karate.gr: 145 - Οι Δραστηριότητες της WKF στο Διεθνή Χώρο.

ΚΑΡΑΤΕ: Οι "Δολοφόνοι" του Παγκόσμιου Καράτε πρέπει να Πληρώσουν!!!

Πρώτη δημοσίευση 30/12/2009, τελευταία τροποποίηση 19/1/10.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!


Ανήκουστο και απαράδεκτο: Ο Σάββας Μαστραππάς με άρθρο του στο "Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες" αθωώνει τον "δολοφόνο του καράτε" Γιώργο Γερόλυμπο!

 

Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Παρά τη μεγάλη χρονική διαφορά με την οποία γράφηκαν, το παρόν άρθρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το προηγούμενο (εδώ). Όταν δίνω αναμφισβήτητα και επιβεβαιωμένα αποδεικτικά στοιχεία και άνθρωποι του χώρου του καράτε, όπως ο Σάββας Μαστραππάς, ένας επί χρόνια ειδικευμένος τεχνικός του καράτε και σχολαστικός μελετητής και αρθρογράφος των εξελίξεων στο χώρο του, δεν κατανοούν και δεν αποδέχονται την αποδεικτική τους ισχύ, τότε ο χώρος όχι μόνο "από κάπου μπάζει", αλλά "μπάζει απ' όλες τις πάντες"!!! Είμαι πάντα υπέρ της συζήτησης, όταν αυτή δίνει αποτελέσματα, ώστε να προχωράμε μπροστά και όχι για να καθόμαστε σε μια κουνιστή πολυθρόνα. Και μπροστά προχωράμε, όταν αποδεικνύουμε γεγονότα και ρόλους ανθρώπων με σκοπό να λύνουμε προβλήματα και να ξεφεύγουμε από ζημιογόνες καταστάσεις.

 

 

Το Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες καλά θα κάνει να γράφει ουσιαστικά νέα για τις επίσημες ομοσπονδίες στην Ελλάδα με τους εκατοντάδες αθλητές, οι οποίοι δεν έχουν καμιά ενημέρωση και οι σύλλογοί τους σβήνουν, και όχι για τα παράσιτα των μαχητικών τεχνών του ανωτέρω τύπου!

Ο ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΜΕΤΑΠΗΔΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΝΓΚΟΣ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΡΑΤΕ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ???

 

Στο τεύχος 100/Δεκεμβρίου 2009 του περιοδικού, υποτίθεται του χώρου, "Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες" (αριστερά), και στις σελίδες 14-16, ο Σάββας Μαστραπάς, ένας από τους ειδικότερους τεχνικούς και αρθρογράφους στο χώρο του καράτε, καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις του καράτε ως προς την Ολυμπιακή προοπτική του, οι οποίες απόψεις κάθε άλλο παρά την πραγματικότητα απεικονίζουν. Χαρακτηρίζω το παραπάνω περιοδικό ως "υποτίθεται του χώρου", διότι κατά την πάγια τακτική περίεργης αντίληψης του εκδότη του  ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει για τον πολυπληθή κόσμο του Καράτε με τα ελάχιστα, ασυνεχή, αποσπασματικά και ασήμαντα άρθρα του περί το καράτε και τις δραστηριότητές του στην χώρα μας. Απόδειξη για το τελευταίο αποτελούν και οι "μισόκαρδες" φωτογραφίες που διανθίζουν τα λιγοστά άρθρα περί το καράτε, τους συλλόγους του και τις ομοσπονδίες του, οι οποίες φωτογραφίες είναι τόσο μικρές ώστε δεν αναγνωρίζει κανείς ούτε ένα πρόσωπο, μην έχοντας έτσι λόγο ύπαρξης!

Στο άρθρο του κ. Μαστραππά (δεξιά το πρωτότυπο του άρθρου), το οποίο και είδα τελείως τυχαία, είμαι υποχρεωμένος να δώσω απαντήσεις και να επισημάνω ατέλειες, ασάφειες και παρερμηνείες, οι οποίες θίγουν τα δικαιώματα και τα κεκτημένα της Π.Ο.Π.Κ. (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε), διότι δίνουν απόλυτα λανθασμένες εντυπώσεις και ερμηνείες των πραγματικών περιστατικών και των υπευθύνων για αυτά. Ένας επιπλέον λόγος για αυτή μου την απόφαση είναι και το ότι αναφέρεται το όνομά μου με τρόπο που απαξιώνονται οι θέσεις μου και ο αγώνας μου για την αλήθεια. Από το πρωτότυπο άρθρο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν αμφισβητείται λόγω της φωτογραφίας του, θα επισημάνω κατ' αρχήν τα ακόλουθα (4) σημεία:

 

1) Υπότιτλος του άρθρου:

"Είναι, κατά τη γνώμη μας, προφανές ότι η Δ.Ο.Ε. δεν ήθελε ούτε θέλει το Καράτε στoυs κόλπουs τηs. Για να κερδίσει χρόνο και να απoπoιηθεί την επιταγή που προβάλλει η μαζικότητα του Aθλητικoύ Καράτε εμφύτευσε σε αυτό, ακολουθώντας μία πάγια Μακιαβελική τακτική, δύο τουλάχιστον εμφυλίους."

Θα διαφωνήσω: Κατά τη γνώμη μου είναι προφανές ότι η ΔΟΕ  (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια τα αθλήματα, τις ομοσπονδίες τους, τους απανταχού φιλάθλους τους, τις χώρες και τους πλανητάρχες. Οι αποφάσεις της έλκονται πάντα από το πολύ-πολύ-πολύ χρήμα και υποδεικνύονται από τις 10-12 πολυεθνικές, που είναι οι κύριοι χορηγοί της. Απόδειξη είναι ότι΄"έγραψε" κανονικά τον Μπάρακ Ομπάμα, όταν αυτός πήγε τον Οκτώβριο 2009 στο 121ο Συνέδριο της ΔΟΕ στην Κοπενχάγη  για να υποστηρίξει (για πρώτη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε τέτοια δουλειά) την υποψηφιότητα του Σικάγου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2016, καθώς και τον προηγούμενο πρόεδρο τής ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανχ, ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του (88? σήμερα) ζήτησε δραματικά τους Αγώνες για τη Μαδρίτη!  Η ΔΟΕ έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, γιατί παρά τη διεθνή οικονομική κρίση η Βραζιλία είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο που παρουσιάζει ανάπτυξη λόγω των πετρελαίων της. Εννοείται ότι οι αποφάσεις της ΔΟΕ λαμβάνονται πάντα με "αμερόληπτη και δημοκρατική ψηφοφορία" (του ... κώλου τα εννιάμερα! - Σόρυ για το μπινελίκι, αλλά τους έρχεται γάντι!), όπως θα δείτε παρακάτω. Όπως και να έχει το πράγμα, η ΔΟΕ δεν έχει ανάγκη και δεν ασχολείται να εμφυτεύσει "εμφυλίους" στο καράτε. Του λέει ένα "ΟΧΙ" με υποτιθέμενη "δημοκρατική ψηφοφορία" και το ξαποστέλνει.

   

Η ΔΟΕ έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, γιατί παρά τη διεθνή οικονομική κρίση η Βραζιλία είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο που παρουσιάζει ανάπτυξη λόγω των ... πετρελαίων της!!!

 Τους εμφυλίους τους δημιούργησε η WUKO και οι άνθρωποί της Γερόλυμπος και Εσπίνος με τη βοήθεια του προστάτη τους φασίστα Χουάν Αντόνιο Σάμαρανχ. Το "φασίστα" το αποδεικνύει και η αριστερή φωτογραφία τραβηγμένη το 1974 παρακαλώ στην 38η επέτειο της επικράτησης του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία, οπου ο Σάμαρανχ χαιρετάει με τον ναζιστικό χαιρετισμό!

 

2) Πάντοτε μετά από όποιες αρνητικές εξελίξεις, έρχεται η περίοδος της γκρίνιας. Αναζητούνται ένοχοι και αποδιοπομπαίοι τράγοι, αναζητούνται ευθύνες.

Κάποιοι συντάκτες του διεθνούς αθλητικού τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικoύ, γενικού και ειδικού, αφήνουν αιχμές και φωτογραφίζουν την Ελληνική πρωτεύουσα στην προσπάθειά τους να αποδώσουν ευθύνες σε επίπεδο χειρισμών και προθέσεων.

Κανένας όμως δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετεί μια κατηγορία τέτοιου βαθμού. Ούτε φυσικά η στήλη διαθέτει τέτοια πληροφόρηση, οπότε, ελλείψει στοιχείων, αποτελεί πρώτου βαθμού ηθικό ολίσθημα να κατασκευαστούν ένοχοι.

 

Εδώ ο φίλος Σάββας Μαστραππάς με "φωτογραφίζει"! Αλλά εγώ δεν φωτογραφίζω! Εγώ λέω τα πρόσωπα με το όνομά τους! Τι έχει να πει ο κ. Μαστραππάς για τα στοιχεία του άρθρου μου 20/12/04 - Διεθνή Ψέμματα του Εσπίνος και του Γερόλυμπου, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα της W.K.F. Και οι ... κότες κάνουν καράτε!!! με βάση τα οποία κέρδισα σε όλα τα δικαστήρια το δικαίωμα της ΠΟΠΚ επί του παραδοσιακού καράτε, που ήθελε να αρπάξει ο Γερόλυμπος???

Η αλήθεια μοιάζει με τα παραμύθια! Θυμάστε κάτι παιδικά έργα με το "γιγάντιο καλαμάρι", το "τέρας του βυθού της θάλασσας", το "γιγάντιο χταπόδι", το "Κράκεν" από τους "Πειρατές της Καραϊβικής" και άλλα "τέρατα" που είχαν δημιουργήσει η φαντασία των ναυτικών ή δήθεν οι πυρηνικές δοκιμές σε ανεξερεύνητες θάλασσες, τα οποία τύλιγαν με τα πλοκάμια τους τεράστια πλοία και τα τραβούσαν σε χιλιάδες μέτρα βάθος???  Έ, το ίδιο έχουν κάνει και οι χαζές οι κυβερνήσεις των κρατών. Έχουν δημιουργήσει το "Γιγάντιο Τέρας ΔΟΕ", μια πολυεθνική εταιρεία, που έχει τυλίξει με τα πλοκάμια του όλο τον πλανήτη, τον γυρίζει κατά πως θέλει και καρφώνει το γιγάντιο ράμφος του στις χώρες που μπορεί να απομυζήσει είτε λόγω πραγματικού πλούτου είτε λόγω βλακείας! (Η Ελλάδα δεν είχε πραγματικό πλούτο!) Και όσο περνάνε τα χρόνια αυτό το Τέρας αδιαφορεί ακόμα και στο να τηρεί τα προσχήματα, όπως θα δείτε και στις σχετικές ψηφοφορίες πιο κάτω!

 
Το "Κράκεν" (ΔΟΕ) αρπάζει στα πλοκάμια του μία χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και την βυθίζει οικονομικά στον πάτο της θάλασσας!

(Παρένθεση: Το 1996 συμμετείχα σε μια Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα", η οποία ποτέ δεν εισακούστηκε! Φάτε τώρα την οικονομική κρίση στην κεφάλα για να μάθετε!

Σημείωση: Θυμίζω ότι κατά την προολυμπιακή περίοδο του Αθήνα 2004, ο Γιώργος Γερόλυμπος πληρωνόταν για 4-5 χρόνια (?) με 1,5 εκ. δρχ. μισθό το μήνα από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ως διευθυντής αθλημάτων και εξεδιώχθη από τη Γιάννα Αγγελοπούλου λόγω εμπλοκής του, ως ένας από τους τρεις αεριτζίδες μετόχους, σε "περίεργη" εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και με σκοπό ίδρυσης την ανάληψη τμήματος της ηλεκτρονικής ασφάλειας των Ολυμπιακών του 2004, δηλαδή το γνωστό C4I, το οποίο ο ελληνικός λαός ΧΡΥΣΟπλήρωσε και ΠΟΤΕ δεν είδε!)

Η αλήθεια για το καράτε είναι ότι το 1993 η ΔΟΕ με απόφαση της Ολομέλειάς της στο Συνέδριο του Μόντε Κάρλο είχε ανοίξει την πόρτα στο καράτε και έμενε στις δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες να γίνουν μία και να "εισέλθουν" στους Ολυμπιακούς! Και υπάρχουν συγκεκριμμένοι "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ", που ευθύνονται για την μη συνένωση των δύο παγκόσμιων ομοσπονδιών. Το 1993 ίσως ήταν η μοναδική ευκαιρία για την αναγνώριση του καράτε. Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία κατέστρεψε ο Γερόλυμπος! Τώρα, και μετά από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996, και μετά την έκρηξη των καταγγελιών μέσω Internet και άλλων ΜΜΕ για δωροδοκίες των "αθανάτων" (επαναλαμβάνω το ανωτέρω μπινελίκι!) πριν και κατά τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, είναι φανερό πλέον ότι για να πάρεις αναγνώριση από την ΔΟΕ πρέπει να πουλήσεις τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τα αδέρφια σου και την ψυχή σου στον διάβολο, να πάρεις ... τα μετρητά και ... να τα δώσεις στη ΔΟΕ!

 


 Το μαϊμού-καράτε της ΕΛΟΚ

3) Για χρόνια, η πλευρά της WUKO και μετά της WKF επιτιθόταν με δριμύτητα στον πρόσφατα εκλιπόντα ηγέτη του παραδοσιακού Καράτε (ΙΤΚF), Δάσκαλο Νισιγιάμα, για την πεισματική του άρνηση να αποδεχθεί τους όρους τους και να συναινέσει στnν ίδρυση μιας Ομοσπονδίας.

 

Ο ψευδής αυτός ισχυρισμός είναι πραγματικά απαράδεκτο να διατυπώνεται στην Ελλάδα και μάλιστα από τον Σάββα Μαστραππά! Ο ψευδής αυτός ισχυρισμός διαδόθηκε από τον Γερόλυμπο και πολλοί τον υιοθέτησαν απροβλημάτιστα!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

1) Η ΔΟΕ έδωσε σχέδιο καταστατικού στις WUKO και ITKF (δυό χρόνια πριν από την ψήφισή του από την ολομέλεια της ΔΟΕ τον Οκτώβριο 1993), ώστε να συνενωθούν στην WKF μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμένοντας ταυτόχρονα ανεξάρτητες στους δικούς τους παγκόσμιους οργανισμούς.

2) Η WUKO πήρε αυτό το σχέδιο καταστατικού και αμέσως άλλαξε ηλιθίως το όνομά της από WUKO σε ... WKF υπό τη διοίκηση Ντελκούρ, Γερόλυμπου και Εσπίνος πριν από τον Οκτώβριο 1993.

3) Τον Οκτώβριο 1993 γίνεται το Συνέδριο της ΔΟΕ στο Μόντε Κάρλο, το οποίο Συνέδριο ψηφίζει το Σχέδιο για την ίδρυση της WKF.

4) Στη συνέχεια η WUKO-WKF παρίστανε ότι δήθεν καλύπτει και το παραδοσιακό καράτε και έλεγε στον Μάστερ Νισιγιάμα: "Αν θέλετε, ελάτε να γραφτήτε σε μάς! Γιατί δεν έρχεστε?" Και εννούσε "ως απλά μέλη ΥΠΟ τη διοίκηση της WUKO.

5) Φυσικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό και η ITKF επέμενε να τηρηθεί απόλυτα το Σχέδιο Καταστατικού που είχε ψηφίσει η ολομέλεια της ΔΟΕ και το οποίο αναφερόταν στις δύο διαφορετικές ομοσπονδίες καράτε που κάλυπταν τα δύο διαφορετικά είδη καράτε! Είναι προφανής η απάτη της WUKO και των Ντελκούρ, Γερόλυμπου και Εσπίνος. Είναι προφανής ο "δολοφονικός ρόλος" του Γερόλυμπου για το καράτε!

 

Ειναι γνωστότατο ότι μετά το 1993 είχαν συσταθεί δύο επιτροπές, μία από την WUKO και μια από την ITKF, για να επιτευχθεί η συνένωση των δύο ομοσπονδιών! Και είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι ό ο Γιώργος Γερόλυμπος ήταν μέλος της επιτροπής της WUKO!

Και είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι την εποχή που ο Γερόλυμπος, ως μέλος της επιτροπής της WUKO, συζητούσε με την αντίστοιχη επιτροπή της ITKF (1995 με 1999), ακριβώς την ίδια εποχή αυτός ο αρχιψεύταρος δολοφόνος του καράτε ερχόταν στα δικαστήρια της ΕΛΟΚ κατά της ΠΟΠΚ και κατέθετε ψέματα μπροστα μου ότι η ITKF είχε ... "κλείσει" και ήταν πλέον ανύπαρκτη, μόνο και μόνο για να αρπάξει τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ για το παραδοσιακό καράτε και να τα χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα ότι δήθεν το μαϊμού-καράτε της ΕΛΟΚ (αριστερά) και κατ' επέκταση της WUKO περιλάμβανε και το "παραδοσιακό καράτε". Και είναι "αρχιψεύταρος" διότι η ITKF διοργάνωνε συνεχώς πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, στα οποία έπαιρνε μέρος και η Ελλάδα με την ΠΟΠΚ!

 

Στις 21-23 Νοεμβρίου 1983 η Ελληνική Εταιρεία Καράτε έστειλε στο Κάιρο δεκαπενταμελή ελληνική αποστολή (άνω φωτό) στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της International Amateur Karate Federation (IAKF) με πρόεδρο τον Χιντετάκα Νισιγιάμα, ως εθνική ομοσπονδία παραδοσιακών στυλ και μέλος της διεθνούς αυτής ομοσπονδίας παραδοσιακών στυλ. Το περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ του "ανεπανάληπτου" Θύμιου Περσίδη κάλυψε από κοντά κάθε λεπτομέρεια των αγώνων και των δραστηριοτήτων της ελληνικής αποστολής, ώστε τίποτε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σήμερα.

Από το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της International Amateur Karate Federation (IAKF, συνέχεια της οποίας είναι η ITKF, International Traditional Karate Federation, μέλος της οποίας είναι η ΠΟΠΚ) με πρόεδρο και τότε και μετέπειτα τον Χιντετάκα Νισιγιάμα. Κάιρο, Νοέμβριος 1983. Στο βίντεο βλέπετε τον πρωταθλητή στα Κάτα των αγώνων Οσάκα σενσέι.

1983: Όταν ο Γερόλυμπος "πιπίλαγε το δάχτυλο του ποδιού του" στο καράτε ακόμα !!!

 

4) ΣΗΜ. 1:  Αρκετοί αναγνώστες της στήλης ρωτούν τη γνώμη μου για τη θέση που προβάλλει εδώ και χρόνια ο κ. Θ. Περσίδης στη γνωστή ιστοσελίδα του www.karate.gr. Ότι δηλαδή:  «Οι ίδιοι οι επικεφαλής της WKF δεν θέλουν να γίνει το Καράτε Ολυμπιακό Άθλημα, διότι μια διεθνή Ομοσπονδία δεν υπάρχει ανώτατη αρχή διεθνώς να την ελέγξει ακόμα-ακόμα ούτε οικονομικά».

Είναι μία άποψη προερχόμενη απά έναν ευφυή άνθρωπο, γνώστη του παρασκηνίου (Ελληνικού και διεθνούς) και της ανθρώπιvης ψυχολογίας.

Είναι όμως μία σεβαστή άποψη, όπως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατηρεί την άποψή του.

Η στήλη όμως και η δεοντολογία, όταν πρόκειται να προσάψει σε κάποιους τόσο βαρύ κατηγορητήριο, πρέπει να διαθέτει επαρκή στοιχεία τα οποία βεβαίως δεν διαθέτει.

 

Τα πιο πάνω με μαύρα γράμματα είναι αλλοπρόσαλλα και αρνούμαι κατηγορηματικά ότι τα έγραψα ποτέ, αλλά δεν βγάζουν και νόημα! Ίσως το =WKF= να είναι τυπογραφικό λάθος, διότι οι επικεφαλής της WUKO-WKF και οι επικεφαλής της ITKF επιθυμούν όλοι να γίνει το καράτε Ολυμπιακό Άθλημα! Με τη διαφορά ότι η ITKF αποδέχεται μια συνομοσπονδία με μέλη τις δύο ανεξάρτητες διοικητικά παγκόσμιες ομοσπονδίες, δηλαδή όπως διατυπώθηκε το σχέδιο κοινού καταστατικού από την ΔΟΕ το 1993, ενώ η WUKO-WKF θέλει να διοικεί την συνομοσπονδία και μαζί με αυτή και τον κλάδο της ITKF. Μετά το "διότι" επίσης δεν βγαίνει νόημα!!!

Στο ότι είμαι ευφυής θα ... συμφωνήσω, αλλά τώρα στα γεράματα δεν έχω ανάγκη από καμιά επιβεβαίωση!

Το επόμενο: "Είναι όμως μία σεβαστή άποψη, όπως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατηρεί την άποψή του."  μου ακούγεται σαν "είναι έξυπνος και σεβαστός αλλά στο συγκεκριμένο θέμα κάνει λάθος!" Ή μου ακούγεται σαν το "γέρασε και από κάπου ... χάνει!"

Τέλος, αν η "στήλη" δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία, τότε δεν μπορεί να γράφει για αυτό το ειδικό θέμα με τρόπο που να ξελασπώνει τον Γερόλυμπο!!! Αν δεν έχει επαρκή στοιχεία, τότε γιατί δεν μου τα ζήτησε ποτέ? Η "στήλη" και το περιοδικό έχουν υποχρέωση στην αλήθεια και στον αναγνώστη, μια υποχρέωση-συνείδηση που είχα πάντα όταν έβγαζα το ΔΥΝΑΜΙΚΟ και έχω τώρα όταν γράφω στο karate.gr, και δεν έχουν καμιά υποχρέωση ούτε στον Περσίδη ούτε στον Γερόλυμπο!


Η κυνική "Εμπορία" του Αθλητικού Ιδεώδους!

Άφησα για το τέλος τις "δημοκρατικές" αποφάσεις της ΔΟΕ για την επιλογή των αθλημάτων των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων, αφού πρώτα τονίσω ότι ο Πρόεδρος της ΔΟΕ είναι και ο δικτάτορας των μελών της! Αυτό σημαίνει ότι με το γλυκό ή με το άγριο γίνεται πάντα το δικό του! Υπήρχε και άλλη περίπτωση???

Από τους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίδνεϋ η ΔΟΕ διαπίστωσε τη γιγάντωση των Αγώνων και ήθελε να τους μειώση σε διάρκεια. Γι' αυτό σκέφθηκαν να αφαιρέσουν δύο αθλήματα με το λιγότερο ενδιαφέρον και να προσθέσουν δύο νέα: αλισβερίσι να γίνεται, αφού τέτοιες αλλαγές δημιουργούν συνθήκες "λαδώματος", διότι εμένα μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι αυτό ήταν ένα τέχνασμα για να "μπαινοβγάζουν αθλήματα" ώστε να δημιουργούν νέα αντικείμενα δωροδοκιών (πείτε ότι βλέπω πολύ ... τηλεόραση!). Πάντως, η βρωμιά για δωροδοκίες των αθανάτων με επαύλεις, ταξίδια, φοιτήσεις των παιδιών τους στα πανάκριβα αμερικάνικα πανεπιστήμια και άλλα, που βγήκε στο Internet μετά την Ατλάντα αναφερόταν στις ψήφους των αθανάτων για τις πόλεις που θα διοργάνωναν προσεχώς Ολυμπιακούς! Τώρα σε αυτές τις ψήφους προστέθηκαν και αυτές για το "μπες-βγες" των αθλημάτων στους Ολυμπιακούς!

Η συζήτηση για αυτό το θέμα έγινε για πρώτη φορά στο 114ο Συνέδριο στην Πόλη του Μεξικό (12/9/02) με υποψήφια να βγουν από τους Αγώνες του 2004 στην Αθήνας δύο από τα Μπέιζμπολ, Σόφτμπολ, Μοντέρνο Πένταθλο, Ταεκβοντό και Ξιφασκία, και υποψήφια να μπουν δύο από τα Γκολφ, Αθλητικό Ρόλλερ, Σκουώς, Ράγκμπυ-7 και Καράτε. Κανείς όμως δεν τολμούσε να απορρίψει άθλημα που ήταν ήδη μέσα στην Ολυμπιάδα και η συζήτηση δεν καρποφόρησε.

 

Στο 117ο Συνέδριο της ΔΟΕ στην Σιγκαπούρη (8/7/05) τα δύο θέματα τέθηκαν σε μυστική ψηφοφορία για τους Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και το πρωί αποφασίστηκε να βγουν τα Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ. Το απόγευμα έλαβαν χώρα οι επόμενες δύο ψηφοφορίες στο σώμα των αθανάτων. Η πρώτη ψηφοφορία αφορούσε στο πρώτο νέο άθλημα και η δεύτερη στο δεύτερο νέο άθλημα. Κατ' αυτές τις ψηφοφορίες γίνονται διαδοχικοί γύροι και κάθε φορά αφαιρείται το άθλημα που έρχεται τελευταίο. Τέλος, βάσει του άρθρου 46 του καταστατικού της ΔΟΕ ένα νέο άθλημα μπαίνει πανηγυρικά στους αγώνες αν πάρει ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 των ψηφισάντων, ενώ ΔΕΝ μπαίνει αν δεν την πάρει.

 

Ψηφοφορία για το πρώτο νέο άθλημα   Ψηφοφορία για το δεύτερο νέο άθλημα
1ος Γύρος 2ος Γύρος 3ος Γύρος 4ος Γύρος   1ος Γύρος 2ος Γύρος 3ος Γύρος
Καράτε 23 Καράτε 27 Καράτε 33 Σκουώς 40   Καράτε 32 Καράτε 35 Καράτε 54
Ρόλλερ 20 Ράγκμπυ 22 Σκουώς 29 Καράτε 39   Ράγκμπυ 23 Ράγκμπυ 33 Ράγκμπυ 38
Ράγκμπυ 17 Σκουώς 21 Ράγκμπυ 25       Ρόλλερ 22 Ρόλλερ 28    
Σκουώς 16 Ρόλλερ 20           Γκόλφ 15        
Γκόλφ 14                          

 

Η πρώτη απάτη είναι φανερό ότι είναι η ίδια η ψηφοφορία! Γιατί να χρειάζεται ψηφοφορία και να μην είναι αρκετή μια εμπεριστατωμένη μελέτη από ειδικούς? Η ΔΟΕ θα πει "Γιατί οι ειδικοί μπορεί να δωροδοκηθούν:" Κι εγώ λέω ότι με την ψηφοφορία και περισσότεροι αθάνατοι τα κονομάνε με ψεύτικες υποσχέσεις και δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι οι δωροδοκηθέντες!

Άλλο: Όταν ένας αθάνατος φθάνει σε μια τέτοια ψηφοφορία, έχει ήδη αποκρυσταλλώσει ποιό άθλημα αξίζει να μπει στους Ολυμπιακούς. Αλλά, από 23 προς 16 που ήταν η αναλογία Καράτε προς Σκουώς στο σύνολο των εκλεκτόρων, πήγε στο 16 (=39-23) προς 24 (=40-16) στους εκλέκτορες που είχαν ψηφίσει αρχικά τα άλλα αθλήματα. Δηλαδή, στο Καράτε/Σκουώς = 23/16 των πρώτων ψηφισάντων του πρώτου γύρου προστέθηκε το Καράτε/Σκουώς = 16/24 των υπολείπων ψηφισάντων στον τελευταίο γύρο. Τελείως αλλοπρόσαλλα πράγματα!

Από ό,τι βλέπετε, το Σκουώς "τάσκασε χοντρά" και βγήκε από τέταρτο, πρώτο, ενώ για το ράγκμπυ δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο! Τα δύο όμως επικρατέστερα αθλήματα Σκουώς και Καράτε δεν κάλυψαν τον κανόνα των δύο/τρίτων και έτσι ΔΕΝ μπήκαν τελικά στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

 


  Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ στη σύνοδο της 13-8-09 στο Βερολίνο. Δεύτερος απο αριστερά κάθεται ο Έλληνας Λάμπης Νικολάου (δίπλα στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών Ζακ Ρογκ, μέση, τιμή για την Ελλάδα, την οποία τιμή το είχα πει ότι θα την πληρώνουνε και τα δισέγγονά μας!). Ο Λάμπης Νικολάου από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΨΕΥΔΗ επιστολή του σε συνεργασία με τον Γερόλυμπο απέτρεψε μέχρι σήμερα την αναγνώριση της ΠΟΠΚ από τη ΓΓΑ!

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά! 

 

Το ίδιο παραμύθι έγινε και κατά τo Συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στο Βερολίνο (άνω φωτογραφία - 13/10/09), όπου τώρα όμως τα υποψήφια αθλήματα ήταν επτά και στην "δημοκρατική" ΔΟΕ, ω!, του θαύματος, άλλαξε το ... σώμα των εκλεκτόρων από το σύνολο των αθανάτων (100 περίπου μέλη), που ήταν φασαρία να τους παίρνει κανείς τηλέφωνο για να τους πει τι να ψηφίσουν (άσε που δεν καταλαβαίνουν και όλοι!), στα μέλη μόνο της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, δηλαδή σε 14 άτομα λόγω ειδίκευσης πλέον, ενώ ταυτόχρονα άλλαξε και την απαιτούμενη πλειοψηφία από ενισχυμένη σε απλή !!! (Και ο Ρογκ ρίχνει άγρια σφαλιάρα!). Οι Ψηφοφορίες έδωσαν τα επόμενα αποτελέσματα της πλάκας, όπου η απλή πλειοψηφία είναι τώρα οι 8 ψήφοι στους 14 εκλέκτορες:

 

Ψηφοφορία για το πρώτο νέο άθλημα   Ψηφοφορία για το δεύτερο νέο άθλημα
1ος Γύρος 2ος Γύρος   1ος Γύρος Συμπληρωματικά 2ος Γύρος 3ος Γύρος 4ος Γύρος
Ράγκμπυ 7 Ράγκμπυ 9   Καράτε 5 Σκουώς 10 Γκόλφ 6 Γκόλφ 7 Γκόλφ 9
Καράτε 3 Σόφτμπολ 2   Γκόλφ 3 Ρόλλερ 4 Καράτε 4 Καράτε 4 Καράτε 3
Μπέιζμπολ 2 Μπέιζμπολ 1   Μπέιζμπολ 2     Μπέιζμπολ 2 Σόφτμπολ 2 Σόφτμπολ 2
Γκόλφ 1 Καράτε 1   Σόφτμπολ 2     Σόφτμπολ 2 Μπέιζμπολ 1    
Σόφτμπολ 1 Γκόλφ 1   Σκουώς 1 Σκουώς 0
Ρόλλερ 0       Ρόλλερ 1 φεύγει το       Μπέιζμπολ      
Σκουώς 0           Ρόλλερ   Σκουώς out   πάπαλα!      

 

Για το πρώτο νέο άθλημα κερδίζει πανηγυρικά το Ράγκμπυ από τον 2ο Γύρο, αφού πήρε τα 9 στα 14 > 8 των εκλεκτόρων.

Η ψηφοφορία για το δεύτερο νέο άθλημα είναι η παγκόσμια αποθέωση της ... λαμογιάς!!!

Οι υποτιθέμενοι "ειδικοί" της επιτροπής αθλημάτων της ΔΟΕ, οι οποίοι "υποτίθεται" ότι λόγω ειδίκευσης έχουν αποκρυσταλλώσει γνώμες για το ποιά αθλήματα ΠΡΕΠΕΙ να μπουν στους Ολυμπιακούς με βάση το πλήθος που ασκείται σε αυτά σε όλο τον κόσμο, ψηφίζουν πρώτα Καράτε-5 και Γκολφ-3, ενώ μετά μισή ώρα ψηφίζουν Καράτε-3 και Γκολφ-9!!! Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο! Είναι φανερό πώς ο Γερόλυμπος πήρε την κουτσή μισοαναγνώριση της WUKO-WKF από τον φασίστα Σάμαρανχ το 1999: ακριβώς όπως την "έφαγε" το Καράτε από το Γκολφ!!! (Έπρεπε να είχατε στείλει τον ... Χριστοφοράκο!)

 

Εδώ αφιερώνω εξαιρετικά στον δολοφόνο του καράτε Γιώργο Γερόλυμπο το περίφημο "Λίζα έλα, Μπανάνα" για την καταστροφή που προκάλεσε στο καράτε (και στον εαυτό του) !!!

Το κέρδισε δικαιωματικά, γιατί, με την απληστία που τον διακατείχε στην προσπάθειά του να αρπάξει και το παραδοσιακό καράτε, κατάφερε να χάσει και αυτά που είχε ως διοικητικός ενός αθλήματος
στον προθάλαμο των Ολυμπιακών!

Και ο ίδιος βέβαια "την έκανε" κυνικός και ασυγκίνητος προς το τρίαθλο! Εσείς οι άλλοι βλάκες που τον υποστηρίξατε, όμως, πετάξατε όλους τους κόπους μιας ζωής στα σκουπίδια και ακόμα δεν το έχετε καταλάβει! ... (Β)λάκες!

 

 

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακής ... Καρπαζιάς (ΠΟΠΚ)


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .