karate.gr: 16 - Γενικά Πολιτικά Θέματα

Πρώτη δημοσίευση 13/9/04

                             Αρχική     Επικαιρότητα    Περιεχόμενα Κεφαλαίου

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

 

Γιώργος Ορφανός: Πολιτικά Ανεπαρκής

Περιφρόνηση και Αναισθησία, Αλαζονεία και Ανικανότητα,

Ντόπα και Ξεφτίλα, Κομματισμός και Αποτυχία!!!

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

Αθήνα, 12/09/2004

 

Πραγματικά αισθάνομαι πολύ άσχημα γράφοντας αυτές τις γραμμές! Είμαι όμως αποφασισμένος να προχωρήσω ως το τέλος. Ή θα τους πάρω την αναγνώριση ή θα με βάλουν φυλακή! Και είναι γελοιότητα και αναντίρρητη μορφή δικτατορισμού και τρομοκρατίας, όταν το κράτος φέρνει τον πολίτη σε μια τέτοια απελπιστική κατάσταση!

 

Αυτά που προηγήθηκαν!

Είμαι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), η οποία κάνει αιτήσεις αναγνώρισης στη Γενική Γραμματεία από το 1995. Ενώ η ΠΟΠΚ πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει την αναγνώριση της, παρ’ όλα αυτά και οι διοικητικοί υπάλληλοι της Γραμματείας και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της μας την αρνήθηκαν πλαστογραφώντας εν ψυχρώ την αλήθεια. Από τον ... Άννα Βασιλακόπουλο στον Καϊάφα Φούρα και από τον Άννα Φλωρίδη στον Καϊάφα Κουράκη και από τον Άννα Λιάνη στον Καϊάφα Έξαρχο (αυτός κι αν ήταν Καϊάφας!). Και ταυτόχρονα η Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε (ΕΟΕΚ), χρηματοδοτούμενη από τη ΓΓΑ, να ισχυρίζεται (εξαρχής και εν γνώση της ψευδέστατα) ότι κάνει Παραδοσιακό Καράτε για να μας το αρπάξει! Οκτώ χρόνια στα δικαστήρια και τους νικήσαμε κατά κράτος! Τους κάναμε σκόνη!

Κλείσαμε το γύρο του ΠΑΣΟΚ με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ αξιότιμο Καϊάφα Έξαρχο να κάνει 23 μήνες να απαντήσει στην αίτησή μας (!!!) αποδεικνύοντας ότι και ο ίδιος και ο δικτάτορας του Αθλητισμού Ευάγγελος Βενιζέλος έγραφαν σε ... περιφανή θέση τους πολίτες και τα αιτήματά τους! Και όχι μόνο έκανε 23 μήνες να απαντήσει στην ομοσπονδία μας το ξεφτέρι, αλλά απάντησε με μια καθ’ υπαγόρευση απάντηση (υποβολέας ο Γιώργος Γερόλυμπος, πρόεδρος της αντίδικης ΕΟΕΚ και υπόλογος για παρανομίες στο Αθήνα 2004), η οποία είναι και λανθασμένη και παράνομη και κυρίως ηλίθια!!! Συγκέντρωνε το θαυμαστό “τρία σε ένα”!

Και ζήσαμε εμείς χάλια και αυτοί πολύ καλύτερα φυσικά, αφού σαν πολιτική ηγεσία ΠΑΣΟΚ της ΓΓΑ επιχορηγούσαν την Ντόπα (βλέπε Ολυμπιακοί), τη βία (βλέπε το χάλι στα γήπεδα και τις ομοσπονδίες που αναγνώρισαν), την αρπαχτή (βλέπε τους τρόπους διαρροών χρημάτων του ελληνικού λαού και την απόλυτη έλλειψη ελέγχων στα οικονομικά των ομοσπονδιών!) και την “δηλωμένη” γιάφκα του φανατικού κομματισμού, όπως είχε καταντήσει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το προηγούμενο κυβερνών κόμμα (βλέπε αναγνώριση ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ από το “ξεφτέρι” πέντε μέρες πριν από τις εκλογές)!

 

Περιφρόνηση και Αναισθησία!

Και λέγαμε ότι άλλαξε η κυβέρνηση και ότι γλιτώσαμε από την αναισθησία με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στη ΓΓΑ. Πιστέψαμε στα λόγια της Νέας Δημοκρατίας και περιμέναμε να κριθεί αντικειμενικά το δίκαιο αίτημά μας! Μπά! Ίδια κεφάλια με άλλα κουστούμια. Ίδια νοοτροπία με άλλες γραβάτες: να αρπάξουν ό,τι τους είχαν αρπάξει οι προηγούμενοι!

Έφυγε ο Έξαρχος και ήρθε ο Ορφανός! Εννέα χρόνια είμαστε έξω από την πόρτα της ΓΓΑ και ο Ορφανός το ήξερε ως υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας. Με το που μπήκε πήρε και με εξώδικο τη διαμαρτυρία μας και σε είκοσι μέρες επιστολή υπόμνησης. Τίιιιποτα! Επί ένα μήνα επιδιώκαμε κάποιο ραντεβού. Τίιιιιποτα!  Μας αφήνει να περιμέεεεενουμε ..... μέχρι να πάμε από βαθιά γηρατειά!!!

Σε δύο μήνες (τον αφήσαμε να προσαρμοστεί) κάναμε έντονη υπόμνηση και τη στείλαμε με fax και email σε όλους τους βουλευτές, τα ΜΜΕ και τις ομοσπονδίες. Τίποτα! Μέχρι τέλος Ιουλίου κάναμε ακόμα 3-4 έντονες υπομνήσεις διαμαρτυρίας προς τον ίδιο και όλους τους ανωτέρω! Ήταν σαν να ζητούσαμε την αναγνώρισή μας από τον ίδιο τον κολλητό του Γιώργου Ορφανού, τον αντίδικό μας Γιώργο Γερόλυμπο! Δεν μπορώ να πω ότι ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός χαρακτηρίζεται από “αθλητική ευαισθησία”! Τα τεκμήρια των έξι μηνών μη απάντησης σε τόσες και τόσο έντονες ενοχλήσεις αποδεικνύουν την απόλυτη περιφρόνησή του προς τον πολίτη, ενώ η προσήλωσή του στην κομματική εκμετάλλευση της ΓΓΑ αποδεικνύει ότι χαρακτηρίζεται από την ίδια και χειρότερη με τους προηγούμενους απέραντη “αθλητική αναισθησία”!

Αν δικαιούμαστε αυτό που ζητάμε, μπορούσε να μας δώσει το δίκιο μας! Αν δεν το δικαιούμαστε, μπορούσε να μας πει: “δεν δικαιούστε για αυτό και αυτό το λόγο”. Αν θεωρεί την αίτησή μας απαντημένη με την ηλίθια επιστολή του Έξαρχου, μπορούσε να μας πει: “Η υπηρεσία σας έχει απαντήσει”. Αν προτιμάει, όμως να κάνει το ... παγώνι για να μην υποστεί το κόστος της απάντησης, τότε αποδεικνύεται από μόνος του “Άδειο Κουστούμι”. Είναι, λοιπόν, σαν να ζητάμε την αναγνώριση της ομοσπονδίας μας από τον αντίδικό μας και βασικό στέλεχος της ΝΔ ... Γιώργο Γερόλυμπο!

Οπωσδήποτε όλα αυτά είναι γνωστά στον Προκόπη Παυλόπουλο και στον Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι παραμυθιάζουν τον κόσμο με το περίφημο “Σεβασμό στον Πολίτη”, το “σε ένα μήνα ο πολίτης θα παίρνει απάντηση από τη δημόσια υπηρεσία” και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς! Η πλάκα είναι ότι το έχουν και μόστρα στην ιστοσελίδα της Νέας ... Δικτατορίας!

Φυσικά όλα αυτά έχουμε φροντίσει να κάνουν μέσω των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων, περιοδικών και ομοσπονδιών το γύρο του κόσμου και είναι αυτοί οι άνθρωποι που διασύρουν ασυνείδητα διεθνώς την Ελλάδα και όχι εμείς που δίνουμε δημοσιότητα στις παρανομίες τους!

 

Αλαζονεία και Ανικανότητα

Ο Γιώργος Ορφανός, λοιπόν, διοικεί τη ΓΓΑ με τον τρόπο του και κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ασχολούμαι 35 χρόνια σαν αθλητής, διοικητικός και δημοσιογράφος με τον αθλητισμό και γνωρίζω πολλά για τη λειτουργία της ΓΓΑ, των υπαλλήλων της, των ομοσπονδιών και των σωματείων. Η ΓΓΑ διαχειρίζεται πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ της περιουσίας του ελληνικού λαού κάθε χρόνο χωρίς κανένα έλεγχο. Αν έκανα εγώ, για παράδειγμα, προσωπικά έλεγχο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε θα εύρισκα εκατό σοβαρές παρανομίες! Και υπάρχουν ομοσπονδίες που παίρνουν τεράστια κονδύλια με μηδαμινό σχετικά αθλητικό έργο. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???

Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν εξελίξει τη ΓΓΑ σε “κομματικό εργαλείο” για να ικανοποιούν δικούς τους ψηφοφόρους, να δελεάζουν νέους, να κερδίζουν ψηφοφόρους των αντιπάλων και να τιμωρούν αντιφρονούντες! Από την απέναντι μεριά, όμως, και οι επαγγελματίες καρεκλοκένταυροι των διοικήσεων των ομοσπονδιών, άλλα σαΐνια αυτοί, έχουν αναπτυγμένο το “ένστικτο της αυτοσυντήρησης”, ώστε να εμφανίζονται ως χαμαιλέοντες που αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μπλε ανάλογα με το περιβάλλον, ενώ από κάτω κρύβεται η ίδια παρέα! Έτσι, η ίδια διοίκηση ομοσπονδίας είναι “κολλητή” και του Φούρα και του Μεϊμαράκη, ή και του Λιάνη και του Αλογοσκούφη, ή και του Έξαρχου και του Ορφανού!!! Τέλος, στη μέση αυτών των δύο βρίσκονται οι αξιότιμοι υπάλληλοι και διευθυντές της ΓΓΑ! Και όταν ένας διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού δίνει πλαστή βεβαίωση, όταν ένας τμηματάρχης παρανομεί εγγράφως, όταν άλλος λέει “δεν μας ενδιαφέρουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων”, όταν άλλοι στέλνουν τα παιδιά τους και τα ανήψια τους υπαλλήλους στις ομοσπονδίες, όταν καταγγέλεται και απολύεται διευθυντής του οικονομικού για υπεξαιρέσει χρημάτων από το ταμείο των ίδιων των υπαλλήλων της ΓΓΑ (!!!), όταν ... , όταν ... , όταν ... , τότε μιλάμε για μια ΓΓΑ γεμάτη αγγελούδια!!!

Θα μου πείτε: “Αφού δεν σου αρέσουν όλοι αυτοί, τότε γιατί ζητάς την αναγνώρισή τους;”

“Δεν κατάλαβα! Η ΓΓΑ είναι δημόσια υπηρεσία του ελληνικού λαού και αυτοί την έχουν καταντήσει σκουπιδότοπο! Θέλω να καθαρίσει και να πάρω ακριβώς ό,τι δικαιούμαι! Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο!”

Σε αυτό το περιβάλλον ήρθε προσαρμοσμένος να διοικήσει και ο κ. Γιώργος Ορφανός, αλλά δεν θα φάμε άλλα δέκα χρόνια στη μάπα την αλαζονεία, την ανικανότητα και τον σιχαμερό κομματισμό! Η μόνιμη και εμφανής σπουδή του να χρησιμοποιεί τη ΓΓΑ για προσωπική του προβολή και για τις κομματικές του συναλλαγές είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα του στερήσει τον χρόνο και τη γνώση να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού. Και η αποτυχία αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων του αθλητισμού θα πάρει τη μορφή της προσωπικής του αποτυχίας στο υπουργείο του. Άλλωστε οι πληγές του αθλητισμού είναι γνωστές σε όλους και άρχισαν να βγαίνουν.

Αυτή τη φορά όμως θα είμαστε εδώ και θα τον κυνηγάμε με τη σκληρή κριτική μας κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα! Έτσι ή αλλιώς τα έχουμε χάσει όλα! Τι άλλο μπορεί να μας πάρει! Το ξέρουμε πως είμαστε ένα ποντίκι απέναντι σε ένα κανόνι. Αλλά και τα ποντίκια του Internet ... ροκανίζουν καρέκλες!!!

Όπως θα δούμε παρακάτω η αλαζονεία απέναντι στον πολίτη ήδη έχει μετατραπεί σε ανικανότητα διοίκησης στον προγραμματισμό και την πρόβλεψη και αυτή άρχισε να σκιαγραφεί τη μορφή της αποτυχίας.

 

Ντόπα και Ξεφτίλα

Και η πρώτη πληγή του αθλητισμού βγήκε και μας χτύπησε απανωτά παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ΓΓΑ επιχορηγούσε την Ντόπα σε κορυφαίους αθλητές μέσω παράνομων οδών! Διεθνής ντροπή για τον ελληνικό λαό που πληρώνει και θα πληρώνει με το αίμα του το οικονομικό έγκλημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα διασύρθηκε, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν ήξεραν που να κρυφτούν! Οι Έλληνες της Ελλάδας δεν ήθελαν να το πιστέψουν!

Ήταν μια πληγή που κατατρώει χρόνια τον αθλητισμό. Όλοι το ήξεραν ή όφειλαν να το ήξεραν και ουδέν έπραξαν. Επιεικώς ανίκανοι! Για δεκαπέντε μέρες πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης, εξαφάνισε το μισό της πανάκριβης τελετής έναρξης και επισκίασε όλους τους αγώνες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να απομονωθεί.

Να είμαστε δίκαιοι: Η Ντόπα στον αθλητισμό μας ήταν έργο του ΠΑΣΟΚ, γιατί την τάιζε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία της ΓΓΑ, και η Ξεφτίλα σε όλο τον πλανήτη ήταν έργο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ο άσχετος υφυπουργός Γιώργος Ορφανός κοιμόταν με τα τσαρούχια και δεν σκέφθηκε να προβλέψει και να προλάβει τον εξευτελισμό. “Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω”, είπε αρχικά! “Έδωσα στέγη στην επιτροπή αντιντόπινγκ και προϋπολογισμό για αντιντόπινγκ.”, επιχειρηματολόγησε αργότερα! Γελοιότητες! Ούτε τις ευθύνες του δεν αναλαμβάνει!

Το ίδιο χρονικό διάστημα που τα έκανε αυτά, έπεφταν οι ενέσεις και το χαπάκωμα σαν το χαλάζι. (Και πέφτουν ακόμα! Και το επιχορηγεί ακόμα!) Ο εθνικός αθλητισμός έπαιζε ρόλο διαφήμισης για τους δόκτορες Τζέκυλ και η ΓΓΑ χρηματοδοτούσε τις εισαγωγές τους σε νέα Ντόπα μέσω ... Αίαντα!!! Αποδεκτή και πάγια πρακτική για τη ΓΓΑ η παρανομία, όταν την εγκρίνει ο υπουργός! Όπως αποδεκτή είναι και η παρανομία του να είναι πολιτική επιλογή η αναγνώριση νέας ομοσπονδίας! Τόσο πολύ έχουν συνηθίσει την υπουργική παρανομία, ώστε την ... νομοθετούν με άνεση! (Βλέπε νόμο 2725/99 ή νόμο ... Βενιζέλου!)

Αλλά θα σκάσουν και άλλες βόμβες μέσα στη ΓΓΑ. Αρκεί να πατήσουμε το κουμπάκι!

 

Κομματισμός και Αποτυχία

Όλα τα προηγούμενα τα είχαμε προβλέψει από τον Ιούλιο 2004 και βγαίνουνε σιγά-σιγά.

Το γιατί και πώς είναι απλό. Ένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του, σέβεται και τον πολίτη. Και όταν σέβεται τον πολίτη, απαντά στα αιτήματά του. Όταν σε διάστημα πέντε μηνών δεν απαντάει σε πέντε δημόσιες επιστολές του πολίτη, οι οποίες του καταλογίζουν κομματισμό και ανικανότητα, και σε δεκαπέντε τηλεφωνικές προσπάθειες για ραντεβού, τότε είναι φανερό ότι δουλεύει αυστηρά μόνο για το προσωπικό του όφελος και τους κομματικούς του στόχους!

Ένας τέτοιος υπουργός έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και είναι προτιμότερο “να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια”, να πάρουμε έναν Αλβανό ... με πράσινη κάρτα να τον βάλουμε στη ΓΓΑ για να δουλέψει αμερόληπτα και με ίσους όρους για όλους! Και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και αυτός θα φάει ψωμάκι o άνθρωπος και θα μας ευγνωμονεί!

Η πολιτική ανεπάρκεια του Γιώργου Ορφανού έγινε φανερή αρκετά γρήγορα.

Κατά την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αρπάξει τις διοικήσεις των ομοσπονδιών, ο Γιώργος Ορφανός κρατάει τις ομοσπονδίες αιχμάλωτες και τις διοικήσεις τους μετέωρες μην αποκαλύπτοντας, ακόμα και τώρα τον Σεπτέμβριο, το ύψος των φετινών προϋπολογισμών για τις ομοσπονδίες.

Κοντραρίστηκε για αυτό το θέμα με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, πρόεδρο της κολύμβησης, αλλά όταν αυτός απέλυσε 44 γυμναστές της κολύμβησης λόγω άδειου ταμείου, ο Ορφανός έκανε όπισθεν ολοταχώς, αφήνοντας όλη την αγριάδα των ραδιοφωνικών χαρακτηρισμών “ψεύτη, κτλ.” στην άκρη.

Η δεύτερη και απόλυτη ήττα ήταν το νομοσχέδιο περί βίας με τις ... “τσόντες” περί εκλογών στις ομοσπονδίες! (Στη Βουλή τις “τσόντες” τις λένε “τροπολογίες” και τις φέρνουν την τελευταία νύχτα λες και δεν τις ήξεραν από την αρχή!) Ομολογουμένως το να νομοθετείς κατά της βίας και ταυτόχρονα  ... νομίμως να την επιχορηγείς είναι υψίστη εθνική ηλιθιότης!!! Εκεί μας έφεραν ο Έξαρχος και ο Ορφανός!!!

Παρένθεση:

Τα δύο μεγάλα κόμματα, τέρατα άγνοιας και υποκρισίας και τα δύο, μιλάνε για καταστολή της βίας, ενώ ταυτόχρονα οι Βενιζέλος, Λιάνης και ξεφτέρι Έξαρχος αναγνώρισαν για απόλυτα κομματικούς λόγους πέντε μέρες πριν από τις εκλογές το ... Κικ Μπόξινγκ και στη συνέχεια το άλλο ξεφτέρι ο Ορφανός χαιρέτισε με χαρά και προλόγισε τους αγώνες του Κικ Μπόξινγκ στην Κέρκυρα (3-9 Μαΐου 2004), έτοιμος να το επιχορηγήσει και να βάλει και τους ... πρωταθλητές του χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια, με τον επόμενο χαιρετισμό:

Προς την Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ

Αθήνα, 5 Απριλίου 2004

Αγαπητοί φίλοι,

Αποτελεί μεγάλη χαρά για μένα και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα η διοργάνωση και υποστήριξη αθλητικών συναντήσεων, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα από 3 έως 9 Μαΐου 2004. Η χώρα μας λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στον αθλητικό κόσμο μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων από 60 χώρες με 1500 αθλητές και αθλήτριες, καθώς και επίσημων προσκεκλημένων άλλων κρατών.

Παράλληλα, το Παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα Kick Boxing στο νησί των Φαιάκων, θα προσδώσει και ένα ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρον στη χώρα μας, προβάλλοντας το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, τα κάστρα και τα ενδιαφέροντα μνημεία του νησιού, βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα διαδραματίσει φυσικά και η κάλυψη των αγώνων από τα διεθνή και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Με τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες αυτοί θα στεφθούν με επιτυχία, χαιρετίζω τους αθλητές, αθλήτριες και προπονητές του Kick Boxing, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing και όλους τους φορείς που συμβάλλουν σε αυτή τη διοργάνωση και εύχομαι καλή διαμονή στις αποστολές των ομάδων και τους φίλους του αθλήματος.

Με τους πιο θερμούς χαιρετισμούς

Γιώργος Ορφανός

Υφυπουργός Πολιτισμού, Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού

Μα το Κικ Μπόξινγκ, αγαπητοί άσχετοι, είναι το κατ’ εξοχήν άθλημα απόλυτης βίας, όταν οι κανονισμοί του υπαγορεύουν σαν ύψιστο αντικειμενικό σκοπό του αθλητή να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλο! Ξέρετε τι θα πει νοκ άουτ??? Θα πει να του σπάσεις τα πλευρά, να του σπάσεις το συκώτι, να του σπάσεις τα δόντια, να του πρήξεις το μάτι, να του κάνεις λιώμα τη μούρη, να πέσει και να μην ξανασηκωθεί, να τον πάρουν με φορείο, ... να μην τον γνωρίζει η μάνα του! Και για αυτό το σκοπό ο κάθε αθλητής μια ζωή στην προπόνηση χτυπάει το σάκο για να δυναμώσει τα χτυπήματά του, ώστε να χτυπάει τον αντίπαλο χωρίς έλεος, και δέχεται να τον βαράνε για να αντέχει στο ξύλο! Εκ των πραγμάτων πρόκειται για ένα καθαρά επαγγελματικό άθλημα, διότι ο κάθε αθλητής παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα και άρα παίζει για το χρήμα και πέφτουν και χοντρά στοιχήματα!!!

Έχετε δει παιδάκια δέκα χρονών να χτυπιούνται σε αγώνα Κικ Μπόξινγκ; Εγώ έχω δει και το σιχάθηκα! Και τα έχω δει να γεμίζουν αίματα από πάνω μέχρι κάτω και με παρότρυνση του προπονητή να χτυπάνε κλαίγοντας πιο δυνατά το ένα το άλλο!!!

Αυτό τον αθλητισμό θέλετε;

Με τέτοιες ομοσπονδίες θα καταπολεμήσετε τη βία;

Κικ Μπόξινγκ που σας ... χρειάζεται!!!

Κλείνει η παρένθεση!

 

Η πρώτη μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή χρεώνεται στον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Ορφανό και συνίσταται στην τραγελαφική προσπάθειά του να βάλει χέρι στις διοικήσεις των ομοσπονδιών και ιδιαίτερα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Και το λέω τραγελαφική γιατί, ενώ είχε δίκιο σε όλα, είχε αδύνατα επιχειρηματολογικά ερείσματα με αποτέλεσμα μόλις του έκαναν ένα “μπου” η FIFA και ένα “γαβ” η ΔΟΕ και έχασε και τα αβγά και τα ... κουβέλια!!!

Χάθηκαν, λοιπόν, η ΕΠΟ, οι ομοσπονδίες και η ΕΟΕ; Μπα! Τώρα να δείτε που θα κόψει τελείως τις επιχορηγήσεις για να φύγουν οι ... καλοσυνηθισμένοι και μέχρι να έρθουν “τα δικά μας παιδιά” θα καθίσει ο αθλητισμός δέκα χρόνια κάτω! (Όχι κάτω από τη μπάρα! Αυτοί αρκέστηκαν σε ... τρίτες θέσεις!)

 

Τι γίνεται σήμερα!

Σήμερα γίνονται τα ίδια ... (να μην πω!) που γίνονταν και χθες!

1-     Ο Γερόλυμπος είναι επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΕΚ και συνεργάτης του Ορφανού και μέλος της Ολυμπιακής Ακαδημίας και πιθανότατα ακόμα έμπορος αθλητικών ειδών καράτε, εκτός αν “πούλησε” την MEGA HELLAS!

2-     Ας σημειώσουμε εδώ ότι μέσα στις ταρζανιές του Γερόλυμπου, με την έγκριση βέβαια της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και η αρπαγή του Χόκεϋ από τους αυθεντικούς συλλόγους του Χόκεϋ με δέκα συλλόγους καράτε, ίσα-ίσα για να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία (εν γνώσει της) ακόμα έναν αντιπρόσωπο, τον Γερόλυμπο, στην ΕΟΕ! Ποίο ήταν το αποτέλεσμα; Στο Χόκεϋ, το οποίο διοικείται από ανθρώπους του καράτε και πήρε πάνω από ένα δισεκατομμύριο Δρχ, από τον ελληνικό λαό μέχρι σήμερα, έκαναν τις ... καμαριέρες και τους σερβιτόρους των άλλων ομάδων στους Ολυμπιακούς μια και η Ελληνική ομάδα Χόκεϋ δεν κρίθηκε ικανή για τους αγώνες και δεν έπαιξε!

3-     Η Ντόπα δεν σταμάτησε βέβαια! Όσο δεν την βλέπατε πριν, άλλο τόσο δεν την βλέπετε και τώρα! Οι ομοσπονδίες της Ντόπας εξακολουθούν να επιχορηγούνται. Μερικές γνωστές και μερικές μη γνωστές (ακόμα)!

4-     Στα οικονομικά της ΓΓΑ και των ομοσπονδιών εξακολουθεί να επικρατεί ΤΟ Χάος! Και βάσει νόμου βέβαια! (Προσφορά: Θέλετε να ελέγξω ... αφιλοκερδώς την ΕΛΟΚ, η οποία δεν έγραφε τις δαπάνες στα βιβλία Πρακτικών του ΔΣ, όπως ορίζει ο νόμος??? Το προτείνω, διότι οι ελεγκτές σας δεν θα βρουν τίποτα, όπως και οι προηγούμενοι του Υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν ... οκτώ χρόνια να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, και οι άλλοι προηγούμενοι της ΓΓΑ, που τον παράτησαν στη μέση!)

5-     Το Κικ Μπόξινγκ λέει ότι “χαϊδεύουν” και δεν χτυπάνε στην ιστοσελίδα του. Πάντως οι θερμοί οπαδοί στα γήπεδα ... κάνουν κικ μπόξινγκ και ΔΕΝ χαϊδεύουν αλλά χτυπάνε! Άλλωστε, όταν πας στο γήπεδο για ξύλο, ποιό άθλημα θα σε ελκύει!

6-     Οι πρωταθλητές ομοσπονδιών αθλημάτων-μαϊμούδων ... μπαίνουν στα πανεπιστήμια με ευνοϊκούς όρους εις βάρος των άλλων υποψηφίων με τις ευλογίες του Οίκου της Μεγάλης Ανοχής (ΓΓΑ)!

7-     Το Παραδοσιακό Καράτε με νόμιμη ομοσπονδία και νόμιμο αίτημα αναγνώρισης, το οποίο, όπως και το τζούντο, είναι πολιτιστική κληρονομιά της Ιαπωνίας και η πηγή “αντιγραφής” άλλων τριών-τεσσάρων αναγνωρισμένων ομοσπονδιών, δεν αναγνωρίζεται από τους κουφιοκέφαλους!!!

8-     Ο Γιώργος Ορφανός επέδειξε απόλυτη ανικανότητα και είναι χρεωμένος με την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας να εξυγιάνει σε πρώτη φάση τον Αθλητισμό.

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

 

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

    Αρχική     Επικαιρότητα    Περιεχόμενα Κεφαλαίου