karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 30/12/2004.

 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"
Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το www.karate.gr , σαν συνέχεια του επί 17 χρόνια εκδιδόμενου αθλητικού μηνιαίου περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" (1977 - 1994), είναι ένας "προσωπικός δημοσιογραφικός ιστότοπος" για τον ειδικό χώρο του καράτε, αλλά όχι και Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας κατά την έννοια του νόμου 3310/2005, και όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους.

 

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Την 22-1-2001 είχε δικαστεί στο Εφετείο Αθηνών μια μήνυση του Γερόλυμπου εναντίον μου (εναντίον Ε. Περσίδη) για συκοφαντική δυσφήμηση, στην πρωτόδικη διαδικασία της οποίας είχα καταδικαστεί σε 4 ή 7 μήνες με τριετή αναστολή, αν θυμάμαι καλά. Με το που άρχισε η δίκη, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου μας είπε:

- Τι θα γίνει με σας! Δεν μπορείτε να τα βρείτε, να τελειώνουμε!

Πρώτος απάντησε ο Γερόλυμπος:

- Εγώ, κ. Πρόεδρε, το έχω προτείνει επανειλημμένα, αλλά ο κατηγορούμενος δεν δέχεται! Να μην ταλαιπωρούμαστε στα δικαστήρια, να μην ταλαιπωρούμε και εσάς!

Έμεινα εμβρόντητος, διότι ποτέ δεν είχε προτείνει συμβιβασμό! Αντίθετα πάντα δήλωνε ότι ήθελε να με καταδικάσει!

- Τι λέτε εσείς, γυρίζει σε μένα ο Πρόεδρος.

- Αυτό πρώτη φορά το ακούω κ. Πρόεδρε από τον Γερόλυμπο, απάντησα! Κατά πρώτον εγώ ήρθα σήμερα για να δικαστώ ....

- Καλά, αφήστε τα κατά πρώτον και κατά δεύτερον πηγαίνετε έξω να τα βρείτε και ελάτε σε δέκα λεπτά και σας πληρώνουμε εμείς τα έξοδα!

 

Βγήκαμε έξω, διαμαρτυρήθηκα στον δικηγόρο μου λέγοντας "εγώ θέλω να δικαστώ, έχω μια τσάντα γεμάτη αποδεικτικά στοιχεία!" για να πάρω την απάντηση: "Όταν ο πρόεδρος σας λέει να τα βρείτε, εσείς κάνετε το ... παγώνι και τα βρίσκετε!"

Αυτό με έπεισε ότι αυτή ήταν η τυπικά καλύτερη λύση και υπογράψαμε και οι δύο (με τον αντίδικο) κοινή Δήλωση (με κλικ εδώ), η οποία φυσικά δέσμευε και τους δυο μας για την συμπεριφορά του καθενός έναντι του άλλου. Άλλωστε του Γερόλυμπου του χάρισα και την μήνυσή μου εναντίον του που αναγράφεται στο τέλος της κοινής μας Δήλωσης και την οποία ακόμα δεν την γνώριζε, γιατί δεν του είχε πάει ειδοποίηση!

 

Τονίζω σε αυτό το σημείο ότι τον συμβιβασμό τον ζήτησε ο Γερόλυμπος και όχι εγώ, και όταν σήμερα λέει ότι εγώ τον "παρακάλεσα να συμβιβαστούμε" ψεύδεται και ασύστολα και κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι μέσα στη κοινή μας Δήλωση, που υπογράψαμε, αναφέρεται ρητώς και η δική μου ανάκληση της έγκλησης που είχα υποβάλει κατά των Γερόλυμπου, Σανιώτη, Παπαδημητρόπουλου για την επιστολή τους προς όλους τους συλλόγους της ΕΛΟΚ με την οποία με συκοφαντούσαν (και από την οποία αποδεικνύεται ότι ο Γερόλυμπος χρησιμοποιούσε την ΕΛΟΚ για προσωπικά του θέματα και τα ... κουτάβια υπέγραφαν!)!


 

Το Μάρτιο του 2004 βγήκε στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ... η σωτηρία της χώρας συνεχίστηκε από εκεί που την είχε αφήσει το ΠΑΣΟΚ, και υφυπουργός αθλητισμού διορίστηκε ο χαρισματικός (!) Γιώργος Ορφανός, αποδεδειγμένα κομματικός κολλητός του Γερόλυμπου, ως συμμέτοχοι και οι δύο στον Τομέα Αθλητισμού της Ν.Δ. Όπως όφειλα έκανα ακόμα μια αίτηση αναγνώρισης της ΠΟΠΚ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά έπεσα στο συμπαγές μπετόν των κομματικά κολλητών Ορφανού-Γερόλυμπου. Ο χαρισματικός Ορφανός αργότερα (Αύγουστος 2004) απεδείχθη άχρηστος μη γνωρίζοντας πώς να διαχειριστεί την κρίση του παγκόσμιου διασυρμού της χώρας μας εκ του αποκλεισμού των πρωταθλητών μας λόγω αναβολικών από τους Ολυμπιακούς του 2004, ενώ ακόμα πιο αργότερα (Ιανουάριος 2005) "έσπασε" την ομοσπονδία παγοδρομιών σε πέντε ομοσπονδίες για να πάρει η Νέα Δημοκρατία πέντε ψήφους για τις εκλογές στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!! Τόοοοσο ... χαρισματικός!!!

Στην αίτηση αναγνώρισης μου για την ΠΟΠΚ η ΓΓΑ δεν μου απάντησε ποτέ, ενώ ταυτόχρονα "το Γραφείο Τύπου της ΕΛΟΚ" έστειλε στα ΜΜΕ και στους συλλόγους της ΕΛΟΚ το Δελτίο Τύπου 15/6-4-2004 με κλικ εδώ, αφού ο ... κομματοκύωνας (δηλαδή ο ... κύων που φυλάει το κόμμα) υφυπουργός Ορφανός έδωσε την αίτηση της ΠΟΠΚ στον ... Γερόλυμπο!!!

1) το οποίο Δελτίο Τύπου, όπως βλέπετε, καμιά ... κότα του καράτε δεν το υπογράφει,

2) το οποίο καμιά μήνυση και αγωγή δεν το ακολούθησε,

3) στο οποίο Δελτίο Τύπου της ΕΛΟΚ ο Γερόλυμπος, ενώ δεν ήταν μέλος πλέον της ΕΛΟΚ, αλλά ήταν ακριβώς η εποχή που είχε φάει τη σφαλιάρα από την Αγγελοπούλου, με την ψευδέστατη φράση υμίζουμε πως ο κ. Ευθύμιος Περσίδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμηση προς τον τότε πρόεδρο της ΕΛΟΚ, κ. Γιώργο Γερόλυμπο, η οποία ανακλήθηκε στο εφετείο, όταν υπέβαλε επιστολή συγνώμης." είχε χρησιμοποιήσει την ΕΛΟΚ για να διαδώσει σε ΜΜΕ και συλλόγους της ΕΛΟΚ την δική του ... φαντασίωση για την προσωπική του αντιδικία με εμένα και όχι για θέμα της ΕΛΟΚ,

4) Τέλος, βλέπετε εσείς στη Δήλωσή μου τη λέξη "συγνώμη" πουθενά??? Γιατί εγώ δεν την βλέπω! Και διότι δεν ζητάω ποτέ συγνώμη για αυτά που γράφω! Διότι τα διασταυρώνω από δέκα μεριές και όταν τα γράφω πάω και φυλακή για την αλήθεια τους!!!

Συνεπώς, δια του Δελτίου Τύπου αυτού διεπράχθη καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου εις βάρος μου!

 

Επαληθεύεται, λοιπόν, ότι ο κομματικά κολλητός του Γερόλυμπου ... χαρισματικός (!) Ορφανός, ο οποίος δεν απάντησε ποτέ στην ΠΟΠΚ (!), ενημέρωσε άμεσα τον κολλητό του για την αίτηση αναγνώρισης της ΠΟΠΚ με αποτέλεσμα την συγκαλυμμένη Επιστολή Γερόλυμπου δήθεν μέσω του Δελτίου Τύπου της ΕΛΟΚ, η οποία βέβαια και αποτέλεσε την αυτόματη αποδέσμευσή μου από την Δήλωσή μου της 22-1-2001.

Η συμφωνία κυρίων έγινε κομμάτια εξαιτίας του Γερόλυμπου! Και του ξαναέγραψα, όπως όφειλα και στην Θεά της Αλήθειας άλλωστε!!!

 

Όσον αφορά στην προτροπή των Δικαστών για συμβιβασμό σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί επιεική μορφή απόδοσης δικαιοσύνης και συνηθίζεται, διότι οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας δίκης, είτε καταδικαστικό είτε αθωωτικό, θα είναι οπωσδήποτε προς ζημία και των δύο αντιδίκων, όπως και να το δει κανείς. Για τους ίδιους τους Δικαστές δεν αλλάζει τίποτα, διότι είτε μας δικάσουν είτε δεν μας δικάσουν το ίδιο ... βουνό υποθέσεων θα έχουν να δικάσουν ακόμα!!! Ούτε μικραίνει η δουλειά τους ούτε μεγαλώνει! Συνεπώς στόχος τους είναι η ελάφρυνση της κοινωνίας των ανθρώπων από αντιδικίες και εντάσεις!

Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε την παρατήρηση ότι, όταν ο μηνυτής ζητάει συμβιβασμό από έναν ήδη καταδικασμένο πρωτόδικα κατηγορούμενο, τότε μιλάμε για περίτρανη νίκη του δεύτερου!

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

Θύμιος Περσίδης


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε