karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση 15/9/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

 

 Οι Δολοφόνοι του Καράτε!

 

Ένα τεράστιο “κατηγορώ” για όσους προκάλεσαν και προκαλούν ζημιά στο Καράτε για προσωπικά τους οφέλη τα τελευταία 12 χρόνια.

 

Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Το ιστορικό της αναγνώρισης του Καράτε περιληπτικά.

Η ΠΟΠΚ και η ΕΛΟΚ είναι μέλη αντίστοιχα των παγκόσμιων ITKF και WUKO. Πριν από το 1985 η ITKF και η WUKO είχαν κάνει χωριστά αιτήσεις αναγνώρισης από την ΔΟΕ. Η ΔΟΕ τις κάλεσε και τις ρώτησε τι καράτε κάνει η κάθε μια. Η ITKF απάντησε "Εμείς κάνουμε Παραδοσιακό Καράτε." και η ITKF απάντησε "Εμείς κάνουμε όλα τα άλλα Καράτε!". Τότε η ΔΟΕ στην 101 Σύνοδο της  Ολομέλειας τον Οκτώβριο 1993 αποφάσισε να δεχθεί το Καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού πρώτα συνενωθούν οι δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες σε μια, την WKF, με δύο κλάδους ανεξάρτητους τεχνικά και διοικητικά: την ITKF για το Παραδοσιακό Καράτε και την WUKO για το Γενικό Καράτε. Με αυτή τη συμφωνία αποφάσεων των τριών (ΔΟΕ, ITKF και WUKO) οριστικοποιήθηκε το αντικείμενο της κάθε ομοσπονδίας για την ίδια και τα μέλη της ανα τον κόσμο! Η WUKO και τα μέλη της κάνουν Γενικό Καράτε και η ITKF και τα μέλη της κάνουν Παραδοσιακό Καράτε. Τα "στυλ" και τα "υποστύλ" καράτε έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε βαρύτητα και έχουν την έννοια μόνο "εσωτερικών σχολών".

Επομένως, η ΕΛΟΚ σαν μέλος της WUKO έκανε και κάνει μόνο Γενικό Καράτε και όχι Παραδοσιακό, και η ΠΟΠΚ σαν μέλος της ITKF έκανε και κάνει μόνο Παραδοσιακό Καράτε και όχι Γενικό. Συνεπώς, και είναι ξεκαθαρισμένο αυτό, όσοι έκαναν αυτό που λέγαμε παλιότερα "παραδοσιακά στυλ" Σότοκαν, Γουάντο-ρύου, Γκότζου-ρύου, Σίτο-ρύου να το ξεχάσουν, διότι σε αθλητικό επίπεδο οι κανονισμοί αγώνων διαφοροποιούν την προπόνηση κατευθύνοντάς την στις τεχνικές που σκοράρουν και άρα τα στυλ χάθηκαν προς χάρη των αγώνων. Και οι κανονισμοί του Παραδοσιακού είναι πολύ διαφορετικοί από εκείνους του Γενικού. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά διαχωρίζονται τα δύο καράτε, με το Γενικό να μην έχει καμιά σχέση με την "παράδοση" και τις θεμελιώδεις αρχές της. Επομένως, δεν είναι μόνο κατ' όνομα διαφορετικά τα δύο καράτε αλλά είναι διαφορετικά και στην "παράδοση" και στη φιλοσοφία και στη ουσία (βάση εξάσκησης) και στην εξέλιξη. (Και φυσικά και στα νταν, τα οποία, ενώ παγκοσμίως έχουν χάσει την έννοια τους στη WUKO, στην Ελλάδα έχουν γίνει πληγή εκμετάλλευσης πληρωμένων σεμιναρίων, εξετάσεων και πτυχίων προπονητή από την ΕΛΟΚ!)

Στη συνέχεια των ανωτέρω παγκόσμιων εξελίξεων, η WUKO μετονόμασε τον εαυτό της σε WKF και ισχυρίστηκε πως κάνει και Παραδοσιακό! ΑΠΑΤΗ!!! Ο τότε πρόεδρός της Ντελκούρ και οι Εσπίνος και Γερόλυμπος μετά από αυτόν προσπάθησαν να "κλέψουν" τα δικαιώματα της ITKF παγκοσμίως και ο Γερόλυμπος με την ΕΛΟΚ προσπάθησαν να "κλέψουν" τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ στην Ελλάδα. Και το αποτέλεσμα για τον Γερόλυμπο και την ΕΛΟΚ είναι γνωστό: Η ΠΟΠΚ νίκησε την ΕΛΟΚ στα δικαστήρια με απόφαση του Αρείου Πάγου και το Παραδοσιακό Καράτε ανήκει μόνο στην ΠΟΠΚ. Συνεπώς, κανένας σύλλογος ή εκπαιδευτής μη μέλος της δεν έχουν το δικαίωμα να λένε ότι κάνουν Παραδοσιακό Καράτε (σημείωση: τα "στυλ" πεθάνανε!) και αντιστρόφως όποιος μη μέλος της ΠΟΠΚ λέει ότι κάνει Παραδοσιακό Καράτε, λέει ψέματα και διώκεται.

Εάν η προσπάθεια υφαρπαγής των δικαιωμάτων της ITKF από την WUKO ΔΕΝ γινότανε, σήμερα το καράτε θα ήταν στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και η ανάπτυξή του στα γυμναστήρια και στην Ελλάδα θα είχε δεκαπλασιαστεί!!! Αντίθετα, με τις διεθνείς παρανομίες και τις καθυστερήσεις, το Καράτε μάλλον θα χάσει τους Ολυμπιακούς για πάντα!

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο και υπεύθυνοι για την ζημία είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι της διοίκησης, οι οποίοι μέσα στην απληστία τους να τα αρπάξουν όλα για τον εαυτό τους κατέστρεψαν την προοπτική του αθλήματος. Με θύματα όλους όσους ασχολήθηκαν αθλητικά μέχρι σήμερα και είδαν το όνειρό τους να χάνεται, όσους θα ασχοληθούν στο μέλλον, αλλά κυρίως όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το Καράτε, γιατί με τις υποσχέσεις περί δήθεν "ολυμπιακής αναγνώρισης" ήδη τους εξαπάτησαν στερώντας τους δέκα χρόνια από τη ζωή τους και τους καταδίκασαν στη μόνιμη μιζέρια της απρόσωπης συνεχούς προσφοράς, κλεισμένους σε ένα γυμναστήριο χωρίς εξέλιξη και προοπτικές.

 Όλα τα ανωτέρω θεωρούνται εξαπάτηση ανθρώπων και καταστροφή του αθλήματος, είναι αξιόποινα και τίθενται υπό έρευνα οι επόμενοι υπεύθυνοι:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΟΚ από το 1994 μέχρι σήμερα και οι φανατικοί υποστηρικτές τους: Ασπρούδης Χρήστος, Βερώνης Γιάννης, Γερόλυμπος Γιώργος, Δάρρας Ζαφείρης, Δάρρας Κώστας, Ιατρόπουλος Γιώργος, Κατσούρης Γιάννης, Κοσμίδης Γιώργος, Κουκάς Σοφοκλής, Κραββαρίτης Άρης, Μπίκας Γιώργος, Μπουλούμπασης Χρήστος, Νικολούδης Στράτος, Οικονομάκης Νικήτας, Παναγιωτίδης Γιώργος, Παναγιωτόπουλος Άλκης, Παπαδημητρόπουλος Ανδρέας, Παπαναστασίου Κώστας, Πάσης Πέτρος, Πεφάνης Νικόλαος, Σανιώτης Γιώργος, Τσόγκας Γιώργος, Χανικιάν Γρηγόρης, Χατζόπουλος Γιάννης, Χρήστου Ηλίας

Οι ηγεσία της ΕΟΕ: Γάγγας Διονύσης, Τζίκας Αντώνης, Νικολάου Λάμπης, Φιλάρετος, Διαθεσόπουλος Δημήτρης,

Η υπαλληλική ηγεσία της ΓΓΑ: Οικονόμου Γιάννης, Βαλεργάκης Κώστας, Τσιτρούλης Γιώργος, Τσώλης Γιώργος, Κοτσολάκης Μανώλης.

Η πολιτική ηγεσία της ΓΓΑ: Φούρας Ανδρέας, Φλωρίδης Γιώργος, Κουράκης, Βενιζέλος Ευάγγελος, Σγουρός Γιάννης, Έξαρχος Νίκος, Λιάνης Γιώργος, Ορφανός Γιώργος, Κουκοδήμος Κώστας, Καραμανλής Κώστας.

Μερικοί από την διοίκηση της ΠΟΠΚ: Δρακόπουλος Παναγιώτης, Προκοπίου Μιχάλης, Τσόγκας Γιώργος.


 

Οι "Δολοφόνοι" του Καράτε

Ένα τεράστιο “κατηγορώ” για όσους προκάλεσαν και προκαλούν ζημιά στο Καράτε για προσωπικά τους οφέλη τα τελευταία 12 χρόνια.

 

Αθήνα, 15-9-2004, 

 

Ένα άρθρο-ντοκουμέντο που κάθε μέρα συμπληρώνεται και εμπλουτίζεται από τον Θυμιο Περσίδη

 

Έφτασε η ώρα της αλήθειας και της κρίσης! Έφτασε η ώρα να παραδοθούν σε λαϊκό δικαστήριο οι υπεύθυνοι για τις μακροχρόνιες ζημίες που έχει υποστεί το Καράτε. Και τις σοβερότατες ζημίες που έχει υποστεί το Καράτε τις έχουν δημιουργήσει όλοι όσοι κατέστρεψαν τις προοπτικές του με την κακή και υστερόβουλη διοίκησή τους, με τις ανεύθυνες και καταστροφικές αποφάσεις τους και με τις συστηματικές υφαρπαγές προσωπικής οφέλειας χωρίς φραγμούς και εις βάρος των γενικών στόχων και του γενικού συμφέροντος του αθλήματος!

Εδώ θα κατηγορήσω ευθέως και με στοιχεία όλους όσους προκάλεσαν την οποιαδήποτε ζημία στην ανάπτυξη, διάδοση και δικαίωση του Καράτε, με αποτέλεσμα σήμερα, 12 χρόνια μετά την οδηγία της ΔΟΕ για συνένωση των WUKO και ITKF, το Καράτε να μην είναι ακόμα Ολυμπιακό Άθλημα. Και οι ένοχοι αυτοί ανήκουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, στις ανώτατες αθλητικές αρχές Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε.

1-                 Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα άτομα από τους τεχνικούς και από τη διοίκηση των ετών από το 1994 έως σήμερα και σε συγκεκριμένες πράξεις τους.

2-                 Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα άτομα, υπαλλήλους, διευθυντές και πολιτικούς προϊσταμένους και σε συγκεκριμένες πράξεις τους.

3-                 Από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα αναφερθώ στον πρόεδρό της και σε δύο γενικούς της γραμματείς και για συγκεκριμένες πράξεις τους.

4-                 Τέλος, από την πλευρά του Παραδοσιακού Καράτε, υπάρχουν και εκεί συγκεκριμένες ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα!

 

Όλα αυτά τα στοιχεία, με σεβασμό στην αλήθεια, παραδίνονται μέσω του karate.gr στην Ιστορία για να κρίνουν όλους αυτούς οι ασχολούμενοι μέχρι σήμερα με το Καράτε, αλλά και οι μελλοντικοί αθλητές και διοικητικοί του και να σχηματίσουν μια γνώμη για την πραγματική ποιότητα των ανθρώπων αυτών, πράγμα που είναι και ο τελικός σκοπός του ίδιου του Καράτε: η γνώση του εαυτού μας και του αντιπάλου!!!

 

Θύμιος Περσίδης               (συνεχίζεται)


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .