karate.gr: 121 - ΠΟΠΚ - Διοικητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 4/10/05. Τελευταία ενημέρωση 21/5/06.

                                       Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ (1995-2005)
τεχνικής επίβλεψης του Παναγιώτη Δρακόπουλου
στο Παραδοσιακό Καράτε

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 


 Με την από 24-8-2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνονται οι παράνομες εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, που "σκηνοθέτησαν" την 14-8-2005 ο δάσκαλος καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος, η δικηγόρος του και "πρόεδρος-μαϊμού της ΠΟΠΚ" (διότι ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος και ποτέ δεν λειτούργησε ως πρόεδρος, εφόσον οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν) κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και ο έτερος δάσκαλος καράτε Γιώργος Τσόγκας, και δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ ηλ/γος-μηχ/γος Θύμιος Περσίδης, που είχε προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης από το karate.gr!


Σωτήριον Έτος 2004

και ο Παναγιώτης Δρακόπουλος ενεργεί περίεργα
προς την ΠΟΠΚ!!!

 

Πραγματικά, πάνω που κερδίσαμε τα δικαστήρια με την ΕΛΟΚ, μετά από ταλαιπωρία δέκα χρόνων, και η λογική έλεγε να επιδιώξουμε μονιασμένοι την αναγνώρισή μας από τη ΓΓΑ, νάσου ο κύριος Παναγιώτης Δρακόπουλος με τη συμπαράσταση πάντα και τη βοήθεια του κυρίου Μιχάλη Προκοπίου  ως δημόσια πρόσωπα μια και είναι υψηλόβαθμοι τεχνικοί σε λειτουργούσα βάσει του νόμου 2725/1999 αθλητική ομοσπονδία, να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.

Αλλά γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τι είχαν να χωρίσουν με τον Περσίδη; Αυτοί είναι τεχνικοί και ο Περσίδης διοικητικός και η λογική έλεγε ότι μπορούσαν να προσφέρουν όλοι τους σε διαφορετικούς τομείς!

Ήταν κάτι που είχε να κάνει με το ταμείο της ΠΟΠΚ; Μπα, η ΠΟΠΚ μόνο χρωστάει!

Ήταν κάτι που είχε να κάνει με την αρχηγία της ΠΟΠΚ; Αυτό μοιάζει για αιτία ρήξης, αλλά δεν είναι αρκετό για να καταστρέψει προσπάθειες δέκα χρόνων!

Ήταν κάτι που είχε να κάνει με τα νταν;;; Σκασίλα του τού Περσίδη πόσα νταν είχε ο κ. Δρακόπουλος και πόσα ο Προκοπίου!

Ήταν κάτι που είχε να κάνει με κάποιο κρυμμένο μυστικό;;; Αλλά τι κρυμμένο μυστικό να έχουμε στο καράτε, όπου όλα γίνονται φανερά!

 

Μήπως ήταν κάτι που είχε σχέση με την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία; Μμμμ, για να σκεφτούμε λίγο!

Πραγματικά, υπάρχει κάτι όχι και τόσο ξεκάθαρο σε αυτό το σημείο.

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία διατηρεί ένα Μητρώο Κατόχων Μαύρων Ζωνών (ΝΤΑΝ), στο οποίο μπορεί να εγγραφεί μετά από αίτησή του ο κάθε αθλητής, που έχει πάρει μαύρη ζώνη από κάποιον εκπαιδευτή με δίπλωμα εκπαιδευτή της ITKF, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. (Κάτι ανάλογο συμβαίνει και για τα διπλώματα εκπαιδευτών, διαιτητών και εξεταστών του Παραδοσιακού Καράτε, όπως θα δούμε σε άλλο άρθρο!)

Για την εγγραφή αυτή συμπληρώνεται μια αίτηση από τον αιτούντα, της οποίας την ορθότητα των στοιχείων επιβεβαιώνουν οι εξεταστές αναγράφοντας και τα δικά τους στοιχεία, ενώ την τελική σύσταση και επιβεβαίωση όλων των στοιχείων την υπογράφει η εθνική ομοσπονδία-μέλος της  παγκόσμιας δια της νόμιμης υπογραφής της (προέδρου, γραμματέα και γνήσιας σφραγίδας) και ποτέ ένα οποιοδήποτε άλλο άτομο!

Όταν όλα γίνονται ολόσωστα, τότε η παγκόσμια εκδίδει και ένα δίπλωμα με την υπογραφή του Νισιγιάμα στο όνομα του νεο-εγγραφόμενου στο Μητρώο των ΝΤΑΝ.

 

Εδώ βρήκε ... κόμπο το χτένι!

 

 


Και ιδού η "ζουμερή" συνέχεια:


 

Όσον αφορά στα ελληνικά διπλώματα σύντομα θα απαντήσει η ίδια η ΠΟΠΚ. Δεν είναι, όμως, μόνο το θέμα των ελληνικών διπλωμάτων ! Είναι και τα διεθνή διπλώματα  από την International Traditional Karate Federation με πρόεδρο τον Hidetaka Nishiyama.

 

Η ITKF είναι η παγκόσμια ομοσπονδία, μέλος της οποίας είναι η ΠΟΠΚ. Όπως σε κάθε δομή κάθε παγκόσμιας αθλητικής ομοσπονδίας, η ITKF ρυθμίζει τους κανόνες συμμετοχής σε αυτήν των μελών της, τα οποία είναι οι εθνικές ομοσπονδίες των χωρών, και έρχεται σε επίσημη επαφή μόνο με αυτές και όχι με μεμονωμένα άτομα, ως μη έχουσα δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά των χωρών. Μέσα στα έσοδα της παγκόσμιας εντάσσονται και τα παράβολα από την έκδοση διπλωμάτων από την ITKF με την υπογραφή του Nishiyama για βαθμούς νταν, δίπλωμα προπονητή, δίπλωμα εξεταστή, δίπλωμα διαιτητή!! Και ποιός δεν θα ήθελε το δίπλωμά του να φέρει την υπογραφή του Nishiyama?

 

Από την άλλη μεριά, επειδή η ITKF έρχεται σε επαφή μόνο με τις εθνικές ομοσπονδίες που είναι μέλη της, κανένα ξεκάρφωτο άτομο δεν μπορεί να ζητήσει επικύρωση του διπλώματός του αν δεν έχει πάρει αυτό από την εθνική του ομοσπονδία και αν δεν συναινεί για αυτή την επικύρωση η εθνική ομοσπονδία. Γι' αυτό το λόγο η ITKF έχει τυποποιήσει ένα τύπο αίτησης για κάθε δίπλωμα που εκδίδει: βαθμού νταν, διπλώματος προπονητή, διπλώματος εξεταστή, διπλώματος διαιτητή! Στις τέσσερις αυτές αιτήσεις (μπορείτε να το διαπιστώσετε και από την ιστοσελίδα της ITKF, όπου αναρτήθηκαν αυτές οι αιτήσεις τελευταία και από το παράδειγμα δεξιά για νταν, με κλικ μεγαλώνει!) το πάνω μισό της σελίδας συμπληρώνεται από τον αιτούντα και το κάτω μισό από την εθνιική ομοσπονδία, για εμάς την ΠΟΠΚ, η οποία προτείνει και συγκατατίθεται για τον αιτούντα! Για να βγουν τέτοιες αιτήσεις για κάποια άτομα από το γραφείο της ΠΟΠΚ προς την ITKF πρέπει να το έχει αποφασίσει σε πρακτικό του το ΔΣ, να τις υπογράψει ο πρόεδρος και ο γραμματέας και να "χτυπηθεί" η επίσημη σφραγίδα της ΠΟΠΚ!

1 - Από τον Φεβρουάριο του 1995 που ιδρύθηκε η ΠΟΠΚ μέχρι 31-12-2001 ήμουν Γενικός Γραμματέας και γνωρίζω πολύ καλά ότι σε καμιά απολύτως συνεδρίαση ΔΣ δεν ελήφθη τέτοιου είδους απόφαση, αφού εγώ κρατούσα τα πρακτικά του ΔΣ. Ως Γραμματέας είχα στα χέρια μου τη σφραγίδα της ομοσπονδίας και γνωρίζω ότι και αυτή δεν έχει "χτυπηθεί" σε κανένα τέτοιο έγγραφο!

2 - Από την 1-1-2002 μέχρι 31-12-2004 ήμουν πρόεδρος της ΠΟΠΚ και ούτε απόφαση τέτοια από το ΔΣ έχει ληφθεί, ούτε την υπογραφή μου έβαλα, ούτε η σφραγίδα "χτυπήθηκε" σε τέτοιου είδους αιτήσεις!

 

Τι συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα? Κάποιος έχει φτιάξει δεύτερη σφραγίδα και υπογράφει αιτήσεις στο όνομα της ΠΟΠΚ κρυφά από το ΔΣ της ΠΟΠΚ!!! Επομένως, τα διπλώματα από την ITKF,  από το τέλος του 1994 και μέχρι σήμερα, είναι όλα ανεξαιρέτως ΑΚΥΡΑ!!!

 


www.karate.gr    

 

                                            Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.