karate.gr: 13 - ITKF - ETKF

Πρώτη δημοσίευση 15/6/2013

 Αρχική    Επικαιρότητα    ITKF - ETKF  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Διαβάστε και το eurokarate.eu


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

Δια χειρός Ευθυμίου Περσίδη, προέδρου

κιν. 6999-500500

Email:  e.persidis@karate.gr; e.persidis@eurokarate.eu

 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2013

 

Προς το Σώμα Δίωξης

Οικονομικού Εγκλήματος

 

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ:   Καταγγελία παράνομου σεμιναρίου καράτε στη Νέα Φλογητά Χαλκιδικής

12 έως 18 Ιουλίου 2013

 

Κύριοι,

Είμαι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ, Συνημμένο-1), η οποία καλύπτει το άθλημα του παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα (Συνημμένο-2). Η ΠΟΠΚ είναι μέλος της International Traditional Karate Federation (ITKF) και της European Traditional Karate Federation (ETKF).

Βάσει του αθλητικού νόμου 2725/1999 της χώρας μας μόνο μια ομοσπονδία αναγνωρίζεται για κάθε άθλημα και για το παραδοσιακό καράτε αυτή είναι η ΠΟΠΚ.

Με τη δημοσίευση στον ιστότοπό της (Συνημμένο-3) και με την από 15-6-2013 δια email ανακοίνωσή της (Συνημμένο-4) η ITKF και ο πρόεδρός της Ρίτσαρντ Γιόργκενσεν ανακοίνωσαν τη διοργάνωση του ετήσιου σεμιναρίου Summer Camp, το οποίο μέχρι τώρα γινόταν στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ), στο ξενοδοχείο «ΜΑΥΡΙΔΗ» στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής με χρέωση συμμετοχής για κάθε άτομο 950 έως 1200 δολάρια κατατιθέμενα σε λογαριασμό της ITKF σε τράπεζα του Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Αυτό όμως είναι απόλυτα παράνομο αθλητικά με βάση τους νόμους της χώρας μας, διότι κάθε εκδήλωση παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα οργανώνεται ή εγκρίνεται, εποπτεύεται και ελέγχεται από την ΠΟΠΚ. Συνεπώς, κατά την ταπεινή μας γνώμη, διαπράττεται η παρανομία να διοργανώνεται από αλλοδαπούς στην Ελλάδα αθλητικό σεμινάριο με αμοιβή 950 έως 1200 δολάρια κατ’ άτομο από άτομα που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες στη χώρα μας, ενώ οι αμοιβές τους κατατίθενται απευθείας σε τράπεζα του εξωτερικού (Συνημμένο-4).

Κατά πληροφορίες μας αυτοί που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο αυτό θα είναι Έλληνες, Κύπριοι, Ουκρανοί, Σκοπιανοί και άλλοι. Ιδιαίτερα οι Σκοπιανοί είναι και μεταξύ των διοργανωτών, αφού κάνουν τέτοια σεμινάρια κάθε χρόνο και σε «αδελφή» ομοσπονδία καράτε, όπως αποδεικνύεται από το Συνημμένο-5. Οι συμμετέχοντες μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ των 30 έως 100 ατόμων κατά την εκτίμησή μας.

Η ΠΟΠΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την ITKF και κάθε κατεύθυνση με emails και με δημοσιεύσεις στους ιστότοπους www.karate.gr και www.eurokarate.eu .

Επειδή εμείς δεν προλαβαίνουμε να παρέμβουμε δικαστικά για την αθλητική παρανομία και την προσβολή της ΠΟΠΚ και της χώρας μας, καταγγέλλουμε αυτή την παράνομη διοργάνωση σε εσάς για ό,τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές σας, διότι πιστεύουμε ότι αποτελεί ταυτόχρονα και οικονομική παρανομία, αφού παρέχονται υπηρεσίες επ’ αμοιβή κατατιθέμενη σε αλλοδαπή τράπεζα από ανθρώπους χωρίς δικαίωμα παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα και άρα χωρίς παραστατικά και φορολόγηση!

 

Με τιμή

 

Ευθύμιος Περσίδης,

πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

Δια χειρός Ευθυμίου Περσίδη, προέδρου

κιν. 6999-500500

Email:  e.persidis@karate.gr; e.persidis@eurokarate.eu

 

 

 

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2013

 

 

Προς την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα. Κυριακή Γιαννακίδου, gsofmail@gga.gov.gr

 

Κοιν:   1) Υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, grplk@culture.gr

            2) Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, grplk@culture.gr

            3) Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

 

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ:   Καταγγελία παράνομου σεμιναρίου καράτε στη Νέα Φλογητά Χαλκιδικής

                12 έως 18 Ιουλίου 2013

 

 

Κύριοι,

Είμαι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ, Συνημμένο-1), η οποία καλύπτει το άθλημα του παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα βάσει δικαστικών αποφάσεων (Συνημ-2, Συνημ-3, Συνημ-4). Η ομοσπονδία μας δεν έχει αναγνωριστεί από τη ΓΓΑ παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της λόγω των ασυνείδητων κομματικών ευνοιών πολιτικά διεφθαρμένων προκατόχων σας, όπως αποδεικνύεται από τις απαντήσεις τους (Συνημμένο-5), οι οποίες σαφώς παραβαίνουν τους νόμους της χώρας μας και περιφρονούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων της. Έτσι αδύναμους που μας έχει εγκαταλείψει παρανόμως η υπηρεσία σας δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα ούτε της ομοσπονδίας μας ούτε της χώρας μας, η πολλαπλή παραβίαση των οποίων εκτίθεται πιο κάτω.

 

Η ΠΟΠΚ είναι μέλος της International Traditional Karate Federation (ITKF) και της European Traditional Karate Federation (ETKF). Βάσει του αθλητικού νόμου 2725/1999 μόνο μια ομοσπονδία αναγνωρίζεται για τη διαχείριση καθενός αθλήματος στη χώρα μας και για το παραδοσιακό καράτε αυτή είναι η ΠΟΠΚ.

Με τη δημοσίευση στον ιστότοπό της (Συνημμένο-6) και με την από 15-6-2013 δια email ανακοίνωσή της (Συνημμένο-7) η ITKF και ο πρόεδρός της Ρίτσαρντ Γιόργκενσεν ανακοίνωσαν τη διοργάνωση του ετήσιου σεμιναρίου Summer Camp, το οποίο μέχρι τώρα γινόταν στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ), στο ξενοδοχείο «ΜΑΥΡΙΔΗ» στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής με χρέωση συμμετοχής για κάθε άτομο 950 έως 1200 δολάρια κατατιθέμενα σε λογαριασμό της ITKF σε τραπέζα του Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

 

Αυτό όμως είναι απόλυτα παράνομο αθλητικά με βάση τους νόμους της χώρας μας, διότι κάθε εκδήλωση παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα οργανώνεται ή εγκρίνεται, εποπτεύεται και ελέγχεται από την ΠΟΠΚ βάσει των νόμων της Ελλάδας. Ταυτόχρονα διαπράττεται και η οικονομική παρανομία να διοργανώνεται από αλλοδαπούς στην Ελλάδα αθλητικό σεμινάριο με αμοιβή 950 έως 1200 δολάρια κατ’ άτομο από άτομα που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες στη χώρα μας (χωρίς παραστατικά και χωρίς φορολόγηση), ενώ οι αμοιβές τους κατατίθενται απευθείας σε τράπεζα του εξωτερικού (Συνημμένο-7). (Κλασική περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος!)

Κατά πληροφορίες μας αυτοί που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο αυτό θα είναι Έλληνες, Κύπριοι, Ουκρανοί, Σκοπιανοί και άλλοι. Ιδιαίτερα οι Σκοπιανοί είναι και μεταξύ των διοργανωτών, αφού κάνουν τέτοια σεμινάρια κάθε χρόνο και σε «αδελφή» ομοσπονδία καράτε, όπως αποδεικνύεται από το Συνημμένο-8. Οι συμμετέχοντες μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ των 30 έως 100 ατόμων κατά την εκτίμησή μας.

Η ΠΟΠΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την ITKF και κάθε κατεύθυνση με emails και με δημοσιεύσεις στους ιστότοπους www.karate.gr και www.eurokarate.eu .

 

Φυσικά, δεν έχω την απαίτηση να καταλάβετε την πολιτική ζημία για τη χώρα μας ενός τέτοιου σεμιναρίου σε ελληνικό έδαφος από ομοσπονδίες όπως η Macedonian Federation” των Σκοπίων! Απλά θέλουμε να περάσει και αυτή η επιστολή για την απογοητευτική λειτουργία της υπηρεσίας σας στην ιστορία της ΓΓΑ και τη δική μας σαν απόδειξη της ανταποδοτικότητας του κόστους που πληρώνει ο ελληνικός λαός για εσάς!

 

Με τιμή

 

Ευθύμιος Περσίδης,

πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

 

Σημείωση: Τονίζουμε ότι η "Macedonian Traditional Karate Federation" κάνει πολύ συχνά σεμινάρια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα υπό αυτό το όνομα χωρίς εσείς να το παίρνετε είδηση, πράγμα που σαμποτάρει ευθέως τις διπλωματικές θέσεις της χώρας μας, όπως αποδεικνύεται και από την πολύ πρόσφατη αλληλογραφία μεταξύ Γκρούεβσκι και Σαμαρά, όπου σαφέστατα μόλις μπαίνει επιστολή της FYROM στην Ελλάδα με τον τίτλο "GOVERNMENT OF REPUBLIC OF MACEDONIA "πατιέται" σφραγίδα πάνω της που γράφει "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΓΔΜ = RECOGNIZED BY GREECE AS FYROM"! Για να μορφώνεστε και λίγο!


ΣΧΕΤΙΚΟ-ΑΣΧΕΤΟ:  Και για να σας αποδείξουμε κυρία ΓΓΑ ακόμα μια φορά πόσο άχρηστοι είναι οι διοικούντες τον αθλητισμό της χώρας, την Ελλάδα οι Ολυμπιακοί-2004 την πτωχεύσανε, ενώ τη Βρεττανία: (πηγή ethnos.gr, 19-7-2013)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βρετανία: Θετικός ο αντίκτυπος των Ολυμπιακών στην οικονομία

Τα οικονομικά οφέλη για τη Βρετανία από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ) που δαπανήθηκαν από το δημόσιο για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Βρετανική κυβέρνηση.

Θέλοντας να αποδείξει ότι οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου συνεχίζουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, η κυβέρνηση δήλωσε ότι σημειώθηκε αύξηση στο εμπόριο και τις επενδύσεις της τάξης των 9,9 δισεκατομμυρίων λιρών, λόγω της διεξαγωγής των Αγώνων στη χώρα.

Επίσης, αυξήθηκαν κατά 600 εκατομμύρια λίρες τα έσοδα από τις δαπάνες των τουριστών που επισκέφτηκαν το 2012 τη Βρετανία.

«Αξιοποιούμε την ώθηση που έδωσε στην οικονομία η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα βοηθήσει τη Βρετανία να αναδειχτεί νικητής στο παγκόσμιο στερέωμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον.


 Αρχική    Επικαιρότητα    ITKF - ETKF