karate.gr 02 -  Επιστολή Αγανάκτησης προς τον Πρωθυπουργό

Πρώτη δημοσίευση:   12/7/2004

 Αρχική     Επικαιρότητα     Περιεχόμενα Αναγνώρισης

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

 


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ  ΚΑΡΑΤΕ (ΠΟΠΚ)

ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 133, 11526  ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 6947-808524, FAX  210-3639508,

URL: www.karate.gr, E-mail: e.persidis@karate.gr

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΑΤΕ

ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Αθήνα,  10 Ιουλίου 2004

 

Προς: 

1- Τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Καραμανλή

2- Την Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

3- Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό

4- Το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Κώστα Κουκοδήμο

 

Με κοινοποίηση με email και fax προς τους βουλευτές, τα Ελληνικά και Διεθνή ΜΜΕ, Ελληνικές και Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες

                                                                                                                          

ΘΕΜΑ:

1- Η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας μας !!!     

2- Η  ΓΓΑ  ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ  την  ΠΟΠΚ, το Σύνταγμα, τους νόμους και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων !!!

3- Μήπως η Νέα Δημοκρατία είναι σφιχταγκαλιασμένη με την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή και τη διαφθορά???

 

Κύριοι,  ... “δίπλα στον πολίτη”

Η Ομοσπονδία μας πληροί τις προϋποθέσεις για αναγνώριση από τη ΓΓΑ και έχει κάνει σχετικές αιτήσεις από τον Ιανουάριο του 1995 περισσότερες από ... τριάντα φορές (αιτήσεις, υπενθυμίσεις αιτήσεων, παρεμβάσεις του Συνήγορου του Πολίτη και καταγγελίες άρνησης ή μη απάντησης) παίρνοντας πάντα από μια άκρως παράνομη αρνητική απάντηση!

Στη μόνιμη άρνησή της η ΓΓΑ αντιπαραθέτει με μόνο ισχυρισμό διάφορα πλαστά ή ψευδή επιχειρήματα ότι το “παραδοσιακό καράτε” είναι ταυτόσημο άθλημα με το “απλό καράτε” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ, αντίδικη ομοσπονδία, η οποία προσπάθησε να μας “κλείσει”)! Και όμως μετά από οκτώ χρόνια δικαστηρίων ο Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε (ΙΑΝ 2003) τις αποφάσεις Πρωτοδικείου και Εφετείου που λένε πως είμαστε διαφορετικό άθλημα και διαφορετική ομοσπονδία! Απόφαση τελεσίδικη, αμετάκλητη και νομολογία πλέον για την Ελλάδα, την οποία περιφρονείτε θρασύτατα!

 

Η μη αναγνώριση της ομοσπονδίας μας από τη ΓΓΑ:

1- Δεν είναι θέμα πληρότητας της αίτησης σε σχέση με το νόμο ή έλλειψης τυπικών προϋποθέσεων της ομοσπονδίας μας ή των σωματείων μας, ειδάλλως θα το έγραφε η ΓΓΑ στην αρνητική της απάντηση!

2- Δεν είναι θέμα ταύτισης του αθλήματος με άθλημα άλλης ομοσπονδίας η οποία είναι ήδη αναγνωρισμένη, διότι επ’ αυτού ήδη αποφάνθηκαν τελεσίδικα και αμετάκλητα τα δικαστήρια!

3- Δεν είναι θέμα οικονομικής δυνατότητας της ΓΓΑ να επιχορηγήσει την ομοσπονδία μας δεδομένου ότι η επιχορήγηση που θα μας δοθεί (αν δοθεί!) θα είναι της τάξεως του 1/10.000 των συνολικών επιχορηγήσεων προς τις ομοσπονδίες, ενώ γενικότερα για τον αθλητισμό δαπανώνται το χρόνο 20.000 φορές περισσότερα από την αναμενόμενη επιχορήγησή μας!

 

Επομένως αποδεικνύεται ότι η παράνομη άρνηση είναι θέμα επιλεγμένης και αποφασισμένης κομματικής εύνοιας προς την αντίδική μας ομοσπονδία και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρό της, που είναι ο “ευνοούμενος του ΠΑΣΟΚ και χαϊδεμένο μέλος της Νέας Δημοκρατίας” Γιώργος Γερόλυμπος!

 

Ο Γιώργος Γερόλυμπος εμφανίστηκε στις διοικήσεις του Καράτε το 1990-1991 (συστήθηκε σαν μέλος της 20μελούς συμβουλευτικής ομάδας του κ. Έβερτ), συνεργάστηκε με πρασινοφρουρούς του ΟΑΚΑ και τους έφερε στη διοίκηση της ΕΛΟΚ. Συνεργάστηκε απόλυτα και περίεργα με τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Ανδρέα Φούρα (!), ενώ ταυτόχρονα ήταν ενεργό μέλος του τομέα του αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόσωπός της σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα!

 

Διαμαρτυρήθηκε (γνωστό κόλπο) για την γελοιότητα κάποιου βίντεο κατά του Κώστα Μητσοτάκη, που προβλήθηκε στο αεροπλάνο επιστροφής της ομάδας διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Λοζάννη στις 8-9-97 και έτσι κέρδισε την εύνοια του Κώστα Μητσοτάκη, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον οποίο έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς οι παρανομίες του Γερόλυμπου και ουδέν έπραξε! Μάλιστα, φαξ καταγγελιών, το οποίο εστάλη από εμάς στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη (Μάρτιος 2004), μέσα σε δέκα λεπτά είχε περιέλθει σε γνώση του Γερόλυμπου (κατοικοεδρεύει στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη;;;)!

 

 

Παρά τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, οι οποίες δικαιώνουν την ομοσπονδία μας, η ΓΓΑ υπό τις κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων παρανομεί ασύστολα επί δέκα χρόνια αρνούμενη αδικαιολόγητα στην ομοσπονδία μας την ειδική αθλητική αναγνώριση, η οποία είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και των σωματείων μελών της. Καλύπτει, ενισχύει και αποθρασύνει με αυτόν τον τρόπο τον “ευνοούμενο του ΠΑΣΟΚ και χαϊδεμένο μέλος (ενεργοποιημένο στον τομέα του αθλητισμού και άρα συνεργάτη του υφυπουργού Γιώργου Ορφανού!) της Νέας Δημοκρατίας” Γιώργο Γερόλυμπο, πρόεδρο της αντίδικής μας ΕΛΟΚ, ο οποίος :

 

 

1- Από το 1991 χρησιμοποιεί παράνομα την ΕΛΟΚ σαν “προσωπικό του μαγαζί αθλητικών ειδών”, σαν σκαλοπάτι για να ανέβει στο διεθνές αθλητικό διοικητικό στερέωμα, να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτές του τις παράνομες κατακτήσεις και να ωφεληθεί επαγγελματικά. Η επιτυχία του ήταν να προσληφθεί σε διευθυντική θέση στην Αθήνα2004 από το Νοέμβριο του 1998 και η αποκάλυψη της αλήθειας ήρθε με την αποπομπή του, (“ ... Μάτα Χάρι στο στρατηγείο των Ολυμπιακών Αγώνων”), το Φεβρουάριο 2004 από τη Γιάννα Αγγελοπούλου ως ένοχος κατηγοριών!!! Δούλευε άραγε για τον εαυτό του ή κατασκόπευε κάποιον για λογαριασμό κάποιου άλλου ;;; Και ποιόν για ποιόν;;;).

2- Προσπάθησε από το 1995 να μας υφαρπάξει με παρανομίες και με πλαστά έγγραφα της ΓΓΑ και της ΕΟΕ το δικαίωμά μας επί του αθλήματος του Παραδοσιακού Καράτε, το οποίο αποκλειστικά αντιπροσωπεύουμε, καλύπτουμε και αναπτύσσουμε στον ελληνικό χώρο!

 

3- Ενώ είναι από 15ετίας κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα του αθλητισμού, ήταν ταυτόχρονα και απόλυτα “κολλητός” των υφυπουργών και γενικών γραμματέων αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ενοχλείται κανένας από τα δύο κόμματα! Έτσι εξηγούνται οι αστείοι οικονομικοί έλεγχοι της ΕΛΟΚ ακόμα και μετά από καταγγελίες! Έτσι εξηγείται η γελοία αρνητική απάντηση (υπαγορευμένη από τον Γερόλυμπο) του ΓΓΑ κ. Νίκου Έξαρχου ... δύο ολόκληρα χρόνια μετά την αίτησή μας! Έτσι εξηγείται η περιφρόνηση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού στο εξώδικό μας, στις επιστολές-καταγγελίες μας, στην υπέρ της ΠΟΠΚ παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη και στις επανειλημμένες προσπάθειες να τον δούμε για τέσσερις ολόκληρους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του!!!

Οι συμπεριφορές αυτές αποδεικνύουν την ύπαρξη υπόγειων διαδρομών κομματικής διαπλοκής μεταξύ των δύο κομμάτων κρυφά από τον ελληνικό λαό, εις βάρος της αλήθειας, της δημοκρατίας, του δικαίου και του γενικού και απρόσωπου συμφέροντος της κοινωνίας των Ελλήνων.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η άρνηση της αναγνώρισης της ομοσπονδίας μας οφείλεται στην εύνοια της Νέας Δημοκρατίας προς το στέλεχός της Γιώργο Γερόλυμπο και την κάλυψη των παρανομιών του, δηλώνουμε τα εξής:

Επί δέκα χρόνια έχουμε συγκεντρώσει ατράνταχτα στοιχεία για σωρεία από παράνομες ενέργειες, τις οποίες έχει διαπράξει ο Γιώργος Γερόλυμπος στο χώρο του αθλητισμού! Και όμως είναι ο ιδανικός συνεργάτης και των δύο κομμάτων κατά τη φιλοσοφία τους! Η πρακτική αυτή και των δύο κομμάτων, κατά την οποία ευνοούν “σαλταδόρους της πολιτικής”, όπως χαρακτηρίζει το Γερόλυμπο έγκριτη αθλητική εφημερίδα, οδηγεί στην περίπτωσή μας με μαθηματική ακρίβεια στη “δολοφονία” του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος, ενώ μας αποδεικνύει ανίκανους σαν έθνος να διαχειρισθούμε το αθλητικό ιδεώδες! Είναι πασίγνωστο ότι ο  Αθλητισμός στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 20 χρόνια θα μπορούσε να είχε προοδεύσει στο διπλάσιο με τα μισά χρήματα από όσα έχει απορροφήσει από τον ελληνικό λαό! Η κομματική εκμετάλλευση του Αθλητισμού τον έχει καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φθάνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς αξιόλογους αθλητές και αξιόλογες ομάδες στα περισσότερα αθλήματα, ενώ κυριολεκτικά πετιόνται στα σκουπίδια τα λεφτά του ελληνικού λαού!

Το ΠΑΣΟΚ φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάντια του αθλητισμού της χώρας και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει μέχρι στιγμής ότι δεν έχει απολύτως καμιά πρόθεση να αναστρέψει το κλίμα που επικρατεί στον αθλητισμό, αλλά εφαρμόζει το ίδιο κομματικό μοντέλο! Και το “αθλητικό έγκλημα” συνεχίζεται με το κομματικό μοντέλο της πολιτικής διαχείρισης του αθλητισμού να μην είναι άλλο από την εκβιαστική χρήση των επιχορηγήσεων προς τις ομοσπονδίες, των εξυπηρετήσεων και των υποτιθέμενων ελέγχων της ΓΓΑ για τον κομματικό έλεγχο των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών!!!

Απόδειξη το επόμενο δημοσίευμα:

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/06/2004

Το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός δεν έχει ανακοινώσει, μήνα Ιούνιο, τους προϋπολογισμούς ερμηνεύεται από τους περισσότερους προέδρους αθλητικών ομοσπονδιών σαν «στρατηγική πίεσης που αποσκοπεί στην "αποΠΑΣΟΚοποίηση" στις επικείμενες εκλογές μετά την Ολυμπιάδα και στον έλεγχο της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής». Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τονιζόταν χθες αρμοδίως, έχει παρατηρηθεί σύσταση αντιπολιτευόμενων (στις τωρινές διοικήσεις των ομοσπονδιών) ομάδων.

 

Ποιά ομολογία και ποιό συμπέρασμα βγαίνουν από τα προηγούμενα; Τα προφανή:

Το ΠΑΣΟΚ ...  “πασοκοποίησε” τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών επί 20 χρόνια (40 στις 47 περίπου !!!) και η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει μπροστά τη φάση της ... “νεοδημοκρατικοποίησης”! Θα φύγουν, λοιπόν, οι διοικήσεις που είχαν επικρατήσει “πασοκικά” και όχι αξιοκρατικά και θα ανέβουν άλλες διοικήσεις που θα επιλεγούν “νεοδημοκρατικά” και όχι αξιοκρατικά! Η ΓΓΑ θα συνεχίσει να είναι το “κομματικό υφυπουργείο” του κάθε κυβερνώντος κόμματος, μοιράζοντας στους ομοϊδεάτες του 100 δισεκατομμύρια δρχ. κάθε χρόνο για θα συνεχιστεί επ’ αόριστον το ... ξέσκισμα, με το συμπάθιο, του αθλητισμού!!! Με θύματα και ομοσπονδίες σαν την δική μας την ΠΟΠΚ!!!

 

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α   ;;;

Η παράνομη και ένοχη προστασία την οποία παρέχουν στο Γιώργο Γερόλυμπο ο υφυπουργός αθλητισμού, ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν ότι η φιλοσοφία του Γιώργου Γερόλυμπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας διακυβέρνησης αυτής της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, το Γιώργο Ορφανό, το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους υπόλοιπους νεοδημοκράτες βουλευτές ;;;

 

Αυτή την εικόνα ... επιδεικνύετε κύριοι ;;;

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς 

 


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

 Αρχική     Επικαιρότητα     Περιεχόμενα Αναγνώρισης