karate.gr: 13 - ITKF - ETKF

Πρώτη δημοσίευση 28/1/2005

 Αρχική    Επικαιρότητα    ITKF - ETKF  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Διαβάστε και το eurokarate.eu


ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΝΕΩΝ/ΕΦΗΒΩΝ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ, ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Το Σάββατο 14-11-98 η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε διοργάνωσε στα Σκόπια το 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νέων στο Παραδοσιακό Καράτε με τη συμμετοχή ομάδων από δώδεκα χώρες της Ευρώπης. Η Ελληνική ομάδα με τη συμμετοχή των αθλητών: Ευαγγελίας Λαγουδάκη, Κωνσταντίνου Νικηφόρου, Νίκου Κόκκινου και Λευτέρη Χατζόπουλου υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε Παναγιώτη Δρακόπουλου, 6 νταν, και με συνοδό τον Γιώργο Καραβίδα, έκανε μια άψογη εμφάνιση τόσο σε τεχνική κατάρτιση όσο και σε αθλητικό πνεύμα με αποτέλεσμα να σημειώσει τις επόμενες αξιόλογες επιτυχίες.

Φωτό: Η ελληνική αποστολή, από αριστερά: Παναγιώτης Δρακόπουλος, Βλάντιμιρ Γιόργα, Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραβίδας, Λευτέρης Χατζόπουλος, κάτω: Ευαγγελία Λαγουδάκη, Κωνσταντίνος Νικηφόρος και Νίκος Κόκκινος.

Φωτό: Ευαγγελία Λαγουδάκη και Κωνσταντίνος Νικηφόρος στην εκτέλεση του ENBU.

Ο εθνικός ύμνος της χώρας μας ακούστηκε πέντε φορές, όσες ανέβηκε και η ελληνική σημαία στον ιστό των νικητών. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έγιναν αντικείμενο θαυμασμού, εισέπρατταν συνεχώς συγχαρητήρια και όλοι ήθελαν να φωτογραφίζονταν μαζί τους.
Ο Πρόεδρος και Τεχνικός Υπεύθυνος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος διεκπεραίωσε με επιτυχία ως τεχνικός υπεύθυνος διαιτησίας τους αγώνες στον ένα από τους δύο αγωνιστικούς χώρους.


Φωτό: Απονομή στην κατηγορία ENBU από τον Παναγιώτη Δρακόπουλο: Χρυσό η ελληνική ομάδα με τους Ευαγγελία Λαγουδάκη και Κωνσταντίνο Νικηφόρο, υψώνεται η ελληνική σημαία και ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος.

 


Φωτό: Απονομή στο Ατομικό Κάτα, τρίτη η Ευαγγελία Λαγουδάκη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Juniors (19 - 21)

Cadets (16 - 18)

Individual Women's Kata / Ατομικό Κάτα Γυναικών

  

1-       Krzywanska Katerzy (POL)

2-       Kulczynska Anna (POL)

3-   Lagoudaki Evagelia (GRE)

Individual Men's Kata / Ατομικό Κάτα Ανδρών

  

1-       Petrascu Julian (ROM)

2-       Nikiforos Kostas (GRE)

3-   Gadzovski Ivica (FYROM)

Individual Women's Kumite / Ατομικό Κούμιτε Γυναικών

  

 1-       Lagoudaki Evagelia (GRE)

2-       Kulczynska Anna (POL)

3-       Kostic Jelena (YUG)

3-   Jonescu Ana Maria (ROM)

Individual Men's Kumite / Ατομικό Κούμιτε Ανδρών

  

1-       MiladinovicIgor Igor (YUG)

2-       Nikiforos Kostas (GRE)

3-       Jusufi Sead (FYROM)

3-    Popa Rasvan (ROM)

Women's Fuku-go / Fuku-go Γυναικών

  

1-       Neveda Jadranka (FYROM)

2-       Jonesku Ana Maria (ROM)

3-   Kulczynska Anna (POL)

Men's Fuku-go / Fuku-go Ανδρών

  

1-       Miladinovic Igor (YUG)

2-       Tel Rotshav (ISR)

3-    Kazimierczak Tomasz (ROM)

Team Women's Kata / Ομαδικό Κάτα Γυναικών

 

 

Team Men's Kata / Ομαδικό Κάτα Ανδρών

  

 

Team Men's Kumite / Ομαδικό Κούμιτε Ανδρών

  

 

En-bu Woman/Man  /  En-bu Γυναίκα/Άνδρας

 

 

En-bu Man/Man -  En-bu Άνδρας/Άνδρας

 

 

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ

ΕΛΛΑΔΑ

2 2 1

FYROM

2 - 2

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΊΑ

2 - 1

ΠΟΛΩΝΙΑ

1 3 2
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1 2 5
ΙΣΡΑΗΛ - 1 -
ΑΓΓΛΙΑ - - 1

 


Φωτό: Απονομή στο Ατομικό Κούμιτε, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Νικηφόρος.

Το σύνολο των μεγάλων επιτυχιών της μικρής ελληνικής ομάδας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) όχι μόνο λειτουργεί χωρίς αναγνώριση και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, παρ' όλο που είναι επίσημο μέλος από το 1990 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε, η οποία με τη σειρά της είναι αναγνωρισμένη από τη ΔΟΕ, αλλά υφίσταται και ένα πρωτοφανή πόλεμο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες αυτές υπηρεσίες επιχορηγούν και ευνοούν με σκανδαλώδη τρόπο την Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε (ΕΟΕΚ) να υφαρπάξει παράνομα τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ.

Το αποτέλεσμα της εγκληματικής για το άθλημα μη αναγνώρισης της ΠΟΠΚ από τις ΕΟΑ και ΓΓΑ, η οποία ισοδυναμεί με καταδίκη σε οικονομική εξόντωση της ΠΟΠΚ, είναι οι ελληνικές αποστολές σε διεθνείς αγώνες Παραδοσιακού Καράτε να αντιμετωπίζουν με 3-5 αθλητές τις εικοσαμελείς και πλέον αποστολές των άλλων κρατών. Γιατί η ΕΟΕΚ να επιχορηγείται από τον κ. Ανδρέα Φούρα με 150 εκατ. το χρόνο και οι νικητές των Πανευρωπαϊκών του Παραδοσιακού Καράτε να πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους για να πάρουν μέρος στους αγώνες;;;;;;;;;;;;;;;

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι η ΔΟΕ αναγνωρίζει σαν διαφορετικά και ισότιμα το Παραδοσιακό Καράτε της ΠΟΠΚ (και της αντίστοιχης παγκόσμιας ITKF) από το Γενικό Καράτε της ΕΟΕΚ (και της αντίστοιχης παγκόσμιας WUKO) και έχει εκδόσει οδηγίες από το 1993 για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα συνενωθούν οι δύο παγκόσμιες, ώστε το Καράτε να μπει στους Ολυμπιακούς. Την ιστορία αυτού του μεγάλου θέματος θα την βρείτε αναπτυγμένη στο karate.gr (2004). Είναι το ιστορικό μιας απαράδεκτα παράνομης ταλαιπωρίας που υφίσταται η ΠΟΠΚ από τις απάτες της ΕΟΕΚ και του προέδρου της Γιώργου Γερόλυμπου, αλλά και από τους Λάμπη Νικολάου και Ανδρέα Φούρα με φανερό στόχο την προώθηση του Γερόλυμπου σε διευθυντική θέση στην οργάνωση των Ολυμπιακών του 2004.

Θύμιος Περσίδης

Γενικός Γραμματέας της ΠΟΠΚ (1999)


 Αρχική    Επικαιρότητα    ITKF - ETKF