karate.gr: 12 - Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 30/5/2017.

  Αρχική        Επικαιρότητα       Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

 

 Σχετικά άρθρα:

10/4/2017-Παράνομοι και άκυροι οι βαθμοί Νταν που δίνουν οι μαϊμούδες παρα-ομοσπονδίες καράτε και η ΕΛΟΚ προς οποιονδήποτε!

30/4/2017 - Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την απονομή, κατάταξη και πιστοποίηση Νταν στα Παραδοσιακά Στυλ Καράτε Σότοκαν-ρίου, Γουάντο-ρίου, Σίτο-ρίου και Γκότζου-ρίου στην Ελλάδα!


 Α - Ο δικαστικός αγώνας ΠΟΠΚ - ΕΛΟΚ και οι Αποφάσεις των Δικαστηρίων.

 Το Παραδοσιακό Καράτε είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ΠΟΠΚ!

 

Στο μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα της ΕΛΟΚ κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) από το 1995 έως το 2003 και στην προσπάθειά της να πάρει τα δικαιώματα του Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ διευκρινίστηκε και καθορίστηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων ότι το "Παραδοσιακό Καράτε"  της ΠΟΠΚ είναι άθλημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το "Μοντέρνο Καράτε" της ΕΛΟΚ και ότι η ΠΟΠΚ δικαιούται βάσει του αθλητικού νόμου να ζητήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση για το Παραδοσιακό Καράτε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Και ποιό είναι το παραδοσιακό καράτε? Είναι προφανέστατο ότι είναι όλα τα στυλ καράτε, που θεωρούνται "παραδοσιακά" στην γενέτειρά τους την Ιαπωνία, δηλαδή όλα όσα έχουν κριθεί τέτοια από το αρμόδιο υπουργείο των Budo στην Ιαπωνία. Από όλα αυτά, εδώ στην Ελλάδα έχουν φθάσει και αναπτυχθεί με τα χρόνια τα στυλ: Σότοκαν-ρίου, Γουάντο-ρίου, Σίτο-ρίου και Γκότζου-ρίου. Συνεπώς, με την έκφραση "παραδοσιακό καράτε" εννοούμε στην ουσία τα ανωτέρω αναφερόμενα στυλ καράτε.

Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων που διευκρινίζουν και καθορίζουν τα ανωτέρω δίνονται όλα αυτά τα χρόνια από το www.karate.gr και επαναλαμβάνονται στο επόμενο ιστορικό:

1 - Την 9/6/1995 η ΕΛΟΚ (τότε ΕΟΕΚ) κατέθεσε αίτηση τριτανακοπής (ακύρωσης) κατά του καταστατικού της ΠΟΠΚ, η οποία ιδρύθηκε κατά το τέλος του 1994 και εγγράφηκε στα βιβλία των ομοσπονδιών του Πρωτοδικείου Αθηνών την 30/1/1995. Εδώ θα θυμίσω ότι η ΠΟΠΚ ήταν μέλος της παγκόσμιας ITKF (International Traditional Karate Federation) και η ΕΛΟΚ, τότε ΕΟΕΚ, ήταν μέλος της παγκόσμιας WUKO (World Union of Karate Organizations).

2 - Με την Απόφαση 72/11.1.1996 το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την ΠΟΠΚ κρίνοντας ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995. Μάρτυρας υπέρ της ΠΟΠΚ ήταν ο Θύμιος Περσίδης και υπέρ της ΕΛΟΚ ο Γιώργος Γερόλυμπος, ενώ κατά την διαδικασία υποβλήθηκαν όλα τα μέχρι τότε γνωστά έγγραφα υποστήριξης των θέσεων και των δύο πλευρών!

3 - Η ΕΛΟΚ έκανε έφεση και με την Απόφαση 10383/6.12.1996 το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την ΕΛΟΚ, διότι ο τότε πρόεδρος της ΠΟΠΚ Παναγιώτης Δρακόπουλος είχε δώσει εντολή στο δικηγόρο της ΠΟΠΚ να εγκαταλείψει την υπόθεση και να μην υποβάλει τον φάκελο υποστήριξης της υπόθεσης στο δικαστήριο από την ΠΟΠΚ. Αυτό το έκανε προφανώς για να μην αναπτυχθεί η ΠΟΠΚ ως δημοκρατική ομοσπονδία και να κρατήσει την εκμετάλλευσή της για τον εαυτό του!

4 - Αλλά με τη συνεχή επιμονή και εργασία του Θύμιου Περσίδη, τη σκυτάλη ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΕΟΠΚ), της οποίας τα συμφέροντα θίγονταν με την εξαφάνιση της ΠΟΠΚ από την Ελλάδα και η οποία δεν είχε προσκληθεί στα προηγούμενα δικαστήρια. Η Πανευρωπαϊκή του Παραδοσιακού, λοιπόν, προχώρησε σε ορισμό του πληρεξουσίου δικηγόρου Βασίλη Γιαννόπουλου στην Ελλάδα, ο οποίος με τη συνεργασία του Θύμιου Περσίδη προχώρησαν σε τριτανακοπή της τελευταίας εφετειακής Απόφασης 10383/6.12.1996.

5 - Η νέα Απόφαση 3914/11.5.2000 του Εφετείου Αθηνών ακύρωσε την προηγούμενη 10383/6.12.1996, εξέτασε την υπόθεση από την αρχή σε δεύτερο βαθμό και δικαίωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (και άρα και την ΠΟΠΚ) και επικύρωσε την αρχική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνοντας ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995. Και κατά την διαδικασία αυτή υποβλήθηκαν όλα τα επιπροσθέτως μέχρι τότε γνωστά έγγραφα υποστήριξης των θέσεων και των δύο πλευρών!

6 - Τέλος, η ΕΛΟΚ προχώρησε σε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, ο οποίος την απέρριψε με την 110/29.1.2003 Απόφασή του, πράγμα που σημαίνει ότι έμεινε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ πλέον για πάντα σε ισχύ η Απόφαση 3914/11.5.2000 του Εφετείου Αθηνών ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995.

 

Καθορίστηκε, λοιπόν, από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ότι το "Παραδοσιακό Καράτε" της ΠΟΠΚ είναι άθλημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το "Μοντέρνο Καράτε" της ΕΛΟΚ και ότι η ΠΟΠΚ δικαιούται βάσει του αθλητικού νόμου να ζητήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση για το Παραδοσιακό Καράτε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Και οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πλέον ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ για τη χώρα μας!!!

 

Η ΠΟΠΚ ζήτησε με πέντε συνολικά αιτήσεις της από το 1995 μέχρι το 2004 την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της προϊστάμενοι με κατασκευασμένες εισηγήσεις από τους επίσης διεφθαρμένους αρμόδιους διευθυντές της την αρνήθηκαν με παράνομα προσχήματα και δικαιολογίες! Αυτή η διαχρονική συμπεριφορά αυτής της Δημόσιας Υπηρεσίας αποδεικνύει περίτρανα πόσο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ την είχαν καταντήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, ώστε να αγνοεί επιδεικτικά ακόμα και τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας μας! Ακριβώς αυτή την παράδοση ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Και αυτή είναι η εξήγηση για την καταστροφή της χώρας μας την οποία ζούμε σήμερα: οι πολιτικοί της χώρας μας και η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων της είναι διεφθαρμένοι!


 Β - Η αλλοίωση του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΛΟΚ με σκοπό τη διαστρέβλωση του αποτελέσματος των ανωτέρω αποφάσεων των δικαστηρίων.

 

Από την αρχή της ανωτέρω δικαστικής διαμάχης το 1995 ο αθλητικός εγκληματίας Γιώργος Γερόλυμπος που καθόριζε από τότε και καθορίζει ακόμα και σήμερα τις αποφάσεις, τις πράξεις και την πορεία της ΕΛΟΚ, θέλοντας ακόμα διακαώς να αρπάξει και να ελέγχει και το "Παραδοσιακό Καράτε" είχε αρχίσει (από το 1995) να διαστρεβλώνει τις καταστάσεις με την ίδρυση μιας "μαϊμού" ομοσπονδίας ΕΟΠΕΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Παραδοσιακού Καράτε) με συλλόγους του Γιώργου Τσόγκα και του Μπιλ Ζαχόπουλου, η οποία είχε εγείρει δήθεν δικαιώματα επί του Παραδοσιακού Καράτε, είχε διαστρεβλώσει έγγραφα που κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία και είχε εξασφαλίσει επιστολές υποστήριξης από την Παγκόσμια WUKO/WKF της οποίας ήταν μέλος η ΕΛΟΚ, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και από την ΓΓΑ. Όλα αυτά είχαν αντικρουστεί από την ΠΟΠΚ και την ΕΟΠΚ και είχαν μηδενιστεί ως προς την αλήθεια τους και την αξία τους με τελικό αποτέλεσμα τις ανωτέρω αποφάσεις των δικαστηρίων.

 

Βλέποντας να χάνει τα δικαστήρια ο Γερόλυμπος ακολούθησε έναν παράνομο δρόμο πολύ επικίνδυνο για την ΕΛΟΚ:

Έβαλε "χέρι" και τροποποίησε το Καταστατικό της και τον Εσωτερικό της Κανονισμό βάζοντας μέσα και στα δύο αυτά νομικά έγγραφα εκ του πλαγίου πονηρά άρθρα με στόχο να ελέγχει και τa Παραδοσιακά Στυλ του Παραδοσιακού Καράτε. Παραποίησε εκ του πλαγίου τον "Σκοπό" της ίδρυσης της ΕΛΟΚ, πράγμα που έχει σαν συνέπεια τον κίνδυνο ακύρωσης του Καταστατικού της! Πρόσθεσε στον Εσωτερικό Κανονισμό της ΕΛΟΚ την κάλυψη από αυτήν και των παραδοσιακών στυλ καράτε, πράγμα που εκ των αποφάσεων των δικαστηρίων προκύπτει ότι είναι δικαίωμα της ΠΟΠΚ! Το ίδιο έκανε και στο Καταστατικό της ΕΛΟΚ με διάφορες πονηρές τροποποιήσεις και σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ΠΟΠΚ, της οποίας είμαι σήμερα πρόεδρος, να σκέπτεται πολύ σοβαρά πλέον να ζητήσει την ακύρωση του Καταστατικού της ΕΛΟΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους συλλόγους και τους αθλητές της!!! Έκανε αγώνες των παράνομων παραδοσιακών στυλ καράτε και έστησε ολόκληρο σύστημα εξετάσεων για Νταν, δικαίωμα που ΔΕΝ έχει ούτε η ΕΛΟΚ αλλά ούτε και η παγκόσμια WKF, της οποίας είναι μέλος!

Σε όλες αυτές τις πράξεις του βρήκε αρωγούς, λόγω οικονομικού συμφέροντος προφανώς, όλους ανεξαιρέτως τους καραγκιόζηδες υψηλόβαθμους των παραδοσιακών στυλ καράτε, που υπήρχαν στην Ελλάδα! Τους έδωσε την ψευδαίσθηση ότι ΔΗΘΕΝ μπορούν να αποκοπούν τα Ελληνικά παραρτήματα των στυλ από τις πραγματικές παραδοσιακές ομοσπονδίες της Ιαπωνίας, ΔΗΘΕΝ ότι έτσι θα μπορούν να πάρουν υψηλότερα Νταν από την ΕΛΟΚ, ΔΗΘΕΝ ότι έτσι θα μπορούν να δίνουν οι ίδιοι ΝΤΑΝ μέσω ψευδών πλέον "παρα-ομοσπονδιών παραδοσιακών στυλ" εισπράττοντας τα αντίστοιχα παράβολα των εξετάσεων ως προσωπικά τους έσοδα, κτλ. κτλ. Και όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες ενέδωσαν στο εκτεταμένο ψεύδος και την εκτεταμένη απάτη κατά των συλλόγων, των αθλητών και των γονέων τους!

Όλα τα ανωτέρω αναλύονται διεξοδικά στο άρθρο: "10/4/2017-Παράνομοι και άκυροι οι βαθμοί Νταν που δίνουν οι μαϊμούδες παρα-ομοσπονδίες καράτε και η ΕΛΟΚ προς οποιονδήποτε!"

 

Αλλά και πέρα από το εσωτερικό της ΕΛΟΚ, το εξωτερικό της πρόσωπο, δηλαδή οι αγώνες που διοργανώνει στο όνομά της μέσω της Sportdata και των Σταδίων, που της έχει παραχωρήσει το Κράτος ως εθνικής ομοσπονδίας Καράτε, η ΕΛΟΚ αποδεικνύεται να διοργανώνει επί χρόνια αγώνες των παραδοσιακών στυλ καράτε Σότοκαν, Γουάντο-ρίου, Γκότζου-ρίου, Σίτο-ρίου, Κυόκουσιν, Σίντοκαν και άλλων (?) χωρίς αυτό να γράφεται σαφώς στο καταστατικό της, ενώ σαφέστατα αντιβαίνει στις αποφάσεις των δικαστηρίων!!! Έγινε δηλαδή αλλοίωση του "Άρθρου3: Σκοπός" του καταστατικού της ΕΛΟΚ!

Κανονικά στο άρθρο αυτό δεν πρέπει να αλλάζει τίποτα απολύτως, διότι το άρθρο αυτό είναι ακριβώς η ταυτότητα της ομοσπονδίας και αν αλλάξει η ταυτότητα της ομοσπονδίας τότε πρέπει να πάρει καινούρια αναγνώριση από τη ΓΓΑ! Και όμως στο άρθρο αυτό, αλλά και στον Εσωτερικό Κανονισμό της ΕΛΟΚ, έγιναν πολλές πονηρές και δόλιες αλλαγές οι οποίες αποτελούν λόγους να ακυρωθεί το καταστατικό της και να "κλείσει η ΕΛΟΚ"!!! Και κανένας ποτέ δεν μίλησε για αυτές τις παρανομίες ούτε από μέσα από την ΕΛΟΚ (το ηθικό, αντιπολιτευτικό ΚΙΜΕ, ας πούμε!), ούτε από τη ΓΓΑ (οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι που εποπτεύουν την ΕΛΟΚ, ας πούμε!)

Όλα αποδεικνύονται αναλυτικά στο ίδιο ανωτέρω άρθρο.

 

Παρόμοιες με το καταστατικό αλλοιώσεις εφάρμοσε η ΕΛΟΚ και στον Εσωτερικό της Κανονισμό, το οποίο επιπλέον έθετε σε εφαρμογή χωρίς ποτέ (πλην του πρώτου) να παίρνει την απαραίτητη βάσει του νόμου έγκριση της ΓΓΑ.

Ο Πρώτος, λοιπόν, Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ πέρασε από ΓΣ την 12-9-1992 και πήρε την έγκριση της ΓΓΑ την 9-2-1994, όπως σαφώς γράφεται στο τελευταίο του άρθρο κατωτέρω. Με κλικ εδώ η πρώτη σελίδα του Πρακτικού της ΓΣ. Φυσικά ήταν όλος άκυρος, διότι η ΕΛΟΚ ΔΕΝ είχε στυλ καράτε και ως μέλος της Παγκόσμιας ΧΩΡΙΣ στυλ είχε υποχρέωση να δέχεται ως μέλος της οποιονδήποτε σύλλογο καράτε ό,τι καράτε και αν έκανε χωρίς καμιά ιεραρχία ζωνών.

Επομένως, ο Πρώτος Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ (1994) ήταν άκυρος (μαϊμού !!!) για τα Νταν για τον λόγο ότι η WUKO ΔΕΝ περιλαμβάνει στους κανονισμούς της τίποτα σχετικό με εξετάσεις Νταν, εξεταστέα ύλη για Νταν και για την ιεραρχία των Νταν!

Σε αυτό το σημείο παρεμβλήθηκαν χρονικά τα αποτελέσματα των παράλληλων δικαστηρίων ΕΛΟΚ κατά ΠΟΠΚ με την Απόφαση 72/11.1.1996 του Πρωτοδικείου Αθηνών και την Απόφαση 3914/11.5.2000 του Εφετείου Αθηνών.

 

Ο Δεύτερος Εσωτερικός Κανονισμός, από όσα γνωρίζω ψηφίστηκε σε ΓΣ την 10-8-2000 και δεν βρέθηκε ημερομηνία έγκρισής του από τη ΓΓΑ. Μπορεί να πήρε έγκριση, αλλά μπορεί και να μην πήρε! Πιστεύω ότι δεν θα είχε πάρει, διότι ήδη είχε βγει και τεθεί σε ισχύ η τελεσίδικη Απόφαση 3914/11.5.2000 του Εφετείου Αθηνών κατά την οποία το "παραδοσιακό καράτε" και άρα και η ιεραρχία των στυλ και των Νταν ανήκε στην ΠΟΠΚ. Επομένως, πιστεύω ότι η ΓΣ της 10-8-2000 (κατακαλόκαιρο!) ήταν μια σπασμωδική κίνηση του Γερόλυμπου με σκοπό να καταστρατηγήσει την Απόφαση του Εφετείου, που δικαίωνε την ΠΟΠΚ με συνέπεια να ανήκουν σε αυτήν τα δικαιώματα του παραδοσιακού καράτε και άρα κάθε παραδοσιακού στυλ καράτε, και για τον λόγο των δικαστικών αποφάσεων δεν την υπέβαλε ποτέ στη ΓΓΑ!!! Αυτό ήταν παράνομο! Η επόμενη τελευταία παράγραφος αυτού του κανονισμού ΔΕΝ αναφέρει έγκριση της ΓΓΑ:

Όπως και να έχει το πράγμα είναι προφανές ότι ο Δεύτερος αυτός Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ ήταν ΑΚΥΡΟΣ ως προς τα Νταν για τρεις λόγους:

1) λόγω του ότι η WUKO/WKF ΔΕΝ περιλαμβάνει στους κανονισμούς της τίποτα σχετικό με την ιεραρχία των Νταν,

2) λόγω και της Απόφασης 3914/11.5.2000, που κρίνει τελεσίδικα ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995, και

3) λόγω μη έγκρισής του από τη ΓΓΑ!!!

Όπως και να έχει το πράγμα, η ΕΛΟΚ από το 2000 άρχισε να προχωράει στα τυφλά χωρίς νόμιμο Εσωτερικό Κανονισμό!

 

Ο Τρίτος Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ (κάποτε άλλαξε το όνομά της!) εγκρίθηκε από ΓΣ την 21-9-2009, υποβλήθηκε στη ΓΓΑ για έγκριση, αναπέμφθηκε από τη ΓΓΑ στην ΕΛΟΚ με την παρατήρηση να χωριστούν τα κεφάλαιά του, ώστε να ελεγχθούν και εγκριθούν αυτοτελώς, και ΔΕΝ ξανα-υποβλήθηκε ΠΟΤΕ για έγκριση από την ΕΛΟΚ στη ΓΓΑ, όπως θα δούμε και πιο κάτω!!! Πιθανόν κάποιος εκεί στη ΓΓΑ μπορεί να είδε επίσης ότι και ο προηγούμενος δεν είχε εγκριθεί από την ΓΓΑ! Η επόμενη τελευταία παράγραφος δεν έγραφε ποτέ την έγκρισή του από τη ΓΓΑ:

Συνεπώς, και ο Τρίτος Εσωτερικός Κανονισμός ήταν άκυρος για τρεις καραμπινάτους λόγους:

1) λόγω του ότι η WUKO/WKF ΔΕΝ περιλαμβάνει στους κανονισμούς της τίποτα σχετικό με την ιεραρχία των Νταν,  

2) λόγω της τελεσίδικης Απόφασης 3914/11.5.2000 του Εφετείου υπέρ της ΠΟΠΚ, αλλά και λόγω της αμετάκλητης Απόφασης 110/29.1.2003 του Αρείου Πάγου υπέρ της ΠΟΠΚ, και

3) λόγω μη έγκρισής του από τη ΓΓΑ!!!

 

Ο Τέταρτος Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ πέρασε πρόσφατα από τη ΓΣ την 6-2-2016 και υποτίθεται ότι είναι αυτός που βρίσκεται σε ισχύ ΣΗΜΕΡΑ! Αλλά αυτός δεν υποβλήθηκε ποτέ στη ΓΓΑ για έγκριση! Συνεπώς και αυτός είναι καραμπινάτα ΑΚΥΡΟΣ, αφού και στην επόμενη τελευταία του παράγραφο δεν γράφει την έγκριση της ΓΓΑ:

Συνεπώς, και ο Τέταρτος Εσωτερικός Κανονισμός ήταν άκυρος για τρεις καραμπινάτους λόγους:

1) λόγω του ότι η WUKO/WKF ΔΕΝ περιλαμβάνει στους κανονισμούς της τίποτα σχετικό με την ιεραρχία των Νταν,

2) λόγω της τελεσίδικης Απόφασης 3914/11.5.2000 του Εφετείου υπέρ της ΠΟΠΚ, αλλά και λόγω της αμετάκλητης Απόφασης 110/29.1.2003 του Αρείου Πάγου υπέρ της ΠΟΠΚ, και

3) λόγω μη έγκρισής του από τη ΓΓΑ!!!

 

Απόδειξη ότι η Παγκόσμια WKF δεν έχει Νταν, όπως φαίνεται στο site της www.wkf.net και στο υπομενού Structure με κλικ εδώ, είναι σαφέστατα το ότι ΔΕΝ έχει κανονισμούς εξεταστέας ύλης για αξιολογήσεις με απονομές Νταν (με κλικ εδώ) παρά μόνο έχει μια διαδικασία απλής αίτησης για αναγνώριση από τηνWKF ήδη απονεμημένου Νταν από εθνική ομοσπονδία, δηλαδή απλά αναγνωρίζει τα Νταν που απονέμουν οι εθνικές ομοσπονδίες και αυτά μέχρι το 7ο Νταν μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου με επιβεβαίωση της εθνικής του ομοσπονδίας και εκδίδει ένα δίπλωμα με υπογραφές του Προέδρου της Παγκόσμιας και του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας! Κάποιες εθνικές ομοσπονδίες άλλων χωρών μπορεί να καλύπτουν και το παραδοσιακό καράτε και να μπορούν να απονέμουν Νταν, αλλά για την Ελλάδα έχουν αποφανθεί τα Ελληνικά Δικαστήρια τελεσίδικα και αμετάκλητα για τα παραδοσιακά στυλ υπέρ της ΠΟΠΚ από την ίδρυσή της το 1995 και η ΕΛΟΚ ΔΕΝ έχει δικαίωμα να εκδώσει Νταν παραδοσιακού στυλ! Δείτε και την παράγραφο 1.3 του ανωτέρω σχετικού κανονισμού της WKF, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ μόλις από το 2014:

Απόδειξη του ότι ο Τρίτος και Τέταρτος Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ δεν έχουν την έγκριση της ΓΓΑ αποτελούν οι επόμενες δύο επιστολές της ΓΓΑ προς τον σύλλογο του Τάσου Πανουσόπουλου, που έκανε σχετικό ερώτημα:

1) Η από 1-4-2016 επιστολή της ΓΓΑ προς Αναστάσιο Πανουσόπουλο, που λέει ότι ο Εσωτερικός Κανονισμός του 2009 επιστράφηκε στην ΕΛΟΚ για διορθώσεις, ενώ το 2016 δεν υποβλήθηκε κανένας Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ για έγκριση από τη ΓΓΑ

2) Η από 21-4-2016 επιστολή της ΓΓΑ προς Αναστάσιο Πανουσόπουλο, που λέει ότι αυτός του 2009 ποτέ δεν επανυποβλήθηκε για έγκριση! (Πράγμα που οι βλάκες απέφυγαν ή ξέχασαν να γράψουν στην πρώτη τους επιστολή!)

 

Εκ των ανωτέρω προκύπτουν δύο τεράστιες παρανομίες για την ΕΛΟΚ και όλα τα διοικητικά της συμβούλια:

Για τον Πρώτο Εσωτερικό Κανονισμό της ΕΛΟΚ (1994 - 2000) και όσον αφορά στα Νταν, την ιεραρχία και ότι προκύπτει από αυτά όλα είναι παράνομα:

1) από την ίδρυσή της ΕΛΟΚ μέχρι σήμερα λόγω αντίφασης με τους κανονισμούς της WUKO/WKF και

2) από το 1995, που ιδρύθηκε η ΠΟΠΚ, μέχρι σήμερα λόγω παράβασης των αποφάσεων των δικαστηρίων της ΕΛΟΚ με την ΠΟΠΚ!

Για όλους τους επόμενους Εσωτερικούς Κανονισμούς της ΕΛΟΚ όλα είναι παράνομα από τον Εσωτερικό Κανονισμό του 2000 μέχρι σήμερα λόγω:

1) αντίφασης με τους κανονισμούς της WUKO/WKF,

2) παράβασης των αποφάσεων των δικαστηρίων της ΕΛΟΚ με την ΠΟΠΚ, και

3) μη έγκρισης του κάθε Εσωτερικού Κανονισμού από τη ΓΓΑ!!!

 

Άμεση συνέπεια της ανυπαρξίας Εσωτερικού Κανονισμού εκτός από τις παράνομες εξετάσεις για Νταν και τις εισπράξεις των σχετικών παραβόλων είναι προφανώς και οι συνθέσεις των Δικαστικών Επιτροπών, οι τιμωρίες συλλόγων και ατόμων από αυτές και κάθε τι άλλο που ορίζεται από τους μη εγκεκριμένους ή/και παράνομους Εσωτερικούς Κανονισμούς της ΕΛΟΚ! Σε όλα αυτά ας προστεθεί και το ότι δεν υπάρχει δημοσιευμένος από την ΕΛΟΚ κατάλογος-μητρώο των Μαύρων Ζωνών Νταν, τα οποία να έχει η ίδια εκδώσει, πράγμα που αποδεικνύει το ότι πρόκειται για μια βρώμικη δουλειά που γίνεται στα κρυφά και μουλωχτά, ώστε να κρύβονται εύκολα η παρανομία, οι εύνοιες και οι εισπράξεις!!!

Τελικό συμπέρασμα: Τα άκυρα ψευδο-Νταν της ΕΛΟΚ είναι προφανές ότι είναι νομικά άκυρα και οπωσδήποτε η ΠΟΠΚ ΔΕΝ τα αναγνωρίζει!


Γ - Η αναγνώριση από την ΕΛΟΚ των παρανομιών της με την απαλοιφή από το Καλενδάρι των αγώνων των στυλ από τη μέση του 2016 και για όλο το 2017 μετά από τις καταγγελτικές δημοσιεύσεις του www.karate.gr.

 

Από τη δημοσίευση μιας σειράς άρθρων από το www.karate.gr περί 1) παράνομων αγώνων των στυλ υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ και 2) παράνομων εξετάσεων Νταν στα παραδοσιακά στυλ από την ΕΛΟΚ, η ίδια η ΕΛΟΚ αποδεικνύοντας έτσι ότι αναγνωρίζει τις παρανομίες της, έσβησε ή/και απέσυρε τις ανακοινώσεις αγώνων και σεμιναρίων στα παραδοσιακά στυλ, τις οποίες περιλάμβανε στο Καλενδάρι της για το έτος 2017. Αλλά ακόμα και αγώνες με τον διαχωρισμό "εγχρώμων και μαύρων ζωνών" δεν έχει κανένα δικαίωμα να διενεργεί η ΕΛΟΚ! Για καθαρά εισπρακτικούς λόγους και για τον "μαγαζάτορα" και για τους "μεγαλοδασκάλους" η ΕΛΟΚ έχει εγκαθιδρύσει το τεράστιο "ψεύτικο ιδανικό" των πολλών αγώνων για όλους τους μικρούς αθλητές με αποτέλεσμα όλα αυτά τα παιδιά να παραμελούν τα μαθήματά τους και τα σχολεία τους πολύ περισσότερο από ότι αναλογεί σε μια φυσιολογική αθλητική ενασχόληση! Αν ένας μικρός μαθητής παίρνει μέρος σε τρεις αγώνες καράτε το χρόνο, που θέλουν δυό μήνες το ελάχιστο προετοιμασία ο καθένας, τότε πάει και το σχολείο, πάνε και τα μαθήματα!

Με κλικ στα έτη βλέπετε το Καλενδάρι του 2014, του 2015, του 2016 και του 2017, τις παρανομίες της ΕΛΟΚ και την καταστροφή που προκαλεί στους μικρούς αθλητές-μαθητές!


 Δ - Η συμμετοχή στην εκτεταμένη παρανομία και η ευθύνη της εγκληματικής ΓΓΑ!

 

Εξ όλων των ανωτέρω προκύπτει επίσης ότι η εγκληματικά απατεώνισσα ΕΛΟΚ έχει παρασύρει και την εγκληματικά αδιάφορη και ανίδεη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να δίνει επαγγελματικά διπλώματα εμπειρικών προπονητών με απαραίτητη προϋπόθεση την κτήση Νταν κάθε υποψηφίου από την ΕΛΟΚ! Τέτοιοι καραγκιόζηδες είναι κι αυτοί!!!

 

Η "Πυραμίδα της Απάτης" επιβεβαιώνεται και "βελτιώνεται" στην ακόλουθη μορφή με τις επόμενες επεξηγήσεις:
 

1- Στην κορυφή της Πυραμίδας βρίσκονται οι εκάστοτε πολιτικοί υπεύθυνοι της ΓΓΑ μαζί με τους διευθυντές και υπαλλήλους της, οι οποίοι αδιαφορούν ή/και καλύπτουν και υποστηρίζουν τις παρανομίες του Γερόλυμπου και της ΕΛΟΚ με αντάλλαγμα να έχουν πολιτικό έρεισμα ή άλλα οφέλη στο επίπεδο των ομοσπονδιών, συλλόγων και απλών ψηφοφόρων.

2- Αποκάτω ο Αθλητικός Εγκληματίας Γιώργος Γερόλυμπος (σαλτιμπάγκος των αθλητικών ομοσπονδιών ΕΛΟΚ, ΕΦΕΟΖ, ΕΟΠΕΚ, ΕΟΧ, ΕΟΤΡΙ, ΕΟΚ, ΕΟΠΚ, ΕΟΣ, BKF, EKF, WKF και άλλων) ο οποίος ελέγχει το ΔΣ και τους Τεχνικούς της ΕΛΟΚ και διαχειρίζεται ανεξέλεγκτα διοικητικά και οικονομικά το ανθρώπινο και το υλικό δυναμικό της.

3- Αποκάτω το ΔΣ της ΕΛΟΚ από το 1995 μέχρι σήμερα, του οποίου ένα-ένα τα μέλη απολαμβάνουν των προσωπικών τους προνομίων σαν άτομα και σαν σύλλογοι-σχολές έναντι του αποκάτω επιπέδου των αρχιεκπαιδευτών και των τεχνικών, "πληρώνοντας" τον Γερόλυμπο με τη συνενοχή τους στις εξώφθαλμες οικονομικές και διοικητικές παρανομίες του.

4- Να που επιβεβαιώνεται και η εκμετάλλευση όλων των αθλητών της ΕΛΟΚ δια των παράπλευρων, παράνομων, ψευτο-ομοσπονδίων των δήθεν παραδοσιακών στυλ καράτε από τους Γερόλυμπο, Παπαδημητρόπουλο, Μπίκα, Κραβαρίτη, Οτάκε, Τσόγκα, Σανιώτη, Κέυβαν Γκάζι, Ζαρουχλιώτη, Μπουλούμπαση, Κοσμίδη, Πάση κτλ. Η ΕΛΟΚ δεν έχει να διδάξει τίποτα για το καράτε παρά μόνο κανονισμούς αγώνων. Το καράτε το διδάσκουν οι παρα-ομοσπονδίες παριστάνοντας τα "παραδοσιακά στυλ", ενώ οι εκπαιδευτές και οι σύλλογοι-επιχειρήσεις τους εισπράττουν από αυτό για την εκπαίδευση και τις ζώνες. Αλλά για τις ζώνες ξανα-εισπράττει και η ΕΛΟΚ από όλους τους αθλητές-κορόιδα με τις "ευλογίες" και την επιχορήγηση της ΓΓΑ!!!

5- Οι Αρχιεκπαιδευτές (αρχηγοί στυλ!!!) και οι δήθεν τεχνικές επιτροπές: άνθρωποι με τίτλους από το ΔΣ για προσωπική αυτοπροβολή και οικονομικές απολαβές από εξετάσεις, σεμινάρια και διαιτησίες αγώνων. Πώς να μην στηρίζουν με τους συλλόγους τους ένα τέτοιο ΔΣ που τους δίνει "Φαΐ"???

6- Με την υποστήριξη του προηγουμένου επιπέδου λειτουργούν και κονομάνε οι προπονητές, οι διαιτητές και οι σύλλογοι-σχολές. Ένα πτυχίο εμπειρικού προπονητή είναι σήμερα μια οικονομική λύση για πολλούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Πληρώνουν όσο-όσο μια μαϊμού τεχνική κατάρτιση στους αφέντες τού πιο πάνω επιπέδου για να μπορέσουν με τη σειρά τους να στήσουν μια σχολή και να εισπράττουν από τα κορόιδα του αποκάτω επιπέδου.

7- Το επίπεδο των κορόιδων! Αθλητές, γονείς και φορολογούμενοι που δίνουν με εμπιστοσύνη τα λεφτά τους στους συλλόγους για να γυμναστούν τα παιδιά τους και την εμπιστοσύνη τους στον κάθε Βασιλειάδη και κάθε Συναδινό να διοικήσει αξιοκρατικά την ανάπτυξη του αθλητισμού (επιχορηγήσεις ομοσπονδιών, θέσεις αθλητών στο δημόσιο, εισαγωγές αθλητών στα πανεπιστήμια) και εκείνος διευκολύνει τους διάφορους αθλητικούς εγκληματίες τύπου Γερόλυμπου για την εξασφάλιση της επανεκλογής του και ό,τι άλλο!!!


 Ε - Εγκληματική εκμετάλλευση και φοροδιαφυγή σε πρώτη φάση των παράνομων παρα-ομοσπονδιών

 από τις εισπράξεις των παραβόλων για τις εξετάσεις ψεύτικων ΝΤΑΝ!

 

Και εδώ έρχεται να στοιχειοθετείται η απάτη είκοσι χρόνων του Γερόλυμπου και όλων των μεγαλο-δασκάλων του καράτε της ΕΛΟΚ σε βάρος των αθλητών και των συλλόγων. Έχουν καταντήσει τη δημόσια ομοσπονδία μαγαζί τους, ενώ επί είκοσι χρόνια οι αρμόδιοι στη ΓΓΑ πολιτικοί προϊστάμενοι και Διευθυντές και υπάλληλοι σφύριζαν αδιάφοροι!!! Όλα καταγγέλλονται χρόνια ολόκληρα και κανένας δεν συγκινείται, βλέπε και το άρθρο:

5/3/2014 -   ΕΛΟΚ-ΓΓΑ:  Η Πυραμίδα της Απάτης! Πώς η ΓΓΑ υποθάλπει μια εκτεταμένη φοροδιαφυγή!

Με βάση το χωρίς Νταν και ιεραρχία καράτε της WKF και τις ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις των δικαστηρίων στον δικαστικό αγώνα ΕΛΟΚ κατά ΠΟΠΚ, οι οποίες όπως είπαμε αποφαίνονται υπέρ της ΠΟΠΚ και αποτελούν πλέον ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ για τη χώρα μας, η ΠΟΠΚ είναι η μοναδική Ελληνική ομοσπονδία που καλύπτει το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995!

Επειδή η ΕΛΟΚ δεν μπορούσε να περιλάβει στο καταστατικό της την κάλυψη των τεσσάρων παραδοσιακών στυλ, αφού τέτοιος όρος δεν υπάρχει στο καταστατικό της Παγκόσμιας WKF, αλλά και επειδή ήδη είχε χάσει στα δικαστήρια με την ΠΟΠΚ το δικαίωμα των παραδοσιακών στυλ, επινοήθηκε η παράλληλη λειτουργία άτυπων παρα-ομοσπονδιών Σότοκαν, Γουάντο-ρίου, Σίτο-ρίου και Γκότζου-ρίου χωρίς νομικές και φορολογικές νομιμοποιήσεις, δηλαδή μιλάμε για τέσσερεις "παραδοσιακές εγκληματικές συμμορίες για ξέπλυμα εσόδων από παράνομες δραστηριότητες", μέσα στην τρέλα της παρανομίας και του μαύρου χρήματος.

 Με τα χρόνια, λοιπόν, η ΕΛΟΚ αποθρασύνθηκε και έχει πλέον εγκαθιδρύσει μηχανισμό ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ εξετάσεων για Νταν από τις παρ-ομοσπονδίες και από την ΕΛΟΚ, έχει καθορίσει ακόμα και εξεταστέα ύλη με ταρίφες σε ευρώ για την παράνομη αυτή δραστηριότητά της, ενώ για κάθε εξεταζόμενο για Νταν από την ΕΛΟΚ αποτελεί προϋπόθεση η κτήση του ίδιου Νταν από κάποια ψευδο-ομοσπονδία κάποιου ψευδο-στυλ!!!

Η στυγνή εκμετάλλευση των αθλητών και των συλλόγων από την ΕΛΟΚ, από τις ψευδο-ομοσπονδίες των ψευδο-στύλ και από τους ανήθικους, εκβιαστές και εκμεταλλευτές "μεγαλο-δασκάλους" απομυζά από τους αθλητές 100-150 ευρώ για κάθε Νταν από τις ψευδο-ομοσπονδίες και άλλα τόσα 100-150 ευρώ από την ΕΛΟΚ ... για το ίδιο Νταν!!!

 

Ο Γερόλυμπος, λοιπόν, εγκαθίδρυσε την "Πυραμίδα της Απάτης των Νταν" δια μέσου των επόμενων Ψευδο-ομοσπονδιών (λεπτομέρειες με κλικ εδώ):

1α - Οργάνωση Shito-ryu = Σίτο-ρίου πρώτης γενιάς με επικεφαλής τους Γιώργο Τσόγκα και Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο.

1β - KOI = Kobe Osaka International = Σίτο-ρίου δεύτερης γενιάς με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο.

1γ - ISSO = International Shito-ryu Shotokan Organization = προσωπική ομοσπονδία του Γερόλυμπου με επικεφαλής τον Κέιβαν Γκάζι δήθεν για το Σότοκαν στην Ελλάδα και τον γιό του Ντάριο Γκάζι στην Αγγλία και τον Παναγιώτη Χονδροματίδη για το Σίτο-ρίου στην Ελλάδα.

2 - SKIF-Hellas = Shotokan Karate International - Hellas = με επικεφαλής τους Νικήτα Ζαρουχλιώτη και Κέιβαν Γκάζι.

3 - Wado-ryu = με επικεφαλής τους Χρήστο Μπουλούμπαση και Γρηγόρη Βόβλα.

4 - Goju-ryu = με επικεφαλής τον Πέτρο Πάση.

5 - Shotokan = με επικεφαλής τους Γιώργο Σανιώτη, Τετσούο Οτάκε, Γιώργο Μπίκα, Άρη Κραββαρίτη και Κώστα Γκουβούση.

6 - Kyokushinkai - με επικεφαλής τον Γιώργο Κοσμίδη.

 

Παρατήρηση: Από ότι βλέπουμε, κάθε μέλος του ΔΣ/ΕΛΟΚ ή Τεχνικής Επιτροπής ήταν αρχηγός και σε μια δική του ψευδο-ομοσπονδία, σήμα κατατεθέν της "Δομής και Ιεραρχίας της Εγκληματικής Οργάνωσης" για την εκμετάλλευση της ΕΛΟΚ και του Καράτε!!!

 

Με αυτό τον τρόπο η ΕΛΟΚ έβαλε σε εφαρμογή και έχει εγκαθιδρύσει ακόμα και σήμερα την "Πυραμίδα της Απάτης των Νταν" δια μέσου των Ψευδο-ομοσπονδιών, δηλαδή της "τεχνικής αξιολόγησης" δια μέσου δήθεν των παραδοσιακών στυλ καράτε, και άρα την ανάγκη για τους αθλητές, τους προπονητές και τους διαιτητές να αξιολογούνται τεχνικά πρώτα από τις ψευδο-ομοσπονδίες, με στόχο την οικονομική τους απομύζηση από αυτούς, που διαχειρίζονται την κάθε ψευδο-ομοσπονδία, και την ταυτόχρονη χειραγώγηση των τεχνικών, των συλλόγων, της ΕΛΟΚ και του αθλήματος. Αυτό αποτελεί την μακροχρόνια βασική και καραμπινάτη απάτη του Γερόλυμπου και του Συρφετού που διοικεί την ΕΛΟΚ από το 1995, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αναμφίβολη εκτροπή της ΕΛΟΚ από τον Σκοπό του αρχικού καταστατικού της, με τον οποίο πήρε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ!

Αυτό σημαίνει ότι η όλη απάτη των δήθεν παραδοσιακών στυλ στήθηκε εν γνώσει όλων και με σκοπό την εξουσία στο χώρο του καράτε και την απολαβή παράνομων κερδών και μαύρου χρήματος από τις εξετάσεις εγχρώμων και μαύρων ζωνών.

Και ο όλος μηχανισμός στήθηκε με τη διπλή απάτη να απαιτεί η ΕΛΟΚ να δίνουν εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι για μαύρες ζώνες Νταν στην ΕΛΟΚ, αφού πρώτα έχουν πάρει με εξετάσεις το ίδιο Νταν από τις παρα-ομοσπονδίες των παράνομων στυλ. Και οι αθλητές και οι γονείς πληρώνουν εκβιαζόμενοι επί είκοσι χρόνια! Και τα Νταν αυτά τα έχουν επιβάλει εκβιαστικά, διότι εξαπατώντας η ΕΛΟΚ τη ΓΓΑ την έχει οδηγήσει να ζητούνται ως προϋποθέσεις για την παρακολούθηση των Σχολών Προπονητών!

Το θράσος τους, όμως, έχει ξεπεράσει κάθε όριο , διότι για να "αρμέξουν" ακόμα περισσότερο αθλητές, γονείς και συλλόγους οι συνεργαζόμενοι απατεώνες της ΕΛΟΚ και των παρα-ομοσπονδιών (στο ΔΣ της ΕΛΟΚ ήταν πάντα οι αρχηγοί των δήθεν στυλ) θέτουν τους παράνομους αγώνες των στυλ δήθεν "υπό την αιγίδα" της ΕΛΟΚ, ώστε να χρησιμοποιούν τις παρεχόμενες διευκολύνσεις προνομίων, εγκαταστάσεων και σταδίων από το Κράτος στην ΕΛΟΚ υπό την εκμετάλλευση των παρα-ομοσπονδιών (κοινώς παραμάγαζων) και των κρυφών δήθεν "οργανώσεών" τους.

Τα ανωτέρω θα γίνουν εύκολα αντιληπτά αν εξετάσουμε μία-μία τις λειτουργίες των παράνομων στυλ καράτε στα επόμενα:


 Ζ - Το παράνομο στυλ του Σίτο-ρίου ανύπαρκτων οργανώσεων Σίτο-ρίου!

 

Μία αρχική μορφή του μαϊμού-Σίτο-ρίου και δύο επόμενες μεταλλάξεις:

1α - Η πρώτη Οργάνωση Shito-ryu εμφανίστηκε ως σύλλογος με επικεφαλής τους απατεώνες Γιώργο Τσόγκα (4 νταν αμφιβόλου προέλευσης) και Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο (2 νταν από τη .. σημαία!) και έδρα έναν σύλλογό τους! Με κλικ εδώ διαβάζετε την ιστορία του Γιώργου Τσόγκα! Δεξιά οι Μάστερς!!!

- Η δεύτερη οργάνωση Σίτο-ρίου ήταν η μετάλλαξη της προηγούμενης σε KOI-Hellas = Kobe Osaka International-Hellas με έδρα ... το σπίτι του Παπαδημητρόπουλου, δηλαδή Σίτο-ρίου δεύτερης γενιάς με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο, ο οποίος ... χειροτονήθηκε σε μια νύχτα σε ... 6ο Νταν από τον απατεώνα Τόμυ Μόρις, Αρχηγό Διαιτητή της WKF και κολλητό του Γερόλυμπου, που είχε στήσει την απάτη της την Kobe Osaka International στη Σκωτία ( http://www.worldkarate.net/ )! Με κλικ εδώ διαβάζετε την ιστορία του Ανδρέα Παπαδημητρόπουλου!

- Ένα ... εγκεφαλικό (μούφα εγκεφαλικό!) ήρθε να μας ... στερήσει το ... μεγάλο αυτό Μάστερ Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο, αλλά ο Αθλητικός Εγκληματίας Γιώργος Γερόλυμπος, που δεν κωλώνει πουθενά, τους αντικατέστησε όλους και ... χειροτόνησε Μάστερ τον Παναγιώτη Χονδροματίδη και ίδρυσε την ISSO = International Shito-ryu Shotokan Organization = προσωπική ομοσπονδία του Γερόλυμπου (με τρεις συλλόγους στην Ελλάδα και έναν στην Αγγλία) με επικεφαλής τον Κέιβαν Γκάζι δήθεν για το Σότοκαν στην Ελλάδα και τον γιό του Ντάριο Γκάζι στην Αγγλία και τον Παναγιώτη Χονδροματίδη για το Σίτο-ρίου. Για την ιστορία του Παναγιώτη Χονδροματίδη δεν χρειάζεστε κανένα κουραστικό κλικ! Περιλαμβάνεται όλη στην δεξιά φωτογραφία! Περιλαμβάνεται όλη στην δεξιά φωτογραφία με τον ... Μάστερ Χιμπατζή!

Με βάση τις αρχές της απλής λογικής και όχι τα ... πίτουρα που έχουν στο κρανίο τους οι υπεύθυνοι της ΓΓΑ, μια αθλητική ομοσπονδία, που απονέμει διπλώματα μαύρων ζωνών Νταν θα πρέπει να πληροί ορισμένους κανόνες που ορίζει ο αθλητικός νόμος:

Κανόνας πρώτος:

Είναι το Νταν βαθμός τεχνικής κατάρτισης στο άθλημα του καράτε? Αυτό ακριβώς είναι!

Ποιός απονέμει τα Νταν που ζητούνται ως προϋπόθεση για τις Σχολές Προπονητών? Η εθνική ομοσπονδία ΕΛΟΚ!

Έχει η ΕΛΟΚ το δικαίωμα να απονέμει Νταν? ΟΟΟΧΙ, διότι το Νταν αποτελεί στοιχείο αξιολόγησης τεχνικού επιπέδου των παραδοσιακών στυλ και μόνο, τα οποία προφανώς αποτελούν το παραδοσιακό καράτε, το οποίο ανήκει βάσει ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ πλέον στην ΠΟΠΚ! Άλλωστε ακόμα και η Παγκόσμια WKF, όπως ξαναείπαμε και όπως φαίνεται στο site της www.wkf.net και στο υπομενού Structure με κλικ εδώ, σαφέστατα ΔΕΝ έχει κανονισμούς εξεταστέας ύλης για αξιολογήσεις με απονομές Νταν (με κλικ εδώ) παρά μόνο έχει μια διαδικασία απλής αίτησης για αναγνώριση ήδη απονεμημένου Νταν, δηλαδή απλά αναγνωρίζει τα Νταν που απονέμουν οι εθνικές ομοσπονδίες και αυτά μέχρι το 7ο Νταν μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου με επιβεβαίωση της εθνικής του ομοσπονδίας και εκδίδει ένα δίπλωμα με υπογραφές του Προέδρου της Παγκόσμιας και του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας! Κάποιες εθνικές ομοσπονδίες άλλων χωρών μπορεί να καλύπτουν και το παραδοσιακό καράτε και να μπορούν να απονέμουν Νταν, αλλά για την Ελλάδα έχουν αποφανθεί τα Ελληνικά Δικαστήρια τελεσίδικα και αμετάκλητα για τα παραδοσιακά στυλ υπέρ της ΠΟΠΚ από την ίδρυσή της το 1995 και η ΕΛΟΚ ΔΕΝ έχει δικαίωμα να εκδώσει Νταν παραδοσιακού στυλ! Δείτε και την παράγραφο 1.3 του ανωτέρω σχετικού κανονισμού, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από το 2014:

Συμπέρασμα 1ο: Επομένως οι εξετάσεις για Νταν και τα Νταν της ΕΛΟΚ είναι όλα μαϊμούδες απατεώνων!!!

 

Κανόνας δεύτερος:

Αν υποθέσουμε προς στιγμή ότι η ΠΟΠΚ δεν υπήρχε και η ΕΛΟΚ κάλυπτε και το παραδοσιακό καράτε και μπορούσε να δίνει Νταν, τότε: έχει νόμιμο τρέχοντα Εσωτερικό Κανονισμό Νταν η ΕΛΟΚ, ώστε να μπορεί να δίνει Νταν? ΟΟΟΧΙ, δεν έχει!!!

Συμπέρασμα 2ο: Επομένως οι εξετάσεις για Νταν και τα Νταν της ΕΛΟΚ είναι όλα μαϊμούδες απατεώνων!!!

 

Κανόνας τρίτος:

Δίνει Νταν η οποιαδήποτε "οργάνωση Σίτο-ρίου", τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για Νταν ΕΛΟΚ? Βέβαια και δίνει!

Τι πρέπει να είναι αυτή η "οργάνωση Σίτο-ρίου", ώστε να μπορεί να δίνει Νταν Σίτο-ρίου? Πρέπει να είναι αθλητική ομοσπονδία!

Ήταν ή είναι αθλητική ομοσπονδία με νομική και φορολογική υπόσταση η οποιαδήποτε από τις ανωτέρω τρεις οργανώσεις Σίτο-ρίου? ΟΟΟΧΙ, καμία και ποτέ!!!

Συμπέρασμα 3ο: Επομένως οι ανωτέρω τρεις οργανώσεις Σίτο-ρίου καθώς και οι εξετάσεις που οργάνωσαν μέχρι σήμερα είναι όλες μαϊμούδες απατεώνων!!!

 

Κανόνας τέταρτος:

Έχουν Νταν από τις επίσημες Ιαπωνικές Ομοσπονδίες των παραδοσιακών στυλ όλοι όσοι παρίσταναν και παριστάνουν τους μεγαλο-δασκάλους και έδιναν Νταν στην οργάνωση Σίτο-ρίου? ΟΟΟΧΙ, ποτέεε!!!

Συμπέρασμα 4ο: Επομένως οι ανωτέρω τρεις οργανώσεις Σίτο-ρίου καθώς και οι εξετάσεις που οργάνωσαν μέχρι σήμερα είναι όλες μαϊμούδες απατεώνων!!!

 

Κανόνας πέμπτος:

Αν η οργάνωση Σίτο-ρίου είχε δικαίωμα να δίνει διπλώματα Νταν, τότε ποιοί θα υπέγραφαν αυτά τα διπλώματα? Μα προφανώς τα διπλώματα μιας ομοσπονδίας ως εξερχόμενα έγγραφα τα υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της οργάνωσης, διότι οι εξετάσεις είναι εσωτερικό της θέμα και οι εξεταστές υπογράφουν μόνο τα εσωτερικά έγγραφα της αξιολόγησης των εξεταζομένων και μόνο αυτά!

Συμπέρασμα 5ο: Συνεπώς και επιπλέον των άλλων το δεξιό δίπλωμα-μαϊμού της ISSO είναι και παράτυπο, διότι υπογράφεται από τον "Εθνικό Εξεταστή", τον " Εθνικό Αρχηγό Εξεταστή" και έναν μαϊμού "Αντιπρόεδρο της ISSO" και όχι από πρόεδρο και γραμματέα της ISSO!

 

Συνολικό Συμπέρασμα για τα διπλώματα Νταν του Σίτο-ρίου: Όλα τα διπλώματα των ψευδο-ομοσπονδιών Σίτο-ρίου είναι άκυρα και άρα άχρηστα και για τα σκουπίδια!

 

Αλλά εκτός από τα "μαϊμού" Νταν που εκδίδει η ΕΛΟΚ, εκδίδει και "πλαστά-μαϊμου" Νταν (δεξιά φωτό), δηλαδή χωρίς καμιά εξέταση των υποψηφίων, όπως στην κολλητή του ζεύγους Γερολύμπου κα Αικατερίνη Πριοβόλου, στην οποία "χάρισε" ένα "πλαστό-μαίμού" Νταν για να παρακολουθήσει τη Σχολή Προπονητών 2014 και μάλιστα με ημερομηνία 1/1/2012 (Πρωτοχρονιά!!!) κατά την οποία κατά πληροφορίες η ευνοούμενη δεν έκανε καν καράτε!!!

 

Συμπέρασμα: Όλα τα Νταν Σίτο-ρίου, που έχουν ληφθεί ή/και έχουν δοθεί στην Ελλάδα από μαϊμούδες εξεταστές, στυλ και ΕΛΟΚ, και δεν έχουν ληφθεί από την Ιαπωνική Ομοσπονδία του παραδοσιακού αυτού στυλ είναι προφανώς μαϊμούδες και άρα για τα σκουπίδια!!!

Τα άκυρα ψευδο-Νταν και των τριών ανωτέρω (1α), (1β), (1γ) μαϊμούδων-οργανώσεων Σίτο-ρίου είναι προφανές ότι η αποκλειστικά υπεύθυνη για το παραδοσιακό καράτε και τα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ΔΕΝ τα αναγνωρίζει και άρα είναι για τα σκουπίδια!



 Η - Το παράνομο στυλ της ΕΟΠΚ-SKIF-Hellas = Shotokan Karate Do International Federation - Hellas

 

Ερχόμαστε να μελετήσουμε την φερόμενη ως "ομοσπονδία" της οργάνωσης ΕΟΠΚ-SKIF-Hellas, που σημαίνει "Ελληνική Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε - Shotokan Karate Do International Federation - Hellas" όλα αυτά μαζί! Η σημερινή της αρχική σελίδα στο διαδίκτυο δίνεταιστη δεξιά φωτό. Η οργάνωση αυτή αποτελεί κλάδο της SKIF του γνωστού και αναγνωρισμένα μεγάλου Μάστερ του Σότοκαν της Japan Karate Association (JKA) Χιροκάζου Καναζάβα, ο οποίος αποσχίσθηκε από την JKA και ίδρυσε δική του προσωπική ιδιωτική ομοσπονδία! Συνεπώς η SKIF-HELLAS αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση-κλάδο στην Ελλάδα μιας ιδιωτικής επιχείρησης Ιάπωνα Μάστερ του καράτε. Επομένως πρέπει να έχει φορολογικό μητρώο, να κόβει αποδείξεις για τις υπηρεσίες που προσφέρει και να αποδίδει ΦΠΑ 24%!!!

Προφανώς κάθε "ιδιωτική ομοσπονδία" λειτουργεί ως προσωπική ή εταιρική επιχείρηση με γνώμονα το μέγιστο κέρδος και όχι με γνώμονα τη φιλοσοφία της αξιοκρατίας! Με βάση αυτό οι κανόνες λειτουργίας της διαφέρουν κατά πολύ από τους κανόνες μιας δημοκρατικά λειτουργούσας αθλητικής ομοσπονδίας. Και οι κανόνες αυτοί καλύπτουν τους αγώνες, τις εξετάσεις Νταν και κάθε τι άλλο με επίκεντρο την "ικανοποίηση του πελάτη" και όχι την αξιοκρατία. Δηλαδή, "πληρώνεις, παίρνεις", "δεν πληρώνεις, δεν παίρνεις"!

Όλα αυτά δεν είναι κακά, αλλά δεν αποδίδουν την επιδιωκόμενη ισότιμη πρόσβαση και την ποιότητα στο άθλημα. Συνεπώς, τα διπλώματα Νταν της SKIF-Hellas δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρ των διπλωμάτων Νταν του παραδοσιακού Σότοκαν, όσο και αν ο Αρχηγός της είναι ο Χιροκάζου Καναζάβα, όπως τα διπλώματα Νταν της SKIF δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ίδιας της JKA και φυσικά δεν αναγνωρίζονται από αυτήν, αφού η JKA αναγνωρίζει μόνο τα δικά της διπλώματα.

Το αποτέλεσμα είναι τα Νταν της SKIF-Hellas να αναγνωρίζονται μόνο μέσα στο εσωτερικό της SKIF!

 

Η SKIF-Hellas αποτελεί "διαφορετική συνέχεια" της ΕΟΠΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε), που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτίδη από το 1987 και είχε γίνει από τότε μέλος της ITKF (International Traditional Karate Federation) του Χιντετάκα Νισιγιάμα. Ο Γιώργος Παναγιωτίδης, ο οποίος είχε το δεύτερο καλύτερο ντότζο της Αθήνας εκείνα τα χρόνια, έφερνε από το 1987 συχνά τους αδελφούς Ίλια και Βλάντιμιρ Γιόργκα να διδάσκουν στο γυμναστήριό του και τον ίδιο τον Χιντετάκα Νισιγιάμα για σεμινάρια και εξετάσεις. Η ΕΟΠΚ μάλιστα είχε υποβάλει από το 1987 αίτηση για αναγνώριση στη ΓΓΑ παράλληλα με την ΕΛΟΚ και την ομοσπονδία του Ζαχόπουλου, αλλά εκ των τριών αναγνωρίστηκε η ΕΛΟΚ το 1990.

Η ΕΟΠΚ συνέχισε να είναι μέλος της ITKF μέχρι το 1990 ή λίγο μετά, οπότε και αποσχίστηκε για λόγους που εξηγήθηκαν από το 1993 λεπτομερώς σε δημοσίευση της ΕΟΠΚ στο περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ, τεύχος Νο 89, ΣΕΠ-1993, όπως την βλέπετε με κλικ εδώ!

 

Στη συνέχεια η ΕΟΠΚ έγινε μέλος της ομοσπονδίας SKIF του Χιροκάζου Καναζάβα, ενώ την σχέση με την ITKF την συνέχισε ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, με πρωτοβουλία του οποίου ιδρύθηκε το 1995 η ΠΟΠΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε), της οποίας ο Θύμιος Περσίδης ήταν Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος από το 1995 έως το 2004 και είναι πρόεδρος από το 2007 μέχρι σήμερα.

Από την ίδρυση της ΠΟΠΚ το 1995 η ΕΟΠΚ, η οποία είχε ήδη αφήσει αυτό το όνομα προτιμώντας το SKIF-Hellas, έπαψε να καλύπτει το παραδοσιακό καράτε στην Ελλάδα, διότι το δικαίωμα αυτό πέρασε στην ΠΟΠΚ και η ΕΟΠΚ ποτέ δεν πρόσβαλε το καταστατικό της ΠΟΠΚ, ενώ από το 1999 έπαψε να είναι αθλητική ομοσπονδία με καταστατικό εναρμονισμένο με τον αθλητικό νόμο του 1999. Συνεπώς, όπου γίνεται επίκληση του ονόματός ΕΟΠΚ η επίκληση αυτή είναι ψευδής, διότι αναφέρεται σε μια ανύπαρκτη ομοσπονδία.

Επομένως, το όνομα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ" δεν έχει καμιά απολύτως θέση στην ιστοσελίδα της SKIF-Hellas και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι της SKIF-Hellas να αφαιρέσουν από τους τίτλους της ομοσπονδίας τους ή/και των συλλόγων τους το όνομα "ΕΟΠΚ" είτε αυτό υπάρχει με μόνο τα αρχικά είτε με την ολογράφως γραφή του, διότι η ΕΟΠΚ είναι ανύπαρκτη. Αλλά καλά θα κάνουν επίσης η SKIF και οι σύλλογοί της να αφαιρέσουν και τις ονομασίες "παραδοσιακό" ή/και "παραδοσιακό καράτε" από την ομοσπονδία τους και από τους συλλόγους τους, διότι το άθλημα του "παραδοσιακού καράτε" στην Ελλάδα καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από την ΠΟΠΚ και τους συλλόγους-μέλη της βάσει αποφάσεων δικαστηρίων.

Φυσικά, τα προηγούμενα έχουν επέκταση και σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους καράτε, που έχουν στο όνομά τους τις λέξεις "παραδοσιακό καράτε" και δεν ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΠΚ! Όλοι αυτοί θα πρέπει να βγάλουν από την ονομασία τους τις λέξεις "παραδοσιακό καράτε", διότι το άθλημα του "παραδοσιακού καράτε" στην Ελλάδα καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από την ΠΟΠΚ και τους συλλόγους-μέλη της βάσει αποφάσεων δικαστηρίων.

Προσοχή, η μη συμμόρφωση με τα προηγούμενα αποτελεί αντικείμενο αστικής αποζημίωσης!

 

Στον προηγούμενο ιστότοπό της (επάνω δεξιά φωτό) η SKIF-Hellas είχε δημοσιευμένη την ιστορία της στο "Ιστορία ΕΟΠΚ" όπως την βλέπετε με κλικ εδώ, με ημερομηνία διαθέσιμης ανάρτησης την 6-6-2015, η οποία ιστορία είναι ολόιδια με τη δημοσίευση του 1993 στο ΔΥΝΑΜΙΚΟ! Θα παρατηρήσω, όμως, ότι από το 1993 μέχρι το 2015 άλλαξαν τόσα πολλά στο παραδοσιακό καράτε στην Ελλάδα, ώστε η ανάρτηση του 1993 να είναι μεν αληθής, αλλά εκείνη του 2015 να είναι απόλυτα ψευδής! Το παραδοσιακό καράτε δεν ανήκει πλέον στην ΕΟΠΚ, η οποία έχει ήδη "ψοφήσει" πριν από το 1995, αλλά ανήκει στην ΠΟΠΚ από το 1995 μέχρι σήμερα με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων και η οποία ΠΟΠΚ "ζει και βασιλεύει"!

Στο αναλυτικό άρθρο του www.karate.gr

- 10/4/2017-Παράνομοι και άκυροι οι βαθμοί Νταν που δίνουν οι μαϊμούδες παρα-ομοσπονδίες καράτε και η ΕΛΟΚ προς οποιονδήποτε!

έχουμε δώσει τις λεπτομέρειες, που αποδεικνύουν ότι η SKIF-Hellas είναι "εργαλείο" του Γερόλυμπου, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα επόμενα άρθρα μας:

4/1/2016 - Ενημέρωση 1/9/2016 - Καράτε και Τρίαθλο: Το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου" και ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!

15/1/2016 - Ενημέρωση 1/9/2016 - Εγκληματική Οργάνωση Εκμετάλλευσης Αθλητικών Ομοσπονδιών έχει στήσει η "Συμμορία Γιώργου και Εμμανουέλας Γερολύμπου και Συνεργατών Α.Ε.Α."

 και ο ρόλος της αυτός αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό λόγο να θεωρείται από την ΠΟΠΚ εκτός από "ιδιωτική ομοσπονδία" επιπλέον και "αναξιόπιστη"!!!

 

Τέλος, στον φροντισμένο ιστότοπο της SKIF-Hellas δεν βρήκαμε κανένα απολύτως καταστατικό βάσει του οποίου λειτουργεί αυτή η μαϊμού-αθλητική ομοσπονδία, πράγμα που σημαίνει ότι η SKIF-Hellas δεν έχει δηλωμένες νομική και φορολογική οντότητες! Σε όλα αυτά ας προστεθεί και το ότι δεν υπάρχει δημοσιευμένος από αυτήν κατάλογος-μητρώο των Μαύρων Ζωνών Νταν που έχει ή ίδια εκδώσει, πράγμα που αποδεικνύει το ότι πρόκειται για μια δουλειά που γίνεται στα κρυφά και μουλωχτά!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η SKIF-Hellas ΔΕΝ κάνει το παραδοσιακό καράτε κάποιας παραδοσιακής Ιαπωνικής ομοσπονδίας, αλλά ένα κλάδο Σότοκαν της ιδιωτικής ομοσπονδίας του Καναζάβα (υπάρχουν δεκάδες τέτοιες ιδιωτικές ομοσπονδίες στην Ιαπωνία και διεθνώς κάτω από πολλούς δασκάλους της JKA ή/και άλλους, που αποσχίσθηκαν από κάποια μητρική ομοσπονδία), διότι την αποκλειστικότητα του παραδοσιακού καράτε και στα τέσσερα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα την έχει μόνον η ΠΟΠΚ!

Οι μαύρες ζώνες Νταν της SKIF-Hellas, ιδιωτικής οργάνωσης και όχι αθλητικής ομοσπονδίας στην Ελλάδα, δεν είναι μεν ψευδο-Νταν, αλλά είναι προφανές ότι ισχύουν και πρέπει να ισχύουν μόνον εντός των πλαισίων της SKIF και ποτέ έξω από αυτά, ούτε καν για την ΕΛΟΚ, ενώ ταυτόχρονα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ΔΕΝ τις αναγνωρίζει!

 

Συμπέρασμα: Όλα τα Νταν Σότοκαν-ρίου, που έχουν ληφθεί ή/και έχουν δοθεί στην Ελλάδα από μαϊμούδες εξεταστές, στυλ και ΕΛΟΚ, και δεν έχουν ληφθεί από την Ιαπωνική Ομοσπονδία του παραδοσιακού αυτού στυλ είναι προφανώς μαϊμούδες και άρα για τα σκουπίδια!!!

Τα άκυρα ψευδο-Νταν της ΕΟΠΚ-SKIF-Hellas είναι προφανές ότι η αποκλειστικά υπεύθυνη για το παραδοσιακό καράτε και τα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ΔΕΝ τα αναγνωρίζει!


 Θ - Το παράνομο στυλ του Γουάντο-ρίου μιας ανύπαρκτης οργάνωσης Γουάντο-ρίου!

 

Ο αχυράνθρωπος του Γερόλυμπου Χρήστος Μπουλούμπασης διαδέχθηκε τον αχυράνθρωπο του Γερόλυμπου Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο το 2008 (?) στην προεδρία της ΕΛΟΚ! Αντίθετα, όμως, από τα όσα διδάχθηκε από τον δάσκαλό του Ιάπωνα Τατσούο Σουζούκι (του Γουάντο-ρίου), ο Χρήστος Μπουλούμπασης οδηγεί την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν μέλος του ΔΣ από το 1995 μέχρι το 2008 και πρόεδρος από το 2008 μέχρι σήμερα, σε ένα ατελείωτο μακροβούτι στην παρανομία και τη διαφθορά! Μέχρι το 3ο (ή 4ο?) Νταν, που πήρε από τον Σουζούκι και την αυθεντική Ιαπωνική Ομοσπονδία του Γουάντο-ρίου, ο Μπουλούμπασης τα πήγαινε καλά μέχρι που του καρφώθηκε η φαεινή ιδέα "γιατί να μας τα παίρνει ο Σουζούκι και να μην τα κρατάμε για την πάρτυ μας?" με αποτέλεσμα να μεταλλαχθεί σε σύγχρονο ... Μπάμπη Ρούκα (φωτό δεξιά από εφημερίδα του 1978)!

Και ας του χαρίσουμε το 5ο Νταν!

Πήρε, όμως, το 6ο Νταν από την Παγκόσμια και εγώ λέω ότι αυτό το 6ο Νταν είναι Μαϊμού, διότι:

1) Η ΕΛΟΚ δίνει μαϊμού-Νταν μόνο όταν ο υποψήφιος έχει ήδη το ίδιο Νταν από το αντίστοιχο μαϊμού-στυλ!

2) Στο μαϊμού-στυλ του Γουάντο-ρίου ο πλέον υψηλόβαθμος είναι ο Μπουλούμπασης και άρα ο ίδιος έδωσε ως μαϊμού-εξεταστής το 6ο μαϊμού-Νταν στον εαυτό του από την μαϊμού-Γουάντο-ρίου ομοσπονδία, το οποίο 6ο Νταν για αυτό το λόγο είναι δυο φορές μαϊμού!

3) Συνεπώς, η ΕΛΟΚ πιστοποίησε για τον Μπουλούμπαση το μαϊμού-Νταν του μαϊμού-στυλ της μαϊμού-ομοσπονδίας!

4) Τέλος, η Παγκόσμια ΔΕΝ δίνει δικά της Νταν κατόπιν εξετάσεων, αλλά δίνει ένα χαρτί που πιστοποιεί το Νταν που έχει δώσει η ΕΛΟΚ! Συνεπώς η Παγκόσμια πιστοποίησε με δικό της μαϊμού-Νταν το 6ο μαϊμού-Νταν για τον Μπουλούμπαση από την μαϊμού-Γουάντο-ρίου ομοσπονδία, που επικυρώθηκε με το μαϊμού-Νταν της ΕΛΟΚ! Μετά από αυτά: Πόσες φορές μαϊμού είναι το 6ο Νταν του Μπουλούμπαση από την Παγκόσμια???

5) Και ο απατεώνας πρόεδρος της ΕΛΟΚ Χρήστος Μπουλούμπασης κυκλοφορεί περήφανος γι' αυτό και παριστάνει ταυτόχρονα τον αρχηγό στυλ, που συνεχώς "εξελίσσεται"!

Ο απατεώνας Μπουλούμπασης πήρε επίσης και το 7ο Νταν από την Παγκόσμια για το οποίο ισχύουν τα ίδια με το ίδιο σκεπτικό για να μην κουραζόμαστε!

Αλλά ο αχόρταγος απατεώνας Μπουλούμπασης είναι ο καλύτερος αχυράνθρωπος του Γερόλυμπου και γι' αυτό πήρε και το 8ο Νταν από την Παγκόσμια για το οποίο ισχύουν επίσης τα ίδια με επίσης το ίδιο σκεπτικό για να μην κουραζόμαστε!

 

Σήμερα, λοιπόν, ο Χρήστος Μπουλούμπασης έχει το λιγότερο ... τρεις πολλαπλές μαϊμούδες-Νταν στο σπίτι του! Αν έχει αντιρρήσεις σε όλα αυτά ο Πρόεδρος της ΕΛΟΚ, τον προκαλώ δημόσια να μας βγάλει στη δημοσιότητα τα διπλώματά του να μας αποδείξει ότι δεν είναι μαϊμούδες!!!

 

Η τελευταία Μαϊμού των 8 Νταν είναι και αυτή της W.K.F., που ... κλέβει και την παράσταση στα παράνομα σεμινάρια, τις παράνομες εξετάσεις για Νταν Γουάντο-ρίου, τους παράνομους αγώνες Γουάντο-ρίου "υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ" και φυσικά "υπό την προμήθεια του Γερόλυμπου"!

Ακάθεκτος, λοιπόν, ο παράνομος πρόεδρος της ΕΛΟΚ εισπράττει από όλες τις πάντες, οργανώνει αγώνες του "μαγαζιού του" Γουάντο-ρίου στο στάδιο του Δημοσίου, σεμινάρια Γουάντο-ρίου οπουδήποτε στην Ελλάδα, εξετάσεις για μαύρες ζώνες Νταν και του Γουάντο-ρίου και της ΕΛΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και διαφημίζεται ασύστολα χωρίς κανένα ενδοιασμό γράφοντας εκεί που δεν πιάνει η ... μελάνη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και τον Αθλητικό Νόμο!

 

Και όλα αυτά κάτω από το όνομα της μαϊμούς και ανύπαρκτης International Wado Karate Union χωρίς καταστατικό, χωρίς φορολογική οντότητα, χωρίς έδρα, χωρίς ΔΣ, αλλά "υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ" και "υπό την απάθεια της ΓΓΑ"!

Μέλος του ΔΣ ο Μπουλούμπασης από το 1986 και παράνομνα μάλιστα από το 1999, πάντα προπονητής στο σύλλογό του και πάντα διαιτητής σε αγώνες της ΕΛΟΚ, όπως και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ/ΕΛΟΚ και "μεγαλο-δάσκαλοι" των ψευδο-στυλ ταυτόχρονα, πράγμα που τους επέτρεπε να χειραγωγούν τους συλλόγους, διότι οι προαγωγές των προπονητών των συλλόγων στα στυλ και την ΕΛΟΚ καθώς και τα αποτελέσματα των αγώνων εξαρτιόνταν από τους "μεγαλο-δασκάλους", μέχρι που βγήκε ο αθλητικός νόμος 2725/1999, ο οποίος απαγόρευε τη συμμετοχή στο ΔΣ των τεχνικών (διαιτητών και προπονητών) του αθλήματος.

 

Από κοντά στον πρόεδρο Μπουλούμπαση και το ίδιο αχυράνθρωπος του Γερόλυμπου είναι και ο Γρηγόρης Βόβλας, ο ελπιδοφόρος Ταμίας της ΕΛΟΚ και ταυτόχρονα προπονητής, διδάσκων σε σεμινάρια και Νο 2 στην ιεραρχία του μαϊμού-Γουάντο-ρίου! Παρά το πρόσφατο πρόβλημα υγείας πριν από 1-2 χρόνια εξακολουθούσε μέχρι τις πρόσφατες εκλογές να κρατάει εθελοντικά το κεφάλι του κάτω από την καρμανιόλα όντας υπεύθυνος του Ταμείου της ΕΛΟΚ, το οποίο Ταμείο καταληστεύει ο Γερόλυμπος! Τι ... χαρτζιλίκι έχει αυτή η δουλειά δεν ξέρω αλλά τα μαϊμού-Νταν ανεβαίνουν και για τον Βόβλα, ενώ ταυτόχρονα είναι και εξεταστής Μαίμού-Νταν για μικρότερους από αυτόν και διδάσκων σε συλλόγους, σεμινάρια και Σχολή Προπονητών!!!

 

Συμπέρασμα: Όλα τα Νταν Γουάντο-ρίου, που έχουν ληφθεί ή/και έχουν δοθεί στην Ελλάδα από μαϊμούδες εξεταστές, στυλ και ΕΛΟΚ, και δεν έχουν ληφθεί από την Ιαπωνική Ομοσπονδία του παραδοσιακού αυτού στυλ είναι προφανώς μαϊμούδες και άρα για τα σκουπίδια!!!

Τα ψευδο-Νταν του ανωτέρω μαϊμού-Γουάντο-ρίου είναι προφανές ότι είναι άκυρα και η αποκλειστικά υπεύθυνη για το παραδοσιακό καράτε και τα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ΔΕΝ τα αναγνωρίζει και άρα είναι για τα σκουπίδια!


 Ι - Το παράνομο στυλ του Γκότζου-ρίου μιας ανύπαρκτης οργάνωσης Γκότζου-ρίου!

 

Ο Πέτρος Πάσης, αρχηγός του στυλ του Γκότζου-ρίου στην Ελλάδα ήταν από το 1986 μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΚ και ταυτόχρονα προπονητής στον σύλλογό του και διαιτητής αγώνων! Άρα από το 1999, που βγήκε ο αθλητικός νόμος ήταν παράνομο μέλος του ΔΣ/ΕΛΟΚ, διότι όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα παρέμεινε ταυτόχρονα και προπονητής στο σύλλογό του και διαιτητής! Πιστός απόλυτα στον Γερόλυμπο από την πρώτη στιγμή του εξασφάλισε ως υπηκόους του Γερόλυμπου και τους μαθητές του! Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται σοφή η στρατηγική του Γερόλυμπου να βάζει όλους να διαπράττουν παρανομίες με δικό τους όφελος, ώστε να τους εγκλωβίζει σε συνενοχή στα δικά του εγκλήματα!

Όπως δηλώνει σε αφίσες αγώνων του ο Πέτρος Πάσης ηγείται της International Karate Do Goju-kai Association και το 2013 η ομοσπονδία αυτή αριθμούσε 12 (ολόκληρα!) σωματεία με το λιγότερο 120 αθλητές όλα και όλους υποταγμένα στον Γερόλυμπο και στην ΕΛΟΚ! Δεν δηλώνεται πουθενά, όμως, το καταστατικό, η έδρα της ομοσπονδίας το ΔΣ αυτής και άλλες δραστηριότητες, όπως θα έπρεπε, αν ήταν υπαρκτή και ενεργή!

Η υποτιθέμενη ομοσπονδία Γκότζου-ρίου του Πέτρου Πάση εμφανίζεται στο διαδίκτυο στο site http://www.goju-ryu.gr/ με τις επόμενες εικόνες και αυτή η μαϊμού ο Πέτρος Πάσης έντεχνα τοποθετεί ο ίδιος τον εαυτό του δεξιά δίπλα-δίπλα με τους μεγάλους δασκάλους του Γκότζου-ρίου. Η δήθεν "ομοσπονδία" του Πέτρου Πάση είναι μαϊμού, τα μεγάλα Νταν που δηλώνει ότι έχει είναι και αυτά μαϊμού!

Τι συμπέρασμα βγαίνει? Προφανώς έχουμε ένα ακόμα στυλ, αυτό του Γκότζου-ρίου, να παρουσιάζεται ότι καλύπτεται από ομοσπονδία-μαϊμού και δίνει Νταν μαϊμού και το ίδιο και μέσω της ΕΛΟΚ!

Ο Πέτρος Πάσης οπωσδήποτε έχει εφοδιαστεί από τον Γερόλυμπο με διπλώματα της Παγκόσμιας όπως και οι υπόλοιποι πουλώντας την ψυχή του στον Αθλητικό Εγκληματία, όπως και οι υπόλοιποι! Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΚ όλα τα χρόνια από την ίδρυσή της και υπογράφει Πρακτικά ΔΣ, ΓΣ, απολογισμούς, διαγραφές συλλόγων και ό,τι του βάζει ο Γερόλυμπος κάτω από το χέρι του χωρίς καν να τα βλέπει, χωρίς να ακούει για αυτά παρά μόνο σωπαίνοντας για ότι συμβαίνει στην ΕΛΟΚ. Όλα του τα Νταν από το 3ο και πάνω υπολογίζω ότι είναι μαϊμού και οπωσδήποτε τα 5ο και 6ο!

 

Συμπέρασμα: Όλα τα Νταν Γκότζου-ρίου, που έχουν ληφθεί ή/και έχουν δοθεί στην Ελλάδα από μαϊμούδες εξεταστές, στυλ και ΕΛΟΚ, και δεν έχουν ληφθεί από την Ιαπωνική Ομοσπονδία του παραδοσιακού αυτού στυλ είναι προφανώς μαϊμούδες και άρα για τα σκουπίδια!!!

Τα ψευδο-Νταν του ανωτέρω μαϊμού-Γκότζου-ρίου είναι προφανές ότι είναι άκυρα και η αποκλειστικά υπεύθυνη για το παραδοσιακό καράτε και τα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ΔΕΝ τα αναγνωρίζει και άρα είναι για τα σκουπίδια!


 Κ - Το παράνομο στυλ του Σότοκαν-ρίου της ανύπαρκτης οργάνωσης

"Πανελλήνια Ομοσπονδία Σότοκαν Καράτε (ΠΟΣΚ)"!

 

 

Το Σότοκαν ήρθε στην Ελλάδα με τον Γιάννη Βερώνη, μαθητή της Japan Karate Association (JKA), περίπου το 1970 και αναπτύχθηκε αρχικά στη σχολή του και μετέπειτα και στη σχολή του Γιώργου Παναγιωτίδη. Από την αρχή του ο Βερώνης είχε επαφή με την JKA και τον υπεύθυνο δάσκαλό της για την Ευρώπη Κεϊνοσούκε Ενοέντα (φωτό αριστερά). Στα επόμενα χρόνια ο Ενοέντα ερχόταν για σεμινάρια, αγώνες και εξετάσεις στην Ελλάδα και έδινε διπλώματα σε Έλληνες καρατέκα, τα οποία έρχονταν κατ' ευθείαν από την JKA.

Αλλά κάποτε οι Έλληνες ξύπνησαν, δεν ήθελαν την εξάρτηση από την JKA και οι υψηλόβαθμοι σε Νταν έφτιαξαν μια δική τους αυθαίρετη οργάνωση (παράλληλα με την αυθαίρετη οργάνωση του Γουάντο-ρίου) για να δουν και κανένα Νταν ψηλότερο για τους εαυτούς τους. Την εμφάνιση του Γερόλυμπου στα πράγματα της ΕΛΟΚ την είδαν σαν σανίδα σωτηρίας, διότι με την απάτη των Νταν της ΕΛΟΚ έδινε κάλυψη στις δικές τους παρανομίες και αληθοφάνεια στην εγκυρότητα των Νταν που έδιναν! Και έτσι δημιουργήθηκε η σύνδεση "οργάνωσης Σότοκαν" και ΕΛΟΚ με τη συμφωνία να πληρώνει ο εξεταζόμενος για Νταν Σότοκαν μια φορά στην "οργάνωση Σότοκαν" και για το ίδιο Νταν από την ΕΛΟΚ να ξαναπληρώνει στην ΕΛΟΚ. Η Απάτη στα καλύτερά της!!!

Το ανωτέρω έντυπο διπλώματος αναφέρει το όνομα της ανύπαρκτης ομοσπονδίας ΠΟΣΚ, διότι δεν βρίσκω πουθενά την έδρα της, το καταστατικό της με βάση το νόμο 2725/1999, το διοικητικό της συμβούλιο, κτλ. κτλ., πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί στη ζούλα και στα μουλωχτά!

Προφανώς, κορυφαία στελέχη αυτής της ψευδο-ομοσπονδίας είναι οι πιο παλιοί στο Σότοκαν Γιώργος Μπίκας, Άρης Κραββαρίτης και Κώστας Γκουβούσης! Θα έλεγα και Τετσούο Οτάκε, αλλά αυτός είναι ένας άβουλος Ιάπωνας τεχνικός, τον οποίο όπου τον τραβάνε πηγαίνει!

Τα "τρία συν ένα" αυτά κορυφαία στελέχη της ΠΟΣΚ και οι συνεργάτες τους, όποιοι και αν είναι αυτοί, λειτουργούν μια ανύπαρκτη αθλητική ομοσπονδία, κρυφή από τα μάτια του κόσμου και ορατή μόνο από τις "εισπρακτικές" εκδηλώσεις της, που είναι οι αγώνες της "υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ", τα σεμινάριά της "υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ" και οι απονομές Νταν "υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ"! Και όλα αυτά επί είκοσι χρόνια από το 1995!

Και τα τρία ανωτέρω κορυφαία στελέχη της ΠΟΣΚ και η ΠΟΣΚ συνεργάζονταν αρμονικότατα και υπό ιδιαίτερα "κολλητο-φιλικές" συνθήκες με τον Αθλητικό Εγκληματία της ΕΛΟΚ Γιώργο Γερόλυμπο όλα αυτά τα 20 χρόνια από το 1995 μέχρι και το 2015, που έληξε η Σχολή Προπονητών Καράτε, διότι ο Γιώργος Μπίκας ήταν μέλος του ΔΣ, πρόεδρος και γραμματέας επί πολλά χρόνια, ο Άρης Κραββαρίτης ήταν εθνικός προπονητής από το 1995 και επί πολλά χρόνια και ο Κώστας Γκουβούσης ήταν εθνικός προπονητής από το 1995 μέχρι πριν ένα χρόνο και μάλιστα χωρίς να έχει δίπλωμα προπονητή από τη ΓΓΑ (φοβερή παρανομία!), αλλά επί πλέον αυτού και για να σκεπαστεί αυτή η παρανομία ο Γερόλυμπος του έβγαλε ένα καραμπινάτα πλαστό δίπλωμα! Και θέτω τη Σχολή Προπονητών του 2014 ως σημαδιακό ορόσημα, διότι σε αυτή δίδαξαν οι Άρης Κραββαρίτης και Κώστας Γκουβούσης, ενώ από αυτήν πήραν δίπλωμα προπονητή ο γιός του Κώστα Γκουβούση, ενώ ταυτόχρονα ήταν και μέλος του ΔΣ/ΕΛΟΚ, και τα δύο παιδιά του Γιώργου Μπίκα! Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν οι προηγούμενοι τρεις ... καμπαλέρο δεν είχαν "φιλικές σχέσεις απόλυτης υποταγής" με τον εκμεταλλευτή του καράτε Γιώργο Γερόλυμπο!!!

Επί είκοσι χρόνια ομολογεί ο Άρης Κραββαρίτης σε συνεντεύξεις του ότι ήταν "εθνικός προπονητής", αλλά και ο σύλλογός του ήταν βασικό στέλεχος των συλλόγων με τους οποίους άρπαζε ομοσπονδίες ο Γερόλυμπος! Δεκαπέντε χρόνια ο Κώστας Γκουβούσης είχε τον Γερόλυμπο ως εκπρόσωπο του συλλόγου του, είκοσι χρόνια ο Γερόλυμπος είχε επίσης τον Γκουβούση ως εθνικό προπονητή της ΕΛΟΚ χωρίς ο δεύτερος να έχει κανένα απολύτως δίπλωμα προπονητή, τέσσερα χρόνια είχε ο Γκουβούσης τον γιό του Ηλία στο ΔΣ της ΕΛΟΚ χωρίς αυτός βέβαια να συμμετέχει πουθενά παρά μόνο υπήρχε ως "γέμισμα"! Η σχέση είναι τόσο ισχυρή ώστε να είναι πλέον προφανής ότι ο Γκουβούσης είχε δώσει το σύλλογό του στον Γερόλυμπο να τον κάνει ό,τι αυτός θέλει συμπεριλαμβανομένων και των συμμετοχών του στις ομοσπονδίες μαϊμούδες και υπέγραφε ό,τι χαρτί του έβαζε κάτω από το χέρι του ο Γερόλυμπος!

Σήμερα οι Κραββαρίτης και Γκουβούσης ισχυρίζονται ότι "ξαφνικά βρήκαν τους σύλλογους τους μέλη στις ομοσπονδίες χόκεϋ, κέρλινγκ και τριάθλου" χωρίς να το ξέρουν! Ποιούς προσπαθούν να κοροϊδέψουν?

Επίσης, ακόμα και με ενδεικτική την "ποιότητα και αξιοπιστία" των ανωτέρω κορυφαίων στελεχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σότοκαν Καράτε αποδεικνύεται ότι η ΠΟΣΚ είναι ανύπαρκτη και είναι φυσικό να είναι ανύπαρκτη, διότι ως αθλητική ομοσπονδία ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει, αφού ο αθλητικός νόμος "μόνο μία αθλητική ομοσπονδία επιτρέπει για κάθε άθλημα" και για τα παραδοσιακά στυλ, όπως είναι και το Σότοκαν, τα οποία ανήκουν στο παραδοσιακό καράτε, ήδη αυτή η "ΜΙΑ" υπάρχει και είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ)!

Δεν μπορεί βέβαια να υπάρχει και καμιά άλλη μορφή εταιρείας (ιδιωτικής ή αστικής), που να δίνει αποδεκτά έγκυρα σε όλη την ελληνική επικράτεια διπλώματα Νταν! Αν υπάρχει ιδιωτική ή αστική τέτοια εταιρεία, η οποία πάντως πουθενά δεν δηλώνεται, τότε τα Νταν που δίνει έχουν ισχύ μόνο στο εσωτερικό αυτής και όχι πανελληνίως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν καμιά ισχύ για την ΕΛΟΚ!

 

Συμπέρασμα: Όλα τα Νταν Σότοκαν-ρίου, που έχουν ληφθεί ή/και έχουν δοθεί στην Ελλάδα από μαϊμούδες εξεταστές, στυλ και ΕΛΟΚ, και δεν έχουν ληφθεί από την Ιαπωνική Ομοσπονδία του παραδοσιακού αυτού στυλ είναι προφανώς μαϊμούδες και άρα για τα σκουπίδια!!! Η ΠΟΣΚ δεν έχει καταστατικό, έδρα, διοικητικό συμβούλιο, πίνακες μαύρων ζωνών Νταν, παρουσία στο διαδίκτυο, κτλ., αποφεύγοντας κάθε δημοσίευση οποιουδήποτε ενοχοποιητικού για αυτήν στοιχείου!

Τα ψευδο-Νταν του ανωτέρω μαϊμού-Σότοκαν-ρίου είναι προφανές ότι είναι άκυρα και η αποκλειστικά υπεύθυνη για το παραδοσιακό καράτε και τα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ΔΕΝ τα αναγνωρίζει και άρα είναι για τα σκουπίδια!


 Λ - Είναι παράνομα τα στυλ του Kyokushinkai και του Shidokan - με επικεφαλής τον Γιώργο Κοσμίδη, τον Γιάννη Στεφάνου και τον Λήο Κατσούρα?

 

Σχετικά με τις δύο οργανώσεις του Kyokushinkai των Γιώργου Κοσμίδη και Γιάννη Στεφάνου, αλλά και το Shidokan του Λήο Κατσούρα η αλήθεια και το δίκαιο είναι απόλυτα γνωστά και έρχονται να ενισχύσουν όλα τα ανωτέρω επιχειρήματά μου!

Το Shidokan όλοι ξέρουμε ότι είναι παρακλάδι του Kyokushin και επίσης ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το Kyokushin είναι στυλ καράτε πλήρους επαφής, παρήχθη από τα παραδοσιακά στυλ από τον Μασουτάτσου Ογιάμα, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με αυτά αφού τα χτυπήματα δίνονται και μάλιστα χωρίς προστατευτικά! Άλλωστε και ο ιδρυτής του Shidokan ήταν μαθητής του Ογιάμα, που αποσχίσθηκε από το Kyokushin και έφτιαξε το Shidokan.

Συνεπώς, σαν ιδιαίτερα και ξεχωριστά στυλ το Kyokushin και το Shidokan δεν έχω κανένα λόγο να τα ελέγξω, διότι κατά γενική παραδοχή ΔΕΝ είναι παραδοσιακά και ΔΕΝ βρίσκονται σε αντίθεση με το παραδοσιακό καράτε της δικής μου ομοσπονδίας! Δεν έχω επίσης κανένα λόγο να τα ελέγξω όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην ΕΛΟΚ! Αντιθέτως η συμμετοχή τους στην ΕΛΟΚ ενισχύει τα ανωτέρω επιχειρήματά μου σχετικά με το ότι η ΕΛΟΚ, όπως και η Παγκόσμια στην οποία ανήκει, δέχονται ως μέλη τους όλα τα στυλ καράτε ανεξαρτήτως προέλευσης και ποιότητας αρκεί να παίζουν με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας WKF, πράγμα που αυτομάτως και αυτονόητα τις κάνει ομοσπονδίες ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΥΛ ΚΑΡΑΤΕ!

Και φυσικά το ότι τα στυλ Kyokushin και Shidokan έχουν γίνει αποδεκτά από την ΕΛΟΚ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι αυτόματα "βαφτίστηκαν παραδοσιακά", αλλά αντίθετα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ΕΛΟΚ δέχεται κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως έχει υποχρέωση από το καταστατικό της και όπως κάνει και η Παγκόσμια στην οποία ανήκει.

Επομένως, τα δύο αυτά στυλ πολύ καλά κάνουν και δίνουν δικές τους μαύρες ζώνες και Νταν, αλλά πολύ κακώς η ΕΛΟΚ τους δίνει δικά της Νταν και αυτά είναι μαϊμουδένια φυσικά!

Τα άκυρα ψευδο-Νταν που δίνει η ΕΛΟΚ σε κατόχους Νταν των δύο ανωτέρω στυλ είναι προφανώς μαϊμουδένια, αφού αποκλειστική υπεύθυνη για το παραδοσιακό καράτε και τα παραδοσιακά στυλ στην Ελλάδα είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), και η ΠΟΠΚ ΔΕΝ τα αναγνωρίζει και άρα είναι για τα σκουπίδια!


 Μ - Τα Νταν της δικής μας ΠΟΠΚ = Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το 1995 ιδρύεται η ΠΟΠΚ από τον Παναγιώτη Δρακόπουλο και πέντε συλλόγους και εγγράφεται μέλος της ITKF. Αμέσως το 1995 εντάσσεται σε αυτήν και ο Θύμιος Περσίδης ως Γενικός Γραμματέας έως το 2001 και πρόεδρος από το 2002 έως το τέλος του 2004.

Στην πιο περίεργη χώρα του κόσμου, την Ελλάδα γίνεται κάτι που δεν έγινε σε καμιά άλλη χώρα: ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας WKF Γιώργος Γερόλυμπος με την εθνική ελληνική ομοσπονδία ΕΛΟΚ προσπάθησαν να αρπάξουν το παραδοσιακό καράτε από τον Περσίδη και την ΠΟΠΚ και έχασαν παταγωδώς με τις ανωτέρω στην αρχή του άρθρου αναφερόμενες αποφάσεις των Δικαστηρίων, οι οποίες αποτελούν νομολογία πλέον για τη χώρα μας! Και έτσι το παραδοσιακό καράτε παρέμεινε υπό τη δικαιοδοσία της ΠΟΠΚ, η οποία διατηρεί όλα τα δικαιώματά της επ' αυτού!

Ως γνωστόν, το παραδοσιακό καράτε, δηλαδή τα παραδοσιακά στυλ, διεθνοποιήθηκε με τη διάδοσή του σε όλο τον κόσμο από τις Εθνικές Ιαπωνικές Ομοσπονδίες των παραδοσιακών στυλ με τη διασπορά υψηλόβαθμων δασκάλων σε όλο τον κόσμο διαφυλάσσοντας πάντα ως κόρη οφθαλμού την υψηλή ποιότητα των τεχνικών του και την αυθεντικότητα της φιλοσοφίας του, δηλαδή "τις παραδόσεις", διότι αποτελούσε πλέον πολιτιστική κληρονομιά του Ιαπωνικού Λαού στο πλαίσιο των BUDO, δηλαδή των Μαχητικών Τεχνών!

Από αυτά τα παραδοσιακά στυλ καράτε, τα πιο διαδεδομένα, που έφτασαν και στην Ελλάδα από το 1960 και μετά είναι: το Γουάντο-ρίου, το Σότοκαν-ρίου, το Γκότζου-ρίου και το Σίτο-ρίου, όπου κοινή λέξη "ρίου" σημαίνει "σχολή". Και αυτά έφτασαν και αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα πολύ πριν η ΕΛΟΚ γίνει μέλος της σημερινής Παγκόσμιας "World Union of Karate Organizations (WUKO) το 1989. Αυτά τα στυλ και οι αρχηγοί τους ήταν και τα ιδρυτικά μέλη της ΕΛΟΚ, που στην ουσία "πρόδωσαν" το παραδοσιακό καράτε, το εγκατέλειψαν και εντάχθηκαν στην WKF, ώστε να αναγνωριστούν από τη ΓΓΑ, χάνοντας πλέον για πάντα κάθε δικαίωμα στο παραδοσιακό καράτε!

Σήμερα, η Japan Karate Federation, μέλος της WKF, είναι η εθνική ομοσπονδία του καράτε στην Ιαπωνία, που καλύπτει το "μοντέρνο ή σπορ-καράτε" και ως παραδοσιακά στυλ αναγνωρίζει το Γουάντο-ρίου, το Σότοκαν-ρίου, το Σίτο-ρίου και το Γκότζου-ρίου, τα οποία διατηρούν ταυτόχρονα και ιδιαίτερες δικές τους ομοσπονδίες.

Στην Ελλάδα η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ) είναι μέλος της WKF, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) με τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα των παραδοσιακών στυλ καράτε στην Ελλάδα.

 

Συμπέρασμα-1: Για την Ελλάδα, στο "παραδοσιακό καράτε" ανήκουν απόλυτα τα τέσσερα παραδοσιακά στυλ: Γουάντο-ρίου, Σότοκαν-ρίου, Γκότζου-ρίου και Σίτο-ρίου, που είναι γνωστά μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και οποιαδήποτε άλλα θα έρθουν στο μέλλον!

Συμπέρασμα-2: Η ΕΛΟΚ δεν μπορεί να περιλαμβάνει "παραδοσιακό καράτε" στις δραστηριότητές της, διότι είναι τελείως διαφορετικό από το δικό της "μοντέρνο καράτε" και ανήκει στην ΠΟΠΚ. Αν το κάνει, τότε αυτό αποτελεί ευθεία εκτροπή από τον Σκοπό της και η ΓΓΑ θα πρέπει να της αφαιρέσει την αθλητική αναγνώριση! Κάθε αγώνας, σεμινάριο, εξετάσεις Νταν κτλ., που έχει κάνει η ΕΛΟΚ στα παραδοσιακά στυλ είναι παράνομα, έξω από το σκοπό της και αποτελούν αφενός αντικείμενα εξαπάτησης αθλητών και συλλόγων και αφετέρου αντικείμενα αστικού δικαιώματος από την ΠΟΠΚ.

Συμπέρασμα-3: Σύλλογοι, οι οποίοι ΔΕΝ είναι μέλη της ΠΟΠΚ, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν στα καταστατικά τους ή/και αλλού τις λέξεις "παραδοσιακό καράτε", διότι προκαλούν σύγχυση στο ευρύ κοινό ζημιώνοντας τα συμφέροντα της ΠΟΠΚ! Κάθε αγώνας, σεμινάριο, εξετάσεις Νταν κτλ. που κάνουν σύλλογοι μη-μέλη της ΠΟΠΚ υπό την επωνυμία "παραδοσιακό καράτε" είναι παράνομα και αποτελούν αντικείμενα αστικού δικαιώματος από την ΠΟΠΚ.

Συμπέρασμα-4: Σε όλα τα ανωτέρω ευθύνη φέρει και η ΓΓΑ, διότι ήδη από το 1995 δια των πολλαπλών αιτήσεων της ΠΟΠΚ για αναγνώριση της είχε γνωστοποιηθεί το νομικό δικαίωμα της ΠΟΠΚ επί του παραδοσιακού καράτε καθώς και οι αποφάσεις των Δικαστηρίων!

Συμπέρασμα-5: Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι κάθε δίπλωμα Νταν, που έχουν δώσει οι ομοσπονδίες-μαϊμού των δήθεν στυλ καράτε καθώς και η ΕΛΟΚ μετά από εξετάσεις σε αθλητές, μαθητές, εκπαιδευτές ή/και ακόμα προπονητές με διπλώματα της ΓΓΑ αποτελεί α) ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ απόδειξη όλων των ανωτέρω παρανομιών της ΕΛΟΚ, της ΓΓΑ και όσων εμπλέκονται σε αυτές, αλλά και β) ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ απάτη σε βάρος των αθλητών, των γονέων τους, των συλλόγων και του Δημοσίου Συμφέροντος.!!!

Συμπέρασμα-6: Η ΠΟΠΚ διατηρεί κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της!

 

Ήδη εξ όλων των ανωτέρω, έχουμε αποδείξει ότι η ΕΛΟΚ και όλα τα ψευδο-στυλ μαϊμού, που την στηρίζουν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διεκπεραιώνουν καμιά απολύτως δραστηριότητα σχετική με τα παραδοσιακά στυλ καράτε, διότι κάθε τέτοιο δικαίωμα αποτελεί κεκτημένο της ΠΟΠΚ!

Αντιθέτως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, ΠΟΠΚ, διατηρεί όλα της τα δικαιώματα που απορρέουν από το καταστατικό της, τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και τη Διεθνή Πραγματικότητα και Αλήθεια, ως κατωτέρω:

Πρώτον: Όσον αφορά στην ΕΛΟΚ και τα ψευδο-στυλ:

1 - Βαθμοί Νταν εκδίδονται μόνο για το παραδοσιακό καράτε ή/και τα παραδοσιακά στυλ καράτε και όχι για το μοντέρνο ή σπορ καράτε της WKF.

2 - Το παραδοσιακό καράτε, που ταυτίζεται με τα παραδοσιακά στυλ καράτε στην Ελλάδα, καλύπτεται και ελέγχεται μόνο από την ΠΟΠΚ.

3 - Κάθε δίπλωμα Νταν Καράτε, που έχει εκδοθεί από όλα τα ψευδο-στυλ μαϊμού της ΕΛΟΚ καθώς και από την ίδια την ΕΛΟΚ και όχι από την ΠΟΠΚ είναι παράνομο, μαϊμού και για τα σκουπίδια, ενώ ταυτόχρονα εξαπατά τους εξεταζόμενους και πλήττει καίρια τα συμφέροντα της ΠΟΠΚ. Είναι προφανές ότι κάθε τέτοιο δίπλωμα ΔΕΝ αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΚ.

4 - Κάθε Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ, που αναφέρεται σε δραστηριότητες παραδοσιακού καράτε και παραδοσιακών στυλ, είναι άκυρος για όλο το μέρος του που αναφέρεται σε αυτά. Ειδικότερα, όλοι οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της ΕΛΟΚ μετά το 1995 είναι ολόκληροι άκυροι ως μη εγκεκριμένοι από τη ΓΓΑ πλην του Πρώτου (του 1994 με κλικ εδώ), στον οποίο είναι άκυρα:

α) όλη η ενότητα στο Κεφάλαιο Δ περί "Ειδικών Διατάξεων-Εξετάσεων τεχνικής καταλληλότητας αθλητών", (οι αθλητές του καράτε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υφίστανται εξετάσεις καταλληλότητας, διότι αυτό δεν γίνεται σε κανένα άθλημα, παρά μόνο παίρνουν μέρος σε αγώνες αν και όταν ο προπονητής τους τούς κρίνει κατάλληλους),

β) όλο το Κεφάλαιο ΣΤ - Σχολές Προπονητών, διότι υπεισέρχονται κριτήρια Νταν,

γ) όλο το Κεφάλαιο Η - Εξεταστικές Επιτροπές-Βαθμοί Νταν, διότι υπεισέρχονται βαθμοί Νταν και Κύου,

δ) όλο το Κεφάλαιο Ι - Σώμα Διαιτητών, διότι επίσης υπεισέρχονται Νταν.

5 - Κάθε προϋπόθεση κατοχής διπλώματος Νταν ΕΛΟΚ για υποψήφιους για σχολές προπονητών της ΓΓΑ είναι παράνομη και άκυρη με ευθύνη της ΕΛΟΚ και της ΓΓΑ! Η προϋπόθεση αυτή ΔΕΝ έπρεπε ποτέ να ζητηθεί και όσοι "κόπηκαν" ή "δεν έγιναν δεκτοί" λόγω της έλλειψης τέτοιου διπλώματος Νταν έχουν εξαπατηθεί και έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματά τους!

 

Δεύτερον: Ερχόμαστε, τέλος, στα γνήσια διπλώματα Νταν της ΠΟΠΚ, τα γνήσια διπλώματα Νταν γενικότερα παραδοσιακών στυλ καράτε και τα ψευδο-διπλώματα Νταν παραδοσιακού καράτε:

6 - Είναι φανερό ότι και όλα ανεξαιρέτως τα διπλώματα Νταν θα πρέπει να υπακούουν σε κανόνες νομιμότητας. Δηλαδή, αν έχουν εκδοθεί από την ΠΟΠΚ θα πρέπει:

α) Να προκύπτουν μετά από εξετάσεις που προκηρύσσονται από το ΔΣ της ΠΟΠΚ.

β) Οι εξετάσεις αυτές να γίνονται από εξουσιοδοτημένους από την ΠΟΠΚ εξεταστές.

γ) Τα αποτελέσματα των εξετάσεων να επικυρώνονται από το ΔΣ της ΠΟΠΚ.

δ) Τα διπλώματα που απονέμονται να έχουν τυπωθεί από την ΠΟΠΚ με εντολή του ΔΣ αυτής.

ε) Τα διπλώματα που απονέμονται να υπογράφονται από τον πρόεδρο, τον γραμματέα και να φέρουν τη γνήσια σφραγίδα της ΠΟΠΚ.

ζ) Τα ονόματα των επιτυχόντων να βρίσκονται γραμμένα στο τηρούμενο από την ΠΟΠΚ "Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ".

7 - Κάθε δίπλωμα σε έντυπο που φέρει το όνομα της ΠΟΠΚ και δεν ικανοποιεί όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ. Δηλαδή:

α) Κάθε δίπλωμα απονομής Νταν της ΠΟΠΚ, από την ίδρυση της ΠΟΠΚ την 30-1-1995 και μετά, σε έντυπο με το όνομα της ΠΟΠΚ, το οποίο δεν πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις είναι άκυρο και πλαστό και δεν αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΚ, όπως ακριβώς έχει αναλυθεί στο Πρακτικό 2/16-6-2007 του ΔΣ της ΠΟΠΚ! (και εδώ σε pdf).

β) Κάθε δίπλωμα αναγνώρισης Νταν της ITKF, από την ίδρυση της ΠΟΠΚ την 30-1-1995 και μετά, για το οποίο α) δεν προηγήθηκε νόμιμο δίπλωμα της ΠΟΠΚ ή/και  δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία αιτήματος του ενδιαφερομένου προς την ITKF με επιβεβαίωση του αιτήματος από την ΠΟΠΚ με υπογραφές προέδρου και γραμματέα της ΠΟΠΚ και τη γνήσια σφραγίδα της ΠΟΠΚ, τότε και αυτό είναι άκυρο και δεν αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΚ, όπως ακριβώς έχει αναλυθεί στο Πρακτικό 2/16-6-2007 του ΔΣ της ΠΟΠΚ! (και εδώ σε pdf).

8 - Τέλος, κάθε γνήσιο Νταν παραδοσιακού καράτε για κάτοχο εντός της Ελλάδας, που δεν έχει εκδώσει η ΠΟΠΚ αλλά έχει εκδοθεί από άλλο αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία του Ιαπωνικό ή διεθνή φορέα θα πρέπει:

α) Να έχει πιστοποιηθεί από την ΠΟΠΚ, με υπογραφές του προέδρου και του γραμματέα της και

β)  Ο κάτοχος να συμπεριλαμβάνεται στο "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε" της ΠΟΠΚ.


 Ν - Ο "Βαθύς Ύπνος" της ΓΓΑ

Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι το αθλητικό καράτε της ΕΛΟΚ είναι το ένα δέκατο του παραδοσιακού καράτε της ΠΟΠΚ, έχει κλέψει όλες τις έννοιες των τεχνικών και των κάτα από αυτό, έχει κλέψει και καταστρέψει την ιεραρχία των Νταν και τον πραγματικό σεβασμό προς τη μαχητική τέχνη και παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα χωρίς την εξάρτησή του από το παραδοσιακό καράτε!

Ακόμα και η ΓΓΑ όλα τα χρόνια που "εποπτεύει" την ΕΛΟΚ έχει αδιαφορήσει για το ότι η ΕΛΟΚ λειτουργεί με παράνομους και άκυρους Εσωτερικούς Κανονισμούς και επί πλέον μάλιστα με βάση αυτούς τους άκυρους και παράνομους κανονισμούς η ΓΓΑ ιδρύει και λειτουργεί Σχολές Προπονητών, στις οποίες η κατοχή κάποιου Νταν αποτελεί προϋπόθεση, και δίνει με απέραντη αναισθησία διπλώματα προπονητών γεμίζοντας με αυτό τον τρόπο το καράτε με άχρηστους προπονητές, αλλά και δίνοντας την "αγελάδα ΕΛΟΚ" στον Αθλητικό Απατεώνα του Αιώνα για μόνιμο άρμεγμα του δημόσιου χρήματος!!!


 Ξ - Η έκδοση και η πιστοποίηση των γνήσιων διπλωμάτων Νταν των παραδοσιακών στυλ καράτε από την ΠΟΠΚ!

Η ΠΟΠΚ ως η εθνική ομοσπονδία του παραδοσιακού καράτε και των παραδοσιακών στυλ καράτε εκδίδει τα δικά της εθνικά διπλώματα Νταν καράτε μετά από εξετάσεις των ενδιαφερομένων από καταξιωμένους εξεταστές υψηλόβαθμους σε Νταν με βάση τον δικό της Εσωτερικό Κανονισμό. Οι εξετάσεις αυτές είναι εξετάσεις προόδου ή εξετάσεις κατάταξης και οι κάτοχοι Νταν της ΠΟΠΚ περιλαμβάνονται στο "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε Απονομής ΠΟΠΚ", το οποίο προφανώς είναι και το μοναδικό με εθνική ισχύ και βαρύτητα λόγω των δικαιωμάτων της ΠΟΠΚ.

 Με δεδομένο ότι διπλώματα παραδοσιακού καράτε υπήρχαν και πριν από την ίδρυση της ΠΟΠΚ, αλλά και θα εμφανίζονται συνεχώς από τους Έλληνες, που έρχονται από το εξωτερικό καθώς και από όσους παίρνουν τέτοια διπλώματα από ομοσπονδίες αναγνωρισμένου κύρους του εξωτερικού μέσω δασκάλων, που έρχονται στην Ελλάδα για μαθήματα και σεμινάρια, δημιουργείται η ανάγκη ενός φορέα "Πιστοποίησης Γνήσιων Διπλωμάτων Παραδοσιακού Καράτε", ο οποίος να είναι νόμιμος κριτής της προέλευσης τέτοιων διπλωμάτων, αλλά και γνώστης των αληθινών διεθνών ιστορικών και σύγχρονων συνθηκών τεχνικής αξιολόγησης των βαθμοφόρων σε κάθε ομοσπονδία του εξωτερικού. Ακόμα και αν αυτή η ομοσπονδία δεν είναι ευρέως γνωστή, τότε ο φορέας αυτός θα πρέπει να μπορεί να πληροφορείται την τεχνική αξιοπιστία της αλλοδαπής ομοσπονδίας.

Η ΠΟΠΚ ήδη είναι γνώστης της λεπτομερούς ιστορικής προέλευσης του καράτε και ταυτόχρονα διατηρεί επαφές με τις ομοσπονδίες-πηγές των στυλ της Ιαπωνίας, από όπου μπορεί να έχει άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τη γνησιότητα διπλωμάτων Νταν στο καράτε, που εμφανίζονται στον ελληνικό χώρο, και αποτελεί ήδη καταστατικό σκοπό της να περιφρουρήσει τη γνησιότητα του καράτε στη χώρα μας. Συνεπώς, μέσα στα καθήκοντα της ΠΟΠΚ είναι και η πιστοποίηση των γνήσιων διπλωμάτων Νταν οποιουδήποτε παραδοσιακού στυλ καράτε καθώς και η απόρριψη κάθε διπλώματος μη παραδοσιακού στυλ με αιτιολογημένη έκθεση, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί λεπτομερές "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε με Πιστοποίηση ΠΟΠΚ"!

Η Πιστοποίηση αυτή θα γίνεται μετά από αίτημα του κάθε ενδιαφερόμενου σε ειδικό έντυπο, στο οποίο θα δίνει όλα τα ζητούμενα στοιχεία, ώστε να ελέγχεται το δίπλωμα ή τα διπλώματά του μαζί με φωτοαντίγραφα αυτών των διπλωμάτων. Η πιστοποίηση θα περιλαμβάνει έλεγχο των διπλωμάτων και απευθείας πληροφόρηση από την εκδίδουσα αυτών αρχή κατά πόσο ανταποκρίνονται στα δικά της αρχεία.


 Ο - Τα Μητρώα Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε

 

Σχετικά Άρθρα:

30/6/2009 - Αρχικοποίηση Μητρώου Νταν Μαύρων Ζωνών της ΠΟΠΚ.

30/12/2012 - Μητρώο Νταν Μαύρων Ζωνών της ΠΟΠΚ.

10/4/2017 - Παράνομοι και άκυροι οι βαθμοί Νταν που δίνουν οι μαϊμούδες παρα-ομοσπονδίες καράτε και η ΕΛΟΚ προς οποιονδήποτε!

Αφού αποδείχθηκε ότι τα νομικά δικαιώματα ανάπτυξης και ελέγχου των παραδοσιακών στυλ καράτε στην Ελλάδα ανήκουν αποκλειστικά στην ΠΟΠΚ, αποτελεί πλέον αυτονόητη αρμοδιότητα και δικαιοδοσία της να απονέμει αποκλειστικά και μόνη αυτή διπλώματα Νταν Παραδοσιακών Στυλ καθώς και να πιστοποιεί αποκλειστικά και μόνη αυτή τη γνησιότητα διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακών Στυλ άλλης προέλευσης από άλλες ομοσπονδίες εσωτερικού ή/και εξωτερικού.

Και οι δύο ανωτέρω αποκλειστικές αρμοδιότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε θα δίνονται λεπτομερώς και μονοσήμαντα στους επόμενους δύο έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένους Πίνακες:

 

 Α - Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε Απονομής ΠΟΠΚ.

Ο παρών πίνακας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση κατά πληροφορίες όλα τα γνήσια Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε, που έχουν απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ μετά από εξετάσεις των ενδιαφερομένων. Για την πιστοποίησή τους ή/και για ελλείψεις του πίνακα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επαφή με την ΠΟΠΚ.

Από παλαιότερη ενημέρωση που είχαμε από την ITKF, οι επόμενοι καρατέκα από την Ελλάδα είχαν πάρει δίπλωμα πριν από την ίδρυση της ΠΟΠΚ την 30-1-1995, το οποίο και τους αναγνωρίστηκε από την ITKF.

Στους επόμενους πίνακες περιλαμβάνονται διπλωματούχοι από την ΠΟΠΚ (από 30-1-1995 μέχρι 8 Μαΐου, 2017) και την ITKF (από το 1983 μέχρι το Νοέμβριο 2008) μόνο.

 

ΠΟΠΚ = Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε   και    ITKF = International Traditional Karate Federation

 

Κάτοχοι από 1ο μέχρι 5ο Νταν, ημερομηνία ενημέρωσης: 30 Μαΐου, 2017.

Στοιχεία Υποκειμένου

Πρώτο Νταν

Δεύτερο Νταν

Τρίτο Νταν

Τέταρτο Νταν

Πέμπτο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ.

Αναγνωστόπουλος Δημήτρ

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεωργιάδης Αλέξανδρος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Γκότσης Δημήτρης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Δρακόπουλος Παναγιώτης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

ITKF

 

ITKF

 

 

Ζαρουχλιώτης Νικήτας

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

ITKF

 

 

Καλαϊτζίδης Δημήτρης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Κοντοζής Μάριος-Αδάμ

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Μανουσάκης Άγγελος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερμιγκούσης Κωνσταντίνος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Μηλιώνης Χρήστος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπιτσίτης Δημήτριος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μωραΐτης Σπύρος

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Ντόβας Βασίλειος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξηροτάγαρος Αργύριος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Παναγιωτίδης Γιώργος

 

1927

Shotokan

1981

Fudokan

1983

ITKF

1986

ITKF

1988

ITKF

 

 

Πανουσόπουλος Τάσος

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ITKF

Παρασκευόπουλος Παναγ

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρούσκας Χρήστος

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

Σαμίογλου Χαράλαμπος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Σιάχρας Ιωάννης

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

Φωτόπουλος Νικόλαος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Χαριτόπουλος Κώστας

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Κάτοχοι από 6o Νταν και άνω, ημερομηνία ενημέρωσης: 30 Μαΐου, 2017.

Στοιχεία Υποκειμένου

Έκτο Νταν

Έβδομο Νταν

Όγδοο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{ Παρένθεση: Άκυρα και μη αναγνωρίσιμα παραμένουν όλα τα Νταν (κάπου 300 με 400) που έχει δώσει ατομικά ο Παναγιώτης Δρακόπουλος (παρ' όλο που στα δικαστήρια είχε καταθέσει μια φορά ότι δεν είχε δώσει κανένα και μια ότι είχε δώσει μόνο ... 3-4 και χωρίς να πάρει λεφτά!) σε έντυπα με το όνομα της ΠΟΠΚ ή άλλα, τα οποία ΠΟΤΕ ΔΕΝ είχε τυπώσει και ΠΟΤΕ ΔΕΝ είχε υπογράψει νόμιμα η ΠΟΠΚ με υπογραφές προέδρου και γραμματέα και τη γνήσια σφραγίδα της από την ίδρυσή της την 30-1-1995 και μετά, όπως αναλυτικά έχει περιγραφεί στα άρθρα

13/1/06 - Τα ελληνικά διπλώματα της ΠΟΠΚ και τα διεθνή της ITKF!

23/3/06 - Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Α   Μ Α Ϊ Μ Ο Υ (1) ???

10/4/06 - Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Α   Μ Α Ϊ Μ Ο Υ (2) ???

25/6/07 - Μητρώο Γνήσιων Μαύρων Ζωνών Παραδοσιακού Καράτε Δημιουργεί η ΠΟΠΚ 

7/7/07 - Πρακτικό του ΔΣ της ΠΟΠΚ για τα Άκυρα Διπλώματα και Συστημένη Επιστολή στον κ. Δρακόπουλο από την ΠΟΠΚ

7/7/07 - Σκεπτικό Αναγνώρισης Διπλωμάτων Παραδοσιακού Καράτε και Διπλωμάτων Εκπαιδευτών Παραδοσιακού Καράτε από τη μοναδική νόμιμα αρμόδια ΠΟΠΚ

Οι ενδιαφερόμενοι για την αναγνώριση τέτοιων διπλωμάτων θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με την ΠΟΠΚ με μέιλ στο e.persidis@karate.gr .

 Β - Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε με Πιστοποίηση ΠΟΠΚ.

Ο παρών πίνακας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση κατά πληροφορίες όλα τα γνήσια Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε, που έχουν λάβει ή μπορούν να λάβουν πιστοποίηση της γνησιότητάς τους από την ΠΟΠΚ μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων και έλεγχο της γνησιότητάς τους.

Οι απονέμουσες ομοσπονδίες είναι οι επόμενες:

AJFKS = All Japan Karate-Do Federation Shito-Kai ITKF = International Traditional Karate Federation
SKIF = Shotokan Karate International Federation YSK = Yu - Shin - Kai

WFF = World Fudokan Federation

WSKF = World Shitoryu Karatedo Federation

Κάτοχοι από 1ο μέχρι 5ο Νταν, ημερομηνία ενημέρωσης: 30 Μαΐου, 2017.

Στοιχεία Υποκειμένου

Πρώτο Νταν

Δεύτερο Νταν

Τρίτο Νταν

Τέταρτο Νταν

Πέμπτο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ.

Αρβανίτης Νικόλαος

 

 

Shito

20/8/09

WSKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ζαϊμάκης Γεώργιος

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

28/5/10

WSKF

 

 

Ζέρβας Γκίκας

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

28/5/10

WSKF

 

 

Ζεύκης Δημήτρης

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

 

 

20/8/09

WSKF

Ιπποκράτης Εμμανουήλ

 

 

Shito

8/8/89

AJKFS

 

 

 

 

 

 

 

 

Λουκίσσας Ζάνες           15/1/93 ALKFS            
Μανωλαράκης Ιωάννης           29/5/10 WSKF            

Περγιάλης Γεώργιος

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

28/5/10

WSKF

 

 

Τσουπάκης Νικόλαος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 15/8/07

 YSK

 

 

Κάτοχοι από 6o Νταν και άνω, ημερομηνία ενημέρωσης: 30 Μαΐου, 2017.

Στοιχεία Υποκειμένου

Έκτο Νταν

Έβδομο Νταν

Όγδοο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Παναγιωτίδης Γιώργος

 

1927

Shotokan

1997

SKIF

23/10/2005

SKIF

--

--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Θ - Προβολή Βιογραφικού στην Αγορά Εργασίας!

Το www.karate.gr κάνει ακόμα μια προσφορά στην ανάπτυξη του καράτε! Πολλοί έχουν δίπλωμα προπονητή καράτε από τη ΓΓΑ και ενδιαφέρονται να εργαστούν σαν προπονητές καράτε και άλλοι πάλι ψάχνουν για προπονητή καράτε για συλλόγους, για σχολεία ή/και ακόμα για ιδιαίτερα μαθήματα. Όσοι προπονητές ενδιαφέρεστε στείλτε με μέιλ στο e.persidis@karate.gr ένα περιληπτικό βιογραφικό σας περίπου στη μορφή του υποδείγματος ή και καλύτερη για δωρεάν δημοσίευση και ... ό,τι κάτσει!

Οι επόμενοι προπονητές καράτε είναι διαθέσιμοι για μαθήματα καράτε στις περιοχές τους.

Περιοχή

Προπονητής

Προσόντα

Αθήνα, Βόρεια Προάστια

Γιάννης Παπαδόπουλος (φανταστικό όνομα)

Κινητό:

0000-123456

Τρία χρόνια μαθητής του τάδε στο στυλ τάδε. Δύο χρόνια μαθητής του τάδε στο στυλ τάδε.

Πρώτες θέσεις στους τάδε πανελλήνιους αγώνες τις χρονιές τάδε.

Τρίτο Νταν στο στυλ τάδε και δεύτερο από την ΕΛΟΚ (επισυνάπτονται απαραίτητα φωτό)

Δίπλωμα σχολής προπονητών από την ΓΓΑ κατά το έτος τάδε (επισυνάπτεται απαραίτητα φωτό)

Δύο χρόνια προπονητής στο σύλλογο τάδε.

     
     


  Αρχική        Επικαιρότητα       Π.Ο.Π.Κ.