karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 24/12/12.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

 Η Απόφαση 55408/31-5-2012
της Τέταρτης Μήνυσης
Δρακόπουλου κατά Περσίδη
για δημοσιεύματα του δεύτερου στο διαδίκτυο και Σχόλια επ' αυτής!

 

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Η Απόφαση αυτή ήταν πολύ κακογραμμένη και αραιογραμμένη (51 σελίδες!), γι' αυτό το λόγο την δίνω μόνο πληκτρολογημένη καθαρά, ώστε να διαβάζεται. Στους πίνακες κειμένων που ακολουθούν αριστερά γράφεται η σελίδα της πρωτότυπης απόφασης και δεξιά αντίστοιχα το κείμενό της.

 (Εδώ η 55408/12 σε pdf.)   (Kαι εδώ τα Σχετικά Έγγραφα σε pdf.)

 

Βεβαιώνεται ότι η  Απόφαση αυτή υπογράφηκε

και καταχωρίστηκε στο ειδικό βιβλίο την 13/12/12

Πρωτοδικείο Αθηνών

Αριθμός 55408/12

Καταδικαστική αντιμωλία με Πολιτική Αγωγή

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ

 ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Συνεδρίαση της 31/5/2012

Σύνθεση του Δικαστηρίου

Κατηγορούμενος

Πράξη

Γιαννακάτος Μιχαήλ-Άγγελος

Πλημμελειοδίκης

 

Λύρα Αικατερίνη

Α/εισαγγελέας

(διότι ο Εισαγγελέας Πλημ/κών κωλύεται)

 

Κουρογιάννη Ιωάννα

Γραμματέας

 

Ευθύμιος Περσίδης του Κοσμά

Κάτοικος Γουδί, Αθηνών

 

Παρών

 

Συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Κατά τη σημερινή δημόσια στο ακροατήριο συνεδρίαση του Δικαστηρίου, ο Πλημμελειοδίκης αφού εκφώνησε το όνομα του κατηγορουμένου, ο οποίος εμφανίστηκε και ρωτήθηκε από τον Πλημμελειοδίκη σχετικά με την ταυτότητά του κλπ. Και είπε ότι ονομάζεται όπως αναγράφεται παραπάνω

Και διορίζει συνήγορο για να τον υπερασπιστεί τον παρόντα Δικηγόρο Βασίλειο Γιαννόπουλο (ΑΜ 004399).

Ο Πλημμελειοδίκης συνέστησε στον κατηγορούμενο να προσέξει την εναντίον του κατηγορία καθώς και τη συζήτηση που πρόκειται να διεξαχθεί.

Συγχρόνως τον πληροφόρησε ότι έχει το δικαίωμα να αντιτάξει πλήρη έκθεση των ισχυρισμών του και να υποβάλει τις παρατηρήσεις του μετά το τέλος της εξετάσεώς του κάθε μάρτυρα, καθώς και κατά την έρευνα του οποιουδήποτε αποδεικτικού μέσου.

Στο σημείο αυτό εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Δρακόπουλος κάτοικος Αμπελοκήπων, .......................και δήλωσε ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων κατά του προαναφερομένου κατηγορούμενου και ζήτησε να υποχρεωθεί να του καταβάλει 44 € με επιφύλαξη ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση που έχει υποστεί λόγω του αδικήματος. Ταυτόχρονα κατέθεσε το 2900966 διπλότυπο του Ταμείου Δικαστικών Εισπράξεων Αθηνών και δήλωσε ότι διορίζει πληρεξούσια δικηγόρο του την παρευρισκομένη Μπάκου Δροσιά (ΑΜ 22683) και έχει καλέσει μάρτυρα Πολιτικής Αγωγής.

Κατά της παραστάσεως αυτής δεν προβλήθηκε αντίρρηση.

Η Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο , απήγγειλε με συνοπτική ακρίβεια την κατηγορία και πρόσθεσε ότι, για την υποστήριξη της κατηγορίας έχει κλητεύσει τον αναγραφόμενο κάτω από το κατηγορητήριο μάρτυρα κατηγορίας το όνομα του οποίου εκφώνησε ο Πλημμελειοδίκης και βρέθηκε παρών.

Ο Πλημμελειοδίκης ζήτησε κατόπιν από τον κατηγορούμενο γενικές πληροφορίες για την πράξη για την οποία κατηγορείται και ταυτόχρονα του κατέστησε γνωστό ότι η απολογία του θα γίνει μετά το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τις πληροφορίες που του ζητήθηκαν και δήλωσε ότι κλήτευσε μάρτυρα υπερασπίσεως.

Ο Πλημμελειοδίκης εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως που έχουν κλητευθεί, οι οποίοι ήταν παρόντες.

Στη συνέχεια αφού αποχώρησαν από το ακροατήριο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 350 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι λοιποί μάρτυρες , παρέμεινε ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος σε σχετικές ερωτήσεις του Πλημμελειοδίκη, αποκρίθηκε ότι ονομάζεται Παναγιώτης Δρακόπουλος γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1952 και κατοικεί στους Αμπελοκήπους,..........., ετών …..  επαγγέλματος ….. Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος γνωρίζει απλώς τον κατηγορούμενο και δεν συγγενεύει με αυτόν και εξεταζόμενος χωρίς να ορκιστεί λόγω της ιδιότητάς του ως πολιτικώς ενάγων κατάθεσε ότι:

 

3

Είμαι δάσκαλος καράτε με 7ο Νταν. Ο κ. Περσίδης ήταν γραμματέας της Ομοσπονδίας μας. Το 1990 έφερα το παραδοσιακό καράτε στην Ελλάδα. Άνοιξα (1) σχολή στους Αμπελοκήπους και άρχισα να διδάσκω καράτε. Τα διπλώματα τα οποία έχει ισχυριστεί ότι ήταν πλαστά είχαν τη σφραγίδα και υπογραφή του κου Περσίδη ενώ δεν είχε συνεδριάσει η ολομέλεια του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Έλεγε ότι δεν έχω αρμοδιότητα να δίνω πτυχία εγώ στο καράτε. Εγώ έχω τον μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα στο καράτε. Τώρα έχω 8ο Dan. Άλλοι με μικρότερο βαθμό έχουν αρμοδιότητα αν εγώ τους δώσω την άδεια. Στο .... (δυσανάγνωστη λέξη) ήμουν πρόεδρος της τεχνικής επιτροπή, μόνο εγώ μπορούσα να δίνω διπλώματα. Ήθελε να με μηδενίσει και να με δυσφημίσει. Εγώ αποσύρθηκα από την Ομοσπονδία και δίνω τώρα διπλώματα μόνος μου. Εγώ και ο Προκοπίου είχαμε το δικαίωμα να δίνουμε μαύρη ζώνη στο καράτε. Από το 1995 έχουμε την ίδια σφραγίδα. Εγώ ο ίδιος την κατασκεύασα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό που ισχυρίζεται. Όλες οι σφραγίδες είναι γνήσιες. Εγώ έφερα το καράτε στη Ελλάδα μόνο εγώ έχω το δικαίωμα να δώσω ζώνες και αν ένας μαθητής είναι έτοιμος

5

να δώσει εξετάσεις. Και η Ολομέλεια του ΔΣ της Ομοσπονδίας επίσης δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις αν εγώ δεν συμφωνήσω.

Από το 2003 έχω 7ο Dan. Τώρα έχω 8ο Dan. Από το 1995 εγώ προσωπικά πληρώνω όλες τις συνδρομές στη Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή, Βαλκανική και Παγκόσμια Ομοσπονδία. Όλα τα διπλώματα είναι νόμιμα. Ακόμα και τον δικηγόρο της Ομοσπονδίας τον κύριο εγώ τον πλήρωνα. Τα διπλώματα τα δικά μου τα υπογράφει και σφραγίζει ο κος Περσίδης. Αφού ο ίδιος υπογράφει πώς είναι πλαστά; Είμασταν μαζί στην Ομοσπονδία με τον κο Περσίδη

7

Η αντιδικία ξεκίνησε γιατί πλήρωνα μόνο εγώ στην Ομοσπονδία. Δεν μπορούσα να πληρώνω μόνο εγώ και γι΄ αυτό απεχώρησα από την Ομοσπονδία. Με έβλαψε, με έθιξε. Κοντεύω να κλείσω τη σχολή. Προσβλήθηκε η προσωπικότητά μου. Πηγαίνουν στο γιο μου και του λένε ότι ο πατέρας σου δίνει πλαστά διπλώματα. Όλα αυτά με θίγουν. Εγώ ήμουν πρόεδρος τεχνικής επιτροπής και ο Περσίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Εγώ πλήρωνα τα πάντα και γι’ αυτό αποχώρησα. Από τότε που ήταν να αποχωρήσει άρχισε να με συκοφαντεί. Ήθελε να με βλάψει, να με διαλύσει. Χωρίς εμένα δεν μπορεί κανείς να δώσει διπλώματα. Τώρα ο Περσίδης έχει την Ομοσπονδία ΠΟΠΚ. Δεν μπορεί να δώσει διπλώματα η ΠΟΠΚ και αν με διαλύσουν τότε θα μπορούν να δίνουν διπλώματα. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας έχει υπογράψει για να μπορώ να δίνω διπλώματα. Η διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων είναι: Η Ομοσπονδία έπαιρνε απόφαση να δίνει διπλώματα κάθε Ιούλιο. Εγώ τους εξέταζα τους μαθητές. Εγώ, ο Περσίδης και ο Προκοπίου παίρναμε τις αποφάσεις. Δημιουργούσαμε σεμινάρια Ιούλιο-Ιούνιο για τους ανθρώπους που θα έδιναν εξετάσεις και τον Ιούλιο έδιναν εξετάσεις σε εμένα.

9

Εγώ έκρινα και έπαιρναν διπλώματα Ομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Δεν με έκρινε κανείς διότι μόνο εγώ γνώριζα καράτε. Εφόσον δεν είναι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το καράτε, την αρμοδιότητα των διπλωμάτων έχω εγώ.

Τα άρθρα του στην ιστοσελίδα τα υπογράφει ο ίδιος. Μέχρι τον Αύγουστο του 2005 δεν με είχε κατηγορήσει. Είχαμε καλές σχέσεις μέχρι τότε. Το καταστατικό της ΠΟΠΚ εγώ το έκανα. Ποτέ δεν είχε αντιδράσει ο Περσίδης μέχρι τον 8ο του 2005. Τότε είπαμε ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος και ότι έπρεπε να γίνουν εκλογές και από τότε άρχισε να με κατηγορεί. Έπαψε να είναι πρόεδρος ο Περσίδης και πρόεδρος έγινε η κα Ζέππου. Εγώ από τότε δεν ασχολήθηκα με την ΠΟΠΚ. Έφυγα. Οι αποφάσεις της ΠΟΠΚ για τα διπλώματα είναι μετά το 2005. Για το επίδικο χρόνο μόνο εγώ ήμουν αρμόδιος για τα διπλώματα. Δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση. Μόνο τα άρθρα στην ιστοσελίδα έχει εις βάρος μου.

Το 2006 δεν ήμουν πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ήμουν πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και μόνο εγώ έπαιρνα αποφάσεις για τα διπλώματα.

Ο κος Περσίδης κρατούσε τις σφραγίδες. Τώρα είναι πρόεδρος του σωματείου ο κος Περσίδης. Αυτός που θα δώσει πτυχία στους μαθητές είμαι εγώ. Αν αποδειχθεί ότι είμαι πλαστογράφος δεν θα μπορώ να δίνω πτυχία. Είχα (200) μαθητές και έχω μείνει με (10). Δεν μπορώ να καλύψω τα έξοδά μου. Στο internet φαίνεται το όνομά μου ότι είμαι πλαστογράφος. Τα διπλώματα τα εκδίδει το Ελληνικό Σωματείο. Πάντα είχαμε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου καράτε.

11

Από το 1995 έως το 2005 με κατηγορεί για πλαστά διπλώματα.

Το 2006 δεν εξέδιδα διπλώματα της Ομοσπονδίας. Στην σχολή μου έδινα διπλώματα. Όταν έπαψα να είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν εξέδιδα διπλώματα της Ομοσπονδίας. Εκ των υστέρων όταν έφυγα εγώ δεν γνωρίζω τι έγινε και αν ακυρώθηκαν διπλώματα. Έφυγα το 2005 από την Ομοσπονδία. Τις σφραγίδες από την ίδρυση του σωματείου μας τις είχε ο Περσίδης. Δεν τις παρέδωσε όταν έπαψε να είναι πρόεδρος. Έπρεπε και εμείς να βγάλουμε άλλες σφραγίδες ως Ομοσπονδία.

Από το 1995 – 2005 υπέγραφα για τα διπλώματα εγώ. Όλα τα έχει υπογράψει τα διπλώματα το Περσίδης. Το πτυχίο της  .... (δυσανάγνωστη λέξη)  που υπογράφει ο ίδιος όπως και πολλά πτυχία έχουν την υπογραφή του. Μέχρι το 2007 δεν υπήρχε καταστατικό. Πριν υπήρχαν πάρα πολλά πτυχία υπογεγραμμένα από τον ίδιο, άρα δηλαδή τα δικά του είναι πλαστά; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κάτι ο κος Περσίδης; Γιατί δεν με έχει μηνύσει; Από το 1995 έως 2006 ήξερε για τα διπλώματα εφόσον ο ίδιος υπέγραφε, έβλεπε τις εξετάσεις όχι μόνο της σχολής μου αλλά και οι άλλοι σύλλογοι έδιναν εξετάσεις στη σχολή μου και ο κος Περσίδης ήταν παρών στις εξετάσεις ως Gest, Ήμουν και Πρόεδρος και πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής για τις ικανότητες των παιδικών και όσοι ήταν ικανοί έδιναν εξετάσεις.

13

Είναι θέμα ικανοτήτων το πτυχίο. Η ΠΟΠΚ έδινε τα πτυχία που λειτουργούσε ως δευτεροβάθμιο συμβούλιο. Επειδή σήμερα άκουσα ότι όλα τα διπλώματα μαθητών που έχουν υπογραφή του κου Περσίδη είναι παράτυπα θα στραφούν εναντίον του Περσίδη όλοι αυτοί οι μαθητές. Μέχρι το 2005 δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για βιβλίο μητρώου ή άλλη διαδικασία για έκδοση διπλώματος.

15

Μετά προσήλθε ο επόμενος μάρτυρας, ο οποίος αφού ρωτήθηκε σχετικά αποκρίθηκε ότι ονομάζεται Προκοπίου Μιχαήλ κτλ. κτλ.

Συνταξιούχος του Δημοσίου και παράλληλα δάσκαλος του καράτε. Είμαι και ιδρυτής της ΠΟΠΚ, που ιδρύθηκε το 1994. Όλες οι Ομοσπονδίες έδιναν και δίνουν διπλώματα. Η ΠΟΠΚ δεν υπήρχε τότε πριν το 1994. Εκάστοτε δάσκαλος μπορούσε να εκπαιδεύσει τους μαθητές και να δώσει διπλώματα κατόπιν εξετάσεως. Τα μέλη του ΔΣ ήταν (7) αλλά εμείς οι (3) Περσίδης, εγώ και ο Δρακόπουλος κάναμε συνελεύσεις . Δεν υπήρχαν πρακτικά. Τύποις υπήρχαμε. Δεν είμασταν αναγνωρισμένοι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εμείς ως σύλλογος κάθε (3) μήνες ορίζαμε εξετάσεις και δίναμε διπλώματα στους μαθητές. Ο δάσκαλος ή εξεταστική επιτροπή υπέγραφε το δίπλωμα. Της ΠΟΠΚ τα διπλώματα υπέγραφε ο Πρόεδρος  ο εκάστοτε Πρόεδρος και ο Τεχνικός Υπεύθυνος.

Μέχρι το 2005 ήταν ο κος Δρακόπουλος. Όταν ανέλαβε ο Περσίδης έφυγε ο Δρακόπουλος. Στο δίπλωμα υπογράφει ο Πρόεδρος και ο Τεχνικός Δ/ντής. Δεν υπάρχει πλαστό δίπλωμα.

Όταν κάναμε τη σφραγίδα το 1995 δεν ήταν κατοχυρωμένη. Ήταν μια σφραγίδα που την βγάλαμε εμείς. Δεν ήταν δικιά του. Εμείς την βγάλαμε. Του την δώσαμε επειδή αρχικά ήταν γραμματέας και μετά Πρόεδρος για να κάνει 

17

την δουλειά. Όταν ήταν Πρόεδρος ο Δρακόπουλος δεν υπέγραφε ο Περσίδης. Ο Δρακόπουλος ήταν Πρόεδρος μέχρι το 2002. Τα έχω μπερδέψει. Μετά ήταν Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής. Η διαδικασία για τα διπλώματα δεν ήταν τυπική διαδικασία. Απλοποιούνταν οι διαδικασίες. Μέχρι και το 2002 υπέγραφαν από κοινού και μόνος του ο υπέγραφε ο Δρακόπουλος αν δεν ήταν ο Περσίδης. Υπήρχε μια χαλαρή διαδικασία. Μετά το 2002 ο Δρακόπουλος ως Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής. Η σφραγίδα δεν ήταν κατοχυρωμένη  Δεν ήταν δημόσια σφραγίδα. Υπήρχε μια χαλαρότητα για τα διπλώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν πλαστά τα διπλώματα.

Τα διπλώματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν έχουν σφραγίδα της Γεν. Γραμ. έχουν πρόβλημα το δικό μας άθλημα επειδή δεν είναι Ολυμπιακό  και υπάρχει μια χαλαρότητα.

Από τότε που ήταν Πρόεδρος ο κατ/νος έπρεπε να ήθελε να τηρεί την διαδικασία. Δεν την τηρούσε και ξαφνικά το 2005 που δεν ήταν Πρόεδρος άρχισε να ζητά την τυπικότητα στην διαδικασία. Μέχρι το 2005, που έφυγε, δεν υπήρχε αντίδραση από τον  .... (δυσανάγνωστη λέξη) για τον τρόπο έκδοσης των διπλωμάτων

Κι εγώ και ο κος Δρακόπουλος έχουμε δικαίωμα ως δάσκαλοι να δίνουμε πτυχία. Έως τον 8/2005 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από μέρος του κατ/νου. Ο Δρακόπουλος είναι πασίγνωστος στο χώρο του καράτε. Εγώ και ο Δρακόπουλος

19

είμαστε οι μόνοι Έλληνες δάσκαλοι. Έχουμε υποστεί ζημία και οι δύο. Η φθίνουσα πορεία άρχισε από τότε που άρχισαν τα δημοσιεύματα στο Internet. Ο κος Δρακόπουλος είχε (200) μαθητές και τώρα έχει (20). Κατέβαζε ιστοσελίδα ο κατ/νος στο INTERNET που αναφέρει ότι όσοι έχουν διπλώματα από τον Δρακόπουλο και τον Προκοπίου να τα πάνε να τα αναγνωρίσει ο ίδιος. Πήγαινε στη Γεν. Γραμ. Αθλητισμού ο κατ/νος για να αναγνωρίσουμε ως Ολυμπιακό Άθλημα. Πήγαινε όμως εκεί και μας έβλαπτε. Εμείς του είπαμε να φύγει διότι μας έβλαπτε. Δεν ωφελούσε το σωματείο μας και από τότε που έφυγε άρχισε να μας κατηγορεί. Όταν έφυγε από Πρόεδρος με ασφαλιστικά μέτρα πήρε την Ομοσπονδία και δεν ξέρω τι κάνει τώρα. Τα διπλώματα που δίναμε ήταν νόμιμα δεν ήταν πλαστά.

Ο ίδιος ο κατ/νος δεν γνωρίζει διότι δεν είναι δάσκαλος καράτε . Εγώ δεν έκανα μήνυση στον κατ/νο που με κατηγόρησε ως πλαστογράφο διότι δεν έχω χρήματα για τα δικαστήρια. Έχει κάνει μήνυση ο κος Δρακόπουλος.

21

Αναγνωστέα Έγγραφα

- Από 25/4/2006 και από 27/4/2006 δημοσίευμα στο διαδίκτυο

- Από 26-3-06 δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

- Φ/Α διπλωμάτων

- Η υπ’ αρ. 49452/2011 απόφ. ΤΠΑ

- Από 17/5/12, 23/5/12, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

- Από 9/6/07, 7/2/11, 19/1/12, 23/4/11, 15/8/    , 25/4/11, 27/12/10, 3/4/06 δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

- Πρακτικό συνεδρίασης 2/16-6-07 ΠΟΠΚ

- Κλητήριο Θέσπισμα Β06/848

- Απόφ. 164/18-5-10

- Τα από 26/2/02 έγγραφα.

- Καταστατικό της Αθλητικής Ομοσπονδίας με τη επωνυμία (ΠΟΠΚ).

- ΑΠ 4043  9/11/07

Η υπ. Αρ. 57645/08 απόφ. ΤΠΑ

23

Μετά προσήλθε ο μάρτυρας υπερασπίσεως, ο οποίος αφού ρωτήθηκε σχετικά αποκρίθηκε ότι ονομάζεται Παντελής Μπιτζές κτλ. κτλ.

Γνωρίζω τον κο Περσίδη πολλά χρόνια. Είμαι εδώ και (5) χρόνια γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας του παραδοσιακού καράτε και Πρόεδρος ο κος Περσίδης. Από το 2007 είμαι στην ΠΟΠΚ.  Στο GreeceCarate.com υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα. Για τα διπλώματα γνωρίζω ότι ο κος Δρακόπουλος έδωσε διπλώματα (πριν το 2006) χωρίς να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Η Ομοσπονδία έπρεπε να δώσει τα διπλώματα. Υπέγραφε και έβαζε σφραγίδα στα διπλώματα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας. Δεν μπορούσε μόνος του ως Πρόεδρος να υπογράφει και να δίνει διπλώματα. Ο κος Δρακόπουλος έδινε διπλώματα από τη σχολή του με τη σφραγίδα της ΠΟΠΚ και αυτό είναι παράτυπο.

Η Ομοσπονδία πρέπει να προκηρύσσει εξετάσεις, η Ομοσπονδία ορίζει εξεταστές και η Ομοσπονδία εκδίδει διπλώματα υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα. Αυτή είναι η διαδικασία. Για κάποια διπλώματα ο κος Δρακόπουλος παρέκαμψε την διαδικασία. Τα διπλώματα αυτά έγραφαν στα γιαπωνέζικα και στα αγγλικά ότι ήταν της ΠΟΠΚ.

Τα διπλώματα που δεν έχουν εκδοθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε είναι παράτυπα. Υπάρχει 1 δίπλωμα μέσα

25

στην δικογραφία όπου έχει υπογράψει ο κος Περσίδης για κάποιους ειδικούς λόγους.

Όταν εκδίδεται ένα δίπλωμα από την ΠΟΠΚ υπάρχει αρχείο. Μπορεί κάποιος να το χάσει το δίπλωμά του. Έρχεται στη ΠΟΠΚ και παίρνει αντίγραφο.

Ο Δρακόπουλος εξέδιδε παράτυπα διπλώματα πριν το 2007. Ο κος Περσίδης έφερε το θέμα στο ΔΣ το 2007 και η Ομοσπονδία είπε ότι αυτά τα διπλώματα δεν εκδόθηκαν ποτέ από την Ομοσπονδία. Αν υπήρχε χαλαρή διαδικασία υπήρξε για μένα η μόνο περίπτωση όπου ο Δρακόπουλος έπεισε τον Περσίδη να υπογράψει για να δώσουν το δίπλωμα.

Ορκίστηκα να πω την αλήθεια και αυτά λέω. Δεν ξέρω αν πιέστηκε να υπογράψει αυτό δεν το γνωρίζω. Υπέγραψε για ειδικούς λόγους μόνο για μια φορά ο Περσίδης.

Η διαδικασία γίνεται όπως γινόταν πάντα. Εφόσον δεν έχει περάσει από το μητρώο μαύρων ζωνών της Ομοσπονδίας το δίπλωμα είναι παράτυπο. Το δίπλωμα που έχει μέσα η δικογραφία είναι παράτυπο διότι δεν έχει περάσει από το μητρώο. Η Ομοσπονδία τώρα δεν έχει δώσει κανένα δίπλωμα. Είναι σε αδράνεια. Δεν υπάρχει ακόμα βιβλίο μητρώου στην Ομοσπονδία. Από τότε που ιδρύθηκε η Ομοσπονδία δεν υπάρχει βιβλίο. Ο κος Δρακόπουλος έδινε τα διπλώματα χωρίς να περνάνε από το βιβλίο μητρώου.

27

Ο κος Περσίδης προσπάθησε να αναγνωρίσει το παραδοσιακό καράτε, δεν το έχει καταφέρει και γι’ αυτό η Ομοσπονδία είναι σε αδράνεια. Την μόνη αρμοδιότητα για τα διπλώματα την έχει η Ομοσπονδία. Ακόμη και αν κάποιος με 8 Dan δεν μπορεί να δίνει διπλώματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει σφραγίδα της Ομοσπονδίας σε διπλώματα του Δρακόπουλου. Αν υπάρχει την έχει βάλει μόνος του. Το γνωρίζω αυτό διότι είμαι γεν. γραμ. της Ομοσπονδίας και δεν έχουμε δώσει κανένα δίπλωμα. Η διαδικασία για τα διπλώματα είναι γραμμένη στο καταστατικό της Εταιρείας. Το πρακτικό έγινε μετά το 2007.

Η διαδικασία είναι αντιγραφή από άλλες Ομοσπονδίες. Από το 2007 είναι σε αδράνεια η Ομοσπονδία. Δεν έχει χρήματα η Ομοσπονδία και δεν γίνονται ούτε εξετάσεις. Δεν είναι η μοναδική η Ομοσπονδία καράτε η δικιά μας. Υπάρχει και άλλη. Κανονικά δεν έπρεπε να δοθεί κανένα δίπλωμα.

Πριν το 2005 ο κος Περσίδης ήταν γενικός Γραμματέας, αν ο κος Δρακόπουλος έδινε διπλώματα αυτό γινόταν εν αγνοία των λοιπών. Έντυπο δεν δόθηκε ποτέ στην Ομοσπονδία για δίπλωμα. Για να είναι ισχυρό το δίπλωμα πρέπει να είναι από την Ομοσπονδία. Τα διπλώματα που έδινε ο Δρακόπουλος ήταν σε δικούς του μαθητές. Έκανε ανακοίνωση στη σχολή του και προκήρυσσε εξετάσεις για τους μαθητές του.

29

Ο Πρόεδρος ο κος Περσίδης έφερε τα διπλώματα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας για να ελεγχθούν. Στα άρθρα του έγραφε την αλήθεια ο κος Περσίδης.

Ο κατ/νος είναι «KARATE.GR» η ιστοσελίδα του INTERNET.

Η “GreeceCarate.com” δεν είναι του Περσίδη.

Ο κος Δρακόπουλος δραστηριοποιείται με την διατροφική ζώνη επειδή έχει περισσότερα χρήματα και δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό. Όταν προβάλλεται ο κος Δρακόπουλος προβάλλεται για τη διατροφική ζώνη και όχι για το καράτε. Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε με σκοπό επιχορηγείται από τη γεν. Γραμματεία Αθλητισμού. Εφόσον δεν επιχορηγείται δεν έχει χρήματα. Μπορεί να δίνει διπλώματα σύμφωνα με το καταστατικό. Εφόσον δεν υπάρχει καταστατικό δεν είναι σωστό τα διπλώματα είναι παράτυπα. Εφόσον δεν είναι καταχωρημένα σε βιβλίο μητρώου δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Δεν τηρείτο σωστά η διαδικασία. Δεν υπόγραφε ο γενικός γραμματέας και δεν το έδινε η Ομοσπονδία. Το έδινε το δίπλωμα ο κος Δρακόπουλος ως Ομοσπονδία ενώ δεν μπορούσε να το δώσει.

Το αρμόδιο όργανο είναι η Ομοσπονδία για τα διπλώματα και το 2007 η Ομοσπονδία έκρινε ότι τα διπλώματα είναι πλαστά. Ο στόχος της Ομοσπονδίας ήταν να επιχορηγηθεί. Εφόσον δεν επιχορηγήθηκε

31

είναι πλέον σε αδράνεια. Αλλά δεν είναι η μόνη Ομοσπονδία στην Ελλάδα. Εγώ ανέλαβα το 2007 δεν ξέρω τι γινόταν πριν το 2007. Δεν ξέρω αν είχε πει κάτι ο κος Περσίδης. Επισήμως δεν είχε κάνει κάτι. Δεν γνώριζε ο κος Περσίδης την διαδικασία που τηρούσε ο κος Δρακόπουλος για τα διπλώματα. Από το 2005 και μετά την σφραγίδα της ΠΟΠΚ την είχε ο κος Περσίδης ως γενικός γραμματέας. Σε ένα έγγραφο της Ομοσπονδίας ακόμη και σε μια επιστολή πρέπει να υπογράφει ο πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας και μπαίνει και η σφραγίδα της Ομοσπονδίας.

 

32

Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης του κατ/νου αφού έλαβε το λόγο ζήτησε αναβολή της δίκης για κρείσσονες αποδείξεις προκειμένου κατά τη νέα δικάσιμο να προσκομιστούν τα διπλώματα, όπως διακριβωθεί ο αριθμός αυτών και των υπογραφών που φέρουν.

Η πληρεξούσια συνήγορος του Πολιτικώς ενάγοντα πρόβαλε αντιρρήσεις για την αναβολή της δίκης και ζήτησε την πρόοδο της δίκης.

Η Εισαγγελέας αφού έλαβε τον λόγο πρότεινε  την απόρριψη του αιτήματος και την πρόοδο της δίκης.

Ο Πλημ/κης στη συνέχεια με την παρουσία και της κατάρτισε και δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίαση του την 55408/12 απόφ. του που έχει ως εξής:

Σκέφθηκε κατά το νόμο

Το Δικαστήριο κρίνει ότι τα υπάρχοντα αποδεικτικά μέσα αρκούν για να σχηματίσει πλήρη δικανική πεποίθηση για την επίδικη υπόθεση. Σημειωτέον δε ότι η φερόμενη ως διαπραχθείσα ως αξιόποινη πράξη έχει χρόνο τέλεσης 25-4-2006 και 27-4-2006 και μια εκ νέου αναβολή της υπόθεσης

33

Θα δημιουργούσε κίνδυνο παραγραφής

Για τους λόγους αυτούς

Δικάζει παρόντος του κατηγορουμένου Ευθυμίου Περσίδη του Κοσμά κάτοικος Γουδί Αθηνών

Απορρίπτει αίτημα αναβολής. Διατάσσει την πρόοδο της δίκης

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε αυθημερόν στο ακροατήριό του

Αθήνα 31/5/12

Ο Πλημ/κης                                        Η Γραμματέας

(υπογραφή)                                       (υπογραφή)

35

Ο κατ/νος προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο να απολογηθεί και είπε:

 

Ανέλαβα το 1995 ως γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας όπου Πρόεδρος ήταν ο κος Δρακόπουλος. Το 2000 έγινε τροποποίηση με 2725/1999. Ο κος Δρακόπουλος παραιτήθηκε τέλος του 2001. Εφόσον δεν μπορούσε να είναι Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής. Μέχρι το 2001 υπήρχαν (5) μέλη δικά του Δρακόπουλου από τα (7) στο ΔΣ. Δεν μπορούσα να διαμαρτυρηθώ για τίποτα γιατί υπήρχαν (5) μέλη στα (7) δικά του.

Με έβγαλαν έξω από το ΔΣ με την πλειοψηφία του. Ήμουν αθλητής του Judo και γι’ αυτό ασχολήθηκα με το καράτε. Αναγνωρισμένες υπάρχουν παγκοσμίως (2) Ομοσπονδίες. Από το 2003 είμαστε η μόνη Ομοσπονδία αναγνωρισμένη. Για κάθε άθλημα ιδρύεται μία και μόνη Ομοσπονδία.

Από το 1995 ιδρύθηκε η ΠΟΠΚ με αντικείμενο το Παραδοσιακό Καράτε και σύλλογοι υπάγονταν στην ΠΟΠΚ. Οι μαθητές όταν ανέβαιναν σκαλοπάτια. Από το 1995 μέχρι το 2003 είχαμε προβλήματα με τα δικαστήρια. Η ΠΟΠΚ δεν έδωσε ποτέ διπλώματα. Δεν μπορούσε να δώσει χωρίς την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα. Δεν μπορούσε να δώσει δίπλωμα μόνο με την υπογραφή του Δρακόπουλου. Ο Δρακόπουλος κορόιδευε τους μαθητές του. Έδινε διπλώματα με τη σφραγίδα της ΠΟΠΚ εν αγνοία της.

Το 2003 το αντιλήφθηκα το πλαστό δίπλωμα εγώ υπολογίζω ότι τα διπλώματα

37

Στο καταστατικό δεν αναφέρει κάποιο άρθρο για τα διπλώματα. Εσωτερικό κανονισμό δεν έχουμε και εφόσον δεν έχουμε πρέπει να αποφασίζει το ΔΣ Ομοσπονδίας. Εξέδιδε παράτυπα διπλώματα χωρίς να το γνωρίζουμε ο Δρακόπουλος. Τα διπλώματα έγραφαν ΠΟΠΚ χωρίς εντολή του ΔΣ της [σβησίματα] Ομοσπονδίας. Δεν είναι δυνατόν μια Ομοσπονδία να ενεργεί με ασάφειες. Ο Δρακόπουλος αναφέρει ότι έφερνε όλους τους συλλόγους στη σχολή του και έδιναν εξετάσεις. Όταν ανακάλυψα αυτά τα ονόματα τα ανέφερα στην ιστοσελίδα. Ο Γεν. Γραμματέας έχει μόνον αυτός τη σφραγίδα. Όλα είναι εκατόν {διευκρίνιση} Εγώ νόμιζα ότι έδινε τα δικά του διπλώματα τα παλιά. Όταν είδα το δίπλωμα το 2003 που μου ζήτησε να τον εξυπηρετήσω για εν 10-15 διπλώματα αντί γνώριζα ότι ήταν παράτυπα και θα κλεινόταν διοικητικά το θέμα. Το θέμα όμως δεν έκλεισε. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα 10-15 διπλώματα που υπέγραψα για εξυπηρέτηση. Δεν μπορούσα να αντιδράσω γιατί τα (5) από τα (7) μέλη ήταν τα δικά του. Το καταστατικό της ΠΟΠΚ αναφέρει ότι όλα τα έγγραφα πρέπει να φέρουν υπογραφή του προέδρου και του Γεν. Γραμματέα και αναφέρει τον τρόπο διαδικασίας έκδοσης διπλωμάτων

39

Τα έγγραφα για να είναι σωστά έπρεπε να είχαν υπογραφή Προέδρου, γενικού Γραμματέα και σφραγίδα της Ομοσπονδίας. Τα διπλώματα

Έχω κάνει (5) αιτήσεις αναγνώρισης και μας έχουν απορρίψει. Δεν μας αναγνωρίζουν γιατί η αντίθετη Ομοσπονδία έχει πολιτικές {σβήσιμο} διαφορές.

Τα διπλώματα κόστιζαν το ένα 200 €. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να πηγαίνουν στην Ομοσπονδία και αυτά τα χρήματα έμπαιναν στην τσέπη του Δρακόπουλου. Ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος που έχει (8) Dan. Εμείς είμαστε διοικητικός οργανισμός. Δεν μας ενδιαφέρουν τα (8) Dan του κου Δρακόπουλου. Εντεταλμένοι αρμόδιοι υπογράφουν τα διπλώματα.

Η σφραγίδα που φέρεται στα διπλώματα δεν έχει πατηθεί με απόφαση του Συμβουλίου. Εγώ υπέγραψα μια φορά μόνο 10-15 διπλώματα, μόνο τον Ιούλιο του 2003. Εφόσον είχε το δικαίωμα να υπογράφει μόνος του γιατί με κάλεσε το 2003 να υπογράψω εγώ; Βγήκε απόφαση του Αρείου Πάγου και δεν κινδυνεύαμε να χάσουμε το Παραδοσιακό Καράτε. Θα ερχόταν ο έλεγχος στα χέρια τα δικά μας. Είχαμε φιλικές σχέσεις και θα κλείναμε το θέμα με τα διπλώματα.

Τον Ιούλιο του 2003 είδα τα διπλώματά του. Δεν τα είχε βγάλει η ΠΟΠΚ. Μια Δευτέρα απόγευμα. Είχαν γίνει εξετάσεις το Σάββατο, όπου εγώ δεν ήμουν εκεί. Με κάλεσε για να τα υπογράψω τα διπλώματα. Είδα τα διπλώματα του είπα ότι δεν τα έχει

41

βγάλει η ΠΟΠΚ και μου είπε να μην τον εκθέσω στους μαθητές του. Οι σχέσεις μας διακόπηκαν μετά το καλοκαίρι του 2003. Τον Σεπτέμβριο του 2004 υπάρχει μια επιστολή όπου τον θέτω προ των ευθυνών του.

Εμπόδιζε να γίνουν εκλογές και από 1/1/2005 θα βρισκόταν ακέφαλη η Ομοσπονδία.

Εάν του έλεγα την Δευτέρα που με κάλεσε ότι δεν θα τα υπογράψω τα διπλώματα θα με πέταγε έξω από το ΔΣ. Έπρεπε όμως να παραμείνω για το συμφέρον του σωματείου, της Ομοσπονδίας. Το άφησα για να φύγουν οι δικοί του. Το άφησα για να γίνουν εκλογές. Τον Μάιο του 2007 πήραμε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και από τότε προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια σειρά. Μήνυση για απάτη δεν έκανα γιατί δεν έχω στα χέρια μου τα διπλώματα. Το μόνο που έχω είναι ένας κατάλογος ονομάτων με διπλώματα του Δρακόπουλου. Δεν μπορώ να βρω τα διπλώματα αυτά γιατί πήγαν από τον Δρακόπουλο στους μαθητές.

Η ιστοσελίδα που είναι τα άρθρα δεν είναι δική μου. Δεν μπορώ να βρω ποίου είναι. Οι δικές μου ιστοσελίδες είναι πολύ απλές. Διαβάζονται και από παλιούς υπολογιστές. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να μεταφέρει σε άλλη ιστοσελίδα. Τα άρθρα είναι δικά μου και έχω δικαστεί για αυτά αλλά δεν είναι στην ιστοσελίδα μου. Έχουν μεταφερθεί σε άλλη ιστοσελίδα. Όχι δική μου.

Ότι ισχυρίσθηκα είναι αληθές στα άρθρα μου για το επίδικο χρονικό διάστημα. Επικαλούμαι το καταστατικό όπου είναι θέμα ερμηνείας.

43

Μια σχολή καράτε πρέπει να δίνει αξιόπιστα καράτε. Αλλιώς θα κλείσει. Από το 1995-2005 μόνο για μια φορά τον Ιούλιο του 2003 υπέγραψα εγώ, για τα άλλα (9) χρόνια υπέγραφε ο Δρακόπουλος. Το δίπλωμα της ΠΟΠΚ δεν είναι δίπλωμα αναγνώρισης. Η ΠΟΠΚ απονέμει δίπλωμα κατάρτισης κατόπιν εξετάσεων, γι’ αυτό και αναφέρω ότι τα διπλώματα είναι αστεία, τα διπλώματα που έδινε ο Δρακόπουλος. Το 7ο Dan του Δρακόπουλου δεν το αναγνωρίζω. Το έχει πάρει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και δεν φέρει την υπογραφή του Γεν. Γραμματέα. Τα διπλώματα του παρελθόντος η Ομοσπονδία τα ξέρει. Αναφέρει ο κος Δρακόπουλος ότι εγώ φταίω που έφυγαν οι μαθητές του.

Αν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των μαθητών του σημαίνει ότι οι μαθητές του πίστεψαν εμένα και όχι τον δάσκαλό τους και αυτό είναι πολύ βασικό στο χώρο του καράτε.

45

Περαιτέρω ο Πλημμελειοδίκης ρώτησε την Εισαγγελέα και τους διαδίκους αν έχουν ανάγκη να διενεργηθεί συμπληρωματική εξέταση ή να διασαφηνιστεί κάποιο στοιχείο και αφού έλαβε αρνητική απάντηση, κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η Εισαγγελέας στην οποία δόθηκε ο λόγος, αφού ανέπτυξε την κατηγορία, πρότεινε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος Ένοχος.

Η πληρεξούσια Δικηγόρος του πολιτικώς ενάγοντα ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου και την επιδίκαση υπέρ του παθόντος πελάτη της ανάλογης αποζημιώσεως λόγω ηθικής βλάβης. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου αφού έλαβε το λόγο, ανέπτυξε την υπεράσπιση και ζήτησε την αθώωση του πελάτη του. Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον Πλημμελειοδίκη εάν έχει να προσθέσει οτιδήποτε για την υπεράσπισή του και απάντησε αρνητικά.

Κατόπιν τούτων ο Πλημμελειοδίκης κήρυξε το πέρας της συζητήσεως.

Ο Πλημμελειοδίκης στη συνέχεια, με την παρουσία και της Γραμματέως, κατάρτισε και δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίασή του την 55408/12 απόφασή του, που έχει ως εξής:

 

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Από την αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, καθώς και από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως που εξετάστηκαν νομότυπα στο ακροατήριο, σε συνδυασμό με τη απολογία του κατηγορουμένου και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως, προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε ότι, ο κατηγορούμενος έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται με το κατηγορητήριο και πρέπει να κηρυχθεί ένοχος .

Ειδικότερα ο πολιτικώς ενάγων υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της αθλητικής ομοσπονδίας σωματείων με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), η οποία αναγνωρίστηκε με την υπ’ αρ. 386/1995 απόφαση του Πολυμ. Πρωτοδικείου Αθηνών. Από το 1995 έως το 2001 ο πολιτικώς ενάγων ήταν πρόεδρος της παραπάνω ομοσπονδίας ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος ήταν γραμματέας αυτής. Από το 2002 έως το 2004 την θέση του Προέδρου ανέλαβε ο κατηγορούμενος. Η ως άνω Ομοσπονδία δεν υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε το ως άνω άθλημα αποτελεί Ολυμπιακό Άθλημα. Το καταστατικό της ΠΟΠΚ δεν προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία απονομής των διπλωμάτων στους μαθητές της ούτε προβλέπει συγκεκριμένο τυπικό. Επίσης η σχετική σφραγίδα της ΠΟΠΚ που τίθετο στα διπλώματα δεν είναι δημόσια σφραγίδα. Πέρα τούτων, σε ένα σχετικό δίπλωμα που προσκομίστηκε και υπάρχει στη δικογραφία και συγκεκριμένα στο Νο 167Β δίπλωμα με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2003 πέρα από τη σφραγίδα της ΠΟΠΚ και την υπογραφή του πολιτικώς ενάγοντα Παναγιώτη Δρακόπουλου υπάρχει και η υπογραφή του κατ/νου ως Προέδρου (President) της Ομοσπονδίας. Το γεγονός αυτό δεν το αμφισβήτησε ο κατηγορούμενος, ούτε αμφισβήτησε την υπογραφή του στο ως άνω δίπλωμα. Μάλιστα ο κατ/μενος στην απολογία του είπε ότι: «Εγώ υπέγραψα μια φορά μόνο 10-15 διπλώματα μόνο τον Ιούλιο του 2003» (βλ. σελ 40 της παρούσας απόφασης). Προέκυψε λοιπόν ότι τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντος και αναφέρονται στο κατηγορητήριο ήταν ψευδή, μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντος, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε αυτά εν γνώσει της αναληθείας τους και οι ισχυρισμοί του αυτοί περιήλθαν σε γνώση τρίτων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ παρόντος του κατηγορουμένου

Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά, κάτοικος Γουδί, Αττικής

ΚΗΡΥΣΣΕΙ αυτόν ένοχο του ότι

47

Στην Αθήνα στις 25-4-2006 και στις 27-4-2006, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του ιδίου εγκλήματος, εν γνώσει της αναληθείας, ενώπιον τρίτων ισχυρίστηκε για κάποιον άλλον ψευδές γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα στους κατωτέρω χρόνους δημοσίευσε σε κοινή θέα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.karategreece.com τα κάτωθι ψευδή δημοσιεύματα για τον εγκαλούντα Παναγιώτη Δρακόπουλο:

στις 24-4-2006 «… δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από το 1995 μέχρι σήμερα οι Δρακόπουλος και Προκοπίου … και πλαστή σφραγίδα πάτησαν στα διπλώματα … εξαπατώντας όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές τους … Ο Δρακόπουλος έχει φτιάξει δεύτερη σφραγίδα (παραχάραξη και πλαστογραφία!!!) και … αυτοσχεδιάζει επί δέκα χρόνια πλαστογραφώντας … Ο Δρακόπουλος έχει σήμερα μόνο πέμπτο (και όχι έβδομο) νταν … κατά μέτριους υπολογισμούς 300Χ300=90.000 και 100Χ400=40.000 σύνολο 130.000 ευρώ «μαύρο χρήμα» μη δηλούμενο και μη φορολογούμενο έχει εισπράξει ο Δρακόπουλος πουλώντας πλαστά διπλώματα της ΠΟΠΚ και υπεξαιρώντας τα δικά της δικαιώματα»,

στις 27-4-2006 «… Τα διπλώματα από την ΠΟΠΚ που έχει δώσει στους μαθητές του πάνω σε έντυπο της ΠΟΠΚ από το 1995 μέχρι σήμερα είναι πλαστά και έχουν πλαστογραφηθεί από τον ίδιο και στη θέση της υπογραφής και στη θέση της σφραγίδας … η δε σφραγίδα που χρησιμοποιήθηκε είναι πλαστή, παραχαραγμένη από τον Δρακόπουλο! … έβαζε την παραχαραγμένη σφραγίδα που είχε φτιάξει πάλι κρυφά από την ΠΟΠΚ…» 

 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε τα ψευδή αυτά γεγονότα που μπορούν να βλάψουν την τιμή και υπόληψη του εγκαλούντος, αφού τον παρουσιάζουν ως δολοπλόκο και πλαστογράφο, εν γνώσει της αναληθείας τους, αυτοί δε οι ισχυρισμοί του περιήλθαν σε γνώση τρίτων και δη των χρηστών του οικείου ιστότοπου του διαδικτύου.

Μετά την απαγγελία της αποφάσεως

Αφού άκουσε την Εισαγγελέα που πρότεινε να επιβληθεί εις βάρος του κατηγορουμένου που κηρύχθηκε ένοχος ποινή φυλακίσεως Δέκα (10) μηνών + ΧΠ 3000 € και να επιδικαστεί χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης υπέρ του ενάγοντα ύψους 44  ευρώ

την πληρεξούσια δικηγόρο του πολιτικώς ενάγοντος που ζήτησε την επιδίκαση υπέρ του πελάτη της ανάλογης αποζημιώσεως λόγω

τον συνήγορο του κατηγορουμένου που ζήτησε το ελάχιστο όριο της ποινής, μετατροπής και χρηματικής ικανοποίησης, καθώς και το ελάχιστο όριο της ποινής κατά συγχώνευση.

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Η πράξη για την οποία κηρύχθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων : 1, 14, 28 §1, 51, 53, 383, 382 ΠΚ

(ακολουθούν τυπικά λόγια του εντύπου στο οποίο γράφεται η απόφαση)

49

Τέλος, η περί χρηματικής ικανοποιήσεως αίτηση του παθόντος πολιτικώς ενάγοντα είναι νόμιμη και πρέπει να γίνει δεκτή καθ’ ολοκληρία για 44 ευρώ. Το ποσό αυτό κρίνεται εύλογο ως χρηματική του ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που πράγματι έχει υποστεί ο πολιτικώς ενάγων εξ αιτίας του αδικήματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση Δέκα (10) μηνών

καθώς και τα έξοδα της δίκης.

ΔΕΧΕΤΑΙ καθ’ ολοκληρία την περί αποζημιώσεως ηθικής βλάβης αίτηση του πολιτικώς ενάγοντα και μηνυτή Παναγιώτη Δρακόπουλου, κάτοικος Αμπελοκήπων, ----------------  και

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον κατηγορούμενο να πληρώσει στον πολιτικώς ενάγοντα 44 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί από το αδίκημα, πληρωτέες με το νόμιμο τόκο, υπολογιζόμενο από σήμερα έως την εξόφλησή τους.

51

Ο κατ/νος αφού έλαβε το λόγο ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής φυλακίσεως που του επιβλήθηκε σε βάρος του για μια τριετία αφού δήλωσε ότι δεν έχει καταδικαστεί άλλη φορά .

Η Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο, πρότεινε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε δυνάμει της προκειμένης αποφάσεως, εις βάρος του κατηγορουμένου επί τριετία.

Ακολούθως το Δικαστήριο κατόπιν μυστικής διασκέψεως, με την παρουσία της Γραμματέως κατάρτισε και ο Πλημμελειοδίκης δημοσίευσε την ταυτάριθμη με την παραπάνω απόφαση, η οποία είναι η εξής:

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ο κατηγορούμενος δήλωσε3 στο Δικαστήριο ότι δεν έχει καταδικαστεί άλλη φορά. Επομένως πρέπει να ανασταλεί η προαναφερόμενη ποινή φυλάκισης των δέκα (10) μηνών για μια τριετία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την προαναφερόμενη ποινή φυλάκισης των Δέκα (10) μηνών επί τριετία.

Γίνεται μνεία ότι πριν από την έκδοση κάθε απόφασης, δίνονταν ο λόγος κατά σειρά, σε όλους τους παράγοντες της δίκης.

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε αμέσως στο ακροατήριό του

Αθήνα, 31/5/12

Ο Πλημμελειοδίκης                                      Η Γραμματέας

(υπογραφή)                                                   (υπογραφή)


 

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
 ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
 


Πρώτη και κύρια παρατήρηση είναι ότι κατηγορούμαι για αναρτήσεις κειμένων σε ιστοσελίδα που τίποτα δεν αποδεικνύει ότι είναι δική μου. Το ότι στα επόμενα τίποτα δεν αποδεικνύει ότι είναι δική μου, αποδεικνύει ταυτόχρονα ότι δεν έχω τους κωδικούς πρόσβασης, ώστε να ανεβάσω κείμενα σε αυτήν κατά την κοινή λογική και γνώση ακόμα και των δεκάχρονων παιδιών που ασχολούνται με το διαδίκτυο!!! Η πρωτοφανής άγνοια περί ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου των εισαγγελέων και δικαστών έχει κάνει κουρέλι την έννοια του τεκμηρίου αθωότητας του Έλληνα και Ευρωπαίου Πολίτη, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει μια εκτεταμένη κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του Έλληνα και Ευρωπαίου (αν και όσο είναι ο φουκαράς!) Πολίτη!

Η αστεία μήνυση του Δρακόπουλου υπεβλήθη την 27-4-2006 στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, όπως την βλέπετε εδώ με κλικ. Στην μήνυση αυτή επισυνάπτεται ένα email της δικηγόρου του Δρακόπουλου κας Δροσιάς Μπάκου, όπου βλέπετε ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος, και κάθε προηγούμενή της υποθέτω, απευθύνεται στο μηνυτή με την φαιδρή προσωνυμία "Sensei", όπως απαιτεί ο Δρακόπουλος να τον αποκαλούν και οι μαθητές του, οι συνεργάτες του (ποτέ εγώ!), οι γείτονές του, ο περιπτεράς του, ο μπακάλης του, ο ... κομμωτής του, ο γιατρός του, οι συγγενείς του, ακόμα και η ... γυναίκα του! Και φυσικά η δικηγόρος του χωρίς αντίρρηση παρακαλώ!!!

Το αντίστοιχο κατηγορητήριο από την αρμόδια εισαγγελέα το βλέπετε εδώ με κλικ. Είναι ένα εξ αρχής λανθασμένο κατηγορητήριο, διότι δεν περιέχει την ατράνταχτη απόδειξη ότι το site www.karategreece.com είναι δικό μου και έχω τους κωδικούς πρόσβασης, ώστε να μπορώ να ανεβάζω δικά μου κείμενα σε αυτό! Δεν μπορεί ο Έλληνας Πολίτης να σέρνεται επί οκτώ χρόνια στα δικαστήρια χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αλλά για να σπάνε πλάκα μερικοί!

Και εδώ για έναν τρίτο γεννιέται η εναλλακτική διαπίστωση: 1) Αν δεν αποδεικνύεται ότι ο Περσίδης είχε πρόσβαση στο ξένο προς αυτόν site, τότε έχουμε μπροστά μας μια περίπτωση καραμπινάτης κατάχρησης εξουσίας! ενώ, 2) Αν έχει αρθεί κρυφά το απόρρητο των επικοινωνιών και η Εισαγγελία έχει αποδείξεις, που δεν εμφανίζει και που αποδεικνύουν, ότι ο Περσίδης είχε πρόσβαση στο ξένο site, τότε έχουμε μπροστά μας μια περίπτωση καραμπινάτης παραβίασης της προσωπικής ζωής του Έλληνα Πολίτη! 3) Με δυό λόγια διώκομαι παράνομα!!!


Στην ανωτέρω μήνυση κατέθεσα το Απολογητικό Υπόμνημα που βλέπετε εδώ με κλικ. Σε αυτό έδωσα συνημμένα τα Σχετικά Έγγραφα που βλέπετε εδώ μέχρι το υπ' αρ. 18 με κλικ! Στην δίκη Α΄ Βαθμού στο Μονομελές έδωσα τα Σχετικά Έγγραφα που βλέπετε εδώ με κλικ!


 Σχολιασμός της Απόφασης στα κύρια σημεία της

 

3

Ο Δρακόπουλος κατέθεσε:

Το 1990 έφερα το παραδοσιακό καράτε στην Ελλάδα. Τώρα έχω 8ο Dan. Εγώ αποσύρθηκα από την Ομοσπονδία και δίνω τώρα διπλώματα μόνος μου. Από το 1995 έχουμε την ίδια σφραγίδα. Εγώ ο ίδιος την κατασκεύασα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό που ισχυρίζεται. Όλες οι σφραγίδες είναι γνήσιες.

Αντιρρήσεις:

Όταν ο Περσίδης έκανε καράτε το 1966 στο Πολυτεχνείο και μετά το 1970 στο Budokan του Βερώνη, ο Δρακόπουλος δεν υπήρχε ούτε για δείγμα! Το παραδοσιακό καράτε και τον Νισιγιάμα τα έφερε στην Ελλάδα ο γιώργος Παναγιωτίδης το 1984.

Από πού έχεις το 8ο Dan?

Αφού δίνεις διπλώματα μόνος του και δεν μας έχεις ανάγκη, τότε τι την ήθελες την αίτηση του ΔΕΚ 2012 στο δικαστήριο για να πάρεις τη διοίκηση της ΠΟΠΚ?

Αφού όλες οι σφραγίδες είναι γνήσιες, να βγάλουμε καμιά δεκαριά, να έχουμε ο καθένας από μία!!! Τέτοιες κοτσάνες μόνο ο Δρακόπουλος λέει! Η ομοσπονδίες έχουν μια σφραγίδα στα χέρια και με ευθύνη του γενικού τους  γραμματέα.

5

Ο Δρακόπουλος κατέθεσε:

Από το 2003 έχω 7ο Dan. Τώρα έχω 8ο Dan. Τα διπλώματα τα δικά μου τα υπογράφει και σφραγίζει ο κος Περσίδης. Αφού ο ίδιος υπογράφει πώς είναι πλαστά;

Αντιρρήσεις:

Τα διπλώματα της ITKF, από όπου έχεις δήθεν το 6ο και 7ο νταν, δίνονται με αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την ITKF, αφού πρώτα έχει πάρει δίπλωμα της εθνικής του ομοσπονδίας, και την αίτηση αυτή  συνυπογράφει η εθνική του ομοσπονδία, μετά από απόφαση του ΔΣ αυτής, επιβεβαιώνοντας την αλήθεια των στοιχείων που δίνει ο αιτών.

Τα 6ο και 7ο νταν του Δρακόπουλου τα έχει ακυρώσει η ΠΟΠΚ, διότι τα έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του χωρίς την έγκριση του ΔΣ της ΠΟΠΚ, εκμεταλλευόμενος τη θέση του προέδρου της ΠΟΠΚ.

Ο Περσίδης υπέγραψε μετά από παράκληση του Δρακόπουλου μόνο 10-15 διπλώματα της ΠΟΠΚ προς μαθητές του Δρακόπουλου μόνο τον Ιούλιο του 2003. Ποτέ πριν και ποτέ μετά! Ακόμα και αυτά όμως είναι παράτυπα και ακυρώθηκαν από την ΠΟΠΚ, διότι ο Δρακόπουλος δεν διευθέτησε τις υποχρεώσεις του προς την ΠΟΠΚ, όπως είχε υποσχεθεί.

7

Ο Δρακόπουλος κατέθεσε:

Δεν μπορούσα να πληρώνω μόνο εγώ και γι΄ αυτό απεχώρησα από την Ομοσπονδία. Εγώ πλήρωνα τα πάντα και γι’ αυτό αποχώρησα. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας έχει υπογράψει για να μπορώ να δίνω διπλώματα. Η διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων είναι: Η Ομοσπονδία έπαιρνε απόφαση να δίνει διπλώματα κάθε Ιούλιο. Εγώ τους εξέταζα τους μαθητές. Εγώ, ο Περσίδης και ο Προκοπίου παίρναμε τις αποφάσεις. Δημιουργούσαμε σεμινάρια Ιούλιο-Ιούνιο για τους ανθρώπους που θα έδιναν εξετάσεις και τον Ιούλιο έδιναν εξετάσεις σε εμένα.

Αντιρρήσεις:

Ψέμα τεράστιο!

Δεν πλήρωνες μόνο εσύ. Πλήρωναν και ο Προκοπίου και ο Ντούκας και όλοι! Οι δε αθλητές πλήρωναν τα έξοδά τους για τους αγώνες του εξωτερικού!

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας έδινε άδειες για προπονητές, εξεταστές κτλ. μόνο ετήσιες για να εισπράττει 300-400 $ για κάθε μια από αυτές!

Οι εξετάσεις γίνονταν μόνο για τους μαθητές της σχολής σου και τις έκανες μόνος σου. Εσύ εξέταζες, εσύ εισέπραττες τα εξέταστρα. Και εάν έδινες δικά σου διπλώματα, τότε καλώς έκανες. Αλλά έδινες διπλώματα στο όνομα της ΠΟΠΚ, που τύπωσες εσύ κρυφά από την ΠΟΠΚ, εν αγνοία της ΠΟΠΚ.

9

Ο Δρακόπουλος κατέθεσε:

Το καταστατικό της ΠΟΠΚ εγώ το έκανα. Ποτέ δεν είχε αντιδράσει ο Περσίδης μέχρι τον 8ο του 2005. Έπαψε να είναι πρόεδρος ο Περσίδης και πρόεδρος έγινε η κα Ζέππου. Εγώ από τότε δεν ασχολήθηκα με την ΠΟΠΚ. Έφυγα. Οι αποφάσεις της ΠΟΠΚ για τα διπλώματα είναι μετά το 2005. Για το επίδικο χρόνο μόνο εγώ ήμουν αρμόδιος για τα διπλώματα.

Το 2006 δεν ήμουν πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ήμουν πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και μόνο εγώ έπαιρνα αποφάσεις για τα διπλώματα. Ο κος Περσίδης κρατούσε τις σφραγίδες.

Τώρα είναι πρόεδρος του σωματείου ο κος Περσίδης. Αυτός που θα δώσει πτυχία στους μαθητές είμαι εγώ. Αν αποδειχθεί ότι είμαι πλαστογράφος δεν θα μπορώ να δίνω πτυχία. Είχα (200) μαθητές και έχω μείνει με (10).  Τα διπλώματα τα εκδίδει το Ελληνικό Σωματείο. Πάντα είχαμε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου καράτε.

Αντιρρήσεις:

Ψέμα, το καταστατικό το διαμόρφωσε το γραφείο της κας Ζέππου και ο Περσίδης το διόρθωσε 2-3 φορές!

Όχι και από το 2005 δεν ασχολήθηκες με την ΠΟΠΚ! Αφού τον Αύγουστο του 2005 έβαλες την πληρεξούσια δικηγόρο σου πρόεδρο της ΠΟΠΚ με τις εκλογές της 14-8-2005, που ακυρώσαμε την 24-8-2006! Και τον ΔΕΚ 2012 έκανες αίτηση για πάρεις προσωρινή διοίκηση της ΠΟΠΚ με συλλόγους που είχαν διαγραφεί πέντε χρόνια πριν!

Η ΠΟΠΚ είναι ένας διοικητικός οργανισμός που δεν θα γίνει υποχείριο κανενός τεχνικού! Θα πληρώνει τρεις υψηλόβαθμους τεχνικούς για τον κόπο τους και θα κάνει εξετάσεις τεχνικής κατάρτισης για τους αθλητές της χωρίς να εξαρτάται από κανέναν. Η χειραγώγηση των ομοσπονδιών από τους τεχνικούς έχει τελειώσει με τον αθλητικό νόμο 2725/1999.

Επί τρία συνεχή χρόνια ο Περσίδης καλούσε από το www.karate.gr όσους είχαν διπλώματα της ΠΟΠΚ να έρθουν σε επαφή με την ομοσπονδία,  για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημίας που είχε προκαλέσει ο Δρακόπουλος, και κανείς δεν φάνηκε! Τώρα πια μη ζητάτε τίποτα άλλο! Όλα τα διπλώματα έχουν ακυρωθεί!

11

Ο Δρακόπουλος κατέθεσε:

Από το 1995 έως το 2005 με κατηγορεί για πλαστά διπλώματα. Το 2006 δεν εξέδιδα διπλώματα της Ομοσπονδίας. Στην σχολή μου έδινα διπλώματα. Όταν έπαψα να είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν εξέδιδα διπλώματα της Ομοσπονδίας.

Εκ των υστέρων όταν έφυγα εγώ δεν γνωρίζω τι έγινε και αν ακυρώθηκαν διπλώματα. Έφυγα το 2005 από την Ομοσπονδία. Τις σφραγίδες από την ίδρυση του σωματείου μας τις είχε ο Περσίδης. Δεν τις παρέδωσε όταν έπαψε να είναι πρόεδρος. Έπρεπε και εμείς να βγάλουμε άλλες σφραγίδες ως Ομοσπονδία.

Από το 1995 – 2005 υπέγραφα για τα διπλώματα εγώ. Όλα τα έχει υπογράψει τα διπλώματα το Περσίδης. Το πτυχίο της  .... (δυσανάγνωστη λέξη)  που υπογράφει ο ίδιος όπως και πολλά πτυχία έχουν την υπογραφή του.

Μέχρι το 2007 δεν υπήρχε καταστατικό. Πριν υπήρχαν πάρα πολλά πτυχία υπογεγραμμένα από τον ίδιο, άρα δηλαδή τα δικά του είναι πλαστά; Από το 1995 έως 2006 ήξερε για τα διπλώματα εφόσον ο ίδιος υπέγραφε, έβλεπε τις εξετάσεις όχι μόνο της σχολής μου αλλά και οι άλλοι σύλλογοι έδιναν εξετάσεις στη σχολή μου και ο κος Περσίδης ήταν παρών στις εξετάσεις ως Gest.

Αντιρρήσεις:

Για το θέμα της σφραγίδας:

1) Η σφραγίδα της ομοσπονδίας είναι μία και όχι πολλές, βρίσκεται στα χέρια του γραμματέα της ομοσπονδίας και φυλάσσεται με ευθύνη δική του.

2) Το αποτύπωμα αυτής της σφραγίδας μαζί με τις υπογραφές του προέδρου και του γραμματέα αποτελούν την υπογραφή της ΠΟΠΚ.

3) Η υπογραφή αυτή της ΠΟΠΚ μπαίνει μόνο σε έγγραφα, η έκδοση των οποίων έχει αποφασισθεί από το ΔΣ σε Πρακτικό του.

 

Κάθε διαφορετική από τα παραπάνω χρήση της σφραγίδας της ομοσπονδίας είναι άκυρη και το έγγραφο που την φέρει είναι πλαστό!

Τα διπλώματα στο όνομα της ΠΟΠΚ που εκδόθηκαν από το 1995 μέχρι το 2006 είχαν μόνο την υπογραφή του Δρακόπουλου και την άκυρη αποτύπωση της σφραγίδας της ΠΟΠΚ. Εξ αυτών μόνο αυτά του Ιουλίου 2003 φέρουν και την υπογραφή του Περσίδη, μετά την τότε υπόσχεση του Δρακόπουλου να διευθετηθεί η παρατυπία. Αφού αυτή η παρατυπία δεν διευθετήθηκε με ευθύνη του Δρακόπουλου, τότε και αυτά τα διπλώματα μετατράπηκαν σε άκυρα παλιόχαρτα! Χωνέψτε το!

 

Καταστατικό της ομοσπονδίας υπήρχε πάντα από τον Ιανουάριο του 1995, το ποίο σαφώς γράφει ότι για κάθε θέμα, που δεν ορίζεται αλλιώς, αποφασίζει το ΔΣ της ΠΟΠΚ.

13

Ο Δρακόπουλος κατέθεσε:

Επειδή σήμερα άκουσα ότι όλα τα διπλώματα μαθητών που έχουν υπογραφή του κου Περσίδη είναι παράτυπα θα στραφούν εναντίον του Περσίδη όλοι αυτοί οι μαθητές. Μέχρι το 2005 δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για βιβλίο μητρώου ή άλλη διαδικασία για έκδοση διπλώματος.

Αντιρρήσεις:

Κανένας μαθητής σου δεν στράφηκε εναντίον μου! Απλούστατα, όλοι έφυγαν από τη σχολή σου!

Γιατί?

15

Μετά προσήλθε ο επόμενος μάρτυρας, ο οποίος αφού ρωτήθηκε σχετικά αποκρίθηκε ότι ονομάζεται Προκοπίου Μιχαήλ κτλ. κτλ.

Η μαρτυρία του κου Προκοπίου ήταν απαράδεκτη και άκυρη, διότι δεν είχε κληθεί από τον Εισαγγελέα και δεν είχε γνωστοποιηθεί στον κατηγορούμενο νόμιμα η μαρτυρία του στο δικαστήριο. Συνεπώς έγινε δικονομική παρατυπία με ευθύνη της Εισαγγελέως της έδρας και του Προέδρου του δικαστηρίου!!! Και όμως η μαρτυρία του Προκοπίου λήφθηκε υπόψη στην άδικη Απόφαση, όπως σαφώς δηλώνεται στην απόφαση!

21

Αναγνωστέα Έγγραφα

- Από 25/4/2006 και από 27/4/2006 δημοσίευμα στο διαδίκτυο

- Από 26-3-06 δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

- Φ/Α διπλωμάτων

- Η υπ’ αρ. 49452/2011 απόφ. ΤΠΑ

- Από 17/5/12, 23/5/12, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

- Από 9/6/07, 7/2/11, 19/1/12, 23/4/11, 15/8/    , 25/4/11, 27/12/10, 3/4/06 δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

- Πρακτικό συνεδρίασης 2/16-6-07 ΠΟΠΚ

- Κλητήριο Θέσπισμα Β06/848

- Απόφ. 164/18-5-10

- Τα από 26/2/02 έγγραφα.

- Καταστατικό της Αθλητικής Ομοσπονδίας με τη επωνυμία (ΠΟΠΚ).

- ΑΠ 4043  9/11/07

Η υπ. Αρ. 57645/08 απόφ. ΤΠΑ


Τα αναγνωστέα έγγραφα γράφονται με απαράδεκτο τρόπο, ενώ είχε δοθεί σχετικός πίνακας, όπως δίνεται με κλικ εδώ, και έπρεπε να αντιγρφεί αυτούσιος. Από αυτόν πάμε σε κάθε σχετικό έγγραφο!

 

23

Μετά προσήλθε ο μάρτυρας υπερασπίσεως, ο οποίος αφού ρωτήθηκε σχετικά αποκρίθηκε ότι ονομάζεται Παντελής Μπιτζές κτλ. κτλ. (δίνονται μερικά σημεία επιλεκτικά).

..............Στο GreeceCarate.com υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα. ....... Ο κος Δρακόπουλος έδινε διπλώματα από τη σχολή του με τη σφραγίδα της ΠΟΠΚ και αυτό είναι παράτυπο.

Η Ομοσπονδία πρέπει να προκηρύσσει εξετάσεις, η Ομοσπονδία ορίζει εξεταστές και η Ομοσπονδία εκδίδει διπλώματα υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα. Αυτή είναι η διαδικασία. Για κάποια διπλώματα ο κος Δρακόπουλος παρέκαμψε την διαδικασία. Τα διπλώματα αυτά έγραφαν στα γιαπωνέζικα και στα αγγλικά ότι ήταν της ΠΟΠΚ.

Τα διπλώματα που δεν έχουν εκδοθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε είναι παράτυπα. Υπάρχει 1 δίπλωμα μέσα

25

στην δικογραφία όπου έχει υπογράψει ο κος Περσίδης για κάποιους ειδικούς λόγους.

Όταν εκδίδεται ένα δίπλωμα από την ΠΟΠΚ υπάρχει αρχείο. Μπορεί κάποιος να το χάσει το δίπλωμά του. Έρχεται στη ΠΟΠΚ και παίρνει αντίγραφο.

Ο Δρακόπουλος εξέδιδε παράτυπα διπλώματα πριν το 2007. Ο κος Περσίδης έφερε το θέμα στο ΔΣ το 2007 και η Ομοσπονδία είπε ότι αυτά τα διπλώματα δεν εκδόθηκαν ποτέ από την Ομοσπονδία. Αν υπήρχε χαλαρή διαδικασία υπήρξε για μένα η μόνο περίπτωση όπου ο Δρακόπουλος έπεισε τον Περσίδη να υπογράψει για να δώσουν το δίπλωμα.

........... Υπέγραψε για ειδικούς λόγους μόνο για μια φορά ο Περσίδης.

...... Εφόσον δεν έχει περάσει από το μητρώο μαύρων ζωνών της Ομοσπονδίας το δίπλωμα είναι παράτυπο. Το δίπλωμα που έχει μέσα η δικογραφία είναι παράτυπο διότι δεν έχει περάσει από το μητρώο.

27

Δεν ξέρω αν υπάρχει σφραγίδα της Ομοσπονδίας σε διπλώματα του Δρακόπουλου. Αν υπάρχει την έχει βάλει μόνος του. Το γνωρίζω αυτό διότι είμαι γεν. γραμ. της Ομοσπονδίας και δεν έχουμε δώσει κανένα δίπλωμα. ........ Πριν το 2005 ο κος Περσίδης ήταν γενικός Γραμματέας, αν ο κος Δρακόπουλος έδινε διπλώματα αυτό γινόταν εν αγνοία των λοιπών. Έντυπο δεν δόθηκε ποτέ στην Ομοσπονδία για δίπλωμα. Για να είναι ισχυρό το δίπλωμα πρέπει να είναι από την Ομοσπονδία. Τα διπλώματα που έδινε ο Δρακόπουλος ήταν σε δικούς του μαθητές. Έκανε ανακοίνωση στη σχολή του και προκήρυσσε εξετάσεις για τους μαθητές του.

29

Ο κατ/νος είναι «KARATE.GR» η ιστοσελίδα του INTERNET.

Η “GreeceCarate.com” δεν είναι του Περσίδη. ..........

Εφόσον δεν είναι καταχωρημένα σε βιβλίο μητρώου δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Δεν τηρείτο σωστά η διαδικασία. Δεν υπόγραφε ο γενικός γραμματέας και δεν το έδινε η Ομοσπονδία. Το έδινε το δίπλωμα ο κος Δρακόπουλος ως Ομοσπονδία ενώ δεν μπορούσε να το δώσει. ........

31

.......... Σε ένα έγγραφο της Ομοσπονδίας ακόμη και σε μια επιστολή πρέπει να υπογράφει ο πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας και μπαίνει και η σφραγίδα της Ομοσπονδίας.

 

35

 

Ο κατ/νος προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο να απολογηθεί και είπε:

Ανέλαβα το 1995 ως γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας όπου Πρόεδρος ήταν ο κος Δρακόπουλος. Το 2000 έγινε τροποποίηση με 2725/1999. Ο κος Δρακόπουλος παραιτήθηκε τέλος του 2001. Εφόσον δεν μπορούσε να είναι Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής.

Για κάθε άθλημα ιδρύεται μία και μόνη Ομοσπονδία.

Από το 1995 ιδρύθηκε η ΠΟΠΚ με αντικείμενο το Παραδοσιακό Καράτε και σύλλογοι υπάγονταν στην ΠΟΠΚ. Από το 1995 μέχρι το 2003 είχαμε προβλήματα με τα δικαστήρια. Η ΠΟΠΚ δεν έδωσε ποτέ διπλώματα. Δεν μπορούσε να δώσει χωρίς την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα. Δεν μπορούσε να δώσει δίπλωμα μόνο με την υπογραφή του Δρακόπουλου. Ο Δρακόπουλος κορόιδευε τους μαθητές του. Έδινε διπλώματα με τη σφραγίδα της ΠΟΠΚ εν αγνοία της.

Το 2003 το αντιλήφθηκα το πλαστό δίπλωμα.

37

.......Ο Γεν. Γραμματέας έχει μόνον αυτός τη σφραγίδα. Όλα είναι εκατόν {δυσανάγνωστη λέξη} Εγώ νόμιζα ότι έδινε τα δικά του διπλώματα τα παλιά. Όταν είδα το δίπλωμα το 2003 που μου ζήτησε να τον εξυπηρετήσω για εν 10-15 διπλώματα γνώριζα ότι ήταν παράτυπα και θα κλεινόταν διοικητικά το θέμα. Το θέμα όμως δεν έκλεισε. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα 10-15 διπλώματα που υπέγραψα για εξυπηρέτηση. Δεν μπορούσα να αντιδράσω γιατί τα (5) από τα (7) μέλη ήταν τα δικά του. Το καταστατικό της ΠΟΠΚ αναφέρει ότι όλα τα έγγραφα πρέπει να φέρουν υπογραφή του προέδρου και του Γεν. Γραμματέα και αναφέρει τον τρόπο διαδικασίας έκδοσης διπλωμάτων

39

Τα έγγραφα για να είναι σωστά έπρεπε να είχαν υπογραφή Προέδρου, γενικού Γραμματέα και σφραγίδα της Ομοσπονδίας. Τα διπλώματα

Έχω κάνει (5) αιτήσεις αναγνώρισης και μας έχουν απορρίψει. Δεν μας αναγνωρίζουν γιατί η αντίθετη Ομοσπονδία έχει πολιτικές {σβήσιμο} διαφορές.

Τα διπλώματα κόστιζαν το ένα 200 €. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να πηγαίνουν στην Ομοσπονδία και αυτά τα χρήματα έμπαιναν στην τσέπη του Δρακόπουλου. Ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος που έχει (8) Dan. Εμείς είμαστε διοικητικός οργανισμός. Δεν μας ενδιαφέρουν τα (8) Dan του κου Δρακόπουλου.

Η σφραγίδα που φέρεται στα διπλώματα δεν έχει πατηθεί με απόφαση του Συμβουλίου. Εγώ υπέγραψα μια φορά μόνο 10-15 διπλώματα, μόνο τον Ιούλιο του 2003. Εφόσον είχε το δικαίωμα να υπογράφει μόνος του γιατί με κάλεσε το 2003 να υπογράψω εγώ; ...........

Τον Ιούλιο του 2003 είδα τα διπλώματά του. Δεν τα είχε βγάλει η ΠΟΠΚ. Μια Δευτέρα απόγευμα. Είχαν γίνει εξετάσεις το Σάββατο, όπου εγώ δεν ήμουν εκεί. Με κάλεσε για να τα υπογράψω τα διπλώματα. Είδα τα διπλώματα του είπα ότι δεν τα έχει

41

βγάλει η ΠΟΠΚ και μου είπε να μην τον εκθέσω στους μαθητές του. Οι σχέσεις μας διακόπηκαν μετά το καλοκαίρι του 2003. Τον Σεπτέμβριο του 2004 υπάρχει μια επιστολή όπου τον θέτω προ των ευθυνών του.

.......... Μήνυση για απάτη δεν έκανα γιατί δεν έχω στα χέρια μου τα διπλώματα. Το μόνο που έχω είναι ένας κατάλογος ονομάτων με διπλώματα του Δρακόπουλου. Δεν μπορώ να βρω τα διπλώματα αυτά γιατί πήγαν από τον Δρακόπουλο στους μαθητές.

Η ιστοσελίδα που είναι τα άρθρα δεν είναι δική μου. Δεν μπορώ να βρω ποίου είναι. Οι δικές μου ιστοσελίδες είναι πολύ απλές. Διαβάζονται και από παλιούς υπολογιστές. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να μεταφέρει σε άλλη ιστοσελίδα. Τα άρθρα είναι δικά μου και έχω δικαστεί για αυτά αλλά δεν είναι στην ιστοσελίδα μου. Έχουν μεταφερθεί σε άλλη ιστοσελίδα. Όχι δική μου.

 

43

Αν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των μαθητών του σημαίνει ότι οι μαθητές του πίστεψαν εμένα και όχι τον δάσκαλό τους και αυτό είναι πολύ βασικό στο χώρο του καράτε.

 

45

 

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Από την αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, καθώς και (1) από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως που εξετάστηκαν νομότυπα στο ακροατήριο, σε συνδυασμό με τη απολογία του κατηγορουμένου και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως, (2) προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε ότι, ο κατηγορούμενος έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται με το κατηγορητήριο και πρέπει να κηρυχθεί ένοχος .

Ειδικότερα ο πολιτικώς ενάγων υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της αθλητικής ομοσπονδίας σωματείων με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), η οποία αναγνωρίστηκε με την υπ’ αρ. 386/1995 απόφαση του Πολυμ. Πρωτοδικείου Αθηνών. Από το 1995 έως το 2001 ο πολιτικώς ενάγων ήταν πρόεδρος της παραπάνω ομοσπονδίας ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος ήταν γραμματέας αυτής. Από το 2002 έως το 2004 την θέση του Προέδρου ανέλαβε ο κατηγορούμενος. Η ως άνω Ομοσπονδία δεν υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε το ως άνω άθλημα αποτελεί Ολυμπιακό Άθλημα. (3) Το καταστατικό της ΠΟΠΚ δεν προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία απονομής των διπλωμάτων στους μαθητές της ούτε προβλέπει συγκεκριμένο τυπικό. (4) Επίσης η σχετική σφραγίδα της ΠΟΠΚ που τίθετο στα διπλώματα δεν είναι δημόσια σφραγίδα. (5) Πέρα τούτων, σε ένα σχετικό δίπλωμα που προσκομίστηκε και υπάρχει στη δικογραφία και συγκεκριμένα στο Νο 167Β δίπλωμα με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2003 πέρα από τη σφραγίδα της ΠΟΠΚ και την υπογραφή του πολιτικώς ενάγοντα Παναγιώτη Δρακόπουλου υπάρχει και η υπογραφή του κατ/νου ως Προέδρου (President) της Ομοσπονδίας. Το γεγονός αυτό δεν το αμφισβήτησε ο κατηγορούμενος, ούτε αμφισβήτησε την υπογραφή του στο ως άνω δίπλωμα. Μάλιστα ο κατ/μενος στην απολογία του είπε ότι: «Εγώ υπέγραψα μια φορά μόνο 10-15 διπλώματα μόνο τον Ιούλιο του 2003» (βλ. σελ 40 της παρούσας απόφασης).

(6) Προέκυψε λοιπόν ότι τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντος και αναφέρονται στο

 κατηγορητήριο ήταν ψευδή, μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντος, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε αυτά εν γνώσει της αναληθείας τους και οι ισχυρισμοί του αυτοί περιήλθαν σε γνώση τρίτων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ παρόντος του κατηγορουμένου

Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά, κάτοικος Γουδί, Αττικής

ΚΗΡΥΣΣΕΙ αυτόν ένοχο του ότι

Αντιρρήσεις:

1) Ο μάρτυρας κατηγορίας Μ. Προκοπίου ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΝΟΜΟΤΥΠΑ, αφού δεν είχε κληθεί από τον Εισαγγελέα και δεν μου είχε γνωστοποιηθεί νομότυπα πριν από τη δίκη. Εφόσον, λοιπόν, λήφθηκε υπόψη η μαρτυρία του, όπως γράφει η απόφαση, η παρούσα Απόφαση 55408/2012 είναι ΑΚΥΡΗ!!!

2) "... προέκυψε και το Δικαστήριο πείσθηκε ότι ...": αυτό σημαίνει ότι στα παρακάτω θα παρατεθούν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία! Για να δούμε!

3) Λάθος τεράστιο: Το καταστατικό προβλέπει απόλυτα συγκεκριμένη διαδικασία απονομής διπλωμάτων. Είναι αυτή που προβλέπεται για κάθε τι που δεν προβλέπεται, δηλαδή είναι η διαδικασία μέσω των αποφάσεων του ΔΣ της ΠΟΠΚ!

4) Τι θα πει "δεν είναι δημόσια σφραγίδα"? Θα πει βγάζουμε όσα αντίγραφα θέλουμε και παίρνει ο καθένας από ένα και σφραγίζει ό,τι βρει μπροστά του??? Προς Θεού!

5) Και τι αποδεικνύει το ένα δίπλωμα που επέδειξε ο Δρακόπουλος με την υπογραφή του Περσίδη? Αποδεικνύει αυτό το δίπλωμα ότι από το 1995 μέχρι το 2005 ο Περσίδης υπέγραφε όλα τα διπλώματα που έδινε ο Δρακόπουλος στην ιδιωτική του σχολή??? Να μην τρελαθούμε κιόλας!!!

6) Πώς προκύπτουν τόσο εύκολα οι αλήθειες των κατηγοριών?  Είμαι περίεργος να μάθω και εγώ τον συλλογισμό που αποδεικνύει ότι όλα "προκύπτουν"!

α) Πώς προκύπτει ότι η σφραγίδα που είχε κατασκευάσει ο Δρακόπουλος και πάταγε στα διπλώματα ήταν νόμιμη?

β) Πώς προκύπτει ότι ο Δρακόπουλος μπορεί να τυπώνει και να δίνει διπλώματα της ΠΟΠΚ σε έντυπα της ΠΟΠΚ κρυφά από την ΠΟΠΚ?

γ) Πώς προκύπτει ότι η ΠΟΠΚ γνώριζε τι έκανε ο Δρακόπουλος?

δ) Πώς από το ότι υπέγραψα το Νο 167Β δίπλωμα της ΠΟΠΚ την 11-7-2003 προκύπτει ότι υπέγραψα πάνω από 400 διπλώματα για όλα τα χρόνια 1995-1996-1997-1998-1999-2000-2001-2002-(2003)-2004-2005-2006?

ε) Πώς προκύπτει ότι τα 6ο και 7ο νταν τα πήρε ο Δρακόπουλος μετά από σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της ΠΟΠΚ?

ε) Από ποια αποδεικτικά έγγραφα αποδείχθηκε το επόμενο κατηγορητήριο???

ζ) Και κυρίως, πώς απεδείχθη ότι τις συγκεκριμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο τις έκανε ο Περσίδης? Με ... μαντεψιά???

47

Στην Αθήνα στις 25-4-2006 και στις 27-4-2006, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του ιδίου εγκλήματος, εν γνώσει της αναληθείας, ενώπιον τρίτων ισχυρίστηκε για κάποιον άλλον ψευδές γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα στους κατωτέρω χρόνους δημοσίευσε σε κοινή θέα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.karategreece.com τα κάτωθι ψευδή δημοσιεύματα για τον εγκαλούντα Παναγιώτη Δρακόπουλο:

στις 24-4-2006 «… δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από το 1995 μέχρι σήμερα οι Δρακόπουλος και Προκοπίου … και πλαστή σφραγίδα πάτησαν στα διπλώματα … εξαπατώντας όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές τους … Ο Δρακόπουλος έχει φτιάξει δεύτερη σφραγίδα (παραχάραξη και πλαστογραφία!!!) και … αυτοσχεδιάζει επί δέκα χρόνια πλαστογραφώντας … Ο Δρακόπουλος έχει σήμερα μόνο πέμπτο (και όχι έβδομο) νταν … κατά μέτριους υπολογισμούς 300Χ300=90.000 και 100Χ400=40.000 σύνολο 130.000 ευρώ «μαύρο χρήμα» μη δηλούμενο και μη φορολογούμενο έχει εισπράξει ο Δρακόπουλος πουλώντας πλαστά διπλώματα της ΠΟΠΚ και υπεξαιρώντας τα δικά της δικαιώματα»,

στις 27-4-2006 «… Τα διπλώματα από την ΠΟΠΚ που έχει δώσει στους μαθητές του πάνω σε έντυπο της ΠΟΠΚ από το 1995 μέχρι σήμερα είναι πλαστά και έχουν πλαστογραφηθεί από τον ίδιο και στη θέση της υπογραφής και στη θέση της σφραγίδας … η δε σφραγίδα που χρησιμοποιήθηκε είναι πλαστή, παραχαραγμένη από τον Δρακόπουλο! … έβαζε την παραχαραγμένη σφραγίδα που είχε φτιάξει πάλι κρυφά από την ΠΟΠΚ…» 

 

 

 

 

Αφού άκουσε την Εισαγγελέα που πρότεινε να επιβληθεί εις βάρος του κατηγορουμένου που κηρύχθηκε ένοχος ποινή φυλακίσεως Δέκα (10) μηνών + Χρηματική Ποινή 3000 €.

Επιεικής η κα Εισαγγελεύς! Ήταν η μόνη Εισαγγελέας στη μακρόχρονη ιστορία μου στα ποινικά δικαστήρια (από το 1979!) που πρότεινε και μια ... ελαφριά χρηματική ποινή για να σπάσει η μονοτονία! Βεβαίως είχε προηγηθεί το θέατρο της κυρίας Μπάκου για την προηγούμενη δίκη "... υπέγραψε δήλωση συμβιβασμού που δεν την τήρησε ..." και η κα Εισαγγελεύς έβαλε και κάτι για την προηγούμενη δίκη! Με δεδομένο ότι το 3000 € με τις 110% προσαυξήσεις γίνεται ... 6300 € ο συνταξιούχος (εγώ!) των 1200 € το μήνα θα έπρεπε να μείνει για τιμωρία νηστικός 2-3 χρόνια για να εξοικονομήσει τα 6300 €!!!

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να πέσουν και οι μισθοί και οι συντάξεις των εισαγγελέων στα 300 € το μήνα για να εκτιμήσουμε όλοι μας τους ... αριθμούς που πετάμε ανεξέλεγκτα!!!

49

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση Δέκα (10) μηνών

καθώς και τα έξοδα της δίκης.

51

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την προαναφερόμενη ποινή φυλάκισης των Δέκα (10) μηνών επί τριετία.

Αθήνα, 31/5/12

Ο Πλημμελειοδίκης                                      Η Γραμματέας

(υπογραφή)                                                   (υπογραφή)


www.karate.gr 

 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε