karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 10/1/08.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


Δρακόπουλος-Μπάκου-Ζέππου και ο Χριστοφοράκος της Siemens.

 

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Μία από τις κατηγορίες των Δρακόπουλου-Μπάκου-Ζέππου εναντίον μου είναι και η σχετιζόμενη με την καταγγελία μου για τις περίεργες χορηγίες της Siemens δια του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου προς την ΠΟΠΚ, χορηγίες που ποτέ δεν πέρασαν από το ΔΣ της ΠΟΠΚ, αλλά γίνονταν μέσω του Δρακόπουλου χωρίς να τις βλέπει άλλος. Γι’ αυτό και δεν ξέρουμε πόσες και ποιές ήταν, σε ποιά ποσά ανέρχονταν και για ποιά ποσά εξέδιδε αποδείξεις ο Δρακόπουλος, αν εξέδιδε και πότε εξέδιδε!

Στα δικόγραφα του Δρακόπουλου οι κυρίες Μπάκου-Ζέππου γράφουν εναντίον μου:

>>Στις 2-8-2005 επισκέφθηκα (ΣΣ: ο Δρακόπουλος) τον ανωτέρω δικτυακό τόπο του μηνυομένου και βρήκα καταχωρημένη την συνημμένη από 24-9-2004 επιστολή του, που απευθύνεται προς εμένα στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Για ευνόητους λόγους, (τον προσωπικό σας σύλλογο και τις δραστηριότητές σας, με τις παραϊατρικές, κομπογιαννίτικες διατροφικές συνταγές σας και τα διατροφικά σκευάσματα, τα οποία παρανόμως πλασάρετε στους αφελείς) η διεύθυνση της Π.Ο.Π.Κ. αλλάζει από σήμερα», ... και «Αναρωτιέμαι μήπως εισπράττετε χορηγίες εν αγνοία της Π.Ο.Π.Κ.», «Ποτέ δεν μπήκε ποσό χορηγίας από την siemens στο ταμείο της Π.Ο.Π.Κ. και ποτέ δεν αποδόθηκε λογαριασμός από εσάς για τα το ποια έξοδα καλύφθηκαν, ούτε καν επιστολή χορηγίας της siemens έχουμε δει, διότι πάντα παρεμβάλλεστε εσείς κύριε Δρακόπουλε».


Φεβρουάριος 2008:  "Μαύρο χρήμα" ξέπλενε η Siemens Ελλάδος προς στελέχη οργανισμών και κόμματα με κεντρικό πρόσωπο τον διευθυντή της και μαθητή του Δρακόπουλου κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο, που χορηγούσε με 950.000 δρχ. (!!!) σε ... έπαθλα τους ετήσιους αγώνες του Δρακόπουλου κρυφά από το ΔΣ της ΠΟΠΚ! Τι γινόταν εκεί???

Υπαινίσσεται δηλαδή, ότι έχουν γίνει χορηγίες από την εταιρεία SIEMENS προς την Π.Ο.Π.Κ. τις οποίες υπεξαίρεσα! <<

Παρ’ όλο που ποτέ δεν υπαινίσσομαι τίποτα περισσότερο από αυτά που ακριβώς γράφω και υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ του "αναρρωτιέμαι" και του "υπαινίσσομαι", ενώ για να "αναρωτιέμαι" είχα κάθε λόγο διότι η Siemens "χορήγησε" στον Δρακόπουλο χωρίς να "μιλήσει" με το ΔΣ της ΠΟΠΚ, η απόφαση 3834/2006 ασφαλιστικών μέτρων Δρακόπουλου εναντίον μου έγραφε πολύ κακώς ότι έγραψα "έχει υπεξαιρέσει":

>>Τέλος, στις ίδιες δημοσιεύσεις ο καθού περιλάμβανε και ξεχωριστή παράγραφο στην οποία ανέφερε ότι ο αιτών «έχει υπεξαιρέσει χορηγίες της Siemens προς την ΠΟΠΚ και μάλιστα το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι το 2001 και το 2002 διοργάνωσε προσωπικά αγώνες της ΠΟΠΚ με χορηγία της Siemens, χορηγία που όμως δεν πέρασε για συζήτηση από το ΔΣ της ΠΟΠΚ και συνεπώς είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει».

Το περιεχόμενο των παραπάνω καταχωρήσεων όμως από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν πιθανολογήθηκε ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού, πριν από την απομάκρυνσή του από την ομοσπονδία, ... ως πρόεδρος αυτής και κατά τα έτη 2001 και 2002 και αντιλαμβανόμενος παράνομες ενέργειες του αιτούντος σχετικά με την υπεξαίρεση της χορηγίας της Siemens, την οποία, όπως ισχυρίζεται, διέπραξε ο αιτών, δεν κατήγγειλε το γεγονός αυτό στις αρμόδιες αρχές και μόνο αφού διαταράχθηκαν και τελικώς διακόπηκαν οι σχέσεις του με την ομοσπονδία, για λόγους εκδίκησης και με σκοπό δυσφήμησης του αιτούντος κατάρτισε και δημοσιοποίησε μέσω του διαδικτύου τα παραπάνω αναληθή γεγονότα.<<

 Σχετικά μάλιστα, οι Δρακόπουλος-Μπάκου-Ζέππου καταθέτουν και τιμολόγια της Τζάννες Α.Ε. προς την Siemens της τάξης των 930.000 δρχ. παρακαλώ (τεράστιο ποσό !!!), για έπαθλα προς τα παιδιά των αγώνων του 2002 (?) που διοργάνωνε ο Δρακόπουλος.  

Σαν πρώτη παρατήρηση, το υποτιθέμενο δικό μου κείμενο, το οποίο κρίνεται στο σκεπτικό της απόφασης, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που εγώ πραγματικά έγραψα. Ποτέ δεν έγραψα ότι ο Δρακόπουλος «έχει υπεξαιρέσει χορηγίες της Siemens προς την ΠΟΠΚ», αλλά έγραψα ότι:

>>«Ποτέ δεν μπήκε ποσό χορηγίας από την siemens στο ταμείο της Π.Ο.Π.Κ. και ποτέ δεν αποδόθηκε λογαριασμός από εσάς για τα το ποια έξοδα καλύφθηκαν, ούτε καν επιστολή χορηγίας της siemens έχουμε δει, διότι πάντα παρεμβάλλεστε εσείς κύριε Δρακόπουλε»<<

όπως αποδεικνύεται και από το δικόγραφο των αντιδίκων, πράγμα που είναι και η πραγματική αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πάντα πάνω από αντιδίκους και δικαστές!

Και αυτά που έγραψα είναι αληθινά. Είναι πασίγνωστο ότι:

1) Μια εταιρεία-χορηγός αθλητικής ομοσπονδίας έρχεται σε συνεννόηση με το ΔΣ της αθλητικής ομοσπονδίας σχετικά με την χορηγία της προς την ομοσπονδία και τις απαιτήσεις της ως αντάλλαγμα από αυτήν και όχι με μεμονωμένα άτομα. Και

2) Φυσικά παίρνει στο τέλος και μια απόδειξη για τα χρήματα που χορήγησε για το φορολογικό της ταμείο. Τι είναι τα λεφτά; Αέρας κοπανιστός, που αλλάζει τσέπες χωρίς αποδείξεις;

Η ΠΟΠΚ δεν έχει εκδώσει καμιά απόδειξη προς την Siemens και δεν συμφώνησε ποτέ η Siemens να πάρει μόνο τα έπαθλα με ένα τεράστιο ποσό και το ταμείο της ΠΟΠΚ να μην έχει καμιά ωφέλεια. Με ποιά απόφαση του ΔΣ της ΠΟΠΚ ονομάστηκε η Siemens "χορηγός" και έγραψε το λογότυπό της στις πλάτες των αθλητών των αγώνων;

Συνεπώς η απόφαση του δικαστηρίου σφάλλει απαράδεκτα.  Ο καλύτερος, άλλωστε, τρόπος για να κάνεις λεφτά είναι να διαχειρίζεσαι μεγάλα ποσά που βγαίνουν από κρυφές πηγές και πάνε προς κρυφούς αποδέκτες με ενδιάμεσες κρυφές αποδείξεις! Όλο και κάτι "κρυφό" θα μένει στη ... Μέση!

Στα ανωτέρω ας προστεθούν και ότι

1) το 2001 ήμουν γραμματέας και όχι πρόεδρος, και άρα έπρεπε να γνωρίζω,

2) η πρώτη αρμόδια αρχή είναι το ΔΣ της ΠΟΠΚ και αυτό το είχε στο τσεπάκι του ο Δρακόπουλος,

3) αν είχα συγκρουσθεί τότε με τον Δρακόπουλο, θα είχα τινάξει στον αέρα τα δικαστήρια με την ΕΛΟΚ, και η ΠΟΠΚ θα είχε σβήσει για πάντα!

4) δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία να αποδεικνύεται το απόλυτα παιδαριώδες: " ... για λόγους εκδίκησης και με σκοπό δυσφήμησης του αιτούντος κατάρτισε (ο εναγόμενος) και δημοσιοποίησε μέσω του διαδικτύου τα παραπάνω αναληθή γεγονότα." (???), διατύπωση απαράδεκτη για δικαστή, διότι αμαυρώνει την προσωπικότητα του πολίτη, αν δεν υπάρχουν απόλυτα αδιάσειστα στοιχεία που να το αποδεικνύουν!!!

 


Ποιά εξήγηση, όμως, μπορεί να δοθεί στα παραπάνω πραγματικά περιστατικά  μετά από τις επόμενες αποκαλύψεις του σκανδάλου της Siemens, όπου ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι κεντρικό πρόσωπο.

Φωτό άνω:  Ο κ. Χριστοφοράκος "χορηγεί" τον Δρακόπουλο εν αγνοία του ΔΣ της ΠΟΠΚ
στους αγώνες της ΠΟΠΚ 16/12/2001. (Το ίδιο και σε αυτούς του 2002 και δεν ξέρουμε σε τι άλλο!). Αριστερά με μαύρη χακάμα η κα Καρολίνα Τρύπου, διαιτητής των αγώνων, και δεξιά ο κ. Σταμάτης Γατσούλης, επίσης διαιτητής των αγώνων. Και τους δύο αυτούς διαιτητές είχε προτείνει και είχε αποδεχθεί εν γνώσει της παρανόμως, αφού ήταν διαιτητές και απαγορεύεται από το νόμο, η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΠΚ, που διορίστηκε από το δικαστήριο τον Απρίλιο του 2005, καθώς και στο αιρετό διοικητικό συμβούλιο, που προέκυψε από τις παράνομες εκλογές του Αυγούστου του 2005 από το οποίο "ανεδύθη" η κα Χαρλαύτη ως πρόεδρος της ΠΟΠΚ.

Φωτό κάτω: Η Siemens πριν και μετά από το τεράστιο σκάνδαλο του πολυετούς μαύρου λαδώματος προς κάθε κατεύθυνση για να παίρνει κορυφαία δημόσια έργα στην Ελλάδα!

  


Και ορίστε μερικές σχετικές δημοσιεύσεις!


3-2-08 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=03.02.2008,id=91926056,98383784

Με μπλε και πράσινους κόκκους

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ 

Οπως φαίνεται στη δικογραφία της Βαυαρίας, ο Μ. Χριστοφοράκος, της Siemens Hellas, δεν ήταν χορηγός μόνο σε ομάδα.

Σε αστάθμητο πολιτικό παράγοντα εξελίσσεται η υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens στην Ελλάδα, μετά τις αποκαλύψεις ότι στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα, σε κρατικούς λειτουργούς, αλλά και για «χορηγίες» σε κόμματα.

Τα μυστικά ντοσιέ και τα παραστατικά με τις μίζες προς τους Ελληνες βρίσκονται στην εισαγγελία του Μονάχου. Αλλα κατασχέθηκαν από την εισαγγελία της Βέρνης, όταν αποκαλύφθηκαν οι θυρίδες του παραλογιστηρίου της Siemens (Αύγουστος 2005) και άλλα παραδόθηκαν από στελέχη της ίδιας της εταιρείας κατά τις απολογίες τους (2006-2007). Το κρίσιμο αυτό υλικό δείχνει ότι από το 1998 (τουλάχιστον) μέχρι και το 2006, διοχετεύθηκαν σε Ελληνες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω του δικτύου των μυστικών εταιρειών που είχε ιδρύσει η Siemens και κυκλοφορούσε το χρήμα μεταξύ Ελβετίας και Ντουμπάι, με εικονικές συμβάσεις και τιμολόγια.

Τα σημειώματα του μάνατζερ

Από τις απολογίες τεσσάρων τουλάχιστον μεγαλοστελεχών της εταιρείας προκύπτει ότι η Ελλάδα ήταν το Ελντοράντο της μίζας. Οι «αλεπούδες» παρέδωσαν και τα «σημειώματα» με τα οποία ο μέχρι προ μηνός διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος Μιχ. Χριστοφοράκος ζητούσε χρήματα για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που τελικά του δόθηκαν. Σ' αυτά τα σημειώματα περιλαμβάνεται και το όνομα σημαίνοντος πολιτικού προσώπου, που συνδέεται με τη Siemens και διαχρονικά περιλαμβάνεται στους Ελληνες του γερμανικού λόμπι.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πληρωμές από τη Siemens έγιναν:

1 Προς τα κομματικά ταμεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Η εταιρεία ήταν, όπως φαίνεται, μυστικός «χορηγός» των εκλογών του 2004, ώστε να είναι, σε κάθε περίπτωση, προτιμητέος ανάδοχος σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, υπουργείο Αμυνας και εν γένει σε όλο το ελληνικό Δημόσιο.

2 Στα υπουργεία Αμυνας, Δημ. Τάξης, Αθλητισμού και σε άλλο ένα υπουργείο, που δεν κατονομάζεται, δόθηκαν 10 εκατ. ευρώ, ώστε να επιλεγεί η
Siemens (ήταν στην κοινοπραξία της αμερικανικής SAIC) για το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών, το C4I.

3 Σε κομματικά στελέχη και σε υψηλόβαθμους του ΟΤΕ για τη διαβόητη σύμβαση 8002 της
Siemens. Πρόκειται για την πενταετή προγραμματική συμφωνία OTE-Siemens (1998-2002) που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 και ήταν αξίας 158 δισ. δρχ. Η σύμβαση αυτή (απευθείας ανάθεση) εμπλουτίστηκε και με άλλες δωρεές-επεκτάσεις κι έτσι έφθασε το 2005 τα 885 εκατ. ευρώ.

κτλ. κτλ. κτλ.


 10-2-08 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=19161552

 Τι αποκαλύπτει σε επτά καταθέσεις-απολογίες ανώτατο στέλεχος της εταιρείας

 ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Βασίλειο της Δανιμαρκίας είναι η Ελλάδα. Η μίζα είναι θεσμοθετημένη, οι συντελεστές της σε πλήρη διάταξη με ένα πλέγμα εταιρειών, για να μη φαίνεται ότι η Siemens δίδει αφειδώς χρήμα, ταΐζοντας τους δικούς της στην Ελλάδα, που πρέπει να μην πιαστούν στα πράσα.

 Αποκαλύψεις και για το ελληνικό Siemens-Gate κάνει ο Reinhard Herbert Siekaczek, ανώτατο εμπορικό στέλεχος της Siemens (Enterprise Network), επιφορτισμένος και με την ειδική αποστολή διαχείρισης των δωροδοκιών. Ο 57χρονος Siekaczek με επτά καταθέσεις-απολογίες στην εισαγγελία του Μονάχου και στην Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος, που ελήφθησαν σε διάστημα έξι μηνών, έδωσε τα πάντα και τους πάντες, καταθέτοντας και όσα κρατούσε για την προσωπική του διασφάλιση, στην περίπτωση που η Siemens έκανε πως δεν γνωρίζει τα «μαύρα ταμεία» της και που θα επιχειρούσε να προσάψει διαφθορά στα στελέχη της.

Η «Ε» σήμερα δημοσιεύει τα πιο καυτά αποσπάσματα από τις απολογίες Siekaczek για τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Αποκαλύπτει τον κορυφαίο ρόλο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάς από το 1997 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2007, που αποπέμφθηκε, ως προς τη διαχείριση του μαύρου πολιτικού χρήματος. Παραδίδει παραστατικά για την Placid Blue που διαχειριζόταν ο Μ. Χριστοφοράκος για να δωροδοκεί κόμματα και υψηλά πρόσωπα. Εμφανίζει τις εικονικές συμβάσεις και τα πονηρά εμβάσματα που έγιναν από τις «εταιρείες διέλευσης» για το C4I. Δίδει τα ονόματα των τεσσάρων εμπλεκόμενων στελεχών της Siemens Ελλάς (πρώην και νυν) με τα «μαύρα ταμεία» που είχαν πλαφόν για μίζες το 8% του ετήσιου τζίρου του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

κτλ. κτλ. κτλ.


 10-2-08 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=83170936

Μίζες της Siemens στην Ελλάδα και από Μονακό

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος Μιχ. Χριστοφοράκος.

Λογαριασμός διέλευσης μαύρου πολιτικού χρήματος που κατευθυνόταν σε ελληνικά κόμματα και σε υψηλά πρόσωπα, ως κρυφή «χορηγία» της Siemens, εντοπίστηκε στην τράπεζα ΑΒΝ Amro στο Μονακό. Ξένες αλλά και ελληνικές αρχές ιχνηλατούν τα ποσά που έμπαιναν και έβγαιναν από τον λογαριασμό αυτόν, τον οποίο διαχειριζόταν ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδας Μιχ. Χριστοφοράκος.

Ο λογαριασμός ανήκει σε εταιρεία «ειδικού σκοπού» της Siemens, την Placid Blue Corporation, που είναι «χρεωμένη» στον κ. Χριστοφοράκο και εξυπηρετούσε, πρωτίστως, τις VIP μίζες για τις προγραμματικές του ΟΤΕ, για το C4I και άλλα σημαντικά projects. Στον λογαριασμό του Μονακό φαίνεται ότι εισέρρεαν έως και 4 εκατ. ευρώ ετησίως από τροφοδότες λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το παραλογιστήριο της Siemens.

Στον εισαγγελέα

Ο Μ. Χριστοφοράκος αναμένεται να κληθεί σύντομα από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου που ερευνά το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου. Θα πρέπει, τότε, ή να αποκαλύψει ποιους πλήρωνε με μαύρο χρήμα και με ποια ωφέλεια ή, αν σιωπήσει, να επιβαρυνθεί με τα κακουργήματα της απιστίας - απάτης - υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος. Αν δείξει τους τελικούς αποδέκτες θα προκύψουν κατηγορίες για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ενώ απρόβλεπτες θα είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο, αν βγουν και ονόματα πολιτικών.

*Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι η «ελληνικού ενδιαφέροντος» Placid Blue είναι από τις πρώτες εταιρείες που πιάστηκαν από το Λίχτενσταϊν, όταν από το καλοκαίρι του 2004 εντοπίστηκε ο πρώτος «πυρήνας» του συστήματος Siekaczek (είναι ο κεντρικός διαχειριστής του μαύρου ταμείου της Siemens). Ακολούθησε αίτημα συνδρομής του Λίχτενσταϊν προς την Ελβετία και το Μάιο του 2006, μετά και από έρευνα σε θυρίδες και εταιρείες-βιτρίνα, άρχισε να συντίθεται το παζλ των άνομων πληρωμών της Siemens.

κτλ. κτλ. κτλ.


Μετά από όλα τα ανωτέρω έχω την διαίσθηση ότι, στην περίπτωσή μου το λιγότερο που προκύπτει είναι να θεωρείται αναξιόπιστη κάθε εναντίον μου μαρτυρία του κ. Χριστοφοράκου αυτοπροσώπως ή και δι' εγγράφου (τιμολόγιο Τζάννες Α.Ε.) στις υποθέσεις του Δρακόπουλου και αντιθέτως μάλιστα κάθε ισχυρισμός δικός μου σχετικά με την παράτυπη χορηγία της ΠΟΠΚ από την Siemens αποκτά αξιόλογη βαρύτητα.

Επιπρόσθετα μάλιστα, ενδιαφέρον θα έχει αν ο κ. Χριστοφοράκος επιχορήγησε την ΠΟΠΚ και με άλλα ποσά για άλλους λόγους (π.χ. ταξίδια ομάδας στο εξωτερικό) και αν ο Δρακόπουλος του έδινε αποδείξειςμε υπογραφή και σφραγίδα της ΠΟΠΚ κρυφά από την ΠΟΠΚ (όπως έκανε και με τα διπλώματα της ΠΟΠΚ) και τι αποδείξεις, πάντα εν αγνοία του ΔΣ της ΠΟΠΚ!!!

Τέλος, τι έπαιρνε ο "στρατηγός" Χριστοφοράκος, διότι η στρατηγική ενός τέτοιου στρατηγού δεν χαρίζει αλλά παίρνει αξιόλογα ανταλλάγματα!

 

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της ΠΟΠΚ

(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακής ... Καρπαζιάς!)


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε