karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

ΟΡΦΑΝΟΣ - ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΠΙΚΑΣ

Πρώτη δημοσίευση  18/5/2005.

  Αρχική      Επικαιρότητα     Αθλητικά Θέματα .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!


Οι Νταβατζήδες του Αθλητισμού

ή

“το Σύνδρομο του Γερόλυμπου”


ΜΕΡΟΣ  ΤΡΙΤΟ (Μέρος Πρώτο - Μέρος Δεύτερο)


Ε.Ο.Α.

Η Ελληνική Ομοσπονδία της Απάτης,

με την αναγνώριση και επιχορήγηση της ... ΓΓΑ!!!

(αναφέρομαι σε όσους διαχειρίζονται συλλόγους σφραγίδες!)


Η Πυραμίδα της Απάτης

 

Όταν ήμουν φοιτητής (πριν από 40 χρόνια) πήγα να πιάσω δουλειά σε εταιρεία που βρήκα από αγγελία. Πέρασα ένα σεμινάριο 3-4 ωρών και ήμουν έτοιμος για μεγάλες αμοιβές. Η εταιρεία πουλούσε κάποια προϊόντα με πρωτοποριακό σύστημα. Το πρωτοποριακό σύστημα είχε έρθει σαν ... ξαφνική φλασιά στο μυαλό αμερικανού δάσκαλου στα 55 του και μέσα σε δυό χρόνια τον είχε κάνει πλούσιο! Έτσι μας παραμύθιασαν στο σεμινάριο. Το σύστημα δεν ήταν τίποτα άλλο από τη μέθοδο των πωλήσεων με μετακυλιόμενο ποσοστό κέρδους μέσα σε μια ιεραρχία αρχαιότητας. Δηλαδή, ο κάθε πωλητής Β πουλάει ο ίδιος προϊόντα και φέρνει στην εταιρεία μερικούς άλλους πωλητές Γ. Από τα προϊόντα που πουλάει ο ίδιος ο Β παίρνει ποσοστό κέρδους (π.χ. 15%). Αλλά και από τα προϊόντα που πουλάνε οι πωλητές Γ που έφερε στην εταιρεία ο Β παίρνει ποσοστό κέρδους (μικρότερο, π.χ. 5%). Επίσης, και από τα προϊόντα που πουλάει ο ίδιος ο Β και οι πωλητές, που αυτός έφερε στην εταιρεία, παίρνει ποσοστό κέρδους ο ιεραρχικά προηγούμενος πωλητής Α (π.χ.2%), ο οποίος έφερε τον Β στην εταιρεία! Το σύστημα καταλήγει στο να θέλει να γίνει πωλητής ο κάθε τελικός καταναλωτής νομίζοντας, το βλήμα, ότι το ποσοστό κέρδους για να πουλήσει αποτελεί έκπτωση όταν αγοράζει και άρα αγοράζει ... χονδρικώς!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά σκίζεται να βρει κι άλλους τελικούς καταναλωτές στους οποίους να πουλάει, ώστε να ανέβει στην ιεραρχία της απάτης. Αυτό, όμως, το σύστημα αποτελεί απάτη, διότι πείθει έμμεσα τον τελικό καταναλωτή να γίνεται απατεώνας "λιανοπωλητής" σε τιμές 15% πάνω από τη λιανική. Είναι, επίσης, παραεμπόριο και παραοικονομία, διότι διακινεί εμπορεύματα και υπηρεσίες από τα οποία προκύπτουν κέρδη χωρίς παραστατικά πώλησης και άρα χωρίς φορολογία!

Από την εποχή του "δάσκαλου με τη φλασιά" που έγινε εκατομυριούχος πέρασαν 40 χρόνια και τέτοια συστήματα έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και αθλητικής ζωής της κοινωνίας μας. Δεν είναι τίποτα άλλο από τα λεγόμενα "Συστήματα της Πυραμίδας" κατά τα οποία ένα σύνολο απατεώνων είναι συμφωνημένα διαχωρισμένο σε "επίπεδα", όπου το κάθε επίπεδο "εξαπατά" ή "εκμεταλεύεται" το αποκάτω επίπεδο "πληρώνοντας για προστασία και κάλυψη" (διάβαζε "νταβατζιλίκι") το αποπάνω επίπεδο.

Όπως το στερεομετρικό σχήμα της πυραμίδας, έτσι και η Πυραμίδα της Απάτης έχει γεωμετρικά όρια: Το επίπεδο της κορυφής είναι αυτοί που τα τρώνε χοντρά!!! Και το επίπεδο της βάσης είναι αυτοί, ας μου επιτραπεί ο τεχνικός όρος, που... πιάνονται "μαλάκες"!!!


Η παρούσα δημοσίευση επέχει θέση διαμαρτυρίας, διότι ο υφυπουργός αθλητισμού (διάβαζε: ο υφυπουργός του υπουργείου Κομματικών Παροχών) Γιώργος Ορφανός έχει καβαλήσει την κορυφή μιας "αθλητικής" πυραμίδας απάτης τοποθετώντας με θράσος τον ελληνικό λαό στη ... βάση!!!


Ο μαϊμού-Μάστερ των 6 νταν

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε

διενεργεί εξετάσεις μαύρων ζωνών καράτε!

 

Η ΕΛΟΚ με την 475α/22-4-05 ανακοίνωσή της προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, όπως μου παραπονέθηκαν 5-6 σύλλογοι από την επαρχία, διενεργεί εξετάσεις βαθμών (νταν) στο γυμναστήριο του Συλλόγου Τζούντο-Καράτε Αθηνών, Καλησπέρη 12 και Αριστοτέλους, στο Χαλάνδρι.

Δώστε προσοχή στην απάτη εις βάρος των αθλητών και εκπαιδευτών όλων των συλλόγων καράτε όλης της Ελλάδας, που έχουν στήσει ο κολλητός συνεργάτης του Ορφανού Γιώργος Γερόλυμπος, ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ και εφοριακός Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος, ο τελωνιακός και γραμματέας της ΕΛΟΚ Γιώργος Μπίκας και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ.


Πρέπει να το ελέγξει το ΣΔΟΕ αμέσως!

 

ΕΛΟΚ: πληροφορεί ότι θα διενεργήσει εξετάσεις  - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ - για πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο νταν ΕΛΟΚ. Οι εξετάσεις θα γίνουν στην ύλη του Wado-ryu Karate, του Shito-ryu, του Goju-ryu, του Kyokushinkai, του Shotokai, του Shidokan και του Shotokan. χωρίς να έχει η ΕΛΟΚ καμιά απολύτως σχέση και επαφή με τους κεντρικούς οργανισμούς αυτών των στυλ καράτε στην Ιαπωνία. Θα μου πείτε ότι έχει τον Παπαδημητρόπουλο, 6 νταν Σίτο-ρύου! ... Πάσο!!!

Η πυραμίδα της απάτης στο χώρο του καράτε της ΕΛΟΚ!

1- Στην κορυφή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο οποίος καλύπτει και υποστηρίζει τις παρανομίες του κολλητού του Γερόλυμπου με αντάλλαγμα να έχει πολιτικό έρεισμα στο επίπεδο των ομοσπονδιών, συλλόγων και απλών ψηφοφόρων.

2- Αποκάτω ο Γερόλυμπος (σαλτιμπάγκος των αθλητικών ομοσπονδιών ΕΛΟΚ, ΕΦΕΟΖ, ΕΟΠΕΚ, ΕΟΧ, ΕΟΚ, ΕΟΠΚ, ΕΟΣ, BKF, EKF, WKF και άλλων) ο οποίος με τις πλάτες του Ορφανού ελέγχει το ΔΣ και τους Τεχνικούς της ΕΛΟΚ και διαχειρίζεται ανέλεγκτα διοικητικά και οικονομικά το ανθρώπινο και το υλικό δυναμικό της.

3- Αποκάτω το ΔΣ της ΕΛΟΚ του οποίου ένα-ένα τα άτομα απολαμβάνουν των προσωπικών τους προνομίων σαν άτομα και σαν σύλλογοι-σχολές έναντι του αποκάτω επιπέδου των αρχιεκπαιδευτών και των τεχνικών, "πληρώνοντας" τον Γερόλυμπο με την ανοχή τους στις εξώφθαλμες οικονομικές και διοικητικές παρανομίες του.

4- Οι Αρχιεκπαιδευτές (αρχηγοί στυλ!!!) και οι δήθεν τεχνικές επιτροπές: άνθρωποι με τίτλους από το ΔΣ για προσωπική αυτοπροβολή και οικονομικές απολαβές από εξετάσεις, σεμινάρια και διαιτησίες αγώνων. Πώς να μην στηρίζουν με τους συλλόγους τους ένα τέτοιο ΔΣ που τους δίνει "Φαΐ"???

5- Με την υποστήριξη του προηγουμένου επιπέδου λειτουργούν και κονομάνε οι προπονητές, οι διαιτητές και οι σύλλογοι-σχολές. Ένα πτυχίο εμπειρικού προπονητή είναι σήμερα μια οικονομική λύση για πολλούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Πληρώνουν όσο-όσο μια μαιμού τεχνική κατάρτιση στους αφέντες του πιο πάνω επιπέδου για να μπορέσουν με τη σειρά τους να στήσουν μια σχολή και να εισπράττουν από τα κορόιδα του αποκάτω επιπέδου.

6- Αθλητές, γονείς και φορολογούμενοι που δίνουμε με εμπιστοσύνη τα λεφτά μας στους συλλόγους για να γυμναστούν τα παιδιά μας και την εμπιστοσύνη μας στον κάθε Ορφανό να τα διοικήσει αξιοκρατικά την ανάπτυξη του αθλητισμού (επιχορηγήσεις ομοσπονδιών, θέσεις αθλητών στο δημόσιο, εισαγωγές αθλητών στα πανεπιστήμια) και εκείνος διευκολύνει τους διάφορους Γερόλυμπους για την εξασφάλιση της επανεκλογής του και ό,τι άλλο!!!

Παρατήρηση: Η λέξη "νταν" είναι ιαπωνική, σημαίνει "βαθμός" και τα πρώτο, δεύτερο, τρίτο, κτλ. νταν αποτελούν αποδεικτικά του επιπέδου τεχνικής κατάρτισης. Όπως είναι φυσικό η "μέτρηση" της τεχνικής κατάρτισης πρέπει να έχει ένα αξιόπιστο μέτρο το οποίο να σχετίζεται άρρηκτα με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και αξιοσέβαστο πρότυπο αναφοράς. Άλλο να πάρεις 5ο νταν από την κυρά-Μαριγώ της γειτονιάς και άλλο να πάρεις 5ο νταν από οργανισμό και δασκάλους εξεταστές της Ιαπωνίας απόγονους του Παραδοσιακού Καράτε, όπως αυτό διδάχτηκε και διαδόθηκε από τους μεγάλους δασκάλους του καράτε και τους μαθητές τους επίσης μεγάλους δασκάλους. Και αναφέρω και ονόματα: Νακαγιάμα, Νισιγιάμα, Ενοέντα, Καναζάβα, Σουζούκι, Κάσε, Σιράι, Οργανισμό Γκότζου-ρύου, Japan Karate Association και άλλους!

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν ομοσπονδίες και δάσκαλοι μαϊμού στην Αμερική και στην Ευρώπη, που πουλάνε ψεύτικα διπλώματα με γιαπωνέζικα γράμματα επάνω και με παγώνια για γαρνιτούρα από 50 μέχρι 200 δολλάρια για κάθε απατεώνα παραμυθά. Τώρα, όμως, το προσοδοφόρο αυτό επάγγελμα έχει περάσει στα χέρια ομοσπονδιών με κρατική ή και διεθνή απήχηση μια και αφήνει κέρδη για τους καρεκλοκένταυρους του αθλήματος!

 

Η ΕΛΟΚ του Γερόλυμπου συγκεκριμένα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΝΤΑΝ!!! Και κάθε αντίθετη κίνησή της αποτελεί απάτη κατά των συλλόγων, των εκπαιδευτών, των αθλητών και των Ελλήνων!

 

Το 3ο? νταν υπογράφει τώρα και διεθνή τεχνικά διπλώματα!

1- Δεν έχει τα εχέγγυα, διότι δεν έχει κανέναν πραγματικά υψηλόβαθμο τεχνικό στο καράτε με τουλάχιστον 7-8 νταν από διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό, ώστε να μπορεί να εγκαθιδρύσει ένα διεθνώς αξιοσέβαστο και αποδεκτό σύστημα απονομής νταν. Συνεπώς τα νταν που δίνει από δασκάλους του επιπέδου του 6ου νταν του ... Παπαδημητρόπουλου θα είναι η μόνη που θα τα αναγνωρίζει και άρα είναι για τα σκουπίδια, όπως και του ... Παπαδημητρόπουλου!!! Δηλαδή, είναι σαν να άρχισε ξαφνικά ο μπακάλης της γειτονιάς να πουλάει ... Ph. D. !!!

2- Δεν έχει το δικαίωμα να δίνει τεχνικά νταν στο καράτε, διότι το καράτε της ΕΛΟΚ είναι το ίδιο με αυτό της παγκόσμιας WUKO, της οποίας είναι μέλος, το οποίο είναι καθαρά και μόνο αθλητικό μη δίνοντας καμιά σημασία στην φιλοσοφία του καράτε, στην τεχνική του και στα νταν, πράγμα που αποδεικνύεται και από την ιστοσελίδα της WUKO, στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται το παραμικρό για Κανονισμούς Εξετάσεων Απονομής Νταν. Αυτό είναι αυταπόδεικτο και εκ του ότι η WUKO αποδέχεται όλα τα ανύπαρκτα προσωπικά στυλ του κάθε ξενέρωτου από κάθε γωνιά της γης, με όποιο τρόπο και όνομα του έρθει και το δηλώσει! Συνεπώς, οι ελληνικές εξετάσεις νταν δεν είναι τίποτα άλλο από μια Πυραμίδα Απάτης για να τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη οι επιτήδειοι!

3- Δεν μπορεί η ΕΛΟΚ να δίνει νταν, διότι τα υψηλότερα γνήσια τεχνικά νταν που έχει σε κάθε στυλ με το ζόρι φτάνουν τα τρίτα ή τέταρτα και σπάνια το πέμπτο. Μην κοιτάτε τον Παπαδημητρόπουλο που φόρεσε μόνος του το 6ο για να μην του πέφτει το παντελόνι!!! Για να δίνει η ΕΛΟΚ 5, 6, 7 νταν θα πρέπει να έχει εκπαιδευτές με γνήσια 7, 8, 9 νταν! Αλλά τώρα που δεν έχει, πάλι δεν πειράζει: θα τους τα δίνει ο ... Μάστερ Σαμούχος, τελικά, μαζί με τις φόρμες του Γερόλυμπου που πουλάει!

 

Επομένως, η ΕΛΟΚ δημιουργεί εξετάσεις για μαϊμού νταν και εισπράττει τόσα χρόνια φοβερά ποσά χωρίς να αποδίδει ΦΠΑ. Για να ετοιμαστούν οι υποψήφιοι, παρακολουθούν επί χρόνια μαθήματα και σεμινάρια σε σχολές δήθεν εκπαιδευτών με μεγαλύτερα νταν πληρώνοντας φυσικά. Οι κατά στυλ εκπαιδευτές πληρώνουν και οι ίδιοι μαθήματα και σεμινάρια στους "υψηλόβαθμους" της "ιεραρχίας". Οι εξετάσεις γίνονται σε διάφορες "ύλες", πράγμα που και αυτό αποδεικνύει το "όσοι κορόϊδα, προσέλθετε!". Ένα είναι το καράτε της ΕΛΟΚ. Αυτό που καθορίζουν οι κανονισμοί αγώνων της. Μία είναι η ύλη που οδηγεί σε αυτό το καράτε. Τι δουλειά έχει να παριστάνει ότι καλύπτει όλα τα γνωστά στυλ, αφού με κανένα δεν έχει σχέση. Άλλωστε, σε καμιά άλλη εθνική ομοσπονδία καμιάς άλλης χώρας δεν γίνονται τέτοιου είδους εξετάσεις νταν! Γιατί η ΕΛΟΚ!

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο γυμναστήριο του συλλόγου Τζούντο-Καράτε Αθηνών, Καλησπέρη 12 και Αριστοτέλους, στο Χαλάνδρι, το Σάββατο, 21-5-2005!

Τα πούλησες όλα!!!

Παρατήρηση:  Γιατί στον σύλλογο που είναι πρόεδρος ο τελωνιακός Γιώργος Μπίκας, γενικός γραμματέας της ΕΛΟΚ? Γιατί στο Χαλάνδρι, στην εφορία του οποίου είναι εφοριακός ο πρόεδρος Παπαδημητρόπουλος? Μήπως επειδή μπορεί να καλύψει "τυχόν αναποδιά"??? Ποιά απάτη και ποιά κάλυψη παίζονται???

 

Από εκεί και κάτω η ανακοίνωση μπαίνει στις λεπτομέρειες των απαιτήσεων:


Το ΣΔΟΕ γιατί κάθεται???


Και να τι θα πληρώσετε σε λογαριασμό τραπέζης, ή και μετρητά στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς να διευκρινίζεται αν τα επόμενα ποσά περιλαμβάνουν ΦΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν αποδίδει η ΕΛΟΚ ΦΠΑ για τις εμπορικές της δραστηριότητες, τότε οι παραπάνω μάγκες, εκτός από την εξαπάτηση των αθλητών του καράτε, κλέβουν και το κράτος:

Σκανδαλωδώς υπεύθυνος ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Κομματικών Παροχών Γιώργος Ορφανός, με τις ευλογίες του οποίου ο Γερόλυμπος είναι σήμερα παράνομα πολυθεσίτης σε ασυμβίβαστες θέσεις και εκμεταλλεύεται επί δέκα χρόνια ως δικτάτορας την ομοσπονδία Καράτε.

Και το γελοίον της υπόθεσης κλείνει με την υποσημείωση: "διπλώματα από ιδιώτες, συλλόγους, οργανισμούς, ομοσπονδίες, που δεν τους ξέρουμε, δεν αναγνωρίζονται".

 

Αλλά το αποκορύφωμα της απάτης του Γερόλυμπου βρίσκεται στη "συνέχεια των διπλωμάτων των μαύρων ζωνών". Για να γίνουν ακόμα πιο έγκυρα αυτά τα ... "καλόχαρτα" λέει στα κορόιδα: δώστε μου 100 ευρώ (ενδεικτικό) για να σας επικυρώσει η Παγκόσμια τα διπλώματά σας! Δηλαδή εννοεί: να πάρει ο κάθε ενδιαφερόμενος ένα δίπλωμα γραμμένο στα αγγλικά που να λέει ότι η WKF αναγνωρίζει το νταν που πήρε στην Ελλάδα και να υπογράφεται από τον Γερόλυμπο και τον Εσπίνος!!!

Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο σε παγκόσμια κλίμακα και να μην τους πλακώσουνε στις φάπες και τον Εσπίνος και τον Γερόλυμπο όλες οι χώρες!!! Αν είναι δυνατόν να υπάρχει καρατέκα που να θέλει να αλλάξει το δίπλωμά του με την υπογραφή του Ενοέντα ή του Καναζάβα ή του Νισιγιάμα ή του Κάσε ή του Σιράι ή της JKA ή του Ογιάμα με άλλο δίπλωμα με την υπογραφή του Γερόλυμπου και του Εσπίνος!!! Μόνο όσοι έχουν ένα "σκουπίδι από την ΕΛΟΚ" θα το αλλάξουν με ένα "διεθνές σκουπίδι" από την WUKO!!! Και ας σημαίνει αυτό ότι πληρώνουν διπλή την κοροϊδία!

Αυτή κι αν είναι απάτη! Σε ποιές άλλες χώρες γίνεται αυτό? Σε ποιό σημείο της ιστοσελίδας της WUKO/WKF καταχωρείται ότι κάνει τέτοια απάτη η Παγκόσμια Ομοσπονδία? Πού υπάρχει κονδύλι εσόδων της Παγκόσμιας, στο οποίο φένονται οι τεράστιες εισπράξεις από "αναγνώριση διπλωμάτων" σε όλο τον κόσμο! Και σε ποιά ιεραρχία αναγνωρίζονται αυτά τα διπλώματα, αφού η WUKO/WKF ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ!!!

Η πρώτη σκέψη που κάνει κανείς είναι ότι αυτή η απάτη γίνεται μόνο από τον Γερόλυμπο, μόνο για τα κορόιδα τους Έλληνες και το χρήμα πάει καρφωτό στην τσέπη του Γερόλυμπου!!!

 

Και όμως η απάτη με τη στήριξη της ΓΓΑ πιάνει, γιατί η στρατιά των ...κορόιδων είναι ατέλειωτη! Από την άλλη μεριά το κάνουν και εν γνώσει τους για να ενταχθούν στην Πυραμίδα της Απάτης! Άλλοι θέλουν να λένε ότι έχουν μαύρη ζώνη, άλλοι θέλουν να παριστάνουν τους "εκπαιδευτές" παίρνοντας με την ανοχή της ΓΓΑ πτυχίο εμπειρικού προπονητή από τη ΓΓΑ, άλλοι παριστάνουν τους εκπαιδευτές ... εκπαιδευτών, άλλοι τους διαιτητές και οι τύπου ... "Παπαδημητρόπουλος" μαϊμούδες-μάστερ τους αρχηγούς συστήματος ... τρομάρα σου!!!

 

Και η Πυραμίδα είναι φανερό ότι είναι καλά στημένη για την εκμετάλλευση των κορόιδων από την κορυφή που είναι ο Υπουργός Αθλητισμού μέχρι τα βλήματα της βάσης!!! Με ρυθμιστή τον Γερόλυμπο βέβαια.

 


Ορφανέ παραιτήσου: Είσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τον Αθλητισμό του τόπου!!!


 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

 

Θύμιος Περσίδης


www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα     Αθλητικά Θέματα .