karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 28/11/2011.  Ενημέρωση 1/9/2016! 

 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

 

Ανάλυση και Κριτική της Απόφασης 11131/2011
του ΣΤ' Τριμελούς Εφετείου
Πλημ/των Αθηνών
 

 

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης, Αναλυτής Δικαστικών Αποφάσεων!

 

 

ΜΕΡΟΣ 1ο,    ΜΕΡΟΣ 2ο,    ΜΕΡΟΣ 3ο


Ο Έλληνας Πολίτης παρουσιάζεται να δικαστεί ενώπιον των Εισαγγελέων και των Δικαστών με απόλυτο σεβασμό στη θεσμική τους θέση, με απόλυτη εκτίμηση στην επιστημονική νομική τους κατάρτιση και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμεροληψία τους! Απομένει στους Εισαγγελείς και τους Δικαστές με τις πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις και αποφάσεις τους να επιβεβαιώσουν απόλυτα τις προσδοκίες του Έλληνα Πολίτη!

Οι Ανώτατοι Δικαστές του Αρείου Πάγου απαντούν στις αποφάσεις τους με απλότητα και σαφήνεια σε όλους τους ισχυρισμούς των αντιδίκων. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στις δύο πρώτες βαθμίδες απόδοσης της Δικαιοσύνης! Μια Δικαστική Απόφαση δεν κρίνεται μόνο από αυτά που γράφει, αλλά κρίνεται και από αυτά που έπρεπε να γράφει και δεν τα γράφει!


Τα Νομικά είναι Μαθηματικά με νομική ορολογία!

Η έννοια της λέξης "πιθανολογείται" στα ασφαλιστικά μέτρα και αλλού είναι καθαρά μαθηματική έννοια. Δυστυχώς στα δικαστήρια χρησιμοποιείται τελείως αόριστα, διότι δεν καθορίζεται το "πόσο πιθανολογείται", πολύ ή λίγο, 10% ή 90%, εννοείται ότι πιθανολογείται περισσότερο από 50% ή αρκεί και λιγότερο από αυτό?

Οι Εισαγγελείς που παραλαμβάνουν μια μήνυση την προωθούν στην τακτική διαδικασία, όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα! Πόσο ισχυρές? 10%, 30%, 50%, 80%, πόσο???

Η έννοια της λέξης "ένοχος" είναι μια καθαρά μαθηματική έννοια, διότι εννοεί 100% ένοχος και όχι 80% ή 90% ή 95% ή 99%, αφού το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι το 100% θα αποτελούσε "αμφιβολίες" και άρα ο κατηγορούμενος θα ήταν "αθώος λόγω αμφιβολιών"! Η εξέταση ενός DNA δίνει πιθανότητα ταύτισης 99,999%!

Η έννοια του "αποδεικτικού στοιχείου" έχει τη βαρύτητα του θεμελιώδους και απόλυτου δεδομένου ενός μαθηματικού προβλήματος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει υπόθεση! Το "αποδεικτικό στοιχείο" πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να θεωρείται βέβαιο, αναμφισβήτητο, αδιαφιλονίκητο, μη παραποιήσιμο, από όλους 100% αποδεκτό. Όποιο στοιχείο δεν έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά απλούστατα ΔΕΝ μπορεί να είναι "αποδεικτικό στοιχείο".

Η κάθε συλλογιστική έννοια που διατυπώνεται με αοριστία ή κενά είναι απορριπτέα και μη αποδεκτή. Οι νομικοί αποδεικτικοί συλλογισμοί πρέπει να βασίζονται πάντα επάνω σε αποδεικτικά στοιχεία και σε νομικούς κανόνες με απόλυτη λογική συνέπεια και όχι σε αυθαίρετους αλαζονικούς ισχυρισμούς ή κενά νομικίστικα σοφίσματα! Η νομική αποδεικτική μέθοδος είναι μαθηματική μέθοδος που βασίζεται στα δεδομένα (αποδεικτικά στοιχεία) και με επαγωγικούς συλλογισμούς οδηγεί με αιτιολογία και συνέπεια σε μοναδικά συμπεράσματα ενοχής ή αθωότητας!

Δυστυχώς, όμως, το "τεκμήριο της αθωότητας" και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του Πολίτη αποτελούν "μύθο" και έτσι ο Έλληνας Πολίτης βρίσκεται στη δίνη ενός δικαιοδοτικού συστήματος που δουλεύει στην τύχη και για κακή του τύχη!!!

Παράδειγμα: Δέκα πέντε δίκες είχα για δημοσιεύματά μου στο διαδίκτυο και ποτέ κανένας Εισαγγελέας και κανένας δικαστής δεν αναρωτήθηκε αν οι εκτυπώσεις που δήλωναν οι αντίδικοι ήταν πραγματικά πανομοιότυπες των ιστοσελίδων μου (ηλεκτρονικών αρχείων) στο διαδίκτυο, ώστε να αποτελούν αληθινά αποδεικτικά στοιχεία, δεδομένου ότι κάθε εκτύπωση ιστοσελίδας μπορεί να παραποιηθεί με χίλιους τρόπους από αυτόν που την εκτυπώνει!

Γιατί αυτό? Διότι η δικαιοσύνη δεν έχει καμιά σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας! Το σωστό και δίκαιο θα ήταν, σε αδικήματα δια του διαδικτύου να υπάρχει ειδικός εισαγγελέας με ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος να εκτυπώνει τη διαδικτυακή σελίδα, στην οποία αποτυπώνεται το αδίκημα, και να βεβαιώνει την αυθεντικότητά της ως προς το περιεχόμενο και την ημερομηνία εκτύπωσης! Οι φοιτητές όλοι έχουν υπολογιστές, οι μαθητές γυμνασίων-λυκείων έχουν κατά 70-80%, τα παιδάκια των δημοτικών φτιάχνουν ιστοσελίδες με τους δασκάλους τους, η δικαιοσύνη βρίσκεται είκοσι χρόνια πίσω στην εξέλιξη των υπολογιστών και του διαδικτύου, που σημαίνει ... έναν αιώνα πίσω στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους!!!

Πώς να υποστηριχθεί στο δικαστήριο από έναν κατηγορούμενο η γνωστή έννοια "της εκτύπωσης ιστοσελίδας", ακόμα και σε δεκάχρονα παιδάκια που παίζουν ιντερνετικά παιχνίδια, ότι δηλαδή "οι μη αρμοδίως βεβαιωμένες εκτυπώσεις διαδικτυακής σελίδας" ΔΕΝ αποτελούν "αποδεικτικό στοιχείο", αφού είναι πανεύκολα παραποιήσιμες, όταν εισαγγελείς και δικαστές δεν γνωρίζουν ... πώς αλλάζει η ημερομηνία στον υπολογιστή τους!!! Σε δίκη μου είπα πως "φυσικά και ξέρω πώς αλλάζει η ημερομηνία του υπολογιστή" και με θεώρησαν ... χάκερ!!!

Το αποτέλεσμα είναι η απόδοση δικαιοσύνης να μετατρέπεται σε αλαζονεία της εξουσίας, όποιος ασχολείται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το ίντερνετ να αντιμετωπίζεται σαν ... κουκουλοφόρος χάκερ, που παράγει παρανομία (!), και να δικάζεται ο Έλληνας Πολίτης χωρίς πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία, παρά μόνο με κατά χίλιους τρόπους παραποιήσιμα στοιχεία που παρουσιάζει ο αντίδικος, μόνο και μόνο για να μην του περάσει (του πολίτη) από το μυαλό ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους δικαστές!!!

Έτσι όμως καταστρέφετε ένα κομμάτι από τη ζωή του Έλληνα Πολίτη και τον εξαθλιώνετε οικονομικά!!!

Αλλά ο Έλληνας Πολίτης ΔΕΝ είναι ούτε ζώο, ούτε ηλίθιος, ούτε για τα σκουπίδια!!!


Θυμίζω ότι ο Γιώργος Γερόλυμπος κατέθεσε εναντίον μου την από 22-9-05 έγκλησή του, την οποία βλέπετε με κλικ εδώ ολόκληρη, ευρισκόμενος προφανώς υπό την πίεση του Γιώργου Ορφανού και αντ' αυτού για τους λόγους που αναλύονται λεπτομερώς στα περιλαμβανόμενα στη μήνυσή του επίδικα άρθρα μου, τα οποία είναι τα εξής:

 

01/05/05 - Οι Νταβατζήδες του Αθλητισμού ή "Το Σύνδρομο του Γερόλυμπου"! Μέρος Πρώτο

02/05/05 - Οι Νταβατζήδες του Αθλητισμού ή "Το Σύνδρομο του Γερόλυμπου"! Μέρος Δεύτερο

18/05/05 - Οι Νταβατζήδες του Αθλητισμού ή "Το Σύνδρομο του Γερόλυμπου"! Μέρος Τρίτο

15/09/05 - Γιώργος Γερόλυμπος: Ο "Δολοφόνος" του Παγκόσμιου Καράτε!

 

1) Στο πρώτο μου άρθρο μεταφέρω ακριβώς τμήμα από τα Πρακτικά συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων, από το οποίο αποδεικνύεται η αισχρότατη διαπλοκή μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και προέδρων ομοσπονδιών με σκοπό τη δημιουργία ψευτο-ομοσπονδιών και στόχο την τελική κομματική επικράτηση στις εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ορφανός στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι επιτελούσε ένα θεάρεστο έργο αντι-κατηγόρησε τους πριν από αυτόν υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Φούρα και Γιώργο Λιάνη για δικές τους παρελθούσες παρόμοιες ενέργειες.

2) Με βάση τα ανωτέρω, τα δημοσιεύματά μου είχαν σκοπό να καταδείξουν την πολιτική διαφθορά και διαπλοκή στον τομέα του αθλητισμού και η δίκη μου θα έπρεπε να ήταν μια καθαρά "πολιτική δίκη" από τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Ορφανό εναντίον ενός πολίτη, στην οποία δεν τόλμησε να εμφανιστεί ο ίδιος, αλλά χρησιμοποίησε τον "κολλητό" του για να μην εκτεθεί, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των άρθρων μου.

3) Είναι προφανέστατο από τους τίτλους τους, ότι τα τρία πρώτα άρθρα μου αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο! Δεν θέλει φιλοσοφία αυτό! Παρ' όλα αυτά, η αντεισαγγελέας πρωτοδικών κα Αιμιλία Χριστογιαννοπούλου, που διατύπωσε το Κατηγορητήριο (εδώ με κλικ) αποσιώπησε εσκεμμένα το πρώτο άρθρο μου διαστρεβλώνοντας συνειδητά την αλήθεια και αλλάζοντας τελείως το είδος, τα στοιχεία και τη ροή της υπόθεσης!!! Με αυτό τον τρόπο τα δημοσιεύματά μου, από αυταπόδεικτα καταγγελτικά της κομματικής και πολιτικής διαφθοράς και διαπλοκής μετατράπηκαν σε "δημοσιεύματα προσβολής προσωπικότητας", κατά προφανή εύνοια του πολιτικού μας συστήματος και καταπάτηση των δικαιωμάτων του Έλληνα Πολίτη!

4) Με μεγάλη μου πικρία διαπίστωσα ότι το όλο δικαστικό σύστημα λειτούργησε καταλυτικά για την αποδοχή και διεκπεραίωση της όλης ελαττωματικής διαδικασίας, διότι οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, παρ'  όλο που τα τέσσερα ανωτέρω άρθρα αποτελούν προφανώς μια ενότητα, αφαίρεσαν το πρώτο που περιλαμβάνει τα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και αποτελεί εξόφθαλμη απόδειξη της πραγματικής ύπαρξης των "νταβατζήδων του αθλητισμού" (πολιτικών και αθλητικών παραγόντων) και με δίκασαν μόνο για προσβολή δήθεν της προσωπικότητας του Γερόλυμπου στα υπόλοιπα τρία άρθρα.

5) Αυτό αποδεικνύει ότι η Δικαστική Εξουσία λειτουργεί σε "φιλική συνεργασία" με την Διοικητική Εξουσία εις βάρος του Έλληνα Πολίτη! Δυστυχώς, όμως, αυτό θα σταματήσει εξ ανάγκης όπου νάναι, διότι οι προκλητικοί μισθοί και οι προκλητικές συντάξεις των εισαγγελέων και δικαστών θα μειωθούν στα επίπεδα των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, και έτσι πρέπει να γίνει! Τότε θα καταλάβουν το αποτέλεσμα της διαφθοράς και διαπλοκής των πολιτικών, όταν χτυπήσει και την δική τους τσέπη! Άλλωστε δεν μπορεί από τα βάρη της οικονομικής κρίσης της χώρας να εξαιρούνται επιλεκτικά "πρίγκιπες και βασιλείς"!!!

6) Βεβαίως η όλη υπόθεση κατευθύνεται προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για να δουν τα χάλια μας!


Στα επόμενα θα εξετάσω ακριβώς και μόνο τα κείμενα του σκεπτικού (αιτιολογικού) της Απόφασης για να καταδείξω ότι χωλαίνει υπέρμετρα και απαράδεκτα σε αποδεικτικούς συλλογισμούς! Επειδή η απόφαση του Εφετείου αποτελεί αντιγραφή εκείνης του Πρωτοδικείου, δυστυχώς δεν άξιζα μεγαλύτερης προσοχής (!), ισχύουν προφανώς όλες οι παρατηρήσεις που έγραψα στην απόφαση του Πρωτοδικείου και συνεχίζω με νεότερες και ειδικότερα νομικές παρατηρήσεις επί της κατηγορίας της συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης.

Απομονώνω, λοιπόν, το σκεπτικό της απόφασης και το αντικρούω σε όλα του τα σημεία:


................................................................................................................

Το Δικαστήριο αφού συσκέφθηκε μυστικά στην έδρα του, με παρούσα τη Γραμματέα, κατάρτισε και ο Πρόεδρος δημοσίευσε αμέσως την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία έχει αριθμό 11131/2011 και είναι η εξής:

Επειδή η κρινόμενη έφεση έχει νόμιμα και εμπρόθεσμα ασκηθεί πρέπει να γίνει τυπικά δεκτή και να εξεταστεί από ουσιαστική άποψη.

Επειδή από τις καταθέσεις των μαρτύρων της κατηγορίας και της υπεράσπισης, που εξετάστηκαν ενόρκως στο Δικαστήριο τούτο, την ανώμοτη κατάθεση του πολιτικώς ενάγοντος, σε συνδυασμό με όλα τα νόμιμα προσκομισθέντα έγγραφα, που αναγνώσθηκαν και αναφέρονται στα πρακτικά και την όλη αποδεικτική διαδικασία αποδείχθηκαν τα ακόλουθα περιστατικά:


(Τα επόμενα αποτελούν αντιγραφή από την απόφαση του Πρωτοδικείου, όπου έχω προσθέσει τις δικές μου παρατηρήσεις !)


Ο κατηγορούμενος είναι μέλος της ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε, της οποία υπήρξε και Πρόεδρος. Στις 15.5.2005 και στις 15.9.2005 σε ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο ο ανωτέρω κατηγορούμενος ο οποίος αμφισβητεί όλες τις πολεμικές τέχνες πλην του παραδοσιακού καράτε, που κατά τη γνώμη του είναι το μόνο πραγματικό άθλημα, ισχυρίσθηκε για τον εγκαλούντα, Γεώργιο Γερόλυμπο, που ασχολείται με τον αθλητισμό εν γένει και ειδικά με τις πολεμικές τέχνες, μεταξύ των οποίων και το καράτε από το έτος 1993 τα κατωτέρω γεγονότα και τις κάτωθι εξυβριστικές εκφράσεις.

Ειδικότερα στο πρώτο κείμενο του που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, ισχυρίσθηκε για τον ανωτέρω εγκαλούντα τα εξής γεγονότα:

«ότι από το έτος 1992 είναι μέλος του ΕΟΕΚ (αντιπρόεδρος, πρόεδρος, επίτιμος πρόεδρος και .............................

χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένες παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του εγκαλούντος όχι μόνο τότε που τα ισχυρίσθηκε αλλά ούτε και κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στο ακροατήριο.

Παρατήρηση εικοστή: Εδώ δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: αφού δεν αναφέρω παράνομες πράξεις ή παραλήψεις του εγκαλούντα, τότε πού είναι το αδίκημα για το οποίο δικάζομαι?

«Ότι, το Φεβρουάριο του 2004 απολύθηκε «κλωτσηδόν» από την Γιάννα Αγγελοπούλου από τη διευθυντική θέση .........................

Ομοίως όμως δεν απέδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού του αυτού, αφού δεν αποδείχθηκε ούτε η αποπομπή του από την Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω της ανάμειξης του σε εταιρία που συμβάλλονταν με την «Αθήνα 2004», ούτε ότι συμμετείχε καθ’ οποιοδήποτε τρόπο σε τέτοια, συγκεκριμένη, εταιρεία.


Παρατήρηση εικοστή πρώτη: Θα μας τρελάνετε τελείως! Κάνετε κλικ στα Σχετικά!!! (Ποιός μίλησε για "Ολυμπιακή Επιτροπή¨? Μιλάμε για την Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών του 2004 στην Αθήνα! ) Τι του κάνανε? Τον διώξανε ή του κάνανε ... άγαλμα και δεν το κατάλαβα???

 

 Λ – Η απόλυση του μηνυτή από την «Αθήνα 2004» και από την ΔΕΜΑ.

 

37α

37β

 

 

37γ

 

 

 

37δ

 

 

37ε

 

20-2-04

22-2-04

 

 

18-2-04

 

 

 

19-2-04

 

 

21-2-04

Άρθρα σε εφημερίδες για την κλωτσηδόν εκπαραθύρωση του Γερόλυμπου από το «Αθήνα 2004»:

Sportday: Παρελθόν από την Οργανωτική Επιτροπή ο Γιώργος Γερόλυμπος.

Sportime:  Ιδού η Μάτα Χάρι του 2004, Γ. Γερόλυμπος: Αστέρας του καράτε, προαγωγός του χόκεϋ, μυστικό όπλο του Φούρα, σαλταδόρος της πολιτικής και "διπλός πράκτορας", μέχρι προχθές, στο στρατηγείο των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΦΙΛΑΘΛΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Μεγαλοστέλεχος του 2004, ντουέτο με διεθνή απατεώνα μας πρότειναν να φτιάξουμε εταιρεία για να πάρουμε μαζί την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

ΦΙΛΑΘΛΟΣ - Η ΓΙΑΝΝΑ ΕΔΙΩΞΕ Τον Γερόλυμπο σαν ένοχο σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αμερικάνου επιχειρηματία

ΑΠΟΨΗ - Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ

85

86

19-2-04

21-2-04

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Ξεπέρασε τα όρια. (Ο Γερόλυμπος)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Διευκρινήσεις Σπανουδάκη.

6

3-2-05

Το από 3-2-05 άρθρο της εφημ. «Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ» "αποκατάστασης Γερόλυμπου

[Σχετ-12 μηνυτή] Σε σύγκριση διαστάσεων αποτελεί μόνο το 1/100 των προηγουμένων άρθρων και σε σύγκριση βαρύτητας μόνο το 1/1000 !!!

 


Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Εδώ θα θυμίσω στους σεβαστούς δικαστές ότι, για τη στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υποστάσεως του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης δεν αρκεί να αναφέρεται στο σκεπτικό ότι "ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε τους ισχυρισμούς του για τον μηνυτή", αλλά πρέπει στο σκεπτικό της απόφασης να περιγράφονται εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια:

1) τα συγκεκριμένα γεγονότα που διέδωσε ενώπιον τρίτων ο κατηγορούμενος και να αποδεικνύεται ότι αυτά τα γεγονότα ήταν ψευδή,

2) να αντιπαρατίθενται τα αληθή γεγονότα και να αποδεικνύεται με σαφήνεια ότι αυτά ήταν τα αληθή,

3) να αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε την αναλήθεια των ψευδών γεγονότων που διέδωσε, και τέλος,

4) να αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος είχε δόλια προαίρεση, η οποία περιλαμβάνει τη γνώση του δράστη ότι το ισχυριζόμενο ή διαδιδόμενο γεγονός είναι πρόσφορο να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του άλλου και τη θέλησή του να ισχυρισθεί ή διαδώσει αυτό το βλαπτικό γεγονός. Δεν αρκεί δηλαδή απλός ή ενδεχόμενος δόλος, αλλά απαιτείται να αποδεικνύεται άμεσος δόλος, πράγμα που σημαίνει ότι η "εν γνώσει" ορισμένου περιστατικού τέλεση της πράξεως πρέπει να αιτιολογείται ειδικώς στην απόφαση με την παράθεση των πραγματικών περιστατικών, τα οποία δικαιολογούν τη γνώση αυτή.

Σε κανένα σημείο του αιτιολογικού (σκεπτικού) της απόφασης δεν γίνεται τέτοια εμπεριστατωμένη ανάλυση!

Είναι δύσκολο να είναι κανείς δικαστής! Ο Έλληνας Πολίτης έχει δικαιώματα, τα οποία "ξεχνάτε", με κυριότερο αυτών το "τεκμήριο της αθωότητας"!

Δηλαδή πρέπει να εξαντλείται οικονομικά ο Έλληνας Πολίτης μέχρι τον Άρειο Πάγο για να βρίσκει το δίκιο του???

Η ανωτέρω παρατήρηση έχει εφαρμογή σε κάθε εδάφιο της απόφασης! Όπως σε κάθε εδάφιο της παρούσας απόφασης ισχύει η παρατήρηση ότι ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ κανένα απολύτως από τα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε ο κατηγορούμενος, τα οποία αποδεικνύουν την αλήθεια!


«Ότι καθ’ όλη την καριέρα του υπήρξε ευνοούμενος των Φούρα, Έξαρχου, Φλωρίδη, Βενιζέλου, .................................

Ομοίως δε, δεν απέδειξε ο κατηγορούμενος την αλήθεια του ισχυρισμού του αυτού, ιδίως δε τι είδους στήριξη είχε από τα ανωτέρω πολιτικά πρόσωπα και τι είδους εκδουλεύσεις τους προσέφερε συγκεκριμένα.

Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Επαναλαμβάνεται!

«Ότι τον Ιανουάριο του 2005 κατασκευάζει, κατά παραγγελία του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, .................................

Επίσης εν προκειμένω ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε τη βασιμότητα του ισχυρισμού του αυτού, αλλά ούτε και κατέδειξε τα συμφέροντα που υπονοεί των κατονομαζόμενων από αυτόν προσώπων, που εξυπηρετούσε υπόγεια ο εγκαλών.

Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Επαναλαμβάνεται!

Εξάλλου στο ανωτέρω πρώτο του κείμενο περιείχε για τον εγκαλούντα τις κατωτέρω εξυβριστικές φράσεις

«Είναι ο Βαβύλης του Αθλητισμού», «Όπου να’ ναι θα τον δούμε και καλόγηρο στο Άγιο Όρος», ....................................

εκ των οποίων μάλιστα οι δύο τελευταίες αποτελούσαν και τον τίτλο του κειμένου του.

Παρατήρηση εικοστή τρίτη: Τα σχόλια αυτού του εδαφίου δεν αποτελούν αναφορά γεγονότων αλλά είναι απλές προσωπικές αξιολογκές κρίσεις που κατά πάγιες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι επιδεκτικές νομικής αξιολόγησης.

Επίσης σε δεύτερο κείμενό του στην ίδια ιστοσελίδα ισχυρίσθηκε για τον εγκαλούντα τα εξής:

«Ότι ο Γιώργος Γερόλυμπος από κοινού με τον Ορφανό, τον εφοριακό Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο .................................

Επίσης όμως μολονότι και κατά την απολογία του ισχυρίσθηκε και πάλι ότι είναι ψεύτικα τα νταν (οι βαθμοί) που δίνουν οι διάφορες ομοσπονδίες, αφού τέτοια μπορούν να δοθούν μόνο στα πλαίσια του παραδοσιακού καράτε, παρ’ όλα αυτά δεν απέδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού του αυτού, ενώ κυρίως δεν απέδειξε τον ισχυρισμό του ότι αυτά δημιουργήθηκαν για να πλουτίσουν οι αθλητικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι αναμφισβήτητα ο εγκαλών, ενθυλακώνοντας τα ποσά που κοστίζουν τα διπλώματα στην περιουσία της, αλλά αντίθετα αποδείχθηκε ότι ο εγκαλών έχει δώσει εξ ιδίων στον αθλητισμό και δεν έχει πλουτίσει από αυτόν (βλ. την κατάθεση του τρίτου μάρτυρα).

Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Επαναλαμβάνεται! Και από πού αποδείχθηκε ότι έδωσε εξ ιδίων στον αθλητισμό???

Εξάλλου στο ανωτέρω δεύτερο κείμενό του περιλαμβάνονταν και η εξυβριστική φράση

«Σαλτιμπάγκος των αθλητικών ομοσπονδιών ΕΠΟΚ, ΕΦΕΟΖ, ΕΟΠΕΚ, ΕΟΧ, ΕΟΚ, ΕΟΠΚ, ΕΟΣ, BKF, EKF, WKF και άλλων».

Παρατήρηση εικοστή τρίτη: Επαναλαμβάνεται!  Τα σχόλια αυτού του εδαφίου δεν αποτελούν αναφορά γεγονότων αλλά είναι απλές προσωπικές αξιολογκές κρίσεις που κατά πάγιες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι επιδεκτικές νομικής αξιολόγησης. Τα Σχετικά τα διαβάσατε???


 Θ – Η έκφραση «Σαλτιμπάγκος του αθλητισμού».

39β

  

39γ

31-1-95

  

31-1-95

Το καταστατικό της Ελλην. Ομοσπ. Παραδοσιακού Ερασιτεχνικού Καράτε. (Για να υφαρπάξει το Παραδοσιακό Καράτε. Ιδρυτικό μέλος η σύζυγός του. Σήμερα μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΚ).

Η από 31-1-1995 αίτηση του Γεωργίου Γερόλυμπου Ιατρόπουλου

  

39δ1

39δ2

39δ3

39δ4

  

23-3-99

Και τέσσερις σελίδες από 23-3-1999 με τίτλο «Ελλ. Ομοσπ. Ερασιτεχνικού Καράτε.

ΓΓΑ – ΔΣ/ΕΛΟΚ

ΓΓΑ – ΔΣ/ΧΟΚΕΫ

ΦΩΤΟ  ΔΣ

Sportnet / επιχορηγήσεις

32

6-6-99

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)  Έγγραφα με τίτλο «Ομοσπονδία Χόκεϋ»   Ο Γερόλυμπος εκπρόσωπος του Χόκεϋ στην ΕΟΑ.

69 29-10-99 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:  "Πάνε στράφι τα λεφτά του Χόκεϋ"
70 4-2-01 ΤΟ ΒΗΜΑ:  Το κυνήγι του θησαυρού του 2004 στην ΕΟΕ.  Ο Γερόλυμπος έχει εκδιωχθεί από τον Τσόγκα από το Χόκεϋ και ιδρύει την ομοσπονδία κέρλινγκ, ενώ το σόφτμπολ το έχει ο Φούρας στο τσεπάκι του για να του το δώσει αργότερα.

  

33α

33β

33γ

33δ

33ε

 

2-2-01

6-2-01

22-12-07

28-1-09

1-2-09

Τέσσερα ρεπορτάζ για το «ΚΕΡΛΙΝΓΚ» (σύλλογοι καράτε δημιουργούν την ομοσπονδία κέρλινγκ)

ΒΗΜΑ – 2-2-01

ΒΗΜΑ – 6-2-01

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – 22-12-07

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – 28-1-09

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – 1-2-09

16α

16β

8-2-05

25-2-05

Δύο καταχωρήσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ από 8-2-05  Ο Γερόλυμπος εκπρόσωπος του Σόφτμπολ στην ΕΟΑ.

Και 11-2-05: Νέες καταγγελίες για τη διοίκηση της ομοσπονδίας Χόκεϋ

34

13-2-05

 

 

 

8-2-05

Άρθρα για τις Παγοδρομίες (η ομοσπονδία παγοδρομιών εμπλουτίζεται με συλλόγους καράτε και διαχωρίζεται σε πέντε ομοσπονδίες με σκοπό τη δημιουργία αντιπροσώπων με δικαίωμα ψήφου στην ΕΟΕ)

Παράνομη διάσπαση της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών για περισσότερες ψήφους στις εκλογές της ΕΟΕ.

 

71

21-1-10

Από την ιστοσελίδα triathlon.gr : Ο Γερόλυμπος άρπαξε το Τρίαθλο με συλλόγους καράτε

ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Αποδεικνύεται με τα ανωτέρω ότι ο Γερόλυμπος δεν ασχολείται "από χόμπι", όπως ισχυρίζεται, με τον αθλητισμό ενώ το κύριο επάγγελμά του είναι κάποιο άλλο, αλλά έχει μετατρέψει τον "κομματικό και αθλητικό παραγοντισμό" σε άκρως προσοδοφόρο επάγγελμα, αφού όλες οι ανωτέρω απασχολήσεις αποτελούν αναντίρρητα υπέρ-πλήρες ωράριο απασχόλησης. Επειδή το Καράτε δεν ήταν ολυμπιακό, ώστε να μπει ως εκπρόσωπός του στην Ολυμπιακή Επιτροπή, άρπαξε με συλλόγους καράτε το Χόκεϋ και μπήκε μέσω αυτού. Όταν τον έδιωξαν από το Χόκεϋ, πέρασε για ένα φεγγάρι στο Μπέιζμπολ και όταν είδε ότι αυτό θα έβγαινε από τους ολυμπιακούς, τότε ίδρυσε την ομοσπονδία Κέρλινγκ με συλλόγους καράτε. Όταν το Κέρλινγκ δεν έγινε δεκτό από την ΕΟΕ, τότε μεταπήδησε στο Σόφτμπολ και όταν πληροφορήθηκε ότι και το Σόφτμπολ θα έβγαινε από τους ολυμπιακούς, τότε άρπαξε πάλι με συλλόγους καράτε το Τρίαθλο!!! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???


Τέλος σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στις 15.9.2005 ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων και για τον εγκαλούντα ότι

«από το 1991 έως το 1999 οι τρείς δολοφόνοι του καράτε και ο Γερόλυμπος, εξαπάτησαν δεκάδες φορές τη ΔΟΕ .................................

Και πάλι όμως ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του αυτών, ιδίως δε ότι εξ υπαιτιότητας του εγκαλούντος δεν κατέστη το καράτε ολυμπιακό άθλημα, αν και έπρεπε και θα μπορούσε να είναι.

Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Επαναλαμβάνεται!

Τέλος στο ίδιο κείμενο, ισχυρίσθηκε ότι

«στον ελλαδικό χώρο ο Γερόλυμπος πουλάει παράνομα αθλητικό υλικό στην ομοσπονδία καράτε,  ........................

Ομοίως βέβαια πέρα από την αοριστία των κατηγοριών που προσάπτει ο κατηγορούμενος εναντίον του εγκαλούντος ουδέν απεδείχθη περί της βασιμότητας αυτών.

Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Επαναλαμβάνεται!

Ομοίως δε στο ανωτέρω κείμενο περιλαμβάνονται οι εξυβριστικές φράσεις «Διεθνής Αθλητικός Απατεώνας» και «δολοφόνοι του καράτε», που υπονοεί και περιλαμβάνει τον εγκαλούντα.

Παρατήρηση εικοστή τρίτη: Επαναλαμβάνεται!  Τα σχόλια αυτού του εδαφίου δεν αποτελούν αναφορά γεγονότων αλλά είναι απλές προσωπικές αξιολογκές κρίσεις που κατά πάγιες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι επιδεκτικές νομικής αξιολόγησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω αποδεικνύεται, πλήρως, ότι όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα γεγονότα ήταν ψευδή, εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει στοιχεία προς απόδειξη του αντιθέτου, ούτε μπόρεσε να αποδείξει τους ανωτέρω ισχυρισμούς του με συγκεκριμένα και αδιάσειστα στοιχεία, γεγονός που παραδέχθηκε και ο μάρτυρας υπεράσπισης αυτού, πέρα και των λοιπών μαρτύρων.


Ο ανωτέρω υποτιθέμενος συλλογισμός αποτελεί αυθαίρετη αοριστολογία και όχι αδιάσειστη απόδειξη της ενοχής του κατ/νου!

Παρατήρηση εικοστή δεύτερη: Εδώ θα θυμίσω στους σεβαστούς δικαστές ότι, για τη στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υποστάσεως του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης δεν αρκεί να αναφέρεται στο σκεπτικό ότι "ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε τους ισχυρισμούς του για τον μηνυτή", αλλά πρέπει στο σκεπτικό της απόφασης να περιγράφονται εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια:

1) τα συγκεκριμένα γεγονότα που διέδωσε ενώπιον τρίτων ο κατηγορούμενος και να αποδεικνύεται ότι αυτά τα γεγονότα ήταν ψευδή,

2) να αντιπαρατίθενται τα αληθή γεγονότα και να αποδεικνύεται με σαφήνεια ότι αυτά ήταν τα αληθή,

3) να αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε την αναλήθεια των ψευδών γεγονότων που διέδωσε, και τέλος,

4) να αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος είχε δόλια προαίρεση, η οποία περιλαμβάνει τη γνώση του δράστη ότι το ισχυριζόμενο ή διαδιδόμενο γεγονός είναι πρόσφορο να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του άλλου και τη θέλησή του να ισχυρισθεί ή διαδώσει αυτό το βλαπτικό γεγονός. Δεν αρκεί δηλαδή απλός ή ενδεχόμενος δόλος, αλλά απαιτείται να αποδεικνύεται άμεσος δόλος, πράγμα που σημαίνει ότι η "εν γνώσει" ορισμένου περιστατικού τέλεση της πράξεως πρέπει να αιτιολογείται ειδικώς στην απόφαση με την παράθεση των πραγματικών περιστατικών, τα οποία δικαιολογούν τη γνώση αυτή.

Σε κανένα σημείο του αιτιολογικού (σκεπτικού) της απόφασης δεν γίνεται τέτοια εμπεριστατωμένη ανάλυση!

Είναι δύσκολο να είναι κανείς δικαστής! Ο Έλληνας Πολίτης έχει δικαιώματα, τα οποία "ξεχνάτε", με κυριότερο αυτών το "τεκμήριο της αθωότητας"!

Δηλαδή πρέπει να εξαντλείται οικονομικά ο Έλληνας Πολίτης μέχρι τον Άρειο Πάγο για να βρίσκει το δίκιο του???

Η ανωτέρω παρατήρηση έχει εφαρμογή σε κάθε εδάφιο της απόφασης! Όπως σε κάθε εδάφιο της παρούσας απόφασης ισχύει η παρατήρηση ότι ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ κανένα απολύτως από τα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε ο κατηγορούμενος, τα οποία αποδεικνύουν την αλήθεια!


Εξάλλου, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι οι ισχυρισμοί του αυτοί είναι ψευδείς, γεγονός που καταδεικνύεται και από την εμπάθεια που διακατέχει τα τρία κείμενά του, στα οποία συκοφαντεί τον εγκαλούντα, μεταξύ και άλλων προσώπων, χωρίς να παραθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη βασιμότητα όσων αναφέρει σ’ αυτά, ενσπείροντας όμως αμφιβολίες το λιγότερο για την τιμή και την υπόληψή του στο κοινό που διάβασε τα ανωτέρω κείμενα.

Παρατήρηση εικοστή τέταρτη:  Με όλο το σεβασμό, αλλά ο αποδεικτικος συλλογισμός είναι παιδαριώδης!

Ενήργησε δε με τον ανωτέρω τρόπο επιδιώκοντας την προσβολή της τιμής και της υπόληψης του εγκαλούντος, ...

Παρατήρηση εικοστή πέμπτη: Από πού αποδείχθηκε αυτό? Και με τι σκοπό το έκανε?

.... ο οποίος σημειωτέον πληροφορήθηκε περί των κειμένων αυτών τον Σεπτέμβριο του 2005, μετά από τη δημοσίευση και του τρίτου κειμένου, οπότε και άμεσα έδωσε εντολή στο δικηγόρο του για την υποβολή εγκλήσεως σε βάρος του εγκαλούντος και ως εκ τούτου εφόσον ο εγκαλών υπέβαλε την έγκληση του στις 22.9.2005, είναι αυτή εμπρόθεσμη και συνεπώς πρέπει να απορριφθεί ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου περί εκπρόθεσμου υποβολής εγκλήσεως.

Παρατήρηση εικοστή έκτη: Εδώ θα μας τρελάνετε όλους! Αυτό πάλι από πού αποδείχθηκε??? Καταδικάζετε τον Έλληνα Πολίτη με αυθαίρετα, ανεδαφικά και αναπόδεικτα σοφίσματα!


Κύριοι, δεν διαβαζετε τα Σχετικά έγγραφα! Τι αποδεικνύουν τα επόμενα???

 Α - Αποδεικτικά εκπρόθεσμης υποβολής της έγκλησης.

Α/Α

Ημ/νία

ΣΧΕΤΙΚΟ

40 6-4-04 Δελτίο Τύπου ΕΛΟΚ: Αγωγή κατά Περσίδη η ΕΛΟΚ. Άρα από τότε παρακολουθούσαν τι έγραφα στο διαδίκτυο και είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να μου κάνουν μήνυση.

26

13-10-04

Έγγραφο με τίτλο «Προσφυγή της ΕΛΟΚ στην ΕΕΤΤ, (επιστολή της ΕΛΟΚ προς την ΕΕΤΤ για την αφαίρεση του ονόματος χώρου www.karate.gr από τον Ε. Περσίδη) Υπογεγραμμένο και από τον Γιώργο Μπίκα: άρα διάβαζε τις ιστοσελίδες μου και γι' αυτό ήθελε να μου πάρει η ΕΛΟΚ το όνομα του ιστότοπου και όχι όπως κατέθεσε ψέματα ότι δεν διαβάζει το www.karate.gr.

18

23-12-04

Πρακτικά της πρώτης ακρόασης του Περσίδη / ΕΛΟΚ της 23-12-2004. (ΕΕΤΤ: επί ένα χρόνο εκκρεμότητα για το www.karate.gr και άρα το διάβαζαν συνεχώς)

19

13-10-05

Πρακτικά  της δεύτερης ακρόασης του Περσίδη / ΕΛΟΚ της 13-10-2005. (ΕΕΤΤ: επί ένα χρόνο εκκρεμότητα για το www.karate.gr και άρα το διάβαζαν συνεχώς) Στη σελίδα 25 ομολογείται ότι η ΕΛΟΚ κινήθηκε εναντίον μου μετά από πίεση του υφυπουργού Γ. Ορφανού!

41 12-1-06 Η Απόφαση της ΕΕΤΤ υπέρ του Περσίδη.
42

19-9-04 εως

19-9-05

Περιεχόμενα www.karate.gr με δεκάδες άρθρα σχετικά με Γερόλυμπο, Ορφανό και ΕΛΟΚ κατά το προ της έγκλησης διάστημα από τον ΑΥΓ ΄04 μέχρι τον ΣΕΠ ΄05: δηλαδή υπήρχε έντονη αρθρογραφία σε αναβρασμό στο karate.gr κατά Γερόλυμπου και Ορφανού και συνεπώς διάβαζαν συνεχώς το karate.gr.

 ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Ο Γερόλυμπος διάβαζε κάθε μέρα το www.karate.gr και συνεπώς η έγκληση κατετέθη εκπρόθεσμα για τα τρία πρώτα άρθρα.


Σύμφωνα λοιπόν με όσα προαναφέρθηκαν, εφόσον αποδείχθηκε ότι η ανωτέρω συμπεριφορά του κατηγορουμένου πληροί την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, πρέπει αυτός να κηρυχθεί ένοχος αυτών.

Παρατήρηση εικοστή έβδομη: Σε ποιο σημείο μέχρι τώρα αναφέρατε περί αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, ώστε να βγαίνει το συμπέρασμα "ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ"???

Εξάλλου ο αυτοτελής ισχυρισμός του περί άρσης του άδικου χαρακτήρα της πράξης του κατ’ εφαρμογή του άρθρου 367§1 του ΠΚ, είναι μη νόμιμος ενόψει του ότι οι παραπάνω κρίσεις του κατηγορουμένου αποδείχθηκε ότι είναι ψευδείς (άρθρο 367§2 παρ. α’ ΠΚ), ενώ σε κάθε περίπτωση από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον κατηγορούμενο και από τον τρόπο που διατυπώθηκαν ...

Παρατήρηση εικοστή όγδοη: Όλο αυτό το τελευταίο ανατρέπεται αυτονόητα από τα Σχετικά:

 

 Ο – Ο Περσίδης ενεργεί περισσότερο από 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον ειδικό χώρο του αθλήματος του καράτε,

αλλά ταυτόχρονα το www.karate.gr ΔΕΝ μπορεί να νοηθεί ως Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας βάσει του νόμου 3310/2005.

11

19-9-04

Σελίδες Περιεχομένων του karate.gr από 19-9-04.

12

11/1977  11/1994

Η ιστορία των Μαχητικών Τεχνών στην Ελλάδα από 11/1977 έως 11/1994 μέσα από τις σελίδες του μόνου επί 17 χρόνια περιοδικού μαχητικών τεχνών "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ".

38α

10-5-10

Σελίδες Περιεχομένων του Karate.gr από 10-5-10

  14-2-05 Ο νόμος 3310/2005.

 

 Π – Αποφάσεις ΕΔΔΑ: Οι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον και δικαίωμα ευρύτερων ορίων στην ελευθερία της έκφρασης,
όταν κρίνουν δημόσια πρόσωπα στο αντικείμενο των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους.

13

5-7-2007

Απόφαση ΕΔΔΑ  5-7-2007, Λιοναράκης κατά Ελλάδας σε επίσημη μετάφραση.

14α

6-12-2007

Απόφαση ΕΔΔΑ 6-12-2007, Κατράμη κατά Ελλάδας σε επίσημη μετάφραση.

14β

2-4-2009

Απόφαση ΕΔΔΑ 2-4-2009, Κυδώνης κατά Ελλάδας σε επίσημη μετάφραση.


(Εδώ τελειώνει η αντιγραφή από την απόφαση του Πρωτοδικείου!)


... τα παραπάνω ψευδή και συκοφαντικά περιστατικά προκύπτει σαφής σκοπός εξύβρισης, καταφρόνησης και απαξίωσης του προσώπου του εγκαλούντος, υπερβαίνοντας το αντικειμενικώς επιβαλλόμενο αναγκαίο μέτρο για την υποστήριξη και διαφύλαξη των όποιων δικαιωμάτων του.

Παρατήρηση εικοστή έννατη: Όλα όσα έγραψα ήταν αλήθεια και αυτό το τελευταίο ανατρέπεται αυτονόητα από τα ανωτέρω Σχετικά, διότι δημοσιογραφώ στον ειδικό χώρο του καράτε από το 1977 ΣΥΝΕΧΩΣ (17 βχρόνια σε δικό μου μηνιαίο αθλητικό περιοδικό και 17 χρόνια σε δικούς μου ιστότοπους στο διαδίκτυο), ενώ ο εγκαλών είναι αναμφισβήτητα δημόσιο πρόσωπο και κρίνεται για τις πράξεις του και τις παραλήψεις του στον τομέα των δημόσιων αρμοδιοτήτων του!!!

 

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

Δικάζει τον δια πληρεξουσίου παραστάντα κατηγορούμενο Ευθύμιο ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά και της Αδαμαντίας, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και κατοικεί στου Ζωγράφου (οδός.............).

Δέχεται τυπικά την έφεσή του με αριθμό 1738 και χρονολογία 11/4/2011 κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με αριθμό 27354/11-4-2011.

Απορρίπτει τους αυτοτελείς ισχυρισμούς για εξάλειψη του αξιοποίνου λόγω εκπροθέσμου υποβολής της έγκλησης, περί παραγραφής και του άρθρου 367§1 Π.Κ.

Κηρύσσει τον κατηγορούμενο ένοχο του ότι:


(Τα επόμενα αποτελούν αντιγραφή του κατηγορητηρίου.)

Α) Στην Αθήνα κατά τους κάτωθι αναφερομένους χρόνους με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του αυτού εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίσθηκε για κάποιον άλλον εν γνώσει της αναληθείας του ψευδές γεγονός που μπορούσε να βλάψει την τιμή και υπόληψή του και ειδικότερα την 15.5.05 δημοσίευσε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο δύο (2) κείμενα όπου εν γνώσει της αναληθείας του ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, για τον εγκαλούντα Γεώργιο Γερόλυμπο τα ακόλουθα (στο 1ο κείμενο):

«Από το 1992 είναι στο ΔΣ της ΕΟΕΚ (σημ. Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε), αντιπρόεδρος, πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος (ταυτόχρονα με μέλος!!!), αλλά πάντα στην ουσία αυτός διευθύνει δικτατορικά και υπό κλίμα τρομοκρατίας την ΕΟΕΚ διαπράττοντας εκατοντάδες διοικητικών και οικονομικών παρανομιών με την απόλυτη κάλυψη της αθλητικής ηγεσίας!» «Είναι ο Βαβύλης του αθλητισμού!!!»

«Τον Φεβρουάριο του 2004 απολύεται από τη Γιάννα Αγγελοπούλου κλοτσηδόν από τη διευθυντική θέση που κατείχε στην ΟΕΟΑ “Αθήνα 2004” λόγω ανάμιξής του σε εταιρεία μαϊμού (έχει μάθει από τις ομοσπονδίες!), με σκοπό την προμήθεια συστημάτων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ημέρα της απόλυσής του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής “επισκέπτεται για ενημέρωση” “τυχαία” την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά εκείνη δεν ..μασάει!!!»

«Καθ’ όλη την “καριέρα” του, ο Γερόλυμπος, υπήρξε ανεξήγητα και περίεργα ευνοούμενος των Φούρα, Έξαρχου, Φλωρίδη, Βενιζέλου, Μεϊμαράκη, Ορφανού, Καραμανλή, Διαθεσόπουλου, Νικολάου, Φιλάρετου, Σάμαρανχ!!! Δείχνει να ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που κινούν τα βρώμικα νήματα για εκείνους που θέλουν καθαρή την εικόνα τους!!! Αυτό αποδεικνύουν οι ανεξήγητες εύνοιες και καλύψεις που του παρέχουν τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην αθλητική και πολιτική ηγεσία.»

«Η ΕΛΟΚ επί δέκα χρόνια λειτουργεί διαπράττοντας δεκάδες καταγγελλόμενων παρανομιών υπό την κάλυψη της αθλητικής ηγεσίας. Και η εξήγηση είναι μία και μόνη: τους είναι χρήσιμος γιατί τους κάνει τις βρώμικες δουλειές!!!» «Είναι ο ... Βαβύλης του Αθλητισμού!!! Όπου νάναι θα τον δούμε και ... καλόγηρο στο Άγιον Όρος!!!»

«Κραγμένος” εδώ και χρόνια από περιοδικά και εφημερίδες παραμένει με ακλόνητη τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνητικών στελεχών και των δύο κομμάτων, διαχρονικός στυλοβάτης της αθλητικής, κομματικής και πολιτικής βρωμερής διαφθοράς του τόπου!!!»

«Τον Ιανουάριο του 2005 και κατά παραγγελία του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πρωταθλητή της Γκάφας Γιώργου Ορφανού κατασκευάζει την απάτη της ίδρυσης τεσσάρων νέων ομοσπονδιών με συλλόγους καράτε με στόχο την πλειοψηφία στις εκλογές της ΕΟΕ. Πρόκειται για τις ομοσπονδίες Κέρλινγκ, Λουτζ, Μπομπ και Σκέλετον και Χόκεϋ επί Πάγου, οι οποίες δήθεν αποσχίσθηκαν από την ομοσπονδία Παγοδρομιών. Την απάτη του Υφυπουργού την “κράζει” όλος ο αθλητικός τύπος και τα άλλα ΜΜΕ, αλλά αυτοί συνεχίζουν.»

«Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός επιχειρεί θρασύτατη και βλακώδη εξαπάτηση της ΕΟΕ, όλων των αθλητικών ομοσπονδιών, της Βουλής των Ελλήνων και του Ελληνικού Λαού κατά παράβαση του όρκου του και των καθηκόντων του, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να προσθέσει ακόμα μια ηλίθια γκάφα στην πολιτική του καριέρα. Ο “άγιος σκοπός του” να αρπάξει την πλειοψηφία στην ΕΟΕ αγιάζει τα βρώμικα, παράνομα και ηλίθια μέσα που του διαθέτει ο συνεργάτης του Γερόλυμπος. Ο νεοδημοκράτης “αθάνατος” Νίκος Φιλάρετος αποδέχεται το δικαίωμα ψήφου των τεσσάρων εξαμβλωμάτων του Ορφανού, ενώ επί ΠΑΣΟΚ είχε απορρίψει το κέρλινγκ! Και η τριπλέτα Ορφανός-Γερόλυμπος-Φιλάρετος οργιάζει με τους συλλόγους-σφραγίδες!»

Επίσης στο 2ο κείμενο που δημοσίευσε στην ίδια ιστοσελίδα του διαδικτύου ισχυριζόταν για τον εγκαλούντα:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε διενεργεί εξετάσεις μαύρων ζωνών καράτε! Η ΕΛΟΚ με την 475α/22-4-05 ανακοίνωσή της προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, όπως μου παραπονέθηκαν 5-6 σύλλογοι από την επαρχία, διενεργεί εξετάσεις βαθμών (νταν) στο γυμναστήριο του Συλλόγου Τζούντο-Καράτε Αθηνών, Καλησπέρη 12 και Αριστοτέλους, στο Χαλάνδρι. Δώστε προσοχή στην απάτη εις βάρος των αθλητών και εκπαιδευτών όλων των συλλόγων καράτε όλης της Ελλάδας, που έχουν στήσει ο κολλητός συνεργάτης του Ορφανού Γιώργος Γερόλυμπος, ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ και εφοριακός Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος, ο τελωνιακός και γραμματέας της ΕΛΟΚ Γιώργος Μπίκας και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ. Πρέπει να το ελέγξει το ΣΔΟΕ αμέσως»

«2- Από κάτω ο Γερόλυμπος (σαλτιμπάγκος των αθλητικών ομοσπονδιών ΕΛΟΚ, ΕΦΕΟΖ, ΕΟΠΕΚ, ΕΟΧ, ΕΟΚ, ΕΟΠΚ, ΕΟΣ, BKF, EKF, WKF και άλλων) ο οποίος με τις πλάτες του Ορφανού ελέγχει το ΔΣ και τους Τεχνικούς της ΕΛΟΚ και διαχειρίζεται ανέλεγκτα διοικητικά και οικονομικά το ανθρώπινο και το υλικό δυναμικό της.»

«Η ΕΛΟΚ του Γερόλυμπου συγκεκριμένα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΝΤΑΝ!!! Και κάθε αντίθετη κίνησή της αποτελεί απάτη κατά των συλλόγων, των εκπαιδευτών, των αθλητών και των Ελλήνων!

Ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου συνεχίζει:

«Αλλά το αποκορύφωμα της απάτης του Γερόλυμπου βρίσκεται στη "συνέχεια των διπλωμάτων των μαύρων ζωνών". Για να γίνουν ακόμα πιο έγκυρα αυτά τα ... "καλόχαρτα" λέει στα κορόιδα: δώστε μου 100 ευρώ (ενδεικτικό) για να σας επικυρώσει η Παγκόσμια τα διπλώματά σας! Δηλαδή εννοεί: να πάρει ο κάθε ενδιαφερόμενος ένα δίπλωμα γραμμένο στα αγγλικά που να λέει ότι η WKF αναγνωρίζει το νταν που πήρε στην Ελλάδα και να υπογράφεται από τον Γερόλυμπο και τον Εσπίνος!!!» «Η πρώτη σκέψη που κάνει κανείς είναι ότι αυτή η απάτη γίνεται μόνο από τον Γερόλυμπο, μόνο για τα κορόιδα τους Έλληνες και το χρήμα πάει καρφωτό στην τσέπη του Γερόλυμπου!!!»

Επιπρόσθετα την 15-9-05 δημοσίευσε στην εν λόγω ιστοσελίδα και 3ο κείμενο όπου εν γνώσει της αναληθείας του ισχυριζόταν για τον νυν εγκαλούντα:

«Από το 1991 μέχρι το 1999 οι τρεις "δολοφόνοι" του Καράτε, ... και Γερόλυμπος εξαπάτησαν δεκάδες φορές την ΔΟΕ και την ITKF μέχρι που κατάφεραν με τη υποστήριξη του δικτάτορα Σάμαρανχ (άξιο τσιράκι του δικτάτορα Φράνκο) να αναγνωρισθεί η WUKO-WKF από την ΔΟΕ τον Ιούνιο του 1999.»

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Στη συνέχεια ... εξαπέλυσαν μια παγκόσμια εκστρατεία παραπληροφόρησης, ότι δήθεν η ITKF είναι ανύπαρκτη και ότι η WUKO-WKF είναι "όλο" το παγκόσμιο καράτε με 50 εκατομμύρια αθλητές ανά τον κόσμο, και ως υποψήφιο άθλημα μεταξύ πέντε υποψηφίων προσπάθησαν να μπουν στην Ολυμπιακή Οικογένεια κατά την ψηφοφορία της 117ης Συνόδου της ΔΟΕ στην Σιγκαπούρη τον Ιούλιο του 2005.

Ακριβώς τότε ήταν που τους προέκυψε και ... δεύτερο "αγγούρι καλυβιώτικο". Το Καράτε δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους για να μπει στους Ολυμπιακούς και έμεινε απ' έξω! Στο μεταξύ και στον ελλαδικό χώρο, ο "δολοφόνος" του παγκόσμιου Καράτε Γιώργος Γερόλυμπος, πατώντας επί δέκα χρόνια πάνω στο πτώμα του καράτε, και αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την εγκληματική αθλητική διαφθορά και του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, ως πολιτικό μέλος της, πουλάει παράνομα αθλητικό υλικό στην ομοσπονδία καράτε, αρπάζει την ομοσπονδία χόκεϋ, μπαίνει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ολυμπιακή Ακαδημία μέσω του Χόκεϋ, ιδρύει και ξε-ιδρύει ομοσπονδίες, εξαπατά τα δικαστήρια, εξαπατά την Ελληνική και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διαλύει το Χόκεϋ, "φυτεύεται" διευθυντής αθλημάτων στο "Αθήνα 2004", τρώει από εκεί τις κλωτσιές του για "παράπλευρες παράνομες επιχειρήσεις προμήθειας συστημάτων ασφαλείας" παρά τις προσπάθειες Καραμανλή να τον γλιτώσει (!!!), αποδεικνύεται κολλητός του Ορφανού και του Καραμανλή, τους οποίους εξαπατά συστηματικά και αυτοί κοιμούνται όρθιοι (διότι τους τα έχω γράψει λεπτομερώς δεκάδες φορές και δεν τα ελέγχουν, όπως έχουν απόλυτη υποχρέωση σε όλους τους Έλληνες πολίτες μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ, εκτός αν έχει και εδώ εφαρμογή το "ρητό του Μπαϊρακτάρη"!), οργανώνει την άλωση της ΕΟΕ προς χάρη του "αρπακτικού" Ορφανού, διορίζεται από τους πολιτικούς "προστάτες" του έμμισθος διευθυντής στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, μπαίνει στην ΕΟΕ μέσω του Σόφτμπολ και είναι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ και δεξί χέρι του προέδρου της Μίνωα Κυριακού, δεξιά!!!»

«Διότι αν δείτε συνολικά όλη αυτή την ιστορία, αυτοί οι Τρεις Διεθνείς Αθλητικοί Απατεώνες στην ουσία "έβγαλαν" το 1993 το Καράτε "έξω" από τα Ολυμπιακά Αθλήματα, στα οποία ήταν ήδη μέσα (αν είχαν συμφωνήσει WUKO και ITKF, το 2004 στην Αθήνα το Καράτε θα ήταν Ολυμπιακό Άθλημα), με μόνο σκοπό να είναι οι ίδιοι μόνοι αυτοκράτορες του Καράτε με όλα τα οικονομικά οφέλη μιας ανεξέλεγκτης παγκόσμιας ομοσπονδίας, και έχασαν κάθε επόμενη ευκαιρία ή προσπάθεια να το ξαναβάλουν. Μια καταστροφή από είκοσι χρόνια έως επ' άπειρον για ένα άθλημα παγκόσμιας διάδοσης σαν το Καράτε!!!»

Των ανωτέρω ψευδών γεγονότων έλαβαν γνώση τρίτοι και δη σύμβουλοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας ο εγκαλών αποτελεί μέλος, μέλη των εθνικών ομοσπονδιών καράτε, καθώς επίσης άτομα από τον οικογενειακό, επαγγελματικό και αθλητικό περίγυρο, μπορούσαν δε να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του, αφού τον ενεφάνιζαν να διαπράττει σωρεία από απάτες και παράνομες ενέργειες με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

 Β) Κατά τον ανωτέρω τόπο την 15-9-05 προσέβαλε την τιμή άλλου και δη του ανωτέρω εγκαλούντος δια των εξής φράσεων τις οποίες δημοσίευσε στο υπό στοιχ. Α κείμενό του στην ιστοσελίδα του διαδικτύου «Δολοφόνος, του παγκόσμιου καράτε», «ο Χίτλερ θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Γερόλυμπο ...» εκδηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο καταφρόνηση στο πρόσωπο του εγκαλούντος.

(Εδώ τελειώνει η αντιγραφή του κατηγορητηρίου!)


Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε αμέσως στο ακροατήριό του.

 

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011.

Ο Προεδρεύων Εφέτης                                                   Η Γραμματέας


Μετά την απαγγελία της απόφασης αυτής, διαβάστηκε το ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου.

Ο Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών για την συκοφαντική δυσφήμηση και δύο (2) μηνών για την εξύβριση.

Ο πληρεξούσιος της πολιτικής αγωγής ζήτησε να γίνει δεκτή η αγωγή και να επιδικαστεί ανάλογη χρηματική ικανοποίηση.

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου ζήτησαν να επιβληθεί στον κατηγορούμενο, το ελάχιστο της ποινής.

Το Δικαστήριο, αφού συσκέφθηκε μυστικά στην έδρα του, με παρούσα τη Γραμματέα, κατάρτισε και ο Πρόεδρος δημοσίευσε αμέσως την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία έχει αριθμό 11131/2011 και είναι η εξής:

Επειδή οι πράξεις για τις οποίες κηρύχθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα 1,14,16,17,18,26§1,27,94,98§1,361§1,363-362 του Π.Κ.

Επειδή κατά τα άρθρα 79 και 80 Π.Κ. το Δικαστήριο λαμβάνει υπόψη τόσο τη βαρύτητα του εγκλήματος, όσο και την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, που κηρύχθηκε ένοχος. Για την εκτίμηση της βαρύτητας του εγκλήματος το Δικαστήριο αποβλέπει στη βλάβη που προξένησε το έγκλημα ή τον κίνδυνο που προκάλεσε, στη φύση, στο είδος και στο αντικείμενο του εγκλήματος, καθώς επίσης, σε όλες τις περιστάσεις χρόνου, τόπου, μέσων και τρόπου που συνόδευαν την προπαρασκευή ή την εκτέλεση του, στην ένταση του δόλου του κατηγορουμένου. Κατά την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου, το Δικαστήριο σταθμίζει ιδίως το βαθμό της εγκληματικής του διάθεσης που εκδήλωσε κατά την πράξη. Για να τον διαγνώσει με ακρίβεια εξετάζει τα αίτια που τον ώθησαν στην εκτέλεση του εγκλήματος, την αφορμή που του δόθηκε και το σκοπό που επιδίωξε, το χαρακτήρα του και στο βαθμό της ανάπτυξής του, τις ατομικές και κοινωνικές περιστάσεις και την προηγούμενη ζωή του, τη διαγωγή του κατά τη διάρκεια της πράξης και μετά την πράξη και ιδίως τη μετάνοια που επέδειξε και την προθυμία του να επανορθώσει τις συνέπειες της πράξης του, συνάμα δε τόσο οικονομικούς του όρους, όσο και των μελών της οικογένειας του, τα οποία συντηρεί. Έχοντας όλα τα στοιχεία αυτά υπόψη το Δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών για την συκοφαντική δυσφήμηση και δύο (2) μηνών για την εξύβριση.

Επειδή συντρέχει να εφαρμοστεί το άρθρο 94 Π.Κ.

Επειδή ανάλογη χρηματική ικανοποίηση για τον παθόντα, ο οποίος παρέστη ως πολιτικώς ενάγων, το Δικαστήριο κρίνει το ποσό των 30 ευρώ, το οποίο ο κατηγορούμενος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει χωρίς προσωπική του κράτηση νομιμοτόκως.

Επειδή όπως προκύπτει από το αντίγραφο του ποινικού μητρώου του κατηγορουμένου, το οποίο βρίσκεται στη δικογραφία, αυτός δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα μέχρι σήμερα, για κακούργημα ή πλημμέλημα, σε ποινή στερητική της ελευθερίας- άνω των δώδεκα μηνών. Από την έρευνα των περιστάσεων υπό τις οποίες διαπράχθηκε η πράξη και ιδιαίτερα από τα αίτια της, τον προηγούμενο βίο και το χαρακτήρα του κατηγορουμένου, της διαγωγής του μετά την τέλεση της πράξης, τη μετάνοια που επέδειξε όπως και η προθυμία του να επανορθώσει τις συνέπειές της, το Δικαστήριο κρίνει ότι η εκτέλεση της ποινής δεν είναι απαραίτητη για να τον αποτρέψει από τη διάπραξη άλλων αξιόποινων πράξεων και πρέπει σύμφωνα με τα άρθρα 99 και 100 Π.Κ. να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής φυλάκισης, που θα του επιβληθεί, επί τρία (3) χρόνια.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 Καταδικάζει τον κατηγορούμενο που κηρύχθηκε ένοχος σε φυλάκιση έξι (6) μηνών για την συκοφαντική δυσφήμιση και δύο (2) μηνών για την εξύβριση και στα έξοδα της δίκης 255€ τα οποία θα εισπραχθούν χωρίς προσωπική του κράτηση.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών που αποτελείτο από τη βαρύτερη από τις ποινές που του επιβλήθηκαν παραπάνω των έξι (6) μηνών αυξημένη από την ετέρα ποινή των δύο (2) μηνών κατά ένα (1) μήνα, ήτοι (6 μήνες + 1 μήνας = 7 μήνες).

Υποχρεώνει τον κατηγορούμενο να πληρώσει στον αδικηθέντα μηνυτή Γεώργιο Γερόλυμπο κάτοικο Αμαρουσίου (οδός ...........) 30 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσαν οι παραπάνω πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης.

Αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης των επτά (7) μηνών που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο για τρία (3) χρόνια.

 Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε στο ακροατήριό του.


ΜΕΡΟΣ 1ο,    ΜΕΡΟΣ 2ο,    ΜΕΡΟΣ 3ο


Και όμως όλες οι αποφάσεις των Δικαστών στις δίκες μου με τον Γερόλυμπο ήταν λανθασμένες! Απόδειξη η παραπομπές του στους Εισαγγελείς από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία επιτέλους ξύπνησε, και έπεται συνέχεια:

4/1/2016 - Καράτε και Τρίαθλο: Το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου" και ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!

15/1/2016 - Εγκληματική Οργάνωση Εκμετάλλευσης Αθλητικών Ομοσπονδιών έχει στήσει η "Συμμορία Γιώργου και Εμμανουέλας Γερολύμπου και Συνεργατών Α.Ε.Α."


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε