenic Karate News στο Facebook! Με λύπη βλέπει κανείς ότι κανένας δεν προβληματίζεται για την κατάσταση, ώστε να ζητήσει εξηγήσεις για τις αιτιάσεις του εξώδικου, και αυτό συμβαίνει διότι κανένας δεν καταλαβαίνει την κατάσταση! Σε ένα δικαστήριο, όμως δεν θα γίνει το ίδιο!

 

Η εποχή στην οποία εισήλθε η ΕΛΟΚ κατά το ανωτέρω λέγεται νομικά "εποχή ... παπάρια", διότι αναμένονται οι εκπτώσεις από το ΔΣ των εχόντων κωλύματα μελών καθώς και οι αιτήσεις ακύρωσης των εκλογών μέχρι την 29/11/2021, ημερομηνία μέχρι την οποία (και πολύ μετά από αυτήν) κανονικά ο λογαριασμός της ΕΛΟΚ στην ΕΘΝΙΚΗ θα πρέπει να είναι μπλοκαρισμένος λόγω μη κατάθεσης της βεβαίωσης μη προσβολής των εκλογών από το Πρωτοδικείο! Μέχρι τότε θα έχουν "σφίξει" οι ... ρόλοι μέσα στο ΔΣ της ΕΛΟΚ! Όσο και να σας υποστηρίζει ο Αυγενάκης, θα πρέπει να θυσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι από την εικόνα του καθώς και από την εικόνα του Πρωθυπουργού για να σας γλιτώσει!

Στο μεταξύ ας υπενθυμίσουμε ότι το 80% αυτών, που διοικούν την ΕΛΟΚ σήμερα, μέσα και έξω από το ΔΣ είναι οι ίδιοι που την διοικούσαν και πριν την απομάκρυνση Γερόλυμπου και συνεπώς η πορεία της θα είναι "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου"! Τουτέστιν, γεννηθήκατε λαμόγια και σκλάβοι και θα πεθάνετε λαμόγια και σκλάβοι!

Μια αναδρομή στο αρχείο των ΔΣ/ΕΛΟΚ έδωσε τον επόμενο πίνακα των παράνομων μελών του ΔΣ ανά έτος!

Στους ανωτέρω ας προσθέσουμε τους Α-Σιετήδες ...

... και τους ... Κωλοτουμπαίους ...

 

... καθώς και το ... εκρηκτικό μίγμα αυτών: την Επιτροπή Απονομής Νταν με ... Viber!!!

 Έτσι θα γράφουν τα διπλώματα: "Νταν με Viber"!

 Έχετε γίνει τα σούργελα του αιώνα και έτσι θα μείνετε στην Ιστορία του Ελληνικού Καράτε!!!


 Memo: Εκλογές ΕΛΟΚ 29/5/21 ==> Προθεσμία να τις ακυρώσω = 29/11/21!


Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε με προσοχή τα επόμενα τρία άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότοκαν-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου (σε PDF)

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)

1/3/21-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ! (σε PDF)


  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .