karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 12/6/04, αρχείο ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ από 20/12/94!

 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


Οι Δίκες με τον Ζαχόπουλο!

 

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι,
επαγγελματίας κατηγορούμενος και "αθωούμενος" για συκοφαντική δυσφήμηση!

 

 

 

Για να μην πολυλογούμε ο Μάστερ Μπιλ Ζαχόπουλος είχε φύγει από την Ελλάδα για δυο χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του '70 με καφέ ζώνη στο καράτε για να δουλέψει ως ελαιοχρωματιστής στην Αμερική και είχε γυρίσει με 2 νταν! Είχε παντρέψει τον Ελ Κούρυ και κάθε χρόνο έπαιρνε και από ένα νταν παραπάνω από τον ... Σαολίν Μάστερ!!! Είχε δημιουργήσει δικό του σύστημα, ογδόντα σχολές με μαθητές του σε όλη την Ελλάδα μέχρι 6-7 νταν και όταν τα "έσπασαν" με τον κουμπάρο του έφερνε διάφορους τυχάρπαστους από την Αμερική που του έδιναν ένα νταν παραπάνω κάθε χρόνο, ώσπου να φθάσει στην κορυφή των ανύπαρκτων ... δώδεκα νταν!!! Πούλαγε τη μαύρη ζώνη πρώτο νταν 150.000 δρχ. και είχε δικές του αίθουσες προπόνησης στην Αστυνομία και στη Σχολή Ευελπίδων με το όνομά του!!! Με τέσσερις λέξεις: μισός γάτα, μισός αλεπού!

Εκεί ήταν που του γυάλισε η ΕΟΕΚ (τότε!)!

Η γνώμη μου είναι ότι, όταν ένας τέτοιος άνθρωπος με μηδενικά προσόντα επιτυγχάνει τόσους και τόσο ψηλούς στόχους, κάθε προσπάθεια από οποιονδήποτε να τον ελέγξει μοιάζει με ... πορδή στην έρημο!!!

Και όμως το ψευτο-σίτο-ρίου των Τσόγκα και Παπαδημητρόπουλου προσπάθησε, με ιθύνοντα νου πάντα τον Γερόλυμπο, να εντάξει στους κόλπους του τον Ζαχόπουλο. Και οι τρεις τους κατέβαλαν ... εκεί στην έρημο κάθε δυνατή προπάθεια, αλλά δεν τους βγήκε τελικά! Βέβαια δεν τους βγήκε επειδή ο Ζαχόπουλος αυτοκαταστράφηκε, που ήταν και ο μόνος τρόπος να κλείσει η πορεία του, διότι κάθε άλλη πορεία θα τον έφτανε στα ... 125 νταν και βάλε!!!

Κατά τα χρόνια της έκδοσης του ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ είχα γράψει πολλά άρθρα για το παραμύθι του Οκινάουα Ελλάς-Τάι Καράτε-ντο του Μάστερ Ζαχόπουλου και για μερικά είχαμε βρεθεί στα δικαστήρια, όπου συμβιβαστήκαμε από το πρωτοδικείο κιόλας! Ένα από αυτά ήταν και αυτό που διαβάζετε εδώ σε pdf του Σάββα Μαστραππά με την κατωτέρω εντυπωσιακή φωτογραφία.

 

 

 

Δεν χρειάζεται να σας πω άλλα για τον Ζαχόπουλο, για τον οποίο στενοχωρήθηκα που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, διότι ήταν πολύ πιο συνεπής με τα πιστεύω του από όλους σχεδόν τους καρατέκα της ΕΛΟΚ, παρά μόνο να παρατηρήσετε αυτό που γράφει η σημαία της φωτογραφίας: "Ελληνική Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Πολεμικών Τεχνών", δηλαδή όταν η ΕΛΟΚ έβγαζε αθλητές, ο Ζαχόπουλος έβγαζε εκπαιδευτές!!! Αυτόν θα έβαζαν στο Σίτο-ρύου οι Γερόλυμπος-Τσόγκας-Παπαδημητρόπουλος???

 

Τέλος πάντων η προσπάθεια έγινε και αποτυπώνεται, όπως την δημοσίευσε ο Ζαχόπουλος, στο φύλλο της "ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ" που διαβάζετε εδώ σε pdf! Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί φυσικά μια τεράστια νίκη του Ζαχόπουλου, αφού κάθεται με ίσους όρους πλάι στον Τόμυ Μόρις, και ταυτόχρονα αποτελεί την απόλυτη ξεφτίλα της ΕΛΟΚ και όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτών της και των παραγόντων της!!!

 

Το πλήρες ξευτίλισμα της ΕΛΟΚ συμπληρώθηκε με την ολοκληρωτική συνεργασία των παραγόντων της αναγνωρισμένης από την ΓΓΑ ΕΛΟΚ με τον Ζαχόπουλο του τίποτα, όπως αποδεικνύεται από το καταστατικό ίδρυσης του νέου σωματείου "Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών", το οποίο υπογράφουν μέλη της διοίκησης και εκπαιδευτές της ΕΛΟΚ και διαβάζετε εδώ σε pdf!!!

 

Μπροστά πλέον στα προηγούμενα ξευτιλίσματα της ΕΛΟΚ των εκπαιδευτών της και των παραγόντων της, το να φέρουν τον Ζαχόπουλο ως εκπρόσωπο ενός συλλόγου του Τσόγκα στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΟΚ της 8-1-1995 με μόνο σκοπό να βρίσει εμένα, Επίτιμο Πρόσδρο της ΕΛΟΚ τότε, δεν αποτελούσε παρά φυσική συνέχεια κάθε ... κότας που αφήνει της ... κουτσουλιές της όπου της έρθει η όρεξη!

 

Και έγινε και αυτό με αποτέλεσμα να έρθουμε σε φραστική αντιπαράθεση με τον Ζαχόπουλο, να με αποκαλέσει "κότα" μέσα στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που εγώ έφτιαξα και της οποίας εκείνη τη στιγμή ήμουν Επίτιμος Πρόεδρος.

Άμεση συνέπεια ήταν να ζητήσω να καταγραφεί η έκφραση στα Πρακτικά, πράγμα που καθιστούσε βέβαιη την καταδίκη του σε περίπτωση μήνυσής μου.

Αυτό ακριβώς και έγινε.

Του έκανα μήνυση και ώωω του θαύματος: τρέξανε οι καλοθελητές, που τον χρησιμοποίησαν, να τον σώσουνε! Γιώργος Γερόλυμπος, Νικήτας Οικονομάκης, Γιώργος Τσόγκας! (και στη συνέχεια οι μαρτυρίες τους καθαρογραμμένες!)

 

Ένορκη κατάθεση του Γερόλυμπου υπέρ του Ζαχόπουλου.

"Παρακολούθησα τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας την 8-1-95 ως αντιπρόεδρος της. Ο κ. Περσίδης καθ’ όλη τη μακρά διάρκεια της συνέλευσης διέκοπτε τους ομιλητές χωρίς την άδεια του προεδρείου και ήταν εριστικός. Κάποια στιγμή ενώ μιλούσε ο κ. Ζαχόπουλος, επειδή τον διέκοπτε συνεχώς ο κ. Περσίδης, ήλθε σε φραστική αντιπαράθεση, κατά την οποία αντηλλάγησαν κάποιες λέξεις που δεν θυμάμαι, όχι υβριστικές. Εκείνη τη στιγμή εγώ σκεπτόμουν με τον κ. Οικονομάκη στην έδρα. Ακούστηκε μέσα από μια οχλαγωγία που επικρατούσε κάποια φράση η οποία είχε την έννοια να μην «πετιέται ο κ. Περσίδης σαν κότα» και να διακόπτει συνέχεια και να καθίσει κάτω. Τότε πλησίασε ο μηνυτής την έδρα και ζήτησε επίμονα από τον γραμματέα που κρατούσε τα πρακτικά να γραφεί σ’ αυτά ότι ο κ. Ζαχόπουλος τον αποκάλεσε «κότα» και υπαγόρευσε το κείμενο (δηλαδή, πώς να γραφεί στα πρακτικά). Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εκνευρίστηκε και τον απομάκρυνε.

Θέλω να προσθέσω ότι ο κ. Περσίδης διώκεται από την ομοσπονδία, όπως και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για συκοφαντική δυσφήμηση για δε την πράξη αυτή έχει καταδικαστεί αμετακλήτως. Πιστεύω ότι χρησιμοποιεί τη μήνυση που υποβάλει πιθανόν για να αποτελέσει είδηση στο περιοδικό του ως επίσης για να έχει διαπραγματευτική βάση και να μπορέσει να ζητήσει την αμοιβαία ανάκληση μηνύσεων."

 

(Σημείωση Περσίδη: "Φαντασιώνεται" ρόλο ... εισαγγελέα ο Γερόλυμπος και ισχυρίζεται "ο κ. Περσίδης διώκεται από την ομοσπονδία, όπως και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου" καθώς επίσης και θεωρεί ότι κάνω μήνυση στον Ζαχόπουλο για να διαπραγματευθώ έναντι των αγωγών της ΕΛΟΚ και των υπολοίπων! Τόσο "δικό τους" θεωρούν τον Ζαχόπουλο!!!

 

Ένορκη κατάθεση του Οικονομάκη υπέρ του Ζαχόπουλου.

"Είμαι γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε και ήμουν παρών στη συνέλευση της 8-1-1995. Ο κ. Περσίδης διέκοπτε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνελεύσεως τους ομιλητές πράγμα που συνηθίζει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα, να ανεβασθούν οι τόνοι και η πλειοψηφία του σώματος της συνέλευσης να ζητήσει την αποχώρησή του. Ενώ ο κ. Ζαχόπουλος στο βήμα ως ομιλητής και επανειλημμένα τον είχε διακόψει ο κ. Περσίδης άκουσα, ενώ ήμουν απασχολημένος με τον κ. Γερόλυμπο και κάποιος άλλους του Δ.Σ. τον κ. Περσίδη να υπαγορεύει στην γραμματέα που κρατούσε τα Πρακτικά της συνελεύσεως για να γράψει ότι ο κ. Ζαχόπουλος του είπε να κάτσει κάτω και να μην πετάγεται σαν κότα. Δεν άκουσα αν πράγματι ειπώθηκε αυτό εκ μέρους του κ. Ζαχόπουλου γιατί ήμουν απασχολημένος. Εγώ βέβαια ως γραμματέας επικύρωσα τα πρακτικά που συμπεριλαμβάνουν και την επίμαχη φράση από τη στιγμή που καταχωρήθηκε από την πρακτικογράφο. Ο κ. Περσίδης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης και συγχρόνως εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη μετά από δική του μήνυση. Θεωρώ ότι υπέβαλε την παρούσα μήνυση για να την κάνει είδηση και έτσι να δημιουργήσει ύλη για το περιοδικό του το περιστατικό που αναφέρει στη μήνυσή του. Για μένα είναι άνευ σημασίας διότι στο τέλος έδωσαν τα χέρια οι μηνυτής και εγκαλούμενος και απεχώρησαν."

 

(Σημείωση Περσίδη: Σ' αυτόν τον "κύριο" απαντώ με το site: http://www.antinews.gr/2009/02/01/5090/ , που περιλαμβάνει τα επόμενα:)

 

Ένορκη κατάθεση του Γιώργου Τσόγκα υπέρ Ζαχόπουλου.

 

Διπλωματούχαι Χορεύτριαι Παραδοσιακού Οριεντάλ Χορού της περί τον Ομφαλόν Περιοχής της Κοιλίας!!! Επιστημονική προσέγγιση από κάθε άποψη!

"Παρακολούθησα στις 8-1-1995 τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας ως εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου «Δύναμις». Με την έναρξη της γενικής συνέλευσης τέθηκε το θέμα από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αποβολής του κ. Περσίδη λόγω αμετακλήτου καταδίκης του για συκοφαντική δυσφήμηση. Τελικά η γενική συνέλευση αποφάσισε την παραμονή του με το δικαίωμα να μιλήσει μόνο επί προσωπικού θέματος.

Σ’ όλη τη διάρκεια της συνέλευσης ο κ. Περσίδης είχε εριστική συμπεριφορά επιτιθέμενος κατά πάντων και μιλώντας για κάθε θέμα.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω προσωπική άποψη επειδή προηγήθηκα στο βήμα του κ. Ζαχόπουλου και βρισκόμουν ακριβώς δίπλα του. Καθ’ όν χρόνο μιλούσε ο κ. Ζαχόπουλος διεκόπη άκομψα από τον μηνυτή και δημιουργήθηκε μια γενική αναταραχή και οχλαγωγία. Η επίμαχη φράση «κάτσε κάτω ρε κότα» που αναφέρεται στη μήνυση δεν ειπώθηκε από τον εγκαλούμενο παρ’ όλο που ο μηνυτής του αποδίδει αυτή τη φράση. Σημειώνω ότι ο κ. Περσίδης στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση πάρθηκε από τη θέση του επίτιμου προέδρου που κατείχε με καθολική σχεδόν ομοφωνία. Ο κ. Περσίδης ως εκδότης του περιοδικού «ΔΥΝΑΜΙΚΟ» επί εικοσαετία και περισσότερο βρίζει από τις στήλες του με χυδαίες εκφράσεις τον κ. Ζαχόπουλο και ως εκ τούτου θα ήταν δικαιολογημένη οποιαδήποτε φραστική αντίδρασή του.

Θεωρώ ότι ο μηνυτής υπέβαλε την παρούσα έγκληση για να δημοσιευθεί αυτό το γεγονός στο περιοδικό του και να πουλήσει φύλλα. Το συνάγω αυτό, γιατί μετά το τέλος της συνέλευσης παρουσία όλων των μελών δώσανε και οι δύο τα χέρια και στη συνέχεια υπέβαλε τη μήνυση."

 

(Σημείωση Περσίδη: Κάθε άλλη παρατήρηση για τα προηγούμενα δεν θα προσέθετε τίποτα παραπάνω πλην μιας επιβεβαίωσης για τον Τσόγκα: Τα Πρακτικά έγραφαν ότι η επίμαχη φράση «κάτσε κάτω ρε κότα» πραγματικά ελέχθει από τον Ζαχόπουλο προς εμένα, οι άλλοι δύο μάρτυρες το παραδέχονται στις μαρτυρικές τους καταθέσεις, ενώ ο Τσόγκας καταθέτει ενόρκως ότι "Η επίμαχη φράση «κάτσε κάτω ρε κότα» που αναφέρεται στη μήνυση δεν ειπώθηκε από τον εγκαλούμενο παρ’ όλο που ο μηνυτής του αποδίδει αυτή τη φράση."          Ε! είναι ο άνθρωπος ψευδομάρτυρας από κούνια ή δεν είναι!!!)

 

Η τελική απόφαση στο δικαστήριο με τον Ζαχόπουλο ήταν καταδικαστική για εκείνον ερήμην του, διότι ήταν στη φυλακή, όπως εξηγώ πιο κάτω, και δίδεται κατωτέρω:

 

 

 

 


 

Τέλος πάντων, καλά τα πηγαίνανε τα συνεταιράκια στην ΕΛΟΚ, αλλά δυστυχώς τους τα χάλασε ο ... έρωτας!

Μη γελάτε! Μεγάλη δύναμη ο Έρωτας και πιο μεγάλη ο ... γεροντοέρωτας του Ζαχόπουλου!

Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος "Μάστερ" έκανε σεμινάριο στην Κέρκυρα, πήγε νωρίς "να ξαπλώσει" γιατί δήθεν αισθανόταν αδιάθετος, κατέβηκε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, πήρε το αεροπλάνο, ήρθε στην Αθήνα, όπου τον περίμενε συνεργός του με μηχανή, πήγαν στο σπίτι της φίλης του που τον είχε διαγράψει (delete!), μπήκε με σκάλα από το μπαλκόνι, έριξε πιστολιές και χειροβομβίδα κατά μητέρας και αδελφού (Θύμιος παρακαλώ!) τραυματίζοντάς τους, ήρθε η αστυνομία, και τον μάγκωσε πριν πηδήξει μια μάντρα ένας αστυνομικός (πάλι Θύμιος παρακαλώ!), με αποτέλεσμα να του σβουρίξανε 22 χρόνια φυλακή! Τώρα, πώς το είχε φανταστεί αυτό το σενάριο, δεν χωράει στο μυαλό μου!

Για την ιστορία, (που την γράφει πάλι Θύμιος): Θα έβγαινε πολύ νωρίτερα λόγω καλής διαγωγής και εργασίας, αλλά η μοίρα του επιφύλασσε ανακοπή καρδιάς ένα μήνα πριν βγει! Ας είναι συχωρεμένος!

Και λέω δυστυχώς, διότι δεν του άξιζε τέτοια τύχη! Ήταν κρίμα να χαθεί έτσι αυτός ο άνθρωπος!

 

Θύμιος Περσίδης


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

   Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε