karate.gr: 16 - Γενικά Πολιτικά Θέματα

Πρώτη δημοσίευση 3/2/05

                             Αρχική     Επικαιρότητα    Περιεχόμενα Κεφαλαίου

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

 

3-2-2005:  Σερσέ ... τους Νταβατζήδες!

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Γερόλυμπος

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), πρόεδρος της οποίας είμαι εγώ ο Θύμιος Περσίδης, έχει δέκα χρόνια που ζητάει την αθλητική της αναγνώριση από τη ΓΓΑ. Μόνο εμπόδιο ήταν και είναι ο Γιώργος Γερόλυμπος, πρόεδρος της αντίπαλης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) και κομματικό στέλεχος της Νέας Δικτατορίας, ο οποίος με απάτες και με κομματική υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δικτατορία, έσερνε στα δικαστήρια επί οκτώ χρόνια την ΠΟΠΚ για να της υφαρπάξει τα δικαιώματά της, ενώ υπαγόρευε τις αρνητικές απαντήσεις της ΓΓΑ προς την ΠΟΠΚ. Στο τέλος η ΠΟΠΚ δικαιώθηκε από Πρωτοδικείο, Εφετείο και Άρειο Πάγο (ΙΑΝ 2003).

Ο υφυπουργός, όμως, αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, στενός συνεργάτης του Γιώργου Γερόλυμπου,

 αρνείται να απαντήσει στις αιτήσεις για αναγνώριση της ΠΟΠΚ γράφοντας  στα παλιά του τα παπούτσια τις υποχρεώσεις του, τους νόμους, το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Το ίδιο κάνει και ο πλειστάκις ενημερωμένος για το θέμα αρχηγός της Νέας Δικτατορίας, υπουργός πολιτισμού και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, Κώστας Καραμανλής εξαπατά ευθέως τον Ελληνικό λαό, όταν αντί για την ισότητα των πολιτών, την "κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες", όπως μας παραμύθιαζε προεκλογικά, για το λαμπρό αθλητικό πνεύμα και για τα ολυμπιακά ιδεώδη, στα μάτια του απλού πολίτη, όλα δείχνουν ότι ο αθλητισμός διοικείται με γκαγκστερικές μεθόδους ... Αλ Καπόνε!!!

Αυτά που ζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε επί δέκα χρόνια είναι διάχυτα σε όλο τον αθλητισμό. Απόδειξη τα επόμενα!

 

Από τον Μάρτιο του 2005 μέχρι σήμερα η ΠΟΠΚ βομβαρδίζει τον Ορφανό και τον Καραμανλή με το νόμιμο και δίκαιο αίτημα της αναγνώρισής της με χιλιάδες αναφορές, επιστολές, emails και προσφυγές στο Συνήγορο του Πολίτη και στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Αποτέλεσμα: Εγκληματική μη απάντηση και αδιαφορία προς εύνοια του Γερόλυμπου!!!

 

 

7-10-2004:  Το Σασπένς των Νταβατζήδων

 

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τον πόλεμο στα οργανωμένα συμφέροντα και στις συντεχνίες που επιθυμούν να διαφεντεύουν τη χώρα κήρυξε ουσιαστικά χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι " αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξεις με τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θέτοντας οριστικά τέλος στην παθογένεια που ταλανίζει τη χώρα και καθιστά αναξιόπιστο το πολιτικό σύστημα.”

Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "χθες ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος που συμμετείχαν στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής που τους είχε παραθέσει γεύμα και απαντώντας σ΄ ερωτήσεις βουλευτών τι μέλλει γενέσθαι με τις Εξεταστικές και τη διαπλοκή, απάντησε με ύφος αποφασισμένου για σύγκρουση, λέγοντας επί λέξει: "Πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες κυβερνούν αυτόν τον τόπου που αν τους αντιμετωπίσει κανείς, τότε ο τόπος μπορεί να κυβερνηθεί". Τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και η σύγκρουση θεωρείται δεδομένη".

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "διαπλοκή στην πολιτική ζωή του τόπου υπάρχει και με τη γενική έννοια της σχέσης πολιτικών με οικονομικά συμφέροντα αλλά είναι δύσκολο να αποδειχθεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ας τρέξει, λοιπόν, να πάρει τα μέτρα του. Αυτά τα περί νταβατζήδων, προκαλούν, βέβαια ευθυμία, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Επιπλέον σίγουρα θα γνωρίζει ότι όπου υπάρχουν νταβατζήδες υπάρχουν και πόρνες".

Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "σε φραστικούς λεονταρισμούς περί σύγκρουσης με τους "πέντε νταβατζήδες" -όπως είπε- της διαπλοκής, καταφεύγει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μείζοντα προβλήματα διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει η ΝΔ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πιο επίσημο τρόπο, μπροστά σε 40 βουλευτές του κόμματός του έριξε χθες το γάντι στις δεσμευτικές δυνάμεις του τόπου δηλώνοντας έτοιμος για ρήξεις και μεγάλες αλλαγές. Βουλευτές και υπουργοί ήταν απόλυτοι και σημείωναν πως το μήνυμα ήταν σαφές και ισχυρό. "Δεν παίζει", δήλωναν χαρακτηριστικά και επέμειναν πως "είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί".

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι "όπου χρειαστεί θα σπάσουμε αβγά", κατά τη διάρκεια γεύματος με βουλευτές της ΝΔ. "Δεν θα ανεχθώ τη διαπλοκή", ξεκαθάρισε, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες σκληρή φρασεολογία ("πέντε νταβατζήδες"), η οποία πάντως διαψεύστηκε από το Μαξίμου.

Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "πρωτοφανείς και πέρα από κάθε λογική οι ενέργειες του Θ. Ρουσόπουλου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι θα συγκρουστεί και θα πατάξει τη διαφθορά και τους "πέντε νταβατζήδες" της διαπλοκής, ο Τεό συναντιόταν με τον επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου στο πρώην υπουργείο Τύπου και τον πίεζε να αποσύρει τις προσφυγές κατά του Μπόμπολα".

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΣΙΔΗ: Οι πράξεις του προέδρου της Νέας Δικτατορίας και πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι τα λόγια του είναι αέρας κοπανιστός! Από την άλλη μεριά, η “τεχνική ορολογία” που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποδεικνύει ότι σε πολλούς τομείς της λειτουργίας του κράτους ήδη εφαρμοζόταν ο νόμος του ... Αλ Καπόνε!

Αλ Καπόνε: Αρχιμαφιόζος στο Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Λαθρεμπόριο, ποτά, χαρτοπαιξία, στοιχήματα και πορνεία. Παρά τα εξόφθαλμα εγκλήματα που είχαν γίνει κατά διαταγή του, φυλακίστηκε 11 χρόνια για ... φοροδιαφυγή και πέθανε στη φυλακή!

Σε όλα τα παραπάνω, ας προσθέσουμε και όσα έχει πει εκατοντάδες φορές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής περί “κυβέρνησης όλων των Ελλήνων”, “σεβασμό στον πολίτη, τους νόμους, το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων” και όλα τα παρόμοια που ο ίδιος με τις πράξεις του αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει το νόημά τους!!! 

 
 
ΤΑ ΝΕΑ , 01-02-2005:  ΠAPEMBAΣH: ME ΣTΟXΟ TΟN EΛEΓXΟ THΣ EΟE

Ομοσπονδίες - σφραγίδες

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

Αυτά που συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού με στόχο τον έλεγχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι πρωτοφανή και δεν έχουν ανάλογο προηγούμενο. Νέες ομοσπονδίες-μαϊμούδες ιδρύονται, πιέσεις σε εκπροσώπους ομοσπονδιών ασκούνται, απειλές για οικονομικούς ελέγχους εκστομίζονται, υποσχέσεις για θέσεις δίνονται. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία της Δευτέρας (7 Φεβρουαρίου), απ' όπου θα προκύψει το προεδρείο της νέας ολομέλειας της ΕΟΕ.

Χθες επικυρώθηκε από τη ΓΓΑ η αναγνώριση τεσσάρων νέων Ολυμπιακών ομοσπονδιών που τα αθλήματά τους είναι χειμερινά και σχετικά άγνωστα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις ομοσπονδίες χόκεϊ επί πάγου, κέρλινγκ, λουτζ και μπόμπσλεϊ, οι οποίες με έγγραφά τους στην ΕΟΕ όρισαν εκπροσώπους τους τους κ.κ. Ουίλς, Νικολάκη, Δεληγιάννη και Μίχα. Μαζί με τους εκπροσώπους άλλων 30 ομοσπονδιών και τα δύο μέλη της ΔΟΕ κ.κ. Νικολάου και Φιλάρετο θα εκλέξουν το προεδρείο της ΕΟΕ. Αθλήματα άγνωστα, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς σωματεία, χωρίς αθλητές, χωρίς κριτές! Αθλήματα-σφραγίδες που μοναδική τους υποχρέωση είναι η υπερψήφιση των «εκλεκτών» της κυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΣΙΔΗ:  Αυτό δεν είναι αθλητισμός, αλλά ... “αλητισμός”!!! Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στην ΕΟΕ δεν εκλέγονται αξιοκρατικά από εσωτερικές επιλογές των ομοσπονδιών, αλλά γκαγκστερικά από τον υφυπουργό αλητισμού και την παρέα του. Εκτός βέβαια από τους ... καρεκλοκένταυρους, που είναι μισοί άνθρωποι και μισοί ... καρέκλα και δεν τους κουνάει κανένα κόμμα!

 
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/02/2005 

Τα «μαγειρέματα» στη ΓΓΑ έβγαλαν απόφαση-έκτρωμα με τέσσερις νέες ομοσπονδίες

 

Κομμάτιασαν τον πάγο... 

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ

 

Στο... παρά πέντε ακριβώς, η αθλητική ηγεσία το διέπραξε. Ο κατακερματισμός της ομοσπονδίας παγοδρομιών σε πέντε κομμάτια συντελέστηκε χθες το απόγευμα λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, παρά τα πολλά νομικά, γραφειοκρατικής υφής, αλλά και ουσίας προβλήματα. Τα... μαγειρέματα έγιναν στα γραφεία της ΓΓΑ και κράτησαν αρκετές ώρες. Εκεί σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η μεγαλύτερη ντροπή στον χώρο του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια.

(Και άλλα!) .....

 

Η άλλη άποψη (συνέχεια ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

Οι παραπάνω προβληματισμοί τέθηκαν (όπως είμαστε υποχρεωμένοι από τη δημοσιογραφική δεοντολογία) υπ' όψιν του Χρήστου Χατζηαθανασίου, προέδρου της ομοσπονδίας παγοδρομιών και «αρχιτέκτονα» (όπως εύκολα συνάγεται) του όλου εγχειρήματος.

«Οι ομοσπονδίες που δημιουργήθηκαν ασκούν δραστηριότητα πολλά χρόνια. Στο εξωτερικό τα αθλήματα αυτά ανήκουν σε ξεχωριστές το καθένα ομοσπονδίες. Από το 1993 που ιδρύθηκε η ομοσπονδία παγοδρομιών, οι αθλητές μας μετείχαν σε τρεις Ολυμπιάδες, με καλύτερη διάκριση τη 12η θέση. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια, παλεύαμε με τις δικές μας δυνάμεις, κόντρα στην προηγούμενη κυβέρνηση που μας έκανε πόλεμο και δεν μας έδωσε ποτέ δραχμή. Αντιθέτως, επιχορηγούσε την ομοσπονδία χιονοδρομιών, που η καλύτερη διάκρισή της είναι η 80ή θέση σε Ολυμπιάδα».
- Γιατί σας έκανε πόλεμο το ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεστε;

«Ο Χρήστος Σμυρλής, υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, μου είχε ζητήσει τότε να προσλάβω στην ομοσπονδία ορισμένα άτομα. Δεν είμαι άνθρωπος που ζητάω πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων. Ομως ο ένας ήταν κηπουρός και η άλλη έλεγε ότι ξέρει τρεις γλώσσες χωρίς τελικά να γνωρίζει ούτε ελληνικά. Δεν κάναμε τα κέφια τους και μπήκαμε στο στόχαστρο».
- Είχατε και μια δικαστική περιπέτεια...

«Επιχείρησαν να κλείσουν την ομοσπονδία. Δεν ανανέωσαν τις άδειες των προπονητών, μετά των σωματείων και στο τέλος, αφού ισχυρίστηκαν πως δεν έχουμε δραστηριότητα, ανακάλεσαν την άδεια της ομοσπονδίας. Αντιδράσαμε, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. Δικαιωθήκαμε. Τώρα όμως θα πρέπει να απολογηθούν αυτοί».
- Ποιους εννοείτε;

«Τον κ. Εξαρχο, πρώην γγΑ, και τον κ. Κοτσολάκη, τέως διευθυντή Αθλητισμού της ΓΓΑ και νυν υπάλληλο της ΕΟΕ. Αμφότεροι δικάζονται στις 9 Μαρτίου από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση καθήκοντος και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι δέκα χρόνια. Εκαναν τρομερά πράγματα οι άνθρωποι. Δεν αναγνώριζαν πανελλήνια ρεκόρ με το αιτιολογικό ότι το παγοδρόμιο δεν ήταν ολυμπιακών διαστάσεων. Εξαιτίας αυτού δεν εισήλθαν πολλά παιδιά στο πανεπιστήμιο και καταστράφηκε η καριέρα τους».
- Με ποια σωματεία συγκροτήθηκαν οι νέες ομοσπονδίες;

«Με τα σωματεία της ομοσπονδίας παγοδρομιών, που ασκούσαν δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα. Κάθε σωματείο μπορεί να δραστηριοποιείται σε όλα τα σπορ, δηλαδή να έχει τμήμα λουτζ, κέρλιγκ κ.λπ. Το κάθε σπορ υπάγεται πλέον στην οικεία ομοσπονδία».

Παρά τους ισχυρισμούς του κ. Χατζηαθανασίου για την ύπαρξη αληθινών σωματείων και όχι «μαϊμού», πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν πως «σωματεία... μεταφέρθηκαν από το καράτε του Γιώργου Γερόλυμπου και το χόκεϊ», ώστε να συγκροτηθεί ο αριθμός που απαιτείται από το νόμο (τουλάχιστον 20) για την ίδρυση μιας ομοσπονδίας.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΣΙΔΗ: Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Παγοδρομιών παίρνει την εκδίκησή του, και καλά κάνει ο άνθρωπος, αλλά και μας παραμυθιάζει ταυτόχρονα. Οι Έξαρχος και Κοτσολάκης σαφέστατα διέπρατταν κατά συρροή παράβαση καθήκοντος και προς την ΠΟΠΚ επί χρόνια. Δέκα χρόνια έτρωγε ο Χατζηαθανασίου στο κεφάλι το γκαγκστεριλίκι των προηγούμενων!!! Πώς να μην ενδώσει στο γκαγκστεριλίκι των επόμενων??? Το ότι έφτιαξε, όμως, τις τέσσερις ομοσπονδίες από τους συλλόγους των παγοδρομιών, είναι χοντρό παραμύθι!

Γερόλυμπος

Απλά ο νόμος του ... Αλ Καπόνε καλά κρατεί!

Θα διαφωνήσω με τις εκτιμήσεις του αρθρογράφου Ανδρέα Μπετσή, πως ο “αρχιτέκτονας” της ... ταρζανιάς είναι ο Χατζηαθανασίου!

Ο "αρχιτέκτονας" πιθανότερα είναι ο Γιώργος Γερόλυμπος, αιχμή του ... δόρατος του Ορφανού και της Νέας Δικτατορίας στα αθλητικά! Διότι δεν μπορείς να “πείσεις” πολλούς συλλόγους μιας άλλης ομοσπονδίας να ενδώσουν στη δική σου. Ενώ για τον Γερόλυμπο, ο οποίος έχει σε ετοιμότητα μια “ομάδα κρούσης” 20 συλλόγων με “φτιαγμένα” καταστατικά, είναι πολύ εύκολο ένα νέο άθλημα να προστίθεται στους σκοπούς του συλλόγου μόνο με απόφαση του ΔΣ του (και όχι της Γενικής Συνέλευσης) και έτσι να γράφονται είκοσι εικονικές αποφάσεις είκοσι Διοικητικών Συμβουλίων μέσα σε ένα απόγευμα! Βάζει, λοιπόν, είκοσι συλλόγους καράτε να κάνουν ... παγοδρομίες και ό,τι άλλο θέλει ο ... Ορφανός! Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ετοιμάζονται εύκολα, ενώ ο παραγγελιοδόχος της παρανομίας υφυπουργός αλητισμού Γιώργος Ορφανός ήδη έχει “προπληρώσει” τον Γερόλυμπο με τον αποκεφαλισμό της δικής μας ομοσπονδίας ΠΟΠΚ και την κάλυψη της ΕΛΟΚ από τις συνέπειες των παρανομιών της που βρήκε ή “κάλυψε” ο έλεγχος της ΓΓΑ επί ... Έξαρχου! Η δημιουργία ή η αρπαγή ομοσπονδιών είναι ψωμοτύρι για τον Γερόλυμπο γιατί ήδη από το 1995 έχει στήσει ή αρπάξει με "νόμιμες" απάτες 6-7 ομοσπονδίες, ενώ ο Χατζηαθανασίου ούτε μία!

Και μάλιστα ο Γερόλυμπος “κάνει παιχνίδι” και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δικτατορία αναλαμβάνοντας πλέον το ρόλο “μισθοφόρου” κατά την άλωση αθλητικών φορέων για τον εκάστοτε “πλειοδότη”!  Άλλοτε πλειοδότης είναι ο Φούρας και άλλοτε ο Ορφανός!

Ξεφύγαμε πλέον από την πολιτική διαφθορά, που ερχόμαστε πέμπτοι, και κολυμπάμε πρώτοι και ... περήφανοι μέσα στην πολιτική σαπίλα!

Ο αξιότιμος υφυπουργός αλητισμού Γιώργος Ορφανός, λοιπόν, είναι αυτός που εφαρμόζει σήμερα το νόμο του ... Αλ Καπόνε! Και εν γνώσει μάλιστα του “με σεβασμό στον πολίτη, τους νόμους, το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων” αρχηγού της Νέας Δικτατορίας, υπουργού πολιτισμού και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

Αν εσείς σαν Έλληνες πολίτες το ανέχεστε αυτό, εγώ σαν Ευρωπαίος πολίτης ΔΕΝ το ανέχομαι και πολύ σύντομα θα το καταγγείλω στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο! Δεν έχουν δικαίωμα ένας τυχαίος υφυπουργός και ένας τυχαίος υπουργός να διασύρουν την υπόληψη του Ελληνικού λαού σε όλο τον πλανήτη!!!


 

2-2-2005:  Ξάφνου εκδίδεται το επόμενο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2005

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα Τύπου που αναφέρονται σε νέες Αθλητικές Ομοσπονδίες, οι οποίες αποχωρίστηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών, σας πληροφορούμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προέβη σε αναγνώριση των κάτωθι Ομοσπονδιών:

1. Κέρλινγκ
2. Ελκύθρων Μπομπ και Σκέλετον
3. Ελκύθρων Λουτζ
4. Χόκεϊ επί Πάγου

Η αναγνώριση είναι σύμφωνη προς το άρθρο 20§1 του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που αναφέρεται σε σύσταση Ομοσπονδίας. Επίσης, και προς το άρθρο 28 §1 και §3α και β, που αναφέρεται στους όρους αναγνώρισης για άθλημα ή κλάδο άθλησης, που αποχωρίζεται από την Ομοσπονδία στην οποία αρχικά είχε υπαχθεί.

Ο Αλ Καπόνε με τον δικηγόρο του σε μια από τις ανεπιτυχείς εφέσεις του για μείωση της ποινής!


Η Γ.Γ.Α. προέβη στην αναγνώριση των Ομοσπονδιών, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω διατάξεις του νόμου, και αφού τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται και υποβλήθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΣΙΔΗ: Η πολιτική βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο! Ο υφυπουργός αλητισμού Γιώργος Ορφανός δεν απαντάει επί δέκα μήνες στο δίκαιο αίτημα αναγνώρισης της ΠΟΠΚ και δηλώνει θρασύτατα ότι αναγνωρίζει μέσα σε μια νύχτα ... τέσσερις ομοσπονδίες-μαϊμού! Για να υποβάλλει τους δύο φακέλους της για αναγνώριση η ΠΟΠΚ έκανε έξι μήνες για να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά τους και άλλους τέσσερις έκανε η αρμόδια υπάλληλος για να τα ελέγξει. Αν αυτό δεν είναι πολιτική διαφθορά, τότε τι είναι???

Στη ΓΓΑ συνηθίζουν να λένε ότι η αναγνώριση ομοσπονδίας είναι “πολιτική βούληση”. Ο σωστός χαρακτηρισμός είναι: “πολιτική βρωμιά”: Οι ομοσπονδίες αναγνωρίζονται με βάση το νόμο του ... Αλ Καπόνε. Δεν υπάρχει αθλητική ιδέα και αξιοκρατία στην πολιτική έκφραση και των δύο κομμάτων, παρά μόνο ποιός θα “κλέψει” τον άλλο!

 

2-2-2005:  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Aίφνης αποκτήσαμε λουτζ,

κέρλινγκ και μπόμπσλεϊ

N. A. Kωνσταντοπουλος - Σπυρ. Σπανεα

 

Ποια ομάδα κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα του κέρλινγκ; Aυτό του χόκεϊ σε πάγο; Ποιοι είναι οι κορυφαίοι Eλληνες αθλητές στο μπόμπσλεϊ και στο λουτζ; Aν δεν γνωρίζετε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, τότε δεν μετέχετε στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα.

Φυσικά και δεν σοβαρολογούμε. Aπλώς, οι άνθρωποι του υφυπουργού Aθλητισμού Γιώργου Oρφανού (φανταζόμαστε όχι εν αγνοία του) αποφάσισαν ν’ αυξήσουν τη δύναμη της Eλληνικής Oλυμπιακής Eπιτροπής (EOE) και να εκπροσωπούνται 34 ομοσπονδίες αντί 30. Eτσι, στις εκλογές της EOE στις 7 του μηνός, θα ψηφίσουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών κέρλινγκ (Aρις Nικολάκης), μπόμπσλεϊ (Xρήστος Mήττας), λουτζ (Aστέριος Δεληγιάννης) και ο Kώστας Oυίλς χόκεϊ σε πάγο (κάποτε γινόταν πρωτάθλημα σε αυτό με τη συμμετοχή λίγων ομάδων). T’ αθλήματα αυτά δεν καλλιεργούνται στην Eλλάδα και η ίδρυση των ομοσπονδιών, τη δεδομένη στιγμή, προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Για να ιδρυθεί μια ομοσπονδία πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού πρέπει να πάρει έγκριση από δικαστήριο και να έχει στη δύναμή της 20 σωματεία που να καλλιεργούν το άθλημα και κάθε ένα από αυτά να έχει ή 20 (ομαδικό άθλημα) ή 10 (ατομικό) αθλητές.

Για αθέμιτες κομματικές παρεμβάσεις στις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων των ομοσπονδιών στην EOE καταγγέλλει τον κ. Oρφανό ο βουλευτής του ΠAΣOK, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Nάσος Aλευράς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Bουλή. «Eίναι προκλητική η μεθόδευση. Aν επιλογή του υφυπουργού είναι να ελεγχθεί η EOE από ομάδα φίλων του, πρόκειται για κακό σενάριο. Tη στιγμή, μάλιστα, που διαφαίνεται συναίνεση για τον πρόεδρο, είναι κρίμα να γίνονται αυτά. Eτσι, και με αμφίβολης νομιμότητας ενέργειες, δεν προχωράει η εξυγίανση στον χώρο. T’ αθλήματα αυτά δεν υπάρχουν στην Eλλάδα. Eλπίζω ο πρωθυπουργός, μόλις πληροφορηθεί εις βάθος το θέμα, να βάλει φρένο», μας είπε.

Aπό την πλευρά του, ο Γιώργος Γερόλυμπος, μέλος της Nέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι τα ίδια έκανε το ΠAΣOK.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΣΙΔΗ:  Ο Νάσος Αλευράς καλά θα κάνει να μη μιλάει γιατί τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ! Όπως είναι φυσικό η Νέα Δικτατορία θα κάνει χειρότερα!

Η θλιβερή παρατήρηση, όμως, είναι ότι  το ΠΑΣΟΚ τα έκανε αυτά δια του ... μισθοφόρου ... κονκισταδόρ Γιώργου Γερόλυμπου, συνεργάτη τότε του Φούρα, του Φλωρίδη, του Έξαρχου κτλ. Ο Γερόλυμπος είχε χωθεί τότε στην ΕΟΕ σαν αντιπρόσωπος του Χόκεϋ, αφού πρώτα άρπαξε το Χόκεϋ (επί ... κουτόχορτου τότε!) με συλλόγους καράτε. Τώρα η Νέα Δικτατορία κάνει τα ίδια και χειρότερα πάλι δια του ... μισθοφόρου κονκισταδόρ Γιώργου Γερόλυμπου, συνεργάτη του Μεϊμαράκη, του Ορφανού και του “με σεβασμό στον πολίτη, τους νόμους, το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων” υπουργού πολιτισμού και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

Μεταξύ των ανταλλαγμάτων που προσέφερε ο Ορφανός είναι και η ... “εμφύτευση” του μισθοφόρου Γιώργου Γερόλυμπου στο ... Σόφτμπολ!!! Τους "φύτεψε" ο Ορφανός "το λουλούδι" για αντιπρόσωπο στην ... ΕΟΕ, αφού πρώτα τους ξεσκόνισε με οικονομικό έλεγχο ... για να μην έχουν αντιρρήσεις!!! Έτσι, για άλλη μια φορά ο Ορφανός "έφτιαξε" τον Γερόλυμπο, ώστε στην παγκόμια του καράτε, που είναι γενικός γραμματέας, να ισχυρίζεται ότι σαν μέλος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής θα βάλει το καράτε στους ολυμπιακούς! Κλέβοντας πάντα τα δικαιώματα της παγκόσμιας του Παραδοσιακού Καράτε! Ασύδοτο γκανγκστεριλίκι και μια Ελλάδα καταστραμμένη από τους διεφθαρμένους πολιτικούς!!!

Για το ποιός είναι ο Γιώργος Γερόλυμπος διαβάστε στο www.karate.gr  μέχρι να ... εκδοθεί το βιβλίο που βγάζω!

Αποτελούν αυτά απόλυτη ξεφτίλα της πολιτικής ζωής του τόπου ή όχι???

Και ας μην ισχυριστεί ο πρωθυπουργός ότι δεν τα ξέρει, γιατί τότε δεν είναι πρωθυπουργός, εφόσον οφείλει να τα ξέρει, αλλά κάτι άλλο!!!

 

 

Σε αυτό το σημείο θέλω να ζητήσω συγνώμη από το Νίκο Καραγιαννίδη, ιδρυτή και εκδότη του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, γιατί είχα χαρακτηρίσει (μέσα μου) χυδαίο το διπλανό εξώφυλλο του ΦΙΛΑΘΛΟΥ της ημέρας των εκλογών (7-3-2004, μου είχε εντυπωθεί και πήγα και το βρήκα!), ενώ ο άνθρωπος έγραφε αυτά που έβλεπε.

Οι πολιτικοί, που μας κυβερνούν, μας δίνουν την εντύπωση πως αυτή είναι η πραγματικότητα! Βέβαια ο Καραγιαννίδης αναφερόταν στο Ταεκβοντό, ... αλλά και στη ΓΓΑ! Τα γεγονότα, όμως, επιβεβαιώνουν τη σοφή παροιμία ... "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"!

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

Θύμιος Περσίδης
www.karate.gr    

 

  Αρχική     Επικαιρότητα    Περιεχόμενα Κεφαλαίου