karate.gr: 13 - ITKF - ETKF

Πρώτη δημοσίευση 9/7/2013

 Αρχική    Επικαιρότητα    ITKF - ETKF  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Διαβάστε και το eurokarate.eu


 

9 Ιουλίου, 2013

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), μέλους των Παγκόσμιας (ITKF) και Ευρωπαϊκής (ETKF) Ομοσπονδιών Παραδοσιακού Καράτε.

 

Προς όλο τον κόσμο του καράτε και τα σχετικά περιοδικά καράτε σε όλο τον κόσμο.

 

 Θέμα: Το παράνομο Summer Camp της ITKF στην Ελλάδα.

 

Μέρος Πρώτο.

Όπως λεπτομερώς εκθέτουμε πιο κάτω, με την από 15-6-2013 ανακοίνωσή του το Γραφείο της ITKF (Mrs. Nami Nishiyama) ανακοίνωσε με επιστολή του προέδρου της ITKF (Mr. Jorgensen) και με τη συμμετοχή του προέδρου της ETKF (Mr. Vladimir Yorga) τη διενέργεια Summer Camp (σεμινάριο «γρήγορης εκμάθησης» με απονομή διπλωμάτων νταν, εκπαιδευτών και διαιτητών στο παραδοσιακό καράτε) σε παραλιακό ξενοδοχείο στην Ελλάδα (Νέα Φλογητά, Χαλκιδικής) για το διάστημα 12-18/7/2013 χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως την εθνική ομοσπονδία ΠΟΠΚ της χώρας και χωρίς να πάρει την άδεια της.


Richard Jorgensen,

ITKF Chairman

Η χρέωση στο σεμινάριο αυτό είναι 1200 $ ανά άτομο κατατιθέμενα σε λογαριασμό τράπεζας στο Λος Άντζελες! Μας συγκινεί ιδιαίτερα που ο πρόεδρος της ITKF Ρίτσαρντ Γιόργκενσεν «πουλάει» προς 1200 δολάρια το κομμάτι τα διπλώματα νταν, εκπαιδευτών και διαιτητών χύνοντας ταυτόχρονα μια ... πισίνα κροκοδείλια δάκρυα για την διατήρηση της «ποιότητας του παραδοσιακού καράτε»!

Με βάση τον αθλητικό νόμο της χώρας μας, κάθε άθλημα στην Ελλάδα διοικείται από μια μόνο ομοσπονδία και για το παραδοσιακό καράτε αυτή είναι η ΠΟΠΚ. Συνεπώς κάθε εκδήλωση παραδοσιακού καράτε χωρίς την έγκριση, εποπτεία και έλεγχο της ΠΟΠΚ είναι παράνομη. Αυτομάτως, παράνομη είναι και η είσπραξη χρημάτων για αυτό το σεμινάριο καθώς επίσης και τα διπλώματα που θα απονεμηθούν είναι προφανώς άκυρα ως προερχόμενα από παράνομο σεμινάριο.

Η ΠΟΠΚ και ο πρόεδρός της Ε. Περσίδης εξήγησε με πολλούς τρόπους και πολλά emails προς τα ανωτέρω τρία πρόσωπα ότι η διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου είναι προσβολή προς την ΠΟΠΚ και την Ελλάδα και θα έπρεπε να ακυρωθεί, αλλά οι ανωτέρω μέχρι σήμερα δεν έχουν ακυρώσει αυτό το σεμινάριο.


Vladimir Yorga,

ETKF President

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι οι ανωτέρω τρεις «συνεταίροι» μπαίνουν σαν κοινοί κλέφτες στον ελληνικό χώρο και «κλέβουν» τα δικαιώματα της ΠΟΠΚ.

Η συγκεκριμένη αυτή συμπεριφορά των Richard Jorgensen, Nami Nishiyama και Vladimir Yorga δεν αντιπροσωπεύει τις ηθικές αξίες, την αξιοκρατία και την χρηστή διοίκηση της ITKF ως παγκόσμιας ομοσπονδίας εθνικών ομοσπονδιών, αλλά αντιπροσωπεύει τις προσωπικές επιδιώξεις των τριών ανωτέρω ατόμων, οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από την «πώληση» διπλωμάτων νταν, εκπαιδευτών και διαιτητών.

Δεν ενδιαφέρονται για την ITKF και τα προβλήματά της, που είναι πολλά τον τελευταίο καιρό, αλλά ενδιαφέρονται να την «αρμέγουν» σαν αγελάδα ακόμα και πριν τους την πάρουν από τα χέρια τους!

Επομένως, με τις πράξεις τους αυτές, είναι φυσικό να θεωρείται ότι τα ανωτέρω τρία άτομα έθεσαν αυτομάτως τους εαυτούς των εκτός της ITKF.

 

Μέρος Δεύτερο.

Παράλληλα, θα πρέπει να ανατρέξουμε λίγο στο ιστορικό της ΠΟΠΚ των τελευταίων χρόνων.

Από το 1995 έως το 2002 πρόεδρος της ΠΟΠΚ ήταν ο Π. Δρακόπουλος, ενώ από το 2002 έως το 2004 και από το 2007 μέχρι σήμερα ο Ε. Περσίδης. Δρακόπουλος και Περσίδης ήρθαν σε σύγκρουση το 2003 επειδή ο πρώτος «πούλαγε» διπλώματα νταν της ΠΟΠΚ κρυφά από αυτήν και κρατούσε τα χρήματα αντί να τα αποδίδει στο ταμείο της ΠΟΠΚ (περίπου 400διπλx200€ = περίπου 80.000 € από το 1995 έως το 2005). Μετά από δικαστήρια ο Ε. Περσίδης κέρδισε τις εκλογές στην ΠΟΠΚ το 2007 και με απόφαση του ΔΣ ακύρωσε όλα αυτά τα διπλώματα, ακόμα και τα 6ου και 7ου νταν του Δρακόπουλου και ας είχαν εκδοθεί από την ITKF! Από τότε ο Δρακόπουλος κυνηγάει τον Περσίδη στα δικαστήρια για να τον εξοντώσει οικονομικά, αλλά τα έχει χάσει όλα.

Στην προσπάθειά του αυτή ο Δρακόπουλος συνεργάζεται με τον Vladimir Yorga (πρόεδρο της ETKF) και τον Γιώργο Γερόλυμπο (γενικό γραμματέα της WUKO/WKF), ενώ ταυτόχρονα από το 2005 δεν μπορεί να δώσει διπλώματα παραδοσιακού καράτε στη σχολή του.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι το σεμινάριο στη Χαλκιδική ταιριάζει απόλυτα με την αδυναμία του Δρακόπουλου να δώσει διπλώματα παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα και με την εύνοια του Yorga προς τον Δρακόπουλο. Πιθανόν ο Δρακόπουλος να είναι ο τέταρτος συνεταίρος στο σεμινάριο αυτό.

Μόλις σήμερα (9-7-2013) ο Δρακόπουλος κυκλοφόρησε ένα email προς τα μέλη της ΠΟΠΚ με τα δήθεν αποτελέσματα των δικαστηρίων του με τον Περσίδη. Όσα γράφει είναι ανακριβή και ψευδή και ως τελείως βλακώδη απαξιώ να απαντήσω. Άλλωστε οι υποθέσεις μας είναι στην αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης. Από αυτό το email όμως ας κρατήσουμε 1) ότι παραδέχεται ότι είμαι ο πρόεδρος της ΠΟΠΚ, 2) ότι παραδέχεται ότι συνεργάζεται με τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της ITKF Γιώργο Γερόλυμπο, και 3) ότι στέλνει αυτό το email σήμερα που το παράνομο σεμινάριο στη Χαλκιδική α) κινδυνεύει να ακυρωθεί, β) εκθέτει τον φίλο του Βλάντιμιρ Γιόργκα.

 

Μέρος Τρίτο.

Η ΠΟΠΚ απευθυνόμενη προς τις εθνικές ομοσπονδίες μέλη της ITKF ζητάει να μην επιτρέψουν σε μέλη τους να πάρουν μέρος σε αυτό το παράνομο σεμινάριο, διότι εκτός του ότι προσβάλλουν την ΠΟΠΚ και την Ελλάδα, προσβάλλουν επίσης την ανεξαρτησία κάθε χώρας μέλους της ITKF ακόμα και τη δική τους, διότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει προηγούμενο. Άλλωστε και η ίδια η ITKF σαν παγκόσμια ομοσπονδία θα πρέπει να ακυρώσει κάθε δίπλωμα που θα εκδοθεί σε αυτό το παράνομο σεμινάριο.

(Τόσο ηλίθιοι είσαστε που νομίζετε ότι θα δεχθούν όλες οι χώρες να διαιτητεύσουν τους αθλητές τους διαιτητές από αυτό το σεμινάριο???)

Ας μην ξεχνάμε ότι η ITKF ανήκει στα μέλη της, ούτε στον πρόεδρο, ούτε στους υπαλλήλους του γραφείου της.

Η ΠΟΠΚ απευθυνόμενη στους Έλληνες που τυχόν λάβουν μέρος σε αυτό το σεμινάριο τους εξηγεί για πολλοστή φορά ότι τα διπλώματα που τυχόν πάρουν σε αυτό το σεμινάριο είναι για τα σκουπίδια, εφόσον εκδίδονται μέσα στα όρια της Ελλάδας και δεν είναι εγκεκριμένα από την ΠΟΠΚ, τη μοναδική ομοσπονδία που έχει το δικαίωμα έκδοσης τέτοιων διπλωμάτων. Θα χάσετε τα λεφτά σας και δεν θα μπορείτε να διεκδικήσετε ούτε διπλώματα από την ΠΟΠΚ ούτε λεφτά από τους διοργανωτές, διότι ήδη έχετε ειδοποιηθεί έγκαιρα!

Φυσικά, δεν αναγνωρίζουμε κανένα δίπλωμα με τις υπογραφές των κ.κ. Γιόργκενσεν ή/και Γιόργκα! Γι’ αυτό μην είσαστε ηλίθιοι!!!

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

Ε. Περσίδης

Πρόεδρος

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε


Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε

 

Αθήνα, 7 Ιουλίου, 2013

 

Αγαπητοί φίλοι,

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη και να εκτιμήσετε τα επόμενα δεδομένα στις αποφάσεις σας σχετικά με το σεμινάριο παραδοσιακού καράτε στην Χαλκιδική. Μέσα στην ITKF έχουν δημιουργηθεί τελευταία πολλές έκρυθμες καταστάσεις που αποδεικνύουν την κακή της διοίκηση από τον πρόεδρό της κ. Jorgensen και την διευθύντρια του γραφείου της κα Nishiyama με αποτέλεσμα η ITKF να οδεύει για εκλογές. Αυτό έχει καταγγελθεί από την Πολωνική ομοσπονδία και από πολλές άλλες με την ομάδα των οποίων τάσσεται και η ελληνική ομοσπονδία. Οι κ.κ. Jorgensen και Yorga καταρρέουν από τις θέσεις τους!

Το σεμινάριο στην Ελλάδα, όπου θα δοθούν διπλώματα νταν, προπονητών και διαιτητών έναντι 1200 $ το άτομο είναι φανερό ότι είναι η τελευταία προσπάθεια (και ό,τι αρπάξουν) εκμετάλλευσης της ITKF από πωλήσεις διπλωμάτων από τους ανωτέρω γι’ αυτό και αδιαφορούν για την παρανομία που διαπράττουν. Είναι φανερό ότι οι ανωτέρω πουλάνε διπλώματα νταν, εκπαιδευτών και διαιτητών χωρίς καμιά αξία ξεπουλώντας έτσι την ITKF και τη μνήμη του Master Nishiyama.

Οι εθνικές ομοσπονδίες θα πρέπει να έρθουν στη θέση της GTKF και να καταλάβουν ότι έχουν υποχρέωση να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απαγορεύσουν σε μέλη τους να πάρουν μέρος σε αυτό το σεμινάριο, διότι θίγεται το ευρύτερο συμφέρον του παραδοσιακού καράτε, το οποίο ανήκει στο σύνολο των αθλητών, των εκπαιδευτών, των συλλόγων και των ομοσπονδιών και όχι στα ανωτέρω δύο άτομα.

Είναι επίσης φανερό ότι η GTKF θα προσπαθήσει να σταματήσει τη διενέργεια αυτού του σεμιναρίου υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της στον ελληνικό χώρο. Αυτό θα γίνει με δικαστική απόφαση, με την αστυνομία και με το ΣΔΟΕ, αφού διενεργείται παράνομη οικονομική δραστηριότητα εντός Ελλάδος από ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα γι’ αυτό και τα χρήματα της «μαύρης» αμοιβής τους «ξεπλένονται» μέσω τραπέζης του εξωτερικού. Αν είναι αναμειγμένοι και έλληνες στην παράνομη αυτή υπόθεση, τότε θα ζητήσουμε να ερευνηθούν και οι οικονομικές τους δραστηριότητες σε βάθος χρόνου μέχρι το 2000!

Είναι προφανές το ενδεχόμενο στο σεμινάριο να συμμετέχει και ο Δρακόπουλος με μαθητές του, αφού δεν μπορεί να δώσει ζώνες με άλλο τρόπο στην Ελλάδα, αλλά και Κύπριοι καρατέκα. Σε όλους αυτούς τονίζω για άλλη μια φορά ότι αποτελεί φυσικό επόμενο, όποιο δίπλωμα δοθεί σε παράνομο σεμινάριο να είναι ήδη άκυρο για κάθε έλληνα με απόφαση της Ελληνικής ομοσπονδίας, αλλά και για κάθε μη έλληνα θα ακυρωθεί με απόφαση της παγκόσμιας, η οποία φεύγει από τα χέρια του Jorgensen και του Γραφείου της ITKF.

Μην χάνετε το χρόνο σας και τα λεφτά σας σε μια υπόθεση στην οποία εσείς είσαστε τα κορόιδα για δυο-τρεις δήθεν έξυπνους!

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

 

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε


 Αρχική    Επικαιρότητα    ITKF - ETKF